ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ίβκοβιτς: "Θα πάμε στο Final 4"

Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάει στη Βαρκελώνη και να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα εξέφρασε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποκαλύπτοντας την υπόσχεση που έδωσε στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Οι δύο άντρες είχαν την περασμένη Παρασκευή συνάντηση στην οποία ο πατέρας των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, τον ρώτησε ευθέως αν η ομάδα θα είναι παρούσα στο Final 4 της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποκάλυψε στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι πως του είπε ότι η ομάδα θα προσπαθήσει σκληρά και στο τέλος θα τα καταφέρει να βρίσκεται στην Βαρκελώνη τον επόμενο Μάιο."Tην περασμένη Παρασκευή μίλησα με τον κ. Κώστα Αγγελόπουλο. Ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντηση και χάρηκα πολύ για αυτό. Μάλιστα, με ρώτησε "θα παίξουμε στη Βαρκελώνη;" και του απάντησα ναι, θα παίξουμε. Το θέλουμε πολύ, θα προσπαθήσουμε και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε εκεί".Στην αρχική του τοποθέτηση, σχολίασε: "Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Βαλένθια, εμείς από την πλευρά μας κάναμε μία ανάλυση για το παιχνίδι που κάναμε με την ΑΕΚ.

Μίλησα με τους παίκτες μου και αυτό που περιμένω από εκείνους είναι να δείξουν επαγγελματισμό και συγκέντρωση. Ο Φεβρουάριος είναι σημαντικός, καθώς μέσα σε αυτόν τον μήνα θα δώσουμε αρκετά κρίσιμα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σαν ομάδα παραμένουμε μέσα στους στόχους μας".

Αναφερόμενος στο παιχνίδι της Τετάρτης ο Ντούντα, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα η οποία μάλιστα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωλίγκας: "Η Βαλένθια είναι μία καλή ομάδα που έχει καλό ρυθμό και μέχρι στιγμής θεωρώ πως είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωλίγκας.

Έχουν έναν καλό προπονητή όπως είναι ο κ. Πέσιτς και ύστερα από τη νίκη που πέτυχαν επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στην πρώτη φάση μπήκαν δυνατά στο ΤΟP-16. Πριν την σημερινή προπόνηση είδα το ματς της Βαλένθια με την Ούκλερ και η ισπανική ομάδα είχε την ευκαιρία να κερδίσει το ματς στην Κωνσταντινούπολη στο τέλος καθώς είχε την τελευταία επίθεση. Πρέπει, λοιπόν, να προσέχουμε πάρα πολύ.

Μετά την ήττα-σοκ από την Ούλκερ έχουμε την εμπειρία πιστεύω να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις στην έδρα μας. Η αλήθεια είναι πως μάθαμε πολλά από την αυτή την ήττα. Απέναντι στην Βαλένθια στο ΣΕΦ, μας περιμένει ένα περισσότερο δύσκολο ματς σε σχέση με εκείνο στο Κάουνας.

Η Βαλένθια είναι πολύ έμπειρη ομάδα η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουν δύο εξαιρετικούς γκαρντ, τόσο τον Κούκ ο οποίος είναι καλός οργανωτής, όσο και τον Γάλλο τον Ντε Κολό που έχει την διείσδυση. Ο Ντε Κολό έχει καλό σουτ ύστερα από ντρίμπλα, βάζει πόντους, αλλά δεν είναι τόσο ποιοτικός στις πάσες του.

Επίσης, η Βαλένθια έχει ένα χαρακτηριστικό πως παίζει με ψηλό "3άρι" όπως είναι ο Κλαβέρ (2.06μ), ο οποίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και έχει πολύ καλή απόδοση αυτή την στιγμή και χρειάζεται προσοχή. Επίσης έχουν τον Μαρτίνεθ, ο οποίος είναι πραγματικός ηγέτης της ομάδας του".

"Τώρα πρέπει να πάμε καλά"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέρθηκε και στην ήττα από την Φενέρμπαχτσε λέγοντας: "Στους "16" δεν έχει εύκολους αντιπάλους. Παίζουμε με μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση. Πάθαμε ένα σοκ με την Φενέρ, τώρα με την εμπειρία και με την εκτίμηση προς τον αντίπαλο, πρέπει να πάμε καλά. Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Δείτε και τα άλλα ματς. Η Σιένα κέρδιζε 10 πόντους και έχασε 6- 26 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τι να πει η Κάχα Λαμποράλ. Κέρδισε στη Μάλαγα και έχασε από τη Λιέτουβος. Να είμαστε σοβαροί.

