ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Το απίστευτο γκολ του Μίτσελ»

«Το απίστευτο γκολ του Μίτσελ»
Ιδιαίτερη αναφορά στο γκολ που σημείωσε ο Μίτσελ στη χθεσινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας, κάνει σήμερα ο ισπανικός Τύπος.




Αναλυτικά όσα αναφέρει η Marca για τον Μίτσελ και το τέρμα που σημείωσε απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας:
«Ένα απίστευτο γκολ του Μίτσελ έστειλε την ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ έχανε με 1-3, με το πρώτο ματς να έχει έρθει 2-0 υπέρ της. Ο Μίτσελ σκόραρε με φάουλ σχεδόν από τη μεσαία γραμμή και έτσι η ΑΕΚ προκρίθηκε».
Τέλος, τα σχόλια των αναγνωστών υμνούν τον Μίτσελ, με οπαδούς της Χιχόν μάλιστα να τον καλούν να επιστρέψει στην ομάδα τους.
Πηγή Gazzeta
Read more!

Η Κύπρος τους περισσότερους ξένους στην Ευρώπη!

Το κυπριακό το πρωτάθλημα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων ποδοσφαιριστών μεταξύ των χωρών της UEFA, ενώ στο Νησί της Αφροδίτης υπάρχει και ο μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας! Υψηλά και τα ποσοστά στην Ελλάδα.
Η Κύπρος τους περισσότερους ξένους στην Ευρώπη!

Σύμφωνα με έρευνα της «Professional Football Players Observatory», το 72,3% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα είναι αλλοδαποί και το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο ανά τη γηραιά ήπειρο. Πάντως πρέπει να επισημάνουμε πως οι Ελλαδίτες που αγωνίζονται στους κυπριακούς συλλόγους θεωρούνται στη συγκεκριμένη έρευνα ως ξένοι και αυτό εκτοξεύει το ήδη υψηλό ποσοστό «μισθοφόρων». 

Από την άλλη αξιοσημείωτο είναι ένα άλλο στατιστικό στοιχείο που παρουσιάστηκε σχετικά με την Κύπρο, το οποίο την καθιστά ως τη χώρα με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών στο εγχώριο πρωτάθλημά της. Ένα ποσοστό που ξεπερνά τα 28 χρόνια!

Κατά τα άλλα, στην έρευνα στην οποία «εξετάστηκαν» 13.108 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε 534 συλλόγους των 36 πιο προηγμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, πίσω από την Κύπρο σε ποσοστό ξένων ποδοσφαιριστών έρχεται η Αγγλία με το ποσοστό των ξένων παικτών να ανέρχεται στο 58,4%, γεγονός που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την Εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Επιπλέον η Κύπρος είναι η 2η κατά σειρά χώρα στην Ευρώπη –πίσω από την Πορτογαλία– με τους περισσότερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά τη χώρα μας, τα πράγματα βαδίζουν σιγά σιγά σε ανάλογα επίπεδα, καθώς το ποσοστό των ξένων ξεπέρασε το 50%, και συνεχώς αυξάνεται...
Πηγή gazzeta Read more!

Αντεμπαγιόρ Νο 5.000!

Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ σημείωσε το δεύτερο γκολ στη νίκη της Ρεάλ επί της Σεβίλλης (2-0) και αυτό ήταν το γκολ νούμερο 5.000 που μπήκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».


Αντεμπαγιόρ Νο 5.000!
Ο νέος επιθετικός των Μαδριλένων πέτυχε το πρώτο του γκολ μπροστά στο κοινό της «Βασίλισσας» και ήταν ιδιαίτερα ιστορικό και για την ομάδα. Ο Αφρικανός στράικερ μπορεί να είναι μόλις μερικές μέρες στην ομάδα της Ρεάλ, αλλά κατάφερε να γραφτεί στην ιστορία της.
Το πρώτο γκολ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» πέτυχε ο Ζοσέ Γκιράλτ το 1903 απέναντι στην Εσπανιόλ, το 1000ό ήταν από τον Μπελμάρ, το 2000ό από τον Φρανσίσκο Γκέντο, το 3.000ό από τον Χουανίτο, το 4.000ό από τον Αμαβίσκα και το 5.000ό από τον Αντεμπαγιόρ.
Ο Αντεμπαγιόρ έκανε δηλώσεις μετά το ματς εκφράζοντας την ικανοποίησή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να σκοράρω. Κάναμε πολλές ευκαιρίες και μπορούμε να πούμε ότι παίξαμε καλά. Είμαι ευχαριστημένος επειδή βλέπω ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα με παίκτες όπως ο Οζίλ, ο Ρονάλντο και ο Κακά».
Πηγή Gazzeta
Read more!

.

Website optimized using these automated SEO Tools. Read more!

«V» for Vitoria

«V» for Vitoria
Τη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια θέλει να πάρει ο Παναθηναϊκός απόψε (21:30, ΝΕΤ) προκειμένου να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό, την πρωτιά του πέμπτου ομίλου στο TOP 16 της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» πάνε με τον αέρα των καλών εμφανίσεων κόντρα σε Μάλαγα και Λιέτουβος Ρίτας, ωστόσο δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Κώστα Καϊμακόγλου και Άλεξ Μάριτς. 

Μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο του Παναθηναϊκού στη χώρα των Βάσκων, όπωςπαραδέχθηκε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στη Βιτόρια. Πρόκειται για μία ομάδα, η οποία αρέσκεται στο να τρέχει και εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ρομέιν Σάτο, ο οποίος χαρακτήρισε την Κάχα Λαμποράλ, ομάδα που έχει καλούς σουτέρ, γεγονός που υποχρεώνει τον Παναθηναϊκό να δώσει περισσότερο βάρος στην περιφερειακή άμυνα. Σε ακόμα ένα παιχνίδι της χρονιάς, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν θα είναι πλήρεις, καθώς θα απουσιάσουν οι Κώστας Καϊμακόγλου και Άλεξ Μάριτς. 

