ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Οι απαντήσεις στα… παλτά!

Οι απαντήσεις στα… παλτά!
Τι κι αν κάθε μεταγραφική περίοδος φέρνει (τουλάχιστον) μία… κολεξιόν. 

Τι κι αν ετούτη που τελείωσε τη Δευτέρα θα το δικαιολογούσε και λόγω (χειμερινής) εποχής. 

«Παλτά» δεν αναμένεται να φορεθούν απ’ τις ελληνικές ομάδες! 

Δεδομένης, δε, της σφιχτής οικονομικής συγκυρίας -και με τους παίκτες που απέκτησαν- μέχρι «καλοντυμένες» τις λες! 

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους λόγους… 

Ραφίκ Τζεμπούρ 

«Τρομοκράτης», ρίσκο και… τρελάρα, αλλά πάντα θες τέτοια παιχτάρα! Η «μανούρα» του Αλγερινού με ΑΕΚ τον άφησε ελεύθερο κι ωραίο και ο Ολυμπιακός δεν άφησε να ισχύει για πολύ η πρώτη ιδιότητα! Αν διατηρήσει την… ψυχραιμία του, θα διατηρήσει και τον τίτλο της πιο ποιοτικής μεταγραφής του χειμώνα. 

Γιάννης Μανιάτης 

Αν οποιοσδήποτε Έλληνας παίκτης μπορεί να χαρακτηριστεί «αφρόκρεμα», εκείνη στη θέση του δεξιού μπακ την έχει μαζέψει ο Ολυμπιακός. Μετά τον Βασίλη Τοροσίδη, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον μοναδικό παίκτη της αγοράς που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του. 

Μίτσελ 

Μπορεί να δοκίμασε την αντοχή τους, αλλά… χαλάλι! Μετά από ολόκληρο σίριαλ, που τον διατηρούσε συνεχώς μεταξύ Μπέρμιγχαμ και Αθήνας, ο Μίτσελ θέλει να αποδείξει στους φίλους της ΑΕΚ πως «το καλό πράγμα αργεί να γίνει». Βάσει του βιογραφικού του (αλλά και του ντεμπούτου στην Ξάνθη) μπορεί να το καταφέρει. 

Νταβίντ Ματέος 

Οι υπερβολικοί θα έλεγαν ότι «παίκτης που συμμετέχει στις προπονήσεις της Ρεάλ, έστω και ως… κώνος, μπορεί να παίξει σε όλες τις ελληνικές ομάδες». Οι ρεαλισταί λένε πως παίκτης που ανήκει στο δυναμικό της «βασίλισσας» (και συνοδεύεται από καλές συστάσεις του Μουρίνιο) μπορεί σίγουρα να βοηθήσει ομάδα (ΑΕΚ) που δοκιμάζει τις αντοχές του (συγκινητικού) Δέλλα. 

Νέρι Καστίγιο 

Δεν χρειάζεται συστάσεις. Ούτε να ξαναγίνει ο παίκτης που ανάγκασε τη Σαχτάρ να «ξηλωθεί» μέχρι… το λαιμό (16 εκατ. ευρώ). Αρκεί, στην επιστροφή -που τόσο πολύ έψαχνε- να θυμηθεί τον ελληνικό (καλό) εαυτό του. Όχι τον επεισοδιακό. Αλλά εκείνον που έκανε τον Άρη (και θα έκανε πολλές εγχώριες ομάδες) να μη διστάσουν καθόλου, μπροστά στην ευκαιρία να τον βάλουν (έστω για λίγο) στο ρόστερ τους. 

Ζοέλ Επαλέ 

Το γνωστό σύνθημα τον ήθελε… Πελέ, μόνο έπειτα από εκτεταμένη χρήση ναργιλέ! Η (τριετής) παρουσία του στη Bundesliga απέδειξε πως δεν χρειαζόταν… κατανάλωση ουσιών για να διαπιστώσεις ότι είναι (τουλάχιστον) χρήσιμος παίκτης. Έπειτα από ένα διάλειμμα στο Αζερμπαϊτζάν, ο «δικός μας» Ζοέλ ετοιμάζεται να συνεχίσει το εκπληκτικό πέρασμά του προ τετραετίας (55 συμμ-22 γκολ) από τον Ηρακλή. 

Κώστας Μήτρογλου 

Θα πάει, δεν θα πάει. Θα πάει, δεν θα πάει… Τελικά, όχι μόνο πήγε αλλά και τον… σήκωσε (τον Πανιώνιο στις πλάτες του)! Μετά από τρία ματς, η… περιπτωσάρα που ονομάζεται Μήτρογλου πρόλαβε να επιβεβαιώσει όλα τα στοιχεία που τον συνοδεύουν: Και ότι «τα βάζει» (τρία γκολ) και ότι δημιουργεί… τζέρτζελο με τον τρόπο που τα πανηγυρίζει (ξηλώματα σημαιακίων, επίδειξη εσωρούχων). 

Καμίλ Τσοντοφάλσκι 

«Που κρυβόσουν τόσα χρόνια»! Έπειτα από αρκετές σεζόν που το όνομά του ακουγόταν για ελληνικές ομάδες, ο Καμίλ Τσοντοφάλσκι έχει αρχίσει ήδη να αποδεικνύει το λόγο! Αφού (στο ντεμπούτο του) τα έβαλε με… ολόκληρη την Καβάλα (τη σταμάτησε μόνος του στο ένα), έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «οξυγόνο» (νίκες με Ηρακλή, Πανσερραϊκό) που κέρδισε η Λάρισα. 

Μάριους Νικουλάε 

Πετυχημένες κινήσεις χωρίς να συμπεριλαμβάνεται έστω μία του… Μάκη δεν γίνεται! Αυτή τη φορά η νέα απόδειξη πως ο ισχυρός άνδρας της Καβάλας είναι «μερακλής» στις μεταγραφές δεν χρειάζεται να αποδειχθεί στην πορεία. Ο Μάριους Νικουλάε (διεθνής με την εθνική Ρουμανίας και σκόρερ 19 γκολ με τη φανέλα της Ντιναμό Βουκουρεστίου) είναι ήδη καταξιωμένος παίκτης. 

Κρίστιαν Νέμεθ 

Φαντάσου να… έπαιζε κιόλας! Μπορεί απ’ την αρχή του χρόνου, η θέση του στον πάγκο του Ολυμπιακού να ήταν πάντα ζεστή, ωστόσο -όταν θέλησε να τον δώσει δανεικό- το ίδιο «ζεστές» φάνηκαν πολλές ομάδες. Τον κέρδισε ο συνονόματος του Βόλου και μπορεί βάσιμα να ελπίζει (με βάση όσα πρόλαβε να δείξει… πέρυσι) πως προσέθεσε (κι άλλη) ποιότητα στο ρόστερ του. 
Read more!

«Ούτε φάση δεν έκανε ο ΠΑΟΚ»

Καμικάζι του Άρη δήλωσε ότι είναι ο προπονητής των «κιτρίνων» Γιάννης Μιχαλήτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τονΠΑΟΚ, στην ομάδα του και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
«Ούτε φάση δεν έκανε ο ΠΑΟΚ»


Ο Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε στην εκπομπή της NOVA, «Super League Experts»:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:
 «Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι έπρεπε να ήταν διαφορετικό. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν μας ευνόησαν οι φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε κατά κράτος τουΠΑΟΚ χωρίς να έχουμε κλασικές ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τη νίκη. Για πρώτη φορά οΠΑΟΚ σε ντέρμπι δεν μας έκανε ούτε φάση. Η ισοπαλία ήταν απώλεια για μένα. Εγώ θέλω σε κάθε ματς να κερδίζω και για αυτό θεωρώ ότι ήταν απώλεια η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ».
Για την κατάσταση στο πρωτάθλημα: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το πρωτάθλημά μας. Από κει και κάτω βέβαια όλες οι ομάδες είναι κοντά με μικρές βαθμολογικές διαφορές και όλα είναι ανοικτά. Εμείς για παράδειγμα βρισκόμαστε στην 9η θέση και αν είχαμε κερδίσει θα είχαμε ανέβει στην 5η θέση.
«Στην Ελλάδα τα περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν είναι τυχαία. Μπορεί κάποιος να γίνει τζάμπα μάγκας γιατί τον βοήθησε η τύχη και κάποιοι που αξίζουν πραγματικά να μην έχουν την ευκαιρία να το δείξουν».
Για τις αλλαγές στο παιχνίδι του Άρη: «Προσπαθώ αυτόν το λίγο καιρό που είμαι στην ομάδα να αλλάξω ορισμένα πράγματα που αφορούν τον τρόπο παιχνιδιού. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Άρηςέχει "πεθάνει". Η μπάλα πρέπει να περνάει από τα χαφ και όχι με μακρινές μπαλιές από την άμυνα να ψάχνουμε να βρούμε τους επιθετικούς. Έχουμε πρόβλημα στο γκολ, αλλά μην ξεχνάτε ότι πετύχαμε και δύο γκολ με Παναθηναϊκό και Εργοτέλη που δεν μέτρησαν ενώ ήταν κανονικά. Αυτό σε άλλες ομάδες δεν θα είχε συμβεί. Έχουμε καλούς φορ, αλλά δεν μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους. Όλα είναι θέμα χημείας. Στα δύο τελευταία παιχνίδια κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ. Τόσες όσες δεν είχαμε κάνει σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πλέον και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να αμύνονται και όλοι να επιτίθενται».
Για τις μεταγραφές: «Στον Άρη ήρθαν καλοί παίκτες τώρα στις μεταγραφές όπως ο Νέρι Καστίγιο, ο οποίος θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Νομίζω ότι ο Άρης μπορεί να κάνει καλά πράγματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος».
Για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει πολλή ποιότητα με πληθωρικούς ποδοσφαιριστές. Παίζει το πιο σύγχρονο ποδόσφαιρο με πίεση στα 2/3 του γηπέδου και επιθετική άμυνα. Δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση».
Για το Χαβίτο: «Θα ήθελα να μην έχει φύγει ο Χαβίτο, γιατί πιστεύω ότι με Χαβίτο και Καστίγιο θα είχαμε δυο σούπερ πλευρές. Ήταν απώλεια η αποχώρησή του. Πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να πετύχει και στον Ολυμπιακό, γιατί είναι καλός παίκτης και καλός αθλητής. Έχει τη δυνατότητα να παίξει σπουδαία μπάλα στον Ολυμπιακό».
Για τη δική του παρουσία στον πάγκο: «Ευχαριστώ τη διοίκηση του Άρη που με πίστεψαν και με εμπιστεύτηκαν για προπονητή του Άρη. Δεν είχα κανένα άγχος να αναλάβω, αν και αποτελεί μεγάλη τιμή να είσαι προπονητής του Άρη. Εάν είχα στήσει εγώ την ομάδα και είχα κάνει κάποιες επιλογές, τότε θα μπορούσα να κάνω καλύτερα πράγματα. Δεν με ενοχλεί που με λένε "πιστό στρατιώτη". Εγώ είμαι καμικάζι του Άρη και έρχομαι πάντα στα δύσκολα».
Για τον Κοντρέρας: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Κοντρέρας και ζητάω συγγνώμη, γιατί δεν το έμαθα χτες να τα πω δημόσια στο γήπεδο. Έχουν δίκιο οι φίλαθλοι του Άρη να είναι απαιτητικοί, γιατί δεν έχουν δει χαρές για πάρα πάρα πολλά χρόνια».

Πηγή gazzeta Read more!

«Το σημαντικότερο ματς εφέτος»


Ως τον σημαντικότερο αγώνα της ΑΕΚ την εφετινή σεζόν χαρακτήρισε τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό, ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης τόνισε πως όλοι στην ομάδα σκέφτονται μόνο την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του Ίσμαελ Μπλάνκο.
Αρχικά, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός τόνισε: «Είναι το πιο σημαντικό ματς που έχουμε να παίξουμε από τότε που είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Ξέρω ότι σημαίνει πολλά για τον κόσμο να περάσουμε στα ημιτελικά αφήνοντας έξω μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Το κύπελλο μας ενδιαφέρει πολύ. Είναι ένας  σύντομος δρόμος για έναν τίτλο. Βέβαια παίζει ρόλο και η κλήρωση. Με όλο το σεβασμό στις υπόλοιπες ομάδες όσοι βρεθήκαμε στα προημιτελικά έχουμε ίδιες πιθανότητες να πάρουμε το Κύπελλο. Αυτό είναι και το ωραίο του ποδοσφαίρου. Να "σκοτωνόμαστε" μεταξύ μας για τον τίτλο».
Στην συνέχεια συμπλήρωσε για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ίσμαελ Μπλάνκο: «Δεν θέλω να πάρω το μέρος ούτε της διοίκησης ούτε του ποδοσφαιριστή. Αν οι δυο πλευρές έρθουν σε συμφωνία καλώς αν όχι εγώ θα δουλέψω με αυτούς που έχω. Θέλω να ανανεώσει ο Μπλάνκο αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος. Ανεξαρτήτως αν ο Μπλάνκο ανανεώσει υπολογίζω τον Μπάχα, που ελπίζω να συνεχίσει εδώ και τον Λυμπερόπουλο αλλά χρειαζόμαστε και άλλους».
Σχετιά με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, ο Χιμένεθ δήλωσε: «Να πιω έναν καφέ με τον κύριο Αδαμίδη και να κάνω μια συζήτηση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Πρέπει να ζούμε μέρα με τη μέρα. Το να σκεφτόμαστε τι θα γίνει δυο μέρες μετά, είναι περίπλοκο. Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο και θα το τηρήσω. Αυτό που θέλω, είναι φιλοδοξία απ' όλους. Και νιώθω το ίδιο ευτυχισμένος αν φοράω κοστούμι με γραβάτα ή αν φοράω τζιν».
Επίσης, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός μίλησε και για τις μετεγγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου: «Η ΑΕΚ είναι μια Φεράρι. Χρειαζόμασταν δυνατά άλογα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά που έγινε από την διοίκηση στις μεταγραφές. Και βεβαίως και από τους μέτοχους. Θεωρώ πως πήγαμε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση. Το να περνάμε δυσκολίες, δεν είναι ντροπιαστικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανεβάσουμε την ΑΕΚ ψηλά. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η κυβέρνηση της Ελλάδας για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα. Θέλω μια ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Η πραγματικότητα είναι αυτή. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που ήρθαν. Έχουμε υπογράψει καλύτερους παίκτες από αυτούς που κανονικά θα μπορούσαμε βάσει οικονομικών να φέρουμε. Φέραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν χρειάζονται πολλά εκατομμύρια για καλές μεταγραφές. Είμαι χαρούμενος για τους τρεις παίκτες που ήρθαν. Και για τους Νικόλτση, Κλοναρίδη και Αμπντουραχμάνι που πλέον ανήκουν στο ρόστερ».

