ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Του χάλασε το... πάρτι

Ο Γιαβτόκας σταμάτησε τον Διαμαντίδη Η χαρά έγινε λύπη και η γιορτή... μέρα που δε θα θέλουν να θυμόνται οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Το ΟΑΚΑ είχε φορέσει τα... καλά του, καθώς ο Παναθηναϊκός συμπλήρωνε τα 500 ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά η Βαλένθια χάλασε το πάρτι, περνώντας νικηφόρα από την έδρα των «πρασίνων» με 73-69.

Η παρέα του Ρομέιν Σάτο (19π., πήγε να ηγηθεί της ομάδας του, αλλά δεν το κατάφερε μέχρι τέλους) υπέστη τη δεύτερη φετινή ήττα της στην Ευρωλίγκα (6η αγ.), την παρθενική όμως εντός έδρας, καθώς παρουσιάστηκε σε πολύ κακή μέρα στην επίθεση και έκανε ουκ ολίγα λάθη.

Αντιθέτως, οι Ισπανοί του νεοφερμένου στα λημέρια τους Σβέτισλαβ Πέσιτς, είχαν τη θέληση, ήταν διαβασμένοι και το έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπου ακολουθούσαν βήμα-βήμα στο σκορ τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για πολύ γερά νεύρα και ιδίως στα τελευταία λεπτά, που από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ (41'' πριν τη λήξη 66-64), δεν το έχασαν ξανά.

Δράστης ήταν ο Ναντο Ντε Κολό (64-64, 66-64), ο οποίος ανέλαβε να δώσει και τη χαριστική βολή στον Πρωταθλητή Ελλάδος γράφοντας το τελικό σκορ με δύο εύστοχες βολές, μετά από λάθος πάσα του Σάτο στον Φώτση, ο οποίος έκανε μπρος πίσω στα 2'' και το ματς έληξε για τους παίκτες του «Ζοτς».

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Ισπανοί επέβαλλαν το ρυθμό τους στον οποίο εγκλώβισαν τους «πράσινους», με τους τελευταίους να μη μπορούν να βγάλουν αιφνιδιασμούς, αλλά και στο «5 εναντίον 5» να μη μπορούν να περάσουν τη μπάλα στους ψηλούς τους και δη στον Μάικ Μπατίστ.

Αντιθέτως, οι περιφερειακοί του Πέσιτς... έκαναν παιχνίδι δίνοντας ασίστ σε Σαβάνοβιτς και Λίστσουκ, οι οποίοι δε δυσκολεύονταν να σκοράρουν (39-37 ημίχρονο). Η ψυχολογία των παικτών του «Ζοτς» φάνηκε να αλλάζει μετά την ανάπαυλα και με τον Σάτο να εντυπωσιάζει έγραψαν το 57-48 (γ' δεκ.).

Οι «πράσινοι» ήθελαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά τα λάθη τους συνεχίστηκαν, όπως και τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ και απ' την άλλη ο Κλαβέρ με δέκα συνεχόμενους πόντους του έδωσε το προβάδισμα στους Ισπανούς (59-58). Ο Διαμαντίδης προσπάθησε να κάνει τη διαφορά, μάταια όμως, καθώς ο Κουκ έβαζε εμπόδια με τη βοήθεια του Λιστσουκ, ώσπου ανέλαβε "δράση" ο Ντε Κολό και έκανε τη... ζημιά.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-37, 57-48, 69-73
Διαιτητές: Σουτούλοβιτς (Μαυροβούνιο), Λότερμόσερ (Γερμανία), Σαμπέτα (Ιταλία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 11 (1), Μπατίστ 9, Φώτσης 4 (1), Σάτο 19 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 4, Καλάθης 5, Καϊμακόγλου.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Κουκ 8, Ρίτσαρντσον 7 (1), Κλάβερ 12 (2), Σιμεον, Λίστσουκ 9, Μαρτίνεθ 7 (1), Πιετρούς 2, Σαβάνοβιτς 12 (2), Ντε Κολό 14 (1), Γιαβτόκας 2.


Ομπράντοβιτς: "Κάναμε ανόητα λάθη"


Ο προπονητής του Τριφυλλιού τόνισε ότι οι πράσινοι άξιζαν τη νίκη απέναντι στους Ισπανούς, αλλά πλήρωσαν τις δικές τους απροσεξίες σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοτς:

«Η αλήθεια είναι πως κάτι μας έλειπε από το αποψινό παιχνίδι. Ολη την εβδομάδα είχαμε προβλήματα στην προπόνηση, αφού πέραν του Μάριτς και οι Μπατίστ, Νίκολας, Περπέρογλου είχαν θέματα
Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το γνωρίζαμε. Νομίζω πως οι λεπτομέρειες έκριναν τον νικητή, αν και πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Πρέπει να σκεφτούμε τα λάθη που κάναμε για να βελτιωθούμε, ενώ πλέον η κατάσταση στον όμιλο είναι δύσκολη, αφού όλοι έχουν πιθανότητες.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή η Βαλένθια ευστόχησε σε δύσκολα σουτ κι εμείς χάσαμε τα εύκολα. Για παράδειγμα στις τελευταίες φάσεις οι Σάτο και Νίκολας έχασαν ελεύθερα σουτ, ενώ ο Ντε Κολό έβαλε πολύ δύσκολο καλάθι απέναντι στην άμυνα του Μπατίστ.

Είχαμε παρακολουθήσει την Βαλένθια στο τελευταίο παιχνίδι στο ισπανικό πρωτάθλημα και διαπιστώσαμε πως παίζουν πολύ επιθετικά στην άμυνα. Ηταν ένα στοιχείο που το είχαμε αναλύσει. Ωστόσο, νομίζω πως κάναμε πολλά ανόητα λάθη που δεν ήταν αποτέλεσμα της επιθετικότητας του αντιπάλου», κατέληξε ο «Ζοτς».  Read more!

«Να νικήσουμε και την ΑΕΚ!»

«Να νικήσουμε και την ΑΕΚ!»
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μοίρασε πολλά μπράβο στους παίκτες του για την κατάκτηση της νίκης κόντρα στον Εργοτέλη και παράλληλα τους τόνισε ότι πρέπει να κερδίσουν και την ΑΕΚ

Σε ομιλία του προς τους παίκτες του Ολυμπιακού, ο Ερνέστο Βαλβέρδε τους έδωσε συγχαρητήρια για την κατάκτηση της νίκης στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. «Συγχαρητήρια για τη νίκη. Μπήκατε δυνατά όπως σας ζήτησα», τους επισήμανε.

Αναφορικά με το ντέρμπι με την ΑΕΚ τους είπε ότι «τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Και εκεί θέλουμε τη νίκη. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα καταφέρουμε. Να τα δώσουμε όλα».

Από εκεί και πέρα παρότι ο Βαλβέρδε δεν έχει φανερώσει ακόμη τις σκέψεις του για το αρχικό σχήμα κόντρα στην ΑΕΚ, μία πιθανή ενδεκάδα θα απαρτίζεται από τους: Πάρντο, Μοντεστό, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλο, Ποτουρίδη, Ουρτάδο ή Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ριέρα, Φουστέρ, Ρόμενταλ ή Φετφατζίδη, Μιραλάς.

Read more!

MESSI VS RONALDO...

http://3.bp.blogspot.com/_oX_rdWXgCno/TO6cBIpWShI/AAAAAAAAVC0/W37Myi5hZkU/s1600/%25CE%259C%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%2599%2B%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2599%2B%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259B%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%259F.jpeg
Η γνωστή ιστοσελίδα goal.com κάνει μία σύγκριση ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και στον Κριστιάνο Ρονάλντο με αφορμή το γκολ του απέναντι στον Παναθηναϊκό, που το χαρακτηρίζει ως το καλύτερο της φετινής διοργάνωσης.

«Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το καλύτερο γκολ στη φετινή διοργάνωση. Ήταν το τελείωμα μίας υπομονετικής και εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας. Η Μπαρτσελόνα ανέβασε ταχύτητα στις πάσες της για να πετύχει το γκολ με έναν γοητευτικό τρόπο ο Αργεντίνος. Καμία ομάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα όταν παίζει τόσο εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ο οποίος είναι το πρότυπο για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζει το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Κοντινές πάσες ακριβείας, εξαιρετική επικοινωνία ανάμεσα στους παίκτες και σωστή κίνηση στον κενό χώρο. Τα πάντα έγινα στην εντέλεια για τους «Μπλαουγκράνα» τη δεδομένη στιγμή. Η πάσα του Μέσι στον Ντάνι Άλβες ήταν το ξεκίνημα της φάσης και σε διάστημα δευτερολέπτων η φάση κατέληξε σε γκολ...

Το γκολ του Κριαστιάνο Ρονάλντο στο παιχνίδι της Πόρτο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίος ψηφίστηκε ως το καλύτερο από την FIFA για το 2009, κατέδειξε στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες του Πορτογάλου. Δύναμη, ταχύτητα και η ικανότητά του στα μακρινά σουτ. Το γκολ του Μέσι απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως, είναι και η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στους δύο καλύτερους παίκτες στον πλανήτη. Ο Αργεντίνος ξεκίνησε και τελείωσε ο ίδιος μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, η οποία κατέληξε σε ένα εξαιρετικό γκολ, ενώ το γκολ του Ρονάλντο προήλθε από μία ατομική ενέργεια σε μία στιγμή έμπνευσης.

Μέσι και Μπαρτσελόνα είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Απέραντη ομορφιά, αγνή ομαδική προσπάθεια...», ήταν το μίνι αφιέρωμα στους μεγάλους πρωταγωνιστές του επερχόμενου «Κλάσικο». Read more!

Το αυτογκόλ που έσπασε τα ρεκόρ! *ΒΙΝΤΕΟ*


H φωτογραφία που βλέπετε είναι χαρακτηριστική για το δράμα που έζησε προχθές ο Ιβάνοφ στην αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην γαλλική Λιλ για το Europa League.

