ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Καράνκα: «Έξαλλος ο Μουρίνιο»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο λόγω τιμωρίας παρακολούθησε από το ξενοδοχείο τη ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» και ο βοηθός του, Αϊτόρ Καράνκα, μετέφερε μετά τον αγώνα την έντονη δυσαρέσκειά του για τη διαιτησία στον αγώνα. 
Καράνκα: «Έξαλλος ο Μουρίνιο»


«Μιλήσαμε μετά το τέλος του αγώνα με τον κόουτς και μου είπε να μεταφέρω τα συγχαρητήριά του στην ομάδα. Είναι κι εκείνος έξαλλος, όπως όλοι στις τάξεις της Ρεάλ. Είχε πει πως μετά από ό,τι έγινε στο ‘Μπερναμπέου’ όλα είχαν κριθεί και είχε δίκιο. Είχε πει πως ήταν αδύνατο να περάσουμε, όπως κι έγινε», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί σε εκείνη τη φάση και αυτό το γκολ θα άλλαζε τα πάντα. Δεν είδα καθαρά τη φάση, αλλά όλοι λένε πως ήταν κανονικό το γκολ. Σήμερα τελειώσαμε έντεκα εναντίον έντεκα. Στα τέσσερα ματς που τελειώσαμε με δέκα παίκτες, είχαμε δύο ισοπαλίες και από μία νίκη. Αν δεν είχε αποβληθεί στο πρώτο ματς ο Πέπε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά». 

Όσο για την εικόνα της ομάδας του, είπε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσπάθεια της ομάδας μας. Έχει αποδείξει πως είναι πραγματική ομάδα και στέκεται όρθια παρά τις αντιξοότητες».
Πηγή sport-fm
Read more!

Τελειώνει του Μιραλάς

Θέμα ωρών είναι να ολοκληρωθεί το σίριαλ της υπογραφής νέου συμβολαίου του Ολυμπιακού με τον Κέβιν Μιραλάς. Ο μάνατζερ του Βέλγου επιθετικού, Κριστόφ Ενροτό, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και αναμένεται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη να γίνει το ραντεβού με τη διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. 
Τελειώνει του Μιραλάς


Η επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους είναι δεδομένη κι έχει αποτυπωθεί πολλάκις στις δηλώσεις του παίκτη. Μένει να βρεθεί η χρυσή τομή στα χρήματα που θα έχει λαμβάνειν με την αναπροσαρμογή των αποδοχών του ο διεθνής φορ, αλλά και στη ρήτρα που θα οριστεί στο συμβόλαιό του για μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. 

Καθαροί… οι πρώτοι «ερυθρόλευκοι» 

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, αφού το πρώτο γκρουπ ποδοσφαιριστών της ομάδας που πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση που βρίσκονται μετά το Πάσχα, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. 

Οι Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Α. Παπαδόπουλος και Ρ. Μπράβο, πέρασαν τις εξετάσεις με απόλυτη επιτυχία, αφού κανείς δεν πήρε βάρος! Κάτι που δείχνει τον επαγγελματισμό των παικτών, αφού παρά το γεγονός πως η ομάδα δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και μεσολάβησαν οι γιορτές του Πάσχα, οι αθλητές πρόσεξαν τη ζωή και διατροφή τους. 

Αύριο θα περάσει από τα τεστ το δεύτερο γκρουπ, στο οποίο βρίσκονται οι Τοροσίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Ρόμενταλ, Ουρτάδο, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζιμπούρ και Ζαϊρί, ενώ την Παρασκευή θα ακολουθήσει το τρίτο με τους Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Επστάιν, Γκαλίτσιο και Μήτρογλου. 

Κατά τα άλλα, ο Γιώργος Γκαλίτσιος ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, ενώ ο Άλμπερτ Ριέρα συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί στο γυμναστήριο και στο γήπεδο με το ιατρικό τιμ να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει γίνει απολύτως καλά. Τέλος, θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο έκανε ο Βασίλης Τοροσίδης.
Πηγή sport-fm
Read more!

Μπατίστ: «Είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση»

Στην σπουδαιότητα του ημιτελικού κόντρα στην Σιένα, στάθηκε ο Μάικ Μπατίστ κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στην Βαρκελώνη. 
Μπατίστ: «Είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση»


Ο Αμερικανός χαρακτήρισε «πρόκληση» την αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα, ενώ στο ίδιο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των Δημήτρη Ιτούδη και Ίαν Βουγιούκα. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών: 

Μάικ Μπατίστ: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Είναι τα ματς που κάθε ομάδα στην Ευρώπη περιμένει όλη τη σεζόν. Εμείς είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Είναι πολύ σημαντικό το πρώτο ματς και γι’ αυτό είναι και το πιο δύσκολο. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα. Η Σιένα είναι σκληρός αντίπαλος παίζει πολύ δυνατά, με πολύ ενέργεια και πολύ δυνατή άμυνα. Εμείς θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι και θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση». 

Βουγιούκας: «Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα. Ο ημιτελικός με τη Σιένα είναι πολύ σημαντικός, γιατί είναι το πρώτο ματς που θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Στις μέρες που απομένουν θα δουλέψουμε κι άλλο για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι». 

Δημήτρης Ιτούδης: «Η ομάδα έχει ακόμη δύο ημέρες μέχρι τον ημιτελικό και πιστεύω πως θα τις εκμεταλλευτούμε σωστά. Είναι αλήθεια πως είχαμε μια ατυχία με τον Ντρου (σ.σ. Νίκολας) και τον Διαμαντίδη, ωστόσο, πιστεύω πως αμφότεροι θα είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα και να κάνουν το καλύτερο δυνατό».

Πηγή sport-fm Read more!

Υποβιβασμός για Ηρακλή!

Υποβιβασμός για Ηρακλή!Στη Football League θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Ηρακλής! Η έφεσή του απορρίφθηκε, σε αντίθεση με αυτή του Πανιωνίου, καθώς ο φάκελος που κατατέθηκε και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν κάλυψαν τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ. 

Πλέον αναμένεται η εκδίκαση της προσφυγής της Σούπερ Λίγκας στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου η διοργανώτρια αρχή θα εισηγηθεί να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης και να μην ανέβει μία επιπλέον ομάδα της Football League στη Σούπερ Λίγκα, όπως αναφέρει ο κανονισμός. Στην εκδίκαση έχει ζητήσει να παρέμβει και η Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής. 