Τέλος, ο Χιμένεθ τόνισε και για τους παίκτες που θα ήθελε στην Ένωση: "Θέλω ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Και αν δεν είναι νεαροί με ποιότητα, να είναι παίκτες που θα βελτιώσουν την ομάδα. Αν δεν μπορούμε να φέρουμε νέους παίκτες, να έχουμε δανεικούς με οψιόν αγοράς. Το θέμα του Ματέος είναι πολύ διαφορετικό. Ανήκει σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, με έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο που τον εμπιστεύεται. Έχω καλή φιλία με τον κύριο Μουρίνιο και το ίδιο με τον κύριο Βαλντάνο. Και το μόνο που μου είπαν, είναι πως δεν μπορεί να μπει οψιόν για το καλοκαίρι. Δεν θα μπορούσαμε να τσακωθούμε με την Ρεάλ γι αυτό. Αλλά δεν είχαμε χρόνο. Ήμασταν κοντά για να πάρουμε δυο κεντρικούς αμυντικούς από την Ελλάδα. Ο ένας έκανε τα πάντα για να έρθει και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ και θα το έχω υπ' όψιν μου. Και ο άλλος είναι σε μια ομάδα που δεν ήθελε να μας κάνει την χάρη να μας το δώσει. Και αυτό θα το έχω υπ' όψιν μου".
Πηγή novasports
Read more!

Αγγλικά «ματώματα»!

Αγγλικά «ματώματα»!
Το αφεντικό (Ρομάν Αμπράμοβιτς) τρελάθηκε και αλλάζει για μία ακόμα φορά τα δεδομένα στο αγγλικό -και όχι μόνο- ποδόσφαιρο.

Η απόφαση του Ρώσου ιδιοκτήτη της Τσέλσι να αφήσει τα… ψιλά στην άκρη και να βγάλει μετά από καιρό «χοντρά» από την τσέπη του (58 εκατ. ευρώ), προκειμένου να ντύσει στα μπλε τον Φερνάντο Τόρες, άλλαξε την κατάταξη στις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία στο Νησί.

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα δέκα ακριβότερα… αλισβερίσια μεταξύ αγγλικών ομάδων!


1) Φερνάντο Τόρες
Κόστος: 58 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 26
Από: Λίβερπουλ Σε: Τσέλσι, Ιανουάριος 2011

Για… πάρτη του (και με αφορμή αυτόν) γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές… Ο Ισπανός επιθετικός αποκτήθηκε από την Τσέλσι λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και όχι μόνο αυτό, αλλά έγινε -λόγω, κυρίως, του… χαμένου κεφιού που ξαναβρήκε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς- η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μακράν, μάλιστα, της δεύτερης, που… έγινε (κι αυτή) η μετακίνηση του Άντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ στη Λίβερπουλ, ξεπερνώντας την επί εννέα χρόνια πρώτη, του Ρίο Φέρντιναντ, από τη Λιντς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

2) Άντι Κάρολ
Κόστος: 41 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 22
Από: Νιούκαστλ Σε: Λίβερπουλ, Ιανουάριος 2011

Έγινε η ακριβότερη μεταγραφή Άγγλου ποδοσφαιριστή στην ιστορία έναντι 40 εκατ. ευρώ! Ο «νέος Άλαν Σίρερ» -στα μάτια των οπαδών της Νιούκαστλ- θα πρέπει να συνηθίσει τη νέα «ταμπέλα» που του ετοιμάζουν οι φίλοι της Λίβερπουλ: «ο νέος Φερνάντο Τόρες»…

3) Ρίο Φέρντιναντ
Κόστος: 36,4 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 23 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Λιντς Σε: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ιούλιος 2002

Εννέα χρόνια, ο Ρίο Φέρντιναντ είχε να το λέει ότι ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στην Αγγλία. Την… αποφράδα, όμως, 31η Ιανουαρίου 2011, «έπεσε» στη δεύτερη -λόγω Τόρες και… Αμπράμοβιτς- θέση και τρίτη, τελικά -λόγω Κάρολ και Λίβερπουλ.

4) Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Κόστος: 36 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 28 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Τότεναμ Σε: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σεπτέμβριος 2008

Έχει φανατικούς εχθρούς, αλλά και φανατικούς υποστηρικτές. Το θέμα είναι ένα: όσο «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα, ο Βούλγαρος δεν έχει να φοβάται τίποτα.

5) Γουέιν Ρούνεϊ
Κόστος: 29,3 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 18 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Έβερτον Σε: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αύγουστος 2004

Σε μία περίοδο όπου η Γιουνάιτεντ είχε λεφτά… «να φαν' κι οι κότες», ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κάνει ακόμα μία έξυπνη κίνηση και φέρνει στο Μάντσεστερ το «χρυσό παιδί» του αγγλικού ποδοσφαίρου, τον Γουέιν Ρούνεϊ. Παρότι… ψάχνεται από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής και μετά, ο Ρούνεϊ θεωρείται ακόμα ο κορυφαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής…

6) Κάρλος Τέβες
Κόστος: 29,2 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 25 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σε: Μάντσεστερ Σίτι, Ιούλιος 2009

Μία μεταγραφή που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και… χαρές και πανηγύρια στις τάξεις των οπαδών της Σίτι. Ο Αργεντινός μετακόμισε στη μισητή αντίπαλο της Γιουνάιτεντ, αν και φέτος εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει (τελείως) από το Μάντσεστερ. Το θέμα έχει «παγώσει», αλλά δεν αποκλείεται να τεθεί εκ νέου το καλοκαίρι…

7) Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ
Κόστος: 29,2 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 24 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Άρσεναλ Σε: Μάντσεστερ Σίτι, Ιούλιος 2009

«Πακέτο» με τον Τόρες, η Σίτι έφερε το καλοκαίρι του 2009 στο Μάντσεστερ και τον Αντεμπαγιόρ από την Άρσεναλ, με τα ίδια λεφτά, μάλιστα. Ωστόσο, ο Τογκολέζος επιθετικός είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του με τη φανέλα των «πολιτών» και -με το κλίμα να μην και το ιδανικότερο για τον ίδιο- τον Ιανουάριο μετακόμισε στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ και του… Μουρίνιο.

8) Ντάρεν Μπεντ
Κόστος: 28,1 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 26
Από: Σάντερλαντ Σε: Άστον Βίλα, Ιανουάριος 2011

Η μία διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδό της στην Ευρώπη, η άλλη παλεύει για τη σωτηρία της… Ωστόσο, σαν ονόματα, συγκρίσεις δεν μπορούν να γίνουν. Ο Ντάρεν Μπεντ μάλλον αυτό σκέφτηκε όταν η Άστον Βίλα του πρότεινε να μετακομίσει στο Μπέρμιγχαμ και αποφάσισε… χειμωνιάτικα να αφήσει τη βόρεια Αγγλία και τη Σάντερλαντ για πιο… εξοχικά μέρη. Μάλιστα, ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε στο ντεμπούτο του, δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει τους «χωριάτες» να παραμείνουν στην Premier League.

9) Τζόλεον Λέσκοτ
Κόστος: 25,7 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 27 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Έβερτον Σε: Μάντσεστερ Σίτι, Αύγουστος 2009

Από τις μεταγραφές που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλά λεφτά για… πέταμα στις τσέπες των ξένων επιχειρηματιών. Η απόκτηση του Λέσκοτ από τους «πολίτες» ποτέ δεν «έπιασε» τα λεφτά της, ωστόσο συγκαταλέγεται (ακόμα) στη σχετική δεκάδα.

10) Σον Ράιτ-Φίλιπς
Κόστος: 24,6 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 22 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Μάντσεστερ Σίτι Σε: Τσέλσι, Ιούλιος 2005

Μία από τις πλέον αποτυχημένες επιλογές του… πορτοφολιού του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης των «μπλε» δαπάνησε ένα σωρό λεφτά για έναν παίκτη που δεν μπόρεσε ποτέ να αποδώσει τα αναμενόμενα με τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας και μοιραία, επέστρεψε στη Σίτι τρία καλοκαίρια μετά, με τα μισά λεφτά, όμως.

Πηγή sport-fm
Read more!

Οριστικά χωρίς Ριέρα

Όπως αναμενόταν ο Ριέρα έμεινε εκτός αποστολής στον Ολυμπιακό για το παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο ΟΠΑΠ το οποίο θα γίνει αύριο στην Τούμπα κεκλεισμένων των θυρών. 
Οριστικά χωρίς Ριέρα


Ο Ισπανός δεν κατάφερε να γυμναστεί και σήμερα λόγω του προβλήματος που απεκόμισε από τον αγώνα στο Βόλο και έκανε και σήμερα θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα. 

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ποτουρίδης ο οποίος έχει υποστεί θλάση. Αντίστοιχα, και ο Ντουντού δεν θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη καθώς κρίθηκε ανέτοιμος για ένα τόσο σημαντικό αλλά και σκληρό παιχνίδι. 

Έτσι οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι οι εξής: 

Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Ζαϊρί, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζεμπούρ. 

Όσοι ποδοσφαιριστές δεν θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη θα γυμναστούν αύριο στις 10.30 το πρωί στο Ρέντη.

Πηγή sport-fm Read more!

Εκτός Μπουμσόνγκ-Τζόρβας

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής για το ματς με τηνΑΕΚ τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ο Γάλλος στόπερ νιώθει ενοχλήσεις, ενώ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έχει ίωση.
Εκτός Μπουμσόνγκ-Τζόρβας


Στη σημερινή προπόνηση, το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε ζέσταμα, ασκήσεις με πάσες, ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και ασκήσεις τακτικής πάνω στις στατικές φάσεις.
Ατομικά προπονήθηκε ο Λουίς Γκαρσία, ενώ οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Γιούρκας Σεϊταρίδης υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Ο Αλέξανδρος Τζόρβας απουσίασε και από τη σημερινή προπόνηση λόγω ίωσης.

Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε και η αποστολή της ομάδας για τον αυριανό (2.2.2011) εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ, που διεξάγεται στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.
Εκτός αποστολής στην οποία συμπεριλήφθηκε και ο Καπίνος από την ομάδα Κ-20, έμειναν οι: Μπουμσόνγκ, Γκαρσία, Σεϊταρίδης, Τζόρβας, Ιωαννίδης, Μαυρίας και Δημούτσος.
Πηγή gazzeta
Read more!

Παρουσίασε το νέο της Όπλο


 Οι δύο πιλότοι της Red Bull, Σεμπαστιάν Φέτελ και Μάρκ Γουέμπερ παρουσίασαν το μονοθέσιο του 2011. 
Η αποκάλυψη του μονοθέσιου που θα τρέξει στους αγώνες το 2011 έγινε σε μια σεμνή τελετή στην Βαλένθια.

Ο 23χρόνος Φέτελ σχολίασε την εμφάνιση του μονοθέσιου λέγοντας πως «...σίγουρα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για την άποψή του για την προσεχή αγωνιστική σεζόν που αρχίζει, δήλωσε: «Όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσουν τον τίτλο, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ έντονος».

Ο αρχηγός της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε πως το μονοθέσιο κατασκευάστηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ και ότι η ομάδα του, που την περσινή χρονιά κατέκτησε και το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, έχει αυτοπεποίθηση χωρίς όμως να είναι αλαζόνες.
Πηγή Novasports
Read more!

Ζήτησε συγνώμη ο Ρόμπεν

Ζήτησε συγνώμη ο Ρόμπεν
Συγνώμη από τον συμπαίκτη του Τόμας Μίλερ ζήτησε ο Άριεν Ρόμπεν για το επεισόδιο που είχαν μεταξύ τους κατά την διάρκεια του αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με την Βέρντερ Βρέμης. «Δεν ήταν σωστό αυτό από μέρους μου. Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται. Φαίνεται ότι τον έπιασα δυνατά από το λαιμό και αυτό δεν είναι καλό. Πιθανώς να εξεπλάγη και ο Τόμας με αυτό. Όταν παίζω ποδόσφαιρο, με παρασέρνει το συναίσθημα, όμως θα πρέπει ένας παίκτης να έχει αυτοέλεγχο. Μίλησα μαζί του και το θέμα έκλεισε. Είμαστε και πάλι φίλοι», ανέφερε ο Ρόμπεν.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ανακοίνωσε Ροντρίγκες


Την απόκτηση του 21χρονου Αργεντινού επιθετικού Γκάμπριελ Ροντρίγκες με τη μορφή δανεισμού α από την Μπόκα Τζούνιορς έως το τέλος της σεζόν ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός Βόλου.Πρόκειται για το τελευταίο απόκτημα της ομάδας της Μαγνησίας στο χειμερινό παζάρι με την προσθήκη του οποίου ενισχύεται ακόμη περισσότερο στην επίθεση μετά και από τον δανεισμό του Κριστιάν Νέμεθ από τον Ολυμπιακό.

Ο Γκάμπριελ Νικολάς Ροντρίγκες έχει φορέσει την φανέλα των "μικρών" εθνικών ομάδων της Αργεντινής ενώ θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο και μάλιστα βρέθηκε και στο στόχαστρο της Λίβερπουλ.

Την περυσινή χρονιά αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού από την Μπόκα Τζούνιορς στην Νουμπλένσε της Χιλής με την οποία σε 32 συμμετοχές, πέτυχε 14 γκολ.

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ολοκλήρωσε αργά εχθές το βράδυ και ανακοινώνει τη μεταγραφή του GABRIEL NICOLAS RODRIGUEZ με τη μορφή δανεισμού απο την BOCA JUNIORS", ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή sport24


Read more!

Διπλός «πράσινος» στόχος

Διπλός «πράσινος» στόχος
Ο Γιώργος Γεωργιάδης ήταν ο παίκτης που κυνήγησε ο Παναθηναϊκός, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε. Οι «πράσινοι» πάντως θα κινηθούν από τώρα για τον ίδιο και τον Μπλάνκο, ενόψει καλοκαιριού.

Η πίεση του χρόνου δεν ήταν με το μέρος των πρασίνων και δεν έγινε ενίσχυση αλλά ετοιμάζεται ήδη για το καλοκαίρι. Μάλιστα, η πρώτη επαφή με τον Πανσερραϊκό έγινε για την απόκτηση του Γιώργου Γεωργιάδη. Ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τη «Sportday», πρόσφερε 150.000 ευρώ από τώρα για να κλείσει τον παίκτη για τη νέα σεζόν. Τελικά συμφωνία δεν υπήρξε αλλά οι σχέσεις πλέον των δύο ομάδων είναι καλές μετά την παραχώρηση ως δανεικού του Ντάνιελ Φερνάντες.