Στο 88' της αναμέτρησης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσει την Λέφσκι να κρατήσει το 2-1 με το οποίο ήταν μπροστά εκείνη τη χρονική στιγμή. Ωστόσο με το που μπήκε στο παιχνίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με μια εκπληκτική κεφαλιά!Είχαν περάσει μόλις 14 δευτερόλεπτα από την στιγμή που πάτησε στο χορτάρι και όπως ήταν φυσικό το... σοκ ήταν μεγάλο και ξέσπασε σε λυγμούς για το γεγονός ότι στέρησε από την ομάδα του τη νίκη (το 2-2 ήταν το τελικό σκορ), λίγα δεύτερα από τη στιγμή που μπήκε στον αγώνα για να την βοηθήσει να την διατηρήσει!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε το επίσημο site βουλγαρικής ομοσπονδίας (bgfootball.eu) να ανακαλύψει πως το αυτογκόλ του Ιβάνοφ είναι το πιο γρήγορο αυτογκόλ από αναπληρωματικό στα χρονικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Την ίδια ώρα κάποιοι στατιστικολόγοι ισχυρίζονται πως είναι το πιο γρήγορο αυτογκόλ από παίκτη που έρχεται από τον πάγκο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Το πιο γρήγορο πάντως αυτογκόλ ανήκει σύμφωνα με τους Αγγλους σε ένα ματς Τορκί-Κέμπριτζ τον Ιανουάριο του 1977 για τη Δ΄ κατηγορία, στο οποίο ο Πατ Κερς των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, οκτώ δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα.Σίγουρα όμως αυτό είναι απλά... παρηγοριά στον "άρρωστο" Ιβάνοφ που μετά το ματς δήλωσε: «Είναι η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Απλώς προσπάθησα να απομακρύνω τη μπάλα, τη βρήκα άσχημα και πήγε μέσα. Ομως, θέλω να εκφράσω το θαυμασμό μου για τους συμπαίκτες, τους προπονητές και τους φιλάθλους, που με στήριξαν σ΄αυτή τη δύσκολη στιγμή».Και πράγματι ήταν συγκλονιστική η στάση των φίλων της Λέφσκι μετά το τέλος του αγώνα, αφού φώναζαν ρυθμικά το όνομα του25χρονου, ενώ και οι άνθρωποι της Λέφσκι τον υποστήριξαν σε δηλώσεις τους μετά το τέλος του ματς.Και πως να μην το κάνουν όταν μιλάμε για τον κορυφαίο αμυντικό στη Βουλγαρία το 2009 με την φανέλα της Μπερόε Στάρα Ζαγορά με την οποία πραγματοποίησε φοβερές εμφανίσεις οδηγώντας την στην κατάκτηση του κυπέλλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.youtube.com/watch?v=eC3HxyvvyNg&feature=player_embedded

Read more!

Μπουσουφά: "Με σακάτεψε αμυντικός της ΑΕΚ"

Μπουσουφά
Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Άντερλεχτ μπορεί να μην είχε κάποιο νικητή, αφού ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1, όμως η ομάδα από το Βέλγιο έφυγε πληγωμένη από τον αγωνιστικό χώρο.Σε μια φάση κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ένας αμυντικός της ΑΕΚ έκανε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον 26χρονο άσο πατώντας του τον αστράγαλο, με τον διαιτητή να μην σφυρίζει κάτι. Τελικά ο ποδοσφαιριστής βγήκε στο 67ο λεπτό, μετά από έντονους πόνους.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι ο Μπουσουφά τόνισε για τη φάση: "Ένας αμυντικός της ΑΕΚ με σακάτεψε στον αστράγαλο. Πονάω πολύ και πραγματικά φοβάμαι μήπως είναι κάτι κακό".

Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της Άντερλεχτ ο Μπουσουφά θα μείνει εκτός δράσης για ένα περίπου μήνα, καθώς υπέστη αιμάτωμα.
Read more!

Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για τη σημερινή αναμέτρηση (21:45) Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα του μπάσκετ ,θα υπάρχει LIVE STREAMING από τα παρακάτω link :

http://www.infosevenements.fr/

http://livetv.ru/en/eventinfo/60344_real_madrid_olympiacos/

http://www.fromsport.com/v-0/12/4/v-120523.html


http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=96505&part=sports


** Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ GR δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Read more!
Η αναμέτρηση της Πέμπτης στην Μαδρίτη ανάμεσα στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και στην Ρεάλ στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα δεν είναι μόνο «μάχη» των αστέρων των δυο ομάδων.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Έτορε Μεσίνα είναι αναμφισβήτητα από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» έχει δημιουργήσει εδώ και 15 χρόνια την δική του προσωπική παράδοση κόντρα στον Ιταλό όταν οι δυο τους συναντιούνται σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είτε σε επίπεδο συλλόγων είτε εθνικών ομάδων.

Η πρώτη «μονομαχία» των δύο τεχνικών ήταν στις 10 Δεκεμβρίου 1993 όταν ο Ίβκοβιτς καθόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ και ο Μεσίνα σε αυτόν της Μπολόνια. Από τότε μέχρι τον αγώνα του προηγούμενου γύρου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Ρεάλ στο ΣΕΦ ο «Ντούντα» σε 11 αγώνες έχει φύγει νικητής από το γήπεδο στις 10. Η μόνη φορά που χαμογέλασε ο Μεσίνα ήταν το 2000-01 όταν η Μπολόνια επικράτησε της ΑΕΚ του Ίβκοβιτς. Την Πέμπτη το βράδυ ο «Σοφός» καλείται να συνεχίσει αυτή την παράδοση και να διευρύνει το υπέρ του σκορ σε 11-1.

Αναλυτικά οι «κόντρες» Ίβκοβιτς-Μεσίνα

Διοργάνωση Ομάδες Σκορ
1992-93 Πρωταθλητριών Βίρτους Μπολόνια-ΠΑΟΚ 64-75
1992-93 Πρωταθλητριών ΠΑΟΚ Βίρτους Μπολόνια-Ολυμπιακός 67-72
1997-98 Ευρωλίγκα Ολυμπιακός-Βίρτους Μπολόνια 55-50
1999-00 Σαπόρτα ΑΕΚ-Βίρτους Μπολόνια 83-76
2000-01 Ευρωλίγκα ΑΕΚ-Βίρτους Μπολόνια 78-77
2000-01 Ευρωλίγκα Βίρτους Μπολόνια-ΑΕΚ 81-66
2004-05 Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ-Μπενετόν Τρεβίζο 80-79
2004-05 Ευρωλίγκα Μπενετόν Τρεβίζο-ΤΣΣΚΑ 72-80
2010-11 Ευρωλίγκα Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 82-66

Σε εθνικές ομάδες:

Χρονιά Διοργάνωση Ομάδες Σκορ
1995 Ευρωμπάσκετ Ιταλία-Σερβία 74-87


Πέρα όμως από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι δυο προπονητές έχουν συναντηθεί ουκ ολίγες φορές και στο ρωσικό πρωτάθλημα. Εκεί οι ρόλοι αντιστρέφονται και ο «Έκτορας» έχει την μερίδα του λέοντος στις νίκες με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να μετράει μόλις μία νίκη, από τον πάγκο της Ντιναμό Μόσχας κόντρα στην συμπολίτισσα ΤΣΣΚΑ το 2006-07, σε σύνολο 9 αγώνων.


Αναλυτικά οι αναμετρήσεις τους στην Ρωσία:

Σεζόν Διοργάνωση Ομάδες Σκορ
2005-06 Πρωτάθλημα ΤΣΣΚΑ-Ντιναμό 100-87
2005-06 Πρωτάθλημα Ντιναμό-ΤΣΣΚΑ 74-81
2006-07 Πρωτάθλημα ΤΣΣΚΑ-Ντιναμό 75-56
2006-07 Πρωτάθλημα Ντιναμό-ΤΣΣΚΑ 75-80
2006-07 Κύπελλο Ντιναμό-ΤΣΣΚΑ 56-75
2006-07 Πλέι-οφ ΤΣΣΚΑ-Ντιναμό 84-75
2006-07 Πλέι-οφ ΤΣΣΚΑ-Ντιναμό 70-84
2006-07 Πλέι-οφ Ντιναμό-ΤΣΣΚΑ 73-85
2006-07 Πλέι-οφ Ντιναμό-ΤΣΣΚΑ 79-99. Read more!

Ο Νέμεθ "υμνεί "Βαλβέρδε και Μιραλάς


Ο Κριστιάν Νέμεθ δεν αγωνίζεται, όσο θα ήθελε στον Ολυμπιακό. Αυτό δεν τον εμποδίζει να μιλά δημόσια με τα καλύτερα λόγια για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Κέβιν Μιραλάς, παρά το γεγονός ότι ο Βέλγος είναι ανταγωνιστής του για μια θέση στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο Νέμεθ έδωσε συνέντευξη στην ουγγρική εφημερίδα «Origo». Τα κυριότερα σημεία της. Για τον συναγωνισμό που υπάρχει στην επιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων» και τη δίκαιη καθιέρωση του Μιραλάς: «Σε κάθε παιχνίδι πάμε καλά και κερδίζουμε και δεν υπάρχει ο λόγος να αλλάξει ο προπονητής τον Βέλγο, Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος παίζει δίκαια και πετυχαίνει ωραία γκολ. Η ομάδα παίζει με έναν επιθετικό και στο ρόστερ είμαστε τέσσερις καλοί παίκτες, οπότε είναι δύσκολο και ο συναγωνισμός μεγάλος. Προσωπικά περιμένω την ευκαιρία από τους προπονητές μου για να αποδείξω ότι μπορώ να προσφέρω».

Για το αν νιώθει έτοιμος να προσφέρει στους Πειραιώτες: «Νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ, αλλά δεν αισθάνομαι υποτιμημένος ή προσβεβλημένος που δεν παίζω. Τα δίνω όλα στις προπονήσεις, που είναι για μένα σαν αγώνες, ώστε να είμαι έτοιμος. Έτσι διατηρούμαι δυνατός και σε καλή κατάσταση και κρατιέμαι σε υψηλό επίπεδο».

Για το αν σκέφτεται να πάει δανεικός από τον Ολυμπιακό σε κάποια άλλη ομάδα: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει στο μέλλον. Στην Αγγλία ακόμα και έναν μήνα μπορεί κάποιος παίκτης να πάει δανεικός, αλλά εδώ δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός. Έχουμε ακόμα 5 παιχνίδια μέχρι το τέλος του χρόνου και θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι μέλος της ομάδας».

Για τη σχέση του με τον Βαλβέρδε: «Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον προπονητή. Μου έχει μιλήσει πολλές φορές και μου εξηγεί τι ακριβώς θέλει από μένα. Κάποτε καθυστέρησα να επιστρέψω από την εθνική Ελπίδων και ήταν λάθος μου, το παραδέχομαι. Ο προπονητής μου ξεκαθάρισε τους κανόνες».

Για τη σύγκριση Ολυμπιακού και ΑΕΚ«Είμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό και αυτό είναι που μετράει. Πέρασα καλά στην ΑΕΚ, αλλά είναι παρελθόν, πλέον, με ενδιαφέρει μόνο ο Ολυμπιακός και θα είμαι χαρούμενος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για την εθνική Ουγγαρίας: «Είναι προφανές ότι θέλω να αγωνίζομαι περισσότερο. Ξέρω ότι με παρακολουθεί ο προπονητής της Εθνικής και εφόσον καθιερωθώ στον Ολυμπιακό θα μου δείξει στην ανάλογη προσοχή». Read more!

"Καμπάνα" εν όψει για Παναθηναϊκό

Κινδυνεύει με τιμωρία ο Παναθηναϊκός
"Κεκλεισμένων των θυρών" αναμένεται να δώσει ο Παναθηναϊκός τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του την επόμενη σεζόν καθώς δεδομένη θεωρείται η τιμωρία της έδρας του από την UEFA μετά την διακοπή της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα λόγω ρίψης κροτίδων και χρήσης λέιζερ.

Οι "πράσινοι" είχαν τιμωρηθεί με πρόστιμο 100.000 ευρώ και μια αγωνιστική τιμωρίας της έδρας τους με διετή αναστολή στον αγώνα με την Βιγιαρεάλ για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα που η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα είναι επιβαρυντική και αναμένεται το ΟΑΚΑ να κλείσει για μια αγωνιστική, ενδεχομένως και για δυο.
(25/11 08:54) Read more!

