ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΑ

Μπουμσόνγκ
Μασεράνο
Θανάσης Γιαννακόπουλος
Νικόλας Πατέρας
Γκουαρντιόλα
Φερέιρα
Χριστοδουλόπουλος
Πέδρο
Κατσουράνης
Ζιλμπέρτο

Μπουμσόνγκ: «Μπορούσαμε κάτι καλύτερο…»

Μπουμσόνγκ: «Μπορούσαμε κάτι καλύτερο…»
Απογοητευμένος από την ήττα και το πρόωρο τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μετά την ήττα με 3-0 από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.
«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα. Έστω κι αν αντιμετωπίζαμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, είχαμε όρεξη να κερδίσουμε, ιδιαίτερα μπροστά στους φιλάθλους μας. Πιστεύω πως αξίζαμε κάτι καλύτερο. Είχαμε την ομάδα για να τερματίσουμε δεύτεροι στον όμιλο, αλλά δυστυχώς είμαστε έξω από όλες τις διοργανώσεις», τόνισε ο Γάλλος αμυντικός.
Ο Μπουμσόνγκ θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα, αν και πιστεύει πως ίσως τα πράγματα εξελίσσονταν διαφορετικά σε περίπτωση που ο Σισέ αξιοποιούσε την ευκαιρία του στην αρχή του αγώνα. «Αν είχαμε ανοίξει το σκορ στη φάση του Σισέ σίγουρα ο αγώνας θα είχε άλλη τροπή. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε πως η Μπαρτσελόνα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και απόψε κέρδισε ο καλύτερος. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτά τα αστέρια. Όμως θα πάρουμε τα μαθήματά μας από τον αγώνα αυτό και το μέλλον θα μας δικαιώσει».
Όσο για το πόσο πρόλαβε να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός στις τρεις ημέρες προπονήσεων υπό τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, είπε: «Σε θέματα τακτικής, παρόλο που δεν είχαμε πολλές ημέρες μπροστά μας, κάναμε καλή προετοιμασία. Αν δεν το είχαμε κάνει, ενδεχομένως να είχαμε δεχτεί πολύ περισσότερα γκολ».

Μασεράνο: «Δεν ήταν τόσο εύκολο»


Μασεράνο: «Δεν ήταν τόσο εύκολο»
Δυσκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό 3-0 κέρδισε η Μπαρτσελόνα τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα ο Χαβιέρ Μασεράνο.
«Δεν ήταν τόσο εύκολο το ματς, όσο δείχνει το τελικό σκορ. Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά μετά το γκολ του Πέδρο τα πράγματα απλοποιήθηκαν για μας και με το δεύτερο όλα τελείωσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως πήραμε τη νίκη που μας εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλο», τόνισε ο Αργεντινός μέσος.
Όσο για το ντέρμπι της Δευτέρας με τη Ρεάλ Μαδρίτης είπε: «Είναι ένα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Θέλουμε να ξεκουραστούμε και στη συνέχεια να προετοιμαστούμε για να φτάσουμε στο ματς αυτό στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προκειμένου να πάρουμε τη νίκη».

Θανάσης: «Πάμε για το νταμπλ»

Η κατάκτηση του νταμπλ είναι πλέον ο στόχος του «τριφυλλιού» όπως ανέφερε και με δηλώσεις του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την Μπαρτσελόνα.
Αναλυτικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε: «θέλω να ευχαριστήσω το θεό που είδα αυτή την ομάδα (σ.σ. την Μπαρτσελόνα) ήταν απίθανη και απίστευτη και ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι μπορούσε, ήταν υπεράνω των δυνάμεων του, απέναντι στην καλύτερη του κόσμου».


