ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Χώρισαν Καρεμπέ-Αντριάνα!

Τίτλους τέλους έβαλε η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα. Η εντυπωσιακή Σλοβάκα αποκάλυψε ότι ο χωρισμός με τον Κριστιάν Καρεμπέ έχει έρθει εδώ και χρόνια, καθώς η συμβίωση ήταν τυπική από το 2005!Όπως αποκάλυψε η εντυπωσιακή Σλοβάκα σε συνέντευξή της στο «Paris Match» που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη (10/03), δεν είναι πλέον στο πλευρό του πρώην άσου του Ολυμπιακού. Το πιο απρόσμενο από όσα είπε ήταν πως εδώ και μία πενταετία η συμβίωσή τους ήταν τυπική και πως ουσιαστικά είχαν χωρίσει από το 2005, όταν ο Καρεμπέ σταμάτησε την καριέρα του.

«Εδώ και αρκετούς μήνες δεν ζούμε μαζί. Από το 2005 βλεπόμαστε ελάχιστα. Ας πούμε ότι η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν διαφορετική απ' ό,τι περιμέναμε. Δεν έχουμε πλέον τις ίδιες ανάγκες. Ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Δεν θέλω να αμαυρώσω τις όμορφες αναμνήσεις», είπε η 39χρονη Αντριάνα, προσθέτοντας επίσης πως θα κινηθεί νομικά εναντίον εντύπων που δημοσίευσαν φωτογραφίες της με άλλους άνδρες, τους οποίους χαρακτήρισαν ως συντρόφους της.

Ήταν τέλη του 1996 όταν ο Κριστιάν Καρεμπέ, που τότε αγωνιζόταν στη Σαμπντόρια, γνώρισε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης τη νεαρή (στα 25 τότε) Αντριάνα. Το φωτομοντέλο από τη Σλοβακία με τις τέλειες αναλογίες (89/55/90) και με τα μήκους ενός μέτρου και 24 εκατοστών πόδια (!) έγινε διάσημη ως αντικαταστάτρια της Εύα Χερτζίγκοβα στη διαφήμιση του «Γουόντερμπρα».

Ο έρωτάς τους φούντωσε μέσω του ποδοσφαίρου, καθώς η Σκλεναρίκοβα ήταν φανατική οπαδός της Εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ του 1998, όπου οι Τρικολόρ κατέκτησαν το τρόπαιο. Είχε πατήσει, μάλιστα, το χορτάρι του «Σταντ ντε Φρανς» λίγες ώρες πριν από τον τελικό με τη Βραζιλία (3-0). Δεν είχε πάει να... επιθεωρήσει τον αγωνιστικό χώρο μαζί με τον αγαπημένο της, αλλά ήταν ένα από τα μοντέλα του Ιβ Σεν Λοράν.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου το ζευγάρι ενώθηκε και η Αντριάνα ακολούθησε τον Κριστιάν σε όλους τους σταθμούς της καριέρας του. Στη Μαδρίτη (Ρεάλ 1997-2000), την Αγγλία (Μίντλεσμπρο 2000/01), στον Πειραιά (Ολυμπιακός 2001-2004) και στη Γενεύη (2004/05). Επέστρεψαν στη Γαλλία, όπου το δεύτερο εξάμηνο του 2005 ο Καρεμπέ έκλεισε την καριέρα του στην Μπαστιά.

Πηγή gazzetta.gr Read more!

Ερυθρόλευκος «τυφώνας»!

Ερυθρόλευκος «τυφώνας»!
Μια καλή προπόνηση εν όψει της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Σιένα αποτέλεσε για τον Ολυμπιακό η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον «πληγωμένο» ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, καθώς τον διέλυσε με 49-77!Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν το γνωστό σοβαρό τους φετινό πρόσωπο πετυχαίνοντας την 20ή νίκη τους έπειτα από 20 ματς πρωταθλήματος παρά την απουσία του Θοδωρή Παπαλουκά (διάστρεμμα). Κορυφαίοι για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν οι Ζόραν Έρτσεγκ (15 π.-8 ριμπ.), Ματ Νίλσεν (12 π.-12 ριμπ.) και Βασίλης Σπανούλης (12 π.). Πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα είχαν οι φιλοξενούμενοι (11 στα 20), γεγονός που διευκόλυνε το έργο τους.

Από πλευράς γηπεδούχων ξεχώρισε ο Μάρσαλ (14 π.), αλλά η εμφάνισή του δεν αρκούσε ώστε να είναι ανταγωνιστικοί πάνω από ένα δεκάλεπτο.

Η φυγή των Παπαδόπουλου και Γκρέι τούς έχει επηρεάσει, κάτι που φάνηκε και σήμερα μπροστά στους πεντακόσιους φίλους τους που πήγαν στο γήπεδο έπειτα από -σχεδόν- ένα δίμηνο (ήταν τιμωρημένος από τα επεισόδια στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό).

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφερε να αντισταθεί ως το 10’ (14-18). Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός των Νεστέροβιτς και Σπανούλη ανέβαζε τη διαφορά με γεωμετρική πρόοδο, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με 22-37.

Στην επανάληψη το παιχνίδι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά τυπική διαδικασία.
Η διαφορά κινούνταν κοντά στους είκοσι πόντους καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε με 36-55.

Στην τελευταία περίοδο, άπαντες περίμεναν καρτερικά το φινάλε του αγώνα. Το τελικό 49-77 άφησε ευχαριστημένους τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προετοιμάζονται για το πρώτο ματς της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με αντίπαλο τη Σιένα.

Δεκάλεπτα: 14-18, 22-37, 36-55, 49-77.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 14, Αράπης, Αποστολίδης 3 (1), Δέδας 4, Ντόζιερ 9, Σιδηρόπουλος, Γιαννακίδης 5, Καλλές 8, Γκετσέβσκι 6, Καλαμπάκας.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Νεστέροβιτς 6, Γκόρντον 8 (2), Σπανούλης 12 (2), Πελεκάνος 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 6, Χαλπερίν 5 (1), Γλυνιαδάκης 2, Νίλσεν 12, Παπανικοάλου, Έρτσεγκ 15 (3), Τεόντοσιτς 5 (1), Κατσίβελης 3 (1).

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μανωλάς: «Μπορούμε τελικό»

Μανωλάς: «Μπορούμε τελικό»
Αισιόδοξος εμφανίστηκε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Κώστας Μανωλάς, ότι η ΑΕΚ μπορεί να προσπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ και να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.Ο Κώστας Μανωλάς μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. «Είναι αλήθεια πως από ηλικία 19 ετών ξεκίνησα να παίζω βασικός στην ΑΕΚ και αυτό είναι πολύ σημαντικό», ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού αμυντικού της «Ένωσης» για να αναφερθεί στην κλήση του στην Εθνική Ανδρών.

«Ήμουν στους 30 που επέλεξε αρχικά ο Ρεχάγκελ, αλλά έως τώρα δεν έχω καταφέρει να αγωνιστώ στην Εθνική Ανδρών. Είμαι βέβαια στις επιλογές της Εθνικής Ελπίδων». Τέλος, αναφέρθηκε και στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. «Στις 16 του μήνα έχουμε τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε στον τελικό».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Δεν έχουμε καμία σχέση»

«Δεν έχουμε καμία σχέση»
Στον Ολυμπιακό ξεκαθάρισαν πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.Στο λιμάνι διευκρίνισαν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν σχετίζεται σε καμία των περιπτώσεων με τα τα όσα έχουν βγει και γραφτεί για το παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Ισραήλ. «Δεν έχουμε καμία σχέση με όλα όσα ακούγονται, γράφονται και λέγονται, κάτι φυσικά που ισχύει και για τον πρόεδρο της ομάδας», τονίστηκε σχετικά από τον Ολυμπιακό.

Πρέπει δε να σημειωθεί πως από την πειραϊκή ΠΑΕ είχε ειπωθεί προσφάτως ότι «όποιος έχει στοιχεία, ας τα προσκομίσει στον εισαγγελέα», ενώ παράλληλα στο λιμάνι εξέφραζαν απορίες πώς όλα αυτά ενώ έγιναν πριν από μήνες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας τώρα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα! Φυσικά, εάν και εφόσον κριθεί σκόπιμο, το νομικό τμήμα θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά έως τώρα δεν έχει ανακύψει κάτι τέτοιο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στον κόσμο της η ΕΠΟ!

Στον κόσμο της η ΕΠΟ!

Πάντως, τη στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο... μαχαιρώνεται καθημερινά, η ομοσπονδία δεν δείχνει να έχει καταλάβει τι ακριβώς γίνεται, αν κρίνουμε και από την ανακοίνωση, που στην ουσία είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Συγκεκριμένα, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκαν τα εξής: «Πάγια θέση της ΕΠΟ είναι να χυθεί άπλετο φως σε κάθε περίπτωση που σχετίζεται με παράνομες δραστηριότητες. Αναμένουμε να παραλάβουμε το συντομότερο δυνατόν το υλικό που κατατέθηκε σήμερα στην τακτική δικαιοσύνη, το οποίο θα διαβιβαστεί στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ για τις απαιτούμενες, εκ μέρους του, ενέργειες.

Αυτή είναι η ορθή διαδικασία την οποία η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και όχι να ακολουθήσει τη διακίνηση πληροφοριών, που δεν συνοδεύονται από ουσιαστικά και επίσημα στοιχεία.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παράσχει τη μέγιστη διευκόλυνση στο έργο της δικαιοσύνης, όπως έπραξε πρόσφατα στην υπόθεση των φερόμενων ως ύποπτων αγώνων, και δεν θα πάψει να χρησιμοποιεί όλα τα όπλα της και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της διαφθοράς. Σύμμαχοί μας σε αυτόν τον πόλεμο είναι όλοι όσοι συντάσσονται με την αδιαπραγμάτευτη αρχή μας για ένα καθαρό ποδόσφαιρο».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Δαλούκας : «Με πλησίασαν δύο φορές»!

«Με πλησίασαν δύο φορές»!
Ο Γιώργος Δαλούκας παραδέχθηκε ότι «με πλησίασαν δύο φορές, αλλά δεν ενέδωσα», ενώ με γραπτή του δήλωση διέψευσε επαφή με τον Μαρινάκη και άφησε να αιωρούνται συζητήσεις με άλλους παράγοντες.Κοινός παρονομαστής στις αποκαλύψεις του Αλέξη Κούγια και των κασετών που ήρθαν στην επιφάνεια είναι ο Γιώργος Δαλούκας. Ο διεθνής ρέφερι πήρε θέση σε όσα γίνονται. Aρχικά με τοποθέτησή του στον Sentra 103,3 παραδέχθηκε ότι «με πλησίασαν δύο φορές αλλά δεν ενέδωσα», αλλά στη συνέχεια με γραπτή του δήλωση επί της ουσίας... θολώνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, διαψεύδοντας μονάχα ότι είχε συνάντηση ή συνομιλία με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Bέβαια, αξίζει να τονίσουμε ότι τόσο στα λεγόμενα του Κούγια όσο και στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο, δεν προκύπτει καμία απευθείας επαφή με τον Μαρινάκη. Πάντως επιβεβαίωσε ότι δέχεται απειλές, πράγμα για το οποίο είναι ενήμερη η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας.