Ανανέωσε ο Σκόκο!!!!!!!!!!!


Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League με τον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ ΑΕΚ, ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με το Νάτσο Σκόκο! Ο Αργεντινός επιθετικός, υπέγραψε συμβόλαιο με το "δικέφαλο" μέχρι τον Ιούνιο του 2013, βάζοντας τέλος στο σίριαλ της παραμονής του!

Η ανακοίνωση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ:
"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου για την επέκταση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ignacio Martin Scocco έως τον Ιούνιο του 2013". Read more!

Oνειρικό ντεμπούτο!

Oνειρικό ντεμπούτο!
«Βάπτισμα του πυρός» για δύο στο clasico της Δευτέρας, αφού Νταβίντ Βίγια και Άνχελ Ντι Μαρία παίζουν το πρώτο ντέρμπι στη νέα τους καριέρα. Το gazzetta.gr θυμάται το πρώτο ντέρμπι παικτών Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στο Καμπ Νου που συνοδεύτηκε και από δικά τους γκολ! Βαριά κληρονομιά άφησαν στον Νταβίντ Βίγια οι Ετό και Ιμπραΐμοβιτς, οι οποίοι και είχαν καταφέρει να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους σε ένα Clasico. Βέβαια, και ο διεθνής Ισπανός έχει σκοράρει ουκ ολίγες φορές κόντρα στη Ρεάλ, και τα 6 τέρματά του αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για ένα μεγάλο ματς το βράδυ της Δευτέρας. Ντεμπούτο είναι πιθανό να κάνει ο Μασεράνο, αν ο Γκουαρντιόλα «θυσιάσει» τον Πέδρο, ενώ δεν αποκλείεται γεύση ντέρμπι να πάρει και ο Αντριάνο, αν και ο Μάξουελ δύσκολα θα χάσει τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Από τα έξι φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της Ρεάλ, μόνο ο Οζίλ δεν ξέρει το Καμπ Νου, αφού οι Πέδρο Λεόν, Κανάλες, Καρβάλιο, Κεντίρα, έχουν εμπειρίες, και σχεδόν όλες είναι… τραυματικές. Ακόμα και ο Άνχελ Ντι Μαρία, στον οποίο θα είναι στραμμένα τα βλέμματα, έχει παίξει σε φιλικό κόντρα στην Εθνική Καταλονίας, με την Αργεντινή να ηττάται με 4-2.
Ποιοι παίκτες όμως ήταν αυτοί που σκόραραν στο ντεμπούτο τους σε Clasico στο Καμπ Νου;

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 1-0 (2009-10)
Ματς καθοριστικό για τον τίτλο, ο Σουηδός πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ωστόσο λίγοι θυμούνται πλέον τα… κατορθώματα του Ιμπραΐμοβιτς στην Μπαρτσελόνα.

Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Ρεάλ Μ.)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-3 (2006-07)
Ένας από τους κορυφαίους φορ που πέρασαν από την Πριμέρα. Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ είχε πετύχει δύο τέρματα στο ντεμπούτο του, σε μια μαγική σεζόν με 25 γκολ στο πρωτάθλημα, τον τίτλο του πρωταθλητή και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Λίονελ Μέσι
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-3 (2006-07)
Σύμφωνα με τους Ισπανούς, το χατ τρικ που πέτυχε στο Clasico ήταν αυτό που του απογείωσε την καριέρα. Σίγουρα, δεν έχουν άδικο, γιατί αν είσαι μόλις 19 ετών και σκοράρεις τρία γκολ κόντρα στη «Βασίλισσα» δείχνεις πως εκτός από τεράστιο ταλέντο διαθέτεις και μεγάλη ψυχή!

Ροναλντίνιο (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-0 (2004-05)
Όλοι περίμεναν το πρώτο Clasico του Ροναλντίνιο, ωστόσο ο Βραζιλιάνος απογοήτευσε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, αφού στην πρώτη του χρονιά ήταν τραυματίας, με την Μπάρτσα να χάνει 2-1 από τη Ρεάλ. Την επόμενη σεζόν έδωσε το «παρών» και σκόραρε με πέναλτι.

Σάμουελ Ετό (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-0 (2004-05)
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Σάμουελ Ετό εκδικήθηκε την πρώην του ομάδα με την πρώτη ευκαιρία. Και τι καλύτερο για τον Καμερουνέζο να σκοράρει σε ένα Clasico. Πέτυχε ένα τέρμα και βοήθησε σε μια εύκολη νίκη.

Zινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μ.)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (2001-02)
Τον Μάρτιο του 2002 ήταν το πρώτο «κέρασμα» του Γάλλου, σε ένα ντέρμπι χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον, αφού αφεντικό της Πριμέρα ήταν η Βαλένθια. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, ο Ζιντάν πέτυχε δύο γκολ στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και έστειλε την ομάδα του σε τελικό και φυσικά στο βάθρο του νικητή!

Σόνι Άντερσον (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μ. 3-0 (1997-98)
Σε μια εξαιρετική σεζόν για την Μπαρτσελόνα, που κατέκτησε τον τίτλο με 11 πόντους διαφορά από τη δεύτερη… Μπιλμπάο. Ένα από πιο εύκολα Clasico, με τον Σόνι Άντερσον να σκοράρει σε ντεμπούτο και να κάνει ευκολότερα τα πράγματα

Ρονάλντο (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (1996-97)
Εξαιρετική σεζόν για το «φαινόμενο», όχι όμως για την Μπαρτσελόνα που έχασε για δυο βαθμούς από τη Ρεάλ το πρωτάθλημα. Ο Ρονάλντο θα πετύχει τη σεζόν 34 γκολ και ένα από αυτά επιτεύχθηκε στο ντέρμπι. Λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε, αλλά ως αντίπαλος της Μπάρτσα.

Μέχο Κόντρα (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μ. 3-0 (1995-96)
Τι και αν έμεινε στο Καμπ Νου μόλις μια σεζόν, αφού με την απόλυση του Κρόιφ ήρθε και η… δική του, ο Βόσνιος κατάφερε σε ένα Clasico να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής και να σκοράρει δύο τέρματα!

Ρομάριο (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μ. 5-0 (1993-94)
Ένα από τα καλύτερα ντέρμπι για τους Καταλανούς, με το κοντέρ να σταματά στα πέντε γκολ και τον Ρομάριο να πετυχαίνει τρία γκολ και να βοηθά στην κατάκτηση του τίτλου.
Read more!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ Live streaming

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjk_X_eDFz_Y5_bul8GU6PwbORTF-eDMWCV7Rqrab1kjLcmqhB64Vc6MnIxzt-eGmFvjhMhxVINOh6k5HLM1hTWQeSu5sdmUvFgiVx9OlUs66IOp_YDKTPEgQ2pNycW3XCK63WG1sEH_pm7/s320/PAO+basket+new.jpg

http://www.espa.tv/embed.php?channel=greko&width=550&height=450

** Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ GR δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Read more!

Πάει για... άλλα ο Παναθηναϊκός!

Πάει για... άλλα ο Παναθηναϊκός!
Το σύνθημα για κατάκτηση των επόμενων στόχων στην Ελλάδα, έδωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, μιλώντας στους παίκτες. «Συγκεντρωνόμαστε στους επόμενους στόχους μας», είπε και τους απένειμε τα εύσημα για την εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα Ο Φερέιρα μίλησε στους παίκτες του στην προπόνηση και έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας. «Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη, αλλά πρέπει να δείξουμε καλό πρόσωπο και με την Κοπεγχάγη».
Αναφέρθηκε και στην συνέχεια. «Τώρα όμως συγκεντρωνόμαστε στους άλλους μας στόχους και θα δούμε το παιχνίδι με τους Δανούς όταν έρθει η ώρα του. Πάντως, δείξατε διάθεση στο γήπεδο κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Παίξαμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά ειδικά στο ξεκίνημα είχατε συνοχή και προσπαθήσατε αρκετά. Πρέπει να δουλέψετε ακόμα πιο σκληρά όμως, για το παιχνίδι με την Κέρκυρα που ακολουθεί», κατέληξε.
Read more!

Τζεμπούρ: «Καλύτερα να μη μιλήσω…»

Αινιγματικός παρουσιάστηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ μιλώντας στη «Le Buteur» της πατρίδας του για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Ο Αλγερινός φορ τόνισε πως είναι προτιμότερη η σιωπή του, αφού διαφορετικά θα μπορούσε να προκληθεί αναστάτωση από τα λεγόμενά του. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό…
Τζεμπούρ: «Καλύτερα να μη μιλήσω…»

«Με συγχωρείτε, αλλά αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα να μείνω στην ησυχία μου και να μη δώσω καμία συνέντευξη. Πολλά έχουν ειπωθεί για μένα και δεν είναι όλα αλήθεια», δήλωσε ο Τζεμπούρ και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να ξεπεράσω το ταχύτερο δυνατό έναν τραυματισμό που είχα στη δεξιά ωμοπλάτη σε ένα πρόσφατο ματς πρωταθλήματος. Καλύτερα να αποφύγω την αναστάτωση που μπορεί να προκαλούσαν τα λόγια μου». Read more!

Με αίσθηση υπεροχής

Με την ψυχολογία στα ύψη και τον «αέρα» που του δίνει το +3 από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός στρέφει από σήμερα την προσοχή του στο ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν εις πέρας τις δύο πρώτες δύσκολες αποστολές της… διαβολοβδομάδας που διανύουν, νικώντας ΠΑΟΚ και Εργοτέλη, αλλά θέλουν να τριτώσει το καλό στο ΟΑΚΑ.

Με 9 νίκες σε 11 αγωνιστικές, η ομάδα του Πειραιά πραγματοποιεί το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα της στην τελευταία 15ετία, καθώς μόνο τη σεζόν 1999-2000 είχε ακόμη καλύτερη εκκίνηση στο πρωτάθλημα με 10 νίκες σε 11 αγώνες.
Με αίσθηση υπεροχής
Μόνο ο Ιμπαγάσα προλαβαίνει

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα αναμένεται να είναι ο μόνος διαθέσιμος από τους τέσσερις τραυματίες του Ολυμπιακού για το ματς με την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος ανέβασε και χθες ρυθμούς προπόνησης και αναμένεται τουλάχιστον να βρίσκεται στη 18αδα. Αντίθετα, δεδομένη είναι η απουσία των Τοροσίδη και Ραούλ Μπράβο, ενώ σήμερα θα ξεκαθαρίσει οριστικά για τον Μέλμπεργκ, με τις πιθανότητες να είναι σε βάρος του. Ο Κέβιν Μιραλάς, που δέχτηκε ένα χτύπημα στο αριστερό γόνατο, δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό.

Σε ό,τι αφορά στο βασικό σχήμα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε το πιθανότερο είναι να εμπιστευτεί την ενδεκάδα του Παγκρητίου, παρότι Πάντελιτς-Φουστέρ και Φετφατζίδης-Ρόμενταλ φαίνεται πως θα δώσουν μάχη για δύο θέσεις.