Αντίθετα με τον Ηρακλή, ο Πανιώνιος εξασφάλισε την άδεια από την Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού τα στοιχεία που προσκόμισε κατά την εκδίκαση της έφεσης κρίθηκαν επαρκή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις: 

1.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών. 

2.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών. 

3.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League».

Πηγή sport-fm Read more!

Τελειώνει με Αμπντούν

Πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει την πρώτη του μεταγραφή, μετά από αυτή του Χαβίτο, βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προχωρήσει πολύ την υπόθεση του Τζαμέλ Αμπντούν, με το θέμα να χρειάζεται μια τελική συνάντηση μεταξύ των διοικούντων την ομάδα με την Καβάλα, για να κλείσει οριστικά. Το συζητάει ο Χλεμπ. Οι προϋποθέσεις για επιστροφή Σηφάκη. 
Τελειώνει με Αμπντούν


Νέες συζητήσεις και μάλιστα προχωρημένες έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ολυμπιακού και Καβάλας, αναφορικά με τον Τζαμέλ Αμπντούν. Οι «Αργοναύτες» έχουν κάνει γνωστές τις απαιτήσεις τους, οι οποίες κυμαίνονται περί το ένα εκατομμύριο ευρώ, με αποτέλεσμα να απομένει μόνο η επίσημη πρόταση από τους «ερυθρόλευκους». Βέβαια, στο… κόλπο είναι και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ζητήσει από την Καβάλα να περιμένει πριν τον δώσει. 

Πέραν του Αλγερινού χαφ, στα υπ’ όψιν των Πειραιωτών είναι και ο Βίκτορ Βιτόλο από το ελληνικό πρωτάθλημα, για τον οποίο μπορεί να «ζεσταθούν» στου Ρέντη αν δεν προχωρήσουν οι περιπτώσεις από το εξωτερικό. Η απόκτηση του Ισπανού μέσου είναι αρκετά πιθανή, από τη στιγμή που μπαίνουν στη… μέση και τα έμψυχα ανταλλάγματα, τα οποία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ο Ολυμπιακός. 

Όσον αφορά το εξωτερικό, η υπόθεση του Αλεξάντερ Χλεμπ, ο οποίος έχει προταθεί και πάλι στους «ερυθρόλευκους», έχει πάει στα χέρια του Μαθία, ο οποίος θα αποφασίσει από κοινού με Βαλβέρδε και Κοβάσεβιτς, κατά πόσο είναι εφικτή κάποια κίνηση για την απόκτησή του. Ο Λευκορώσος μέσος φέρεται διατεθειμένος να το συζητήσει, κυρίως λόγω της συμμετοχής του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, αλλά τα οικονομικά δεδομένα είναι αρκετά υψηλά, αφού τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει συνιστούν απαγορευτικό ποσό. Αν γίνει πρόταση από τους Πειραιώτες, αυτή θα φτάνει το πολύ τα 2 εκατομμύρια ευρώ. 

*«Ανοιχτό» εξακολουθεί να παραμένει το θέμα Πισάρο, αλλά με λίγες πιθανότητες, αφού ο Χιλιανός μέσος δεν φέρεται διατεθειμένος να φύγει από τη Ρόμα και κατ’ επέκταση από τη Serie Α. 

Πηγή Sport-fm Read more!

Και ο Κεϊρίσον στη λίστα


Οι προτάσεις δεν σταματούν στα γραφεία του Ολυμπιακού, και έτσι ανάμεσα στα πολλά ονόματα ξεχωρίζουν εκείνων που ανήκουν στην Μπαρτσελόνα, όπως του Κεϊρίσον, του Χλεμπ και του Σάντσεθ.

Σχετικά με τον Λευκορώσο Αλεξάντερ Χλεμπ, πρόκειται για παίκτη με αξιοσημείωτη εμπειρία και βρίσκεται σχετικά ψηλά στην ερυθρόλευκη λίστα.

Ο αμυντικός μέσος Βίκτορ Σάντσεθ ανήκει επίσης στους Μπλαουγκράνα, αλλά αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Χετάφε.

Ο γνωστός σε πολλούς Κεϊρίσον έχει επίσης δοθεί δανεικός από την Μπαρτσελόνα. Έχει γυρίσει στην πατρίδα του, τη Βραζιλία, για λογαριασμό της Σάντος. Είναι πολύ ποιοτικός γκολτζής και ο Ολυμπιακός έχει δείξει ενδιαφέρον στο παρελθόν. Η λογική λέει ότι η Μπαρτσελόνα δεν σκοπεύει να τον πουλήσει, και αν το έκανε θα ήταν πέρα από τα οικονομικά δεδομένα του Ολυμπιακού, μια και για να τον αποκτήσει ξόδεψε περίπου 20 εκατ. ευρώ. Ο δανεισμός του όμως είναι τελείως διαφορετικό σενάριο, στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι ίσως να μπορούσαν να τον φέρουν στο Λιμάνι.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ο «Κάρα» για την ομάδα του «Ζοτς»


Ο Γιώργος Καραγκούνης συμμετείχε στον μαραθώνιο του newstoday.gr για το «Χαμόγελο του παιδιού» και αναφέρθηκε στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, όντας σίγουρος για την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού.

Ο εκ των αρχηγών του τριφυλλιού είχε Live διάλογο με τους αναγνώστες του σάιτ και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Για διάκριση στη Βαρκελώνη από το μπασκετικό Παναθηναϊκό: «Και το εύχομαι και το πιστεύω, γιατί έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη».

Για τα πλέι οφ και την κορυφή ανέφερε σε φίλο των πρασίνων: «Να είσαι πάντα αισιόδοξος».

Για να σκοράρει πάλι στη Τούμπα: «Αν θα ξανά βάλω τέτοιο γκολ θα πάρω πάλι μεταγραφή στο εξωτερικό φίλε. Η Τούμπα είναι η πιο καυτή έδρα που έχω αγωνιστεί».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δυστυχώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και εμάς μας κόβουν την χαρά του παιχνιδιού... Και όσο για το γκολ το ελπίζω και εγώ να σκοράρω στα πλέι οφ».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τελική ευθεία για «Τόρο», Μιραλάς


Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να «κλείσουν» οριστικά για τον Ολυμπιακό τα θέματα των Κέβιν Μιραλάς και Βασίλη Τοροσίδη, με τους δύο άσους να υπογράφουν νέα συμβόλαια με τους Πειραιώτες.

