ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Oνειρικό ντεμπούτο!

Oνειρικό ντεμπούτο!
«Βάπτισμα του πυρός» για δύο στο clasico της Δευτέρας, αφού Νταβίντ Βίγια και Άνχελ Ντι Μαρία παίζουν το πρώτο ντέρμπι στη νέα τους καριέρα. Το gazzetta.gr θυμάται το πρώτο ντέρμπι παικτών Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στο Καμπ Νου που συνοδεύτηκε και από δικά τους γκολ! Βαριά κληρονομιά άφησαν στον Νταβίντ Βίγια οι Ετό και Ιμπραΐμοβιτς, οι οποίοι και είχαν καταφέρει να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους σε ένα Clasico. Βέβαια, και ο διεθνής Ισπανός έχει σκοράρει ουκ ολίγες φορές κόντρα στη Ρεάλ, και τα 6 τέρματά του αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για ένα μεγάλο ματς το βράδυ της Δευτέρας. Ντεμπούτο είναι πιθανό να κάνει ο Μασεράνο, αν ο Γκουαρντιόλα «θυσιάσει» τον Πέδρο, ενώ δεν αποκλείεται γεύση ντέρμπι να πάρει και ο Αντριάνο, αν και ο Μάξουελ δύσκολα θα χάσει τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Από τα έξι φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της Ρεάλ, μόνο ο Οζίλ δεν ξέρει το Καμπ Νου, αφού οι Πέδρο Λεόν, Κανάλες, Καρβάλιο, Κεντίρα, έχουν εμπειρίες, και σχεδόν όλες είναι… τραυματικές. Ακόμα και ο Άνχελ Ντι Μαρία, στον οποίο θα είναι στραμμένα τα βλέμματα, έχει παίξει σε φιλικό κόντρα στην Εθνική Καταλονίας, με την Αργεντινή να ηττάται με 4-2.
Ποιοι παίκτες όμως ήταν αυτοί που σκόραραν στο ντεμπούτο τους σε Clasico στο Καμπ Νου;

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 1-0 (2009-10)
Ματς καθοριστικό για τον τίτλο, ο Σουηδός πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ωστόσο λίγοι θυμούνται πλέον τα… κατορθώματα του Ιμπραΐμοβιτς στην Μπαρτσελόνα.

Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Ρεάλ Μ.)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-3 (2006-07)
Ένας από τους κορυφαίους φορ που πέρασαν από την Πριμέρα. Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ είχε πετύχει δύο τέρματα στο ντεμπούτο του, σε μια μαγική σεζόν με 25 γκολ στο πρωτάθλημα, τον τίτλο του πρωταθλητή και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Λίονελ Μέσι
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-3 (2006-07)
Σύμφωνα με τους Ισπανούς, το χατ τρικ που πέτυχε στο Clasico ήταν αυτό που του απογείωσε την καριέρα. Σίγουρα, δεν έχουν άδικο, γιατί αν είσαι μόλις 19 ετών και σκοράρεις τρία γκολ κόντρα στη «Βασίλισσα» δείχνεις πως εκτός από τεράστιο ταλέντο διαθέτεις και μεγάλη ψυχή!

Ροναλντίνιο (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-0 (2004-05)
Όλοι περίμεναν το πρώτο Clasico του Ροναλντίνιο, ωστόσο ο Βραζιλιάνος απογοήτευσε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, αφού στην πρώτη του χρονιά ήταν τραυματίας, με την Μπάρτσα να χάνει 2-1 από τη Ρεάλ. Την επόμενη σεζόν έδωσε το «παρών» και σκόραρε με πέναλτι.

Σάμουελ Ετό (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-0 (2004-05)
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Σάμουελ Ετό εκδικήθηκε την πρώην του ομάδα με την πρώτη ευκαιρία. Και τι καλύτερο για τον Καμερουνέζο να σκοράρει σε ένα Clasico. Πέτυχε ένα τέρμα και βοήθησε σε μια εύκολη νίκη.

Zινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μ.)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (2001-02)
Τον Μάρτιο του 2002 ήταν το πρώτο «κέρασμα» του Γάλλου, σε ένα ντέρμπι χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον, αφού αφεντικό της Πριμέρα ήταν η Βαλένθια. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, ο Ζιντάν πέτυχε δύο γκολ στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και έστειλε την ομάδα του σε τελικό και φυσικά στο βάθρο του νικητή!

Σόνι Άντερσον (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μ. 3-0 (1997-98)
Σε μια εξαιρετική σεζόν για την Μπαρτσελόνα, που κατέκτησε τον τίτλο με 11 πόντους διαφορά από τη δεύτερη… Μπιλμπάο. Ένα από πιο εύκολα Clasico, με τον Σόνι Άντερσον να σκοράρει σε ντεμπούτο και να κάνει ευκολότερα τα πράγματα

Ρονάλντο (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (1996-97)
Εξαιρετική σεζόν για το «φαινόμενο», όχι όμως για την Μπαρτσελόνα που έχασε για δυο βαθμούς από τη Ρεάλ το πρωτάθλημα. Ο Ρονάλντο θα πετύχει τη σεζόν 34 γκολ και ένα από αυτά επιτεύχθηκε στο ντέρμπι. Λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε, αλλά ως αντίπαλος της Μπάρτσα.

Μέχο Κόντρα (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μ. 3-0 (1995-96)
Τι και αν έμεινε στο Καμπ Νου μόλις μια σεζόν, αφού με την απόλυση του Κρόιφ ήρθε και η… δική του, ο Βόσνιος κατάφερε σε ένα Clasico να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής και να σκοράρει δύο τέρματα!

Ρομάριο (Μπαρτσελόνα)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μ. 5-0 (1993-94)
Ένα από τα καλύτερα ντέρμπι για τους Καταλανούς, με το κοντέρ να σταματά στα πέντε γκολ και τον Ρομάριο να πετυχαίνει τρία γκολ και να βοηθά στην κατάκτηση του τίτλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...