Η… οικονομία του Πάντελιτς

Τα πέντε γκολ σε μόλις 301 λεπτά συμμετοχής με τον Ολυμπιακό έφτασε ο Μάρκο Πάντελιτς, πράγμα που μεταφράζεται σε ένα τέρμα κάθε μία ώρα αγώνα.

Read more!

Τσιάρτας: «Περίμενα πιο τολμηρό τον Παναθηναϊκό»

Έναν Παναθηναϊκό με μεγαλύτερη διάθεση να πιέσει και να απειλήσει την Μπαρτσελόνα κι όχι τόσο αμυντικογενή περίμενε ο Βασίλης Τσιάρτας στο χθεσινό ματς του Champions League, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ήθελε περισσότερο να κλείσει τους χώρους και ο Σισέ ήταν πάλι απομονωμένος», τόνισε ο παλαίμαχος μέσος. «Ξέρουν τι θα κάνουν πριν πάρουν την μπάλα», δήλωσε για τον τρόπο παιχνιδιού των Καταλανών.
Τσιάρτας: «Περίμενα πιο τολμηρό τον Παναθηναϊκό»
Αναλυτικά, ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:

- για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός: «Με βάση το πώς είχε εξελιχθεί το προηγούμενο παιχνίδι της Ρούμπιν με την Κοπεγχάγη, περίμενα έναν Παναθηναϊκό πιο τολμηρό. Δεν είχε να χάσει τίποτα και θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο την Μπαρτσελόνα για να δημιουργήσει ευκαιρίες και να σκοράρει. Αν μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα στην Μπαρτσελόνα, μπορείς να το κάνεις μόνο όταν δεν της επιτρέπεις να έχει πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια, πιέζοντας ψηλά. Εκεί χρειάζεται βέβαια να έχεις πολλά τρεξίματα. Σε κάποιες φάσεις λειτούργησε αυτό και φάνηκε πως θα μπορούσε να ήταν οδηγός στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, αλλά φάνηκε πως ο προπονητής ήθελε περισσότερο να κλείσει τους χώρους. Δημιούργησε μία συμπαγή αμυντική διάταξη στην άμυνα και στα χαφ, με αποτέλεσμα ο Σισέ να είναι πάλι απομονωμένος και αυτό το πράγμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να πετύχει. Άλλωστε πρόκειται για μία ομάδα με υπομονή στο παιχνίδι της και τη δυνατότητα να κάνει γκολ τη μισή ευκαιρία. Μετά από λίγη ώρα άρχισε να φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Όταν είσαι υποχρεωμένος να κερδίσεις ένα παιχνίδι, ας το κάνεις παίζοντας επιθετικά και τολμώντας περισσότερο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα χιλιόμετρο παραπάνω από την Μπαρτσελόνα, αλλά εκείνη είχε την κατοχή, συνεπώς το τρέξιμο του Παναθηναϊκού ήταν ως επί το πλείστον άσκοπο».

- για το αν υπάρχει τρόπος να σταματήσεις την Μπαρτσελόνα: «Με κάποιον τρόπο όλες τις ομάδες μπορείς να τις σταματήσεις. Το ζητούμενο είναι ποιος είναι ο τρόπος αυτός και να κοιτάς τον αντίπαλο στα μάτια. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πως σεβάστηκε περισσότερο από ό,τι έπρεπε την Μπαρτσελόνα, αλλά ήταν θέμα διαχείρισης του παιχνιδιού. Και η Μπαρτσελόνα διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα. Υπήρχαν δύο πεντάλεπτα στο πρώτο ημίχρονο που πίεσε πολύ. Στο δεύτερο μέρος μπήκε δυνατά για να τελειώσει το ματς κι εκεί ήταν που κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ. Το τρίτο τέρμα ήταν τυπική διαδικασία. Δεν παράτησε το παιχνίδι η Μπαρτσελόνα, καθώς έχει μάθει από την αρχή να είναι αφεντικό του αγώνα».

- για το μυστικό της επιτυχίας των ισπανικών ομάδων: «Οι Ισπανοί κάνουν την μπάλα και τρέχει. Αυτό που διαπίστωσα μέσα από το γήπεδο ήταν πως έχουν μια τρομακτική ετοιμότητα πριν πάρουν την μπάλα στα πόδια τους. Παρακολουθούσα όχι ποιος έχει την μπάλα, αλλά οι υπόλοιποι τι κάνουν. Αυτό το πράγμα, να ξέρουν πριν πάρουν την μπάλα τι θα κάνουν, πού είναι ο συμπαίκτης τους και πώς θα ενεργήσουν, είναι πολύ σημαντικό. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν μπαίνουν σε προσωπικές μονομαχίες, στο ένας εναντίον ενός, δεν κρατούν πολύ την μπάλα και το πετυχαίνουν αυτό παίζοντας γρήγορα κι όχι βιαστικά, με μία-δύο επαφές. Αυτό πεθαίνει τον αντίπαλο, τον εξοντώνει, αλλά δεν εξαντλεί την ίδια ομάδα καθώς τρέχει η μπάλα και όχι τόσο οι ίδιοι».

- για τις συμβουλές που δίνει στους παίκτες που εκπροσωπεί ως μάνατζερ: «Προσπαθώ να μεταφέρω στα παιδιά που εκπροσωπώ τις παραστάσεις που έχω και πώς θα παίζουν σωστό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Το κομμάτι της αυτοσυγκέντρωσης είναι το κλειδί της επιτυχίας. Η συγκέντρωση και η καθαρή σκέψη δεν είναι μονοπώλιο της Μπαρτσελόνα, αλλά είναι θέμα νοοτροπίας. Εμείς εδώ πρώτα παίρνουμε την μπάλα και μετά σκεφτόμαστε τι θα την κάνουμε».

Read more!

Κανένα ενδιαφέρον για Γκέντσογλου

Κατηγορηματικά διαψεύστηκε από τη διοίκηση της Τζένοα η φημολογία περί ενδιαφέροντος για τον Σάββα Γκέντσογλου. «Δεν μας ενδιαφέρει η περίπτωση Γκέντσογλου. Δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτουν αυτά τα δημοσιεύματα. Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει καν η σκέψη να δώσουμε 1,5 εκατ. ευρώ. Δεν έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση της ΑΕΚ κι ούτε πρόκειται να το κάνουμε», δήλωσε στην «Εξέδρα» ο αθλητικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Στέφανο Καποτζούκα . Read more!

Μέτρα ασφαλείας για την επιστροφή του Λεμπρόν

Μέτρα ασφαλείας για την επιστροφή του Λεμπρόν
Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην «Quicken Loans Arena» στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποίο ο Λεμπρόν Τζέιμς θα επισκεφτεί για πρώτη φορά σαν αντίπαλος τους Καβαλίερς ως παίκτης-πλέον-του Μαϊάμι. Ο κόσμος του Κλίβελαντ δεν συγχώρεσε στον 25χρονο φόργουορντ την απόφαση να εγκαταλείψει την ομάδα και την πόλη που αγωνιζόταν επί μία επταετία προτιμώντας να μετακομίσει στη Χιτ και να σμίξει με τον Ντουέιν Ουέιντ και τον Κρις Μπος.

Οι άγριες διαθέσεις εναντίον του Λεμπρόν Τζέιμς από τους οπαδούς των Καβαλίερς έγιναν σαφείς από την ημέρα που ανακοίνωσε την απόφασή του. Οι άλλοτε θαυμαστές του πλέον τον θεωρούν προδότη και δεν δίστασαν να κάψουν τις φανέλες με το όνομά του, ενώ είναι βέβαιο πως θα αποδοκιμαστεί έντονα κατά την επιστροφή του στο Κλίβελαντ. Οι Καβαλίερς σε συνεργασία με τις αρχές του Κλίβελαντ αλλά και την αστυνομία εκπόνησαν σχέδιο προστασίας του Λεμπρόν Τζέιμς.

Θα υπάρχουν άνδρες της ασφάλειας γύρω από τον πάγκο του Μαϊάμι, ενώ δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο σε οπαδούς που θα φέρουν (πάνω σε πλακάτ ή στα ρούχα τους) συνθήματα και μηνύματα κατά του Λεμπρόν ή της οικογένειάς του.
Read more!

Ρούνεϊ: «Δεν έπαιξαν ρόλο τα χρήματα»

Ρούνεϊ: «Δεν έπαιξαν ρόλο τα χρήματα»
Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της Ρέιντζερς στον αγώνα της Τετάρτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι οι αντιδράσεις του κόσμου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην προσπάθεια να πείσει το κοινό για τα κίνητρά του διαψεύδει κάθετα τη φημολογία ότι αποσκοπούσε σε καλύτερους οικονομικούς όρους.

«Δεν θα θέλουν όλοι οι φίλαθλοι να τραγουδούν το όνομά μου και να πανηγυρίζουν στις ενέργειές μου και είναι κάτι κατανοητό και αποδεκτό. Θα τους αποδείξω όμως ότι αυτό που θέλω τώρα είναι να μείνω στην ομάδα και να κερδίσω τίτλους. Θέλω μόνο να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι η απόφασή μου δεν επηρεάστηκε ποτέ από οικονομικούς λόγους», τόνισε αποφασιστικά ο Άγγλος επιθετικός που αιτιολόγησε τα λεγόμενά του ως εξής:

«Κάθισα και συζήτησα με τον προπονητή και τους ιδιοκτήτες και μου μίλησαν για τους στόχους του συλλόγου. Συμφώνησα μόλις σε δύο ώρες. Αν υπήρχε θέμα χρημάτων τότε θα καθόμουν μέρες, ίσως και μήνες μέχρι να πάρω το ιδανικό συμβόλαιο».

Τέλος διέψευσε και τις κακές σχέσεις που φερόταν να έχει με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά το σίριαλ με την ανανέωση του συμβολαίου του: «Με τον προπονητή είμαι μια χαρά. Ποτέ δεν ήρθαμε σε ρήξη παρά τα όσα ακούγονται».
Read more!

Μάθε παιδί μου άμυνα

Έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ δίνει στις τελευταίες προπονήσεις ο Μανόλο Χιμένεθ. Το παθητικό 13 γκολ σε 11 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, αλλά κα 9 τερμάτων σε 4 ματς στο Europa League, μόνο κολακευτική επίδοση δεν αποτελεί και ο Ισπανός τεχνικός προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση.
Μάθε παιδί μου άμυνα
Επανέλαβε στους παίκτες του πως η αμυντική λειτουργία είναι καθήκον όλης της ομάδας κι όχι μόνο της οπισθοφυλακής και ζήτησε πίεση που να αρχίζει από την επίθεση, ενώ για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό δοκίμασε δύο διαφορετικές τετράδες στην άμυνα. Μία με Αργυρίου, Νταντόμο, Γιάχιτς και Δέλλα κι άλλη μία με τους Γεωργέα, Νασούτι, Μανωλά και Καράμπελα.

Ο Χιμένεθ εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατάξει την ΑΕΚ με ενισχυμένο κέντρο και σύστημα 4-3-3, τοποθετώντας τον Λαγό στα χαφ-όπως συνέβη και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Για τις θέσεις του κέντρου, όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα προλάβουν οι Σάχα και Μπλάνκο, αλλά και αν κριθεί έτοιμος να παίξει βασικός ο Ντιόπ. Δεδομένες είναι οι απουσίες των Πατσατζόγλου και Καφές. Read more!