Εβδομάδα... ανανεώσεων αναμένεται να είναι αυτή που διανύουμε για τον Ολυμπιακό, αφού σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ οι Πειραιώτες αναμένεται να τελειώσουν οριστικά με την υπόθεση τόσο του Κέβιν Μιραλάς αλλά και του Βασίλη Τοροσίδη.

Όσον αφορά τον Βέλγο άσο, καθόλου απίθανο δεν είναι να βρεθεί στην Ελλάδα ακόμα και τη μέρα που διανύουμε (4/5) ο μάνατζερ του Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό, ώστε να έχει το τελικό ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ακολούθως να βρεθεί η «χρυσή» τομή που θα κρατήσει τον 23χρονο άσο στο Λιμάνι για αρκετά χρόνια ακόμα.
Όπως είναι γνωστό, εδώ και αρκετές βδομάδες οι άνθρωποι των Πειραιωτών θέλουν να «δέσουν» τον Βέλγο άσο αυξάνοντας τη ρήτρα του συμβολαίου του, ώστε σε μελλοντική πώληση ο Ολυμπιακός να βγει οικονομικά κερδισμένος.

Υπογραφές με «Τόρο»...

Παράλληλα, στην τελική ευθεία έχει μπει και το θέμα της αναπροσαρμογής συμβολαίου του Βασίλη Τοροσίδη με τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται όπως αναφέρει ο Πρωταθλητής, να υπάρξει συνάντηση στους εκπροσώπους του «Τόρο» και τους ανθρώπους της διοίκησης ακόμα και μέσα στην Τετάρτη. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι οριστικές εξελίξεις θα σημειωθούν από εβδομάδα...

Ο Έλληνας δεξιός μπακ βρίσκεται μια ανάσα από την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό (το τωρινό συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2013), η οποία θα του αποφέρει υψηλότερες οικονομικές αποδοχές, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του θα ανέβει από τα 7 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται στο τρέχον συμβόλαιο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Δεν πείθει Ερνέστο ο Μήτρογλου...


Καθόλου ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις του Κώστα Μήτρογλου στις τελευταίες προπονήσεις του Ολυμπιακού δεν έχει μείνει ο τεχνικός των Πειραιωτών, Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που καθιστά αβέβαιο το μέλλον του Έλληνα επιθετικού στο Λιμάνι. Καμία πρόοδο δεν έχει σημειώσει ο Κώστας Μήτρογλου στο παιχνίδι του, κάτι που προβληματίζει τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε και... απομακρύνει το νεαρό επιθετικό από τη μόνιμη παραμονή του στους Πειραιώτες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΓΑΥΡΟΣ, ο Βαλβέρδε περίμενε να δει έναν Μήτρογλου αλλαγμένο προς το καλύτερο και να ξεδιπλώσει το μεγάλο ταλέντο του στις προπονήσεις της ομάδας.
Αντίθετα σύμφωνα με το δημοσίευμα είδε έναν παίκτη να φτάνει στου Ρέντη με παραπανίσια κιλά και ο οποίος συνεχίζει να διαμαρτύρεται με την πρώτη ευκαιρία…

Σύμφωνα πάντα με την παραπάνω εφημερίδα, ο Μήτρογλου δεν είναι σίγουρο αν θα ακολουθήσει την υπόλοιπη ομάδα στην Αυστρία για την προετοιμασία, μια και ο Βαλβέρδε θέλει να πειστεί πως ο «Γερμανός» έχει ωριμάσει και φέρεται πλέον σαν επαγγελματίας.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τρέχα, Τζίμι, Τρέχα


Ο Old Boy παρακολούθησε το clasico και γράφει για την αξία της Μπαρτσελόνα που παραμένει αναμφισβήτητη, αλλά αναρωτιέται γιατί τόση εύνοια, ρε γαμώτο;

Yπάρχει κάτι χειρότερο από τη διαιτητική εύνοια. Κι αυτό δεν είναι η διαιτητική αδικία, αλλά η παρατεταμένη διαιτητική εύνοια. Κι είναι χειρότερο όταν δεν απευθύνεσαι αποκλειστικά στους οπαδούς σου (αν και στο δικό μου το μυαλό, ακόμα και ο οπαδός θα έπρεπε να προτιμά -αν είχε να επιλέξει ανάμεσα στα δύο- η ομάδα του να αδικείται παρά να αδικεί), αλλά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό. Που τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα την περίοδο Γκουαρδιόλα το έχεις κατακτήσε κερδίζοντας την αγάπη και τον θαυμασμό του. Όντας τόσο ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα της εποχής μας και όντας ίσως και η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, η Μπαρτσελόνα κανονικά δεν είχε να φοβάται κανέναν αντίπαλο μέσα στο γήπεδο. Θα έχανε από μερικούς, θα έχανε και κανένα τρόπαιο όπως πέρσι από την Ίντερ, αλλά η υπεροχή της θα παρέμενε αναμφισβήτητη. Ενώ τώρα, έχοντας συσσωρεύσει πια αρκετούς διαιτητικούς αστερίσκους (από τον σφαγιαστικό ημιτελικό με την Τσέλσι πρόπερσι ως την αποβολή του Φαν Πέρσι πριν από δυο μήνες), ναι μεν η αξία της μπορεί να παραμένει αναμφισβήτητη, αλλά δίπλα σε αυτό το «ναι μεν» έρχεται να προστεθεί κι ένα «αλλά»: αλλά γιατί τόση εύνοια, ρε γαμώτο; Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, απόψε από το 51' και μετά δεν ήμουν με την Μπαρτσελόνα.

Αν όμως όσα έγιναν στο ενενηντάλεπτο μπορούσαν να σου χαλάσουν τη διάθεση, όσα έγιναν πριν αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο και μόλις αυτό τελείωσε ήταν ικανά να σου την ξαναφτιάξουν: ο Τζίμι Τζαμπ κάνει μια ακόμα κούρσα στο γήπεδο, ο Ερίκ Αμπιντάλ σηκώνεται στα χέρια των συμπαικτών του. Από τι αρρώστησε ο Αμπιντάλ; Προτιμάς να μην το σκέφτεσαι. Σου αρκούν οι διαιτητικοί αστερίσκοι. Ό,τι κι αν έφταιγε που αρρώστησε όμως, είναι πάλι υγιής. Από τι έχει αρρωστήσει ο Τζίμι Τζαμπ; Από μια αρρώστια που δεν βλάπτει κανέναν, από μια λόξα ευφρόσυνη, διαφορετική, από μια λόξα που τον καθιστά για λίγα δευτερόλεπτα κέντρο του κόσμου, από μια λόξα που τον καθιστά για λίγα δευτερόλεπτα πρωταγωνιστή στο χορτάρι όπου κανονικά είναι για να πατάνε μόνο οι Ρονάλντο και οι Τσάβι, οι Ρονάλντο και οι Τσάβι, οι οποίοι μετατρέπονται σε δικούς του θεατές για αυτά τα λίγα, κλεμμένα, κατάδικά του δευτερόλεπτα.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ρονάλντο: «Μας έκλεψαν»


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζοσέ Μουρίνιο κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης έκαναν μια χειρονομία προς τους δημοσιογράφους που σήμαινε: «Μας έκλεψαν».

