ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η Μίλαν «ορέγεται» τον Αμάουρι

Η Μίλαν «ορέγεται» τον ΑμάουριΟ Αμάουρι φέτος είχε λίγες συμμετοχές στη Γιουβέντους και για αυτό το λόγο δόθηκε δανεικός στην Πάρμα μέχρι το τέλος της περιόδου. 

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να εγκαταλείψει την Γιουβέντους και το tuttosport αναφέρει σε ρεπορταζ του πως η Μίλαν το… ψάχνει για την απόκτησή του. 


Εκτός της Μίλαν και η Βιγιαρεάλ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον υψηλόσωμο επιθετικό. Τα οικονομικά δεδομένα των δύο ομάδων, καθιστούν τους Ιταλούς φαβορί για την απόκτησή του, εάν όντως ισχύει το ζεστό ενδιαφέρον που έχει διαρρεύσει στα ιταλικά Μέσα. 

Ο Αμάουρι θα αποτελέσει μια φοβερή εναλλακτική του Ιμπραίμοβιτς ο οποίος αγωνίζεται μονίμως ως το βαρύ φορ στη γραμμή κρούσης των «ροσονέρι», ενώ και η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική. Τέλος, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια για την περίπτωση Μίλαν και Αμάουρι μια και το 2008 η Γιουβέντους τον έκλεψε τελευταία στιγμή από τα χέρια του Μπερλουσκόνι. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ο 5χρονος Σακίλ «καρφώνει»! *ΒΙΝΤΕΟ*

Ο 5χρονος Σακίλ «καρφώνει»! (video)
Εντάξει, εντάξει, δεν είναι αυτό που περίμενες. 

Ούτε μπασκέτες έχει, ούτε μπάλες με… ακμή, ούτε μπαμπάτσικο μαύρο παιδάκι να «φοράει strike και να καρφώνει»! 

Έχει πλάκα, όμως! 

Όχι η χαριτωμενιά του Ρόμπι Φαν Πέρσι να βάλει γάντια και να παίξει σουτάκια με το «βλαστάρι» του. 

Αλλά η φάτσα του μόλις ο μπόμπιρας Σακίλ έπιασε τη μονοκόμματη καραβολίδα (για τα κυβικά του) και του ‘στειλε την μπάλα εκεί που… ερωτοτροπούν αι αράχναι! 

 

Πηγή sport-fm Read more!

Μένουν και πιστεύουν οι Αγγελόπουλοι

Μένουν και πιστεύουν οι Αγγελόπουλοι
Η πρώτη απόπειρα του Ολυμπιακού για τουλάχιστον μία νίκη στη Σιένα ώστε να επιστρέψει την προημιτελική σειρά στην Ελλάδα δεν στέφθηκε με επιτυχία. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδελφοί Αγγελόπουλοι, παρακολούθησαν από κοντά την τρίτη αναμέτρηση στην «Palaestra» και παρά την ήττα δεν απογοητεύτηκαν. Πιστεύουν στην ομάδα και στις δυνατότητές της να νικήσει στο αυριανό ματς και μάλιστα έμειναν στην ιταλική πόλη για να συμπαρασταθούν στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους παίκτες του και στον τέταρτο προημιτελικό. 
Πηγή sport-fm Read more!

«Όλα στο χέρι μας»

«Όλα στο χέρι μας»
Σε πλεονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων της, για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου, που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση του Euro 2012, βρίσκεται η Εθνική Ελλάδος, τόνισε ο Γιώργος Καραγκούνης. Μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο αρχηγός της «Γαλανόλευκης» επεσήμανε ότι το άγχος βρίσκεται στην πλευρά των υπολοίπων ομάδων, ενώ τόνισε ότι η άμυνα είναι αυτή που δίνει νίκες και προκρίσεις. 

Μιλώντας στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Ταμπάκο, ο 34χρονος χαφ είπε: 

Για το ματς με την Πολωνία: 
«Αν δούμε το ρόστερ των Πολωνών, οι παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό είναι πιο πολλοί και από τους δικούς μας. Πήγαμε για 15 λεπτά καλά και είχαμε κάποιες ευκαιρίες να βάλουμε κάποιο γκολ. Δεν τα καταφέραμε, αλλά να μην ξεχνάμε ότι είχαμε και πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Απέναντί μας είχαμε μια πολύ καλή ομάδα με παίκτες όπως ο Λεβαντόφσκι που παίζει στη Ντόρτμουντ. Το βασικό είναι ότι πολλά παιδιά πήραν χρόνο συμμετοχής και κρατήσαμε το αήττητο. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι παίξαμε σε ουδέτερο γήπεδο, αφού δεν έχει έδρα Εθνική». 

Για το μηδέν στην άμυνα: 
«Η αμυντική διάθεση όλης της ομάδας μετράει, όχι η αμυντική γραμμή. Όλοι κοιτάμε να μην δεχθούμε γκολ και ξέρουμε πώς θα αμυνθούμε. Αυτό μετράει για να πάρεις νίκες, αποτελέσματα και σημαντικές προκρίσεις. Στα εννέα τελευταία ματς έχουμε φάει τρία γκολ και το ένα το βάλαμε μόνοι μας, κάτι το οποίο είναι σημαντικό. Αυτό μας έχει δώσει την πρωτιά στον όμιλο και το αήττητο μέχρι τώρα. Πάνω σε αυτό θέλουμε να χτίσουμε και κάποια πράγματα στον επιθετικό τομέα, ώστε να βάζουμε κάποια γκολ και να μην παίρνουμε αγχωτικές νίκες. Έχουν μπει πολλά παιδιά, έχουν γίνει πολλές αλλαγές και δεν γίνονται όλα από τη μια στιγμή στην άλλη». 

Για τις πολλές ατομικές ενέργειες μερικών παικτών: 
«Τα παιδιά θα αποκτήσουν εμπειρίες και μέσα από τα παιχνίδια θα καταλάβουν ότι θα πρέπει να γίνεσαι πιο ομαδικός. Σε αυτές της ηλικίες θέλουν να τα κάνουν όλα, να κάνουν και το κάτι παραπάνω, αλλά αυτά με το χρόνο θα διορθωθούν. Χρειάζεται το ομαδικό πνεύμα που δείχνει όλη η ομάδα». 

Για τη χαμηλή επιθετική παραγωγικότητα: 
«Σίγουρα θέλουμε να βελτιωθούμε στην επίθεση. Χρειαζόμαστε το γκολ, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Μην περιμένουμε και πολλά πράγματα. Εκπροσωπούμε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο και πρωτάθλημα που είναι από τα πιο μέτρια στην Ευρώπη. Ας δούμε τι γίνεται γύρω μας. Μεγάλες ομάδες έχουν παίκτες Βραζιλιάνους, Γκανέζους και λοιπά, ενώ εμείς έχουμε Έλληνες. Να το σημειώσουμε αυτό. Βλέπουμε συνέχεια κριτικές και δεν είναι σωστό. Μπορεί να πάμε στο Ισραήλ και να κερδίσουμε πιο εύκολα. Όπως πήραμε την ισοπαλία μέσα στην Κροατία». 

Για την εικόνα του ομίλου: 
«Η ισοπαλία στο Ισραήλ –Γεωργία θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν θέλαμε νίκη της Γεωργίας, ώστε να παραμείνουμε στην κορυφή. Είμαστε πρώτοι στον όμιλο και όπως έχω πει το να σε κυνηγάνε είναι πιο εύκολο από το να κυνηγάς. Όπως ήταν δύσκολο για εμάς να περάσουμε στην πρώτη θέση, το ίδιο θα είναι και για τους αντίπαλούς μας. Όταν πάει η Εθνική για δύο αποτελέσματα, παίρνουμε συνήθως το καλύτερο. Όταν περιμένουμε τον αντίπαλο, παίζουμε καλύτερα. Βρίσκουμε χώρους και απειλούμε πιο εύκολα. Όλα είναι στο χέρι μας. Η Κροατία είναι η πιο ποιοτική ομάδα και λογικό είναι να είναι και φαβορί για την πρωτιά». 

Για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012: 
«Πάμε ματς με ματς. Δεν κοιτάμε μακριά. Το επόμενο είναι στις 4 Ιουνίου, μια δύσκολη ημερομηνία, με τη Μάλτα. Αυτό έχουμε στο νου μας. Να θυμίσω, ότι στη Μάλτα έχουμε κερδίσει μόλις δύο φορές στους 4 αγώνες που έχουμε παίξει». 

Για το ποιον θεωρεί μεγαλύτερο αντίπαλο: 
«Όλες τις ομάδες. Αυτή τη στιγμή η Γεωργία και το Ισραήλ έχουν μπει πολύ γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Βέβαια φαβορί είναι η Κροατία, που είναι και η πιο επικίνδυνη ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε εμείς σε πλεονεκτική θέση. Από τη στιγμή που δεν μας κέρδισε στην έδρα της, έχει να γίνει μάχη μέχρι το τέλος. Εμείς πρέπει να είμαστε όλοι ετοιμοπόλεμοι, αφού δεν έχουμε και πάρα πολλές επιλογές. Αν γίνει αυτό μπορούμε να τα πετύχουμε όλα». 