Δεν είχαμε σταθεροποιηθεί και είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους. Τώρα έρχονται εύκολα πράγματα, είναι τα καθοριστικά παιχνίδια και ξέρουμε τι να κάνουμε. Όλα τα προβλήματα είναι από την άμυνα. Έτσι είναι το μπάσκετ, έτσι είναι και το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο μια πίεση στα 3/4 του γηπέδου και μόλις κλέβεις τη μπάλα βάζεις γκολ. Εμείς στο μπάσκετ πως θα παίξουμε χωρίς άμυνα και χωρίς σωστή πίεση;

Έχουμε παίκτες πολύ συνεργάσιμους. Πρέπει να ‘χουμε και καλύτερο διάβασμα. Δεν είναι λογικό αυτό που γίνεται. Στο Κάουνας μπήκαμε άσχημα, μετά είχαμε ένα 16-0, φύγαμε στους 23 πόντους και μετά ήμασταν κακοί. Χαλαρώσαμε, γιατί; Θέλαμε να βάλουμε τα σουτάκια; Υπήρχε εγωισμός; Μίλησα με τους παίκτες. Θέλει χρόνια για να συνηθίσεις, εμείς είμαστε τέσσερις μήνες μαζί".

Σχετικά με τον Μίλος Τεόντοσιτς επισήμανε: "Ο Μίλος δεν είναι άγνωστος παίκτης. Μιλάμε για τον πολυτιμότερο περσινό παίκτη της Ευρωλίγκας. Σίγουρα ξεπέρασε μια κρίση εκεί γύρω στα Χριστούγεννα. Έχασε κάπως τον ρυθμό. Είχαμε δυο μέρες οφ στις γιορτές. Μιλήσαμε, είναι αυτοσυγκεντρωμένος, κάνει πιο δυνατή προσπάθεια από κάθε άλλη φορά στα τρία χρόνια που δουλεύω μαζί του".

Μοιραία, η κουβέντα έφτασε και στην ΑΕΚ, την οποία ο Ολυμπιακός νίκησε στις λεπτομέρειες: "Τους ρώτησα και σήμερα μας βοήθησε ψυχολογικά και πνευματικά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είμαστε ομάδα που δεν μπορεί να ετοιμαστεί για δυο αγώνες; Δεν το πιστεύω, έχουμε και έμπειρους παίκτες. Συνεχίζουμε, έχουμε 16 έτοιμους παίκτες. Στρώσαμε την άμυνα στην περιφέρεια και στο πικ εν ρολ, ξαφνικά έχουμε πρόβλημα στο μαρκάρισμα των ψηλών. Μπράβο στον Κορωνιό που μας άνοιξε τα μάτια. Ήταν λάθος η προετοιμασία, δεν ήταν έτοιμη η ομάδα και δεν φταίνε μόνο οι παίκτες. Φταίει και ο προπονητής".

"Είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν σημαίνει τίποτα"

Από τον Σέρβο προπονητή ζητήθηκε να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι στιγμής πορείας του Ολυμπιακού και αυτός έδειξε να είναι ικανοποιημένος. "Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό. Είμαστε σε όλους τους στόχους και περιμένω συγκέντρωση και να πάμε καλύτερα. Ίδρωσαν οι παίκτες ως τώρα, οπότε να δούμε τι θα …πουν τα επόμενα παιχνίδια. Έρχεται η περίοδος να απολαύσουμε τα ματς και να δείξουμε τι είμαστε και που θα πάμε". τόνισε ο Ίβκοβιτς και συνέχισε αναφερόμενος στον Έρτσεγκ:

"Προσπαθεί πολύ. Δυστυχώς σε όλη αυτή την διάρκεια, αυτό που τον εμπόδισε, ήταν ότι είχε τραυματισμούς. Τώρα προσπαθεί, συνεχίζει. Είμαι ευχαριστημένος. Πήραν κάποιοι παίκτες ευκαιρία και τώρα πάλι ρωτάνε κάποιοι αν ήταν ο Γκόρντον έτοιμος να φύγει. Όχι βέβαια. Ένας παίκτης και με ένα ριμπάουντ ή μια άμυνα, μπορεί να βγάλε όλο το συμβόλαιό του. Να το ξέρετε αυτό".

Τέλος, ο Ίβκοβιτς κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών στο ΣΕΦ και να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει την πρώτη της εντός έδρας: "Εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και μας βοηθάνε σ’ όλα τα παιχνίδια. Η εμπειρία με την Ούλκερ σίγουρα δεν μας βοηθά. Ο κόσμος ξέρει και πονάει πιο πολύ από μας. Η παράσταση πρέπει να ‘ναι όσο γίνεται καλύτερη για τον κόσμο".

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...