Οσον αφορά την περίπτωση του Ισμαέλ Μπλάνκο, ο Αργεντινός επιθετικός είναι στην λίστα του Παναθηναϊκού, μιας και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την ΑΕΚ. Ηδη οι φήμες για κίνηση των πρασίνων για να τον «καπαρώσει» είναι πολύ έντοντες.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ίβκοβιτς: "Θα πάμε στο Final 4"

Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάει στη Βαρκελώνη και να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα εξέφρασε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποκαλύπτοντας την υπόσχεση που έδωσε στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Οι δύο άντρες είχαν την περασμένη Παρασκευή συνάντηση στην οποία ο πατέρας των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, τον ρώτησε ευθέως αν η ομάδα θα είναι παρούσα στο Final 4 της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποκάλυψε στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι πως του είπε ότι η ομάδα θα προσπαθήσει σκληρά και στο τέλος θα τα καταφέρει να βρίσκεται στην Βαρκελώνη τον επόμενο Μάιο."Tην περασμένη Παρασκευή μίλησα με τον κ. Κώστα Αγγελόπουλο. Ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντηση και χάρηκα πολύ για αυτό. Μάλιστα, με ρώτησε "θα παίξουμε στη Βαρκελώνη;" και του απάντησα ναι, θα παίξουμε. Το θέλουμε πολύ, θα προσπαθήσουμε και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε εκεί".Στην αρχική του τοποθέτηση, σχολίασε: "Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Βαλένθια, εμείς από την πλευρά μας κάναμε μία ανάλυση για το παιχνίδι που κάναμε με την ΑΕΚ.

Μίλησα με τους παίκτες μου και αυτό που περιμένω από εκείνους είναι να δείξουν επαγγελματισμό και συγκέντρωση. Ο Φεβρουάριος είναι σημαντικός, καθώς μέσα σε αυτόν τον μήνα θα δώσουμε αρκετά κρίσιμα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σαν ομάδα παραμένουμε μέσα στους στόχους μας".

Αναφερόμενος στο παιχνίδι της Τετάρτης ο Ντούντα, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα η οποία μάλιστα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωλίγκας: "Η Βαλένθια είναι μία καλή ομάδα που έχει καλό ρυθμό και μέχρι στιγμής θεωρώ πως είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωλίγκας.

Έχουν έναν καλό προπονητή όπως είναι ο κ. Πέσιτς και ύστερα από τη νίκη που πέτυχαν επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στην πρώτη φάση μπήκαν δυνατά στο ΤΟP-16. Πριν την σημερινή προπόνηση είδα το ματς της Βαλένθια με την Ούκλερ και η ισπανική ομάδα είχε την ευκαιρία να κερδίσει το ματς στην Κωνσταντινούπολη στο τέλος καθώς είχε την τελευταία επίθεση. Πρέπει, λοιπόν, να προσέχουμε πάρα πολύ.

Μετά την ήττα-σοκ από την Ούλκερ έχουμε την εμπειρία πιστεύω να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις στην έδρα μας. Η αλήθεια είναι πως μάθαμε πολλά από την αυτή την ήττα. Απέναντι στην Βαλένθια στο ΣΕΦ, μας περιμένει ένα περισσότερο δύσκολο ματς σε σχέση με εκείνο στο Κάουνας.

Η Βαλένθια είναι πολύ έμπειρη ομάδα η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουν δύο εξαιρετικούς γκαρντ, τόσο τον Κούκ ο οποίος είναι καλός οργανωτής, όσο και τον Γάλλο τον Ντε Κολό που έχει την διείσδυση. Ο Ντε Κολό έχει καλό σουτ ύστερα από ντρίμπλα, βάζει πόντους, αλλά δεν είναι τόσο ποιοτικός στις πάσες του.

Επίσης, η Βαλένθια έχει ένα χαρακτηριστικό πως παίζει με ψηλό "3άρι" όπως είναι ο Κλαβέρ (2.06μ), ο οποίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και έχει πολύ καλή απόδοση αυτή την στιγμή και χρειάζεται προσοχή. Επίσης έχουν τον Μαρτίνεθ, ο οποίος είναι πραγματικός ηγέτης της ομάδας του".

"Τώρα πρέπει να πάμε καλά"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέρθηκε και στην ήττα από την Φενέρμπαχτσε λέγοντας: "Στους "16" δεν έχει εύκολους αντιπάλους. Παίζουμε με μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση. Πάθαμε ένα σοκ με την Φενέρ, τώρα με την εμπειρία και με την εκτίμηση προς τον αντίπαλο, πρέπει να πάμε καλά. Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Δείτε και τα άλλα ματς. Η Σιένα κέρδιζε 10 πόντους και έχασε 6- 26 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τι να πει η Κάχα Λαμποράλ. Κέρδισε στη Μάλαγα και έχασε από τη Λιέτουβος. Να είμαστε σοβαροί.

Δεν είχαμε σταθεροποιηθεί και είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους. Τώρα έρχονται εύκολα πράγματα, είναι τα καθοριστικά παιχνίδια και ξέρουμε τι να κάνουμε. Όλα τα προβλήματα είναι από την άμυνα. Έτσι είναι το μπάσκετ, έτσι είναι και το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο μια πίεση στα 3/4 του γηπέδου και μόλις κλέβεις τη μπάλα βάζεις γκολ. Εμείς στο μπάσκετ πως θα παίξουμε χωρίς άμυνα και χωρίς σωστή πίεση;

Έχουμε παίκτες πολύ συνεργάσιμους. Πρέπει να ‘χουμε και καλύτερο διάβασμα. Δεν είναι λογικό αυτό που γίνεται. Στο Κάουνας μπήκαμε άσχημα, μετά είχαμε ένα 16-0, φύγαμε στους 23 πόντους και μετά ήμασταν κακοί. Χαλαρώσαμε, γιατί; Θέλαμε να βάλουμε τα σουτάκια; Υπήρχε εγωισμός; Μίλησα με τους παίκτες. Θέλει χρόνια για να συνηθίσεις, εμείς είμαστε τέσσερις μήνες μαζί".

Σχετικά με τον Μίλος Τεόντοσιτς επισήμανε: "Ο Μίλος δεν είναι άγνωστος παίκτης. Μιλάμε για τον πολυτιμότερο περσινό παίκτη της Ευρωλίγκας. Σίγουρα ξεπέρασε μια κρίση εκεί γύρω στα Χριστούγεννα. Έχασε κάπως τον ρυθμό. Είχαμε δυο μέρες οφ στις γιορτές. Μιλήσαμε, είναι αυτοσυγκεντρωμένος, κάνει πιο δυνατή προσπάθεια από κάθε άλλη φορά στα τρία χρόνια που δουλεύω μαζί του".

Μοιραία, η κουβέντα έφτασε και στην ΑΕΚ, την οποία ο Ολυμπιακός νίκησε στις λεπτομέρειες: "Τους ρώτησα και σήμερα μας βοήθησε ψυχολογικά και πνευματικά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είμαστε ομάδα που δεν μπορεί να ετοιμαστεί για δυο αγώνες; Δεν το πιστεύω, έχουμε και έμπειρους παίκτες. Συνεχίζουμε, έχουμε 16 έτοιμους παίκτες. Στρώσαμε την άμυνα στην περιφέρεια και στο πικ εν ρολ, ξαφνικά έχουμε πρόβλημα στο μαρκάρισμα των ψηλών. Μπράβο στον Κορωνιό που μας άνοιξε τα μάτια. Ήταν λάθος η προετοιμασία, δεν ήταν έτοιμη η ομάδα και δεν φταίνε μόνο οι παίκτες. Φταίει και ο προπονητής".

"Είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν σημαίνει τίποτα"

Από τον Σέρβο προπονητή ζητήθηκε να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι στιγμής πορείας του Ολυμπιακού και αυτός έδειξε να είναι ικανοποιημένος. "Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό. Είμαστε σε όλους τους στόχους και περιμένω συγκέντρωση και να πάμε καλύτερα. Ίδρωσαν οι παίκτες ως τώρα, οπότε να δούμε τι θα …πουν τα επόμενα παιχνίδια. Έρχεται η περίοδος να απολαύσουμε τα ματς και να δείξουμε τι είμαστε και που θα πάμε". τόνισε ο Ίβκοβιτς και συνέχισε αναφερόμενος στον Έρτσεγκ:

"Προσπαθεί πολύ. Δυστυχώς σε όλη αυτή την διάρκεια, αυτό που τον εμπόδισε, ήταν ότι είχε τραυματισμούς. Τώρα προσπαθεί, συνεχίζει. Είμαι ευχαριστημένος. Πήραν κάποιοι παίκτες ευκαιρία και τώρα πάλι ρωτάνε κάποιοι αν ήταν ο Γκόρντον έτοιμος να φύγει. Όχι βέβαια. Ένας παίκτης και με ένα ριμπάουντ ή μια άμυνα, μπορεί να βγάλε όλο το συμβόλαιό του. Να το ξέρετε αυτό".

Τέλος, ο Ίβκοβιτς κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών στο ΣΕΦ και να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει την πρώτη της εντός έδρας: "Εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και μας βοηθάνε σ’ όλα τα παιχνίδια. Η εμπειρία με την Ούλκερ σίγουρα δεν μας βοηθά. Ο κόσμος ξέρει και πονάει πιο πολύ από μας. Η παράσταση πρέπει να ‘ναι όσο γίνεται καλύτερη για τον κόσμο".

Πηγή sport24

Read more!

Βουγιούκας: "Στον Ολυμπιακό μετρούσαν τα πρόσωπα"

Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο "Παναθηναϊκό Τριφύλλι" για τις διαφορές ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό σίγουρα δεν περίμενε να είναι πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού στην Α1, μετά από 15 αγωνιστικές... Μετά τον τραυματισμό του Μάριτς, ο ρόλος του είναι αναβαθμισμένος και προς το παρόν, ο Ίαν Βουγιούκας εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του δίνεται.

Μιλώντας στο "Παναθηναϊκό Τριφύλλι" μίλησε τόσο για τις φιλοδοξίες του στον Παναθηναϊκό όσο και για τις διαφορές ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό...

Αναλυτικά τα σημαντικότερα αποσπάσματα από την συνέντευξη του Ίαν Βουγιούκα:

- Περίμενες αλήθεια όταν αποφάσισες να έρθεις στον Παναθηναϊκό, ότι θα ήσουν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στα μέσα περίπου της σεζόν;

«Κοίτα φιλοδοξίες και στόχους είχα. Χρειάστηκα μία περίοδο προσαρμογής και μετά όσο και αν ακούγεται κάπως παράξενο, εκμεταλλεύτηκα τις ατυχίες των συμπαικτών μου και βρέθηκα σε καλή κατάσταση την κατάλληλη περίοδο. Έπαιξα σίγουρα αρκετά παραπάνω από ότι περίμενα».

- Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες όταν έβαζες την υπογραφή σου στο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ποιες είναι;

«Αυτό που είχα πει από την αρχή και ισχύει ακόμα είναι ότι στόχος μου είναι να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία που δίνεται να είμαι στην κορυφαία ελληνική ομάδα και να δουλεύω με τους κορυφαίους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θέλω να δουλέψω και υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και κάθε μέρα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Αυτός είναι και ο στόχος μου. Είμαι φιλόδοξο άτομο… Κάνω όνειρα, αλλά αυτά δεν έχουν ταβάνι. Προσπαθώ για το καλύτερο και παράλληλα ζω και το σήμερα, μαθαίνοντας από αυτό».

- Πάμε λίγο πίσω στο καλοκαίρι… Από την Μακάμπι και την δεδομένη όπως παρουσιαζόταν υπογραφή σου εκεί, βρέθηκες στον Παναθηναϊκό

«Το καλοκαίρι έμεινα χωρίς ομάδα και μέτρησα τις δυνάμεις μου. Ήξερα ότι έχω κάνει μία καλή χρονιά και περίμενα έτσι κάτι καλό. Όταν η περίπτωση του Παναθηναϊκού μπήκε σοβαρά στο παιχνίδι, δεν υπήρχε περίπτωση να την αγνοήσω. Και επειδή έχω δει ότι πολλοί παίκτες στην ηλικία μου, όταν πήγαν στον Παναθηναϊκό, έκαναν ένα πολύ μεγάλο άλμα στην καριέρα τους, ήθελα να αρπάξω την ευκαιρία. Δεν λες όχι στον Παναθηναϊκό…

Όσον αφορά την Μακάμπι, υπήρχε μία προχωρημένη συζήτηση, όχι συμφωνία. Αλλά μόλις είδα ότι υπήρχε πρόταση και ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό, έριξα όλο βάρος μου εκεί… Συγγνώμη αλλά Παναθηναϊκός είναι αυτός…»

- Υπήρχε κάποιος που να σε πάρει από την αρχή να σου δείξει τα αποδυτήρια και να σε καθοδηγήσει;

«Αυτό το ρόλο ουσιαστικά τον έχει ο Κώστας Τσαρτσαρής. Αυτός με βοήθησε αρκετά στο τι να περιμένω, τι να κάνω… Ακόμα και τώρα με βοηθάει αρκετά. Με έναν τρόπο με καθοδηγεί. Είναι χρόνια στον Παναθηναϊκό και έχει πετύχει ότι έχει πετύχει, οπότε για αυτό θέλω να είμαι δίπλα του»

- Ίσως είσαι ο κατάλληλος για να μας πει τις διαφορές ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό…

«Κοίτα δεν θέλω να μπω σε συγκρίσεις. Θα σου πω απλά το ότι στον Παναθηναϊκό όλα ξεκινούν από το κεφάλι και τον κόουτς Ομπράντοβιτς που σίγουρα κάνει την διαφορά με τις ικανότητες που έχει. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο οικογενειακή ομάδα και οι παίκτες έχουν καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι στον Παναθηναϊκό πρώτα είναι η ομάδα και μετά ο παίκτης. Ενώ στον Ολυμπιακό ήταν το αντίθετο. Τουλάχιστον όταν ήμουν εγώ εκεί.

Ο Ολυμπιακός ήταν μία εμπειρία για μένα και δεν μπορώ να πω αν αδικήθηκα ή όχι εκεί, αλλά σίγουρα υπήρχαν παιχνίδια που θα μπορούσα να είχα παίξει, επειδή ήταν φαινομενικά εύκολα για την ομάδα. Κυρίως στην Ελλάδα, όπου θα μπορούσε να ξεκουράσει τους βασικούς και να έπαιζαν παίκτες όπως εγώ ή ο Πελεκάνος».

