ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τσιάρτας: «Περίμενα πιο τολμηρό τον Παναθηναϊκό»

Έναν Παναθηναϊκό με μεγαλύτερη διάθεση να πιέσει και να απειλήσει την Μπαρτσελόνα κι όχι τόσο αμυντικογενή περίμενε ο Βασίλης Τσιάρτας στο χθεσινό ματς του Champions League, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ήθελε περισσότερο να κλείσει τους χώρους και ο Σισέ ήταν πάλι απομονωμένος», τόνισε ο παλαίμαχος μέσος. «Ξέρουν τι θα κάνουν πριν πάρουν την μπάλα», δήλωσε για τον τρόπο παιχνιδιού των Καταλανών.
Τσιάρτας: «Περίμενα πιο τολμηρό τον Παναθηναϊκό»
Αναλυτικά, ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:

- για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός: «Με βάση το πώς είχε εξελιχθεί το προηγούμενο παιχνίδι της Ρούμπιν με την Κοπεγχάγη, περίμενα έναν Παναθηναϊκό πιο τολμηρό. Δεν είχε να χάσει τίποτα και θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο την Μπαρτσελόνα για να δημιουργήσει ευκαιρίες και να σκοράρει. Αν μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα στην Μπαρτσελόνα, μπορείς να το κάνεις μόνο όταν δεν της επιτρέπεις να έχει πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια, πιέζοντας ψηλά. Εκεί χρειάζεται βέβαια να έχεις πολλά τρεξίματα. Σε κάποιες φάσεις λειτούργησε αυτό και φάνηκε πως θα μπορούσε να ήταν οδηγός στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, αλλά φάνηκε πως ο προπονητής ήθελε περισσότερο να κλείσει τους χώρους. Δημιούργησε μία συμπαγή αμυντική διάταξη στην άμυνα και στα χαφ, με αποτέλεσμα ο Σισέ να είναι πάλι απομονωμένος και αυτό το πράγμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να πετύχει. Άλλωστε πρόκειται για μία ομάδα με υπομονή στο παιχνίδι της και τη δυνατότητα να κάνει γκολ τη μισή ευκαιρία. Μετά από λίγη ώρα άρχισε να φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Όταν είσαι υποχρεωμένος να κερδίσεις ένα παιχνίδι, ας το κάνεις παίζοντας επιθετικά και τολμώντας περισσότερο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα χιλιόμετρο παραπάνω από την Μπαρτσελόνα, αλλά εκείνη είχε την κατοχή, συνεπώς το τρέξιμο του Παναθηναϊκού ήταν ως επί το πλείστον άσκοπο».

- για το αν υπάρχει τρόπος να σταματήσεις την Μπαρτσελόνα: «Με κάποιον τρόπο όλες τις ομάδες μπορείς να τις σταματήσεις. Το ζητούμενο είναι ποιος είναι ο τρόπος αυτός και να κοιτάς τον αντίπαλο στα μάτια. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πως σεβάστηκε περισσότερο από ό,τι έπρεπε την Μπαρτσελόνα, αλλά ήταν θέμα διαχείρισης του παιχνιδιού. Και η Μπαρτσελόνα διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα. Υπήρχαν δύο πεντάλεπτα στο πρώτο ημίχρονο που πίεσε πολύ. Στο δεύτερο μέρος μπήκε δυνατά για να τελειώσει το ματς κι εκεί ήταν που κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ. Το τρίτο τέρμα ήταν τυπική διαδικασία. Δεν παράτησε το παιχνίδι η Μπαρτσελόνα, καθώς έχει μάθει από την αρχή να είναι αφεντικό του αγώνα».

- για το μυστικό της επιτυχίας των ισπανικών ομάδων: «Οι Ισπανοί κάνουν την μπάλα και τρέχει. Αυτό που διαπίστωσα μέσα από το γήπεδο ήταν πως έχουν μια τρομακτική ετοιμότητα πριν πάρουν την μπάλα στα πόδια τους. Παρακολουθούσα όχι ποιος έχει την μπάλα, αλλά οι υπόλοιποι τι κάνουν. Αυτό το πράγμα, να ξέρουν πριν πάρουν την μπάλα τι θα κάνουν, πού είναι ο συμπαίκτης τους και πώς θα ενεργήσουν, είναι πολύ σημαντικό. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν μπαίνουν σε προσωπικές μονομαχίες, στο ένας εναντίον ενός, δεν κρατούν πολύ την μπάλα και το πετυχαίνουν αυτό παίζοντας γρήγορα κι όχι βιαστικά, με μία-δύο επαφές. Αυτό πεθαίνει τον αντίπαλο, τον εξοντώνει, αλλά δεν εξαντλεί την ίδια ομάδα καθώς τρέχει η μπάλα και όχι τόσο οι ίδιοι».

- για τις συμβουλές που δίνει στους παίκτες που εκπροσωπεί ως μάνατζερ: «Προσπαθώ να μεταφέρω στα παιδιά που εκπροσωπώ τις παραστάσεις που έχω και πώς θα παίζουν σωστό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Το κομμάτι της αυτοσυγκέντρωσης είναι το κλειδί της επιτυχίας. Η συγκέντρωση και η καθαρή σκέψη δεν είναι μονοπώλιο της Μπαρτσελόνα, αλλά είναι θέμα νοοτροπίας. Εμείς εδώ πρώτα παίρνουμε την μπάλα και μετά σκεφτόμαστε τι θα την κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...