Για τη θέση του αμυντικού χαφ που τον χρησιμοποιεί ο Σάντος: 
«Μ’ αρέσει αυτή η θέση και πιο νέος που έπαιζα πιο μπροστά γύριζα και επαίζα πίσω. Έχουμε νέους και βιρτουόζους μπροστά να κάνουν τα “δικά” τους, αρκεί να μην το παρακάνουν. Οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά πίσω». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Η σημερινή διοίκηση είναι διασυρμός»

«Η σημερινή διοίκηση είναι διασυρμός»
Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού κρίνουν απογοητευτική τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και ρίχνουν τα βέλη τους προς πολλές κατευθύνσεις αφού «ούτε πάλι βγήκε κάτι ουσιαστικό από το Δ.Σ. της ομάδας που περίμεναν χιλιάδες φίλοι της ομάδας». 

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Παλαίμαχοι του «Τριφυλλιού». 

«Οι χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν πολύ καιρό με μεγάλη αγωνία, αλλά και ελπίδες, τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ. Μεγαλύτερη απογοήτευση δεν θα μπορούσαν να γευτούν ποτέ. Οι όποιες ελπίδες διαψεύσθηκαν και η αγωνία μεγάλωσε. Όλοι περίμεναν ότι από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση θα δρομολογείτο η αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της ΠΑΕ. Αυτό μετετέθη για την προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ, όπου όμως και πάλι δεν θα υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και πρόγραμμα, αλλά «υπόθεση εργασίας». 

Η τελείως αόριστη αυτή απόφαση αποτελεί ωστόσο «πρόοδο» σε σχέση με την πρωτοφανή ιδέα που αρχικά διατυπώθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: Να βάλει, δηλαδή, κάθε μέτοχος τα χρήματα που επιθυμεί να διαθέσει στην ΠΑΕ, ώστε μετά από αυτόν τον ιδιότυπο «έρανο» να καθορίσει την στάση του και ο μεγαλομέτοχος κ. Γ. Βαρδινογιάννης, ο οποίος και διετύπωσε τη σχετική πρόταση. 

Κάθε φίλαθλος γνωρίζει πώς χτίζεται μια μεγάλη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός στη μακρόχρονη πορεία του ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή. Κυριάρχησε όμως απόλυτα και στο ποδόσφαιρο και σε σειρά άλλων αθλημάτων όταν είχε σοβαρή διοίκηση, πρόγραμμα με σαφείς στόχους και ικανή και ομαλή χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να προσλάβει και τώρα η διοίκηση του Παναθηναϊκού. 

Αυτό θέλει κάθε φίλος του Παναθηναϊκού, αδιαφορώντας τελείως για το ΠΟΙΟΣ διοικεί. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το ΠΩΣ διοικείται σήμερα ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς όμως το ΠΩΣ σχετίζεται άμεσα με το ΠΟΙΟΣ. Η σημερινή διοίκηση δεν είναι διοίκηση, αλλά διασυρμός, για τον οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που ούτε αποκρύπτονται, ούτε μετατίθενται. 
Τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2010 που ανέκοψαν την επιτυχημένη πορεία της πολυμετοχικότητας δεν μπορούν να «σβηστούν» από καμία επικοινωνιακή στρατηγική, όσο επιτυχημένη και να είναι». 

Πηγή sport-fm Read more!

Ποδοσφαιρική πανδαισία στο Άμστερνταμ!

Και οι δύο έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των φίλων του ποδοσφαίρου ως οι μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος που ποτέ δεν έχουν κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι απόγονοι των «ιπτάμενων Ολλανδών» και της «αράντσιπατ» χόρτασαν τον κόσμο μπάλα, σε ένα ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι επικράτησαν 5-3 της Ουγγαρίας και έκαναν το «έξι στα έξι» στον 5ο προκριματικό όμιλο για το Euro 2012. 
Ποδοσφαιρική πανδαισία στο Άμστερνταμ!


Οι «οράνιε» προηγήθηκαν στο 13’ με τον Φαν Πέρσι, όμως οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το «Άμστερνταμ Αρένα» όταν σημείωσαν δύο τέρματα στις αρχές του β’ ημιχρόνου (46’ Ρούντολφ, 50’ Γκέρα), με τα οποία πέρασαν μπροστά στο σκορ. 

Η απάντηση στην ανατροπή ήρθε με… ανατροπή. Ο Σνάιντερ στο 61’ και ο Φαν Νίστελροϊ δώδεκα λεπτά αργότερα, έφεραν και πάλι μπροστά με 3-2 τους Ολλανδούς. Προς στιγμή ο Γκέρα έφερε ξανά ισορροπία με το τέρμα που σημείωσε στο 75’, όμως οι χαρά των Μαγυάρων κράτησε λίγο. Στο τέλος μίλησε ο Κάουτ, ο οποίος σκόραρε δις (78’, 81’) δίνοντας τη νίκη με σκορ 5-3 στην ομάδα του. 

Η βαθμολογία: 

Ολλανδία 18 (6) 
Σουηδία 9 (4) 
Ουγγαρία 9 (6) 
Μολδαβία 6 (5) 
Φινλανδία 3 (4) 
Σαν Μαρίνο 0 (5) 

* Σε παρένθεση οι αγώνες που έχουν δώσει. 

Η επόμενη αγωνιστική: 

Σαν Μαρίνο-Φινλανδία (3/6) 
Μολδαβία-Σουηδία (3/6)

Πηγή sport-fm Read more!

Ανταλλαγή για Ντουντού με Σάο Πάουλο

Ανταλλαγή για Ντουντού με Σάο Πάουλο
Το ενδεχόμενο να δώσουν τον Ντουντού στη Σάο Πάουλο εξετάζουν στον Ολυμπιακό, έχοντας στα υπ’ όψιν τους την περίπτωση ανταλλαγής του με έναν εκ των Κλέμπερ Σαντάντα, Φερναντίνιο ή Νταγκομπέρτο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι ευχαριστημένοι από την απόδοση του Βραζιλιάνου μέσου, το συμβόλαιο του οποίου παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση της ομάδας. 

Η αξία του Ντουντού δεν αμφισβητείται από κανέναν στον Ολυμπιακό, αλλά η απόδοσή του την τελευταία διετία δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που «έκοβε και έραβε» στη μεσαία γραμμή όταν πρωτόβαλε τα «ερυθρόλευκα», κάτι στο οποίο έχουν συμβάλλει και οι συνεχείς τραυματισμοί, που επίσης προσμετρώνται στα μείον του. Εκτός των άλλων, υπάρχει και το οικονομικό στη μέση, με τον Ντουντού να έχει ένα πολύ καλό συμβόλαιο, το οποίο αποτελεί «αγκάθι» για τη διοίκηση, σε σύγκριση πάντα με την προσφορά του ποδοσφαιριστή. 

Οι διοικούντες τους Πειραιώτες έχουν σκεφθεί ακόμα και τη λύση να αποδεσμεύσουν τον Ντουντού, αν δεν βρεθεί ομάδα να τον πουλήσουν και με δεδομένη την αρνητικού στάση του στη μείωση των αποδοχών του. Ωστόσο, ο μέσος του Ολυμπιακού έχει ζήτηση στη χώρα του, κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι σκέφτονται το ενδεχόμενο να τον προσφέρουν ως αντάλλαγμα στη Σάο Πάουλο, ζητώντας τον Κλέμπερ Σαντάντα ή τον Φερναντίνιο ή τον Νταγκομπέρτο, παίκτες που είχαν απασχολήσει παλαιότερα. 

Γιοβάνοβιτς και Κάλστρομ 

Βάσει της μεταγραφικής λίστας του Βαλβέρδε θα κινηθούν στον Ολυμπιακό, με τον Ισπανό να επιθυμεί να αποκτηθούν παίκτες ομάδας και όχι ρολίστες. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες όλο και πληθαίνουν τα σενάρια για ένα μεγάλο όνομα, με τους Μίλαν Γιοβάνοβιτς και Κιμ Κάλστρομ να είναι τα φαβορί. Και οι δύο είναι παίκτες που κάνουν τη διαφορά, αλλά είναι και ακριβοί, με υψηλά συμβόλαιο. Ο Σέρβος λαμβάνει 2.5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τη Λίβερπουλ, ενώ ο Σουηδός, 3.7 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, λόγω των οικονομικών δεδομένων που ισχύουν πλέον στο ποδόσφαιρο, είναι πολύ πιθανό να δεχθούν και οι δύο μειώσεις στις αποδοχές τους. 

*Σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακούς, ύστερα από το πενθήμερο ρεπό που είχαν πάρει. 

Πηγή sport-fm Read more!

Διάστρεμμα ο Νασούτι

Με πρόβλημα στο πόδι αποχώρησε από τη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ ο Κρίστιαν Νασούτι. Ο αμυντικός της «Ένωσης» υπέστη διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής, όπως διέγνωσε το ιατρικό τιμ της ομάδας, με την αγωνιστική του κατάσταση να αναμένεται να κριθεί την Τετάρτη, όπως επίσης και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον αγώνα που ακολουθεί με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.
Διάστρεμμα ο Νασούτι


Οι υπόλοιποι παίκτες του «Δικεφάλου» ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα, πλην του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος συνέχισε το ατομικό που ακολουθεί στο γυμναστήριο, αλλά και των Ελλήνων διεθνών, οι οποίοι έκαναν αποκατάσταση. 

Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Μπήκε» ο Καντέ

«Μπήκε» ο Καντέ
Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων μπήκε σήμερα ο Σεντρίκ Καντέ, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό την Κυριακή. Αντίθετα με τον αμυντικό από το Μάλι, ο Λουίς Γκαρσία συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα, όπως άλλωστε και ο Νταμιέν Πλεσί. 

Οι διεθνείς παίκτες των «πρασίνων» ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, με τους υπολοίπους να κάνουν ζέσταμα, ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας σε δύο γκρουπ, ασκήσεις αντοχής στην ταχύτητα και να ολοκληρώνουν με δίτερμα. Στην προπόνηση πήραν μέρος και οι Τριανταφυλλόπουλος, Μαχλελής, Ταμπάκης και Καπίνο από την ομάδα Νέων. 

Απών ήταν ο Σιμάο Μάτε, ο οποίος επιστρέφει σήμερα από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Μοζαμβίκης. Ο 23χρονος μέσος θα μεταβεί το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας για να ακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης.

Πηγή sport-fm  Read more!

Υπάρχουν στοιχεία

Υπάρχουν στοιχεία
Οι αριθμοί καταδεικνύουν τους λόγους που ο μεν Παναθηναϊκός απέχει μία νίκη από την πρόκριση στο Final 4 και ο Ολυμπιακός μία ήττα για να βρεθεί εκτός. Διαβάστε στο www.sport-fm.gr πώς ο έλεγχος των ριμπάουντ, η αποτελεσματική άμυνα, η ευστοχία στα τρίποντα, ο ηγέτης Διαμαντίδης και το κρυφό όπλο Καλάθης έφεραν τους «πράσινους» στο 2-1, αλλά και πώς τα λάθη, τα χαμένα ριμπάουντ, η έλλειψη μακρινού σουτ και η μέτρια παρουσία των γκαρντ έχουν πληγώσει τους «ερυθρόλευκους». 

Ο έλεγχος των ριμπάουντ 

Ο Παναθηναϊκός στα 16 ματς που έδωσε μέχρι τα προημιτελικά στη φετινή Ευρωλίγκα κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ στα 9, την έχασε στα 6, ενώ σε μία περίπτωση υπήρχε απόλυτη ισορροπία με τον αντίπαλο. Οι «πράσινοι» είχαν 33,37 ριμπάουντ ανά αγώνα στις δύο πρώτες φάσεις, ενώ αντίστοιχα οι αντίπαλοί τους είχαν 30,81 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στα τρία παιχνίδια απέναντι στην Μπαρτσελόνα και την πληρέστατη φροντ λάιν της η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει ελέγξει απόλυτα την εναέρια κυκλοφορία, με 33-26 στο πρώτο ματς, 31-29 στο δεύτερο και 38-30 στο τρίτο, δηλαδή μαζεύει 34 ριμπάουντ ανά ματς έναντι 28,3 των αντιπάλων. 

Αποτελεσματική άμυνα 

Η άμυνα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει μειώσει την παραγωγικότητα της Μπαρτσελόνα, τις επιθετικές συνεργασίες των παικτών της και τα ποσοστά ευστοχίας τους. Οι Καταλανοί πετύχαιναν 77,31 πόντους ανά αγώνα μέχρι τα play-offs, όπου σημειώνουν 76 κατά μέσο όρο. Στη φετινή Ευρωλίγκα και μέχρι να βρει στο δρόμο της τον Παναθηναϊκό η Μπαρτσελόνα είχε 15,6 ασίστ και 12,5 λάθη ανά αγώνα, αλλά στα τρία πρώτα ματς της σειράς έχει 12 ασίστ και 11,3 λάθη κατά μέσο όρο. Η μεγαλύτερη διαφορά, ωστόσο, έγκειται στα ποσοστά ευστοχίας, καθώς η «Μπάρτσα» από το 61% των δύο πρώτων φάσεων στα δίποντα έπεσε στο 49,5% και από το 77,7% των βολών στο 68,7%. Αντίθετα είχε αισθητή βελτίωση στα τρίποντα, όπου το ποσοστό ανέβηκε από το 32% σε 39,4%. 

Ευστοχία στα τρίποντα 

Στο επιθετικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός έχει διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα που είχε στις δύο πρώτες φάσεις στην αναλογία ασίστ-λαθών. Μέχρι τα play-offs είχε 14,3 ασίστ και 13,1 λάθη ανά αγώνα, ενώ στα τρία πρώτα ματς με την Μπαρτσελόνα είχε 12 ασίστ και 14 λάθη κατά μέσο όρο. Έχει παρουσιάσει μία μικρή πτώση στα ποσοστά ευστοχίας του στα δίποντα, καθώς από το 53% έπεσε στο 47,1%, ωστόσο έχει μία μικρή βελτίωση στις βολές (σε 78,1% από 76%) και τεράστια βελτίωση στα τρίποντα. Εκεί το ποσοστό του έχει εκτοξευτεί από το 35% στο εντυπωσιακό 50%. 

Ο ηγέτης ύψος των περιστάσεων 

Ο Παναθηναϊκός στα τρία πρώτα παιχνίδια απέναντι στην Μπαρτσελόνα έχει ευτυχήσει να δει τον ηγέτη του να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων σε αντίθεση με το αντίπαλο δέος. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τους 10,75 πόντους κατά μέσο όρο με 34,3% στα τρίποντα έχει ανέβει στους 20,3 πόντους ανά αγώνα με 47,1% έξω από τα 6,75μ. Την ίδια ώρα, ο... πολύς Χουάν Κάρλος Ναβάρο από τους 20 πόντους ανά αγώνα στο Top 16 (15,5 αν συνυπολογιστεί και η πρώτη φάση που προερχόταν από τραυματισμό) έχει πέσει στους 13,7. 

Το κρυφό όπλο 

Ο Νικ Καλάθης έχει εξελιχτεί σε άσο στο μανίκι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Πέρα από τη δουλειά που κάνει ως... σκιά του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην άμυνα και η αξία της οποίας δεν αποτυπώνεται στους αριθμούς, ο ομογενής γκαρντ είναι ανεβασμένος σε όλους τους τομείς. Ο διεθνής άσος έχει ανέβει από τους 3,15 πόντους στους 6,3 κατά μέσο όρο, αυξάνοντας τα ποσοστά του εντυπωσιακά σε σχέση με το Top 16, καθώς από το 30% στα δίποντα και το 33,3% στα τρίποντα ανέβηκε στο 46,1% και το 66,7% αντίστοιχα. Παράλληλα διπλασίασε τους μέσους όρους του σε ριμπάουντ (2,3) και ασίστ (2), ενώ μείωσε στο μισό τα λάθη του (0,7). Δικαίως, λοιπόν, ο χρόνος του στο παρκέ εκτοξεύτηκε από τα 11:30 στα 22:53 ανά αγώνα. 

Είναι πολλά τα λάθη 

Ιδιαίτερα απρόσεκτος εμφανίζεται ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Έτσι από τα 13,8 ανά αγώνα στις δύο πρώτες φάσεις της διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» στα τρία πρώτα παιχνίδια απέναντι στη Σιένα έχουν φτάσει στα 19,7 κατά μέσο όρο, προσφέροντας απλόχερα επιπλέον επιθέσεις στους αντιπάλους. Σπανούλης με 5, Παπαλουκάς με 3,3 και Μπουρούσης με 3 ανά ματς είναι οι πιο επιρρεπείς από τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Την ίδια ώρα η Σιένα έχει μειώσει τα λάθη της από τα 14,8 στις δύο πρώτες φάσεις στα 12,8. 

Ένα ριμπάουντ παιδιά! 

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει τη συνολική μάχη των ριμπάουντ απέναντι στη Σιένα, καθώς στα τρία πρώτα ματς της σειράς έχει 36 έναντι 30 των αντιπάλων του ανά αγώνα. Όμως πέρα από τα λάθη, επιπλέον επιθέσεις στους Ιταλούς προσφέρει και από τα χαμένα του αμυντικά ριμπάουντ. Από τα 9 επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων του κατά μέσο όρο μέχρι το Top 16, έχει φτάσει να χαρίζει 12,3 δεύτερες επιθέσεις σε κάθε ματς στους παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι. Την ίδια ώρα τα αμυντικά του ριμπάουντ ανά αγώνα είναι 25,7, συνεπώς τη μία στις τρεις φορές που η μπάλα πέφτει από το καλάθι του καταλήγει σε… ξένα χέρια. 

Άλλο δίποντα, άλλο τρίποντα 

Το παράδοξο για τον Ολυμπιακό είναι πως χάνει αν και διαθέτει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα και μοιράζει πολλές ασίστ. Στα τρία ματς της σειράς προσφέρει μία τελική πάσα παραπάνω από τις 16,3 ανά αγώνα που είχε μέχρι τώρα στη διοργάνωση, ενώ ανέβασε τα ποσοστά του στα δίποντα από 53% σε 59,5%. Ομοίως και στις βολές, που το ποσοστό ανέβηκε στο 85,7% από 76%. Ωστόσο, στα τρίποντα οι παίκτες του Ολυμπιακού βλέπουν το καλάθι σαν την τρύπα της βελόνας και το ήδη χαμηλό 32,6% έχει πέσει στο απογοητευτικό 25,9%. Ίσως κι αυτός να είναι ένας λόγος, που η παραγωγικότητα του Ολυμπιακού έχει μειωθεί από τους 79,1 στους 75,3 πόντους ανά αγώνα, την ώρα που το παθητικό του από 71,75 έχει πέσει στο 68 πόντους κατά μέσο όρο, κάτι που αποδίδεται όμως κατά βάση στο 89-41 του πρώτου αγώνα. 