Με την πλάτη στον τοίχο, υποδέχεται η Κάχα Λαμποράλ τον Παναθηναϊκό, ύστερα από την εντός έδρας κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας, πράγμα που κάνει μονόδρομο τη νίκη για τους Ισπανούς. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ναι μεν έχρισε φαβορί τους «πράσινους», ωστόσο θεωρεί πως, παίζοντας καλή άμυνα η ομάδα του μπορεί να πάρει κάτι θετικό: «Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αλλά με καλή άμυνα μπορούμε να τον νικήσουμε». Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο, αφού εκθείασε τους «αυτοματισμούς» του Παναθηναϊκού στον τρόπο παιχνιδιού του, τόνισε πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εκείνον και τους συμπαίκτες του. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γιούγκεμπραντ, Μπολτάουζερ, Λάτισεβς. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

5ος Όμιλος 

Κάχα Λαμποράλ-Παναθηναϊκός (3/2, 21:30) 
Ουνικάχα Μάλαγα-Λιέτουβος Ρίτας (3/2, 21:45) 

6ος Όμιλος 

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (3/2 21:00) 
Μπαρτσελόνα-Λοτομάτικα Ρόμα (3/2, 21:45) 

7ος Όμιλος 

Ρεάλ Μαδρίτης-Εφές Πίλσεν (3/2, 21:45) 
Παρτιζάν-Σιένα (3/2, 21:45) 

8ος Όμιλος 

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ζαλγκίρις 80-72 

Ολυμπιακός-Βαλένθια 77-62 



Πηγή sport-fm Read more!

Πρόκριση ψυχολογίας


 Μόνο την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος κρατάει η ΑΕΚ, η οποία στρέφει την προσοχή της στον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έπιασαν καλή απόδοση και ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με τα όσα είδε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ από τους ποδοσφαιριστές του. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός είχε αρκετά παράπονα από τους παίκτες της Ένωσης, τα οποία αναμένεται να τους εκφράσει μέσα από την ανάλυση του αγώνα και των λαθών που έγιναν, τις επόμενες ημέρες.
Πλέον, ο Ισπανός τεχνικός στρέφει την προσοχή του στο ματς της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ θέλει να πάρει τη νίκη για να κάνει το σημαντικό βήμα για την συμμετοχή της στα πλέι οφ του εφετινού πρωταθλήματος, ενώ την ίδια στιγμή η διοίκηση της ομάδας θα περιμένει και την πιθανή τιμωρία της έδρας για την εισβολή των οπαδών της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.
Επίσης, στο θέμα του Ίσμαελ Μπλάνκο, ο ίδιος ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής τόνισε πως θέλει να παραμείνει στην Ένωση και μετά το τέλος του συμβολαίου του. Ο Μπλάνκο τόνισε πως θέλει να γνωρίζουν οι φίλοι της ομάδας πως η επιθυμία του να είναι να παραμείνει στην Ένωση και πως ισχύει το ότι υπήρξε πρόταση από την Εσκισεχίρσπορ για την απόκτησή του τον Ιανουάριο. Τέλος, μόνο ενδιαφέρον υπήρξε για τον Παθ, σύμφωνα με τον μάνατζερ του 31χρονου αμυντικού. Ο Αλβάρο Τόρες τόνισε στην εφημερίδα «Sportday» πως η Ένωση ενδιαφέρθηκε για τον παίκτης της Έρκουλες, χωρίς όμως να καταθέσει πρόταση συνεργασίας.
Πηγή novasports
Read more!

Ξέσπασε ο Καρνέζης

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρισκόταν μετά το τέλος του αγώνα ο Ορέστης Καρνέζης.



Ο Ορέστης Καρνέζης, θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τον αποκλεισμό απο την ΑΕΚ, καθώς έχει μεγάλη ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός μετά τη λήξη του αγώνα στο... 98! Ο «Όρε» ξέσπασε σε λυγμούς μόλις μπήκε η ομάδα στα αποδυτήρια λέγοντας στους συμπαίκτες του «εγώ φταίω για όλα», με τους υπόλοιπους και πρώτο τον Σαριέγκι να πηγαίνουν δίπλα του και να προσπαθούν να τον αποφορτίσουν με τους περισσότερους να του λένε «Όλα αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν φταις εσύ».


Πηγή Leoforos Read more!

Θα... πάρει όλη τη Serie A;

Μετά τον Κουαλιαρέλα και τον Ροναλντίνιο, με τον οποίο ήταν τρελά ερωτευμένη, μέχρι που έφυγε για Βραζιλία, τώρα είναι με τον Μάριο Μπαλοτέλι. Ποια άλλη; Η Σάρα Τομάζι.
Θα... πάρει όλη τη Serie A; (photos)


Βέβαια, δεν φταίει αυτή στην προκειμένη περίπτωση. Η «συνήθης ύποπτη» αδελφή του Μάριο φταίει, αφού όπως φαίνεται είναι η προξενήτρα του. Όποια κοπέλα γνωρίζει, είναι «πάσα» της Άμπιγκεϊλ. Το ίδιο είχε γίνει και με την Μπέτυ Κουράκου και σίγουρα τα περιστατικά είναι αρκετά.
Άλλωστε, και η ίδια η Τομάζι δήλωσε: «Η Άμπιγκεϊλ μου είπε ότι ψάχνει μια νέα όμορφη κοπέλα. Στα αστεία (φάνηκε…) της είπα : μπορώ να αυτοπροταθώ; Τον βρίσκω πολύ σέξι. Και εκείνη με σύστησε», κοίτα κάτι πράγματα…
Η αθώα 29χρονη Ιταλίδα περιέγραψε το πρώτο της ραντεβού με τον Μπαλοτέλι: «Βγήκαμε, φάγαμε πίτσα και μετά πήγαμε στο ξενοδοχείο του». Τουλάχιστον αυτή τη σειρά εκμυστηρεύτηκε εκείνη…
Από την άλλη ο Super Mario το βλέπει κάπως πιο χαλαρά: «Εκείνη μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ  δεν χρειάζομαι gossip, αλλά να παίξω μπάλα».
Όσο για τους παπαράτσι που ήταν «άγρυπνοι φρουροί» κάτω από το ξενοδοχείο του… του χαιρέτησε από το παράθυρο με το μεσαίο του δάχτυλο…
Για περισσότερες φωτογραφίες της εκρηκτικής Σάρα επισκεφτείτε τη Photo gallery του www.gazzeta.gr (http://www.gazzetta.gr/football/europe/item/134123-%CE%98%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7-Serie-A-(photos))
Read more!