Κοινός στόχος για τους αιώνιους

Τρισδιάστατο σήμα της Ευρωλίγκα Μόνο τη νίκη θέλουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα. Οι δυο "αιώνιοι" αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα, προκειμένου να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των ομίλων τους.

Η αρχή γίνεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ (20:00), όπου οι πρωταθλητές Ελλάδος υποδέχονται τις "νυχτερίδες" στην συμπλήρωση 500 αγώνων στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Το "τριφύλλι" ψάχνει μόνο τη νίκη, προκειμένου να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου. Οι "πράσινοι" θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία, ʼλεξ Μάριτς και θέλουν να συνδυάσουν το αποτέλεσμα με μια καλή εμφάνιση. Οι "νυχτερίδες" από την πλευρά τους μετρούν μόλις μια νίκη στον πρώτο γύρο του ομίλου και θέλουν μόνο τη νίκη, για να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στη Μαδρίτη (21:45), ο Ολυμπιακός θέλει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επικρατήσει με διαφορά 16 πόντων στην αναμέτρηση των δυο ομάδων στο ΣΕΦ (82-66) και με τον Θοδωρή Παπαλουκά να επιστρέψει στη διάθεση του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα. Η "βασίλισσα" της Ευρώπης από την πλευρά της, θέλει μόνο τη νίκη για να έχει ελπίδες κατάληψης της πρώτης θέσης, όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να καλύψει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα.
Read more!

Βιεϊρίνια: «Σαχλαμάρες τα περί Ολυμπιακού, ΠΑΟ»!

Πιστός στον ΠΑΟΚ!

Βιεϊρίνια: «Σαχλαμάρες τα περί Ολυμπιακού, ΠΑΟ»!


Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια χαρακτήρισε σαχλαμάρες τα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, τόνισε ότι δεν ασχολείται ουδόλως με αυτά και έθεσε το εξής, ρητορικό ερώτημα (το οποίο απάντησε, τελικά): «Γιατί να θέλω να πάω σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό;».

Εξάλλου, μίλησε με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια για τον νέο τεχνικό των «πράσινων», Ζεσουάλδο Φερέιρα, σημειώνοντας: «…δεν με πίστεψε ποτέ στην Πόρτο. Δεν έχω… καθόλου σχέσεις μαζί του»!

Αναλυτικά, όσα είπε ο Πορτογάλος μέσος του ΠΑΟΚ στην εφημερίδα «Metrosport»:

Ο Βιεϊρίνια δήλωσε αρχικά: «Δεν ασχολούμαι με σενάρια και τέτοιες σαχλαμάρες… Καταρχάς, γιατί να θέλω να πάω σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό; Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' αυτές τις ομάδες. Είμαστε ανταγωνιστές και εγώ θέλω μόνο ΠΑΟΚ! Αν κάποια στιγμή φύγω, θα φύγω μόνο για κάποιον μεγαλύτερο σύλλογο στο εξωτερικό και όχι σε άλλη ελληνική ομάδα. Στην Ελλάδα για μένα υπάρχει μόνο ο ΠΑΟΚ».

Ενώ, για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα πρόσθεσε: «Προφανώς και δεν πίστεψε ποτέ σε μένα, όσο ήταν στην Πόρτο και εγώ ανήκα στην ομάδα. Δε μου έδωσε ποτέ ευκαιρίες στα τέσσερα χρόνια που ήταν στην ομάδα. Δεν έχω… καθόλου σχέσεις μαζί του…».
Read more!

Ελάχιστες ελπίδες για Μπλάνκο-Σάχα

Ελάχιστες ελπίδες για Μπλάνκο-Σάχα
Λιγοστές είναι πλέον οι πιθανότητες να προλάβουν το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό ο Ίσμαελ Μπλάνκο και ο Σεμπαστιάν Σάχα. Οι δύο Αργεντινοί έκαναν ατομικό πρόγραμμα και στην προπόνηση της Πέμπτης, δεν έχουν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις από τους μυϊκούς τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούν και δύσκολα θα βρίσκονται στην αποστολή για το παιχνίδι της δωδέκατης αγωνιστικής.

Οι Λυμπερόπουλος και Αραμπατζής αναμένεται να πάρουν τη θέση τους στο βασικό σχήμα. Δεδομένη είναι η απουσία των Καφέ, Πατσατζόγλου και Τζεμπούρ, που συνέχισαν τη φυσιοθεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο, ενώ κανονικά προπονήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες. Στο πρόγραμμα έλαβε μέρος ο υπό δοκιμή Φινλανδός μέσος Σεβντέτ Γκέλα, αλλά και ο Κωνσταντίνος Βλάχος από την ομάδα Νέων.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ ολοκληρώνεται την Παρασκευή με προπόνηση στις 10:30, ενώ δύο ώρες μετά ο Μανόλο Χιμένεθ θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου.

Read more!

Ο Σιδηρόπουλος στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος Ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου θα είναι ο διαιτητής του ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ. Ο Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς) ορίστηκε για το παιχνίδι της Κέρκυρας με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών) θα είναι στο γήπεδο της Τούμπας για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο.

  • ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (27/11, ΟΑΚΑ)
    Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

    Α' Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)

    Β' Βοηθός: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου)

    4ος Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

    Παρατηρητής: Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)


  • ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (28/11, Γήπεδο Τούμπας)
    Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)

  • ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ (27/11, Δημ. στάδιο Σερρών)
    Διαιτητής: Σπύρος Τριτσώνης (Αθηνών)


  • ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (28/11, ΕΑΚ Κέρκυρας)
    Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

    Α' Βοηθός: Δημήτρης Σαραιδάρης (Μακεδονίας)

    Β' Βοηθός: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας)

    4ος Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)

    Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών)


  • Read more!

    Δύσκολα ο Μέλμπεργκ, νοκ άουτ ο Γκαλίτσιος

    Ο Αριέλ Ιμπαγάσα φαίνεται πως θα είναι ο μοναδικός εκ των τραυματιών που θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

    Στην προπόνηση της Πέμπτης ο Όλοφ Μέλμπεργκ έκανε ατομικό πρόγραμμα και στη συνέχεια τρέξιμο χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις, ωστόσο δεν αναμένεται να είναι στην αποστολή που θα επιλέξει μετά την προπόνηση της Παρασκευής ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βασίλης Τοροσίδης ανέβασε μεν ρυθμούς, ωστόσο έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο Ραούλ Μπράβο ακολούθησε ένα μέρος της προπόνησης και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάστασή του.
    Δύσκολα ο Μέλμπεργκ, νοκ άουτ ο Γκαλίτσιος
    Το νέο πρόβλημα ακούει στο όνομα Γιώργος Γκαλίτσιος, καθώς αποχώρησε με θλάση στην ποδοκνημική και η σοβαρότητα της κατάστασής του θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Ο 24χρονος άσος μπορεί να μην αποτελεί πρώτη επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά ελλείψει λύσεων στα μετόπισθεν αναμενόταν να βρίσκεται στον πάγκο.

    Οι παίκτες που έπαιξαν κόντρα στον Εργοτέλη έκαναν αποθεραπεία, συνεπώς δεν φάνηκαν οι σκέψεις του Ερνέστο Βαλβέρδε για το ματς με την ΑΕΚ. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με προπόνηση την Παρασκευή στις 19:30 και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή.

    Read more!

    Mια ντουζίνα νίκες για τους Σπερς

    Μεγάλο ματς στο Σαν Αντόνιο Ασταμάτητοι οι Σπερς του Σαν Αντόνιο στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, πέτυχαν την 12η σερί νίκη τους κερδίζοντας 113-109 στην παράταση τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Τζινόμπιλι (26 πόντους), που είχε άξιο συμπαραστάτη τον Πάρκερ (18 πόντοι).

    Στο ντέρμπι της Φλόριδα, το Ορλάντο επικράτησε του Μαϊάμι με 105-94, έχοντας πρωταγωνιστή τον Ντουάιτ Χάουαρντ (24 πόντοι, 18 ριμπάουντ). Πήραν φόρα οι Νιου Γιορκ Νικς σημειώνοντας την 5η συνεχόμενη νίκη τους, 99-95 την Σάρλοτ.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

    Μινεσότα Τίμπεργουλφς - Σαν Άντονιο Σπέρς 109-113

    Χιούστον Ρόκετς - Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 111-101

    Γιούτα Τζαζ - Νιου Ορλεανς Χόρνετς 105-87

    Φοίνιξ Σανς - Σικάγο Μπουλς 113-120

    Μέμφις Γκρίζλις - Ντιτρόιτ Πίστονς 105-84

    Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Ντάλας Μάβερικς 103-111

    Ορλάντο Μάτζικ - Μαϊάμι Χιτ 104-95

    Σάρλοτ Μπομπκάτς - Νιου Γιορκ Νικς 95-99

    Τορόντο Ράπτορς - Φιλαντέλφια 76ers 106-90

    Κλήβελαντ Κάβαλιερς - Μιλγουώκι Μπακς 83-81
    Read more!

    Δεν πάει Μελβούρνη η Σερένα

    Δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Αυστραλιανό Όπεν στις 17-30 Ιανουαρίου η Σερένα Γουίλιαμς. Το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την πρώτη επέμβαση στο δεξί τη πόδι το καλοκαίρι, προχώρησε σε μία δεύτερη τον περασμένο μήνα, καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό στο δεξί της πόδι. Την τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στο νικηφόρο τελικό του Γουίμπλεντον τον Ιούλιο.
    Δεν πάει Μελβούρνη η Σερένα
    «Ενώ συνεχίζω την αποθεραπεία μου από τη δεύτερη επέμβαση που έκανα, είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω πως δεν πρόκειται να πάρω μέρος στο Hopman Cup και στο Όπεν της Αυστραλίας», δήλωσε η Αμερικανίδα τενίστρια και πρόσθεσε: «Κάνω συντηρητικές προπονήσεις για να μην επιδεινώσω τον τραυματισμό μου».

    Η κάτοχος των 13 Γκραν Σλαμ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση του ταμπλό, παρά το γεγονός ότι φέτος έχει αγωνιστεί μόλις σε έξι τουρνουά. Ωστόσο, η απουσία της από τη Μελβούρνη μπορεί να την βγάλει έξω ακόμα και από την πρώτη δεκάδα.
    Read more!

    Bundesliga: Ποιος θα τη σταματήσει;

    Το τρένο «Ντόρτμουντ» δεν βγαίνει από τις ράγες και οδεύει ολοταχώς για τον προορισμό πρωτάθλημα μετά από οκτώ χρόνια. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι 21 σταθμοί μέχρι τον τελευταίο, αλλά το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ δείχνει να μην παρεκκλίνει της πορείας του.