Στα ρηχά Σπανούλης και Παπαλουκάς 

Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ τον Βασίλη Σπανούλη και τον Θοδωρή Παπαλουκά κόντρα στη Σιένα, λόγω της απουσίας του Μίλος Τεόντοσιτς στα δύο πρώτα ματς και της εμφανούς ανετοιμότητάς του στο τρίτο. Όμως μέχρι τώρα οι δύο Έλληνες γκαρντ δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο «Kill Bill» από τους 14,2 πόντους στις δύο πρώτες φάσεις της Ευρωλίγκας έπεσε στους 12,7 ανά αγώνα έχοντας ρίξει το ποσοστό του στα τρίποντα από 39,7% σε 14,3% και αυξήσει τα λάθη του από 3,5 σε 5 κατά μέσο όρο. Ομοίως και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που από τους 6 πόντους ανά ματς έπεσε στους 5,3 με τα λάθη του σχεδόν να διπλασιάζονται (από 1,85 σε 3,3 κατά μέσο όρο). 

Πηγή sport-fm Read more!

Ψάχνει ομάδα ο Κράνιτσαρ

 Ψάχνει ομάδα ο Κράνιτσαρ
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Νίκο Κράνιτσαρ από την Τότεναμ μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Κροάτης άσος, ο οποίος ουσιαστικά αποκάλυψε πως ψάχνει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του.


Ο 26χρονος άσος δεν χρησιμοποιείται από τον τεχνικό της Τότεναμ, Χάρι Ρέντκναπ και έχει μόλις δύο συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα του βρετανικού συλλόγου. Έτσι λοιπόν, όπως τόνισε με δηλώσεις του, το καλοκαίρι ευελπιστεί να αγωνίζεται βασικός σε κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο:

«Το καλοκαίρι θα προσπαθήσω να βρω ομάδα όπου θα μπορώ να αγωνίζομαι τακτικά, όπως δηλαδή θα ήθελε ο κάθε ποδοσφαιριστής. Εξαρτάται από το ποια ομάδα με θέλει, αν βέβαια υπάρχει κάποια ομάδα», δήλωσε ο Νίκο Κράνιτσαρ μετά το τέλος του αγώνα της Κροατίας με τη Γαλλία.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Η παράγκα ζει και βασιλεύει»

«Η παράγκα ζει και βασιλεύει»

Ο Γιάννης Ξυλάς με επιστολή του εξηγεί τους λόγους της παραίτησης του από τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας οι πράσινοι είναι διχασμένοι και η παράγκα ζει και βασιλεύει, με άλλο προσωπείο.

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης όπως δημοσιεύτηκε στο leoforos.gr:

«Αξιότιμοι Κύριοι, φίλοι Παναθηναϊκοί,

Σήμερα βρίσκομαι εδώ μετά από πρόσκληση του Δημήτρη Γόντικα για την οποία σας ευχαριστώ, και την οποία αποδέχτηκα λόγω της κρισιμότητας του Συμβουλίου αυτού αλλά και διότι μου δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσω τη δική μου θέση και στάση.

Ο χώρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου δυστυχώς δεν με εκφράζει καθόλου. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επενδύουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το κάνει από αγάπη για το άθλημα. Διαπίστωσα αυτό που φοβόμουν πριν ασχοληθώ ενεργά, ότι δηλαδή υπάρχει πολλή βρωμιά και απάτη.

Πριν τρία χρόνια, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη που αποφάσισε να ανοίξει την ΠΑΕ σε μία κίνηση ενότητας, αλλά και στο κάλεσμα των Βγενόπουλου-Γιαννακόπουλου μετά την κοινή συνέντευξη που έδωσαν στην ίδρυση της ΠΕΚ, διότι πίστεψα σε ένα όραμα.

Η ομάδα των ανθρώπων που αποφασίσαμε τότε να συνδράμουμε, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, πιστεύω κάναμε μία μεγάλη θυσία γιατί βάλαμε χρήματα που ξέραμε εξαρχής οτι δεν θα ξαναδούμε και, κάποιοι από εμάς τουλάχιστον, εκτεθήκαμε σε ανεπιθύμητη προβολή. Υπήρχε όμως το όραμα που ήταν διπλό: αφενός να ξαναενωθεί ο ΠΑΟ που ήταν για χρόνια διχασμένος από τις κόντρες των δύο μεγάλων Παναθηναϊκών οικογενειών, και αφετέρου να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τη λαίλαπα της παράγκας Ολυμπιακού-Γκαγκάτση.

Δυστυχώς σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν (με τα όποια λάθη τους), και παρότι στο ενδιάμεσο γίνανε βήματα στη σωστή κατεύθυνση με επιστέγασμα τις αγωνιστικές επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και την – προσωρινή - διάλυση του συστήματος Γκαγκάτση, βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν.

Ο ΠΑΟ παραμένει διχασμένος, και η παράγκα σήμερα πάλι ζει και βασιλεύει, με άλλο προσωπείο.

Αλλά ποιός θα διαλύσει την νέα παράγκα, όταν εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας; Πώς, όταν οι δύο Παναθηναϊκές (υποτίθεται) εφημερίδες που συντηρούνται από τόσο επιφανείς Παναθηναϊκούς, είτε κάνουν πόλεμο η μία στην άλλη, είτε συμμαχούν πρόσκαιρα για να πολεμούν τους υπόλοιπους μετόχους;

Αυτή λοιπόν η κατάσταση, η κατάντια τολμώ να πω, με απογοήτευσε πλήρως, δυστυχώς μετάνοιωσα για την (σύντομη) εμπλοκή μου και γι’ αυτό αποχώρησα τον περασμένο Μάϊο απο το ΔΣ της ΠΑΕ παρόλο που τη θέση αυτή στο ΔΣ τη θεωρούσα αρχικά ιδιαίτερα τιμητική.

Δεν θέλω επίσης να έχω σχέση με ένα χώρο στον οποίο υπάρχει η διάχυτη εντύπωση πως αντί να πρωταγωνιστούν οι αθλητές, πρωταγωνιστούν οι απατεώνες πρόεδροι μικρότερων ομάδων που πουλάνε παιχνίδια για το στοίχημα και εκδούλευση στις μεγάλες ομάδες, που πρωταγωνιστούν οι στημένες διαιτησίες και οι δημοσιογράφοι που κάνουν το άσπρο-μαύρο για ιδιοτελείς σκοπούς.

Ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρέσεις ανθρώπων σε όλα τα παραπάνω και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που γνώρισα κάποιους από αυτούς. Δυστυχώς όμως έχω την εντύπωση πια πως οι σωστοί και τίμιοι είναι η μικρή μειοψηφία. Και το κυριότερο: αισθάνομαι πλέον ότι δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι σύντομα.

Δυστυχώς κύριοι, σε αυτό το αδιέξοδο έχουμε ΕΜΕΙΣ την κύρια ευθύνη, ο Παναθηναϊκός, διότι δεν κρατήσαμε ένα αρραγές μέτωπο ώστε να φοβηθεί ο αντίπαλος, να φοβηθούν τα λεγόμενα «λαμόγια» και οι απατεώνες και να διαλυθούν. Αντ’ αυτού, φροντίσαμε να διαλυθούμε εμείς, μας έφαγαν οι εγωισμοί και τα μικροσυμφέροντα, δεν βάλαμε τον Παναθηναϊκό της καρδιάς μας πάνω απ’ όλα.

Πραγματικά λυπάμαι αν ακούγεται υπεροπτικό αυτό που θα πω διότι από χαρακτήρα μόνον υπερόπτης δεν είμαι, αλλά δεν ανήκω εγώ σε αυτόν το χώρο.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Α. Ξυλάς»

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Επέστρεψαν Λέτο και διεθνείς

Επέστρεψαν Λέτο και διεθνείς
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε τους διεθνείς να επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, όπως και ο Σεμπαστιάν Λέτο, που απουσίαζε χθες λόγω σχετικής άδειας που είχε πάρει.

Στη σημερινή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα, στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας σε δύο γκρουπ, ακολούθως επιδόθηκαν σε ασκήσεις αντοχής στην ταχύτητα και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα.

Ατομικά προπονήθηκαν οι Πλεσί και Γκαρσία, ενώ οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τζόρβας, Νίνης, Βύντρα και Μαυρίας ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης. Στη προπόνηση συμμετείχαν και οι Τριανταφυλλόπουλος, Μαχλελής, Ταμπάκης και Καπίνο από την ομάδα Νέων.

Ο Σιμάο, ο οποίος επιστρέφει σήμερα από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Μοζαμβίκης, αναμένεται να προσέλθει το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας για να ακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης. O Σεμπαστιάν Λέτο επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις έπειτα από τη σχετική άδεια που είχε πάρει και απουσίαζε στο εξωτερικό.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τα αγαπημένα παιδιά του Σάντος

Τα αγαπημένα παιδιά του Σάντος
Εχουν κατηγορήσει τον Κατσουράνη ότι είναι το αγαπημένο παιδί του Σάντος. Εξαργυρώνεται, όμως, σε αγωνιστικό χρόνο; Το gazzetta.gr αναλύει ποιοί διεθνείς έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής επί εποχής Σάντος.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, αν και, στην περίπτωση της Εθνικής ομάδας υπάρχουν φιλικά ματς στα οποία ο προπονητής δοκιμάζει και νέους παίκτες και μπορεί η λίστα των αγωνιστικών λεπτών, κάπως, να αλλοιωθεί.

