ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Μίλησαν» φανέλα και Τούμπα!

«Μίλησαν» φανέλα και Τούμπα!
Ακόμα και στο... ρελαντί, με την Τούμπα και τη φανέλα, μπορεί να πάρει αυτό που θέλει! Ο «σβηστός» ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον «φλύαρο» Εργοτέλη κι έμεινε ζωντανός για τα πλέι οφ. Ο κόσμος, πάντως, ασχολήθηκε με Μαρινάκη και Ολυμπιακό!


Με ηγέτη τον Πάμπλο Κοντρέρας ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις επιτυχίες απέναντι στον Εργοτέλη με σκορ 2-0. Ο Χιλιανός που ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, πέτυχε το γκολ στο 17ο λεπτό και βοήθησε τα μέγιστα ανασταλτικά, προκειμένου ο «Δικέφαλος» έπειτα από πέντε αγωνιστικές να επιστρέψει στις επιτυχίες. Το δεύτερο γκολ για τους Θεσσαλονικείς πέτυχε ο Τσουκαλάς στο 86ο λεπτό.

Ο Εργοτέλης ζήτησε πέναλτι στο 50ό λεπτό σε ανατροπή του Λεάλ από τον Σνάουτσνερ, αλλά εκτός από το σουτ του Μπούντιμιρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το γυριστό σουτ του Βερπακόφσκις, δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Κρέσιτς.

Με σχήμα 4-2-3-1, ο Μάκης Χάβος επέλεξε να ξεκινήσει με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Με τον Σνάουτσνερ στο δεξί άκρο της άμυνας και αριστερά τον Λίνο. Στο κέντρο της άμυνας ο Μαλεζάς και ο Κοντρέρας. Αμυντικά χαφ οι Φωτάκης και Βιτόλο. Στον άξονα ο Ίβιτς, στις πτέρυγες δεξιά ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Κουτσιανικούλης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

Ο Νίκος Καραγεωργίου με 4-3-3, ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρουμπάκη στο δεξιό και τον Βίσιο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τα δύο στόπερ θα είναι ο Χίμπλινγκερ και ο Σασιασβίλι. Στον άξονα ο Τζούνιορ, μαζί με τους Κυριακίδη και Φραγκουλάκη. Δεξιάο Λεάλ, αριστερά ο Ρομάνο και στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο, ενώ ο Εργοτέλης ήταν πιο ήρεμος καθώς ήθελε να αποφύγει κάθε πιθανή απειλή από τους Θεσσαλονικείς. Τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου για τον Δικέφαλο στο ξεκίνημα του αγώνα δεν έφεραν την επιθυμητή πίεση στα καρέ του Δασκαλάκη. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις ένα σουτ, με τον Σαλπιγγίδη στο 7ο λεπτό.

Κοντρέρας ο φορ!

Οι Κρητικοί πίεζαν ψηλά για να αγχώσουν τους Θεσσαλονικείς. Μια κατεβασιά του Κοντρέρας και μια πάσα στον Μουσλίμοβιτς έφερε το λάθος στην μεσαία γραμμή του Εργοτέλη. Το φάουλ κερδίθηκε στον άξονα. Ο Λίνο έστησε την μπάλα δίνοντας την εντύπωση πως θα το εκτελέσει απευθείας. Ο Βραζιλιάνος φέρθηκε έξυπνα και στο 17' σημάδεψε το κεφάλι του Κοντρέρας που είχε προωθηθεί. Ο Χιλιανός, άριστος κεφαλοσφαιριστής, σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και την έστειλε στα δίχτυα.

Γκολ ύστερα από 450 λεπτά...

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα γκολ και αυτό είναι γεγονός, καθώς την τελευταία φορά που σκόραρε ήταν στις 22 Ιανουαρίου με αντίπαλο την Ξάνθη. Ο Δικέφαλος ύστερα από πέντε ολόκληρες αγωνιστικές (450 λεπτά) έσπασε το ρόδι και πέτυχε ένα τέρμα σημαντικό, που θα βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά για την εξέλιξη του αγώνα.

Αντέδρασε ο Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ και να ανεβάσει το παιχνίδι στα καρέ του ΠΑΟΚ. Οι «κίτρινοι» είχαν δύο καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Κρέσιτς. Η πρώτη στο 19’, όταν ο Λεάλ έφυγε από δεξιά, πέρασε τον Λίνο, έκοψε στην περιοχή, ο Ρομάνο κατέβασε την μπάλα, επιχείρησε να την κόψει στην καρδιά της μικρής περιοχής, αλλά ο Βιτόλο μπήκε στη μέση κι απομάκρυνε. Η δεύτερη ήταν στο 25’, με καλό σουτ του Ρομάνο μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, λίγο πάνω από το δοκάρι του Κρέσιτς. Οι Κρητικοί στις καθυστερήσεις έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Μπούντιμιρ να πιάνει το σουτ και τον Κρέσιτς να διώχνει με υπερένταση.