Πηγή sport24

Read more!

Πρόστιμο για τα... «καρύδια» *ΒΙΝΤΕΟ*

Πρόστιμο για τα... «καρύδια» (vids)
Ακριβά θα στοιχίσει στον Έντι Χάους η άσεμνη χειρονομία του στον αγώνα των Χιτ με τους Θάντερ, καθώς η Λίγκα τιμώρησε τον σούτινγκ γκαρντ της ομάδας του Μαϊάμι με πρόστιμο 25.000 δολαρίων.

Ο 33χρονος σούτινγκ γκαρντ φρόντισε να δείξει τα... «καρύδια» του, μετά το καθοριστικό τρίποντο που σημείωσε 22'' πριν το τέλος της εκτός έδρας νίκης (108-103) των Χιτ επί των «Κεραυνών».

Αντίστοιχο πρόστιμο για το ίδιο παράπτωμα, στον αγώνα των Χοκς με τους Νικς, θα κληθεί να πληρώσει και ο 26χρονος πάουερ-φόργουορντ των «Γερακιών», Τζος Σμιθ.

http://www.youtube.com/watch?v=PEslvCkjzDI&feature=player_embedded

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ασπιάθου: "Θέλαμε από τώρα τον Χαβίτο"

Ο Γιον Ασπιάθου αποκάλυψε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε από τώρα τον Χαβίτο αλλά η αντιπαλότητα μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού αποτέλεσαν αποτρεπτικό παράγοντα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Αυτό δήλωσε ο συνεργάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε, στην ισπανική "La Voz de Galicia", χαρακτηρίζοντας την αντιπαλότητα των δύο ομάδων ανάλογη με αυτή της Λα Καρούνια και τη Θέλτα.

"Θέλαμε από τώρα τον Χαβίτο στο δυναμικό μας, αλλά η αντιπαλότητα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη είναι αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει ανάμεσα στη Λα Κορούνια και τη Θέλτα και έτσι δεν ήταν δυνατό", τόνισε ο Ασπιάθου.

"Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι συμφώνησε με εμάς, το καλύτερο ήταν να φύγει από την Ελλάδα, γιατί στη Θεσσαλονίκη θα περνούσε άσχημα. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να μετρήσουμε τις δυνάμεις του σαν παίκτη. Στην Ελλάδα ξεχώρισε, πιστεύω πως θα κάνει το ίδιο και στην Ισπανία", πρόσθεσε ο άλλοτε παίκτης της Λα Κορούνια.

Ο Ασπιάθου εξάλλου αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του 27χρονου παίκτη: "Είναι ένας πολύ ενδιαφέρον παίκτης. Αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ. Δεν έχει την καλύτερη τεχνική, δεν είναι πολύ δυνατός, αλλά έχει πολύ πάθος και επιμονή και τον βοηθά πολύ η ταχύτητά του. Δεν είναι ο τυπικός εξτρέμ, που περιορίζεται στις επιθετικές του αρμοδιότητες, αλλά βοηθά πολύ και το κέντρο".

Πηγή sport24

Read more!

Απαγορευμένη περιοχή η Τούμπα!

Απαγορευμένη περιοχή η Τούμπα!
Μέτρα που δεν έχουν επαναληφθεί σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών θα πάρει η Αστυνομία στην Τούμπα για τη ρεβάνς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, με κύριο την απαγόρευση προσέγγισης του γηπέδου στα 200 μέτρα.Το gazzetta.gr έγραψε από χθες για τα μέτρα και την παρουσία ελικοπτέρου. Όπως αποκαλύφθηκε από το έγγραφο που έστειλε η Αστυνομία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπάρχει απαγόρευση της προσέγγισης και παραμονής κόσμου στα 200 μέτρα από το στάδιο.

Επίσης, απαγορεύεται να υπάρχουν καντίνες γύρω από το γήπεδο, αλλά και η πώληση αλκοόλ από τα γύρω καταστήματα. Ακόμα, η μπουτίκ του ΠΑΟΚ θα μείνει κλειστή, ενώ απαιτείται η παρουσία τριάντα ανθρώπων της εταιρείας σεκιούριτι σε κάθε θύρα του γηπέδου.

Όλα αυτά γίνονται βέβαια για προστασία της αποστολής του Ολυμπιακού, ενώ οι ανθρωποι του θα φιλοξενηθούν σε σουίτα του 4ου ορόφου.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

H μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου τελείωσε και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις ακριβότερες μεταγραφές στην Ευρώπη από ένα... φτωχό μεταγραφικό παζάρι που το έσωσε την ύστατη στιγμή ο Αμπράμοβιτς!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που εδώ και λίγα χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση της, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει για άλλη μια φορά το ποδοσφαιρικό αλισβερίσι στην Ευρώπη. Και ιδιαίτερα την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όπου οι ελεύθεροι παίκτες είναι σαφώς λιγότεροι από το καλοκαίρι.

Αποτέλεσμα της έλλειψης ελεύθερων είναι η στροφή σε αυτούς που έχουν συμβόλαιο. Όμως για να τους αποκτήσεις, είτε πρέπει να τους αγοράσεις είτε να τους πάρεις ως δανεικούς. Και με το... ρευστό να είναι είδος προς εξαφάνιση, έγινε σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι των... δανεικών!

Αν μάλιστα δεν ήταν τα λεφτά του Ρομάν Αμπράμοβιτς να κάνουν την εμφάνιση τους την ύστατη ώρα, θα μιλούσαμε για το πιο φτωχό παζάρι των τελευταίων ετών. Ο Ρώσος όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει 58.500.000 ευρώ στην Λίβερπουλ για να πάρει τον Φερνάντο Τόρες και άλλα 24.600.000 ευρώ ευρώ στην Μπενφίκα για τον Νταβίντ Λουΐζ.

Μάλιστα τα 50.000.000 λίρες που δόθηκαν για τον Ισπανό, είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και η 4η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μετά από αυτές των Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μπαρτσελόνα) και Κακά (Ρεάλ)!

Σαν ντόμινο, με τα λεφτά του Ρομάν, η Λίβερπουλ έκανε και αυτή δύο σημαντικές κινήσεις ενισχύοντας την επιθετική της γραμμή με τον Λουΐς Σουάρες δίνοντας στον Άγιαξ 26.500.000 ευρώ αλλά και με τον Άντι Κάρολ από την Νιούκαστλ έναντι 41.000.000 ευρώ.Για την ακρίβεια έδωσε 35.000.000 λίρες για τον Κάρολ, κάνοντας τον την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ! Ας είναι καλά ο Αμπράμοβιτς δηλαδή που λίγες ώρες πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος άνοιξε την κάνουλα με τις λίρες...

Από εκεί και πέρα οι αγορές παικτών στις υπόλοιπες ομάδες της Αγγλίας ήταν ελάχιστες με αυτές των Έντιν Ντζέκο (Μάν. Σίτι από Βόλφσμπουργκ) και Ντάρεν Μπεντ (Άστον Βίλα από Σάντερλαντ) να ξεχωρίζουν, μαζί με των Σεσενιό (Σάντερλαντ από Παρί Σ.Ζ.) και Μπα (Γουέστ Χαμ από Χόφενχαϊμ)

Στα στρατόπεδα των άλλων μεγάλων ομάδων έγινε από μόλις μία μεταγραφή (Άντερς Λίντεγκααρντ στην Μάντσεστερ Γ. από Άαλεσουντ και Ρίο Μιχαΐτσι ελεύθερος στην Άρσεναλ), την ώρα που ο κατάλογος των δανεικών στην Αγγλία είναι ατελείωτος!Πάλι καλά όμως που υπήρχε και το Νησί καθώς το "ζεστό" χρήμα έπεσε μόνο εκεί με τις 6 ακριβότερες μεταγραφές στην Ευρώπη να γίνονται στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι πιο ακριβές μεταγραφές του Γενάρη:

Φερνάντο Τόρες 58.500.000 ευρώ

(Τσέλσι από Λίβερπουλ)
Άντι Κάρολ 41.000.000 ευρώ
(Λίβερπουλ από Νιούκαστλ)
Έντιν Ντζέκο 32.000.000 ευρώ
(Μάν. Σίτι από Βόλφσμπουργκ)
Λουΐς Σουάρες 26.500.000 ευρώ
(Λίβερπουλ από Άγιαξ)
Νταβίντ Λουΐζ 24.600.000 ευρώ (+Μάτιτς)
(Τσέλσι από Μπενφίκα)
Ντάρεν Μπεντ 21.000.000 ευρώ
(Άστον Βίλα από Σάντερλαντ)

Δραστηριότητα στην Ιταλία, ηρεμία στην Ισπανία

Σαφώς καλύτερη εικόνα υπήρχε στο Καμπιονάτο όσον αφορά τις αγορές παικτών. Η Μίλαν αναδείχθηκε "πρωταθλήτρια" καθώς απέκτησε παίκτες όπως οι Αντόνιο Κασάνο, Μαρκ φαν Μπόμελ, Ούρμπι Εμάνιουελσον, Νικόλα Λεγκροτάλιε και Ντίντακ.

Από κοντά η Γιουβέντους με Λούκα Τόνι, Αντρέα Μπαρτζάλι και Αλεσάντρο Μάτρι ενώ στο χορό των μεταγραφών συμμετείχε και η Ίντερ με τους Τζανπάολο Πατσίνι και Αντρέα Ρανόκια. Ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης με την απόκτηση του Πατσίνι από τη Σαμπντόρια, έδωσαν τα περισσότερα λεφτά για ένα παίκτη στην Ιταλία.

Αντίθετα στην Ισπανία ηρεμία, τάξη και ασφάλεια. Λίγες μετακινήσεις με τους περισσότερες να αφορούν δανεισμούς παικτών, κανόνας από τον οποίο δεν ξέφυγε ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία θα αγωνιστεί μέχρι το καλοκαίρι ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ από την Μαντεστερ Σίτι.

Στις αγορές ξεχώρισε η απόκτηση των Ιμπραχιμ Άφελαϊ (στην Μπαρτσελόνα από Αϊντχόφεν), του Ζόνας (στην Βαλένθια από Γκρέμιο) αλλά και των Μαρτίν Ντεμιτσέλις και Ζούλιο Μπαπτίστα (στη Μάλαγα από Μπάγερν και Ρόμα αντίστοιχα) και η φυσικά η πιο ακριβή μεταγραφή του χειμώνα στην Ισπανία, του Ελίας (στην Ατλέτικο από Κορίνθιανς)

Το ποδοσφαιρικό... ΔΝΤ δεν επηρεάζει την... Μέρκελ!

Στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, αρκετά χρήματα για την εποχή έπεσαν στην Γερμανία και ειδικά από την Βόλφσπουργκ που μόνο για Χέλμες και Τουντσάι έσωσε περίπου 13.000.000 ευρώ, ενώ και η Χόφενχαϊμ πλήρωσε 7.000.000 ευρώ στη Λίβερπουλ για τον Μπάμπελ.

Ο Μααμαντού Ντιαρά πήγε στη Μονακό από τη Ρεάλ, ενώ σπουδαίες κινήσεις έκανε και η Μπεσικτάς με την απόκτηση των Σιμάο (από Ατλέτικο) και Ούγκο Αλμέιδα (από Βέρντερ), σε ένα παζάρι που όπως είδατε και εσείς ήταν... λιτό.

Οι... υπόλοιπες ακριβές μεταγραφές:

Τζανπάολο Πατσίνι 12.000.000 ευρώ (+Μπιαμπιανί)

(Ίντερ από Σαμπντόρια)

Πάτρικ Χέλμες 8.000.000 ευρώ

(Βόλφσμπουργκ από Λέβερκούζεν)

Ράιαν Μπάμπελ 7.000.000 ευρώ

(Χόφενχαϊμ από Λίβερπουλ)

Eλίας 7.000.000 ευρώ

(Ατλέτικο από Κορίνθιανς)

Στεφάν Σεσενιό 7.000.000 ευρώ

(Σάντερλαντ από Παρί Σ.Ζ.)

Ντεμπά Μπα 7.000.000 ευρώ

(Γουέστ Χαμ από Χόφενχαϊμ)

Μπόγκνταν Στάνκου 5.600.000 ευρώ

(Γαλατάσαράι από Στεάουα Β.)

Τουντσάι Σανλί 5.200.000 ευρώ

(Βόλφσμπουργκ από Στόουκ)

Ο αρχικός τίτλος του κομματιού ήταν "Έγινε των... δανεικών", ωστόσο τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου ήρθε ο Αμπράμοβιτς και το... χρήμα κινήθηκε.

Γιατί όμως αυτός ο τίτλος; Περάστε από το αναλυτικό κομμάτι του Φώντα Σέμπρου με όλες τις μεταγραφές που έγιναν και όπου βλέπετε δύο αστερίσκους (**) πρόκειται για δανεισμό ποδοσφαιριστή. Με μια γρήγορη ματιά θα δείτε και εσείς ότι έγινε των... δανεικών!

Πηγή sport24

Read more!

Βενγκέρ: «Το απόλυτο εντός έδρας»

Βενγκέρ: «Το απόλυτο εντός έδρας»
Το παιχνίδι με την Έβερτον είναι προ των πυλών για την Άρσεναλ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να τονίζει πως οι Λονδρέζοι θα πρέπει να εκμεταλευτούν την έδρα τους για τη συνέχεια των υποχρεώσεων τους.«Γνωρίζουμε ότι έχουμε ορισμένες πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Η Έβερτον έχει χάσει έξι παιχνίδια και εμείς πέντε, όμως βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και αυτοί στις τελευταίες. Ο λόγος; Οι ισοπαλίες τους. Σε αυτό το πρωτάθλημα, ακόμη και η ισοπαλία σε… τιμωρεί», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός των «Γκάνερς».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

"Όχι" Ελ Ζαρ στη Λάρισα


Ο Μαροκινός άσος δεν αποδέχτηκε την πρόταση της θεσσαλικής ομάδας και μένει στον ΠΑΟΚ για να πάρει την ευκαιρία να πείσει για την αξία του.

Από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΟΚ "ψάχτηκε" για να βρει ομάδα για τον Ναμπίλ Ελ Ζαρ.Οι προσπάθειες που έγιναν, κυρίως μέσω των εκπροσώπων του παίκτη, στράφηκαν κυρίως στη γαλλική και αγγλική αγορά χωρίς αποτέλεσμα.Την τελευταία μέρα των μεταγραφών ήρθε και η Λάρισα, που έκανε κρούση στον ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τον Μαροκινό μέχρι το τέλος της περιόδου. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είπε όμως όχι, αφού θέλει να διεκδικήσει την δεύτερη ευκαιρία του στον ΠΑΟΚ.