Οι 32 του Σάντος

Στα 9 παιχνίδια που έχει δώσει η Εθνική μας ομάδα με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, δηλαδή από εκείνο το πρώτο φιλικό με την Σερβία (0-1) εκτός μέχρι αυτό με την Πολωνία (0-0) στο Γ. Καραϊσκάκης ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει χρησιμοποιήσει 32 ποδοσφαιριστές! Συνολικά έχει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ παραμένει αήττητος, έστω κι αν πετυχαίνει γκολ με το…σταγονόμετρο (τέρματα 9-3).

Αρχηγός και πρώτος σε λεπτά συμμετοχής!

Και επειδή γνωρίζω ότι η αγωνία σας παραμένει, πρώτος σε αγωνιστικά λεπτά είναι ο Γιώργος Καραγκούνης! Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, η παλιά καραβάνα, που όλοι γνωρίζουν πόσο πονάει τη φανέλα της Εθνικής είναι πρώτος σε αγωνιστικά λεπτά με 768’ έχοντας συμμετοχή και στα 9 ματς. Σχεδόν το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό, όπου βρίσκεται μετά 27 αγωνιστικές να έχει 1171’ , που αντιστοιχεί σε περίπου 43’ μέσο όρο.

Δεύτερος ο Πάπα, τρίτος ο Κατσούρ

Ακολουθεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με 720’ και τρίτος είναι ο Κώστας Κατσουράνης με 677’, έχοντας μόλις 18’ συμμετοχής στο χθεσινό φιλικό με την Πολωνία.

Στην τέταρτη θέση σε χρόνο συμμετοχής είναι ο κεντρικός αμυντικός Αβραάμ Παπαδόπουλος με 675’ και ακολουθεί ο Γιώργος Σαμαράς με το… «διαβολικό» 666’! Εκτος είναι ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής ομάδας στην Μάλτα ο Βασίλης Τοροσίδης με 530’.

Κρατάει (σχετικά) ισορροπίες στους τερματοφύλακες

Και, ναι, σωστά καταλάβατε, μέχρι τώρα δεν βρίσκεται ως συνηθίζεται, μέσα στις πρώτες θέσεις ο τερματοφύλακας! Στις περισσότερες ομάδες ο γκολκήπερ είναι πρώτος σε αγωνιστικά λεπτά, αφού κακά τα ψέμματα, η θέση του κίπερ δεν ενδείκνυται για… rotation. Στην Εθνική ομάδα όμως, ο Φερνάντο Σάντος έχει καταφέρει, όσο το δυνατόν να έχει μία ισορροπία, που μπορεί να του βγει σε καλό, ειδικά μετά κάποιες παλιές γκρίνιες…

Είναι αξιοσημείωτο ότι με τον Αλέξανδρο Τζόρβα η Εθνική πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στη Μάλτα, ενώ στο φιλικό με τους Πολωνούς έκατσε όλο το 90λεπτο κάτω από τα δοκάρια ο Κώστας Χαλκιάς. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βέβαια είχε και τραυματισμό. Ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής όμως επί Σάντος στα περισσότερα παιχνίδια είναι ο Μιχάλης Σηφάκης ο οποίος έχει 495’ και είναι κατά σειρά 7ος στη λίστα συμμετοχής του Πορτογάλου.

Τα λιγότερα λεπτά έχει ο Μάκος(καθυστερήσεις 1-2’) και μετά ο Μαρίνος (3’), ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει δώσει ευκαιρίες και στους Λαγό (90’), Χριστοδουλόπουλο (84’), Γεωργιάδη (27’), Γ. Παπαδόπουλο (16’) και αρκετοί άλλοι. Να σημειώσουμε πως ο Σωτήρης Κυργιάκος έχει μόλις 45’ με την Εθνική ομάδα, καθώς αποχώρησε μετά το πρώτο φιλικό με την Σερβία. Είχε αντικατασταθεί τότε στο ημίχρονο.

Αρκετό, σχετικά χρόνο με την Εθνική καταφέρνει να παίρνει ο νεαρός Γιάννης Φετφατζίδης που είχε πετάξει και το καρφί του προς τον Βαλβέρδε, ότι καλά που υπάρχει και η Εθνική και παίζει. Ο ταλαντούχος άσος του Ολυμπιακού έχει 295’, ενώ σταθερή αξία παραμένει και ο Σωτήρης Νίνης με 426’.

Η λίστα του Σάντος

Ας δούμε αναλυτικά τη λίστα συμμετοχών (όχι του Σίντλερ), αλλά του Σάντος:

Καραγκούνης: 768’

Παπασταθόπουλος 720’

Κατσουράνης 677’

Αβρ. Παπαδόπουλος 675’

Σαμαράς 666’

Τοροσίδης 530’

Σηφάκης 495’

Σαλπιγγίδης 483’

Τζαβέλας 450’

Βύντρα 441’

Νίνης 426’

Φετφατζίδης 295’

Σπυρόπουλος 270’

Καφές 266’

Μήτρογλου 208’

Μόρας 180’

Τζόρβας 180’

Τζιόλης 180’

Γκέκας 166’

Λυμπερόπουλος 155’

Κονέ 149’

Χαλκιάς 135’

Λαγός 90’

Χριστοδουλόπουλος 84’

Σεϊταρίδης 72’

Φωτάκης 45’

Κυργιάκος 45’

Γ. Γεωργιάδης 27’

Γ. Παπαδόπουλος 16’

Μανιάτης 14’

Μαρίνος 3’

Μάκος 1’-2’*(καθυστερησεις)

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ιμπαγάσα από άλλο... πλανήτη!

Ιμπαγάσα από άλλο... πλανήτη!
Ο Άριελ Ιμπαγάσα μπορεί να βρίσκεται σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία, σύμφωνα όμως με τους εκπροσώπους του Αργεντινού άσου, ο «Κάνιο» μπορεί να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος την επόμενη σεζόν!Ο αδιαμφισβήτητος φετινός MVP του Ολυμπιακού, Αριέλ Ιμπαγάσα βαδίζει αισιώς στο 35ο έτος της ηλικίας του, όπως τονίζουν όμως οι εκπρόσωποι του Αργεντινού άσου, το γεγονός αυτό δεν πρέπει να προκαλεί σε κανέναν τον παραμικρό προβληματισμό, αφού η κλάση και η ποδοσφαιρική «πάστα» του «Κάνιο» μπορούν να τον βοηθήσουν να διακριθεί και την επόμενη σεζόν με τη φανέλα των Πειραιωτών:

«Μην τον φοβάστε τον Αριέλ, σούπερ θα είναι και του χρόνου. Σίγουρα θα χρειαστεί πιο προσεκτική διαχείριση την ερχόμενη περίοδο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα. Να είστε σίγουροι ότι θα προσφέρει και πάλι πολλά στον Ολυμπιακό. Είναι τέτοια η κράση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, αλλά και τέτοιο το πάθος που έχει με το ποδόσφαιρο που δεν πρέπει να προκαλέσει έκπληξη αν του χρόνου είναι ακόμα καλύτερος...» τονίζουν σχετικά με τον Ιμπαγάσα οι άνθρωποι που τον ζουν κάθε μέρα στην προσωπική του ζωή.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Και ο Μπλάνκο στη λίστα της Παλέρμο

Και ο Μπλάνκο στη λίστα της Παλέρμο
Μετά τον Κώστα Μανωλά, άλλος ένας παίκτης της ΑΕΚ βρίσκεται στο στόχαστρο της Παλέρμο. Ο λόγος για τον Ισμαέλ Μπλάνκο, τον οποίο οι «ροζανέρο» έχουν πρώτο στη λίστα τους ενόψει του καλοκαιριού.Όπως αναφέρει η Tuttosport, η ομάδα της Σικελίας το καλοκαίρι θα ψάξει για επιθετικό και ο Ισμαέλ Μπλάνκο καταλαμβάνει την πρώτη θέση με τους υποψήφιους στόχους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Παλέρμο εξετάζει και τις περιπτώσεις των Ματέο Αρντεμάνι της Τσιταντέλα και Ρικάρντο Ματζιορίνι της Μπάρι, αλλά ο επιθετικός της Ένωσης είναι ο πρωταρχικός στόχος. Άλλωστε και τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα για τον Μπλάνκο, αφού στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος από την Ένωση και δεν χρειάζονται υπέρογκα ποσά να δαπανηθούν για την απόκτησή του.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ήταν λάθος ο Καστίγιο»

«Ήταν λάθος ο Καστίγιο»
Ο πρόεδρος των Σικάγο Φάιαρ, Άντριου Χάουπμαν, μιλώντας στο ESPN αναφέρθηκε στον Νέρι Καστίγιο, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στον Άρη, τονίζοντας ότι ήταν λάθος να δοθούν για αυτόν τόσα χρήματα. Ο Χάουπμαν είπε: «Ο δανεισμός του Νέρι Καστίγιο ήταν ένα ρίσκο. Οι τεχνικοί μας υπεύθυνοι μας είχαν πει ότι πρόκειται για έναν ακριβό ποδοσφαιριστή, αλλά όχι τόσο ακριβό όσο ήταν στη Σαχτάρ, η οποία τον αγόρασε 20 εκατ. ευρώ αλλά τον αφήνει για μερικά δολάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα λάθος. Δεν έπρεπε ποτέ να πάρουμε τον Καστίγιο».