Πατέρας: «Πολλά τα κακά φέτος»
Πατέρας: «Πολλά τα κακά φέτος»
Αφού αρχικά επισήμανε πως φέτος έχουν γίνει πολλά κακά στην ομάδα, στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλας Πατέρας ξεκαθάρισε πως πλέον όλοι κοιτάζουν την συνέχεια.
Αρχικά ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» στάθηκε στον αντίπαλο την μεγάλη Μπαρτσελόνα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θαυμάσαμε σήμερα τη Μπαρτσελόνα, ήταν ένα ωραίο ματς με μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, το αφήνουμε πίσω μας και συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο μας ματς με τη Κέρκυρα».
Για το που χάθηκε η πρόκριση: «Δεν μπορώ να πω τώρα σε ποιο παιχνίδι χάθηκε η πρόκριση» και στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν έφταιγε το κακό ξεκίνημα απάντησε:« Πολλά κακά έχουν γίνει φέτος νομίζω ότι βλέπετε, πάντως είδατε και εσείς ότι υπάρχει βελτίωση».


Γκουαρντιόλα: «Σημαντική η νίκη επί του Παναθηναϊκού»

Σημαντική χαρακτήρισε τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Παναθηναϊκού ο Πεπ Γκουαρντιόλα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και την επικράτηση των Καταλανών με σκορ 3-0.
«Πάντα τα παιχνίδια στην Ευρώπη είναι δύσκολα και το να νικάς τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα είναι πάντα σημαντικό. Πέρυσι παίξαμε στον ημιτελικό και πήραμε το πρωτάθλημα. Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και δεν έχω να πω κάτι για τον Μουρίνιο», δήλωσε ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα».

Φερέιρα: «Έχουμε δυνατότητες»
Πολλά περιθώρια για τη δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας διέκρινε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα εστιάζοντας το βασικό πρόβλημα της ομάδας στην έλλειψη αυτοπεποίθησης των παικτών του.
Φερέιρα: «Έχουμε δυνατότητες»
«Έχω μια πιο σαφή εικόνα για τις δυνατότητες της ομάδας μας. Βεβαίως αναφέρομαι στους παίκτες που έπαιξαν σήμερα. Η ιδέα ήταν να δω πώς αντιμετωπίζουν μια μεγάλη ομάδα. Πιστεύω πως στα πρώτα 45 λεπτά κάναμε έναν ισορροπημένο αγώνα σαν ομάδα. Εννοείται πως η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, κάτι που κάνει απέναντι σε όλες τις ομάδες. Είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά πριν ανοίξουν το σκορ είχαμε κι εμείς ευκαιρίες, κυρίως αυτή με τον Σισέ. Όταν η ομάδα δεν είχε την μπάλα, είχε λιγότερη εμπιστοσύνη, γι’ αυτό πιστεύω πως πρέπει να έχουμε περισσότερη κατοχή. Η ομάδα ήταν καλή, έδειξε δυνατότητα να κλείνει χώρους και να συνδυάζεται. Είχαμε κάποια προβλήματα στις αντεπιθέσεις, αλλά αυτό συμβαίνει κόντρα σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Αναφέρομαι κυρίως στο πρώτο γκολ, που δεν πρέπει να αντιδράσουμε ξανά έτσι. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο γκολ, που επίσης ξεκίνησε έτσι. Αυτό στέρησε στην ομάδα μου τη δυνατότητα να αντιδράσει. Αυτά που είδα, πάντως, είναι πως έχουμε μία ομάδα με καλό δυναμικό και δυνατότητες, συνεπώς μπορούμε να δουλέψουμε αυτό για να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα στο μέλλον», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι θέμα εμπιστοσύνης, να καταλάβουν οι παίκτες ότι μπορούν να αντιδράσουν και να έχουν αυτοπεποίθηση». Σχολιάζοντας το δυναμικό «παρών» του κόσμου του Παναθηναϊκού, ο Πορτογάλος τεχνικός φάνηκε ενθουσιασμένος. «Με αυτούς τους φιλάθλους, με αυτή τη θέρμη κι αυτό το πάθος, πρέπει να κάνουμε μια ομάδα πολύ πιο ισχυρή. Μία ομάδα που εκφράζει το πάθος τους και θα χαίρονται να τη βλέπουν». Τέλος, για το όσα συζητούσε για περίπου πέντε λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της κουβέντας και αρκέστηκε να πει πως «… ήταν μία φιλική συζήτηση».