Το «καθαρό» γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαΐν που δεν μέτρησε προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των Μαδριλένων, καθώς κατά την επιστροφή τους στην πρωτεύουσα της Ισπανίας δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις. Χαρακτηριστική ήταν η χειρονομία (δείτε τη σε video παρακάτω) του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ζοσέ Μουρίνιο, όταν οι δημοσιογράφοι που τους υποδέχτηκαν περίμεναν μια δήλωση.

Ο μόνος που μίλησε ήταν ο Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος ένιωθε πληγωμένος: «Είμαστε πληγωμένοι. Οι διαιτητές μάς έχουν σκοτώσει, έχουμε κερδίσει, έχουμε πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ακριβός ο Μουντάρι


Ο ατζέντης του Σούλεϊ Μουντάρι αποκάλυψε ότι ο Γκανέζος θα επιστρέψει στην Ίντερ το προσεχές καλοκαίρι, καθώς η Σάντερλαντ δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του.

Ο 27χρονος μέσος αγωνίζεται στην Σάντερλαντ από τον περασμένο Ιανουάριο με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ. Ο τεχνικός των «μαυρόγατων», όμως, Στηβ Μπρους δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του, καθώς όπως αποκάλυψε ο ατζέντης του παίκτη Φαμπιέν Πιβετό θεωρεί τα 8 εκατ. ευρώ μεγάλο ποσό.

Ο Μουντάρι δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει την αγγλική ομάδα, η οποία στον δεύτερο γύρο της Πρέμιερ Λιγκ κάνει κάκιστες εμφανίσεις, από τη στιγμή που μετακόμισε στην Αγγλία και μόλις τελειώσει η σεζόν θα επιστρέψει στο Μιλάνο. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Σάντερλαντ να αγοράσει τον Μουντάρι. Έχουν αποφασίσει ότι είναι πολύ ακριβός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πιβετό.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Έφεση εισαγγελέα για Μαρινάκη!


Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Μ. Αντωνακάκης άσκησε έφεση κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που έκρινε ως «απαράδεκτη» την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη στις 19 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική δίωξη απευθύνθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ η οποία δεν συζήτησε την υπόθεση επειδή έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι δυσφήμισης του ποδοσφαίρου από όσα φέρεται να είπε ή να έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι και εν συνεχεία παρέπεμψε την υπόθεση στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Την προηγούμενη Πέμπτη, το πρωτοβάθμιο όργανο της διοργανώτριας είχε «κηρύξει απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη» λόγω της ύπαρξης δεδικασμένου υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσε να εξετάσει την υπόθεση από την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί ήδη για τον συγκεκριμένο αγώνα (με μία αγωνιστική και με πρόστιμο 100.000 ευρώ) όπως είχαν ζητήσει οι «ερυθρόλευκοι».

Όμως ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε σήμερα έφεση κατά της απόφασης προς την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Πρόκειται για κείμενο επτά σελίδων που βασίζεται στ θέση ότι «δεν υπάρχει δεδικασμένο διότι δεν κρίθηκε η δράση του προέδρου του Ολυμπιακού».

ΠΗΓΗ: Soccerplus.gr

Read more!

UEFA για Ολυμπιακό


Την ομάδα που θα πάρει την... σκυτάλη από τον Ολυμπιακό στην διοργάνωση του επόμενου αγώνα κατά της φτώχειας αναζητά το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και η UEFA, η επίσημη ιστοσελίδα της οποίας έκανε αναφορά στο τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη.

Η UEFA αναμένει αιτήσεις από τα 53 μέλη-κράτη της για τον επόμενο αγώνα κατά της φτώχειας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενδιαφέροντος για τον 9ο αγώνα θα εκπνεύσει στις 13 Ιουνίου.

Στον επίσημο ιστότοπο της UEFA γίνεται ειδική μνεία στην πρόσφατη διοργάνωση από τον Ολυμπιακό. «Πριν το 2010 τα παιχνίδια ήταν ανάμεσα σε Φίλους Ζιντάν και Φίλους Ρονάλντο, όμως μια νέα φόρμουλα βρέθηκε στο ματς της Λισσαβώνας. Έκτοτε οι Φίλοι Ζιντάν και Ρονάλντο αντιμετώπισαν την Μπενφίκα τον Ιανουάριο του 2010 και μια ομάδα επιλέκτων του Ολυμπιακού στο πρόσφατο παιχνίδι της Αθήνας», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Γραφικό το ποδόσφαιρο»!


Ο Αλέξανδρος Τζόρβας συμμετείχε στον διαδυκτιακό μαραθώνιο του newstoday.grγια το «Χαμόγελο του παιδιού» αλλά δεν παρέλειψε να… κατακεραυνώσει τα όσα τραγελαφικά γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Φορώντας για δύο σερί χρονιές τα γάντια του βασικού κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού έχει ζήσει πολύ όμορφες στιγμές, όπως η περυσινή κατάκτηση του νταμπλ, αλλά έχει βιώσει και καταστάσεις που παραπέμπουν σε πρωτάθλημα της ζούγκλας! Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που έχει δηλώσει πως θέλει να φύγει από το μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο και να ανοίξει μια νέα σελίδα στην καριέρα του, αγωνιζόμενος στο εξωτερικό.