Πηγή gazzettta.gr
Read more!

Οι «αιώνιοι» στο Top-5! *ΒΙΝΤΕΟ*

Οι «αιώνιοι» στο Top-5! (video)
Τρεις φάσεις από τις αναμετρήσεις των «αιωνίων» περιλαμβάνονται στο Τop-5 των καλύτερων φάσεων των τρίτων προημιτελικών της Eυρωλίγκας, με την... εμπνευσμένη ασίστ του Θοδωρή Παπαλουκά να ξεχωρίζει.Στο Νο. 5 βρίσκεται ο Ντρου Νίκολας του Παναθηναϊκού, με το αρκούντως... δύσκολο γκολ φάουλ, με το οποίο οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 63-63, ενώ στο Νο. 2 βρίσκεται -αδίκως- η... απίστευτη πάσα του αρχηγού του Ολυμπιακού στον Τζαμόν Λούκας στον αιφνιδιασμό!

Απολαύστε τις πέντε εντυπωσιακότερες φάσεις των τρίτων προημιτελικών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.


Πηγή gazzetta.gr Read more!

Ζεβλάκοφ: «Θα το θυμάμαι για πάντα!»

Ζεβλάκοφ: «Θα το θυμάμαι για πάντα!»
O Μίχαλ Ζεβλάκοφ δεν έκρυψε τη χαρά του και συνάμα τη συγκίνησή του που έδωσε το αποχαιρετιστήριό του παιχνίδι με την Εθνική Πολωνίας στο Καραϊσκάκη. Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως ένιωσε φοβερά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα.Μίχαλ Ζεβλάκοφ: «Προβληματίστηκα πολύ για το ποιά θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω από την Εθνική ομάδα. Σκέφτηκα πως το φιλικό στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Καραϊσκάκη ήταν το ματς που ήθελα να παίξω για τελευταία φορά με την Εθνική.

Ήθελα να πάρω μία τελευταία γεύση απ' αυτό το γήπεδα. Ένιωσα σπουδαία. Ένιωσα φοβερά. Ευχαριστώ πολύ όλους. Αυτό το παιχνίδι θα το θυμάμαι για πάντα.

Είχα υποστήριξη και από τις δύο πλευρές. Στον Ολυμπιακό πέρασα την καλύτερη φάση της ζωής μου. Όσο για το εάν θα γυρίσω στην Ελλάδα, ποτέ μη λες ποτέ...».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Παλέρμο για Μανωλά!

Παλέρμο για Μανωλά!
Στο στόχαστρο της Παλέρμο βρίσκεται ο Κώστας Μανωλάς, με ιταλικά δημοσιεύματα να αναφέρουν πως οι Σικελοί βλέπουν πολύ ζεστά την περίπτωσή του και δεν αποκλείεται να προσφέρουν 500 χιλ. ευρώ για να κάνουν δικό τους τον άσο της ΑΕΚ!Όπως τονίζεται στο Calciomercato, ο Μανωλάς αρνήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο την προοπτική της Αταλάντα επειδή ήθελε να παίξει στη Serie A, ασχέτως αν η ομάδα του Μπέργκαμο θα επιστρέψει σίγουρα στη μεγάλη κατηγορία από τη νέα σεζόν. Στο κόλπο φαίνεται πως μπαίνει τώρα η Παλέρμο, η οποία βλέπει πολύ ζεστά την περίπτωση του Έλληνα αμυντικού, καθώς και φθηνός είναι αλλά και αποτελεί επένδυση για το μέλλον.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο παίκτης κοστολογείται κοντά στις 500 χιλ. ευρώ, ενώ η Παλέρμο θα μπορούσε να προσφέρει και συμβόλαιο με το ίδιο ποσό στον 19χρονο άσο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Καλοκαίρι με Κύπελλο»

«Καλοκαίρι με Κύπελλο»
Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στους παίκτες της ΑΕΚ πριν από την προπόνηση της Τρίτης, υπενθυμίζοντάς τους και πάλι πως στόχος είναι να κάνουν καλοκαίρι ως κυπελλούχοι. Μίλησε και με Αδαμίδη ο Ισπανός.«Σήμερα επιστρέφουμε στις προπονήσεις, αν και δεν θα είναι πολύ δυνατή σήμερα για να είμαστε καλά όλοι μας για την αυριανή. Μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και πρέπει από εδώ και πέρα να έχουμε στο μυαλό μας μόνο νίκες. Το Κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος μας και πρέπει στις διακοπές μετά το τέλος της σεζόν να το έχουμε όλοι στις βαλίτσες μας. Σημαντικός για την ομάδα είναι και ο στόχος της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, για τον οποίο θα παλέψουμε όλοι μας», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Ισπανού προς τους παίκτες.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε μία σύντομη συνομιλία και με τον Αδαμίδη ο οποίος βρέθηκε στα Σπάτα για να παρακολουθήσει την προπόνηση.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σαν να μην έγινε…

Σαν να μην έγινε…

Λίγος κόσμος, λίγες φάσεις, κανένα γκολ! Ήδη πέρασε στην ιστορία το φιλικό της εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Πολωνία (0-0) με τον Σάντος να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα. Mε τους Ιταλούς η... μάχη για το πλεονέκτημα!

Η Ελλάδα έμεινε στις δάφνες της επιτυχίας στη Βαλέτα και στο φιλικό με την Πολωνία ουσιαστικά δεν… μπήκε ποτέ στο ματς (0-0). Και όμως υπήρχε ενδιαφέρον για νίκη, αφού αν τα κατάφερνε θα έπαιρνε πλεονέκτημα για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ. Τίποτα όμως δεν τελείωσε, αφού όλα θα κριθούν στο φιλικό με τους Ιταλούς στο Τορόντο το καλοκαίρι. Την δόξα της βραδιάς πήρε ο Ζεβλάκοφ, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο στο τελευταίο ματς με την Εθνική Πολωνίας.

Έτσι έπαιξε
Πολλά νέα πρόσωπα από τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος κράτησε μόλις τρεις παίκτες σε σχέση με το ματς του Σαββάτου κόντρα στην Μάλτα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στην άμυνα, ο Γιώργος Καραγκούνης στη μεσαία γραμμής και ο Σαμαράς στην επίθεση ήταν αυτή που διατηρήθηκαν στην ενδεκάδα κόντρα στην Πολωνία. Από κει και πέρα στο σύστημα 4-3-3, ο Χαλκιάς βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα στα δεξιά, Λαγός στα αριστερά, Μόρας, Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας, Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Καραγκούνης, Κονέ, Καφές, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούσαν οι Φετφατζίδης (δεξιά), Σαμαράς (αριστερά) και Μήτρογλου (στην κορυφή).

Μόνο όταν πίεσε…
Φιλικό… δοκιμών για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος με την άνεση από τη νίκη στη Βαλέτα άλλαξε οχτώ πρόσωπα. Το πρώτο 20λεπτο πάντως είχε μόνο τους Πολωνούς να αντιμετωπίζουν το ματς ως ένα επίσημο φιλικό, και τους Έλληνες διεθνείς να αδυνατούν να βρουν ρυθμό και φυσικά να απειλήσουν. Λάθη στη μεσαία γραμμή και ευκαιρίες στους Πολωνούς να βγουν μπροστά, αλλά τόσο ο Πέτσκο όσο και ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι. Στον αντίποδα, η Εθνική είχε την πρώτη της καλή επίσκεψη στο 23’ με τον Κονέ να «σερβίρει» στον Σαμαρά, όμως το σουτ του τελευταίου να κοντράρει. Μετά το 25λεπτο η Ελλάδα ανέβασε ταχύτητα, κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Καφέ, Καραγκούνη και Κονέ να δίνουν ώθηση.

Βέβαια, τα λάθη δεν έλειψαν και από ένα…πούλημα της μπάλας από τον Κονέ στο 32’ λίγο έλειψε να έρθει το γκολ για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο το καλό πλασέ του Πέτσκο δεν βρήκε στόχο. Κάπου εκεί η Ελλάδα άρχισε να πιέζει ψηλά, η Πολωνία έκανε λάθη και στο 42’ ο Μήτρογλου έχασε κλασική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η Εθνική πίεσε και μέχρι το τέλος είχε δυο ακόμα καλές επισκέψεις, αλλά τόσο ο φορ του Πανιωνίου όσο και ο Καφές δεν απείλησαν.

Αντίο στο…62’!

Αλλαγές δεν έγιναν με το… καλημέρα, με τους Πολωνούς να μπαίνουν ορεξάτοι, με τον Πέτσκο όμως να χάνει τεράστια ευκαιρία. Ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λαγού, πέρασε και τον Βύντρα όμως ο Χαλκιάς του πήρε τη μπουκιά από το στόμα. Χωρίς ρυθμό το ματς, με τους Πολωνούς πιο κινητικούς και την Ελλάδα σε ρόλο θεατή, αφού αδυνατούσε να απειλήσει.
Μπορεί η ομάδα του Σάντος να μην έδινε αφορμή για χειροκρότημα, ωστόσο στο 62’ το «Καραϊσκάκη» αποθέωσε έναν πρώην «ερυθρόλευκο» τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός αντικαταστάθηκε στο 62’ δίνοντας έτσι τέλος σε μια λαμπρή καριέρα στην Εθνική Πολωνίας, οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν, και ο «Ζέβλα» είπε «αντίο» σε μια έδρα που έζησε πολλές επιτυχίες!