Νταλγκλίς: «Θα τα πάει περίφημα ο Σουάρες»

Το γκολ του Λουίς Σουάρες στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λίβερπουλ απέναντι στη Στόουκ στο «Άνφιλντ» (2-0) έγινε χωρίς να κάνει προπόνηση ο Ουρουγουανός άσος, σύμφωνα με τον Κένι Νταλγκλίς.
Νταλγκλίς: «Θα τα πάει περίφημα ο Σουάρες»


«Θα τα πάει περίφημα. Δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής. Δεν έχει ακόμη προπονηθεί με την ομάδα ακόμη, γιατί περιμέναμε να τελειώσουμε με τα χαρτιά του μέχρι την τελευταία στιγμή. Σκόραρε στο ντεμπούτο του που είναι φανταστικό τόσο για εκείνον όσο και για τους οπαδούς», είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε αναφορικά με τον Φερνάντο Τόρες: «Όλα είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Τους αξίζουν τα εύσημα που δεν αποπροσανατολίστηκαν και τα έδωσαν όλα. Αυτό ικανοποίησε και τον κόσμο».
Για τον Κάρολ, είπε:
«Ο Άντι θα μείνει κάποιες εβδομάδες ακόμη εκτός δράσης. Δεν έγινε και τίποτα. Δεν τον πήραμε για τις επόμενες εβδομάδες, αλλά για τα επόμενα 5,5 χρόνια. Θα τον περιμένουμε όσο χρειαστεί».
Πηγή gazzeta
Read more!

Στόχος η τετράδα για Ρέντναπ

Ένας, ενιαίος και αδιαίρετος είναι ο στόχος της τετράδας στην Πρέμιερ Λιγκ για την Τότεναμ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο προπονητής της ομάδας, Χάρι Ρέντναπ.


Στόχος η τετράδα για Ρέντναπ
Ο ίδιος  μίλησε μετά τον νικηφόρο αγώνα με την Μπλάκμπερν και τη νίκη της ομάδας του με 1-0
«Ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για εμάς. Είναι δύσκολη έδρα. Λίγες ομάδες φεύγουν από εδώ με τη νίκη. Ήταν σε καλή φόρμα και ξέραμε ότι περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι ενθουσιασμένος με την απόδοσή μας. Αμυντικά ήμασταν πολύ δυνατοί. Ο Γουίλιαμ Γκαλάς ήταν απίστευτος σήμερα. Πραγματικά φοβερός. Το ίδιο καλά στάθηκε δίπλα του και ο Μπασόνγκ καθαρίζοντας κάθε φάση στη περιοχή», είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας του:
«Η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε ισόπαλη και κλείσαμε τη διαφορά. Κοιτάμε την Τσέλσι τώρα. Αν μπορούμε να τερματίσουμε από πάνω της θα είναι κάτι σπουδαίο. Είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρουμε αυτό. Δυνάμωσαν και με τη προσθήκη δύο πολύ μεγάλων παικτών. Στόχος μας παραμένει η τετράδα».
Πηγή gazzeta
Read more!

Χάρηκε για Μπαρτσελόνα ο Μουρίνιο

Με ικανοποίηση αντιμετώπισε το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρει στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας την Μπαρτσελόνα, αφού το θεωρεί καλή ευκαιρία για ρεβάνς μετά τη βαριά ήττα στο πρωτάθλημα.
Χάρηκε για Μπαρτσελόνα ο Μουρίνιο

«Αυτές οι δύο ομάδες άξιζαν να είναι στον τελικό και χαίρομαι που θα αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα. Όλο τον Ιανουάριο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες και πληρώσαμε το τίμημα χάνοντας βαθμούς στο πρωτάθλημα. Όμως καταφέραμε να αντιδράσουμε και φτάσαμε στον τελικό», δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής.

Όσο για τον τελικό του Κυπέλλου ο Μουρίνιο είπε: «Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού είναι λίγο περίεργη, γιατί είναι αρκετά νωρίς. Πλέον θα επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ και θα ασχοληθούμε με τον τελικό όταν έρθει η ώρα».
Πηγή gazzeta Read more!

Ζήσης: «Προσφέρω ποιότητα»


 Ικανοποιημένος από τον νέο του ρόλο στην Σιένα εμφανίστηκε ο Νίκος Ζήσης. Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε πως είναι ευχαριστημένος με την εφετινή πορεία της ιταλικής ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους στόχους της ιταλικής ομάδας την εφετινή σεζόν.
Αρχικά, ο Ζήσης τόνισε: «Όταν παίζεις περισσότερη ώρα, θα πρέπει να παίρνεις και περισσότερες προσπάθειες. Η ομάδα είχε συνηθίσει να παίρνει σκορ από τον ΜακΚάλεμπ. Εγώ είμαι διαφορετικός παίκτης, αλλά προσπαθώ να προσφέρω και σε αυτόν τον τομέα. Όταν παίζεις περισσότερο αισθάνεσαι πως η ομάδα σε χρειάζεται περισσότερο κι έχεις καλύτερο ρυθμό. Ανέκαθεν όμως ένιωθα πως είχα την εμπιστοσύνη του προπονητή. Για μένα είναι καλύτερο να προσφέρω ποιοτικά λεπτά συμμετοχής από τον πάγκο σε μία μεγάλη ομάδα, από το να πετυχαίνει πολλούς πόντους σε μία μικρομεσαία ομάδα. Άλλωστε όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι έχουν έναν καλό γκαρντ στον πάγκο, όπως για παράδειγμα η Φενέρμπαχτσε με τον Γιασικεβίτσιους ή ο Ολυμπιακός με τον Παπαλουκά».
Επίσης, ο Ζήσης υπογράμμισε για τον τραυματισμό του Μπο Μακ Κάλεμπ: «Είναι κρίμα. Οι τραυματισμοί υπάρχουν στον αθλητισμό, αλλά αυτός ήρθε τη χειρότερη στιγμή. Ο Μπο ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη στο ένας εναντίον ενός, καθώς είναι πολύ γρήγορος και εκρηκτικός. Έχουμε κι έναν τραυματισμό του Λαβρίνοβιτς. Μετά από καιρό που δουλεύουμε πάνω σε ένα σύστημα με συγκεκριμένους παίκτες, πρέπει πλέον να βρούμε μία νέα χημεία».
Όσον αφορά στην αναμέτρηση με την Παρτιζάν για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague τόνισε: «Το παιχνίδι αυτό είναι τελικός, όπως και όλα από εδώ και στο εξής. Αν κερδίσουμε στο Βελιγράδι μετά έχουμε δύο ματς στην έδρα μας, όπου μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο, και θα τα παίξουμε όλα για όλα στο τέλος στη Μαδρίτη. Όλα μπορεί να αλλάξουν. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική στο γήπεδο αυτό, αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ώριμοι, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να ελέγξουμε το ρυθμό».
Τέλος, τόνισε για τον επικείμενο ερχομό στον κόσμο του πρώτου του παιδιού: «Θα είναι ένα ωραίο δώρο για μένα εκείνες τις ημέρες που θα διεκδικούμε το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Όμως τώρα έχουμε παιχνίδια μπροστά μας. Υπάρχει το υπόλοιπο του Top 16 και το Κύπελλο Ιταλίας».
Πηγή  novasports
Read more!