    Για τη 14η αγωνιστική υποδέχεται την Γκλάντμπαχ στοχεύοντας στην πέμπτη συνεχή νίκη. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που ήδη συζητά την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2014, δεν προβληματίζεται από τις απουσίες των Ογουομογέλα, Κρίνγκε και Κελ, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστές που είναι εδώ και καιρό εκτός πλάνων.
    Bundesliga: Ποιος θα τη σταματήσει;
    Η Μάιντς που έδειξε σημάδια ανάκαμψης νικώντας την περασμένη αγωνιστική την ανεβασμένη Γκλάντμπαχ εκτός έδρας, φιλοξενεί τη Νυρεμβέργη φιλοδοξώντας να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση και στο όνειρο της συμμετοχής στο Champions League.

    Χόφενχαϊμ και Λεβερκούζεν συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι ομάδων που διεκδικούν θέση στην κορυφαία τριάδα. Οι Σίμουνιτς και Ομπάσι θα λείψουν από τους γηπεδούχους, ενώ από τους φιλοξενούμενους σταθερά απόντες είναι οι Μπάλακ και Κίσλινγκ.

    Στο Μόναχο η Μπάγερν φιλοξενεί την Άιντραχτ έχοντας πλέον την πολύ δύσκολη αποστολή να καλύψει διαφορά 14 πόντων από την κορυφή. Οι Ρόμπεν, Κλόζε και Όλιτς θα απουσιάσουν από τους Βαυαρούς, που προέρχονται από το ισόπαλο 1-1 με τη Λεβερκούζεν και την ήττα στο «Ολίμπικο» από τη Ρόμα για το Champions League. Η Άιντραχτ που έχασε για πρώτη φορά μετά από επτά αγωνιστικές, 4-0 από τη Χόφενχαϊμ στη Φρανκφούρτη, θα παραταχθεί με δύο Έλληνες, καθώς ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι τιμωρημένος.

    Τέλος, Αμβούργο και Στουτγκάρδη συγκρούονται με στόχο να επιστρέψουν στο… σωστό δρόμο. Οι γηπεδούχοι, που έχουν εγκλωβιστεί στη μέση της βαθμολογίας, δεν υπολογίζουν στη βοήθεια των Ελία, Γιάνσεν, Ματάισεν και Κάτσαρ, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη κόντρα στις απουσίες των Μπουλαρούζ και Εντέλ. Read more!

    O Σκόκο παίζει με το χρόνο

    Ο Νάτσο Σκόκο κάνει κόλπα με τη μπάλα Το σήριαλ "Σκόκο" είχε άλλο ένα επεισόδιο, δίχως αποτέλεσμα για την ΑΕΚ. Όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσουν κι άλλα καθώς ο Αργεντινός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο περιμένοντας προτάσεις κι από άλλες ομάδες. Η συνάντηση που έγινε την Τετάρτη ανάμεσα στην ΠΑΕ και των μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο ήταν σα να μην έγινε, αφού η πλευρά του παίκτη δεν απάντησε στη νέα βελτιωμένη πρόταση που της έγινε.

    Σύμφωνα με την "Εξέδρα, η ΑΕΚ φέρεται να πρόσφερε μεγαλύτερα μπόνους και πιο άμεση καταβολή των χρημάτων αλλά οι μάνατζερ του Σκόκο επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν. Η εντύπωση που έχουν στην "'Ενωση" είναι πως οι μάνατζερ του Σκόκο προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο θέλοντας να βάλουν κι άλλες ομάδες στο παιχνίδι, προκειμένου να πιέσουν την ΑΕΚ να ανεβάσει κι άλλο την προσφορά τους. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο πάντως πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα θα καταφέρουν να συμφωνήσουν με τον Αργεντινό άσο για την επέκταση του συμβολαίου του.
    Read more!

    Τσάβι: «Εμείς θα νικήσουμε»

    Τσάβι: «Εμείς θα νικήσουμε»
    Νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο ερχόμενο «Classico» στο Καμπ Νου προέβλεψε ο Τσάβι, σε δηλώσεις που έκανε στον ισπανικό Τύπο. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον 30χρονο μέσο κινήθηκε και ο Πέδρο, με τον Πικέ να είναι λίγο πιο «διπλωματικός».

    «Σεβόμαστε την Ρεάλ αλλά θα τη νικήσουμε. Είμαστε το φαβορί γιατί παίζουμε εντός έδρας και είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση», δήλωσε ο Καταλανός, με τον Πέδρο να λέει: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, παίζουμε πολύ καλά και περιμένουμε να κάνουμε άλλο ένα καλό παιχνίδι στην έδρας μας και να κατακτήσουμε την νίκη».
    Read more!

    Αλλαγή προέδρου στη Λίβερπουλ

    Ο Τομ Γουέρνερ θα αντικαταστήσει τον Μάρτιν Μπρόουτον στη θέση του προέδρου της Λίβερπουλ την ερχόμενη Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε από τον αγγλικό σύλλογο. Ο νέος διοικητικός ηγέτης είναι επίσης πρόεδρος της εταιρείας «New England Sports Ventures» (NESV), που έχει υπό την ιδιοκτησία της τους Boston Red Sox (ομάδα μπέιζμπολ) και τον περασμένο μήνα απέκτησε τους «κόκκινους» έναντι 480 εκατ. δολαρίων, περίπου δηλαδή 360 εκατ. ευρώ.
    Αλλαγή προέδρου στη Λίβερπουλ
    Ο απερχόμενος πρόεδρος ήταν εκείνος που προώθησε την πώληση της Λίβερπουλ στην NESV παρά τις αντιδράσεις των προηγούμενων ιδιοκτητών, Τομ Χικς και Τζορτζ Τζιλέτ. Ο διάδοχός του δεσμεύτηκε πως «… θα δουλέψουμε ακούραστα για τους φιλάθλους μας, με σκοπό να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες για τη δημιουργία μίας ομάδας που θα νικά και θα κατακτά τίτλους».

    Το αφεντικό της «NESV» και συνεργάτης του νέου προέδρου, Τζον Χένρι, ευχαρίστησε τον Μάρτιν Μπρόουτον για τις υπηρεσίες του και δήλωσε πως ήταν ευχαρίστησή του η συνεργασία τους.

    Read more!

    «Σπιρούνια» on fire, φιλί ζωής στον Ράφα

    «Σπιρούνια» on fire, φιλί ζωής στον Ράφα
    Ίντερ και Τότεναμ τσέκαραν το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Champions League και πλέον εξαρτάται από την επόμενη αγωνιστική το ποια θα πάρει την πρώτη θέση του 8ου ομίλου, με τα «σπιρούνια» όμως να έχουν το πάνω χέρι.

    Οι «νερατζούρι» επικράτησαν 1-0 με τα χίλια ζόρια της Τβέντε στο «Μεάτσα», έδωσαν το φιλί της ζωής στον Μπενίτεθ παρατείνοντας την παραμονή του στον πάγκο τους, και την επόμενη αγωνιστική θα βρεθούν στη Γερμανία στην έδρα της αδιάφορης Βέρντερ.

    Από την άλλη, τα «σπιρούνια» επιβεβαίωσαν την πολύ καλή τους φόρμα και επικράτησαν 3-0 της Βέρντερ Βρέμης στην έδρα τους, ενώ είχαν και ένα χαμένο πέναλτι. Στην επόμενη και τελευταία «στροφή» παίζουν στην Ολλανδία κόντρα στην Τβέντε, η οποία είναι και με τα δύο πόδια στο Europa League. Read more!

    Με το ενάμισι πόδι εκτός η ΤΣΣΚΑ

    Την ήττα η οποία ενδεχομένως να της στερήσει τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας γνώρισε η ΤΣΣΚΑ στο Μιλάνο, χάνοντας από την γηπεδούχο Αρμάνι με 71-65. Ο πρώην «δικός» μας Ίμπραημ Τζάαμπερ αποδείχτηκε δήμιος για την ομάδα του Βουγιόσεβιτς, αφού πέτυχε πέντε από τους 18 συνολικά πόντους στα τελευταία 11 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, εκ των οποίων και το καθοριστικό τρίποντο που λίγο πριν την κόρνα της λήξης, που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα, υπέρ της ομάδος του Μπούκι. Πιο ορατό από ποτέ το φάσμα του αποκλεισμού για την «αρκούδα» που στην επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα, κοντά στην πρόκρισή της στο «Top 16» της Ευρωλίγκας η Αρμάνι.

    Με το ενάμισι πόδι εκτός η ΤΣΣΚΑ
    Η αρχή του παιχνιδιού ήταν η πλέον ιδανική για τους Ρώσους, αφού κατάφεραν να αποκτήσουν με το καλημέρα διαφορά 11 πόντων (16-5). Οι παίκτες του Μπούκι ωστόσο είχαν την ενδεδειγμένη αντίδραση και κατάφεραν με μπροστάρη τον Μόρις Φίνλεϊ να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, πηγαίνοντας στο ημίχρονο προηγούμενοι με τρεις (31-28). Τα μεγάλα όπλα της ΤΣΣΚΑ, Χόλντεν και Σισκάουσκας ήταν φανερά επηρεασμένα από την μακρά απουσία τους, κάτι που ωστόσο αντισταθμίστηκε από την εξαιρετική παρουσία (και) στο σκοράρισμα του Γκόρντον. Το σκορ ήταν στο 52-52, επτά λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα και έκτοτε οι δύο ομάδες βάδιζαν καλάθι με καλάθι. Η φάση που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση έγινε περίπου 10’’ πριν από τη λήξη, όταν ο Τζάμπερ ευστόχησε σε τρίποντο και ενώ το σκορ ήταν στο 64-64. Δύο ακόμα βολές του Αμερικανού έβαλαν οριστικά ταφόπλακα στα όνειρα των Ρώσων για το διπλό, με το 71-65 να δίνει νίκη χρυσάφι στους Ιταλούς.

    Τα δεκάλεπτα: 11-16, 31-28, 48-45, 71-65


    Γήπεδο: Arena MEDIOLANUMFORUM Read more!

    Κορυφή η Σάλκε, εκτός «16» η Μπενφίκα!

    Μια καταπληκτική Σάλκε, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Λιόν, επικράτησε 3-0 των Γάλλων στο «Γκελζενκίρχεν», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χούντελααρ που πέτυχε δύο γκολ και πέρασε στην κορυφή του 2ου ομίλου.

    Καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες του Φέλιξ Μάγκατ, έφτασαν δίκαια στην νίκη, περνώντας από σήμερα στους «16» μαζί με την Λιόν. «Αυτοκτόνησε» η Μπενφίκα, που έχασε στο Ισραήλ από την ουραγό Χάποελ Τελ Αβίβ 3-0 μένοντας έξω από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Κορυφή η Σάλκε, εκτός «16» η Μπενφίκα!
    ΣΑΛΚΕ-ΛΙΟΝ 3-0
    Δεν είχε διάθεση για αστεία η Σάλκε. Οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας από νωρίς να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Μόλις στο 8’ απείλησαν με τον Χούντελααρ και πέντε λεπτά αργότερα ο Φαρφάν με σουτ άνοιξε το σκορ.

    Οι Γερμανοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 20’ ο Χούντελααρ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

    Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί δεν πιέστηκαν από την Λιόν, εκτός από μια φάση με τον Μπριάν στο 54’ και πέτυχαν άλλο ένα γκολ με τον Χούντελααρ, έκαναν το 3/3 στην έδρα τους και ανέβηκαν στην κορυφή.