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σάντος αναγκάστηκε σε αλλαγές, πέρασε Νίνη, Λυμπερόπουλο, Κατσουράνη μετέτρεψε το σύστημα σε 4-2-3-1, ωστόσο η Ελλάδα… γιατρειά δεν είδε. Η Εθνική δεν βρήκε ρυθμό, οι Πολωνοί διατήρησαν τον έλεγχο και ούτε οι Τοροσίδης, Σαλπιγγίδης (είχε πίσω του τον Λυμπερόπουλο) κατάφεραν να ενισχύσουν να απειλήσουν! Αντίθετα, ο Παπαδόπουλος κατάφερνε να αναχαιτίζει όλες τις προσπάθειες των αντιπάλων, με άξιο συμπαραστάτη τον Μόρα.

Βέβαια, η Εθνική ακόμα και σε μια άσχημη βραδιά θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, όμως ο Βύντρα στο 93’ έχασε την ευκαιρία να δώσει το… πλεονέκτημα για την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

MAN OF THE MATCH: Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ παίρνει… τιμητικά τον τίτλο του κορυφαίου της βραδιάς, αφού το σημερινό φιλικό ήταν και το τελευταίο με την Εθνική του. Καλύτερο φινάλε δεν περίμενε, έκανε ένα μεγάλο ματς, αλλά και αποθεώθηκε στο γήπεδο όπου γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν στους κορυφαίους της Εθνικής, αφού αναχαίτισε αρκετές φορές τις επιθέσεις των Πολωνών και δεν άφησε να απειλήσουν. Τα πήγε καλά με τον Μόρα, έχοντας σωστή συνεννόηση. Καλή παρουσία και του Χαλκιά που εξουδετέρωσε φάσεις των Πολωνών.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Εθνική μας. Μόνο οι Πολωνοί είδαν το ματς ως επίσημο φιλικό, με τους διεθνείς μας να μην καταφέρνουν να μπουν ποτέ στο πνεύμα. Χωρίς κίνηση, διάθεση, με πολλά λάθη η ομάδα του Σάντος δεν κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε.

Η ΓΚΑΦΑ: Εκτός από τα αστεία λάθη της μεσαίας γραμμής, «γκάφα» μπορεί να θεωρηθεί η τεράστια ευκαιρία που έχασε στο 93’ ο Βύντρα όταν ακάλυπτος δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Εθνική μας έμεινε στο ματς στη Βαλέτα, αφού σε ένα εντός έδρας φιλικό που θα μπορούσε να πάρει πλεονέκτημα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 δεν έδειξε κάτι θετικό. Το 0-0 με τους Πολωνούς προήλθε από την έλλειψη πάθους, κίνησης και δημιουργίας φάσεων. Η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει την Ιταλία το καλοκαίρι στο φιλικό για να μπει στους ισχυρούς, με τον Σάντος πάντως να έχει ευκαιρία για αρκετές δοκιμές.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Και τώρα τρέχει ο Ολυμπιακός

Και τώρα τρέχει ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός την πάτησε ξανά από τη Σιένα (81-72) και πληρώνοντας τα αβίαστα λάθη και την κακή μέρα των Παπαλουκά, Σπανούλη καλείται να νικήσει την Πέμπτη για να μείνει ζωντανός.
Το φάσμα του αποκλεισμού από το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης είναι πλέον ορατό για τους «ερυθρόλευκους» για πρώτη φορά μετά από το 2008! Η Σιένα εγκλώβισε ξανά τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς που υπέπεσαν σε 20 λάθη συνολικά και έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ με συνέπεια να έχουν οι Ιταλοί 14 παραπάνω επιθέσεις. Ο Μάρκο Γιάριτς πέτυχε 24 πόντους οδηγώντας τους συμπαίκτες του που με εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο πήραν μια τεράστια νίκη που τους δίνει ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στη Βαρκελώνη.

Αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό στο δημιουργικό κομμάτι και στα δυο πρώτα παιχνίδια, αλλά κυρίως στο δεύτερο όταν όλα πήγαιναν στραβά, έφερε αυτός που έλειπε. Ο Μίλος Τεόντοσιτς εμφανίστηκε στην αρχική πεντάδα των «ερυθρολεύκων» και έδωσε έναν… απρόβλεπτο τόνο στο παιχνίδι αποσυντονίζοντας αρκετά την αμυντική αντιμετώπιση της Σιένα απέναντι του. Ο Σέρβος γκαρντ ωστόσο, ένιωσε ενοχλήσεις στο 5’ και αντικαταστάθηκε από τον Σπανούλη. Επανήλθε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν είχε την απαραίτητη σιγουριά στο παιχνίδι του και αγωνίστηκε μόλις για δέκα λεπτά.

Με δυο γρήγορα τρίποντα του Παπανικολάου και πολύ καλή άμυνα κοντά στο καλάθι από τον Μπουρούση, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-10 στο 6’ δείχνοντας πως μπορούσε να αντέξει την αρχική πίεση των Ιταλών. Ο Μος ωστόσο, πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του και τους βοήθησε να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να ανακτήσουν τον έλεγχο του αγώνα παίρνοντας το προβάδισμα για το 11-10 (7’).

Αυτός ωστόσο που άλλαξε τη ροή του αγώνα ήταν ο Μάρκο Γιάριτς που είχε αποδειχθεί καταλυτικός παράγοντας και στο δεύτερο ματς. Απουσία του ΜακΚάλεμπ πήρε πάνω του αρκετές επιθέσεις βρίσκοντας χώρο δράσης από την παθητική συχνά άμυνα του Ολυμπιακού απέναντι του και πλήγωσε τους Πειραιώτες κάνοντας το 13-14 (8’) με 11 συνεχόμενους πόντους του 25-20 (14’).

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν στην επίθεση πόντους από τον Σέρβο, αλλά από την άλλη πλευρά κατάφεραν να εκμεταλλευτούν πλήρως την πίεση στην άμυνα αναγκάζοντας τους Σπανούλη και Παπαλουκά σε σωρεία λαθών. Ο Ολυμπιακός έφθασε στα 9 λάθη (έναντι τριών της Σιένα)στο 14’ με το σκορ στο 27-22.

Ο Πιανιτζιάνι προσπάθησε να διευρύνει το προβάδισμα εφαρμόζοντας άμυνα ζώνης, αλλά αυτή τη φορά οι Πειραιώτες δεν μπλόκαραν. Η μπάλα πέρασε μέσα στη ρακέτα στα χέρια του Νεστέροβιτς και με δυο μακρινά σουτ των Χαλπερίν και Σπανούλη, η άμυνα βγήκε και πάλι πιο έξω και οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 31-31 (18’). Ο «Kill-Bill» επιτέθηκε κατά μέτωπο και έδωσε το προβάδισμα με 35-37 (20’), αλλά η επιπολαιότητα του τελευταίου λεπτού έφερε τη Σιένα στο 39-27 του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά στο δεύτερο μέρος με τρίποντο του Νίλσεν και τον Σπανούλη να συνεχίζει να είναι αποτελεσματικός στις διεισδύσεις ισοφαρίζοντας σε 42-42 στο 22’. Τρία τρίποντα ωστόσο από τους Λιθουανούς της Σιένα (δυο από τον Λαβρίνοβιτς και ένα από τον Καουκένας) έφεραν το ματς και πάλι στα χέρια των γηπεδούχων (51-44, 25’).

Η προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» να μειώσουν παίρνοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό έφερε προς στιγμήν αποτέλεσμα (55-50, 28’), αλλά ο Γιάριτς έδωσε και πάλι τις λύσεις για να φθάσει η διαφορά στο +10 (60-50, 30’). Η νέα απόπειρα του Ολυμπιακού να μειώσει (62-56, 32’) προήλθε μέσω της αμυντικής προσπάθειας των Νίλσεν, Γκόρντον, αλλά η Σιένα εκτόξευσε γρήγορα και πάλι το προβάδισμα της στο +13 (70-57, 34’).

Ο Ολυμπιακός δεν είχε απάντηση στα 6/8 τρίποντα του δευτέρου ημιχρόνου της Σιένα μέχρι το 35’ και έπαιρνε πόντους μόνο από τον Νεστέροβιτς κάτω από το καλάθι. Τα αβίαστα λάθη ωστόσο των Πειραιωτών (με τους Σπανούλη, Παπαλουκά να φθάνουν μαζί τα 11) συνεχίστηκαν και η διαφορά δεν έπεσε κάτω από το -7 (77-70, 39’) με την Σιένα να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της στη σειρά με 81-72.

