ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τα αγαπημένα παιδιά του Σάντος

Τα αγαπημένα παιδιά του Σάντος
Εχουν κατηγορήσει τον Κατσουράνη ότι είναι το αγαπημένο παιδί του Σάντος. Εξαργυρώνεται, όμως, σε αγωνιστικό χρόνο; Το gazzetta.gr αναλύει ποιοί διεθνείς έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής επί εποχής Σάντος.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, αν και, στην περίπτωση της Εθνικής ομάδας υπάρχουν φιλικά ματς στα οποία ο προπονητής δοκιμάζει και νέους παίκτες και μπορεί η λίστα των αγωνιστικών λεπτών, κάπως, να αλλοιωθεί.

Οι 32 του Σάντος

Στα 9 παιχνίδια που έχει δώσει η Εθνική μας ομάδα με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, δηλαδή από εκείνο το πρώτο φιλικό με την Σερβία (0-1) εκτός μέχρι αυτό με την Πολωνία (0-0) στο Γ. Καραϊσκάκης ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει χρησιμοποιήσει 32 ποδοσφαιριστές! Συνολικά έχει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ παραμένει αήττητος, έστω κι αν πετυχαίνει γκολ με το…σταγονόμετρο (τέρματα 9-3).

Αρχηγός και πρώτος σε λεπτά συμμετοχής!

Και επειδή γνωρίζω ότι η αγωνία σας παραμένει, πρώτος σε αγωνιστικά λεπτά είναι ο Γιώργος Καραγκούνης! Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, η παλιά καραβάνα, που όλοι γνωρίζουν πόσο πονάει τη φανέλα της Εθνικής είναι πρώτος σε αγωνιστικά λεπτά με 768’ έχοντας συμμετοχή και στα 9 ματς. Σχεδόν το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό, όπου βρίσκεται μετά 27 αγωνιστικές να έχει 1171’ , που αντιστοιχεί σε περίπου 43’ μέσο όρο.

Δεύτερος ο Πάπα, τρίτος ο Κατσούρ

Ακολουθεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με 720’ και τρίτος είναι ο Κώστας Κατσουράνης με 677’, έχοντας μόλις 18’ συμμετοχής στο χθεσινό φιλικό με την Πολωνία.

Στην τέταρτη θέση σε χρόνο συμμετοχής είναι ο κεντρικός αμυντικός Αβραάμ Παπαδόπουλος με 675’ και ακολουθεί ο Γιώργος Σαμαράς με το… «διαβολικό» 666’! Εκτος είναι ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής ομάδας στην Μάλτα ο Βασίλης Τοροσίδης με 530’.

Κρατάει (σχετικά) ισορροπίες στους τερματοφύλακες

Και, ναι, σωστά καταλάβατε, μέχρι τώρα δεν βρίσκεται ως συνηθίζεται, μέσα στις πρώτες θέσεις ο τερματοφύλακας! Στις περισσότερες ομάδες ο γκολκήπερ είναι πρώτος σε αγωνιστικά λεπτά, αφού κακά τα ψέμματα, η θέση του κίπερ δεν ενδείκνυται για… rotation. Στην Εθνική ομάδα όμως, ο Φερνάντο Σάντος έχει καταφέρει, όσο το δυνατόν να έχει μία ισορροπία, που μπορεί να του βγει σε καλό, ειδικά μετά κάποιες παλιές γκρίνιες…

Είναι αξιοσημείωτο ότι με τον Αλέξανδρο Τζόρβα η Εθνική πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στη Μάλτα, ενώ στο φιλικό με τους Πολωνούς έκατσε όλο το 90λεπτο κάτω από τα δοκάρια ο Κώστας Χαλκιάς. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βέβαια είχε και τραυματισμό. Ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής όμως επί Σάντος στα περισσότερα παιχνίδια είναι ο Μιχάλης Σηφάκης ο οποίος έχει 495’ και είναι κατά σειρά 7ος στη λίστα συμμετοχής του Πορτογάλου.

Τα λιγότερα λεπτά έχει ο Μάκος(καθυστερήσεις 1-2’) και μετά ο Μαρίνος (3’), ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει δώσει ευκαιρίες και στους Λαγό (90’), Χριστοδουλόπουλο (84’), Γεωργιάδη (27’), Γ. Παπαδόπουλο (16’) και αρκετοί άλλοι. Να σημειώσουμε πως ο Σωτήρης Κυργιάκος έχει μόλις 45’ με την Εθνική ομάδα, καθώς αποχώρησε μετά το πρώτο φιλικό με την Σερβία. Είχε αντικατασταθεί τότε στο ημίχρονο.

Αρκετό, σχετικά χρόνο με την Εθνική καταφέρνει να παίρνει ο νεαρός Γιάννης Φετφατζίδης που είχε πετάξει και το καρφί του προς τον Βαλβέρδε, ότι καλά που υπάρχει και η Εθνική και παίζει. Ο ταλαντούχος άσος του Ολυμπιακού έχει 295’, ενώ σταθερή αξία παραμένει και ο Σωτήρης Νίνης με 426’.

Η λίστα του Σάντος

Ας δούμε αναλυτικά τη λίστα συμμετοχών (όχι του Σίντλερ), αλλά του Σάντος:

Καραγκούνης: 768’

Παπασταθόπουλος 720’

Κατσουράνης 677’

Αβρ. Παπαδόπουλος 675’

Σαμαράς 666’

Τοροσίδης 530’

Σηφάκης 495’

Σαλπιγγίδης 483’

Τζαβέλας 450’

Βύντρα 441’

Νίνης 426’

Φετφατζίδης 295’

Σπυρόπουλος 270’

Καφές 266’

Μήτρογλου 208’

Μόρας 180’

Τζόρβας 180’

Τζιόλης 180’

Γκέκας 166’

Λυμπερόπουλος 155’

Κονέ 149’

Χαλκιάς 135’

Λαγός 90’

Χριστοδουλόπουλος 84’

Σεϊταρίδης 72’

Φωτάκης 45’

Κυργιάκος 45’

Γ. Γεωργιάδης 27’

Γ. Παπαδόπουλος 16’

Μανιάτης 14’

Μαρίνος 3’

Μάκος 1’-2’*(καθυστερησεις)

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...