Αναλυτικά:


«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά μου και την αναφορά σε ονόματα παραγόντων του ποδοσφαίρου θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: ουδέποτε συναντήθηκα ή συζήτησα με τον κ. Μαρινάκη το οποιοδήποτε θέμα ποδοσφαιρικού ή μη περιεχομένου. Επίσης, ουδέποτε έστειλα επιστολή τόσο σε Ε.Π.Ο. όσο και σε U.E.F.A. που να αφορά πιθανή εμπλοκή μου σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Όσον αφορά τα περί απειλών σε βάρος μου έχω ήδη ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Θέλω να παρακαλέσω τα Μ.Μ.Ε να μην αναμειγνύουν το ονομά μου σε οποιεσδήποτε ιστορίες παρόμοιας μορφής με αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε όλα μου τα χρόνια υπήρξα έντιμος και συνεπής στις υποχρεώσεις μου, οικογενειακές, επαγγελματικές και αγωνιστικές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΑΛΟΥΚΑΣ»


Ήταν όντως στην Πολωνία

Από κει και πέρα, σύμφωνα με τα κείμενα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας κάποια στιγμή ακούγεται η φράση «τον πήρα στην Πολωνία», αναφερόμενη στον Δαλούκα πριν από το ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Μια πρόχειρη ματιά στις ημερομηνίες δείχνει ότι όντως ο διεθνής ρέφερι παραμονές του ματς βρισκόταν στην Πολωνία, καθώς ήταν διαιτητής στη συνάντηση Ελπίδων Πολωνία-Ισπανία στις 8 του Σεπτέμβρη.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Λάζος, ο Μαρίνος και ο Γκοβού

Ο Λάζος, ο Μαρίνος και ο Γκοβού

Ο Παναθηναϊκός θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Ηρακλή και να δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά το Φάληρο. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη σημερινή προπόνηση έδειξε στο δίτερμα 8 εναντίον 8, κάποιες από τις σκέψεις του. Πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός θα περιμένει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο για να δει αν θα μπορέσει να τον ξεκινήσει ή απλά να τον έχει στον πάγκο.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο 64χρονος προπονητής δοκίμασε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Ιωαννίδη για κάποιο διάστημα, ενώ έδειξε να σκέφτεται τον Γκοβού για αριστερό εξτρέμ και δεξιά τον Μαρίνο, αν δεν προλάβει ο Χριστοδουλόπουλος.

Ο Τζόρβας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης στα χαφ. Αριστερό «φτερό» ο Γκοβού, δεξί ο Μαρίνος και κορυφή ο Σισέ. Αν προλάβει ο Λάζαρος, τότε θα παίξει αριστερά και δεξιά ο «Σιντ».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Έσπασε το... calciopoli στην Ελλάδα»

«Έσπασε το... calciopoli στην Ελλάδα»
Ο Κούγιας πάτησε το… play, οι κασέτες βγήκαν στην επιφάνεια, ο Αχιλλέας Μπέος είναι έτοιμος για απαντήσεις και τα ξένα ΜΜΕ μιλάνε ήδη για σκάνδαλο παρόμοιο με αυτό της Ιταλίας. «Έρευνες για δωροδοκία», τονίζει η ρωσική «sport-express».«Έσπασε το calciopoli, αναμένεται τεράστιο σκάνδαλο», αναφέρει η κορυφαία εφημερίδα της Ουγγαρίας nemzetisport και αναφέρει τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα. Οι Ούγγροι στέκονται στις καταγγελίες του πρώην διαιτητή Σωτήρη Βοριά, αυτές του Αλέξη Κούγια για τον Αχιλλέα Μπέο και τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει θέση για να δώσει λύση σε αυτό το σκάνδαλο!

«Έρευνες για δωροδοκία»
Οι Ρώσοι στέκονται στις κατεγγελίες για τον αγώνα της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό, αναφέρονται στο θέμα και το ποσό των 200.000 που ακούστηκε για να υπάρξει επαφή με τον Ιταλό διαιτητή, Λούκα Μπονέτι, τη συναλλαγή που δεν έγινε και κάνουν λόγο πως για την υπόθεση έχει επέμβει εισαγγελέας, όχι όμως ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η UEFA.

Αναφορές στο θέμα έκανε και το Sports Yahoo, τονίζοντας πως ο μεγαλοδικηγόρος Αλέξης Κούγιας, έφερε στη δημοσιότητα κασέτες που εμφανίζουν μεγάλους παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, να προσπαθούν να δωροδοκήσουν διαιτητές. Στο τέλος του δημοσιεύματος αναφέρεται και η προ ημερών καταγγελία του Κούγια για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι.

H Canadian Press, γράφει πως ο πρόεδρος μιας ομάδας της Γ' Εθνικής της Ελλάδας, δημοσίευσε στοιχεία που «καίνε» μεγάλους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και στις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις.

«Να πέσει άπλετο φως»
Το Αμερικανικό σάιτ newser.com, αναφέρει πως χρειάζεται να πέσει «φως» στην υπόθεση που απασχολεί την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο και τις αποκαλύψεις του μεγαλοδικηγόρου Αλέξη Κούγια.

Και άλλα ξένα σάιτ, όπως το Sportsillustrated.com, το newstimes.com, το linklink.ba, το sportsfi.com και το allvoices.com κάνουν αναφορά στο θέμα της δωροδοκίας, λέγοντας πως υπάρχει νέο σκάνδαλο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και εξελίξεις αναμένονται προσεχώς.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Το «απαγορευμένο» για... το Ισραήλ!

Το «απαγορευμένο» για... το Ισραήλ!
Διαβάστε στο gazzetta.gr το πλήρες και απομαγνητοφωνημένο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με το Μακάμπι-Ολυμπιακός!Αναλυτικά:

«Το είπε, το παραδέχεται ο Δαλούκας. Μίλησε με αυτόν κι ότι είχαν συμφωνήσει αυτά. Όχι, του είπα ότι αυτά τα πράγματα κακώς τα έκανε πίσω από την πλάτη μου και "Έχεις βγει εκτεθειμένος". Εγώ εκείνη την εποχή ήμουν στην Ιταλία με την ομάδα μου. Με παίρνει τηλέφωνο πριν το περιστατικό. Άκουσέ με να δεις πώς έχει. Του λέω "Είμαι στην Ιταλία. Έχω δυο-τρεις ανθρώπους εδώ μήπως βρούμε άκρη". Τον παίρνω τηλέφωνο την Παρασκευή και του λέω "δεν υπάρχει τίποτα". Είναι ένας νέος διαιτητής, ο οποίος θέλει να κάνει καριέρα, δεν πλησιάζεται. Αυτό μου είπαν οι άνθρωποι οι δικοί μου. Και τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω δεν υπάρχει τίποτα από εδώ. Άρα ψάξου. Του λέω "Βαγγέλη, οι άνθρωποι που έστειλα μου είπαν αυτό κι αυτό. Ξέχασέ το, ψάξου μόνος σου".

Μετά το ματς που έπαιζε με τους Ισραηλινούς με παίρνει τρελαμένος και μου λέει "έχω τρελαθεί" κι αυτά. "Και φταις κι εσύ". Του λέω "εγώ; Πού φταίω εγώ;". Του λέω "Βαγγέλη, από πού κι ως πού έχω εγώ κάποια συμμετοχή; Με πήρες να με ενημερώσεις; Εγώ στην Ιταλία σε πήρα". Του λέω "σκέφτεσαι να μη σε έπαιρνα; Θα νόμιζες ότι πάμε να τα κάνουμε πλακάκια". Και τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω "θέλω να σε δω. Τι μ… κία έχεις κάνει; Τον Δαλούκα". Πάω στο Βόλο, τον φωνάζω. Του λέω "μ… πανο. μαζί τελειώσαμε". Δεν πήρε τα λεφτά. Θα υπήρχε λόγος τιμής. Και το ένα και το άλλο. Ό,τι μου είπε ο Βαγγέλης, μου είπε κι αυτός. Και το λέω "τελειώσαμε μαζί, δεν θέλω ούτε καλημέρα. Σε έσωσα"».


Διαβάστε και τη δεύτερη κασέτα:

«Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκεί πάνω, βάλε μου τον Δαλούκα, ο οποίος Δαλούκας θα παίξει 52-48 Άρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Άρη. Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Εάν θα μπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε, δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις; Μου λέει, "ό,τι μου πεις". Του λέω πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτ... Και δεν θέλω να είμαι εγώ στη μέση. Να μην εκτεθώ. Μου λέει προχώρα. Μου λέει για τα... Θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά. Μπροστά στη γυναίκα του, του λέω φεύγεις για τη Θεσσαλονίκη. Πρόσεξε καλά. Και πάει πάνω. Βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση.

Τον παίρνω στο ημίχρονο. Το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω, το έχει ανοιχτό δεν απαντά. Και τον πήρα μετά το βράδυ. Τότε του είπα ότι γαμ... του Δαλούκα. Ότι είσαι μουν...ο! Άρα λοιπόν είσαι διπρόσωπος. Όταν τον πήρα στην Πολωνία και του είπα πρόσεχε, θα βγεις να βοηθήσεις; Μη με εκθέσεις, γιατί τότε θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και δεν θα μπορώ να τους ελέγξω. Τον ρώτησα αν θέλεις να παίξεις. Του είπα πρόσεχε, θα έρθει κόσμος που δεν μπορώ να ελέγξω. Και μη μου λες μετά να μπω ή να μην μπω μπροστά».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Μίλησαν» φανέλα και Τούμπα!

«Μίλησαν» φανέλα και Τούμπα!
Ακόμα και στο... ρελαντί, με την Τούμπα και τη φανέλα, μπορεί να πάρει αυτό που θέλει! Ο «σβηστός» ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον «φλύαρο» Εργοτέλη κι έμεινε ζωντανός για τα πλέι οφ. Ο κόσμος, πάντως, ασχολήθηκε με Μαρινάκη και Ολυμπιακό!


Με ηγέτη τον Πάμπλο Κοντρέρας ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις επιτυχίες απέναντι στον Εργοτέλη με σκορ 2-0. Ο Χιλιανός που ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, πέτυχε το γκολ στο 17ο λεπτό και βοήθησε τα μέγιστα ανασταλτικά, προκειμένου ο «Δικέφαλος» έπειτα από πέντε αγωνιστικές να επιστρέψει στις επιτυχίες. Το δεύτερο γκολ για τους Θεσσαλονικείς πέτυχε ο Τσουκαλάς στο 86ο λεπτό.

Ο Εργοτέλης ζήτησε πέναλτι στο 50ό λεπτό σε ανατροπή του Λεάλ από τον Σνάουτσνερ, αλλά εκτός από το σουτ του Μπούντιμιρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το γυριστό σουτ του Βερπακόφσκις, δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Κρέσιτς.