Τα δεκάλεπτα:
21-14, 39-37, 60-50, 81-72
Σιένα (Πιανιτζιάνι): Ζήσης 4 (1/4 διπ., 0/4 τριπ.), Χέρστον 2, Καραρέτο, Ράκοβιτς 5, Λαβρίνοβιτς 15 (2/6 διπ., 3/5 τριπ., 7 ριμπ.), Καουκένας 15 (6/12 διπ., 1/3 τριπ.), Μικελόρι 2, Ακιντέλε, Γιάριτς 24( 8/8 διπ., 2/3 τριπ., 2/2 β., 4 ριμπ.), Στόουνρουκ 3 (1/3 τριπ.), Μος 11 (5/8 διπ., 4 ριμπ.).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8 (4/4 β., 2/2 διπ., 4 ριμπ., 5 λ., 6 ασίστ), Νεστέροβιτς 16 (4/4 β., 6/8 διπ.), Σπανούλης 15 (3/4 διπ., 1/5 τριπ., 6/6 β., 6 λ., 4 ασίστ), Μπουρούσης (0/2 διπ., 6 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 6 (2/3 διπ.), Νίλσεν 5 (1/2 διπ., 1/1 τριπ.), Παπανικολάου 6 (2/3 τριπ.), Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 2, Χαλπερίν 5 (1/1 διπ.), Γκόρντον 9 (4/5 διπ., 3 ριμπ., 3 κλεψ.).

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Με τρέλα άλλο ένα!

...
Ο Παναθηναϊκός με 23.000 κόσμο στο πλευρό του, υπέταξε τη Μπαρτσελόνα (76-74) και θέλει... άλλο ένα για να έχει την ευκαιρία να σηκώσει με τρέλα... άλλο ένα τρόπαιο! Στο 2-1 η σειρά, match ball την Πέμπτη! Έπειτα το 1-1 στη Bαρκελώνη, οι «πράσινοι» ήθελαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια. Πρέπει να κάνουν το ίδιο και μετά το 2-1, αφού η Μπαρτσελόνα αποχώρησε ξανά με σκυμμένο κεφάλι, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ των 20.000+... τρελαμένων, που έμειναν στο τέλος να φωνάζουν «στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το έκτο για παρέα»! Έσπασαν καρδιές στο κλειστό, αλλά μόνο αυτή των Καταλανών βρίσκεται με τεχνητή υποστήριξη!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισε με πεντάδα... α λα Palau Blaugrana, αλλά γρήγορα άλλαξε σχεδόν όλα τα πρόσωπα. Με τους κλασικούς πενταδάτους σαφώς κι ο Παναθηναϊκός έδειχνε να λειτουργεί καλύτερα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης άφησε στην άκρη το σκοράρισμα κι έδωσε γρήγορα δύο ασίστ, η μία στον Κώστα Τσαρτσαρή για τρίποντο κι η δεύτερη στον Μάικ Μπατίστ για (νέο) κάρφωμα, με το 11-4 του 4' να προϊδεάζει για κάτι εξαιρετικό. Η Μπαρτσελόνα, όμως, είναι... Μπαρτσελόνα και δεν άργησε να αντιδράσει.

Τα άστοχα τρίποντα των Σάτο, Διαμαντίδη και Νίκολας της έδωσαν τη δυνατότητα να πλησιάσει στο σκορ και με τον Άλαν Άντερσον να «εκτελεί» με 5 μαζεμένες πόντους (συν 1/2 βολές του Έραζεμ Λόρμπεκ) μείωσε σε 11-10 στο 8'. Δεν άργησε, μάλιστα, χάρη στον Τέρενς Μόρις, που μπορεί να παίζει και μακριά από το καλάθι, να προσπεράσει κιόλας (16-19 στο 13').

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα δεν άφηνε διαδρόμους, το «τριφύλλι» δεν μπoρούσε να φτάσει μέχρι το καλάθι, παρά την ενέργεια του Ντρου Νίκολας, το παιχνίδι από απόσταση έμοιαζε να είναι η καλύτερη λύση. Φώτσης και Διαμαντίδης πήραν τις προσπάθειες πίσω από τα 6,75μ. και δεν έχασαν (31-26 στο 19'). Αν δεν υπήρχαν και τρίποντα των «μπλαουγκράνα»...

Ο Γιάκα Λάκοβιτς με ένα δικό του έκλεισε το πρώτο 20λεπτο στο 33-29, ενώ με την επανέναρξη της αναμέτρησης ο καθόλου συνεπής πίσω από την περιφέρεια Ρίκι Ρούμπιο έβαλε δύο συνεχόμενα, ο Άλαν Άντερσον τα έκανε τρία και πριν καταλάβει κανείς τι έγινε το προβάδισμα άλλαξε χέρια (37-38 στο 22'). Οι παίκτες του «Ζοτς» βρήκαν εγκαίρως λύσεις κοντά στο καλάθι, ο πόιντ γκαρντ της Μπάρτσα όλως παραδόξως ευστόχησε σε ακόμη ένα τρίποντο, αλλά κάπου εκεί ήρθε η ώρα του «μπόμπερ» Νίκολας με 5 συνεχόμενους πόντους να στείλει την ομάδα του στο +6 (49-43 στο 26').

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να ξεφύγει ακόμη περισσότερα, αλλά σπαταλούσε διαρκώς τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν. Αρχικά ο «Μήτσος» έκανε 1/2 βολές στην τεχνική ποινή του... θεατρίνου «Λα Μπόμπα», ο Νίκολας είδε τη μπάλα να τον «πουλάει» αμέσως μετά και το κακό τρίτωσε με «γκολ»-φάουλ του Φραν Βάσκεθ (52-48 στο 29'). Ευτυχώς ο Ρομέιν Σάτο έδειξε σημάδια αφύπνισης και με τρίποντο από τη γωνία βοήθησε η διαφορά να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα για το βαθμό δυσκολίας των Καταλανών (55-49 στο 30').

Το ριμπάουντ συνέχισε να δίνει λύσεις, αλλά το ίδιο έκαναν και τα τρίποντα για τη Μπαρτσελόνα. Όσα δεν έβαλε στη Βαρκελώνη άρχισε να βάζει εδώ. Δύο ο Μόρις, ένα ο Λάκοβιτς, ένα κι ο... σεληνιασμένος Ρούμπιο και... Χ (61-61 στο 34')! Ένα λάθος του Καλάθη χαράμισε ακόμη μία «πράσινη» επίθεση κι ο Τζο Ινγκλές στον αιφνιδιασμό άγχωσε για τα καλά το ΟΑΚΑ (61-63 στο 34').
Και... ξαφνικά Σάτο!!! Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ δε δίστασε από τα 7,5μ. και δίπλα στις συνεχόμενες βολές του Διαμαντίδη «κόλλησε» ένα τεράστιο τρίποντο για το 70-65 στο -2'32''! Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Σάτο και μία λάθος πάσα του αρχηγού των «πράσινων» ξανάκαναν θρίλερ το ματς (70-69 στο -1'47'').

Η μπάλα ήταν ηλίου φαεινότερο πως θα πήγαινε στον Διαμαντίδη, εκείνος έκανε το 72-69 στο -1'35'' και στη συνέχεια ήταν η σειρά του Μπατίστ. Κόψιμο στον Ναβάρο, ουρανοκατέβατο κλέψιμο λίγο αργότερα κι ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να «σκοτώσει» τους Καταλανούς. Ο Φώτσης δεν την αξιοποίησε, αφού σούταρε από τα 9 μέτρα κι ενώ είχε ακόμη 4'', ο Σάτο δεν την αξιοποίησε και... θρίλερ ξανά. Οι 2/2 βολές του Διαμαντίδη στα -13,4'' κράτησαν ζωντανή τη Μπαρτσελόνα, αφού δεν ήθελε περισσότερα από ένα τρίποντο, όμως, έπειτα από πολλά χέρια και πιεστική άμυνα η μπάλα κατέληξε στον Άντερσον. Εκείνος δεν βγήκε έξω για το τρίποντο και με lay up (74-73) άφησε 4'' στον Παναθηναϊκό. Γρήγορο φάουλ, 2/2 βολές Διαμαντίδη και τέλος, παρότι του φάουλ του Νίκολας (στον Λάκοβιτς στα -2'') κράτησε για λίγο ακόμα τον κόσμο όρθιο...

Match ball το βράδυ (9.45μ.μ., novasports 4) και μετά...

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 33-29, 55-49, 76-74
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς, Περπέρογλου 3 (1/1δίπ., 1/2βολ., 1ριμπ.), Μπατίστ 12 (6/11δίπ., 6ριμπ.), Φώτσης 10 (1/1δίπ., 2/5τρίπ., 2/2βολ., 6ριμπ.), Σάτο 6 (2/3δίπ., 3ριμπ.), Νίκολας 13 (4/9δίπ., 1/3τρίπ., 2/3τρίπ.), Τσαρτσαρής 6 (1/3δίπ., 1/1τρίπ., 1/2βολ.), Διαμαντίδης 18 (2/4δίπ., 1/4τρίπ., 11/14βολ., 3ριμπ., 2κλ., 5λάθ., 7ασ.), Βουγιούκας 2, Καλάθης 6 (3/5δίπ.), Καϊμακόγλου
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 16 (2/8δίπ., 4/5τρίπ., 4ριμπ.), Λάκοβιτς 13 (1/3δίπ., 2/4βολ.), Ναβάρο 9 (3/4δίπ., 3/4βολ., 1ριμπ., 1λάθ.), Πέροβιτς, Βάσκεθ 6 (2/5δίπ.), Ινγκλες 2, ΕνΝτονγκ 3, Μορίς 10 (2/4δίπ., 3ριμπ.), Λόρμπεκ 1, Άντερσον 12 (2/6δίπ., 2/5τρίπ., 2/2βολ.), Γκριμάου 2

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...