«Ανακαλέστε, κύριε Μαρινάκη»

Πειθαρχικώς ελεγκτέο έκρινε τον Βαγγέλη Μαρινάκη η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για τις δυσμενείς κρίσεις του μετά τον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ καλείται να ανακαλέσει τα όσα είχε πει, ενώ του επιβλήθηκε η ποινή της επιπλήξεως. 
«Ανακαλέστε, κύριε Μαρινάκη»


Πρωτόδικα ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών είχε αθωωθεί, με αποτέλεσμα να εφεσιβάλλει αυτεπάγγελτα την απόφαση ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας.

Πλην της υπόθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη εκδικάστηκαν οι υποθέσεις του Πανσερραϊκού και του Τάσου Παπάζογλου για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου, με τον ποδοσφαιριστή να απαλλάσσεται των κατηγοριών και την ομάδα των Σερρών να καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ. 

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ: 

1. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κατά της υπ’ αριθμ. 402/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και ΕΥΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΚΗ, Α΄ Αντιπροέδρου ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέο τον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ και του επιβάλει την ποινή της επιπλήξεως με υποχρέωση ανακλήσεως των δυσμενών κρίσεων (αγώνας ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στις 30-10-2010). 

2. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κατά της υπ’ αριθμ. 386/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και του σωματείου ΑΟ ΑΓ.ΙΕΡΟΘΕΟΥ και ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ. Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέα τα σωματεία ΑΟ ΑΓ.ΙΕΡΟΘΕΟΥ και ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ και επιβάλει στο καθένα την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική και χρηματική ποινή τριών xιλιάδων (3.000) ευρώ. 

3. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κατά της υπ’ αριθμ. 433/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ και του ποδοσφαιριστή ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ και της επιβάλει την χρηματική ποινή των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ. Απαλλάσσει από την κατηγορία της δυσφήμησης του ποδοσφαίρου τον ποδοσφαιριστή ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. 

4. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κατά της υπ’ αριθμ. 360/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE και της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. 

5. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ και του εκπροσώπου ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ κατά της υπ’ αριθμ. 417/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ χρηματική ποινή έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και στον ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες και χρηματική ποινή έξι χιλιάδων (6000). 

6. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση του προέδρου του σωματείου ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΡΟΥ ΔΗΜ. και του προπονητή ΑΘΑΝ.ΔΕΔΕ κατά της υπ’ αριθμ. 379/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ΄ουσία την έφεση του σωματείου ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ. Μεταρρυθμίζει εν μέρει ως προς το σωματείο την εκκαλουμένη απόφαση. Κηρύσσει αυτό πειθαρχικώς ελεγκτέο για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ. Επιβάλλει στο σωματείο ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ. 

7. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του ΤΣΑΡΤΣΑΛΗ ΙΩΑΝ., προπονητή του σωματείου ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ κατά της υπ’ αριθμ. 422/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον ΤΣΑΡΤΣΑΛΗ ΙΩΑΝΝΗ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες και χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ. 

8. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΜΟΥΤΣΙΝΑ, μέλους ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, κατά της υπ’ αριθμ. 399/10-12 -2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον ΜΟΥΤΣΙΝΑ ΑΡΓΥΡΗ πειθαρχική ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο για δέκα (10) μήνες. 

9. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του σωματείου ΜΕΤΕΩΡΑ κατά της υπ’ αριθμ. 10/14-1-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Επιβάλλει στο σωμ. ΜΕΤΕΩΡΑ χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ. 

10. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ κατά της υπ’ αριθμ. 424/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. 

11. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κατά της υπ’ αριθμ. 396/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και του σωματείου ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέο το σωματείο ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και του επιβάλει την ποινή της επιπλήξεως με υποχρέωση ανακλήσεως των δηλώσεων. 

12. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κατά της υπ’ αριθμ. 432/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. 

13. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση της ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ κατά της υπ’ αριθμ. 370/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. 



Πηγή sport-fm Read more!

Τίτλοι τέλους για Νέβιλ

Την απόφαση να βάλει άμεσα τέλος στην 20ετή καρίερα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε ο Γκάρι Νέβιλ. Ο 36χρονος Αγγλος έπαιξε από το 1991 σε 602 ματς των «κόκκινων διαβόλων».
Τίτλοι τέλους για Νέβιλ

«Ημουν οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη ζωή μου κατάφερα να εκπληρώσω κάθε όνειρο που είχα. Προφανώς και είμαι απογοητευμένος που οι μέρες μου σαν ποδοσφαιριστής έφτασαν στο τέλος. Επαιξα σε μία εκπληκτική ομάδα με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αλλά και κόντρα σε κάποιους από αυτούς. Χαίρομαι που ήμουν μέλος της ομάδας που έφτασε σε αυτές τις επιτυχίες. Είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι θέλω να ευχαριστήσω και φυσικά πάνω απ' όλους τον Αλεξ Φέργκιουσον» ήταν μεταξύ άλλων τα όσα είπε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Νέβιλ.

