ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Στις 22 του μήνα για Χριστοφιδέλη

Στις 22 του μήνα για Χριστοφιδέλη
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Στις 22/3 θα εκδικαστεί η έφεση του Παναθηναϊκού για τον Χριστοφιδέλη, μια μέρα πριν από τη λήξη της ποινής του. Αγώνας των «πρασίνων» για να προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 2/4.Η αλήθεια είναι πως μετά τις δύο συνεχείς ήττες από Ολυμπιακό για Κύπελλο και ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα, που συνοδεύτηκαν και πολύ κακή εμφάνιση, ειδικά το ματς στην Πυλαία, όλο το βάρος είχε πέσει στο αγωνιστικό κομμάτι και την ανασύνταξη που θα πρέπει να υπάρξει.
Ωστόσο ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για το «τριφύλλι», το οποίο θα παίξει μεγάλο ρόλο και στην εικόνα της ομάδας, είναι αυτό του Κώστα Χριστοφιδέλη. Η Λίγκα με μια απόφαση σκάνδαλο από την στιγμή που υπήρξε το δεδικασμένο με την υπόθεση Σιριάνις δεν έκανε δεκτό το συμβόλαιο του παίκτη, προτιμώντας να τον τιμωρήσει από μόνη της για έξι μήνες περισσότερο, χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο.
Φυσικά στο «τριφύλλι» από την στιγμή που έχουν το δίκιο με το μέρος τους, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, όπου η αλήθεια είναι πως άργησε να ορίσει ημερομηνία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως, καθώς η εκδίκαση θα γίνει τελικά στις 22 Μαρτίου, μια μέρα πριν λήξει η τιμωρία του Χριστοφιδέλη.

Αγώνας για να βγει άμεσα η απόφαση

Το θέμα ωστόσο δεν είναι πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση, η οποία ήδη έχει αργήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά το πότε το ΑΣΕΑΔ βγάλει την απόφαση. Σε περιπτώσεις τιμωρίας έδρας οι αποφάσεις βγαίνουν αν όχι την ίδια μέρα, την επόμενη, ωστόσο στο «τριφύλλι» φοβούνται μήπως υπάρξει κωλυσιεργία. Ο λόγος είναι προφανής, μιας και αν η απόφαση είναι θετική (δεν θέλουν καν να σκέφτονται την αντίθετη περίπτωση), ο Χριστοφιδέλης θα μπορέσει να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη. Ένα ντέρμπι που ενδεχομένως να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την είσοδο και των δύο ομάδων στην τετράδα.

Το χειρίζεται ο Ρισβάς

Στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν με τίποτα να καθυστερήσει η απόφαση και παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να βγει το συντομότερο δυνατό, προκειμένου ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει συνολικά τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα, να δώσει το παρών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Ρισβάς ο οποίος ως έγκριτος νομικός γνωρίζει περισσότερα στο συγκεκριμένο θέμα.

Πού θα πατήσουν οι «πράσινοι»

Στο καθαρό μέρος της έφεσης, η λογική λέει πως η απόφαση θα είναι θετική, αλλιώς θα μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να το παλέψουν. Η υπερασπιστική γραμμή του «τριφυλλιού» θα στηριχθεί σε πέντε άξονες που είναι οι εξής:

-Η τιμωρία του αθλητή δεν συνεπάγεται στέρηση του συνόλου των ατομικών του ή αθλητικών του δικαιωμάτων.
-Άρνηση της στέρησης του δικαιώματος εργασίας.
-Αναφορά στο δεδικασμένο του αθλητή Σιριάνις, όπου η ΕΣΑΠ επικύρωσε συμβόλαιο την περίοδο που ο παίκτης εξέτιε την ποινή της τιμωρίας του.
-Η ΕΣΑΠ θίγει τα συμφέροντα του ΠΑΟ για τη μη εφαρμογή των νόμων και έγκριση του συμβολαίου.
-Ο ΠΑΟ θα υπερασπιστεί των συμφερόντων του με κάθε τρόπο.

Στήριξη, αλλά και απαιτήσεις

Στο αγωνιστικό μέρος σήμερα υπήρξε συνάντηση του τεχνικού της ομάδας Στέλιου Καζάζη με τον πρόεδρο του ΤΑΑ Στράτο Σωπήλη και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Νίκο Ρισβά. Και οι δύο ανέφεραν στον έμπειρο προπονητή πως τον στηρίζουν, τόσο τον ίδιο, όσο και την ομάδα, αλλά δεν θέλουν να υπάρξει στο μέλλον τέτοια εικόνα όπως αυτή με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Ζήτησαν να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και όλα θα πάνε καλά.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...