    Στην δεύτερη θέση η Λιόν με 9 βαθμούς, πέρασε και αυτή στους «16», μετά την ήττα της Μπενφίκα στο Ισραήλ.
    ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ 3-0
    Από την αρχή του παιχνιδιού η Μπενφίκα έδειξε την διάθεσή της να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε ψηλά τους αντιπάλους. Μόλις στο 6’ ο Σαβιόλα απείλησε με σουτ τους Ισραηλινούς, οι οποίοι κυρίως προσπαθούσαν να αμυνθούν. Κόντρα στην ροή του αγώνα η Χαποέλ πήρε προβάδισμα στο 24’.

    Μετά από φάουλ ο Ζάχαβι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι Πορτογάλοι συνέχιζαν να πιέζουν και είχαν κάποιες ευκαιρίες κυρίως με τον Καρντέκ. Το ημίχρονο έληξε με την Μπενφίκα να έχει την κατοχή και να πιέζει (11 κόρνερ) και την Χάποελ να είναι μπροστά με 1-0.

    Το ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Πορτογάλοι, πίεζαν συνεχώς (21 κόρνερ) έχαναν τα γκολ και οι Ισραηλινοί έβρισκαν στόχο. Φοβερές ευκαιρίες για την Μπενφίκα με Καρντέκ, Καρντόζο και Γκαρσία, δύο ακόμα γκολ πέτυχαν οι Ισραηλινοί με Ντα Σίλβα και Ζάχαβι.

    Εκτός «16» έμεινε η Μπενφίκα που με βάση ένα πολύ τραβηγμένο σενάριο μπορεί να μείνει και εκτός του Γιουρόπα (αν την τελευταία αγωνιστική χάσει από την Σάλκε και κερδίσει η Χάποελ την Λιόν)


    Read more!

    «Διαβολικές νυχτερίδες» στην επόμενη φάση!

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια «τσέκαραν» τα εισιτήριά τους για την επόμενη φάση του Champions League. Η ομάδα του Φέργκιουσον έφυγε νικήτρια από το Άιμπροξ κόντρα στην Ρέιντζερς με σκορ 1-0, ενώ η Βαλένθια συνέτριξε την Μπούρσασπορ με το ευρύ 6-1.
    «Διαβολικές νυχτερίδες» στην επόμενη φάση!

    Ρέιντζερς – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1
    Ένα παιχνίδι στείρο στα πρώτα 45 λεπτά με την Γιουνάιτεντ να προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Μακ Γκρέκορ όμως δεν κατάφερε να φτάσει κοντά στο γκολ. Η πιο μεγάλη στιγμή ήταν στο 40’ όταν ο Ρούνεϊ με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

    Το δεύτερο ημίχρονο κυμάνθηκε στον ίδιο ρυθμό και η Μάντσεστερ κρατούσε τον βαθμό που χρειαζόταν για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν και στο γκολ. Στο 86’ ο Ράφαελ κέρδισε πέναλτι και ο Ρούνεϊ το εκτέλεσε εύστοχα.

    Βαλένθια-Μπούρσασπορ 6-1
    Η Βαλένθια μπήκε κυριολεκτικά «αφιονισμένη» και πιάνοντας ξέφρενο ρυθμό έριξε τέσσερα τεμάχια στην Μπούρσασπορ. Ο Μάτα άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 17, ο Σολδάδο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 21’ και ο Αντούριθ έκανε το 3-0 στο 30’. Το «διαστημικό» 4-0 του πρώτου μέρους διαμόρφωσε ο Χοακίν στο 37’.

    Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο η Βαλένθια. Ο Σολδάδο και πάλι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και πέμπτο για την ομάδα του στο 55’. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε και το μόνο που κατάφερε η Μπούρσα ήταν να μειώσει με τον Μπατάλα στο 69’. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα της ομάδας από την Τουρκία στην ιστορία του θεσμού. Αυτό φαίνεται πως αγρίεψε λίγο τους γηπεδούχους και ο Ντομίνγκες στο 78’ με ωραίο πλασέ έκανε το 6-1. Read more!

    Κάτι μου θυμίζει…

    Όπως και στον προηγούμενο γύρο με αντίπαλο την Γκροσέτο, ο Λούκα Τόνι πήρε από το χέρι την Τζένοα και με ένα γκολ στην κανονική διάρκεια και άλλο ένα στην παράταση, οδήγησε την ομάδα από την Γένοβα στην επόμενη φάση του θεσμού.
    Κάτι μου θυμίζει…
    Το θύμα αυτή τη φορά της υπόθεσης ήταν η Βιτσέντζα, η οποία ηττήθηκε με σκορ 3-1. Επόμενο εμπόδιο είναι η κάτοχος του τροπαίου Ιντερ.

    Νωρίτερα, η Ουντινέζε πήρε με παρόμοιο τρόπο το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, νικώντας με ανατροπή στην παράταση την Λέτσε με σκορ 2-1.

    Το χθεσινό πρόγραμμα:

    Ουντινέζε-Λέτσε 2-1 (1-1 κ.α.)
    (78’ πεν. Κοράντι, 119’ Φλόρο Φλόρες - 17’ Σεβαντόν)

    Τζένοα-Βιτσέντζα 3-1 (1-1 κ.α.)
    (87’, 91’ Τόνι, 97’ Ντέστρο - 63’ Σαλιφού)

    * Στη φάση των «16» οι αγώνες είναι διπλοί.

    Read more!

    Νίκη για την Ρούμπιν

    Σ΄ένα ματς που πολύ γρήγορα θα ξεχάσουν όλοι, η πρωταθλήτρια Ρωσίας πέτυχε αυτό που ήθελε φθάνοντας στην πρώτη της νίκη στη φετινή φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας με 1-0 της Κοπεγχάγης. Πλέον οι Ρώσοι ανέβηκαν στους έξι βαθμούς ενώ οι Δανοί έμειναν στους επτά.
    Το μοναδικό γκολ πέτυχε με πέναλτι ο Νομπόα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ένα γκολ που αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Μπερντίεφ.

    Από την άλλη μεριά, οι παίκτες του Σολμπάκεν προσπάθησαν να φθάσουν στην ισοφάριση, αλλά στο 76ο λεπτό ο Ντάμε Εντόι είδε το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ριζικόφ. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις, αλλά ο τερματοφύλακα των Ρώσων απέκρουσε το πλασέ του.

    ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Ριζικόβ, Καλεσίν (85' Σαλουκβάτζε), Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Ανσάλντι, Νομπόα, Νάτσο, Ριαζάντσεβ, Κασάεβ (69' Μπιστρόφ), Γκιοκντενίζ Καραντενίζ, Κορνιλένκο (81' Μεντβέντεφ).
    ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Πόσπεχ, Ζάνκα, Άντονσον, Βεντ, Κβιστ, Κλαουντεμίρ, Μπολάνος, Βίνγκααρντ (73' Ζοχόρε), Γκρόνκιερ, Ν'Ντόι. Read more!

    Δηλώσεις των πρωταγωνιστών ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΑ

    Μπουμσόνγκ
    Μασεράνο
    Θανάσης Γιαννακόπουλος
    Νικόλας Πατέρας
    Γκουαρντιόλα
    Φερέιρα
    Χριστοδουλόπουλος
    Πέδρο
    Κατσουράνης
    Ζιλμπέρτο

    Μπουμσόνγκ: «Μπορούσαμε κάτι καλύτερο…»

    Μπουμσόνγκ: «Μπορούσαμε κάτι καλύτερο…»
    Απογοητευμένος από την ήττα και το πρόωρο τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μετά την ήττα με 3-0 από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.
    «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα. Έστω κι αν αντιμετωπίζαμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, είχαμε όρεξη να κερδίσουμε, ιδιαίτερα μπροστά στους φιλάθλους μας. Πιστεύω πως αξίζαμε κάτι καλύτερο. Είχαμε την ομάδα για να τερματίσουμε δεύτεροι στον όμιλο, αλλά δυστυχώς είμαστε έξω από όλες τις διοργανώσεις», τόνισε ο Γάλλος αμυντικός.
    Ο Μπουμσόνγκ θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα, αν και πιστεύει πως ίσως τα πράγματα εξελίσσονταν διαφορετικά σε περίπτωση που ο Σισέ αξιοποιούσε την ευκαιρία του στην αρχή του αγώνα. «Αν είχαμε ανοίξει το σκορ στη φάση του Σισέ σίγουρα ο αγώνας θα είχε άλλη τροπή. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε πως η Μπαρτσελόνα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και απόψε κέρδισε ο καλύτερος. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτά τα αστέρια. Όμως θα πάρουμε τα μαθήματά μας από τον αγώνα αυτό και το μέλλον θα μας δικαιώσει».
    Όσο για το πόσο πρόλαβε να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός στις τρεις ημέρες προπονήσεων υπό τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, είπε: «Σε θέματα τακτικής, παρόλο που δεν είχαμε πολλές ημέρες μπροστά μας, κάναμε καλή προετοιμασία. Αν δεν το είχαμε κάνει, ενδεχομένως να είχαμε δεχτεί πολύ περισσότερα γκολ».

    Μασεράνο: «Δεν ήταν τόσο εύκολο»


    Μασεράνο: «Δεν ήταν τόσο εύκολο»
    Δυσκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό 3-0 κέρδισε η Μπαρτσελόνα τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα ο Χαβιέρ Μασεράνο.
    «Δεν ήταν τόσο εύκολο το ματς, όσο δείχνει το τελικό σκορ. Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά μετά το γκολ του Πέδρο τα πράγματα απλοποιήθηκαν για μας και με το δεύτερο όλα τελείωσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως πήραμε τη νίκη που μας εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλο», τόνισε ο Αργεντινός μέσος.
    Όσο για το ντέρμπι της Δευτέρας με τη Ρεάλ Μαδρίτης είπε: «Είναι ένα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Θέλουμε να ξεκουραστούμε και στη συνέχεια να προετοιμαστούμε για να φτάσουμε στο ματς αυτό στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προκειμένου να πάρουμε τη νίκη».

    Θανάσης: «Πάμε για το νταμπλ»

    Η κατάκτηση του νταμπλ είναι πλέον ο στόχος του «τριφυλλιού» όπως ανέφερε και με δηλώσεις του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την Μπαρτσελόνα.
    Αναλυτικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε: «θέλω να ευχαριστήσω το θεό που είδα αυτή την ομάδα (σ.σ. την Μπαρτσελόνα) ήταν απίθανη και απίστευτη και ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι μπορούσε, ήταν υπεράνω των δυνάμεων του, απέναντι στην καλύτερη του κόσμου».