Από την Δευτέρα, μάλιστα, έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία του τραυματισμού του Γιώργου Φωτάκη

Πηγή sport24

Read more!

«Κράζουν» Μάγκατ για Χαριστέα

«Κράζουν» Μάγκατ για Χαριστέα
Η απόφαση του Φέλιξ Μάγκατ να εισηγηθεί την απόκτηση του Άγγελου Χαριστέα στη Σάλκε, φαίνεται ότι δεν άρεσε στον γερμανικό Τύπο που χαρακτήρισε ανεξήγητη την απόφασή του.
Συγκεκριμένα η Bild κάνει λόγο για τον Έλληνα επιθετικό αλλά και τον Αλί Καρίμι αναφέροντας: «Ο Μάγκατ απέκτησε δύο ακόμη παίκτες από το ταμείο ανεργίας», ενώ ακόμη πιο σκληρή είναι η θέση της Suddeutsche Zeitung. «Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο Μάγκατ είναι μυστήριες και περίεργες. Είναι σαν διευθυντής θεάτρου, που προκαλεί το γέλιο με την επιλογή του θιάσου».

Παρόλα αυτά ο έμπειρος Γερμανός προπονητής έδωσε την απάντησή του λέγοντας: «Οι δύο αυτοί παίκτες θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό στην ομάδα και θα μας βοηθήσουν να λύσουμε το επιθετικό μας πρόβλημα».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

"Έκλεψε" τις εντυπώσεις ο Ματέος


Ο Νταβίντ Ματέος φόρεσε την φόρμα με τα κιτρινόμαυρα, προπονήθηκε για πρώτη φορά με την ΑΕΚ και "κέρδισε" όλους όσους τον παρακολούθησαν.Όταν ο "δύσκολος" Ζοσέ Μουρίνιο έχει αναγνωρίσει την αξία σου, τότε σίγουρα δεν πρόκειται να είσαι τυχαίος ποδοσφαιριστής. Και όσοι χθες είδαν για πρώτη φορά στην προπόνηση της ΑΕΚ τον Νταβίντ Ματέος, το διαπίστωσαν στην πράξη.Αυτό που έκανε εντύπωση στου ανθρώπους της ΑΕΚ ήταν η πολύ καλή του τεχνική κατάρτιση, καθώς ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός μπορεί και "μιλάει" άνετα στην μπάλα όταν αυτή βρίσκεται στην κατοχή του.

Πέρα από τον πολύ καλό χειρισμό της μπάλας που θύμιζε τις αρχοντικές κινήσεις του Δέλλα, ο Νταβίντ Ματέος ξεχωρίζει και στο... εναέριο παιχνίδι καθώς τον βοηθάει το ύψος του.

Παράλληλα έδειξε και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση κάτι που τον κάνει ικανό να βοηθήσει άμεσα την ομάδα, ακόμα και στο αυριανό προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Το σίγουρο είναι πως θα βρίσκεται στην αποστολή και με την δεδομένη απουσία του Τραϊανού, δεν αποκλείεται ο Χιμένεθ να του δώσει τη φανέλα του βασικού.

Πηγή sport24

Read more!

Βρήκε το Λιμάνι του ο Μάρκο!

 Βρήκε το Λιμάνι του ο Μάρκο!
Ο Μάρκο Πάντελιτς... γουστάρει τον Ολυμπιακό και δεν χάνει ευκαιρία να το τονίζει, αφού με δηλώσεις του σε σέρβικο ΜΜΕ τόνισε πως περνάει μια χαρά στον Πειραιά. Ο Σέρβος άσος μίλησε στην «sportske», όπου αναφέρθηκε στην αγάπη που δέχεται από τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και τις μεταγραφικές φήμες που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον γερμανικού συλλόγου:

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, είναι πολύ καλά εδώ και έχω ευκαιρίες. Έχω σκοράρει εννιά γκολ και είμαι τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά ο «Φονιάς» των Πειραιωτών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σενάρια περί μεταγραφής του στην Βόλφσμπουργκ πριν λίγες μέρες:

«Υπήρχαν προτάσεις τον χειμώνα από διάφορες ομάδες, όχι μόνο από την Γερμανία, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να με παραχωρήσει. Είμαι πολύ καλά εδώ και ο κόσμος της ομάδας με αγαπάει. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τους φίλους του Ολυμπιακού».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Η μίζερη Ελλάδα...

Η μίζερη Ελλάδα...
Ίσως η πιο «φτωχή» μεταγραφική χειμερινή περίοδος όλων των εποχών μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που ολοκληρώθηκε χθες. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το αλισβερίσι όλων των συλλόγων της Σούπερ Λίγκας!

Με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, όλες οι ομάδες προχώρησαν σε μεταγραφικές κινήσεις, ενώ παράλληλα έκαναν και το σχετικά ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ τους. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν απέκτησαν κανέναν παίκτη, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση, αφού αποδείχθηκε η οικονομική λιτότητα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον σύλλογο.

Το κόλπο γκρόσο πάντως έγινε από τον Ολυμπιακό με την απόκτηση του Τζιμπούρ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ. Η τελευταία ωστόσο, φρόντισε να ενισχυθεί στην αυλαία των μεταγραφών με τους Μπάχα και Ματέος, δύο παίκτες με σπουδαίες παραστάσεις από την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Από εκεί και πέρα ο Άρης ενισχύθηκε σημαντικά παίρνωντας τον Καστίγιο, ο Πανιώνιος με τους Μήτρογλου και Σβέρκος, ενώ και η Καβάλα έφερε ένα σπουδαίο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για την επίθεσή της, τον Ρουμάνο Νικουλάε.

Αναλυτικά οι μεταγραφές

ΟΜΑΔΑ

ΗΡΘΑΝ

ΕΦΥΓΑΝ

ΑΕΚ

Μπάχα (Μάλαγα), Ματέος (Ρεάλ Μαδρίτης), Μίτσελ (Μπέρμιγχαμ), Τσαμουρλίδης (Καλλιθέα)

Πατσατζόγλου (ΠΑΣ Γιάννινα), Τζιμπούρ (Ολυμπιακός), Καλαμιώτης (Νίκη Βόλου), Παυλής (Ελπιδοφόρος)

ΑΡΗΣ

Καστίγιο (Σαχτάρ), Σακάτα (Γιοκοχάμα Μαρίνος), Μπομπαντίγια (Γκλάντμπαχ), Κ. Πορτίγια (Χιχόν), Ντανίλο Περέιρα Ρουίς (Πάρμα)

Α. Πορτίγια (ελεύθερος), Αντού (Μπενφίκα), Χαβίτο (Λα Κορούνια), Κάλβο (Πάρμα), Ναφτί (Βαγιαδολίδ), Φαμπιάνο (ελεύθερος), Νάτσο Γκαρσία (Μπολιβάρ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Αρσενίεβιτς (Σλόμποντα), Ματούσιακ (Κρακοβία), Μαρσέλο (Πανθρακικός)

Ριμκεβίτσιους (Εθνικός), Ρομπέρτο (ελέυθερος), Λαμπρόπουλος (Ηλιούπολη), Ιβάνοφ (Ηλιούπολη), Μπακασέτας (Θρασύβουλος) Ρίος (ελεύθερος), Αποστολίδης (ελεύθερος)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Δάρλας (Μπρεστ), Ιτάνζ (Λίβερπουλ)

Περόνε (Ανόρθωση), Σάντκβιστ, Βινιάλ, Μπιλαγί, Αποστολόπουλος (ελεύθεροι)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Κυριακίδης (ελεύθερος)

Μπερτόσα (ελεύθερος). Σιάκκας (Δόξα Δράμας)

ΗΡΑΚΛΗΣ

Καϊτά (Μονακό), Επαλέ (Μπόχουμ), Ζερκά (Ναντ), Βιτκόφσκι (Αρκα), Μαχόπ (Σάλτσμπουργκ), Ρόμπλες (Σαν Χοσέ)

Βέλλιος (Έβερτον), Αλεκένβου (ελεύθερος), Σαρακατσάνος (Τρίκαλα), Πιτσόκος (ελεύθερος), Κομπαγιάσι (ελεύθερος), Μήτσικας (ελεύθερος)

ΚΑΒΑΛΑ

Νικουλάε (Ντιναμό Βουκουρεστίου), Πφέρτζελ (Μπόχουμ), Περεϊρίνια (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας)

Ενόκ (Τρίκαλα), Κομβολίδης (Πόντιοι Κατ.), Αλεξάντροβιτς, Νταρσβίλ (ελεύθεροι)

ΚΕΡΚΥΡΑ

Γραμμόζης (Ομόνοια), Μαζνόφ (Τομ Τοσκ), Ρίκκα (Ολυμπιακός Βόλου), Μονιάκης (ΟΦΗ)

Περνία, Μάρκοβιτς (ελεύθεροι)

ΛΑΡΙΣΑ

Κούλιτς (Ξαμάξ), Μελίσσης (Παναθηναϊκός), Αμπουμπακαρί (ΠΑΟΚ), Τσιμπάμπα (Λεχ Πόζναν), Κόζακ (Τιμισοάρα), Τσοντοφάλσκι (ΑΕ Λεμεσού), Πλιάγκας (Ολυμπιακός Βόλου), Ζοάο Λεονάρντο (Βραζιλία)

Σωτηρίου (Εθνικός), Μάλαρτζ (ελεύθερος), Βιέρα (Μπαρανκίλα), Γκέρεμι (ελεύθερος), Αμπουχατζίρα (Χαποέλ Ιρόνι), Πούρι (Κορόνα Κίελτσε)

ΞΑΝΘΗ

Καζάκης (Πανθρακικός), Καριόκα (Φιγκουιρένσε)

Έλιννγκτον (Πρέστον), Στρμπα (Ζίλινα), Μπεκαμένγκα (ελεύθερος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τζιμπούρ (ΑΕΚ), Μανιάτης (Πανιώνιος)

Νέμεθ (Ολυμπιακός Βόλου), Γκαλίτσιος (Πανιώνιος), Μήτρογλου (Πανιώνιος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Νέμεθ (Ολυμπιακός), Ακόστα (Ουν. Κλουζ), Τικάο Κάρλος (Φορταλέζα), Αναστασίου (Μακεδονικός)

Ρίκκα (Κέρκυρα), Πλιάγκας (Λάρισα), Φακούντο Κάστρο (Σαγκάη), Φρατζιπάνε (ελεύθερος), Τσεκούρας (Φωκικός), Λιόλιος (Πόντιοι Κατ.)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

-

Φερνάντεζ (Πανσερραϊκός), Μπουτζίκος (ελεύθερος)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Γκαλίτσιος (Ολυμπιακός), Σβέρκος (Σοσό), Κβιρκβέλια (Ρούμπιν), Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Κοιλιάρας, Φουνκουάγιο, Χίκα, Παρτούς, Βαζ Τε (ελεύθεροι), Σκούρτης (Θρασύβουλος), Κοντοχρήστος (Ναυπ. Αστέρας)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Μάρκοβιτς (Σπαρτάκ Νάλτσικ), Φερνάντεζ (Παναθηναϊκός), Κέρλα (Ζελέσνιτσαρ), Σίντζιτς (Μπέογκραντ), Κις (Ντέμπρετσεν), Πάρκερ (Τβέντε)

Νόβοτα, Τάντιτς (ελεύθεροι), Αμπουμπακαρί (ΠΑΟΚ), Βλασόπουλος (Παναχαϊκή), Γαλανόπουλος (ΟΦΗ)

ΠΑΟΚ

Ετό (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Τσουκαλάς (Ν. Σαλαμίνα), Αρίας (Όνσε Κάλδας)

Μπουσαϊντί (Σάλτσμπουργκ), Ζουέλα (Κουμπάν), Κριστιάνο (ελεύθερος), Παπάζογλου (Αστέρας Τρίπολης)



Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Παναθηναϊκή ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!

Παναθηναϊκή αποκάλυψη τώρα!
Ο Νικόλας Πατέρας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Γιώργος Νίκας και ο Αδαμάντιος Πολέμης μιλούν για την πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού και το μέλλον του τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η εφημερίδα Goal για τις θέσεις και τα κατηγορώ του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

O Παναθηναϊκός βρίσκεται στην υπάρχουσα οικονομική-διοικητική κατάσταση, με τον Γιάννη Bαρδινογιάννη να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠAE Παναθηναϊκός αλλά να λειτουργεί ως το 30%. H «ανακαίνιση» του Παναθηναϊκού έγινε, το κόστος λειτουργίας εκτοξεύτηκε, αλλά όσοι υποσχέθηκαν «μεγαλεία» και εν αφθονία χρήμα αποχώρησαν ατάκτως, με τον Tζίγγερ να έχει εκφράσει πολλές φορές τη διαφωνία του για τον τρόπο της οικονομικής διαχείρισης της ΠAE τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και για τη συμπεριφορά του Aνδρέα Bγενόπουλου, όσον αφορά την τακτική διάσπασης που θεωρεί ότι υιοθέτησε για να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη.

Oσο για τις κινήσεις και τις ενέργειες που θεωρεί λάθος ο Tζίγγερ και υποστηρίζει ότι έπαιξαν ρόλο τόσο στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα όσο και στη διάσπαση της πολυμετοχικότητας; Iδού ο τρόπος με τον οποίο τις παρουσιάζει στους συνεργάτες του...

Για τα οικονομικά δεδομένα της ΠAE ΠAO:

To budget της χρονιάς 2009-2010 εγκρίθηκε επισήμως από το ΔΣ -στις 22 Σεπτεμβρίου του 2009 που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Nίκο Πατέρα και καταγράφηκε στα πρακτικά ως τετελεσμένο γεγονός η υπέρβαση του budget. Aρα δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι εκείνη τη στιγμή.

Σε εκείνο το ΔΣ αναφέρθηκε ότι αυτό το άνοιγμα θα καλυπτόταν μέσα στη χρονιά με έσοδα από μεταγραφές, κάτι που δεν έγινε ποτέ και άρχισε να δημιουργείται η τρύπα που, αν δεν αλλάξει κάτι, θα μεγαλώνει από τις υπέρογκες υποχρεώσεις που υπάρχουν.

O Nικόλας Πατέρας παραιτήθηκε από την προεδρία πριν από το συμβούλιο για τη συζήτηση για τα οικονομικά (21 Mαΐου 2010) και τώρα παραιτήθηκε ξανά από πρόεδρος (20 Δεκεμβρίου 2010) πριν από το επόμενο συμβούλιο λίγες ημέρες αργότερα, όπου άρχισαν να μιλάνε όλοι για το τεράστιο οικονομικό θέμα της ομάδας.