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας συμμετείχε στον μαραθώνιο του newstoday.grγια το «Χαμόγελο του παιδιού» και στον liveδιάλογο που είχε πέταξε τα… καρφιά του σχετικά με το αστείο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο διεθνής πορτιέρο είπε μεταξύ άλλων ότι «το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι γραφικό. Η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει το άθλημα και όπως πάμε εγώ ελπίζω να μην θρηνήσουμε θύματα».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ενισχύθηκε με Μαυρομάτη η ΑΕΚ


Ο ποινικολόγος Νίκος Μαυρομάτης θα αποτελέσει δίδυμο με τον Σωκράτη Λαμπρόπουλο στο νομικό τιμ της ΑΕΚ εν όψει της «μάχης» του ΑΣΕΑΔ που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη (5/5). Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρομάτης θα αναλάβει σύμφωνα με την ΚΑΕ τις νόμιμες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων ποινικών Δικαστηρίων προκειμένου να αξιολογηθεί ο τρόπος απόκτησης των εισοδημάτων των φερόμενων ως μετόχων, μελών του ΔΣ και ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ηλυσιακός.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ αναφέρει: «Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον γνωστό ποινικολόγο κ. Νίκο Μαυρομάτη, τον οποίο εξουσιοδότησε όπως προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων ποινικών Δικαστηρίων προκειμένου να αξιολογηθεί ο τρόπος απόκτησης των εισοδημάτων των φερόμενων ως μετόχων, μελών του ΔΣ και ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ηλυσιακός. Με τη συγκεκριμένη κίνηση η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει ως στόχο την πλήρη εξυγίανση του πρωταθλήματος μπάσκετ. Πολύ σύντομα, τέλος θα κατατεθεί ο πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης».

Εξάλλου, αύριο το πρωί θα εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Δέκα μικροί... Μήτσοι!


Η επιρροή του Δημήτρη Διαμαντίδη στον φετινό Παναθηναϊκό είναι μοναδική! Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε παίκτες σαν τον «Μήτσο», οι οποίοι είχαν βάλει σε προηγούμενα φάιναλ φορ τη σφραγίδα τους σε μια ομάδα.

Οι προπονητές υπεραμύνονται συνήθως της λογικής πως «το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και ένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά». Μερικές φορές αναθεωρούν και υποκλίνονται στο μεγαλείο κάποιου που με την προσωπική του απόδοση μια ολόκληρη χρονιά και ειδικότερα στο φάιναλ φορ, χάρισε στην ομάδα τους το Πρωτάθλημα Ευρώπης.

Επιλέξαμε δέκα παίκτες που έλαμψαν σε προηγούμενες διοργανώσεις αποφεύγοντας να επιλέξουμε κάποιον δύο φορές. Για παράδειγμα ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα θα μπορούσε να επιλεγεί και ως ο ήρωας της Μπαρτσελόνα το 2003 ή ο Τόνι Κούκοτς σε κάποιο άλλο από τα τρία Ευρωπαϊκά που κατέκτησε με τη Γιουγκοπλάστικα. Σε αρκετές περιπτώσεις αφήσαμε εκτός της λίστας κάποιον, απλώς και μόνο επειδή είχε και πολύ άξιους συνοδοιπόρους. Ας δούμε το TOP 10 των ηγετών:

Τόνι Κούκοτς
(Γιουγκοπλάστικα 1991)

Στο φάιναλ φορ του Παρισιού, το τρίτο σερί και τελευταίο της μεγάλης Γιουγκοπλάστικα (που λεγόταν πια PΟP 84) έλαμψε ο Ζόραν Σάβιτς, ο οποίος πέτυχε 25 και 27 πόντους αντίστοιχα σε ημιτελικό και τελικό. Αυτός ωστόσο, που οδήγησε κόντρα στα προγνωστικά τους (τότε) Γιουγκοσλάβους μέχρι το φάιναλ φορ και την κορυφή ήταν ο Τόνι Κούκοτς, ο οποίος σημείωσε μεγαλειώδεις εμφανίσεις σε όλη τη διαδρομή, δείχνοντας ότι η Γιουγκοπλάστικα μπορούσε να τα καταφέρει και χωρίς τους Ράτζα και Ιβάνοβιτς που είχαν ήδη αποχωρήσει.

Σάσα Τζόρτζεβιτς
(Παρτιζάν 1992)

Θα μπορούσε να μοιραστεί τον τίτλο με τον Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, αλλά το σουτ που πέτυχε στη λήξη του τελικού με την Μπανταλόνα και έδωσε το τρόπαιο στην Παρτιζάν, τον βάζει ένα βήμα πιο μπροστά από τον «διόσκουρό» του. Σε ηλικία 22 ετών συνέχισε τη γιουγκοσλαβική παράδοση κατάκτησης της Ευρωλίγκας σε μια χρονιά που είχε μόνο εμπόδια. Ήταν το μυαλό αλλά και το «αλάνθαστο σημάδι» μιας νεανικής ομάδας που έσφυζε από ταλέντο.

Άρβιντας Σαμπόνις
(Ρεάλ Μ. 1995)

Ήταν από τις λίγες φορές που μια ομάδα προσδιοριζόταν από το όνομα του σταρ της και όχι αυτός από την ομάδα του. Ήταν η «Ρεάλ του Σαμπόνις» και όχι «ο Σαμπόνις της Ρεάλ». Ήταν η σεζόν του Λιθουανού και η Σαραγόσα αποδείχθηκε το κατάλληλο μέρος για να υμνηθεί το μεγαλείο του «γίγαντα» που εναντίον όλων των δυσοίωνων εκτιμήσεων για τα εύθραυστα γόνατά του, έφθασε στην κορυφή της Ευρώπης και έπειτα αγωνίστηκε επτά χρόνια στο ΝΒΑ με τους Μπλέιζερς.

Ντομινίκ Ουίλκινς
(Παναθηναϊκός 1996)

Πήρε 1,3 δισεκατομμύρια δραχμές για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφή της Ευρώπης. Και τα κατάφερε! Ο θρύλος του ΝΒΑ αποτέλεσε το έναυσμα για να εκτοξευτούν οι «πράσινοι» και να φθάσουν εκεί που δεν είχε φθάσει ποτέ ξανά καμία ελληνική ομάδα. Η προσαρμογή του στα εδώ δρώμενα δεν ήταν εύκολη, αλλά μόλις άρχισε να… ίπταται ο «Human Highlight Film» άρχισε να… φιλοδωρεί με +20 πόντους κάθε αντίπαλο του Παναθηναϊκού που αδυνατούσε να τον σταματήσει.