Ο Νέβιλ υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1991 και αγωνίστηκε στην πιο επιτυχημένη εποχή του συλλόγου σε 602 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Κέρδισε δύο φορές το Champions League, οκτώ φορές την Premier League, τρία Κύπελλα Αγγλίας, το διηπειρωτικό αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων. «Ο Γκάρι ήταν ο καλύτερος Αγγλος δεξιός μπακ της γενιάς του», ήταν τα λόγια του Αλεξ Φέργκιουσον για τον 85 φορές διεθνή αμυντικό, του οποίου η καριέρα στιγματίστηκε από τραυματισμούς.
Πηγή gazzeta Read more!

«Ίσως μετανιώσει ο Τόρες»

«Ίσως μετανιώσει ο Τόρες»Περίμενε ότι ο Φερνάντο Τόρες θα φύγει από τη Λίβερπουλ. Ο Μάρτιν Σκρτελ, καλός φίλος του Ισπανού, δεν εξεπλάγη από την εξέλιξη και του ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο, όχι όμως με την Τσέλσι».

Ένας από τους καλύτερους φίλους του Φερνάντο Τόρες στη Λίβερπουλ ήταν ο Μάρτιν Σκρτελ. Ο Σλοβάκος αμυντικός, πάντως, όχι μόνο δεν συγκλονίστηκε από τη μεταγραφή του Ισπανού στην Τσέλσι, αλλά ομολόγησε πως το περίμενε. «Λυπόμαστε επειδή είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μου προκάλεσε έκπληξη η φυγή του. Έγινε πολλή κουβέντα και από τη στιγμή που δεν ήταν στο προπονητικό μας κέντρο τις τελευταίες δύο ημέρες, φαινόταν πως οι φήμες θα γίνουν πραγματικότητα» είπε σε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του.

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός αποχαιρέτισε τον φίλο του χωρίς να ευχηθεί καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα: «Του εύχομαι ό,τι καλύτερο, όχι όμως και επιτυχίες με την Τσέλσι. Ισως ο Φερνάντο μετανιώσει αυτήν την απόφασή του, κάποια στιγμή στο μέλλον».
Πηγή gazzeta Read more!

«Μεθυσμένη» πολιτεία

«Μεθυσμένη» πολιτεία
Σε γιορτινούς ρυθμούς κινούνται από χθες όλοι στον ΠΑΟΚ, ύστερα από τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Ολυμπιακού, η οποία σήμανε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Με Αρίας κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Επιστρέφουν στην βάση τους Βιτόλο και Κοντρέρας. 

Μπορεί με το που έγινε η κλήρωση να μην θεωρείτο φαβορί, μπορεί μετά το 1-1 στο Καραϊσκάκη και πάλι να μην συγκέντρωνε τις περισσότερες ψήφους, αλλά στο τέλος αυτός ήταν που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου έδειξαν σοβαρό, πειθαρχημένο και παθιασμένο πρόσωπο κόντρα στους πρωτοπόρους της Σούπερ Λίγκας και κατάφεραν τους στείλουν… σπίτι τους, παίζοντας μέσα σε μια άδεια και αστυνομοκρατούμενη Τούμπα. 

Βέβαια, όλα αυτά ανήκουν από σήμερα στο παρελθόν, αφού το πρωτάθλημα συνεχίζεται και μάλιστα με ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων ξέρει πολύ καλά τις παγίδες που κρύβει μια τέτοια αναμέτρηση, όπως επίσης και το κίνητρο των «πρασίνων», οι οποίοι μετά τον αποκλεισμό τους από την ΑΕΚ, έχουν ως μοναδικό στόχο πλέον τη Σούπερ Λίγκα. Το ευχάριστο για τον Έλληνα προπονητή είναι ότι θα μπορεί να υπολογίζει για το συγκεκριμένο ματς τον Ντιέγκο Αρίας, τα χαρτιά του οποίου ήρθαν μετά από μεγάλη «Οδύσσεια». Στη διάθεση του προπονητή του θα τεθεί και ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος επιστρέφει από τη Χιλή, όπου είχε πάει με ειδική άδεια για να παραβρεθεί στην κηδεία του πατέρα του. Ο Μάκης Χάβος βέβαια θα μιλήσει μαζί του για να μπορέσει να κρίνει σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται και ανάλογα να δει αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι. 

*Αναφορικά με το γυάλινο ποτήρι που έπεσε από την εξέδρα των επισήμων, δεν υπάρχει πρόβλεψη από τον κανονισμό για το εάν προκύπτει τιμωρία από παιχνίδι που είναι κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί κάποια ποινή.

Πηγή sport-fm  Read more!

Χάνει ο Σισέ το Καραϊσκάκη; *ΒΙΝΤΕΟ*

Ορατός είναι ο κίνδυνος να τιμωρηθεί ο Τζιμπρίλ Σισέ για όσα είπε μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους λέγοντας «μας πήδηξαν» για τον διαιτητή Παππά μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Πλέον ο Γάλλος άσος του Παναθηναϊκού κινδυνεύει να κληθεί σε απολογία για αυτά που είπε, με την κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος. Κι επειδή υπάρχει και το βίντεο όπου φαίνεται ξεκάθαρα τι είπε ο Σισέ, τότε απειλείται με τιμωρία δύο αγωνιστικών, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χάσει τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό που ακολουθούν στο πρωτάθλημα, μετά το ντέρμπι της Κυριακής με την Τούμπα.

