ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πρώτη φορά γιορτάζει...

Πρώτη φορά γιορτάζει... (video)
Αντεξε στην πίεση της Μίλαν, έκανε καλή διαχείριση και με «λευκή» ισοπαλία η Τότεναμ πέρασε πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» του Champions League. Πρόκριση Σάλκε, 3-1 τη Βαλένθια.Από την αρχή φάνηκε ότι το ματς θα έχει καλό ρυθμό, με τον Φαν ντερ Φάαρτ μόλις στο 2' να κάνει σουτ άουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Ιμπραΐμοβιτς κατέβασε ωραία μπροστά του μακρινή μπάλα, όμως κόπηκε τελευταία στιγμή. Ο Σουηδός ήταν ο άνθρωπος που απείλησε και στη συνέχεια για τη Μίλαν, με τον Γκόμες να αποκρούει την απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι «ροσονέρι» ήταν σαφώς καλύτεροι, πίεζαν για το γκολ και ήταν η ομάδα που είχε κατοχή, κυκλοφορία και διάθεση να επιτεθεί, με την τριπλέτα του κέντρου να είναι σε καλή μέρα. Ο Φλαμινί όταν έπαιρνε μπάλα τα άκουγε από όλο το γήπεδο εξαιτίας του σκληρού τάκλιν στον Τσόρλουκα στο πρώτο ματς, ο Μπόατενγκ βοηθούσε με την ταχύτητά του, ενώ ο Ζέεντορφ έβγαλε το ημίχρονο με 31 στις 35 επιτυχημένες πάσες! Στο 26' χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα για τους Ιταλούς. Ο Πάτο πήρε κάθετη πάσα και απέφυγε τον Γκόμες, έκοψε ωραία τη μπάλα στο πέναλτι για τον Ρομπίνιο, ο οποίος δεν έπιασε γεμάτο σουτ με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Ασού-Εκοτό, πήρε περίεργη τροχιά για να κόψει τελικά πάνω στην γραμμή καθαρά ο Γκαλάς! Στο 31' ήρθε η απάντηση από την Τότεναμ με το καλό φάουλ του Φαν Ντερ Φάαρτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το παραθυράκι του Αμπιάτι, ενώ η Μίλαν, που ήταν το αφεντικό, βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ ένα λεπτό μετά με τον Ζλάταν να περνάει στον Πάτο και τον Γκόμες να είναι ξανά ο νικητής. Στο 37' έγινε η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους με τον ορεξάτο Φαν Ντερ Φάαρτ να σουτάρει πάνω στον Αμπιάτι έξω από την μεγάλη περιοχή.

Οι «ροσονέρι» είχαν δύσκολο έργο στην επανάληψη και τελικά η αρνητική παράδοση επαληθεύτηκε. Από τις πέντε φορές που η Μίλαν είχε χάσει στο πρώτο εντός έδρας ματς στο κύπελλο πρωταθλητριών, μόλις τη μία κατάφερε να περάσει και ήταν την σεζόν 1955-56. Στο 47' ο Κράουτς ολομόναχος δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά, ενώ ο Φλαμινί σούταρε άουτ μετά από προσπάθεια του Πάτο. Το σύνολο του Αλέγκρι πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την πρόκριση και έκλεισε στα καρέ της την Τότεναμ, που περισσότερο προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα. Στο 55' η κατοχή ήταν 40%-60% και στο 66' ήρθε η δεύτερη πιο μεγάλη ευκαιρία για τους Ιταλούς. Ο Ρομπίνιο έκανε διαγώνιο σουτ, ο Γκόμες απέκρουσε, η μπάλα βρέθηκε ξανά στα πόδια του Βραζιλιάνου, ο οποίος πλάσαρε αυτή τη φορά άουτ.

Στο ίδιο λεπτό πέρασε ο Μπέιλ στο ματς για την Τότεναμ, ενώ η Μίλαν σε εκείνο το σημείο έδειξε σαν να «σκάει». Οι Λονδρέζοι πατούσαν καλύτερα και παρά την πίεση των επτά φορές πρωταθλητών Ευρώπης έδειχναν ότι μόνο από από μία στιγμή μαγείας θα δεχθούν γκολ. Στα τελευταία 25 λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκαναν δύο καλές φάσεις. Στο 78' ο εξαιρετικός Πάτο έκανε δυνατό σουτ, λίγο έξω από το δοκάρι του Γκόμες, ενώ στο 90', ο Ρομπίνιο, που έχασε τις τρεις καλύτρες ευκαιρίες της Μίλαν, έπαιξε το «1-2» με τον Ζλάταν σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Γκαλάς και πάλι του πήρε τη χαρά βάζοντας την κόντρα, για να περάσει η μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία κόρνερ.

Η Μίλαν έγινε μέρος της απογοητευτικής χρονιάς των ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη, καθώς αποχαιρέτισε τις εκτός συνόρων διοργανώσεις μετά τις Ρόμα, Σαμπντόρια, Νάπολι, Παλέρμο και Γιουβέντους. Η Ιντερ είναι η μοναδική... ζωντανή αλλά και αυτή έχει δύσκολο έργο στο Μόναχο με την Μπάγερν, με το 0-1 στην πλάτη. Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς για την ομάδα του Αλέγκρι, που έδειξε ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και μακριά από το «Σαν Σίρο».