Ντέιβιντ Ρίβερς
(Ολυμπιακός 1997)

Δεν ήταν άγνωστος και για αυτό κρίθηκε τόσο πολύ και τόσο έντονα. Έχοντας θητεύσει στην τελευταία σεζόν του Γιάννη Ιωαννίδη στον Ολυμπιακό, ο Ρίβερς έμεινε στο λιμάνι, αλλά μέχρι τον Γενάρη της σεζόν του τριπλ κράουν κατηγορήθηκε μέχρι και για «ηγετικό έλλειμμα». Όταν πήρε ελευθερία κινήσεων από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, παρέσυρε τους πάντες στο διάβα του σαν ένας γνήσιος… πόταμος! Σήκωσε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στον ευρωπαϊκό τίτλο σε ένα φάιναλ φορ όπου είχε κατά μέσο όρο 27 πόντους!

Τάιους Έντνι
(Ζαλγκίρις 1999)

Η επανάσταση του μπάσκετ που ξεκίνησε από το Κάουνας και κατέκτησε όλη την Ευρώπη, είχε πρωτεργάτη τον κοντοπίθαρο Αμερικάνο που κατ’ όψη δεν έμοιαζε επουδενί με τον άνθρωπο που μπορούσε να παρασύρει στον «τρελό» ρυθμό του μια ολόκληρη ομάδα. Ο Έντνι έδινε το σύνθημα και η Ζαλγκίρις μεταμορφωνόταν αυτόματα σε ομάδα «δέκα χρόνια μπροστά από την εποχή της» ανάγοντας τον αιφνιδιασμό σε επιστήμη και το σκορ κάτω από τους 75 πόντους απαγορευτικό.

Ντέγιαν Μποντιρόγκα
(Παναθηναϊκός 2002)

Τα προγνωστικά ήταν εναντίον του Παναθηναϊκού από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά ο αγαπημένος «Ντέκι» των «πράσινων» φιλάθλων τα έφερε όλα ανάποδα. Σε μια ομάδα που κλήθηκε να ξεπεράσει πρώτα από όλα το… μειονέκτημα έδρας στο φάιναλ φορ με την Κίντερ και χρειάστηκαν αλχημείες τύπου… Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο Μποντιρόγκα ήταν ο απόλυτος ηγέτης. Σκόραρε 20 (!) πόντους κατά μέσο όρο σε όλη τη σεζόν αποτελώντας το «Α» και το «Ω» του Παναθηναϊκού. Στον τελικό της Μπολόνιας «κλειδιά» αποδείχθηκαν και οι Κουτλουάι, Λάζος, αλλά χωρίς τον Σέρβο θα ήταν όλα αλλιώς.

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
(Μακάμπι 2005)

Το είχε ξανακάνει! Άλλες δύο φορές! Και μάλιστα συνεχόμενες. Αυτή η σεζόν, ωστόσο, αποδείχθηκε πως ήταν η εποποιία του «Σάρας». Οδήγησε την Μακάμπι στην κορυφή της Ευρώπης πετυχαίνοντας το τελευταίο ριπίτ, υποδυόμενος όλους τους πιθανούς και απίθανους ρόλους στο παρκέ. Είχε δίπλα του παίκτες όπως οι Πάρκερ, Βούισιτς, Μπαστόν, αλλά χωρίς αυτόν η Μακάμπι δεν θα είχε ηγέτη, μπρίο, φαντασία και τη φλόγα ενός γεννημένου πρωταγωνιστή.

Θοδωρής Παπαλουκάς
(ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2006)

Αν μεγαλουργούσε στο ΝΒΑ, θα παραλάμβανε κάθε χρόνο από την αρχή της σεζόν το βραβείο του «καλύτερου έκτου παίκτη». Ανήγαγε το «διάβασμα» των πρώτων λεπτών του αγώνα σε επιστήμη και εξελίχθηκε στον άνθρωπο που πήρε από το χέρι την ΤΣΣΚΑ και της έδωσε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ύστερα από 35 χρόνια. Άλλαζε τον ρυθμό του παιχνιδιού κατά το δοκούν καθοδηγώντας μαεστρικά τους Χόλντεν, Λάνγκτον, Σμόντις.

Χουάν Κάρλος Ναβάρο
(Μπαρτσελόνα 2010)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια ομάδα που είχε έναν καημό. Δεν είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το πέτυχε πρώτη φορά το 2003, αλλά ο ήρωας των Καταλανών ήταν ακόμα μικρός και δεν είχε τόση επιρροή στην ομάδα. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο επέστρεψε από το ΝΒΑ για να φέρει την Μπαρτσελόνα ξανά στην κορυφή. Σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο έχοντας πλειάδα συστημάτων για να σκοράρει. Στη σπάνια περίπτωση που δεν ήταν σε καλή μέρα, οι «μπλαουγκράνα» έχαναν, αλλά αυτό συνέβη μόλις δύο φορές σε ολόκληρη τη σεζόν!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Παίκτες από όλα τα ράφια!


O Hρακλής Αντύπας γράφει στο blog του για το πώς οργανώνεται ο Ολυμπιακός της νέας περιόδου και πώς διαμορφώνεται το μεταγραφικό τοπίο! Τι ισχύει για διάφορες περιπτώσεις!

Το ψάξιμο στο Λιμάνι συνεχίζεται και δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί αμέτρητα ονόματα. Και μη νομίσετε ότι είναι από την… κοιλιά των δημοσιογράφων. Κάποιους έχει δει το τμήμα σκάουτινγκ, κάποιοι έχουν προταθεί, κάποιους ξέρει ο Μαθία, κάποιοι έχουν κάνει κλικ στον Ερνέστο Βαλβέρδε.


Οπότε από πολλές πηγές μπορεί να βγει ένα όνομα στο προσκήνιο.
Οι Πειραιώτες είναι οι μόνοι που την παρούσα φάση ασχολούνται με μεταγραφικά θέματα. Οι υπόλοιποι έχουν τα δικά τους…
Η διοίκηση των πρωταθλητών κοιτάζει παίκτες απ’ όλα τα ράφια και φυσικά αυτός που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις είναι ο Βαλβέρδε.

Ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί σημαντικά σε πολλές θέσεις και ένα από τα κεφάλαια που πρέπει να κλείσουν πρώτα είναι του τερματοφύλακα. Πάμε να δούμε πώς έχει η κατάσταση στη φανέλα με το Νο1…


Μετά την αποχώρηση του Νικοπολίδη, οι ατζέντηδες του Πάρντο πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Μία κίνηση που έχει φέρει τον Ισπανό μισό βήμα από την έξοδο. Ωστόσο, τελειωμένος 100% δεν είναι.