Ο Σισέ λογικά θα κληθεί σε απολογία την ερχόμενη εβδομάδα και εάν βγει άμεσα η ποινή τότε θα χάσει το ντέρμπι. 
Βέβαια η ΕΠΟ, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, πάντα ενεργεί σε παρόμοιες περιπτώσεις με καθυστέρηση, ενώ υπήρξε και πολλές φορές αρκετά ελαστική, οπότε όλα είναι ανοιχτά!
Για παράδειγμα πέρυσι ο Πάμπλο Γκαρσία είχε κληθεί σε απολογία για δηλώσεις που ήταν δυσφημιστικές για το άθλημα. Ο άσος του ΠΑΟΚ κλήθηκε τον Μάρτιο, απολογήθηκε τον Απρίλιο και τιμωρήθηκε με επίπληξη τον Ιούνιο!
Το ίδιο είχε συμβεί και όταν έπεστρεψε ο Ζήκος στην ΑΕΚ. Στις 16 Δεκεμβρίου έκανε τις σχετικές δηλώσεις και τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική τον Φεβρουάριο, για αυτό επαναλαμβάνουμε ότι όλα είναι ανοιχτά!


http://www.youtube.com/watch?v=pIp0od8sqVw&feature=player_embedded


Πηγή gazzeta Read more!

Χαβίτο: «Πολύ καλή η πρόταση του Ολυμπιακού»

Χαβίτο: «Πολύ καλή η πρόταση του Ολυμπιακού»
Τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό από τον ερχόμενο Ιούνιο εξήγησε σε συνέντευξή του στην «As» ο Φρανθίσκο Χαβίτο, αν και δεν κλείνει την πόρτα στην Primera Division. 

Ο Ισπανός εξτρέμ δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία να αγωνιστεί στην πατρίδα του και όταν ρωτήθηκε γιατί-παρ’ όλα αυτά-έσπευσε να υπογράψει στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Δεν περίμενα ότι θα μου παρουσιαζόταν η ευκαιρία να αγωνιστώ τώρα στην Primera Division. Η προσφορά του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή, γιατί είναι μία ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα και αγωνίζεται στο Champions League. Είχα ήδη προσαρμοστεί στην Ελλάδα και ήθελα να διασφαλίσω το μέλλον μου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει τελικά», τόνισε. 

Όσο για τους φίλους της Λα Κορούνια που πιθανώς τον θεωρούν… περαστικό από το «Ριαθόρ», είπε: «Ίσως έχουν τους λόγους τους. Είναι φυσικό να αμφιβάλουν για μένα, αλλά δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν. Ίσως θεωρούν πως θα είμαι αδιάφορος, πως θα περιμένω απλώς να περάσουν οι μήνες, αλλά σε όποια ομάδα αγωνίστηκαν στην καριέρα μου, ανέκαθεν έδινα τα πάντα. Δεν ξέρω να λειτουργώ διαφορετικά. Επιπλέον κίνητρο αποτελεί για μένα να αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Primera Division, κάτι που δεν κατάφερα με την Μπαρτσελόνα». 

Για τις πρώτες μέρες του στη Γαλικία, είπε: «Είμαι μόλις δύο μέρες εδώ κι ακόμη δεν ξέρω πού βρίσκομαι. Θα πρέπει να προσαρμοστώ και να συνηθίσω στις νέες συνθήκες. Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρω σύντομα, γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο. Ή θα το κάνω γρήγορα ή καθόλου», ενώ σκιαγραφώντας το αγωνιστικό του προφίλ είπε: «Είμαι ένας γρήγορος παίκτης, που βγαίνει μπροστά αλλά βοηθά και στην ανασταλτική λειτουργία. Παίζω στα άκρα και περισσότερο δίνω πάσες παρά σκοράρω, αλλά τώρα θα έχω περισσότερο το ρόλο του οργανωτή και θα έχβ περισσότερες ευκαιρίες να φτάνω στην αντίπαλη περιοχή. Είμαι ένας παίκτης-μαχητής». 

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ηρεμία της Γαλικίας σε σύγκριση με τη Θεσσαλονίκη. «Είναι ένα ντέρμπι της τρέλας. Το είχα συνηθίσει, αλλά είναι κάτι απίστευτο. Είναι μία μάχη μέχρι θανάτου. Εδώ στη Γαλικία τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα».

Πηγή sport-fm Read more!

Ήθελε και Λουκάκου η Τσέλσι!

Το αφεντικό τρελάθηκε! Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αιφνιδίασε τους πάντες με τις μεταγραφές των Τόρες και Λουίζ, ενώ νωρίτερα η Τσέλσι κατέθεσε πρόταση 30 εκατ. ευρώ στην Άντερλεχτ για τον Λουκάκου!
Ήθελε και Λουκάκου η Τσέλσι!

Τι κι αν όλοι περίμεναν η Τσέλσι να συνεχίσει τη... σφιχτή οικονομική της πολιτική, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μας επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Οι «μπλε» δεν έμειναν μόνο στις μεταγραφές των Φερνάντο Τόρες από τη Λίβερπουλ και Νταβίντ Λουίζ από την Τσέλσι, οι οποίοι κόστισαν περίπου 83 εκατ. ευρώ, καθώς ο τεχνικός διευθυντής της Άντερλεχτ, Χέρμαν φαν Χόλσμπεκ, αποκάλυψε ότι η Τσέλσι κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ρομέλου Λουκάκου! 

Βέβαια, η αγγλική ομάδα δεν περίμενε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών για να κάνει την κίνησή της για τον 17χρονο επιθετικό, ενώ η πρότασή της απορρίφθηκε. «Η Τσέλσι ήθελε τον Λουκάκου από τώρα, όμως έπειτα από συνεννόηση με τον μάνατζέρ του αποφασίσαμε να απορρίψουμε την πρόταση. Δεν είναι έτοιμος ακόμη να κάνει αυτό το βήμα και τον θέλουμε στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Όσο για την τιμή του, αυτή αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ», ήταν οι δηλώσεις του  Φαν Χόλσμπεκ.
Πηγή gazzeta Read more!

Πρώτη για Τόρες, Κάρολ *ΒΙΝΤΕΟ*

Πρώτη για Τόρες, Κάρολ (video)
Την πρώτη του προπόνηση με την Τσέλσι πραγματοποίησε ο Φερνάντο Τόρες. Δείτε σε video τον El Nino να προετοιμάζεται για τη Λίβερπουλ και τον Κάρολ να περνάει από ιατρικές εξετάσεις.