Με σχήμα 4-2-3-1, ο Μάκης Χάβος επέλεξε να ξεκινήσει με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Με τον Σνάουτσνερ στο δεξί άκρο της άμυνας και αριστερά τον Λίνο. Στο κέντρο της άμυνας ο Μαλεζάς και ο Κοντρέρας. Αμυντικά χαφ οι Φωτάκης και Βιτόλο. Στον άξονα ο Ίβιτς, στις πτέρυγες δεξιά ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Κουτσιανικούλης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

Ο Νίκος Καραγεωργίου με 4-3-3, ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρουμπάκη στο δεξιό και τον Βίσιο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τα δύο στόπερ θα είναι ο Χίμπλινγκερ και ο Σασιασβίλι. Στον άξονα ο Τζούνιορ, μαζί με τους Κυριακίδη και Φραγκουλάκη. Δεξιάο Λεάλ, αριστερά ο Ρομάνο και στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο, ενώ ο Εργοτέλης ήταν πιο ήρεμος καθώς ήθελε να αποφύγει κάθε πιθανή απειλή από τους Θεσσαλονικείς. Τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου για τον Δικέφαλο στο ξεκίνημα του αγώνα δεν έφεραν την επιθυμητή πίεση στα καρέ του Δασκαλάκη. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις ένα σουτ, με τον Σαλπιγγίδη στο 7ο λεπτό.

Κοντρέρας ο φορ!

Οι Κρητικοί πίεζαν ψηλά για να αγχώσουν τους Θεσσαλονικείς. Μια κατεβασιά του Κοντρέρας και μια πάσα στον Μουσλίμοβιτς έφερε το λάθος στην μεσαία γραμμή του Εργοτέλη. Το φάουλ κερδίθηκε στον άξονα. Ο Λίνο έστησε την μπάλα δίνοντας την εντύπωση πως θα το εκτελέσει απευθείας. Ο Βραζιλιάνος φέρθηκε έξυπνα και στο 17' σημάδεψε το κεφάλι του Κοντρέρας που είχε προωθηθεί. Ο Χιλιανός, άριστος κεφαλοσφαιριστής, σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και την έστειλε στα δίχτυα.

Γκολ ύστερα από 450 λεπτά...

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα γκολ και αυτό είναι γεγονός, καθώς την τελευταία φορά που σκόραρε ήταν στις 22 Ιανουαρίου με αντίπαλο την Ξάνθη. Ο Δικέφαλος ύστερα από πέντε ολόκληρες αγωνιστικές (450 λεπτά) έσπασε το ρόδι και πέτυχε ένα τέρμα σημαντικό, που θα βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά για την εξέλιξη του αγώνα.

Αντέδρασε ο Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ και να ανεβάσει το παιχνίδι στα καρέ του ΠΑΟΚ. Οι «κίτρινοι» είχαν δύο καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Κρέσιτς. Η πρώτη στο 19’, όταν ο Λεάλ έφυγε από δεξιά, πέρασε τον Λίνο, έκοψε στην περιοχή, ο Ρομάνο κατέβασε την μπάλα, επιχείρησε να την κόψει στην καρδιά της μικρής περιοχής, αλλά ο Βιτόλο μπήκε στη μέση κι απομάκρυνε. Η δεύτερη ήταν στο 25’, με καλό σουτ του Ρομάνο μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, λίγο πάνω από το δοκάρι του Κρέσιτς. Οι Κρητικοί στις καθυστερήσεις έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Μπούντιμιρ να πιάνει το σουτ και τον Κρέσιτς να διώχνει με υπερένταση.

Οι πλαγιοκοπήσεις του «Κούτσια»

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση στην συνέχεια και με τον Κουτσιανικούλη που βρήκε χώρους, έκανε παιχνίδι. Μάλιστα στο 37ο λεπτό θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ του Δικεφάλου. Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός έπιασε το σουτ, με τον Δασκαλάκη να διώχνει με υπερένταση και την μπαλα να χτυπάει στο δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ .

Ένα πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ

Ο Εργοτέλης μπήκε αποφασισμένος στην επανάληψη για να ισοφαρίσει και στο 50' ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λεάλ από τον Σνάουτσνερ. Όπως φάνηκε και από το ριπλέι, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έριξε κάτω των επιθετικό των Κρητικών, σε μια φάση όπου θα έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών. Ο πάγκος των Κρητικών διαμαρτυρήθηκε έντονα, όμως το μόνο που εισέπραξαν ήταν οι παρατηρήσεις του 4ου διατητή Κομίνη.

Πίεσε για το γκολ

Οι φιλοξενούμενοι, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αντιδράσει, έγιναν ακόμα πιο πιεστικοί στην εστία του Κρέσιτς. Στο 59' χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, με τον Βερπακόφσκις να πιάνει το μονοκόμματο σουτ και τον Κοντρέρας να διώχνει με το κεφάλι σε κόρνερ, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρέσιτς.

Κατέβασε ταχύτητα

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε ύστερα από 26 λεπτά παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κουτσιανικούλη να κάνει μια κούρσα από την αριστερή πλευρά, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατέβασε επικίνδυνα ταχύτητα σκεφτόμενος τα παιχνίδια που ακολουθούν, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οι παίκτες του Χάβου έπαιξαν με τη φωτιά, από τη στιγμή που το σκορ ήταν ρευστό και δεν έδειχναν διάθεση να το καθαρίσουν.

Πρώτο γκολ για Τσουκαλά

Αφού ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ο ΠΑΟΚ έκανε το τελικό 2-0 με τον Σταύρο Τσουκαλά. Στο 86ο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς πάσαρε ωραία στον Τσουκαλά, αυτός έκανε το δυνατό σουτ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δασκαλάκη.




MAN OF THE MATCH: Πάμπλο Κοντρέρας ο γκολτζής. Πάμπλο Κοντρέρας ο λυτρωτής. Ο Χιλιανός πέτυχε το πρώτο γκολ του Δικεφάλου, ενώ ήταν πάντα μέσα σε όλες τις φάσεις.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μανόλης Ρουμπάκης δεν μπόρεσε να ανακόψει τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην πλευρά του. Ο Κουτσιανικούλης αλλά και ο Μουσλίμοβιτς έκαναν πάρτι στο πρώτο ημίχρονο.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου του ΠΑΟΚ σε όλο το παιχνίδι. Ο Λαρισαίος, που δεν ξέρει πότε θα ξαναπάρει ευκαιρία, τώρα που επιστρέφει ο Βιεϊρίνια, πάλεψε τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά. Ο κόσμος του Δικεφάλου τον χειροκρότησε θερμα στην αλλαγή του.


Η ΓΚΑΦΑ: Στο 37' ο Κουτσιανικούλης από πλάγια θέση πετάει την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής του Εργοτέλη, ο Μουσλίμοβιτς αφήνει στον Σαλπιγγίδη, με τον δεύτερο να πιστεύει πως ο Βόσνιος την έχει πάρει και να σταματάει την προσπάθειά του για γκολ.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Λαμπρόπουλος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Αρνήθηκε πέναλτι για τον Εργοτέλη στο 49’ σε μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ πάνω στον Λεάλ. Επέτρεψε τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία δεν τιμώρησε και έδειξε χαζές κάρτες.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ μετά τη συντριβή από την ΑΕΚ βρήκε το κουράγιο και επέστρεψε στις επιτυχίες. Έπειτα από 450 λεπτά χωρίς γκολ και χωρίς νίκη, πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να φορτσάρει. Παρότι αγχώθηκε, ο Δικέφαλος του Βορρά ανέβηκε στη βαθμολογία και ευελπιστεί να υπάρχει και συνέχεια με Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο με την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Βιτόλο, Φωτάκης(57’ Τσουκαλάς), Σαλπιγγίδης(72’ Ελ Ζαρ), Κουτσιανικούλης, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο(74’ Γιαλούσης), Τζούνιορ, Κυριακίδης, Φραγκουλάκης(41’ Βερπακόφσκις) , Ρομάνο, Λεάλ, Μπούντιμιρ

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ξέσπασε» η Παρτιζάν

«Ξέσπασε» η Παρτιζάν
Η Παρτιζάν την προηγούμενη αγωνιστική έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας, αλλά απέναντι στην κατώτερη Ζαντάρ η ομάδα του Βελιγραδίου «ξέσπασε» (85-50), στο πλαίσιο της 24 αγωνιστικής της Αδριατικής Λίγκας.H ομάδα του Βελιγραδίου την Κυριακή ηττήθηκε από την Ικογκέα και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Απέναντι στη Ζαντάρ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πήρε μία επιβλητική νίκη (85-50). Κορυφαίοι της αναμέτρησης ήταν οι Βέσελι (15π., 5/6δίπ., 1/1τρίπ.), Τζέρελς (12π., 3/4τρίπ.) και Τζαγουάι (10π., 4/7δίπ.) για τους νικητές, ενώ για τους ηττημένους ο Καρ (19π., 7/11δίπ.)

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής: (8/3) Μπουντούτσνοστ-ΚΚ Ζάγκρεμπ 77-80, Ολίμπια Λουμπλιάνα-Νίμπουρκ 74-63 (9/3) Τσεντεβίτα-Ερυθρός Αστέρας 98-95, Σιροκί-Ραντίτσκι 109-94, Χέμοφαρμ-Ικογκέα 82-62, Παρτιζάν-Ζαντάρ 85-50, Τσιμπόνα-Κρκα 67-72

Η κατάταξη: Κρκα 17-7, Παρτιζάν 16-8, Ολίμπια Λουμπλιάνα 16-8, ΚΚ Ζάγκρεμπ 14-10, Μπουντούτσνοστ 13-11, Τσεντεβίτα 12-12, Μέμοφαρμ 12-12, Ραντίτσκι 12-12, Ικογκέα 11-13, Νίμπουρκ 11-13, Τσιμπόνα 10-14, Σιροκί 10-14, Ζαντάρ 7-17, Ερυθρός Αστέρας 7-17

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Το γκριντ του 2011

Το γκριντ του 2011
Το γκριντ της Formula1 για το 2011 ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του Βιταντόνιο Λιούτσι από την Hispania Racing. Ποιες διατήρησαν και ποιες άλλαξαν το οδηγικό τους δίδυμο.Δύο εβδομάδες απομένουν για να ξεκινήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 και σήμερα ολοκληρώθηκε το γκριντ με τις ομάδες και τους πιλότους, που θα δώσουν το παρών φέτος στις πίστες. Αυτό έγινε σήμερα, έπειτα και από την ανακοίνωση του Βιταντόνιο Λιούτσι από την Hispania Racing, καθώς ήταν η μοναδική θέση που υπήρχε ακάλυπτη. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά το γκριντ του 2011.

Δεν άλλαξε τη… συνταγή της επιτυχίας

Η Red Bull κατέκτησε την κορυφή πέρυσι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τον Μαρκ Γουέμπερ να βάζει και αυτός την… πινελιά του στο να επιτευχθεί η κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Οι «κόκκινοι ταύροι», λοιπόν, δεν άλλαξαν τη… συνταγή της επιτυχίας, καθώς επιθυμούν να διατηρήσουν τα σκήπτρα.

Επιμένει… βρετανικά

Δίδυμο δεν άλλαξε ούτε η McLaren. Η βρετανική ομάδα μπορεί να μην επέστρεψε στην κορυφή, καθώς πέρυσι είδε την πλάτη της Red Bull, αλλά δεν έδειξε διατεθειμένη να αλλάξει το… ρόστερ της. Έτσι, διατήρησε τους δυο επίσης Βρετανούς, Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον, οι οποίοι έχουν στεφθεί από μια φορά πρωταθλητές και ελπίζουν να το κάνουν κι άλλες στο μέλλον.