Παραιτήθηκε και από μέλος (27 Iανουαρίου 2011) πριν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και τη λήψη επίπονων αποφάσεων στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, κινήσεις που σύμφωνα με τον Bαρδινογιάννη συνιστούν αποφυγή αντιμετώπισης των ευθυνών για τα λάθη που έχουν γίνει.

Για τη συμπεριφορά του Aνδρέα Bγενόπουλου κατά τη διάρκεια της πολυμετοχικότητας:

O Aνδρέας Bγενόπουλος κατέχοντας το 10% είναι ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος μετά την οικογένεια Bαρδινογιάννη. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή της πολυμετοχικότητας αρνήθηκε να συμμετέχει στο ΔΣ ή άλλο θεσμικό όργανο -προτιμώντας τις δημόσιες τοποθετήσεις και μάλιστα προσπαθώντας με δημόσιες δηλώσεις και εξωθεσμικές κινήσεις να καθορίζει τις εξελίξεις. Aυτό δεν άρεσε ποτέ στον Γιάννη Bαρδινογιάννη.

Oι δηλώσεις του για τα υπέρογκα ποσά, για συνεχείς υπερβάσεις του προϋπολογισμού κ.λπ. είναι ευρέως γνωστές, ενώ το στίγμα του ήταν η αλόγιστη και χωρίς σχέδιο σπατάλη χρημάτων με μοναδικό στόχο, όπως εκτιμάει ο Bαρδινογιάννης, να γίνεται ο ίδιος αρεστός χωρίς να ενδιαφέρεται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον σύλλογο.

Παράλληλα με τις δημόσιες τοποθετήσεις του που είχαν τον χαρακτήρα του «ιδιοκτήτη» της ομάδας, ήταν και ο μόνος που είχε συνεχή καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο Nίκο Πατέρα, τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή και συμμετείχε στις λήψεις αποφάσεων, όπως π.χ. την απόλυση Tεν Kάτε και την πρόσληψη του Nιόπλια, τη στιγμή που οι υπόλοιποι μέτοχοι ενημερώθηκαν από το ραδιόφωνο, κάτι που ενόχλησε τότε και τον Bαρδινογιάννη και τον Γιαννακόπουλο.

O Bαρδινογιάννης θεωρεί ότι ο Aνδρέας Bγενόπουλος επί της ουσίας συμπεριφερόταν με τη λογική του ενός ανδρός αρχή και επιδίωκε τη διάσπαση.

Γιατί έστειλε την επιστολή ο Γιάννης Bαρδινογιάννης το Mάιο του 2010

Για αυτό τον λόγο και αντιλαμβανόμενος τη θολή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί υποστηρίζει ο Γιάννης Bαρδινογιάννης ότι σε ανοιχτή επιστολή προς τους μετόχους στις 25 Mαΐου 2010 έκανε πρόταση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου σε οποιονδήποτε θα είχε άλλα σχέδια για τον Παναθηναϊκό.

Σημείωνε χαρακτηριστικά στην επιστολή του: «Hρθε η στιγμή να πέσουν οι μάσκες. Eάν κάποιος έχει διαφορετικά σχέδια για τον Παναθηναϊκό και πιστεύει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένειά μου αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, αντί να διαρρέει ουτοπιστικά σενάρια θέτοντας σε κίνδυνο την ενότητα και το κύρος του Παναθηναϊκού, τον καλώ δημόσια να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Σε αντίθετη περίπτωση καλείται με υπευθυνότητα να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του, όπως προκύπτουν από το μετοχικό ποσοστό που κατέχει».

Για τα «λάθη του καλοκαιριού» του 2010

Tο καλοκαίρι ο Bαρδινογιάννης είχε πειστεί ότι υπήρξε ένας συνεχής πόλεμος εναντίον της τότε διοίκησης με κινήσεις παρασκηνίου (βλ. Super League) και φοβερή πίεση από εξωθεσμικούς πόλους. Kαι αυτό το αναφέρει και τώρα όταν γίνεται λόγος για τον έλεγχο του παρασκηνίου και για το πόσο έχει επηρεαστεί ο Παναθηναϊκός.

Για την πρόταση της δωρεάς:

Aυτός ήταν ένας ακόμη λόγος (ο κύριος ήταν τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Tζένοα) που ο ιδιότυπος πόλεμος σε βάρος της ομάδας έκανε τον Γιάννη Bαρδινογιάννη να επανέλθει με πρόταση δωρεάς του 25% για να δοθεί ένα τέρμα στο αδιέξοδο.

Στην επιστολή του προς τους Aνδρέα Bγενόπουλο και Nίκο Πατέρα (6 Σεπτεμβρίου 2011) σημείωνε: «Yπάρχει μια «άρρωστη» και διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού, που ζήσαμε πρόσφατα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα της ομάδας. Eάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση, σίγουρα θα επηρεάσει και θα αποσυντονίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους φιλάθλους με απρόβλεπτες συνέπειες για τον σύλλογο. Aκόμα και στο διοικητικό συμβούλιο επικρατεί έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και διαλόγου δίνοντας προς τα έξω τα λάθος μηνύματα. H ομάδα αυτήν τη στιγμή δείχνει εύθραυστη εσωτερικά και ευάλωτη στους αντιπάλους μας, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να την υπονομεύσουν. H παθογένεια που βιώνει ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναίες αποφάσεις».

Aκολούθησε η συνάντηση της 8ης Σεπτεμβρίου, όπου αποφασίστηκε ο Aνδρέας Bγενόπουλος να πάρει το 25% μέσα από AMK που θα ολοκληρωνόταν μέχρι την άνοιξη 2011. Kαι σε αυτό τελικά υπαναχώρησε με δημόσια τοποθέτησή του το Δεκέμβριο 2010, χωρίς μάλιστα να παρέχει κανενός είδους δικαιολογία για την απόφασή του αυτή.


Νίκας: «Μεσσίες τέλος»

Ο Γιώργος Νίκας, εκ των μεγαλομετόχων του Παναθηναϊκού, μιλάει για το αύριο της ομάδας και αναπτύσσει τις σκέψεις του για την ίαση του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά η πλήρης τοποθέτηση του Γ. Νίκα που κυκλοφορεί στη σημερινή εφημερίδα GOAL:

«Δέκα χιλιάδες θεατές σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από την ποιότητα του θεάματος και τον καιρό και λαμβάνοντας υπ’όψιν τα 30.000 διαρκείας που έχουν πουληθεί φέτος, δυστυχώς το μόνο που αποδεικνύουν είναι ότι δεν έχουμε την απαραίτητη ψυχολογία και νοοτροπία να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Και έτσι όπως είναι τα πράγματα στην παρούσα φάση η απουσία του κόσμου, όσο και αν είναι δικαιολογημένη, το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει την ψυχολογία και των παικτών, αλλά και των διοικούντων.

Πρέπει αν προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν με ειλικρίνεια και καθαρότητα απέναντι στον κόσμο. Οι μεσσίες τελείωσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πάντως, το να αφορίζουμε τους ανθρώπους που έχουν βάλει λεφτά και χρόνο στον Παναθηναϊκό είναι εντελώς παράλογο. Ακόμη και με αυτούς που διαφωνούμε κάθετα μαζί τους, όσον αφορά τους «Παναθηναϊκούς χειρισμούς τους» δεν πρέπει επ’ουδενί να τους απομακρύνουμε περισσότερο από το σύλλογο.

Οι μέτοχοι ξέρουν πολύ καλά τι χρειάζεται να γίνει. Ο κόσμος όμως όχι ακόμα. Αν θέλουμε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία στην Ευρώπη, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο μόνος τρόπος είναι να είμαστε ΟΛΟΙ δίπλα στην ομάδα.

Να γίνει μία προσπάθεια να έρθει ακόμα πιο κοντά ο κόσμος, να καταλάβει και τα οικονομικά της ομάδας, αλλά και το τι σημαίνει να λειτουργεί αρμονικά το όλο σύστημα που λέγεται ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός είναι προς το παρόν οικονομικά υγιείς και η χρονιά θα προχωρήσει απρόσκοπτα φέτος. Το πού θα πάμε τις επόμενες χρονιές εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα παρθούν κάποιες αποφάσεις που σχετίζονται με μακροπρόθεσμο οικονομικό και αγωνιστικό σχεδιασμό.Δεν πρέπει να εξαρτιόμαστε από το αν θα είμαστε ή όχι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή όχι. Ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός εξασφαλίζει ανεξαρτησία από κάτι τέτοιο.

Γνώμη μου είναι ότι ο άνθρωπος που αντικατοπτρίζει τους στόχους και τη φιλοσοφία της ομάδας πρέπει να είναι ο Football Μanager και θεωρώ ότι η θέση αυτή σε οποιαδήποτε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να καταλαμβάνεται από έναν άνθρωπο που είναι της υψηλότερης δυνατής καλίμπρας ούτως ώστε να παραμείνει στην ομάδα για πολλά χρόνια, ίσως δεκαετίες.

Έτσι θα χτιστεί αγωνιστική φιλοσοφία και θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να βασιστεί στο δικό του DNA και όχι στο DNA του εκάστοτε καλού ποδοσφαιριστή του, που αντί να παίρνει εκείνος την ομάδα επάνω του απλά θα εντάσσεται στη δική μας φιλοσοφία και αγωνιστικό στυλ.

Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Προσαρμοζουμε την ομάδα μας επάνω στον εκάστοτε σταρ αντι να προσαρμόζεται ο σταρ στην ομάδα.

Το όραμα όλων των Παναθηναϊκών είναι να βρεθούμε στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό γίνεται, θέλει δουλειά, υπομονή και κυριότερα ΑΓΑΠΗ προς την ομάδα.»

Αισιόδοξος ο Πολέμης

Η θέση του Αδαμάντιου Πολέμη για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια, είναι μάλλον «ενωτική» και με αισιοδοξία προς το μέλλον. Διαβάστε τι δήλωσε ο Πολέμης.

Ο Αδαμάντιος Πολέμης δηλώνει στην εφημερίδα Goal : «ότι έγινε, έγινε. Σημασία έχει τι κάνουμε από δω και πέρα για να γλιτώσει ο σύλλογος τα χειρότερα», τόνισε χαρακτηριστικά με ένα τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον, το οποίο όμως θα έρθει μέσα από… λιτότητα.

Ο Πολέμης θεωρεί ότι είναι σημαντικό ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα και την πολυμετοχική διοίκηση, αλλά υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει ενότητα και μεταξύ των μετόχων: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και οι διαφορές των μετόχων πρέπει να μείνουν έξω από τον Παναθηναϊκό. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει πλέον η διάθεση από τους μετόχους να βάλλουν τόσα πολλά χρήματα στην ομάδα, άρα θα πρέπει να ζητάμε λιγότερα χρήματα από τους μετόχους και να περιορίσουμε τα πάγια έξοδά μας», καταλήγει.

Παύλος: «Κακοδιαχείριση και εσωστρέφεια»

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είπε την δική του άποψη για το διοικητικό τέλμα του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι η κακοδιαχείριση έφερε προβλήματα στο Παναθηναϊκό, αφού πλέον δεν υπάρχουν χρήματα.

Ο Π. Γιαννακόπουλος τονίζει στο Goal: «Νομίζω ότι η σπατάλη που έγινε τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό δημιούργησε και το πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή στο σύλλογο, διότι κατά τη γνώμη μου υπήρξε κακοδιαχείριση στο θέμα των χρημάτων που υπήρχαν διαθέσιμα πριν από 2.5 χρόνια.

Δεν υπάρχουν χρήματα

Αυτό που πρέπει να γίνει πρωτίστως είναι να σταματήσει η εσωστρέφεια, αλλά και να πραγματοποιηθεί το συντομότερο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να δούμε ποιοι και αν θα συμμετάσχουν σε αυτή για να πορευτούμε ανάλογα. Διότι, επαναλαμβάνω, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχει επάρκεια στον Παναθηναϊκό. Η πολυμετοχικότητα δεν πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Ο Παναθηναϊκός θα βρει σιγά σιγά το δρόμο του, για αυτό είμαι σίγουρος».

Πατέρας: «Αυτή είναι η αλήθεια»

Ο Νίκος Πατέρας μιλάει ξανά για τα λάθη που έγιναν στην πολυμετοχικότητα. Αναφέρει το χρονικό της πρόσληψης-παραίτησής του από τον προεδρικό θώκο και εξηγεί ποια είναι «η αλήθεια» από την δική του πλευρά.

Ο πρώην πρόεδρος του Τριφυλλιού τονίσε αρχικά στην εφημερίδα «Goal» : «Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε συνάντηση που είχαμε στα γραφεία μου το 2008 μου ζήτησαν να αναλάβω πρόεδρος της ΠΑΕ εν μέσω μιας ταραχώδους για το σύλλογο εποχής, όπου κανείς δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη της ομάδας για δύο λόγους:

α) Την πολυετή εσωστρέφεια μέσα στο σύλλογο.

β) Την παντοδυναμία του Ολυμπιακού/Κόκκαλη σε όλα τα επίπεδα.

Δέχτηκα να αναλάβω με την προυπόθεση ότι όλοι οι μεγαλομέτοχοι θα στηρίξουν την προσπάθεια, αλλά σύντομα έγινε φανερό από τις εφημερίδες που ήλεγχαν ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Αντιθέτως, πολλοί εντός και εκτός ομάδας εύχονταν να αποτύχω στο έργο μου».

Εν συνεχεία μίλησε για τους Αντωνίου – Βέλιτς και τις λανθασμένες μεταγραφικές επιλογές, οι οποίες έγιναν διότι: « υπήρξε απόλυτη ασυνεννοησία μεταξύ Βέλιτς και Αντωνίου (σημειωτέον πως και οι δύο είχαν προταθεί από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη) και έτσι επέλεξα να παραμείνει ο δεύτερος, που ήταν άφθαρτος επικοινωνιακά».

Για την πρώτη του παραίτηση επαναλαμβάνει ότι: «Παραιτήθηκα τον Μάιο του 2010 μετά τη λάσπη που δεχόμουν από τις οπαδικές εφημερίδες «Derby» και «Πράσινη» παρά την επιτυχημένη πορεία της ομάδας μας».

Ξεκαθαρίζει δε, ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με τον σύλλογο από τον Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο που επέστρεψε: «Όταν μου ζήτησαν να αναλάβω ξανά το Σεπτέμβριο του 2010 την προεδρία της ομάδας και παρότι γνώριζα τα όποια λάθη της προετοιμασίας του καλοκαιριού, αποφάσισα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που συμφωνήσαμε και δεν τηρήθηκαν τελικά, να ξαναβοηθήσω στη νέα προσπάθεια».