    Πατέρας: «Πολλά τα κακά φέτος»
    Πατέρας: «Πολλά τα κακά φέτος»
    Αφού αρχικά επισήμανε πως φέτος έχουν γίνει πολλά κακά στην ομάδα, στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλας Πατέρας ξεκαθάρισε πως πλέον όλοι κοιτάζουν την συνέχεια.
    Αρχικά ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» στάθηκε στον αντίπαλο την μεγάλη Μπαρτσελόνα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θαυμάσαμε σήμερα τη Μπαρτσελόνα, ήταν ένα ωραίο ματς με μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, το αφήνουμε πίσω μας και συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο μας ματς με τη Κέρκυρα».
    Για το που χάθηκε η πρόκριση: «Δεν μπορώ να πω τώρα σε ποιο παιχνίδι χάθηκε η πρόκριση» και στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν έφταιγε το κακό ξεκίνημα απάντησε:« Πολλά κακά έχουν γίνει φέτος νομίζω ότι βλέπετε, πάντως είδατε και εσείς ότι υπάρχει βελτίωση».


    Γκουαρντιόλα: «Σημαντική η νίκη επί του Παναθηναϊκού»

    Σημαντική χαρακτήρισε τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Παναθηναϊκού ο Πεπ Γκουαρντιόλα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και την επικράτηση των Καταλανών με σκορ 3-0.
    «Πάντα τα παιχνίδια στην Ευρώπη είναι δύσκολα και το να νικάς τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα είναι πάντα σημαντικό. Πέρυσι παίξαμε στον ημιτελικό και πήραμε το πρωτάθλημα. Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και δεν έχω να πω κάτι για τον Μουρίνιο», δήλωσε ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα».

    Φερέιρα: «Έχουμε δυνατότητες»
    Πολλά περιθώρια για τη δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας διέκρινε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα εστιάζοντας το βασικό πρόβλημα της ομάδας στην έλλειψη αυτοπεποίθησης των παικτών του.
    Φερέιρα: «Έχουμε δυνατότητες»
    «Έχω μια πιο σαφή εικόνα για τις δυνατότητες της ομάδας μας. Βεβαίως αναφέρομαι στους παίκτες που έπαιξαν σήμερα. Η ιδέα ήταν να δω πώς αντιμετωπίζουν μια μεγάλη ομάδα. Πιστεύω πως στα πρώτα 45 λεπτά κάναμε έναν ισορροπημένο αγώνα σαν ομάδα. Εννοείται πως η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, κάτι που κάνει απέναντι σε όλες τις ομάδες. Είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά πριν ανοίξουν το σκορ είχαμε κι εμείς ευκαιρίες, κυρίως αυτή με τον Σισέ. Όταν η ομάδα δεν είχε την μπάλα, είχε λιγότερη εμπιστοσύνη, γι’ αυτό πιστεύω πως πρέπει να έχουμε περισσότερη κατοχή. Η ομάδα ήταν καλή, έδειξε δυνατότητα να κλείνει χώρους και να συνδυάζεται. Είχαμε κάποια προβλήματα στις αντεπιθέσεις, αλλά αυτό συμβαίνει κόντρα σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Αναφέρομαι κυρίως στο πρώτο γκολ, που δεν πρέπει να αντιδράσουμε ξανά έτσι. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο γκολ, που επίσης ξεκίνησε έτσι. Αυτό στέρησε στην ομάδα μου τη δυνατότητα να αντιδράσει. Αυτά που είδα, πάντως, είναι πως έχουμε μία ομάδα με καλό δυναμικό και δυνατότητες, συνεπώς μπορούμε να δουλέψουμε αυτό για να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα στο μέλλον», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι θέμα εμπιστοσύνης, να καταλάβουν οι παίκτες ότι μπορούν να αντιδράσουν και να έχουν αυτοπεποίθηση». Σχολιάζοντας το δυναμικό «παρών» του κόσμου του Παναθηναϊκού, ο Πορτογάλος τεχνικός φάνηκε ενθουσιασμένος. «Με αυτούς τους φιλάθλους, με αυτή τη θέρμη κι αυτό το πάθος, πρέπει να κάνουμε μια ομάδα πολύ πιο ισχυρή. Μία ομάδα που εκφράζει το πάθος τους και θα χαίρονται να τη βλέπουν». Τέλος, για το όσα συζητούσε για περίπου πέντε λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της κουβέντας και αρκέστηκε να πει πως «… ήταν μία φιλική συζήτηση».


    Λάζαρος:«Ίσως να ήταν αλλιώς αν το έβαζε ο Τζιμπρίλ»

    Στην χαμένη ευκαιρία του Τζιμπρίλ Σισέ στάθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο νεαρός άσος έδωσε παράλληλα το σύνθημα της νίκης για το επόμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Από την πλευρά του ο Γκαρσία τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ειδικά με την έλευση του Φερέιρα.
    «Η ροή το έφερε έτσι και τρέξαμε πολύ παραπάνω στο ματς. Μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό, όμως ο τρόπος που αλλάζουν την μπάλα σε κοιμίζει. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και εμείς ήμασταν πολύ καλά στημένοι. Με την Κοπεγχάγη και την Ρουμπίν χάθηκε η πρόκριση. Πλέον κοιτάμε την Κέρκυρα και δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα από την νίκη. Στόχος μας είναι το ντάμπλ και πάμε για νίκη».

    Πέδρο: «Δύσκολα νικάς τον Παναθηναϊκό»

    Ευχαριστημένος για τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ο Πέδρο μετά τη λήξη του αγώνα, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ. Πρόσθεσε μάλιστα, πως είναι δύσκολο να επικρατεί κανείς στο ΟΑΚΑ.
    Πέδρο: «Δύσκολα νικάς τον Παναθηναϊκό»

    «Είναι πολύ δύσκολο να νικάς τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, μπροστά στον κόσμο του. Εμείς τα καταφέραμε και πήραμε την πρώτη θέση του ομίλου και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είχαμε καιρό να νικήσουμε εκτός έδρας. Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για κατάκτηση του Champions League», είπε αρχικά ο παίκτης της Μπαρτσελόνα.
    «Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και να κάνουμε υπερήφανοι τον κόσμο μας. Θα είναι δύσκολο, αλλά εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας και μπορούμε να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε αναφερόμενος στο επερχόμενο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης.


    Κατσουράνης: "Μίλησε η κλάση της Μπάρτσα"


    "Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Μέχρι το 0-2 στεκόμασταν καλά στο γήπεδο. Ομως, μετά μίλησε η κλάση και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα."
    Για την ευκαιρία του Σισέ:
    "Όλα τα γκολ μπαίνουν κι όλα τα γκολ χάνονται. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο"
    Για την συνέχεια των υποχρεώσεων του Τριφυλλιού:
    "Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Έχουμε ένα δύσκολο ματς στην Κέρκυρα και πρέπει να νικήσουμε."


    Ζιλμπέρτο: «Μόνο εμείς φταίμε»

    Αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού είναι οι παίκτες της ομάδας, όπως δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.
    «Προσπαθήσαμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτή την ομάδα με τον τρόπο που παίζει. Η Μπαρτσελόνα κρατούσε πολλή ώρα την μπάλα και μετά από κάποια ώρα κουραστήκαμε», τόνισε για την ήττα από τους «μπλαουγκράνα» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν άλλο για τον αποκλεισμό παρά τους εαυτούς μας. Τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας με την Κοπεγχάγη και τη Ρούμπιν Καζάν ήταν καθοριστικά για το ότι δεν καταφέραμε το στόχο μας. Πρέπει τώρα να γυρίσουμε διακόπτη και να στραφούμε στις εγχώριες υποχρεώσεις μας. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στο προσεχές ματς με την Κέρκυρα. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο όπως πέρυσι».
    Όσο για τις πρώτες εντυπώσεις του από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Βραζιλιάνος μέσος είπε: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Θα μας βοηθήσει, αλλά πρέπει κι εμείς να τον βοηθήσουμε, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να μας οδηγήσει στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

     
    Read more!

    Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 0-3 *ΒΙΝΤΕΟ*

    Δύο γκολ πέτυχε ο Πέδρο εις βάρος του Παναθηναϊκού
    Αποχαιρέτησε Ευρώπη νωρίς..

    Και τώρα Ελλάδα..

    Λύγισαν οι πράσινοι στην ανωτερότητα των Καταλανών..



    Δεν είναι ντροπή να χάνεις από ομάδες του playstation
    Τσάμπιονς Λιγκ ήταν και πέρασε... Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 0-3 από τη Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Ρούμπιν Καζάν με 1-0 επί της Κοπεγχάγης, καταλαμβάνει οριστικά την 4η θέση του ομίλου. Αυτό μεταφράζεται σε μαθηματικό αποκλεισμό ακόμα και από το Γιουρόπα Λιγκ, αφού απέχει τέσσερις βαθμούς από την τρίτη θέση. Ο Πέδρο δύο φορές (27', 69') και ο Μέσι (62') πέτυχαν τα γκολ που έδωσαν τη νίκη στους Καταλανούς.

    Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 0-3
    Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά κατέβηκε στο γήπεδο και προσπάθησε να κοντράρει όσο μπορούσε τη Μπαρτσελόνα. Ωστόσο η διαφορά κλάσης και ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανέστατη και απολύτως φυσιολογικά ήρθε το 0-3. Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού έτρεξαν, μάρκαραν, επιχείρησαν να επιτεθούν, όμως η ταχύτητα, η ομοιογένεια και οι αυτοματισμοί των Καταλανών δεν στάθηκε δυνατό να περιοριστούν. Οι μπλαουγκράνα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και στις στιγμές που εναλλάσουν την μπάλα, απλά δεν "παίζονται". Οι πράσινοι έχουν κάθε λόγο να είναι εντάξει με τη συνείδηση τους, αφού πραγματικά έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν.

    Στο ντεμπούτο στον πάγκο του Τριφυλλιού, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε τους ποδοσφαιριστές του να καταθέτουν στο χορτάρι τον εγωισμό τους και τον ιδρώτα τους, αλλά σε αυτό το παιχνίδι, απλά δεν ήταν αρκετό. Ο Πορτογάλος προπονητής έβγαλε τα συμπεράσματα του, έκανε μια πρώτη αξιολόγηση του ρόστερ και από την Πέμπτη, η σεζόν αρχίζει ουσιαστικά για αυτόν. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται την Κυριακή από την Κέρκυρα και χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη, για να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό ή να τον πιάσει στην πρώτη θέση εάν ηττηθεί το Σάββατο από την ΑΕΚ. Το Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε άδοξα, όμως ανήκει στο παρελθόν και πλέον η προσοχή και η συγκέντρωση, στρέφονται ολότελα στην Ελλάδα. Αυτός που έδειξε το δρόμο ήταν ο κόσμος, φωνάζοντας στο τέλος το σύνθημα "Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ"...


    Τα GOAL της Barcelona εδώ




    LIVE από το ΟΑΚΑ

    Δεδομένο το πρόστιμο στους πράσινους

    Βαρύ χρηματικό πρόστιμο αναμένεται να επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ στον Παναθηναϊκό για όσα συνέβησαν στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα.
    Η εισβολή του οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του ματς, τα καπνογόνα και οι κροτίδες στο τέλος του παιχνιδιού, αλλά και τα λέιζερ που ενόχλησαν ιδιαίτερα θα έχουν ως αποτέλεσμα οι πράσινοι να τιμωρηθούν με μεγάλο πρόστιμο.


    ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΟΣ..ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ..
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(;)
    Read more!

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...