Με τους ίδιους για την κορυφή

Το ίδιο ισχύει και για τη Ferrari. Η ιταλική ομάδα δε σκέφτηκε να αντικαταστήσει έναν εκ των Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα, ειδικά τον πρώτο. Ο Ισπανός είναι αρκετά… διψασμένος διότι πέρυσι έφτασε στην… πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε, καθώς έχασε τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα. Εκεί «ποντάρει» περισσότερο η Scuderia, ώστε να τη φέρει στην κορυφή ξανά, έπειτα από το 2008.

Συνεχίζει με «Σούμι», Ρόζμπεργκ

Από την πλευρά της η Mercedes GP δεν πήγε άσχημα πέρυσι όντας τέταρτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Γι’ αυτό έδειξε ξανά εμπιστοσύνη στους Μίκαελ Σουμάχερ και Νίκο Ρόζμπεργκ. Αμφότεροι έχουν δείξει ότι μπορούν να ανεβάσουν πιο ψηλά την ομάδα, ενώ ο «Σούμι» έχει ένα εξτρά κίνητρο, από τη στιγμή που θέλει να αποδείξει ότι δεν έκανε λάθος που επέστρεψε στη δράση.

Εμπιστεύτηκε Πετρόφ, δεν έχει Κούμπιτσα

Η Renault φέτος το σκέφτηκε πολύ να δώσει ξανά θέση στον Βίταλι Πετρόφ. Στην αρχή οι Γάλλοι δεν ήταν σίγουροι για τη σταθερότητα του Ρώσου, όμως ο ίδιος τους έπεισε στις δοκιμές εξέλιξης. Μάλιστα, και με το παραπάνω, αφού η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια του υπέγραψε συμβόλαιο για τα δύο επόμενα χρόνια.

Από εκεί και πέρα, η Renault δε θα έχει για αρκετούς αγώνες τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Ο Πολωνός τραυματίστηκε σε αγώνα Ράλι στην Ιταλία, με συνέπεια να υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν οι πληγές. Η πλήρης αποθεραπεία του θα πάρει αρκετό καιρό και ο Ερίκ Μπουγιέ επέλεξε τον Νικ Χάιντφελντ να τον αντικαταστήσει στο χρονικό διάστημα της απουσίας του.

Με αλλαγές η Williams

Και ξεκινάνε οι ομάδες, που πραγματοποίησαν αλλαγές στο δυναμικό τους. Μια από αυτές είναι και η Williams. Η βρετανική ομάδα αποφάσισε να συνδυάσει ταλέντο κι εμπειρία. Με αυτό το σκεπτικό συνέχισε με τον Ρούμπενς Μπαρικέλο, ενώ εμπιστεύτηκε και τον νεαρό Πάστορ Μαλντονάντο από τη Βενεζουέλα.

Ίδιο σκηνικό και η Force India

Το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στη Force India. Η ινδική ομάδα διατήρησε τον Άντριαν Σούτιλ, όμως όχι και τον Βιταντόνιο Λιούτσι. Στη θέση του Ιταλού ο Βιτζέι Μαλία επέλεξε να εμπιστευτεί τον Βρετανό και πολλά υποσχόμενο Πολ ντι Ρέστα.

Ξανά Μεξικανός στη Formula1

Τη… διαφορά, πάντως, την έκανε τη Sauber. Η ελβετική ομάδα έφερε πίσω στη Formula1, έπειτα από πολλά χρόνια, ξανά έναν Μεξικανό πιλότο. Πρόκειται για τον Σέρχιο Πέρες, ο οποίος κέρδισε μια θέση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε ηλικία 21 χρονών και όντας μέλος της ακαδημίας της Ferrari, που προμηθεύει με κινητήρες τη Sauber. Όσον αφορά τον έτερο πιλότο, η Sauber διατήρησε τον Καμούι Κομπαγιάσι.

Δεν άλλαξε η Toro Rosso

Όσον αφορά την Toro Rosso, μπορεί να μην τα πήγε και τόσο καλά πέρυσι τερματίζοντας στην ένατη θέση, ωστόσο δεν είδε το λόγο να αλλάξει οδηγούς. Έτσι, θα πορευτεί και φέτος με τους Σεμπάστιαν Μπουέμι και Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι.

Χωρίς αλλαγές και η Lotus

Ακόμη, η Lotus, παρά το γεγονός ότι δεν συγκέντρωσε ούτε ένα βαθμό, επέμεινε στους Γιάρνο Τρούλι και Χέικι Κοβαλάινεν, καθώς πιστεύει ότι οι δυο τους έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τους πρώτους βαθμούς στην ομάδα.

HRT της τελευταίας στιγμής!

Και φτάνουμε στην Hispania Racing. Η ισπανική ομάδα θα έμενε κατά πολλούς εκτός Formula1 λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ωστόσο, δεν τα παράτησε, το πάλεψε, ανακοίνωσε αρχικά τον Ναράιν Καρθικέγιαν και δυσκολεύτηκε να βρει το δεύτερο πιλότο της.

Τελικά, τον βρήκε στο πρόσωπο του Λιούτσι, ο οποίος ικανοποίησε τους ανθρώπους της ομάδας στις δοκιμές εξέλιξης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η HRT αποφάσισε ουσιαστικά την τελευταία στιγμή να ανακοινώσει τον δεύτερο οδηγό της, με δεδομένο ότι η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Κράτησε Γκλοκ, έφερε έναν Βέλγο

Για το τέλος αφήσαμε την Virgin, που διατήρησε τον Τίμο Γκλοκ όχι, όμως, και τον Λούκας ντι Γκράσι. Η ρώσικη ομάδα επέλεξε να φέρει στη Formula1 έναν Βέλγο, ο οποίος είναι ο Χερόμε ντ’ Αμπρόσιο. Ο 25χρονος έχει δυο τίτλους στην κατοχή του σε Formula Renault 1,6 Belgium και International Formula Master, ενώ μέχρι πέρυσι οδηγούσε στο GP2 και ήταν δοκιμαστής της ομάδας.

Αναλυτικά το γκριντ του 2011

Red Bull
Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία)
Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία)

McLaren
Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία)
Τζένσον Μπάτον (Βρετανία)

Ferrari
Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία)
Φελίπε Μάσα (Βραζιλία)

Mercedes GP
Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία)
Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία)

Renault
Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία)
Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία)

Williams
Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία)
Πάστορ Μαλντονάντο (Βενεζουέλα)

Force India
Άντριαν Σούτιλ (Γερμανία)
Πολ ντι Ρέστα (Βρετανία)

Sauber
Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία)
Σέρχιο Πέρες (Μεξικό)

Toro Rosso
Σεμπαστιάν Μπουέμι (Ελβετία)
Χαϊμέ Αλγκερσουάρι (Ισπανία)

Lotus
Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία)
Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία)

Hispania Racing
Ναράιν Καρθικέγιαν (Ινδία)
Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία)

Virgin
Τίμο Γκλοκ (Γερμανία)
Χερόμε ντ’ Αμπρόσιο (Βέλγιο)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Από τον Κούπερ στον Τσιώλη!

Από τον Κούπερ στον Τσιώλη!

Το «φλερτ» με τον Καρδιτσιώτη προπονητή κατέληξε σε γάμο και από σήμερα(10/3) αναλαμβάνει και επίσημα το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Άρη. Ο Τσιώλης θα είναι ο τρίτος κατά σειρά για φέτος προπονητής των «κίτρινων», αφού τη χρονιά ξεκίνησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και συνέχισε, μετά την παραίτηση του Αργεντινού, ο Γιάννης Μιχαλίτσος.


Ποιος είναι ο Τσιώλης

Γεννημένος στις 30 Ιουνίου του 1959 στην Καρδίτσα ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στην Αναγέννηση Καρδίτσας, όπου έπαιξε επί πέντε χρόνια. Για τα επόμενα επτά χρόνια αγωνίστηκε στη Λάρισα, όπου κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1985 και τρία χρόνια αργότερα το πρωτάθλημα. Από το 1989 έως το 1993 έπαιξε στον Ιωνικό για να ακολουθήσει ο Πανηλειακός για τρία χρόνια και ο Αστέρας Αμαλιάδας, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1997. Τέσσερις φορές αγωνίστηκε με τη φανέλα της Εθνικής με την οποία σημείωσε και ένα γκολ.

Η καριέρα του ως προπονητής

Το 1999 αναλαμβάνει τον Πανελευσινιακό στα πρώτα του προπονητικά βήματα και τις επόμενες δύο χρονιές κάθεται στον πάγκο του Ναυπακτιακού. Το 2003 τον βρίσκει στην Καλαμάτα και δύο χρόνια αργότερα κάθεται στον πάγκο του Ιωνικού. Το 2008 ο Σάκης Τσιώλης συμφωνεί με το Λεβαδειακό, για να ακολουθήσει ο Θρασύβουλος. Τελευταίος σταθμός μέχρι να αναλάβει του «κίτρινους» ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου με τον οποίο η συνεργασία του έληξε στις 21 Φεβρουαρίου.


Οι προκάτοχοί του

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία… Η έναρξη της αγωνιστικής περιόδου βρήκε στον πάγκο του Άρη τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντίνος προπονητής παραιτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου τότε που οι «κίτρινοι» μπορεί να βρισκόταν στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως υπολείπονταν μόλις ένα βαθμό από την πέμπτη θέση που οδηγούσε στα πλέι οφ. Με συμπληρωμένες 18 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ο Άρης μετρούσε 23 βαθμούς και μόλις ένα βαθμό πιο πολύ είχαν ο Εργοτέλης, η Καβάλα και η Ξάνθη. Στα συν του Κούπερ και η πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. «Η απόφασή μου πιστεύω ότι θα οδηγήσει στην αγωνιστική ανάσταση της ομάδας», είχε δηλώσει ο Κούπερ αποχαιρετώντας τη Θεσσαλονίκη.


Η συνέχεια με Μιχαλήτσο

Ποια ανάσταση; Αγωνιστική κατρακύλα σε όλο της το μεγαλείο ήταν αυτό που ακολούθησε την απόφασή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να αποχωρίσει από την τεχνική ηγεσία του Άρη. Την ομάδα ανέλαβε από την επόμενη κιόλας ημέρα ο Γιάννης Μιχαλίτσος, ο οποίος ήθελε μεν δεν κατάφερε δε. Στους επτά αγώνες πρωταθλήματος που κάθισε στον πάγκο του Άρη, είχε απολογισμό τέσσερις ισοπαλίες με Εργοτέλη, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Λάρισα, μία νίκη εκτός έδρας με την ΑΕΚ και δύο ήττες με Ολυμπιακό και Ηρακλή. Φυσικά δεν πρέπει να λησμονήσουμε και τις δύο ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Σίτυ, εκεί όπου ο Άρης αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι αποσπώντας ισοπαλία στο Κλεάνθης Βικελίδης και χάνοντας στην Αγγλία με 3-0. Σε επτά αγώνες πρωταθλήματος η ομάδα της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε μόλις επτά βαθμούς και το όνειρο της συμμετοχής στα πλέι οφ του πρωταθλήματος απομακρύνθηκε… χιλιόμετρα….