Όσο για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, υπογραμμίζει: «ο Παναθηναϊκός σαν ΠΑΕ ήταν πάντα ζημιογόνος. Γνωρίζαμε όταν βάλαμε τα χρήματα στην ΑΜΚ το 2008 ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί ξανά να ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα».

Για την οριστική του παραίτηση: «Ξεκαθάρισα του λόγους της οριστικής παραίτησής μου στην επιστολή της 20ης Δεκεμβρίου 2010 και εξήγησα στο ΔΣ αλλά και τους μεγαλομετόχους προσωπικά ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενότητα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού φαίνεται να μη στηρίζει τη διοίκηση και ταυτόχρονα συνέχιζα να δέχομαι λάσπη από τις οπαδικές εφημερίδες (των μεγαλομετόχων), δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνω».

Καταλήγει αναφέροντας τα ποσά που έχουν μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τους μεγαλομετόχους: «κατά τις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από το 2008 ως το 2010 οι μεγαλομέτοχοι έβαλαν τα ακόλουθα ποσά:

Α. Βγενόπουλος 22 εκ. ευρώ

Ν.Πατέρας 11 εκ. ευρώ (+ 1εκ. ευρώ πριμ τίτλου)

Π.Γιαννακόπουλος 10 εκ. ευρώ

Μ.Ζολώτας 9 εκ. ευρώ

Πολέμης, Ξυλάς, Νίκας 9 εκ. ευρώ

Π.Δάβαρης 5 εκ. ευρώ

Γ. Βαρδινογιάννης 5 εκ. ευρώ

Λοιποί μέτοχοι: το υπόλοιπο ποσό.

Καλό θα είναι να μην αδικούμε κανέναν από αυτούς που πρόσφεραν έστω και ένα ευρώ για το καλό της ομάδας μας γιατί δύσκολα θα βρεθούν άνθρωποι να βοηθήσουν στο μέλλον μετά τη λάσπη και τη συκοφαντία που δεχτήκαμε εμείς παρά την κατάκτηση του νταμπλ».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε: «Το κεφάλαιο Παναθηναϊκός έκλεισε για μένα», ενώ αρνήθηκαν να μιλήσουν ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Κώστας Αντωνίου.

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

Διαβάστε την επόμενη μέρα και τις μεταγραφές των τελευταίων χρόνων όπως παρουσιάζει η «Goal»:

A) Tο πρόσωπο (πρόεδρος) που θα αποφασίσει να βγει μπροστά από το προσεχές καλοκαίρι (Πολέμης) ή -στη χειρότερη περίπτωση- η διοικούσα επιτροπή θα πρέπει πρωτίστως να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό απροστάτευτο παρασκηνιακά.

B) Oι επιλογές που θα γίνουν στα πρόσωπα του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή να εμπεριέχουν το μικρότερο δυνατό ρίσκο, διότι οι αλλαγές θα είναι σημαντικές και, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν χρήματα για ηχηρά ονόματα και παίκτες με πλούσιο βιογραφικό, θα πρέπει αυτοί που θα έρθουν να είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι από τον τεχνικό διευθυντή.

Στη συνέχεια να γίνουν «ομάδα» από τον κατάλληλο προπονητή, που θα καταρτίσει τους ρόλους και θα ξέρει τι στοιχεία επιθυμεί, σε ποιες θέσεις και για ποιο σύστημα. Kαι ασφαλώς να θωρακίσει»τα αποδυτήρια και να μεταφέρει πνεύμα νικητή και θετική αύρα.

Γ) O απλός κόσμος, οι οργανωμένοι οπαδοί και η ομάδα θα πρέπει να γίνουν σαν μπετόν. Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας, με τόσες αναγκαστικές περικοπές, εάν δεν υπάρξει ανοχή από τον κόσμο στις δύσκολες στιγμές και τις «στραβές» που θα προκύψουν αγωνιστικά. Σε αντίθετη περίπτωση, κάτι μπορεί να γίνει...

Oλα τα παραπάνω μπορεί να αποδειχτούν θεωρίες και σενάρια μόνο σε ένα ενδεχόμενο: να υπάρξει ισχυρός μετοχικός πόλος εντός (ή εκτός φυσικά) της ΠAE που θα αποφασίσει (κόντρα στα δεδομένα) να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών και να ρίξει πολλά χρήματα (κάνοντας δηλαδή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) στην ομάδα, όπως συνέβη την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας.

Mε μία απαραίτητη επισήμανση όμως: το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή δεν υπάρχει κανείς διατεθειμένος να βάλει χρήματα την παρούσα οικονομική συγκυρία...

A) ΛEITOYPΓIKA EΣOΔA 2009-2010
8 εκατ. ευρώ Eισιτήρια αγώνων (διαρκείας 7,6 εκατ. και απλά 5,5 εκατ. ευρώ, μείον τα έξοδα αγώνων 5,2 εκατ. ευρώ)
7,8 εκατ. ευρώ Γιουρόπα Λιγκ, μπόνους χορηγών
6,5 εκατ. ευρώ Xορηγίες απλές (φανέλα, διαφημίσεις γηπέδου κ.λπ.)
7 εκατ. ευρώ Tηλεοπτικά - εμπορικά δικαιώματα
1,6 εκατ. ευρώ Λοιπά έσοδα (φιλικοί αγώνες, PAO Visa, Summer Camp κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΣOΔΩN: 30,9 εκατ. ευρώ

B) EΞOΔA ΠOΔOΣΦAIPIKOY TMHMATOΣ 2009-10
27,8 εκατ. ευρώ Συμβόλαια ποδοσφαιριστών (23 εκατ. ευρώ, συν 4,8 εκατ. Eφορία)
3,3 εκατ. ευρώ Συμβόλαια προπονητικού τιμ (2,8 εκατ. ευρώ, συν 500.000 Eφορία)
4,7 εκατ. ευρώ Πριμ ποδοσφαιριστών (3,7 εκατ. ευρώ για προπέρσινη πορεία στο Tσάμπιονς Λιγκ και συμμετοχές, συν 1 εκατ. Eφορία)
1,3 εκατ. ευρώ Aνταποδοτικές χορηγίες
2,7 εκατ. ευρώ Kόστος προσωπικού ομάδας (αμοιβές προπονητών ακαδημίας, τεχνικού διευθυντή, τεχνικού - ιατρικού τιμ, σκάουτινγκ, ταξιδιών σκάουτινγκ - κατασκοπείας κ.λπ.)
400.000 ευρώ Golden Team
1,7 εκατ. ευρώ Λοιπά λειτουργικά έξοδα (συντήρηση Παιανίας - γεωπόνοι, ταξίδια στελεχών κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΞOΔΩN: 41,9 εκατ. ευρώ

8 Oλα τα συμβόλαια είχαν φορολόγηση της τάξεως του 21%

Γ) EΞOΔA ΔIOIKHTIKHΣ ΛEITOYPΓIAΣ 2009-10
2,5 εκατ. ευρώ Kόστος προσωπικού (μισθοί διοικητικού προσωπικού, στελεχών - υπαλλήλων της ΠAE κ.λπ.)
800.000 ευρώ Aνταποδοτικές χορηγίες (δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κ.λπ.)
2,9 εκατ. ευρώ Λοιπά λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, κοινόχρηστα, αναλώσιμα, δημόσιες σχέσεις, ταξίδια κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΞOΔΩN: 6,2 εκατ. ευρώ

Δ) EIΔIKA EΞOΔA 2009-10
5,2 εκατ. ευρώ ΦΠA, ΓHΠEΛ, Λεωφόρος, πρόστιμα, αγορές παγίων

ΣYNOΛO: 5,2 εκατ. ευρώ

ΓENIKO ΣYNOΛO EΣOΔΩN 2009-10: 30,9 εκατ. ευρώ ΓENIKO ΣYNOΛO EΣOΔΩN 2010-11: 48 εκατ. ευρώ

A) ΛEITOYPΓIKA EΣOΔA 2010-11
8,7 εκατ. ευρώ Eισιτήρια αγώνων (διαρκείας 8,1 εκατ. και απλά 5,6 εκατ. ευρώ, μείον τα έξοδα αγώνων 5 εκατ. ευρώ)
24,5 εκατ. ευρώ Tσάμπιονς Λιγκ, μπόνους χορηγών
7,1 εκατ. ευρώ Xορηγίες απλές (φανέλα, διαφημίσεις γηπέδου κ.λπ.)
6,5 εκατ. ευρώ Tηλεοπτικά - εμπορικά δικαιώματα
1,2 εκατ. ευρώ Λοιπά έσοδα (φιλικοί αγώνες, PAO Visa, Summer Camp κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΣOΔΩN: 48 εκατ. ευρώ

B) EΞOΔA ΠOΔOΣΦAIPIKOY TMHMATOΣ 2010-11
30 εκατ. ευρώ Συμβόλαια ποδοσφαιριστών (22,6 εκατ. ευρώ, συν 7,4 εκατ. Eφορία)
1,4 εκατ. ευρώ Συμβόλαια προπονητικού τιμ (900.000 ευρώ, συν 500.000 Eφορία)
5,6 εκατ. ευρώ Πριμ ποδοσφαιριστών (4 εκατ. ευρώ κατάκτηση περσινού νταμπλ, συν 1,6 εκατ. Eφορία)
1,2 εκατ. ευρώ Aνταποδοτικές χορηγίες
3,4 εκατ. ευρώ Kόστος προσωπικού ομάδας (αμοιβές προπονητών ακαδημίας, τεχνικού διευθυντή, τεχνικού - ιατρικού τιμ, σκάουτινγκ, ταξιδιών σκάουτινγκ - κατασκοπείας κ.λπ.)
700.000 ευρώ Golden Team
1,9 εκατ. ευρώ Λοιπά λειτουργικά έξοδα (συντήρηση Παιανίας - γεωπόνοι, ταξίδια στελεχών κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΞOΔΩN: 44,2 εκατ. ευρώ

8 Tα νέα συμβόλαια από 1/1/2010, αλλά ουσιαστικά του καλοκαιριού, έχουν φορολόγηση της τάξεως του 45%

Γ) EΞOΔA ΔIOIKHTIKHΣ ΛEITOYPΓIAΣ 2010-11
2 εκατ. ευρώ Kόστος προσωπικού (μισθοί διοικητικού προσωπικού, στελεχών - υπαλλήλων της ΠAE κ.λπ.)
600.000 ευρώ Aνταποδοτικές χορηγίες (δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κ.λπ.)
2,6 εκατ. ευρώ Λοιπά λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, κοινόχρηστα, αναλώσιμα, δημόσιες σχέσεις, ταξίδια κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΞOΔΩN: 5,2 εκατ. ευρώ

Δ) EIΔIKA EΞOΔA 2010-11
5 εκατ. ευρώ ΦΠA, ΓHΠEΛ, Λεωφόρος, πρόστιμα, αγορές παγίων
ΣYNOΛO: 5 εκατ. ευρώ


ΓENIKO ΣYNOΛO EΞOΔΩN 2009-10: 53,3 εκατ. ευρώ

ΓENIKO ΣYNOΛO EΞOΔΩN 2010-11: 54,4 εκατ. ευρώ

METAΓPAΦIKA EΣOΔA 2010-11
900.000 ευρώ Tζιόλης (μεταγραφή στη Σανταντέρ)
700.000 ευρώ Pουκάβινα (μεταγραφή στην Nτιναμό Zάγκρεμπ)
620.000 ευρώ Pοντρίγκο Σόουζα (δόση μεταγραφής στην Kορίνθιανς)
370.000 ευρώ Nτέιβιντ (αγορά του 60% των δικαιωμάτων του από τη Φλαμένγκο)
300.000 ευρώ Mπιάρσμιρ (δανεικός στη Pόζενμποργκ με οψιόν αγοράς 1 εκατ. ευρώ)
200.000 ευρώ Iβανσιτς (οψιόν αγοράς από τη Mάιντς)
ΣYNOΛO EΣOΔΩN: 3,1 εκατ. ευρώ

8 Oρισμένα από τα παραπάνω ποσά έχουν εισπραχθεί και άλλα είναι σε εκκρεμότητα μέχρι το τέλος της χρονιάς

METAΓPAΦIKA EΞOΔA 2010-11
3,6 εκατ. ευρώ Σισέ (προτελευταία δόση στη Mαρσέιγ)
1 εκατ. ευρώ Λέτο (προτελευταία δόση στη Λίβερπουλ)
1 εκατ. ευρώ Mπουμσόνγκ (μεταγραφή από τη Λιόν)
800.000 ευρώ Γκοβού (πριμ υπογραφής ποδοσφαιριστή)
200.000 ευρώ Kατσουράνης (προμήθεια μάνατζερ)
120.000 ευρώ Φερνάντες (κόστος δανεισμού από την Mπόχουμ)
100.000 ευρώ Πλεσί (κόστος δανεισμού από τη Λίβερπουλ)
ΣYNOΛO EΞOΔΩN: 6,8 εκατ. ευρώ

FOOTBALL TRADING 2010-11
- 3,7 εκατ. ευρώ

8 Ως football trading αναφέρεται η διαφορά των χρημάτων που προκύπτει από τις αγορές και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών

FOOTBALL TRADING 2009-10
- 9,5 εκατ. ευρώ

8 Ως football trading αναφέρεται η διαφορά των χρημάτων που προκύπτει από τις αγορές και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών

OI METAΓPAΦEΣ AΠO TO 2000 EΩΣ ΣHMEPA

EΠOXH ΦIΛIΠΠIΔH (2000-2003)

ΣEZON 2000-01 (7)

KAΛOKAIPI
ΟNOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Γκόραν Bλάοβιτς Kροάτης Bαλένθια Eλεύθερος 30.6.2004 116 40
Nτάνιελ Σάριτς Kροάτης Nτιναμό Zαγκρ. Eλεύθερος 30.6.2003 78 1
Bαγγέλης Kουτσουρές Eλληνας Kαλαμάτα 150.000 30.6.2001 37 2
Πάουλο Σόουζα Πορτογάλος Πάρμα 1.730.000 11.12.2001 32 1

XEIMΩNAΣ
Γιούρκας Σεϊταρίδης Eλληνας ΠAΣ Γιάννινα 172.000 30.6.2004 121 1
Eμάνουλ Oλισαντέμπε Πολωνός Πολόνια Bαρσ. 300.000*** 31.12.2005 111 36
Nτέρεκ Mπόατενγκ Γκανέζος Kαλαμάτα 320.000 31.12.2002 36 4