Την πρώτη του προπόνηση με την Τσέλσι έκανε την Τρίτη (01/02)ο Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός μετά τη μεταγραφή των 58 εκατ. ευρώ από τη Λίβερπουλ, κατά διαβολική σύμπτωση προετοιμάζεται για να ανττιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Την ίδια μέρα οι νέοι του συμπαίκτες αν και βρέθηκαν να χάνουν στο Stadium Of Light επικράτησαν 4-2 της Σάντερλαντ. Η ομάδα του Αντσελότι με τον El Nino στις τάξεις της θα προσπαθήσει πλέον να καλύψει το -10 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την ίδια στιγμή, ο Άντι Κάρολ μετά το deal των 40 εκατ. ευρώ πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εντάχθηκε και επίσημα στο δυναμικό της Λίβερπουλ.


http://www.youtube.com/watch?v=CleVTiO9HN4&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=ldWHFhOPASw&feature=player_embedded


Πηγή gazzeta Read more!

«Έχει λασκάρει η βίδα του Κριστιάνο»

«Έχει λασκάρει η βίδα του Κριστιάνο»
Συνέχεια στον πρόσφατο διάλογο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε ο Βάλτερ Παντιάνι, ο οποίος δήλωσε ότι «του έχει λασκάρει η βίδα», ενώ τον συμβούλευσε «να μάθει από τον Μέσι».



«Αυτό που πρέπει να κάνει ο Κριστιάνο είναι να μάθει από τον Λιονέλ Μέσι και να ξεχάσει την αλαζονική συμπεριφορά του. Είναι αυτός που δημιουργεί προβλήματα κάθε εβδομάδα και τώρα πρέπει να τιμωρηθεί. Θα έπρεπε να προσπαθεί να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο και να δει αν μπορεί να μάθει κάτι περισσότερο. Του έχει λασκάρει η βίδα. Πρέπει να μάθει να είναι περισσότερο ταπεινός», ήταν τα λόγια του Παντιάνι, ο οποίος συνέκρινε επίσης Μπαρτσελόνα και Ρεάλ: «Η Μπαρτσελόνα είναι ανθρώπινη ομάδα. Οι παίκτες της Ρεάλ δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση, όμως πληρώνουν την απερισκεψία άλλων. Η Ρέαλ Μαδρίτης πληρώνει την αλαζονική συμπεριφορά του Κριστιάνο Ρονάλντο».

Ο άσος της Οσασούνα, πριν από μερικές μέρες απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο στον Πορτογάλο, ο οποίος τον είχε ρωτήσει «πόσα βγάζεις;». Ο Ουρουγουανός πρώην άσος της Λα Κορούνια απάντησε: «Δεν ξέρω, πάντως τελευταία παίρνω τους ίδιους τίτλους με εσένα»!
Πηγή Gazzeta Read more!

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3 *ΒΙΝΤΕΟ KAI ΦΩΤΟ*

Μην το πεις ούτε του... Παππά! (video)
Ενα γκολ στο όγδοο λεπτό του ματς, από την "χρυσή" μεταγραφή της ΑΕΚ, Μίτσελ, η "Ενωση" αν και έχασε με 3-2 πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Σπουδαίο ματς με ανατροπές συναισθημάτων μέχρι το φινάλε.Μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού, πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης η ΑΕΚ που με το γκολ του Μίτσελ στο +8 των καθυστερήσεων, πέτυχε το 3-2 και κατάφερε να λυγίσει το "τριφύλλι".Το λάθος του Καρνέζη στο φινάλε, ουσιαστικά έκαμψε την προσπάθεια των φιλοξενούμενων που με γκολ των Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Βύντρα είχαν την πρόκριση στα χέρια τους. Τελικά, όμως οι γηπεδούχοι με την στήριξη των οπαδών τους και με την τύχη στο πλευρό τους κατάφεραν και προκρίθηκαν για τον ημιτελικό κόντρα στον έτερο "Δικέφαλο του Βορρά".
Ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την άθλια ΑΕΚ αλλά αποκλείστηκε ελέω Παππά (που κράτησε 8 λεπτά καθυστέρηση), Μίτσελ και Καρνέζη που έκανε τη γκάφα της χρονιάς και ενώ είχε... χαρίσει και το πρώτο γκολ!
Οι εκλεκτοί του Μανόλο

Έχοντας το «μαξιλάρακι» και τη... μισή πρόκριση από το 2-0 του πρώτου αγώνα ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν λογικό να θέλει να ελέγξει το παιχνίδι, να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Σάχα και να μην ρισκάρει.
Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, ξεκίνησε ο Σάχα, δεξιά ο Γιάχιτς, αριστερά ο Καράμπελας και ο Νασούτι με τον Μανωλά κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ντιόπ και Μάκος τα αμυντικά χαφ, με τον Καφέ λίγο πιο μπροστά. Αριστερό «φτερό» ο Λαγός, δεξί ο Σκόκο και στη κορυφή του 4-2-3-1 ο Λυμπερόπουλος.

Ρίσκαρε με 4-4-2!

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε δεδομένα ένα ποδοσφαιρικό... θαύμα για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ρίσκαρε από το πρώτο λεπτό με σύστημα έκπληξη. 4-4-2 από τον Πορτογάλο τεχνικό για πρώτη φορά από την μέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Είπαμε, το 2-0 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε περιθώρια.
Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από την εστία, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, με τον Νίνη σε ελεύθερο ρόλο. Αριστερό χαφ ο Χριστοδουλόπουλος και ο Λέτο που «έβγαινε» και δεξιά για να δίνει βοήθειες στο πλευρό του Σισέ στην επίθεση.

Ροντέο με... πράσινο αναβάτη!