Ψάχνει την αγωνιστική ταυτότητα

Στη Θεσσαλονίκη όλοι γνωρίζουν ότι μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν… ελπίζουν όμως ότι με την παρουσία του Σάκη Τσιώλη θα καταφέρουν να αποκτήσουν, στους τελευταίους πέντε αγώνες, την αγωνιστική τους ταυτότητα που η αλήθεια είναι έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα. Και επειδή στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται… Ένα είναι σίγουρο… ότι όσο υπάρχει μαθηματική ελπίδα η ομάδα θα παλέψει για την είσοδό της στην τελική πεντάδα του πρωταθλήματος… Λέτε;

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τέλος καριέρας για Βάις

Αποσύρθηκε...
Σε ηλικία 33 ετών κι έπειτα από 16 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, ο Φρεντερίκ Βάις αποφάσισε να περάσει εκτός παρκέ και να ρίξει τους τίτλους τέλους.Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, της Ουνικάχα, της Μπιλμπάο και της Μενόρκα έδωσε το περασμένο Σάββατο με τη φανέλα της αγαπημένης του Λιμόζ (απέναντι στη Ροάν) το τελευταίο παιχνίδι του, με τα γόνατα να τον αναγκάζουν να αποσυρθεί σε ηλικίας 33 χρόνων.

«Είχα διαρκώς πρόβληματα με τα γόνατά μου και δεν βρίσκαμε λύση. Δοκιμάσαμε πολλές θεραπείες. Δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι» είπε ο Γάλλος διεθνής, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ είχε την ατυχία να καρφώσει από πάνω του ο Βινς Κάρτερ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Βάις αποχωρεί από την ενεργό δράση έχοντας πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα (2000) κι ένα κύπελλο (2000) Γαλλίας με τη Λιμόζ, ένα Korac (2000) επίσης με τη γαλλική ομάδα κι ένα με την Ουνικάχα (2001), ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 με την εθνική Γαλλίας κι ένα χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2005.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Εντυπωσίασαν Ουνικάχα και Γρανάδα

Η Ουνικάχα πήρε μία εύκολη νίκη στο Martin Carpena με αντίπαλο τη Μανρέσα
Η Ουνικάχα είχε καιρό να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση και απέναντι στη Μανρέσα (75-51) της δόθηκε η ευκαιρία, με την ουραγό Γρανάδα να παίρνει ανάλογη νίκη επί της Μενόρκα (74-54).Για την ομάδα της Μάλαγα ο Τζέραλντ Φιτς με 13 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ και τον ακολούθησαν οι Άρτσιμπαλντ (11π.) και ΜακΙντάιρ (10π.). Στη νίκη της Γρανάδα οι Στέφανσον και Καρλ «φόρτωσαν» το αντίπαλο καλάθι με 21 και 20 πόντους αντιστοίχως.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής: (σήμερα): Κάχα Λαμποράλ-Βαλένθια, Γρανάδα-Μενόρκα 74-54, Ουνικάχα-Μανρέσα 75-51, Γκραν Κανάρια-Εστουντιάντες 10.30 μ.μ., (αύριο) Λαγκούν Άρο-Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα-Καχασόλ, Χοβεντούτ-Βαγιαδολίδ, Αλικάντε-Μπιλμπάο, Σαραγόσα-Φουενλαμπράδα

Η κατάταξη: Μπαρτσελόνα 19-4, Ρεάλ Μαδρίτης 18-5, Κάχα Λαμποράλ 15-9*, Βαλένθια 15-9*, Μπιλμπάο 14-9, Βαγιαδολίδ 14-9, Καχασόλ 13-10, Φουενλαμπράδα 13-10, Εστουντιάντες 12-11, Ουνικάχα 12-12*, Γκραν Κανάρια 11-12, Χοβεντούτ 11-12, Λαγκούν Άρο 9-14, Σαραγόσα 9-14, Μανρέσα 8-16*, Αλικάντε 7-16, Γρανάδα 5-19*, Μενόρκα 5-18*
* Έχουν έναν αγώνα περισσότερο

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Χρόνια πολλά, Θρύλε!

Χρόνια πολλά, Θρύλε!

O Hρακλής Αντύπας, με αφορμή τα γενέθλια για τα 86 χρόνια από την ίδρυση του Ολυμπιακού, θυμάται στο blog του τον Ντέταρι, τον «Αναστό», τον Γιατζόγλου αλλά και τον… Σκάρι!



Είμαι τυχερός που από τα 86 χρόνια ζωής που γιορτάζει πλέον ο Ολυμπιακός, τα 36 τα πέρασα μαζί του. Είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, αυτό που με ένοιαζε ήταν να δω τον Θρύλο.

Στην αρχή από την Telefunken που είχαμε στο σπίτι και μετά από την εξέδρα. Είτε εντός, είτε εκτός έδρας… Στην πορεία, ταυτίστηκα με αρκετούς ήρωες. Ξεκίνησα με τον Αναστόπουλο και στην πορεία λάτρεψα τον Ντέταρι, τον Χατζίδη, τον Κωφίδη, τον Ζιοβάνι, τον Τζόρτζεβιτς, τον Λεμονή (στην προπονητική του καριέρα).

Επειδή ο Ολυμπιακός γιορτάζει ως σύλλογος τα γενέθλιά του και όχι ως ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν μπορώ να ξεχάσω τον Γιατζόγλου, τον Καμπούρη, τον Παπαδάκο, τον Σκάρι, τον Εντι Τζόνσον, τον Τόμιτς. Γιορτάζει φυσικά και το βόλεϊ και θυμάμαι τον Γκούσταφσον, τον Βίλντε, τον Ντράγκοβιτς, τον Μουστακίδη.

Γιορτάζει και το πόλο με τους Βενετόπουλο, Δεληγιάννη, Χατζηθεοδώρου, και η κολύμβηση με τον Κρις Στίβενσον. Γιορτάζουν και τα άλλα τμήματα του Ολυμπιακού, όπως ο στίβος, η ιστιοπλοΐα, αλλά ποτέ δεν ήταν στις προτιμήσεις μου.

Τα γενέθλια του Θρύλου, είχαν πάντα την δική τους μαγεία. Και θα εξακολουθούν να την έχουν. Όσα χρόνια και αν περάσουν. Χρόνια πολλά, Θρύλε. Να τα χιλιάσεις!

ΥΓ.: Διάβασα αρκετά σχόλια αναφορικά με το θέμα των κασετών. Φυσικά και θέλω και εγώ να λάμψει η αλήθεια. Δεν νομίζω να υπάρχει φίλος του ποδοσφαίρου που να μην έχει την ίδια άποψη, ότι ομάδα και να υποστηρίζει. Και αυτό θέλει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ. «Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο και απ’ ότι διαβάζουμε για το ζήτημα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Ο Ολυμπιακός δεν εμπλέκεται πουθενά και για αυτό δεν ασχολείται», λένε στον Ολυμπιακό. Οπότε, ας περιμένουμε τη Δικαιοσύνη και μετά εδώ είμαστε.

Υγεία να έχουμε και όλα θα φανούν στην πορεία. Το μόνο που έχω να πω είναι, μήπως γυρίζει μπούμερανγκ σε κάποιον η ιστορία. Γιατί και τα περιβόητα ματς, εντελώς αντίθετα ήρθαν. Και με διαιτητικά λάθη…

ΥΓ (2). Μπορεί να έκανα ένα διάλειμμα από τη δημοσιογραφία (το καλοκαίρι που μας πέρασε), αλλά ποτέ δεν έπαψα να αγαπώ αυτό το επάγγελμα, αυτό που αρκετοί από εσάς βρίζετε στα σχόλια σας. Τώρα ο κ. Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, γιατί ήθελε τα όσα πει να βγουν στο φως της δημοσιότητας. Επειδή το θέμα με τις κασέτες είναι σοβαρό καλά έκαναν οι συνάδελφοι και πήγαν.

Γιατί στις 21 Ιανουαρίου, ο ίδιος άνθρωπος, αν δεν κάνω λάθος, είχε ζητήσει με όχι κομψό τρόπο την απομάκρυνση ενός δημοσιογράφου από την αίθουσα Τύπου ύστερα από το παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Ασπρόπυργο. Τώρα βέβαια τους είχε ανάγκη. Τότε έκαναν πόλεμο στην ομάδα…

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στις 22 του μήνα για Χριστοφιδέλη

Στις 22 του μήνα για Χριστοφιδέλη
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Στις 22/3 θα εκδικαστεί η έφεση του Παναθηναϊκού για τον Χριστοφιδέλη, μια μέρα πριν από τη λήξη της ποινής του. Αγώνας των «πρασίνων» για να προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 2/4.Η αλήθεια είναι πως μετά τις δύο συνεχείς ήττες από Ολυμπιακό για Κύπελλο και ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα, που συνοδεύτηκαν και πολύ κακή εμφάνιση, ειδικά το ματς στην Πυλαία, όλο το βάρος είχε πέσει στο αγωνιστικό κομμάτι και την ανασύνταξη που θα πρέπει να υπάρξει.
Ωστόσο ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για το «τριφύλλι», το οποίο θα παίξει μεγάλο ρόλο και στην εικόνα της ομάδας, είναι αυτό του Κώστα Χριστοφιδέλη. Η Λίγκα με μια απόφαση σκάνδαλο από την στιγμή που υπήρξε το δεδικασμένο με την υπόθεση Σιριάνις δεν έκανε δεκτό το συμβόλαιο του παίκτη, προτιμώντας να τον τιμωρήσει από μόνη της για έξι μήνες περισσότερο, χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο.
Φυσικά στο «τριφύλλι» από την στιγμή που έχουν το δίκιο με το μέρος τους, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, όπου η αλήθεια είναι πως άργησε να ορίσει ημερομηνία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως, καθώς η εκδίκαση θα γίνει τελικά στις 22 Μαρτίου, μια μέρα πριν λήξει η τιμωρία του Χριστοφιδέλη.

Αγώνας για να βγει άμεσα η απόφαση

Το θέμα ωστόσο δεν είναι πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση, η οποία ήδη έχει αργήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά το πότε το ΑΣΕΑΔ βγάλει την απόφαση. Σε περιπτώσεις τιμωρίας έδρας οι αποφάσεις βγαίνουν αν όχι την ίδια μέρα, την επόμενη, ωστόσο στο «τριφύλλι» φοβούνται μήπως υπάρξει κωλυσιεργία. Ο λόγος είναι προφανής, μιας και αν η απόφαση είναι θετική (δεν θέλουν καν να σκέφτονται την αντίθετη περίπτωση), ο Χριστοφιδέλης θα μπορέσει να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη. Ένα ντέρμπι που ενδεχομένως να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την είσοδο και των δύο ομάδων στην τετράδα.

Το χειρίζεται ο Ρισβάς

Στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν με τίποτα να καθυστερήσει η απόφαση και παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να βγει το συντομότερο δυνατό, προκειμένου ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει συνολικά τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα, να δώσει το παρών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Ρισβάς ο οποίος ως έγκριτος νομικός γνωρίζει περισσότερα στο συγκεκριμένο θέμα.