Οι συνθέσεις

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Τσόρλουκα, Ασού-Εκοτό, Ντόσον, Γκαλάς, Σάντρο, Μόντριτς, Λένον, Πίενααρ (71' Τζίνας), Φαν Ντερ Φάαρτ (66' Μπέιλ), Κράουτς (83' Παβλιουτσένκο).

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Γιανκουλόφσκι (70' Αντονίνι), Νέστα, Σίλβα, Φλαμινί, Μπόατενγκ (76' Μέρκελ), Ζέεντορφ, Ρομπίνιο, Πάτο, Ιμπραΐμοβιτς.

Διαιτητής: Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Άλλο Μπουντεσλίγκα, άλλο Champions League!

Η Σάλκε μπορεί να τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στη Μπουντεσλίγκα, όμως το Champions League είναι άλλη ιστορία... Με τον... φευγάτο Φαρφάν να πετυχαίνει δύο γκολ και να «ξελασπώνει» για ακόμη μία φορά την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, η ομάδα του Γκελσενκίρχεν πήρε μεγάλη νίκη επί της Βαλένθια, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με 3-1 και σε συνδυασμό με 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε πανάξια την πρόκριση για τα προημιτελικά!

Δυνατά η Βαλένθια

Οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πάρουν νωρίς το προβάδισμα. Ο Μεχμέτ Τοπάλ «χόρεψε» τον Χέβεδες μέσα στην περιοχή της Σάλκε και έβγαλε σέντρα-διαβήτη για το κεφάλι του Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος θα έπρεπε να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να... μην τη στείλει στα δίχτυα του Νόιερ στο 17'. Λίγο νωρίτερα οι Βαλενθιάνοι είχαν προειδοποιήσει για τις προθέσεις τους, όμως ο Αντούριθ, που έχασε πολλές σημαντικές ευκαιρίες για να δώσει στην ομάδα του την πρόκριση, καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Γερμανό τερματοφύλακα να απομακρύνει.

Ο... φευγάτος και ο... νέος

Η Σάλκε έφτασε την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου σε συμφωνία με τη Βόλφσμπουργκ για την παραχώρηση του Τζέφερσον Φαρφάν έναντι 15 εκατ. ευρώ, όμως η μετακίνηση του Περουβιανού άσου «χάλασε» την τελευταία στιγμή. Η εξέλιξη των πραγμάτων μόνο τον Φέλιξ Μάγκατ δεν «χάλασε», καθώς κόντρα στη ροή της αναμέτρησης ο... φευγάτος Φαρφάν με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ στο 40' νίκησε τον Γκουάιτα, έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, καθώς ο Γκαβράνοβιτς στο ντεμπούτο στο Champions League εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Γκουάιτα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του, αφού πρώτα εκείνη χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια του Ισπανού γκολκίπερ!

Μοιραίος ο Αντούριθ

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι βγήκε αμέσως μπροστά για το γκολ που θα την έφερνε σε τροχιά πρόκρισης, όμως ο Αντούριθ αποδείχθηκε μοιραίος... Ο Βάσκος επιθετικός έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 57', όταν έπειτα από λάθος του Χέβεδες, δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας, ενώ μόλις 1' αργότερα βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ, ο οποίος με εξαιρετική απόκρουση έβγαλε σε κόρνερ. Ο τεχνικός των «νυχτερίδων» πέρασε τους Τίνο Κόστα και Ζόνας στο παιχνίδι και μέχρι το 80' η Βαλένθια πίεσε αφόρητα. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση και άφησαν πολλούς ανοιχτούς διαδρόμους στους παίκτες της Σάλκε. Ο Ματιέ στο 72' έχασε την τελευταία ευκαιρία για τους Ισπανούς, όταν μετά από πολύ καλή κάθετη πάσα του Κόστα βρέθηκε εντός περιοχής, όμως δεν μπόρεσε πιεζόμενος να πλασάρει δυνατά.

«Έσπασε» τα δοκάρια, «καθάρισε» ο Φαρφάν

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε αμυντική γραμμή για τη Βαλένθια και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως. Στο 81' ο Γκαβράνοβιτς σούταρε δυνατά και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκουάιτα, ενώ στο 3' των καθυστερήσεων ο Ελβετός κέρδισε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, είδε τον Γκουάιτα εκτός εστίας και προσπάθησε να τον «κρεμάσει» από τα 35 μέτρα με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Βαλένθια! Στην αμέσως επόμενη φάση στήθηκε το ίδιο σκηνικό, όμως ο Φαρφάν αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος, έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις

Σάλκε (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Εσκουδέρο, Χέβεδες, Μέτσελντερ, Ουτσίντα, Κλούγκε (Σαρπάι), Γκαβράνοβιτς, Χουράδο (Ντράξλερ), Φαρφάν, Μάτιπ (Παπαδόπουλος), Ραούλ

Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Γκουάιτα, Ναβάρο, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μπρούνο, Τοπάλ, Μπανέγκα (Τίνο Κόστα), Χοακίν, Πάμπλο Ερνάντεθ (Σολδάδο), Μάτα, Αντούριθ (Ζόνας)

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...