Αν φύγει ο Πάρντο, ο Θρύλος θα πάει για δύο πορτιέρο, αλλά επειδή η προϊστορία με τους ξένους τερματοφύλακες είναι αρνητική, δύσκολα θα αποκτηθούν δύο που να μην έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας.
Πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό ο Καζιμιέρσκι, ο Λέμενες, ο Μπούτινα, ο Κόβατς. Τερματοφύλακες που δεν έπιασαν. Οπότε εμπεριέχει ρίσκο να αποκτηθούν δύο ξένοι, γιατί εάν δεν βγουν τότε τρεχάτε ποδαράκια μου.


Αρκετοί ποντάρουν στο δίδυμο Σηφάκη-Πάρντο! Δηλαδή και να μείνει ο Ισπανός, αλλά και να αποκτηθεί ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος. Η περίπτωση του Σηφάκη δεν είναι εύκολη, αφενός γιατί πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά ο Άρης και αφετέρου να μην εμφανιστεί ομάδα από το εξωτερικό που να κάνει πρόταση στους Θεσσαλονικείς. Υπάρχει σίγουρα μία, η οποία έχει ψηλά στη λίστα των πορτιέρο του Άρη, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασίσει να χτυπήσει επίσημα την πόρτα της ομάδας της Θεσσαλονίκης…


Από το εξωτερικό οι λύσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας έχουν αρχίσει να μειώνονται. Ο Ντουσέζ συμφώνησε με την Παρί, η οποία κράτησε επίσης και τον Εντέλ. Ο Πενετό της Βαλενσιέν είναι μία περίπτωση, ο Οτσόα μια άλλη και έχει προταθεί και ο Τόμας Κραφτ που δεν θα μείνει στην Μπάγερν…

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Barca,Barca,Barca!!!



Όπως το 2002, έτσι και τώρα, ο ισπανικός εμφύλιος στα ημιτελικά του Champions League έληξε με τα ίδια ακριβώς σκορ. Η ουσιαστική διαφορά, όμως, είναι πως αυτή τη φορά δεν προκρίθηκε στον τελικό η Ρεάλ, αλλά η Μπαρτσελόνα! Τότε, οι Μαδριλένοι είχαν κερδίσει 2-0 στο «Καμπ Νου» και στην ρεβάνς πήραν το 1-1, τώρα οι Καταλανοί νίκησαν 2-0 στο «Μπερναμπέου» και με το 1-1 του επαναληπτικού σφράγισαν την πρόκριση. Οι «μπλαουγκράνα», που πηγαίνουν ξανά στο Γουέμπλεϊ μετά το 1992, βρίσκονται για τρίτη φορά στα πέντε τελευταία χρόνια σε τελικό, την ώρα που η Ρεάλ θα μείνει μόνο με το Κύπελλο. Τουλάχιστον, σε αυτή τη ρεβάνς προσπάθησε να παίξει και λίγο μπάλα…

Πίεση από την αρχή η Ρεάλ
Η Μπαρτσελόνα κατέβηκε με το γνώριμο της 4-3-3, με τον Γκουαρδιόλα να βάζει και πάλι αριστερά στην άμυνα τον Πουγιόλ, να επαναφέρει τον Ινιέστα (μαζί με τους Τσάβι και Μπουσκέτς ήταν η τριάδα των χαφ) και να βάζει στα άκρα της επίθεσης τους Βίγια (αριστερά) και τον Πέδρο (δεξιά), έχοντας τον Μέσι στην κορυφή.


Από την μεριά της, η Ρεάλ άρχισε με 4-2-3-1, με τους Ντιαρά και Αλόνσο να είναι τα αμυντικά χαφ, τους Ρονάλντο και Ντι Μαρία στα άκρα και πίσω από τον προωθημένο Μπενζεμά να βρίσκεται ο Κακά. Οι Μαδριλένοι πίεσαν από την αρχή πολύ ψηλά την Μπαρτσελόνα, εμποδίζοντας την να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα. Οι Ιγκουαΐν και Κακά ασκούσαν πίεση στους Πικέ και Μασκεράνο, ενώ όταν η μπάλα έφτανε στην μεσαία γραμμή, κανείς Καταλανός δεν μπορούσε εύκολα να κάνει παιχνίδι.

«Ζεστάθηκε» η μηχανή...
Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει με εμφανή διάθεση να δουν πως θα αγωνιστεί η Ρεάλ και με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να προσαρμόζονται στην πίεση και να παρουσιάζουν και πάλι το γνωστό passing game τους. Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο, η πίεση της Ρεάλ δεν είχε την ίδια ένταση και σταδιακά το παιχνίδι μεταφέρθηκε πιο κοντά στην εστία του Κασίγιας, με τους Μαδριλένους να προσπαθούν, χωρίς επιτυχία, να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση με την ταχύτητα των Ρονάλντο και Ντι Μαρία, κυρίως από τα δεξιά.

Καταιγίδα ευκαιριών!
Στο 21', η Μπαρτσελόνα απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι όταν η κεφαλιά του Μπουσκέτς από την μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, κατέληξε στα χέρια του Κασίγιας. Όσο περνούσε η ώρα, οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν στροφές, με τον Βίγια να προκαλεί πολλά προβλήματα στον Αρμπελόα και ήταν θέμα χρόνου να γίνουν περισσότερες φάσεις. Στο διάστημα από το 33' ως το 36', ο Κασίγιας έκανε δύο εντθπωσιακές επεμβάσεις σε σουτ του Μέσι, ενώ ο Αργεντίνος είχε μία ακόμα εξαιρετική προσπάθεια που κατέληξε άουτ, κάτι που έγινε και με τον Άλβες! Η Ρεάλ άντεξε στην καταιγίδα, όμως πλην μίας επικίνδυνης σέντρας του Ρονάλντο που μπλόκαρε ο Βαλντές προ του Ντι Μαρία, δεν απείλησε καθόλου, με τον Πορτογάλο σταρ αλλά και τον Κακά να βρίσκονται σε πολύ κακή μέρα.

Γκολ η Ρεάλ, αλλά...
Το 0-0 παρέμεινε στο πρώτο μέρος και η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο 45λεπτο να κυνηγήσει γρήγορα το γκολ. Το πέτυχε με τον Ιγκουαΐν στο 47', αλλά ο Ντε Μπλέκερε είχε δώσει επιθετικό φάουλ του Ρονάλντο στον Μασκεράνο πριν ο Αργεντινός φορ της Ρεάλ πάρει την μπάλα! Ο Κριστιάνο όντως καθώς έπεφτε, βρήκε τον Μασκεράνο αλλά νωρίτερα είχε σπρωχθεί από τον Πικέ...