Οι πλαγιοκοπήσεις του «Κούτσια»

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση στην συνέχεια και με τον Κουτσιανικούλη που βρήκε χώρους, έκανε παιχνίδι. Μάλιστα στο 37ο λεπτό θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ του Δικεφάλου. Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός έπιασε το σουτ, με τον Δασκαλάκη να διώχνει με υπερένταση και την μπαλα να χτυπάει στο δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ .

Ένα πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ

Ο Εργοτέλης μπήκε αποφασισμένος στην επανάληψη για να ισοφαρίσει και στο 50' ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λεάλ από τον Σνάουτσνερ. Όπως φάνηκε και από το ριπλέι, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έριξε κάτω των επιθετικό των Κρητικών, σε μια φάση όπου θα έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών. Ο πάγκος των Κρητικών διαμαρτυρήθηκε έντονα, όμως το μόνο που εισέπραξαν ήταν οι παρατηρήσεις του 4ου διατητή Κομίνη.

Πίεσε για το γκολ

Οι φιλοξενούμενοι, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αντιδράσει, έγιναν ακόμα πιο πιεστικοί στην εστία του Κρέσιτς. Στο 59' χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, με τον Βερπακόφσκις να πιάνει το μονοκόμματο σουτ και τον Κοντρέρας να διώχνει με το κεφάλι σε κόρνερ, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρέσιτς.

Κατέβασε ταχύτητα

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε ύστερα από 26 λεπτά παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κουτσιανικούλη να κάνει μια κούρσα από την αριστερή πλευρά, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατέβασε επικίνδυνα ταχύτητα σκεφτόμενος τα παιχνίδια που ακολουθούν, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οι παίκτες του Χάβου έπαιξαν με τη φωτιά, από τη στιγμή που το σκορ ήταν ρευστό και δεν έδειχναν διάθεση να το καθαρίσουν.

Πρώτο γκολ για Τσουκαλά

Αφού ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ο ΠΑΟΚ έκανε το τελικό 2-0 με τον Σταύρο Τσουκαλά. Στο 86ο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς πάσαρε ωραία στον Τσουκαλά, αυτός έκανε το δυνατό σουτ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δασκαλάκη.




MAN OF THE MATCH: Πάμπλο Κοντρέρας ο γκολτζής. Πάμπλο Κοντρέρας ο λυτρωτής. Ο Χιλιανός πέτυχε το πρώτο γκολ του Δικεφάλου, ενώ ήταν πάντα μέσα σε όλες τις φάσεις.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μανόλης Ρουμπάκης δεν μπόρεσε να ανακόψει τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην πλευρά του. Ο Κουτσιανικούλης αλλά και ο Μουσλίμοβιτς έκαναν πάρτι στο πρώτο ημίχρονο.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου του ΠΑΟΚ σε όλο το παιχνίδι. Ο Λαρισαίος, που δεν ξέρει πότε θα ξαναπάρει ευκαιρία, τώρα που επιστρέφει ο Βιεϊρίνια, πάλεψε τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά. Ο κόσμος του Δικεφάλου τον χειροκρότησε θερμα στην αλλαγή του.


Η ΓΚΑΦΑ: Στο 37' ο Κουτσιανικούλης από πλάγια θέση πετάει την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής του Εργοτέλη, ο Μουσλίμοβιτς αφήνει στον Σαλπιγγίδη, με τον δεύτερο να πιστεύει πως ο Βόσνιος την έχει πάρει και να σταματάει την προσπάθειά του για γκολ.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Λαμπρόπουλος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Αρνήθηκε πέναλτι για τον Εργοτέλη στο 49’ σε μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ πάνω στον Λεάλ. Επέτρεψε τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία δεν τιμώρησε και έδειξε χαζές κάρτες.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ μετά τη συντριβή από την ΑΕΚ βρήκε το κουράγιο και επέστρεψε στις επιτυχίες. Έπειτα από 450 λεπτά χωρίς γκολ και χωρίς νίκη, πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να φορτσάρει. Παρότι αγχώθηκε, ο Δικέφαλος του Βορρά ανέβηκε στη βαθμολογία και ευελπιστεί να υπάρχει και συνέχεια με Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο με την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Βιτόλο, Φωτάκης(57’ Τσουκαλάς), Σαλπιγγίδης(72’ Ελ Ζαρ), Κουτσιανικούλης, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο(74’ Γιαλούσης), Τζούνιορ, Κυριακίδης, Φραγκουλάκης(41’ Βερπακόφσκις) , Ρομάνο, Λεάλ, Μπούντιμιρ

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...