Αν το πρώτο ματς ήταν μια βαρετή... σούπα που η ποιότητα του Λυμπερόπουλου έφτανε και περίσσευε για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ, το πρώτο μέρος της ρεβάνς ήταν σούπερ για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σε αυτό, φυσικά, βοήθησε το γρήγορο γκολ του Λαγού στο 12'. Ακόμη μια ενέργεια κλάσης από τον Λυμπερόπουλο(η κάθετη του έκοψε στη... μέση την άμυνα του Παναθηναϊκού), ένα δώρο από τον Καρνέζη και η μπάλα στο πλεκτό. Το ΟΑΚΑ να... φλέγεται από νωρίς, έτοιμο να πανηγυρίσει την πρόκριση
Ο παθιασμένος, όμως Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός που τα έπαιζε όλα για όλα είχε αντίδραση και μάλιστα άμεση. Ο Σισέ στο 19' απάντησε με κεφαλιά, όντας αμαρκάριστος και στην συνέχεια οι «πράσινοι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης.

Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, πολλά τρεξίματα και τσαγανό έγιναν το αφεντικό της αναμέτρησης ενώ ο Λέτο ταλαιπωρούσε συνέχεια την άμυνα της «Ένωσης». Οι νταμπλούχοι έστειλαν... προειδοποιητικά μηνύματα αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Σισέ και στο φινάλε «χτύπησαν» για το 2-1. Δράστης ο Ζιλμπέερτο Σίλβα με τρομερό μονοκόμματο έξω από την περιοχή, «κάρφωσε» την μπάλα στο πλεκτό του Σάχα και έβαλε πιο δυνατά από ποτέ τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης!

Ολική ανατροπή!

Η εικόνα του πρώτου μέρους το καταμαρτυρούσε. Από την μία η ΑΕΚ να έχει μείνει στο πρώτο παιχνίδι και στον ενθουσιασμό του γρήγορου γκολ και από την άλλη ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός με τσαμπουκά, πάθος και πάνω απ'όλα ποδοσφαιρικό πλάνο.
Ο Χιμένεθ άλλαξε γρήγορα τον Καφέ με τον Μπαχά που πήγε κορυφή, με τον Λυμπερόπουλο σε ελεύθερο ρόλο αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες φάσεις(έσωσε αρχικά την ΑΕΚ ο Σάχα) και εν τέλει το γκολ που τους έβαλε σε ρόλο οδηγού για την πρόκριση.
Ο Βύντρα σε φάση... καρμπόν της ισοφάρισης του «τριφυλλιού» έγραψε το 3-1(63') με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και... πάγωσε για τα καλά το ΟΑΚΑ! Μάλιστα, κάποιοι οπαδοί της «'Ενωσης» μπήκαν στο ταρτάν και το ματς διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά!

Ο Μίτσελ... τιμωρεί!

Ο Βύντρα ήταν εκείνος, όμως, που στο 72' έκανε την γκάφα του αγώνα και άλλαξε την ροή του, δίνοντας στην ΑΕΚ το αριθμητικό πλεονέκτημα. Έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα, έκανε σκόπιμη καθυστέρηση για ένα πλάγιο και ο Παππάς τον απέβαλλε.
Ο Χιμένεθ έριξε στην «μάχη» τον Μπλάνκο και τον Μίτσελ, με τον Φερέιρα να βάζει τον Μαρίνο αντί του Λάζαρου για να καλύψει τα δεξιά της άμυνας και τον Σιμάο αντί του Νίνη για να «δέσει» την αμυντική του λειτουργία.
Η ΑΕΚ πίεζε με 11 παίκτες(ακόμη και ο Σάχα στην σέντρα ήταν) ασφυκτικά αλλά ο Παναθηναϊκός στην κόντρα είχε φάσεις από αυτές που δεν χάνονται, με τον Σισέ να σπαταλά δύο απίστευτα τετ-α-τετ.
Η μπάλα τιμωρεί. Και το έκανε απόψε στο ΟΑΚΑ! Ο Μίτσελ σχεδόν από την σέντρα έκανε το γέμισμα, ο Καρνέζης έκανε την γκάφα της χρονιάς και η μπάλα στην τελευταία στιγμή του αγώνα κατέληξε στα δίχτυα!

MAN OF THE MATCH: Όταν από το πόδι του έρχεται μια τέτοια πρόκριση τότε ο Μίτσελ είναι εκείνος που στάθηκε στο ύψος του, μπαίνοντας από τον πάγκο. Το μισό γκολ ανήκει στον Καρνέζη αλλά είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής που δίνει στην ΑΕΚ το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ζιλμπέρτο Σίλβα. Τρομακτική εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο. Ίσως η καλύτερη του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Και τι δεν έκανε! Καταρχήν δεν σταμάτησε να τρέχει, να κόβει και να μοιράζει. Με αστείρευτες δυνάμεις έκανε αρχηγική εμφάνιση και φυσικά με την γκολάρα του στο 45' ανοίγει τον δρόμο για την... παραλίγο πρόκριση και... κόβει τα πόδια της ΑΕΚ σε ένα πολύ κομβικό σημείο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η παιδική αντίδραση της ΑΕΚ στις στημένες φάσεις, από τις οποίες ο Παναθηναϊκός πέτυχε τα δύο από τρία του τέρματα. Τόσο σε αυτό του Σισέ όσο και σε εκείνο του Βύντρα η άμυνα της «Ένωσης» έχει πάει για... ύπνο και προσφέρει εύκολα γκολ στο «τριφύλλι». Δεν επιτρέπεται για ομάδα τέτοια ομάδα να έχει τέτοια λειτουργία στις «νεκρές» μπαλές.

Η ΓΚΑΦΑ: Θέλει και ερώτημα; Ο Καρνέζης πέταξε στα σκουπίδια την απίστευτη υπερπροσπάθεια που έκαναν οι συμπαίκτες του. Δώρο το πρώτο γκολ και… γκέλα που δεν γίνεται, στην τελευταία φάση του αγώνα. Αποδείχθηκε περίτρανα το πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός στην συγκεκριμένη θέση!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παππάς με τις αποφάσεις του εκνεύρισε την κερκίδα αλλά και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Έδειξε κάποιες «ανάποδες» φάσεις ενώ θα έπρεπε να είχε αποβάλλει από το 33' τον Βύντρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο φινάλε όμως… μαχαίρωσε τους «πράσινους» αφού κράτησε καθυστέρηση ακόμη και στο 7λεπτο των καθυστερήσεων. Όταν ήρθε το γκολ του Μίτσελ!



Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...