Πού θα πατήσουν οι «πράσινοι»

Στο καθαρό μέρος της έφεσης, η λογική λέει πως η απόφαση θα είναι θετική, αλλιώς θα μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να το παλέψουν. Η υπερασπιστική γραμμή του «τριφυλλιού» θα στηριχθεί σε πέντε άξονες που είναι οι εξής:

-Η τιμωρία του αθλητή δεν συνεπάγεται στέρηση του συνόλου των ατομικών του ή αθλητικών του δικαιωμάτων.
-Άρνηση της στέρησης του δικαιώματος εργασίας.
-Αναφορά στο δεδικασμένο του αθλητή Σιριάνις, όπου η ΕΣΑΠ επικύρωσε συμβόλαιο την περίοδο που ο παίκτης εξέτιε την ποινή της τιμωρίας του.
-Η ΕΣΑΠ θίγει τα συμφέροντα του ΠΑΟ για τη μη εφαρμογή των νόμων και έγκριση του συμβολαίου.
-Ο ΠΑΟ θα υπερασπιστεί των συμφερόντων του με κάθε τρόπο.

Στήριξη, αλλά και απαιτήσεις

Στο αγωνιστικό μέρος σήμερα υπήρξε συνάντηση του τεχνικού της ομάδας Στέλιου Καζάζη με τον πρόεδρο του ΤΑΑ Στράτο Σωπήλη και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Νίκο Ρισβά. Και οι δύο ανέφεραν στον έμπειρο προπονητή πως τον στηρίζουν, τόσο τον ίδιο, όσο και την ομάδα, αλλά δεν θέλουν να υπάρξει στο μέλλον τέτοια εικόνα όπως αυτή με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Ζήτησαν να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και όλα θα πάνε καλά.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

1 μήνα εκτός ο Φραγκουλάκης

1 μήνα εκτός ο Φραγκουλάκης
Ο Μιχάλης Φραγκουλάκης δέχθηκε τη μπάλα στο χέρι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να μετακινηθεί ολόκληρο το οστό.Παρά τον ελαφρύ του πόνο μια και το χέρι ήταν ζεστό και δεν σφάδαζε, ο μέσος του Εργοτέλη αγωνίστηκε για 20 ολόκληρα λεπτά με κάταγμα στην κερκίδα(!).

Από το μέγεθος του κατάγματος θα φανεί ο χρόνος απουσίας του από τα γήπεδα, με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα μήνα περίπου. Ο Φραγκουλάκης μετακομίσθηκε στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Τούμπα, συνοδευόμενος από το ιατρικό επιτελείο του Εργοτέλη. Αύριο πρωί θα υποβληθεί και στις απαραίτητες εξετάσεις από τον γιατρό της ομάδας για να υπολογιστεί ακριβώς ο χρόνος αποθεραπείας του.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ενωτική παρουσία Ζαγοράκη

Ενωτική παρουσία Ζαγοράκη
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης βρέθηκε στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα με τον Εργοτέλη για να δώσει μήνυμα ενότητας στους παίκτες και να τους εμψυχώσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο πρόεδρος του Δικεφάλου βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας μετά την λήξη του αγώνα με τον Εργοτέλη και προσπάθησε να δώσει κουράγιο στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και να τους ενθαρρύνει πριν από τα παιχνίδια που θα κρίνουν την χρονιά του δικεφάλου.

«Έχουμε ακούσει πάρα πολλά τελευταία», ξεκίνησε ο ισχυρός άνδρας της Ασπρόμαυρης ΠΑΕ και συνέχισε: «Μας έχουν κατηγορήσει. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και στους δυο μήνες που ακολουθούν να τα ξεχάσουμε και να δώσουμε απαντήσεις στο γήπεδο. Αν μείνουμε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τα λόγια αυτά έγιναν δεκτά με ευχαρίστηση από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που είδαν την διοίκηση να τους στηρίζει σε μια δύσκολη καμπή της ομάδας.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Μπέος: «Απέναντι είναι ο Πατέρας»!

Μπέος: «Απέναντι είναι ο Πατέρας»!
Μετά τις βόμβες Κούγια, ο Αχιλλέας Μπέος έριξε και τη δική του λέγοντας πως ο άγνωστος «συνομιλητής» των κασετών είναι ο Νικόλας Πατέρας!

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Νοva Sport Fm τόνισε πως μετά τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στην Πάτρα, αλλάζει το πλάνο του και η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την ίδια ώρα, αλλά αύριο (Πέμπτη). Μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος, πριν από τη δική του απάντηση, έριξε μια… βόμβα λέγοντας ότι ο συνομιλητής που δεν ακούγεται στις μονταρισμένες κασέτες είναι ο Νικόλας Πατέρας!

Αναλυτικά ο Μπέος είπε στον Nova Sport FM 94,6 τα εξής:

«Θα δώσω συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη αντί της Παρασκευής για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Θα τα μάθετε όλα αύριο. Πόσα χρόνια είχε να βγει στο προσκήνιο ο κ. Κούγιας; Του δόθηκε τώρα η ευκαιρία. Λέτε αν είμαι εγώ στην κασέτα. Είμαι σίγουρος ότι την έχετε ακούσει στο youtube. Αν και δεν είμαι καλός χρήστης του ίντερνετ, το άκουσα κι εγώ.

Ξαφνικά βγήκα από το Δαφνί και μιλάω μόνος μου σε ένα τοίχο; Όχι μόνο μονταρισμένο είναι, αφήστε τα, θα τα πούμε όλα αύριο. Θα μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Αν είναι κάποιος απέναντι, αυτός είναι ο Νίκος ο Πατέρας. Τα υπόλοιπα αύριο».

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Μπέος, μιλώντας στον Sentra fm επανέλαβε τα ίδια (περί συνομιλητή Πατέρα) και επισήμανε ότι οι ηχογραφήμενες κασέτες είναι κατασκευασμένες και προϊόν μοντάζ μιας προσωπικής συζήτησης.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που τον ηχογράφησε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μοιάζω για μαλάκας ώστε να ηχογραφώ τον εαυτό μου και να τον βγάλω προς τα έξω; Εάν είναι αυτή η φωνή μου, το έχει κάνει ο κ. Πατέρας, ο οποίος αν πάτε στο γραφείο του έχει 500 κασέτες που τις δείχνει»!

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση για τη συνέντευξη Τύπου: «Αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, στις 14:00, στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, (Συγγρού 115, Αθήνα), ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για τα τεκταινόμενα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, για τους κ.κ. Κούγια και Πατέρα καθώς και για τις κατασκευασμένες κασέτες της λαϊκής».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ο Μαρινάκης πλησίασε τον Δαλούκα!»

«Ο Μαρινάκης πλησίασε τον Δαλούκα!»
Κεραυνούς κατά πάντων εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για δύο υποθέσεις δωροδοκίας, για τους αγώνες Μακάμπι-Ολυμπιακός και Άρης-Παναθηναϊκός. Ενέπλεξε Μπέο, Μαρινάκη και Δαλούκα, ενώ δημοσιοποίησε το περιεχόμενο των δύο cd, στα οποία ισχυρίζεται ότι μιλάει ο Μπέος!

Αρχικά ο Αλέξης Κούγιας έκανε εισαγωγή πριν από τις αποκαλύψεις:

Υπάρχει ένα κύκλωμα που προκαθορίζει ποιες ομάδες θα ανέβουν από τη Γ' στη Β' από την Β' στην Α', ανέφερα λεπτομέρειες για την Ηλιούπολη, για τον Γιώργο Τσακογιάννη και τις ενέργειές του.

Πέρυσι έκανα καταγγελίες ότι οριζόντουσαν από την ΚΕΔ κυρίως Αθηναίοι διαιτητές που μας κατακρεουργούσαν. Φέτος, ζητήσαμε να μη μας σφυρίζουν Αθηναίοι διαιτητές και τώρα την Κυριακή θα μας σφυρίξει Αθηναίος διαιτητής. Είναι ένα μήνυμα.

«Ο Αχιλλέας Μπέος και οι άγνωστοι συνεργοί του μπορούν να ορίζουν όποιον διαιτητή θέλουν, ακόμη και στη Σούπερ Λίγκα. Προκύπτει πως ο Αχιλλέας Μπέος έκανε απόπειρα διαιτησίας στο διαιτητή Δαλούκα. Ότι πριν από τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός προσπάθησε στην Ιταλία να πλησιάσει το διαιτητή. Διηγείται ο Αχιλλέας Μπέος ότι τον διαιτητή Δαλούκα πλησίασε ο κύριος Μαρινάκης, του πρόσφερε 200.000 ευρώ, δεν το έκανε, αλλά έδωσε το λόγο της τιμής του ότι θα τον πλησιάσει.

Μετά το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός ο κ. Μπέος συνάντησε τον κ. Δαλούκα, διηγείται τι του είπε με εκφράσεις χυδαίες και το αμέσως επόμενο κομμάτι αφορά τι προηγήθηκε, πώς ο Μπέος είπε στο Δαλούκα ότι έχει τη δυνατότητα να τον βάλει να σφυρίξει, ότι θέλει από αυτόν πριν τον βάλει να σφυρίξει, ότι θα υποσχεθεί να παίξει 52-48 υπέρ του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Διηγείται τι έκανε στο ημίχρονο αυτού του αγώνα στο κινητό του κ. Δαλούκα».

«Δεν είμαι υπηρέτης κανενός ξένου συμφέροντος. Είχα να δω δέκα χρόνια τον κύριο Πατέρα. Είμαι περήφανος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος κι έχω χάσει πολλά χρήματα. Όμως ήταν τύχη για μένα να μου ανατεθεί η υπεράσπιση του Δαλούκα, γιατί αλλιώς δεν θα έρχονταν οι κασέτες αυτές στα χέρια μου. Αμέσως μόλις μου έστειλαν τις κασέτες, το μυαλό μου πήγε στο Νικόλα Πατέρα. Νόμιζα πως με επέλεξε για να τις βγάλω στη δημοσιότητα. Μόλις ήρθαν οι κασέτες, ήρθαν και τις παρέλαβαν στο γραφείο μου τρεις συνεργάτες, επικοινώνησα και μίλησα με τον Νικόλα Πατέρα. Αιφνιδιάστηκε. Έδειξε μία ειλικρινή έκπληξη. Του είπα να τις ακούσουμε μαζί, γιατί εγώ μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω αυτό το βάρος. Τις ακούσαμε και τον κάλεσα ως πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και του ΠΑΟ να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου. Η συμπεριφορά του τις επόμενες μέρες με απογοήτευσε γιατί δεν έκανε τίποτα».

«Πήγα στον κύριο Πιλάβιο. Κι εκεί όμως δεν έγινε τίποτα. Είχα αποφασίσει να κάνω σήμερα αυτή τη συνέντευξη και σήμερα την κάνω. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ήττα να το κάνει αυτό ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και να μην το κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η Παναχαϊκή είναι η μόνη ομάδα χωρίς χορηγία της Σούπερ Λίγκας».

