ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η Κύπρος τους περισσότερους ξένους στην Ευρώπη!

Το κυπριακό το πρωτάθλημα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων ποδοσφαιριστών μεταξύ των χωρών της UEFA, ενώ στο Νησί της Αφροδίτης υπάρχει και ο μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας! Υψηλά και τα ποσοστά στην Ελλάδα.
Η Κύπρος τους περισσότερους ξένους στην Ευρώπη!

Σύμφωνα με έρευνα της «Professional Football Players Observatory», το 72,3% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα είναι αλλοδαποί και το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο ανά τη γηραιά ήπειρο. Πάντως πρέπει να επισημάνουμε πως οι Ελλαδίτες που αγωνίζονται στους κυπριακούς συλλόγους θεωρούνται στη συγκεκριμένη έρευνα ως ξένοι και αυτό εκτοξεύει το ήδη υψηλό ποσοστό «μισθοφόρων». 

Από την άλλη αξιοσημείωτο είναι ένα άλλο στατιστικό στοιχείο που παρουσιάστηκε σχετικά με την Κύπρο, το οποίο την καθιστά ως τη χώρα με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών στο εγχώριο πρωτάθλημά της. Ένα ποσοστό που ξεπερνά τα 28 χρόνια!

Κατά τα άλλα, στην έρευνα στην οποία «εξετάστηκαν» 13.108 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε 534 συλλόγους των 36 πιο προηγμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, πίσω από την Κύπρο σε ποσοστό ξένων ποδοσφαιριστών έρχεται η Αγγλία με το ποσοστό των ξένων παικτών να ανέρχεται στο 58,4%, γεγονός που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την Εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Επιπλέον η Κύπρος είναι η 2η κατά σειρά χώρα στην Ευρώπη –πίσω από την Πορτογαλία– με τους περισσότερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά τη χώρα μας, τα πράγματα βαδίζουν σιγά σιγά σε ανάλογα επίπεδα, καθώς το ποσοστό των ξένων ξεπέρασε το 50%, και συνεχώς αυξάνεται...
Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...