Πέδρο και 1-0!
Οι Μαδριλένοι δεν πτοήθηκαν και για πέντε λεπτά πίεσαν πάρα πολύ, όμως στο 54' τα όνειρα για το θαύμα έλαβαν τέλος. Μία εκπληκτική μπαλιά του Ινιέστα έβγαλε τον Πέδρο απέναντι από τον Κασίγιας και ο Ισπανός φορ δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0! Με την ψυχολογία υπέρ της, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά και είχε τον απόλυτο έλεγχο, παρότι ο Καράνκα προσπάθησε να αλλάξει την επίθεση του με την αλλαγή του Ιγκουαΐν με τον Αντεμπαγιόρ και την είσοδο του Οζίλ αντί του ανύπαρκτου Κακά. Όμως, από ένα λάθος στο κέντρο, η Ρεάλ ξαναμπήκε στο παιχνίδι! Ο Ντι Μαρία έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, με τον Αργεντίνο να παίρνει το ριμπάουντ και να δίνει την ασίστ στον Μαρσέλο ο οποίος από κοντά δεν αστόχησε!

Αμπιντάλ και γιορτή
Οι Καταλανοί δεν... πανικοβλήθηκαν από την αναπτέρωση των ελπίδων της Ρεάλ, επανέκτησαν τον έλεγχο και το 1-1 παρέμεινε, με το ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά να επικεντρώνεται σε δύο θέματα: Στο αν ο Ντε Μπλέκερε θα απέβαλε κάποιον παίκτη, λόγω των αρκετών σκληρών μαρκαρισμάτων που έγινε, και στην είσοδο του Αμπιντάλ. Τελικά, κανείς δεν είδε την κόκκινη, ο Γάλλος μπήκε στο 88’ στην θέση του Πουγιόλ και αποθεώθηκε, με το «Καμπ Νου» να γιορτάζει την επιστροφή στον τελικό, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα είναι επανάληψη του 2009. Αρκεί, η Γιουνάιτεντ να κάνει το στοιχειώδες και να προκριθεί εις βάρος της Σάλκε.

Οι συνθέσεις:
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μασκεράνο, Πουγιόλ (88’ Αμπιντάλ), Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (92’ Αφελάι), Μέσι, Βίγια (74' Κεϊτά)

Ρεάλ (Αϊτόρ Καράνκα): Κασίγιας, Μαρσέλο, Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Κακά (60' Οζίλ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (55' Αντεμπαγιόρ)

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Αντίο Καλέ μου Άνθρωπε...


O Xάρης Ξύδης γίνεται ξανά διευθυντής εφημερίδας και περιγράφει μέσω του blog του gazzetta.gr το «δικό του» πρωτοσέλιδο-φόρο τιμής σε έναν μεγάλο ηθοποιό! Τον Θανάση Βέγγο!

Αν ήμουν διευθυντής το βράδυ της Τρίτης σε κάποια αθλητική εφημερίδα και αν η Ρεάλ δεν έκανε τη μεγάλη ανατροπή σε βάρος της βέβαιης φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπαρτσελόνα, τότε δεν θα είχα κανένα δίλημμα για το τι πρώτο θέμα θα έβαζα.

Φωτογραφία του Θανάση Βέγγου με τίτλο «Ευχαριστούμε Θανάση». Δεν θα με ενδιέφερε το λεγόμενο κυκλοφοριακό κόστος, ούτε θα νοιαζόμουν ιδιαίτερα για την προβολή των περισπούδαστων μέτρων κατά της βίας ούτε για τα δεκάδες ονόματα που προβάλλονται αυτή την εποχή ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι της τάδε ή της δείνα ομάδας.

Δεν θα είχα πρόβλημα να μπω και σε κουβέντα για το αν ο Θανάσης Βέγγος ήταν παρόμοιου πνευματικού διαμετρήματος, επιπέδου ενός Ελύτη ή μιας Μελίνας Μερκούρη.

Αυτός ο άνθρωπος, ο Θανάσης μας είναι πιο σημαντικός από τους εθνικούς τιτάνες του παγκόσμιου πνεύματος. Ο Θου Βου είναι το υπόδειγμα της απλότητας, της σεμνότητας, της συνέπειας, της εντιμότητας, της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Αυτός ο άνθρωπος μας θυμίζει τις λησμονημένες αξίες που έχουν εκλείψει από την κοινωνία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Ο Θανάσης είναι ο Έλληνας. Αυτός που ένιωσε τη φτώχεια, εκείνος που τράβηξε το κουπί της αρκούδας χρόνια ολόκληρα. Αυτός που χάρισε και θα χαρίζει για χρόνια το γέλιο και τη χαρά στους συνανθρώπους του.

Αυτός ο υπέροχος Θανάσης, ο γήινος, ο καθημερινός, ο χαρισματικός ηθοποιός, μας θυμίζει με τα δάκρυα και την αληθινή καρδιά του γιατί πρέπει να είμαστε ανεκτικοί με τους γύρω μας.

Αυτόν τον άνθρωπο, τον Θανάση Βέγγο τον χρειαζόταν, όσο ποτέ και τίποτε άλλο, αυτή την περίοδο η ελληνική κοινωνία, η οποία ξαναγυρίζει σε εποχές ένδειας οικονομικής, ψυχολογικής, καθώς χαραμάδες ελπίδας και αισιοδοξίας δεν φαίνονται από πουθενά.

Μας λείπουν οι αυθεντικοί άνθρωποι, που μπορούν να εμπνεύσουν, να καταλαγιάσουν, να εμψυχώσουν, να συνεγείρουν, να ενθουσιάσουν, να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.

Τον έχουμε ανάγκη αυτόν τον μοναδικό Θανάση. Αυτόν που θα σπριντάρει και θα χαρίσει γέλιο σε μια κοινωνία που ψάχνεται μεταξύ Λαζόπουλου, Ράδιο Αρβύλα, Μητσικώστα και Χάρρυ Κλυνν για να βρει δύναμη και κουράγιο, ώστε να επανακαθορίσει τις αξίες και τις αρχές της φυλής μας.

Ιδιαίτερα ο χώρος των σπορ έχει ανάγκη έναν Καλό Άνθρωπο. Αυτόν τον Θανάση, τον αποδεκτό από όλους. Το μήνυμά του είναι παντοδύναμο και ακαταμάχητο: Κάνε το καλό και ρίξ' το στο γυαλό.

Καλό Ταξίδι, Καλέ μου Άνθρωπε.

ΥΓ. Για τα άλλα έχουμε καιρό.

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...