Λάζαρος:«Ίσως να ήταν αλλιώς αν το έβαζε ο Τζιμπρίλ»

Στην χαμένη ευκαιρία του Τζιμπρίλ Σισέ στάθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο νεαρός άσος έδωσε παράλληλα το σύνθημα της νίκης για το επόμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Από την πλευρά του ο Γκαρσία τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ειδικά με την έλευση του Φερέιρα.
«Η ροή το έφερε έτσι και τρέξαμε πολύ παραπάνω στο ματς. Μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό, όμως ο τρόπος που αλλάζουν την μπάλα σε κοιμίζει. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και εμείς ήμασταν πολύ καλά στημένοι. Με την Κοπεγχάγη και την Ρουμπίν χάθηκε η πρόκριση. Πλέον κοιτάμε την Κέρκυρα και δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα από την νίκη. Στόχος μας είναι το ντάμπλ και πάμε για νίκη».

Πέδρο: «Δύσκολα νικάς τον Παναθηναϊκό»

Ευχαριστημένος για τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ο Πέδρο μετά τη λήξη του αγώνα, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ. Πρόσθεσε μάλιστα, πως είναι δύσκολο να επικρατεί κανείς στο ΟΑΚΑ.
Πέδρο: «Δύσκολα νικάς τον Παναθηναϊκό»

«Είναι πολύ δύσκολο να νικάς τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, μπροστά στον κόσμο του. Εμείς τα καταφέραμε και πήραμε την πρώτη θέση του ομίλου και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είχαμε καιρό να νικήσουμε εκτός έδρας. Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για κατάκτηση του Champions League», είπε αρχικά ο παίκτης της Μπαρτσελόνα.
«Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και να κάνουμε υπερήφανοι τον κόσμο μας. Θα είναι δύσκολο, αλλά εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας και μπορούμε να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε αναφερόμενος στο επερχόμενο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης.


Κατσουράνης: "Μίλησε η κλάση της Μπάρτσα"


"Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Μέχρι το 0-2 στεκόμασταν καλά στο γήπεδο. Ομως, μετά μίλησε η κλάση και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα."
Για την ευκαιρία του Σισέ:
"Όλα τα γκολ μπαίνουν κι όλα τα γκολ χάνονται. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο"
Για την συνέχεια των υποχρεώσεων του Τριφυλλιού:
"Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Έχουμε ένα δύσκολο ματς στην Κέρκυρα και πρέπει να νικήσουμε."


Ζιλμπέρτο: «Μόνο εμείς φταίμε»

Αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού είναι οι παίκτες της ομάδας, όπως δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.
«Προσπαθήσαμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτή την ομάδα με τον τρόπο που παίζει. Η Μπαρτσελόνα κρατούσε πολλή ώρα την μπάλα και μετά από κάποια ώρα κουραστήκαμε», τόνισε για την ήττα από τους «μπλαουγκράνα» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν άλλο για τον αποκλεισμό παρά τους εαυτούς μας. Τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας με την Κοπεγχάγη και τη Ρούμπιν Καζάν ήταν καθοριστικά για το ότι δεν καταφέραμε το στόχο μας. Πρέπει τώρα να γυρίσουμε διακόπτη και να στραφούμε στις εγχώριες υποχρεώσεις μας. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στο προσεχές ματς με την Κέρκυρα. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο όπως πέρυσι».
Όσο για τις πρώτες εντυπώσεις του από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Βραζιλιάνος μέσος είπε: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Θα μας βοηθήσει, αλλά πρέπει κι εμείς να τον βοηθήσουμε, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να μας οδηγήσει στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...