«Βαγγέλη ψάξου»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας ξεκίνησε να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της πρώτης κασέτας κάνει αναφορά στο θέμα Ισραήλ-Μπέος:

«Το είπε το παραδέχεται ο Δαλούκας και μίλησαν με αυτόν και συμφώνησαν με αυτά. Εγώ εκείνη την εποχή ήμουν στην Ιταλία με την ομάδα (Ολυμπιακός Βόλου) και με παίρνει τηλ. πριν από το περιστατικό και του λέω έχω δύο-τρεις ανθρώπους μήπως βρούμε άκρη (για τον Ιταλό διαιτητή του επαναληπτικού στο Ισραήλ). Μου λένε είναι νέος διαιτητής που θέλει να κάνει καριέρα, δεν υπάρχει τίποτα από εδώ, άρα Βαγγέλη ψάξου. Ξέχασε το, ψάξ' το μόνος σου.

Την Τετάρτη το βράδυ με παίρνει τηλέφωνο τρελαμένος. Μου λέει θα σου πω. Αυτό με τον Δαλούκα. Τρελάθηκα. Του λέω, Βαγγέλη από πού και ως πού; Σκέφτεσαι να μη σε έπαιρνα;

Θέλω να σε δω ... Τι μαλακία έχεις κάνει; Πάω στο Βόλο. Το μ.... δεν πήρε τα λεφτά. Του λέω τελειώσαμε. Δε θέλω καλημέρα. Ξέρω πώς χειρίζονται τα πράγματα. Ξέρεις τι θα έλεγα στον Βαγγέλη. Δώσ' του τα 200.000».

Στη δεύτερη κασέτα γίνεται αναφορά για το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός:

«Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκει πάνω βάλε μου τον Δαλούκα, ο οποίος Δαλούκας θα παίξει 52-48 Άρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Άρη.

Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Εάν θα μπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε, δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις;

Μου λέει, ό,τι μου πεις. Του λέω, πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτ... Και δεν θέλω να είμαι εγώ στη μέση. Να μην εκτεθώ. Μου λέει προχώρα. Μου λέει για τα... Θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά.

Μπροστά στη γυναίκα του, του λέω φεύγεις για τη Θεσσαλονίκη. Πρόσεξε καλά. Και πάει πάνω. Βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση. Τον παίρνω στο ημίχρονο. Το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω, το έχει ανοιχτό δεν απαντά. Και τον πήρα μετά το βράδυ. Τότε του είπα ότι γαμ... του Δαλούκα.

Ότι είσαι μουν...ο! Άρα λοιπόν είσαι διπρόσωπος. Όταν τον πήρα στην Πολωνία και του είπα πρόσεχε, θα βγεις να βοηθήσεις;

Μη με εκθέσεις, γιατί τότε θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και δεν θα μπορώ να τους ελέγξω. Τον ρώτησα αν θέλεις να παίξεις. Του είπα πρόσεχε, θα έρθει κόσμος που δεν μπορώ να ελέγξω. Και μη μου λες μετά να μπω ή να μην μπω μπροστά».

Τέλος, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ανέφερε: «Σήμερα μετά από καιρό εμφανίστηκε ο κ. Δαλούκας. Είχε κάνει αίτημα στην ασφάλεια να τον προστατεύσουν. Σήμερα καταλαβαίνετε τι ήθελε να πει ο Αχιλλέας Μπέος».

«Δεν δέχτηκα απειλές. Μέχρι τα ξημερώματα σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο του ποδοσφαίρου έκαναν τα πάντα για να μη δώσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Η δικαιοσύνη θα αξιοποιήσει τα στοιχεία. Γίνεται ανάκριση, είναι μυστική κι ελπίζω να αξιοποιηθεί».

«Η κασέτα δεν ακούγεται, αλλά το έγγραφο είναι έγγραφο και στα δικαστήρια κατατίθεται έτσι. Αν με μηνύσει ο κ. Μπέος, έχω το δικαίωμα να προσφέρω την κασέτα στο δικαστήριο για να ακουστεί. Θα ανατριχιάσετε με αυτά που λέει ο κύριος Μπέος. Το έγγραφο που σας μοιράζω λαμβάνεται υπόψη συνδυαστικά με άλλα στοιχεία στα δικαστήρια».

«Έκκληση στον πρωθυπουργό»

Τέλος, κλείνοντας ο Αλέξης Κούγιας έκανε έκκληση: «Κάνω μια έκκληση. Δεν θα υπάρξει άλλη τέτοια στιγμή. Κάνω έκκληση στον πρόεδρο της Κυβέρνησης που είναι Αχαιός, να το πάρει προσωπικά το θέμα. Το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο μεγάλο λαϊκό κίνημα. Βρίσκεται στα χέρια κακοποιών πολλά χρόνια. Από το 1996. Οι άνθρωποι αυτοί πουλάνε προστασία. Επιτυχημένος πια στην Ελλάδα είναι ο κακοποιός, αυτός που δεν έχει δουλειά, που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του κι εξασφαλίζει την ατιμωρησία. Πουλάνε προστασία σε αυτόν που τους χρησιμοποιεί, τον παγιδεύουν και τον εκβιάζουν. Αυτό έχει πάθει κατά την άποψή μου και ο κύριος Μαρινάκης. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα το πάθει και ο κύριος Πιλάβιος. Σε πέντε λεπτά από τώρα δεν πρέπει να υπάρχει η ΚΕΔ που ορίζει τους διαιτητές που θέλει ο Μπέος ή η παρέα του. Εγώ κατέθεσα κι έδωσα τις κασέτες. Ο ρόλος μου τελείωσε και δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω για το θέμα».

«Τέλος στις δικαιολογίες»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε και στον Nova Sport FM 94,6 για την συγκεκριμένη υπόθεση. Μεταξύ άλλων σχολίασε πως οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει και πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος θα πρέπει να βγει μπροστά και να πάρει θέση. Πιο αναλυτικά είπε για:

-τις πιέσεις που δέχτηκε για να μην μιλήσει:

«Δέχτηκα πιέσεις όχι μόνο από σημαντικά άτομα του ποδοσφαίρου, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί. Νομίζω ότι πολλοί θα ήθελαν, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, να μην εμπλακεί το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση. Γι’ αυτό είπα πως είναι σημαντικό και γι’ αυτό το λόγο επέλεξα να το δημοσιοποιήσω».

- τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος που καταγγέλλει:

«Πρέπει καταλάβει ο εκάστοτε Μαρινάκης, ο εκάστοτε Πατέρας, ο εκάστοτε Κόκκαλης και ο εκάστοτε Βαρδινογιάννης ότι αυτά τα πρόσωπα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι σε εκμεταλλευτούν, να σε πουλήσουν προστασία και στο τέλος να σε οδηγήσουν στην οικονομική ή και κοινωνική καταστροφή. Η πελατεία του Μπέου είναι οι νεόπλουτοι που θέλουν να ανεβάσουν τις ομάδες τους. Αυτοί χαλάνε το ποδόσφαιρο. Κι εκτός αυτών, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι στο στοίχημα. Όταν λέει ο Μπέος ‘είναι κόσμος που δεν μπορώ να τον ελέγξω’, είναι το στοίχημα.

Αυτοί περίμεναν ένα αποτέλεσμα. Αυτοί λένε στον κάθε Μαρινάκη, Πατέρα, Παππά, Μπατατούδη ή Κοντομηνά το εξής: σου λένε ‘σου εξασφαλίζουμε προστασία. Το αφήνουμε να φαίνεται, τα κάνουμε όλα μαζί. Εσείς οι άλλοι πάρτε το μήνυμα και περάστε από το ταμείο’. Εκεί πληρώνει η Παναχαϊκή το μάρμαρο. Αυτοί έχουν σαν νοοτροπία είτε να δωροδοκούν είτε να απειλούν. Δεν διστάζουν να το κάνουν μπροστά και στη γυναίκα του άλλου».

- τις συνομιλίες που αποκαλύφτηκαν:

«Η άποψή μου είναι πως πρόκειται για τετ-α-τετ συζήτηση κι αυτό μου είπαν οι ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκα. Δεν ήθελα κι εγώ να πέσω θύμα. Είναι σαφές πως πρόκειται για τον Μπέο, από τις εκφράσεις. Σίγουρα δεν είναι τηλεφωνική συνομιλία.

Σε κάποιον έχει εμπιστοσύνη, που προφανώς είναι του κυκλώματος και τα λένε μαζί. Στην αρχή νόμιζα πως είναι ο Πατέρας που τον γράφει, αλλά στη συνέχεια κατάλαβα πως πρέπει να είναι άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος. Ο Μπέος ξέρει. Δεν θα κάνω κρίση για τον κύριο Πατέρα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι διαφορετικής άποψης για το ποδόσφαιρο».

- τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η δικαιοσύνη:

«Στον κύριο Πιλάβιο έχω εκτίμηση και δεν την έχω χάσει ακόμη. Από σήμερα τελειώνουν οι δικαιολογίες. Όταν ακούς τον Μπέο να λέει ότι μπορούμε να βάλουμε ή τον Κάκο ή τον Δαλούκα, θα σε βάλω, θα σου κανονίσω το χαρτζιλίκι σου και το ένα και το άλλο, καταλαβαίνεις ότι η ΚΕΔ είναι υποχείριο του συστήματος. Πρέπει σήμερα ο κύριος Πιλάβιος να τοποθετηθεί. Η ΕΠΟ θα πρέπει αύριο το πρωί να κινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά όλων των εμπλεκομένων.

Όπως έγινε στην Ιταλία. Το προβλέπει το καταστατικό της. Πρέπει να ξεκινήσει έρευνα. Για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής δικαιοσύνης δημιουργήθηκε υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος. Σε αυτή άρχισαν να υπηρετούν 4-5 εισαγγελείς, που ερευνούσαν διάφορες υποθέσεις, αλλά ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των εισαγγελέων. Για αυτή την υπόθεση θα γίνει ξεχωριστεί δικογραφία».

- το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του οι κασέτες:

«Οι κασέτες μού ήρθαν με ανώνυμο φάκελο και τις άκουσα με τον κύριο Πατέρα. Το αποκάλυψα κατόπιν συνεννόησης μαζί του».

- τη συμμετοχή του διαιτητή Δαλούκα:

«Ο κ. Δαλούκας για μένα πρέπει να βγει και να μιλήσει άμεσα, αλλά και να τον καλέσει άμεσα η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να αποκαλύψω οτιδήποτε έχει να κάνει με τη σχέση την επαγγελματική σχέση που είχα με τον κ. Δαλούκα.

Όμως για να παραιτηθώ από την υπεράσπισή του αυτά που έμαθα με εξόργισαν και με σοκάρισαν. Κι αμέσως μετά ήρθαν στην κατοχή μου αυτές οι κασέτες».