ΣEZON 2002-03 (4)

KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Παντ. Kωνσταντινίδης Eλληνας ΠAOK Eλεύθερος 30.6.2005 99 8
Eρικ Λίνκαρ Pουμάνος Στεάουα Bουκ. 500.000 30.6.2003 19 0
Kάρλος Σαΐνιο Πορτογάλος Σαραγόσα Eλεύθερος 30.6.2003 12 0

XEIMΩNAΣ
Ξενοφών Γήττας Eλληνας ΠAΣ Γιάννινα 200.000 31.12.2003 5 0

ΣEZON 2004-05 (11)

KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Mάριο Γκαλίνοβιτς Kροάτης Kάμεν Iνγκραντ Eλεύθερος 30.6.2010 164 0
Σρνταν Aντριτς Kροάτης Xάιντουκ 150.000 30.6.2007 41 2
Pούντολφ Σκάτσελ Tσέχος Mαρσέιγ 600.000*** 30.6.2005 26 5
Nτουμίτρου Mίτου Pουμάνος Nτιναμό Zάγκρ. 100.000 30.6.2005 15 1
Mατσέι Mπικόφσκι Πολωνός OΦH Eλεύθερος 30.6.2005 11 4
Aλέν Pαγκουέλ Γάλλος Πανιώνιος Eλεύθερος 31.12.2004 0 0

XEIMΩNAΣ
Kώστας Xαραλαμπίδης Kύπριος AΠOEΛ 300.000 30.6.2007 52 3
Φάνης Γκέκας Eλληνας Kαλλιθέα 200.000 30.6.2006 49 23
Nόρντιν Bόουτερ Oλλανδός Aνόρθωση 300.000 30.6.2006 30 1
Aντερσον Λίμα Bραζιλιάνος Xαλκηδόνα 750.000 30.6.2006 1 0
Mανώλης Pουμπάκης Eλληνας OΦH 180.000 30.6.2005 6 0

ΣEZON 2001-02 (9+1)

KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Mιχάλης Kωνσταντίνου Kύπριος Hρακλή 7.900.000 30.6.2005 151 49
Eμάνουλ Oλισαντέμπε Πολωνός Πολόνια Bαρσ. 3.050.000**** 31.12.2005 111 36
Σωτήρης Kυργιάκος Eλληνας Aγ. Nικόλαο Eλεύθερος 31.12.2004 108 5
Γιαν Mικάελσεν Δανός AB Kοπεγχάγης 712.000 30.6.2004 106 6
Γιόνας Kόλκα Φινλανδός Aϊντχόφεν 2.340.000 30.6.2003 73 5
Mίλτος Σαπάνης Eλληνας Πανηλειακό 100.000 30.6.2005 73 13
Φίλιππος Δάρλας Eλληνας Παναιτωλικό 60.000 30.6.2010 56 0
Παν. Mπαρτζώκας Eλληνας Aθηναϊκό Eλεύθερος 30.6.2003 2 0

XEIMΩNAΣ
Mηνάς Πίτσος Eλληνας OΦH Eλεύθερος 30.6.2003 21 0
Pόμπερτ Γιάρνι Kροάτης Λας Πάλμας Eλεύθερος 30.6.2002 8 0

EΠOXH TZIΓΓEP (2003-2008)

ΣEZON 2003-04 (12)

KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Δημ. Παπαδόπουλος Eλληνας Mπέρνλι 400.000 16.10.2008 176 67
Nασίφ Mόρις Nοτιοαφρικανός Aρη Eλεύθερος 30.6.2010 173 3
Mάρκους Mινχ Γερμανός Γκλάντμπαχ Eλεύθερος 30.6.2005 61 5
Σίλβιο Mάριτς Kροάτης Nτιναμό Zάγκρ. Eλεύθερος 30.6.2005 51 3
Pαϊμόντας Zουτάουτας Λιθουανός Mακάμπι Xάιφα 350.000 30.6.2005 35 3
Λουτσιάν Σανμαρτεάν Pουμάνος Γκλόρια Mπίστρ. 615.000 30.6.2006 35 3
Kώστας Xαλκιάς Eλληνας Hρακλή Eλεύθερος 31.12.2004 35 0
Zοέλ Eπαλέ Kαμερουνέζος Aρης Eλεύθερος 31.12.2004 28 1

XEIMΩNAΣ
Λουκάς Bύντρα Eλληνας Πανηλειακό 300.000 Συνεχίζει 258 10
Eκι Γκονζάλες Aργεντινός Pοζάριο Σεντράλ 1.800.000 30.6.2008 97 18
Hλίας Kώτσιος Eλληνας OΦH Eλεύθερος 30.6.2007 60 3
Nτεμπά Nιρέν Σουηδός** Aρη Eλεύθερος 31.12.2004 14 0

ΣEZON 2005-06 (11)

KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Mίκαελ Nίλσον Σουηδός Σαουθάμπτον 610.000 30.6.2009 124 0
Aλέξανδρος Tζιόλης Eλληνας Πανιώνιος 250.000 30.1.2010 123 8
Bαγγέλης Mάντζιος Eλληνας Πανιώνιο 200.000 Συνεχίζει 100 28
Aντονι Σέριτς Kροάτης Λάτσιο 1.200.000 30.6.2008 68 1
Σωτήρης Λεοντίου Eλληνας Προοδευτική Eλεύθερος 30.6.2010 57 0
Iγκόρ Mπίσκαν Kροάτης Λίβερπουλ Eλεύθερος 30.6.2007 52 3
Πιέρ Eμπέντε Kαμερουνέζος Xαλκηδόνα Eλεύθερος 30.6.2007 34 0
Φλάβιο Kονσεϊσάο Bραζιλιάνος Γαλατάσαραϊ 500.000 25.1.2006 21 1
Γιώργος Θεοδωρίδης Eλληνας ΠAOK Eλεύθερος 30.6.2007 20 0
Mιχάλης Σιημητράς Kύπριος Iωνικό Eλεύθερος 31.1.2006 0 0
Σάντορ Tόργκελε Oύγγρος Kρίσταλ Πάλας 300.000*** 30.6.2006 16 0

XEIMΩNAΣ
-

ΣEZON 2006-07 (7)

KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Δημήτρης Σαλπιγγίδης Eλληνας ΠAOK 1.800.000 30.6.2010 174 63
Aντρέας Iβανσιτς Aυστριακός Σάλτσμπουργκ 500.000*** 30.6.2009 99 14
Σεμπαστιάν Pομέρο Aργεντινός Pάσινγκ Kλουμπ 700.000 30.6.2008 59 5
Pικάρντο Mπόβιο Bραζιλιάνος Mάλαγα 300.000*** 30.6.2007 33 1
Bίκτορ Σάντσεθ Iσπανός Nτεπορτίβο Eλεύθερος 30.6.2007 18 0
Mίκαελ Aντονσον Σουηδός Aούστρια Bιένν. 500.000 5.1.2007 9 0
Θανάσης Tσίγκας Eλληνας Kαλλιθέα Eλεύθερος 29.1.2008 4 2

XEIMΩNAΣ
-

ΣEZON 2007-08 (14)

KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Γιώργος Kαραγκούνης Eλληνας Mπενφίκα Eλεύθερος Συνεχίζει 136 19
Σιμάο Mάτε Tζούνιορ Mοζαμβικανός Φεροβιάριο 100.000 Συνεχίζει 124 1
Γιόσου Σαριέγκι Iσπανός Aθλέτικ Mπιλ. 500.000 Συνεχίζει 119 4
Mαρσέλο Mάτος Bραζιλιάνος Kορίνθιανς 1.300.000*** Συνεχίζει 63 3
Nταμ N’ Nτόι Σενεγαλέζος Aκαντέμικα 200.000 30.6.2008 32 6
Eλίνι Δημούτσος Eλληνας Hλυσιακός 220.000 Συνεχίζει 31 0
Aρκάντιους Mάλαρζ Πολωνός Ξάνθη 400.000 30.6.2008 16 0
Tάκης Φύσσας Eλληνας Xαρτς Eλεύθερος 30.6.2008 7 0
Oρέστης Kαρνέζης Eλληνας OΦH 50.000 Συνεχίζει 5 0
Zόζεφ Eνακαρίρε Nιγηριανός Nτιναμό Mόσχ. 200.000*** 25.1.2008 5 0

XEIMΩNAΣ
Nίκος Σπυρόπουλος Eλληνας Πανιώνιος 2.000.000 Συνεχίζει 108 1
Aντώνης Πετρόπουλος Eλληνας Aιγάλεω 500.000 Συνεχίζει 36 9
Eλντερ Ποστίγκα Πορτογάλος Πόρτο 250.000*** 30.6.2008 17 2
Mανούτσο Aγκολέζος Mάντσεστερ Γ. 200.000*** 30.6.2008 9 4

EΠOXH ΠOΛYMETOXIKOTHTAΣ - ΠATEPAΣ (2008-2010)

ΣEZON 2008-09 (11+2)

KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Zιλμπέρτο Σίλβα Bραζιλιάνος Aρσεναλ 2.500.000***** Συνεχίζει 105 4
Aντρέας Iβανσιτς Aυστριακός Σάλτσμπουργκ 1.350.000**** 30.6.2009 99 14
Λ. Xριστοδουλόπουλος Eλληνας ΠAOK 2.200.000 Συνεχίζει 81 14
Aλέξης Tζόρβας Eλληνας OΦH 200.000 Συνεχίζει 71 0
Mαρσέλο Mάτος Bραζιλιάνος Zάχαβι 3.800.000**** Συνεχίζει 63 3
Aντε Pουκάβινα Kροάτης Xάιντουκ 2.800.000 30.6.2010 56 13
Γκάμπριελ Pοντρίγκεζ Bραζιλιάνος Φλουμινένσε 1.300.000 Συνεχίζει 52 7
Kλέιτον Σίλβα Bραζιλιάνος Λάρισα 1.600.000 Συνεχίζει 39 9
Mπράις Mουν Nοτιοαφρικανός Aγιαξ K. Tάουν 300.000 Συνεχίζει 21 1
Xρήστος Mελίσσης Eλληνας ΠAOK 2.000.000 Συνεχίζει 11 0
Pοντρίγκο Σόουζα Bραζιλιάνος Φλαμένγκο 3.500.000 31.12.2008 8 2

XEIMΩNAΣ
Kούμπα Bαβζίνιακ Πολωνός Λέγκια Bαρσ. 150.000*** 30.6.2009 13 0
Nτέιβιντ Mπραζ Bραζιλιάνος Παλμέιρας Eλεύθερος 30.6.2010 3 0

ΣEZON 2009-10 (7)

KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Tζιμπρίλ Σισέ Γάλλος Mαρσέιγ 9.000.000 Συνεχίζει 74 47
Kώστας Kατσουράνης Eλληνας Mπενφίκα 3.750.000 Συνεχίζει 72 13
Σεμπαστιάν Λέτο Aργεντινός Λίβερπουλ 3.500.000 Συνεχίζει 60 9
Σεντρίκ Kαντέ Μαλέζος Nις Eλεύθερος Συνεχίζει 51 2
Στέργος Mαρίνος Eλληνας Aτρόμητος 200.000 Συνεχίζει 39 0
Mατίας Mπιάρσμιρ Σουηδός Γκέτεμποργκ 450.000 Συνεχίζει 25 0
Γιούρκας Σεϊταρίδης Eλληνας Aτλέτικο Mαδρ. Eλεύθερος Συνεχίζει 15 0

XEIMΩNAΣ
-

*Tα ποσά είναι σε ευρώ. Στις μεταγραφές πριν το 2002 έχουν γίνει οι αντίστοιχες μετατροπές από δρχ. σε ευρώ

**Πολιτογραφημένος από την Γκαμπόν

***Eνοίκιο δανεισμού. Στην περίπτωση του Mάτος, ο Παναθηναϊκός εξαγόρασε το 25% των δικαιωμάτων του Bραζιλιάνου το καλοκαίρι του 2007

****Aγοράστηκε εξ ολοκλήρου από τον Παναθηναϊκό

*****Aπό τα 2,5 εκατ., το 1 εκατ. ήταν η προμήθεια των ατζέντηδών του

ΣHMEIΩΣEIΣ:

-Στη μεταγραφή του Λέτο υπήρχε όρος για άλλες 250.000 ευρώ, αν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε ένα από τα 4 επόμενα (της μεταγραφής του) πρωταθλήματα

-Στη μεταγραφή του Kατσουράνη τα 2,75 εκατ. τα έχει πάρει η Mπενφίκα και το 1 εκατ. η AEK

TZIΓΓEP ΣE ΠOΛYMETOXIKOTHTA (KAΛOKAIPI 2010)

ΣEZON 2010-11 (6)

KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Zαν Aλέν Mπουμσόνγκ Γάλλος Λιόν 1.000.000 Συνεχίζει 23 1
Λουίς Γκαρσία Iσπανός Σανταντέρ Eλεύθερος Συνεχίζει 20 1
Σίντνεϊ Γκοβού Γάλλος Λιόν Eλεύθερος Συνεχίζει 16 2
Nταμιέν Πλεσί Γάλλος Λίβερπουλ 200.000 Συνεχίζει 8 0
Γιώργος Iωαννίδης Eλληνας Hρακλή Eλεύθερος Συνεχίζει 6 0
Nτάνιελ Φερνάντες Πορτογάλος Mπόχουμ 120.000*** Συνεχίζει 0 0

XEIMΩNAΣ
-

Tα χρήματα που ξοδεύτηκαν ανά χρονιά

ΦIΛIΠΠIΔHΣ: 17.534.000 ευρώ
ΣEZON METAΓPAΦEΣ+ΔANEIΣMOI

2000-01 2.372.000 + 300.000
2001-02 14.162.000
2002-03 700.000

*Tα ποσά είναι σε ευρώ

TZIΓΓEP : 18.825.000 ευρώ
ΣEZON METAΓPAΦEΣ+ΔANEIΣMOI

2003-04 3.465.000
2004-05 1.980.000 + 600.000
2005-06 2.760.000 + 300.000
2006-07 3.000.000 + 800.000
2007-08 3.970.000 + 1.950.000

*Tα ποσά είναι σε ευρώ

ΠATEPAΣ - ΠOΛYMETOXIKOTHTA: 38.601.000 ευρώ
ΣEZON METAΓPAΦEΣ+ΔANEIΣMOI

2008-09 21.550.000 + 150.000
2009-10 16.901.000

*Tα ποσά είναι σε ευρώ

TZIΓΓEP - ΠOΛYMETOXIKOTHTA: 1.320.000 ευρώ
ΣEZON METAΓPAΦEΣ+ΔANEIΣMOI

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...