ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Από τον Κούπερ στον Τσιώλη!

Από τον Κούπερ στον Τσιώλη!

Το «φλερτ» με τον Καρδιτσιώτη προπονητή κατέληξε σε γάμο και από σήμερα(10/3) αναλαμβάνει και επίσημα το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Άρη. Ο Τσιώλης θα είναι ο τρίτος κατά σειρά για φέτος προπονητής των «κίτρινων», αφού τη χρονιά ξεκίνησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και συνέχισε, μετά την παραίτηση του Αργεντινού, ο Γιάννης Μιχαλίτσος.


Ποιος είναι ο Τσιώλης

Γεννημένος στις 30 Ιουνίου του 1959 στην Καρδίτσα ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στην Αναγέννηση Καρδίτσας, όπου έπαιξε επί πέντε χρόνια. Για τα επόμενα επτά χρόνια αγωνίστηκε στη Λάρισα, όπου κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1985 και τρία χρόνια αργότερα το πρωτάθλημα. Από το 1989 έως το 1993 έπαιξε στον Ιωνικό για να ακολουθήσει ο Πανηλειακός για τρία χρόνια και ο Αστέρας Αμαλιάδας, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1997. Τέσσερις φορές αγωνίστηκε με τη φανέλα της Εθνικής με την οποία σημείωσε και ένα γκολ.

Η καριέρα του ως προπονητής

Το 1999 αναλαμβάνει τον Πανελευσινιακό στα πρώτα του προπονητικά βήματα και τις επόμενες δύο χρονιές κάθεται στον πάγκο του Ναυπακτιακού. Το 2003 τον βρίσκει στην Καλαμάτα και δύο χρόνια αργότερα κάθεται στον πάγκο του Ιωνικού. Το 2008 ο Σάκης Τσιώλης συμφωνεί με το Λεβαδειακό, για να ακολουθήσει ο Θρασύβουλος. Τελευταίος σταθμός μέχρι να αναλάβει του «κίτρινους» ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου με τον οποίο η συνεργασία του έληξε στις 21 Φεβρουαρίου.


Οι προκάτοχοί του

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία… Η έναρξη της αγωνιστικής περιόδου βρήκε στον πάγκο του Άρη τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντίνος προπονητής παραιτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου τότε που οι «κίτρινοι» μπορεί να βρισκόταν στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως υπολείπονταν μόλις ένα βαθμό από την πέμπτη θέση που οδηγούσε στα πλέι οφ. Με συμπληρωμένες 18 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ο Άρης μετρούσε 23 βαθμούς και μόλις ένα βαθμό πιο πολύ είχαν ο Εργοτέλης, η Καβάλα και η Ξάνθη. Στα συν του Κούπερ και η πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. «Η απόφασή μου πιστεύω ότι θα οδηγήσει στην αγωνιστική ανάσταση της ομάδας», είχε δηλώσει ο Κούπερ αποχαιρετώντας τη Θεσσαλονίκη.


Η συνέχεια με Μιχαλήτσο

Ποια ανάσταση; Αγωνιστική κατρακύλα σε όλο της το μεγαλείο ήταν αυτό που ακολούθησε την απόφασή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να αποχωρίσει από την τεχνική ηγεσία του Άρη. Την ομάδα ανέλαβε από την επόμενη κιόλας ημέρα ο Γιάννης Μιχαλίτσος, ο οποίος ήθελε μεν δεν κατάφερε δε. Στους επτά αγώνες πρωταθλήματος που κάθισε στον πάγκο του Άρη, είχε απολογισμό τέσσερις ισοπαλίες με Εργοτέλη, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Λάρισα, μία νίκη εκτός έδρας με την ΑΕΚ και δύο ήττες με Ολυμπιακό και Ηρακλή. Φυσικά δεν πρέπει να λησμονήσουμε και τις δύο ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Σίτυ, εκεί όπου ο Άρης αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι αποσπώντας ισοπαλία στο Κλεάνθης Βικελίδης και χάνοντας στην Αγγλία με 3-0. Σε επτά αγώνες πρωταθλήματος η ομάδα της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε μόλις επτά βαθμούς και το όνειρο της συμμετοχής στα πλέι οφ του πρωταθλήματος απομακρύνθηκε… χιλιόμετρα….


Ψάχνει την αγωνιστική ταυτότητα

Στη Θεσσαλονίκη όλοι γνωρίζουν ότι μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν… ελπίζουν όμως ότι με την παρουσία του Σάκη Τσιώλη θα καταφέρουν να αποκτήσουν, στους τελευταίους πέντε αγώνες, την αγωνιστική τους ταυτότητα που η αλήθεια είναι έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα. Και επειδή στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται… Ένα είναι σίγουρο… ότι όσο υπάρχει μαθηματική ελπίδα η ομάδα θα παλέψει για την είσοδό της στην τελική πεντάδα του πρωταθλήματος… Λέτε;

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...