- τις νομικές προεκτάσεις της υπόθεσης:

«Όλοι αυτοί, από τον κύριο Μαρινάκη μέχρι τον τελευταίο της ΚΕΔ θα πρέπει αύριο να κάνουν μηνύσεις στον Μπέο. Αυτός τα ισχυριζόταν ενώπιον τρίτου. Αν ήταν αλήθεια, δεν μπορούν να του κάνουν αγωγές, αν είναι ψέματα, πρέπει να του κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Αν παρουσίαζα την κασέτα, θα μπορούσε να μιλά κάποιος ακόμη και για κακουργηματική πράξη. Ο νόμος λέει πως έχεις το δικαίωμα να δημοσιοποιήσεις ό,τι έχεις ακούσει σε μια κασέτα και να το καταθέσεις. Αυτό έκανα κι εγώ.

Αυτός που έχει πέσει θύμα υποκλοπής, αν ισχυρίζεται πως αυτά είναι ψέματα, μπορεί να σε μηνύσει. Τότε εσύ έχεις δικαίωμα στο δικαστήριο να χρησιμοποιήσεις την κασέτα. Εγώ περιμένω να με μηνύσει ο κύριος Μπέος. Έμαθα πως θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ελπίζω να βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όποιος έχει τον κοινό νου, καταλαβαίνει».

Read more!

Πρώτη φορά γιορτάζει...

Πρώτη φορά γιορτάζει... (video)
Αντεξε στην πίεση της Μίλαν, έκανε καλή διαχείριση και με «λευκή» ισοπαλία η Τότεναμ πέρασε πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» του Champions League. Πρόκριση Σάλκε, 3-1 τη Βαλένθια.Από την αρχή φάνηκε ότι το ματς θα έχει καλό ρυθμό, με τον Φαν ντερ Φάαρτ μόλις στο 2' να κάνει σουτ άουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Ιμπραΐμοβιτς κατέβασε ωραία μπροστά του μακρινή μπάλα, όμως κόπηκε τελευταία στιγμή. Ο Σουηδός ήταν ο άνθρωπος που απείλησε και στη συνέχεια για τη Μίλαν, με τον Γκόμες να αποκρούει την απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι «ροσονέρι» ήταν σαφώς καλύτεροι, πίεζαν για το γκολ και ήταν η ομάδα που είχε κατοχή, κυκλοφορία και διάθεση να επιτεθεί, με την τριπλέτα του κέντρου να είναι σε καλή μέρα. Ο Φλαμινί όταν έπαιρνε μπάλα τα άκουγε από όλο το γήπεδο εξαιτίας του σκληρού τάκλιν στον Τσόρλουκα στο πρώτο ματς, ο Μπόατενγκ βοηθούσε με την ταχύτητά του, ενώ ο Ζέεντορφ έβγαλε το ημίχρονο με 31 στις 35 επιτυχημένες πάσες! Στο 26' χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα για τους Ιταλούς. Ο Πάτο πήρε κάθετη πάσα και απέφυγε τον Γκόμες, έκοψε ωραία τη μπάλα στο πέναλτι για τον Ρομπίνιο, ο οποίος δεν έπιασε γεμάτο σουτ με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Ασού-Εκοτό, πήρε περίεργη τροχιά για να κόψει τελικά πάνω στην γραμμή καθαρά ο Γκαλάς! Στο 31' ήρθε η απάντηση από την Τότεναμ με το καλό φάουλ του Φαν Ντερ Φάαρτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το παραθυράκι του Αμπιάτι, ενώ η Μίλαν, που ήταν το αφεντικό, βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ ένα λεπτό μετά με τον Ζλάταν να περνάει στον Πάτο και τον Γκόμες να είναι ξανά ο νικητής. Στο 37' έγινε η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους με τον ορεξάτο Φαν Ντερ Φάαρτ να σουτάρει πάνω στον Αμπιάτι έξω από την μεγάλη περιοχή.

Οι «ροσονέρι» είχαν δύσκολο έργο στην επανάληψη και τελικά η αρνητική παράδοση επαληθεύτηκε. Από τις πέντε φορές που η Μίλαν είχε χάσει στο πρώτο εντός έδρας ματς στο κύπελλο πρωταθλητριών, μόλις τη μία κατάφερε να περάσει και ήταν την σεζόν 1955-56. Στο 47' ο Κράουτς ολομόναχος δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά, ενώ ο Φλαμινί σούταρε άουτ μετά από προσπάθεια του Πάτο. Το σύνολο του Αλέγκρι πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την πρόκριση και έκλεισε στα καρέ της την Τότεναμ, που περισσότερο προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα. Στο 55' η κατοχή ήταν 40%-60% και στο 66' ήρθε η δεύτερη πιο μεγάλη ευκαιρία για τους Ιταλούς. Ο Ρομπίνιο έκανε διαγώνιο σουτ, ο Γκόμες απέκρουσε, η μπάλα βρέθηκε ξανά στα πόδια του Βραζιλιάνου, ο οποίος πλάσαρε αυτή τη φορά άουτ.

Στο ίδιο λεπτό πέρασε ο Μπέιλ στο ματς για την Τότεναμ, ενώ η Μίλαν σε εκείνο το σημείο έδειξε σαν να «σκάει». Οι Λονδρέζοι πατούσαν καλύτερα και παρά την πίεση των επτά φορές πρωταθλητών Ευρώπης έδειχναν ότι μόνο από από μία στιγμή μαγείας θα δεχθούν γκολ. Στα τελευταία 25 λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκαναν δύο καλές φάσεις. Στο 78' ο εξαιρετικός Πάτο έκανε δυνατό σουτ, λίγο έξω από το δοκάρι του Γκόμες, ενώ στο 90', ο Ρομπίνιο, που έχασε τις τρεις καλύτρες ευκαιρίες της Μίλαν, έπαιξε το «1-2» με τον Ζλάταν σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Γκαλάς και πάλι του πήρε τη χαρά βάζοντας την κόντρα, για να περάσει η μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία κόρνερ.

Η Μίλαν έγινε μέρος της απογοητευτικής χρονιάς των ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη, καθώς αποχαιρέτισε τις εκτός συνόρων διοργανώσεις μετά τις Ρόμα, Σαμπντόρια, Νάπολι, Παλέρμο και Γιουβέντους. Η Ιντερ είναι η μοναδική... ζωντανή αλλά και αυτή έχει δύσκολο έργο στο Μόναχο με την Μπάγερν, με το 0-1 στην πλάτη. Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς για την ομάδα του Αλέγκρι, που έδειξε ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και μακριά από το «Σαν Σίρο».

Οι συνθέσεις

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Τσόρλουκα, Ασού-Εκοτό, Ντόσον, Γκαλάς, Σάντρο, Μόντριτς, Λένον, Πίενααρ (71' Τζίνας), Φαν Ντερ Φάαρτ (66' Μπέιλ), Κράουτς (83' Παβλιουτσένκο).

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Γιανκουλόφσκι (70' Αντονίνι), Νέστα, Σίλβα, Φλαμινί, Μπόατενγκ (76' Μέρκελ), Ζέεντορφ, Ρομπίνιο, Πάτο, Ιμπραΐμοβιτς.

Διαιτητής: Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Άλλο Μπουντεσλίγκα, άλλο Champions League!

Η Σάλκε μπορεί να τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στη Μπουντεσλίγκα, όμως το Champions League είναι άλλη ιστορία... Με τον... φευγάτο Φαρφάν να πετυχαίνει δύο γκολ και να «ξελασπώνει» για ακόμη μία φορά την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, η ομάδα του Γκελσενκίρχεν πήρε μεγάλη νίκη επί της Βαλένθια, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με 3-1 και σε συνδυασμό με 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε πανάξια την πρόκριση για τα προημιτελικά!

Δυνατά η Βαλένθια

Οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πάρουν νωρίς το προβάδισμα. Ο Μεχμέτ Τοπάλ «χόρεψε» τον Χέβεδες μέσα στην περιοχή της Σάλκε και έβγαλε σέντρα-διαβήτη για το κεφάλι του Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος θα έπρεπε να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να... μην τη στείλει στα δίχτυα του Νόιερ στο 17'. Λίγο νωρίτερα οι Βαλενθιάνοι είχαν προειδοποιήσει για τις προθέσεις τους, όμως ο Αντούριθ, που έχασε πολλές σημαντικές ευκαιρίες για να δώσει στην ομάδα του την πρόκριση, καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Γερμανό τερματοφύλακα να απομακρύνει.

Ο... φευγάτος και ο... νέος

Η Σάλκε έφτασε την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου σε συμφωνία με τη Βόλφσμπουργκ για την παραχώρηση του Τζέφερσον Φαρφάν έναντι 15 εκατ. ευρώ, όμως η μετακίνηση του Περουβιανού άσου «χάλασε» την τελευταία στιγμή. Η εξέλιξη των πραγμάτων μόνο τον Φέλιξ Μάγκατ δεν «χάλασε», καθώς κόντρα στη ροή της αναμέτρησης ο... φευγάτος Φαρφάν με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ στο 40' νίκησε τον Γκουάιτα, έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, καθώς ο Γκαβράνοβιτς στο ντεμπούτο στο Champions League εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Γκουάιτα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του, αφού πρώτα εκείνη χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια του Ισπανού γκολκίπερ!

Μοιραίος ο Αντούριθ

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι βγήκε αμέσως μπροστά για το γκολ που θα την έφερνε σε τροχιά πρόκρισης, όμως ο Αντούριθ αποδείχθηκε μοιραίος... Ο Βάσκος επιθετικός έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 57', όταν έπειτα από λάθος του Χέβεδες, δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας, ενώ μόλις 1' αργότερα βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ, ο οποίος με εξαιρετική απόκρουση έβγαλε σε κόρνερ. Ο τεχνικός των «νυχτερίδων» πέρασε τους Τίνο Κόστα και Ζόνας στο παιχνίδι και μέχρι το 80' η Βαλένθια πίεσε αφόρητα. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση και άφησαν πολλούς ανοιχτούς διαδρόμους στους παίκτες της Σάλκε. Ο Ματιέ στο 72' έχασε την τελευταία ευκαιρία για τους Ισπανούς, όταν μετά από πολύ καλή κάθετη πάσα του Κόστα βρέθηκε εντός περιοχής, όμως δεν μπόρεσε πιεζόμενος να πλασάρει δυνατά.

«Έσπασε» τα δοκάρια, «καθάρισε» ο Φαρφάν

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε αμυντική γραμμή για τη Βαλένθια και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως. Στο 81' ο Γκαβράνοβιτς σούταρε δυνατά και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκουάιτα, ενώ στο 3' των καθυστερήσεων ο Ελβετός κέρδισε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, είδε τον Γκουάιτα εκτός εστίας και προσπάθησε να τον «κρεμάσει» από τα 35 μέτρα με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Βαλένθια! Στην αμέσως επόμενη φάση στήθηκε το ίδιο σκηνικό, όμως ο Φαρφάν αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος, έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις

Σάλκε (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Εσκουδέρο, Χέβεδες, Μέτσελντερ, Ουτσίντα, Κλούγκε (Σαρπάι), Γκαβράνοβιτς, Χουράδο (Ντράξλερ), Φαρφάν, Μάτιπ (Παπαδόπουλος), Ραούλ

Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Γκουάιτα, Ναβάρο, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μπρούνο, Τοπάλ, Μπανέγκα (Τίνο Κόστα), Χοακίν, Πάμπλο Ερνάντεθ (Σολδάδο), Μάτα, Αντούριθ (Ζόνας)

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...