ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Οι σκέψεις του Ερνέστο

Οι σκέψεις του Ερνέστο
Ο Βαλβέρδε περιμένει να δει την κατάσταση με τους τραυματίες και φυσικά ψάχνει να βρει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Άλμπερτ Ριέρα. Το gazzetta.gr καταγράφει τις σκέψεις του Ισπανού προπονητή. Ο τραυματισμός του Άλμπερτ Ριέρα αποτελεί πλήγμα για τους «ερυθρόλευκους». Μπορεί για τον Ισπανό να έχουν ακουστεί πολλά αναφορικά με την απόδοσή του, ωστόσο πρόκειται για βασικό στέλεχος της ενδεκάδας και μέχρι στιγμής έχει πετύχει τέσσερα γκολ και έχει βγάλει πέντε ασίστ.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του, προκειμένου να καλύψει το κενό αυτό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όχι μόνο για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Καβάλα, αλλά και για αυτά με αντιπάλους τον Ατρόμητο, την Λάρισα και τον Αστέρα Τρίπολης (για το Κύπελλο). Οι σκέψεις του Βάσκου αφορούν τέσσερις παίκτες.
ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ: Ο Βέλγος μπορεί να παίξει στο αριστερό άκρο, αλλά ο Βαλβέρδε δεν θέλει να τον «χάσει» από την κορυφή της επίθεσης. Γιατί στ5ην θέση αυτή, ο 23χρονος επιθετικός, κάνει… παπάδες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στο δεξί άκρο, αν και αριστεροπόδαρος. Ο «Φέτφα» μπορεί να αγωνιστεί στην θέση του Ριέρα και σύμφωνα με τους ανθρώπους του Βαλβέρδε, έχει πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα.
ΧΟΣΕ ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Αρκετές φορές στην φετινή σεζόν, ο Βαλβέρδε είχε χρησιμοποιήσει τον Γερμανό ως αριστερό χαφ. Εμπαινε αλλαγή στην θέση του Ριέρα. Για να δούμε τον Γερμανό αριστερό χαφ, πρέπει πρώτα να επιστρέψει στην δράση ο Μπράβο, γιατί δεν θα υπάρχει αριστερό μπακ.
ΝΤΑΒΙΝΤ ΦΟΥΣΤΕΡ: Το τρικ δεν έπιασε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ωστόσο ο Βάσκος το σκέφτεται και μάλιστα πολύ σοβαρά. Να παίξει ο συμπατριώτης του στο αριστερό άκρο και ο Ιμπαγάσα να χρησιμοποιηθεί πίσω από τον επιθετικό. Στο μυαλό του Βαλβέρδε, υπάρχουν και οι Ζαϊρί, Νέμεθ, αλλά ως εναλλακτικές λύσεις.
Read more!

ΤΣΣΚΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 68-72!

Αν έχεις Μητσάρα διάβαινε..
Βομβαρδιστικός στη Μόσχα..
Ούτε τώρα σοβαρός όμως νικητής!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ final four ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ!
 
Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με ψυχή και κατά διαστήματα αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ άλωσε την Μόσχα κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ με 72-68 και κάνοντας ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

 
Με τον Διαμαντίδη να ηγείται της ομάδας και να δημιουργεί φάσεις πλην του να σκοράρει, τον Περπέρογλου να πετυχαίνει 12 καθοριστικούς πόντους και τους Τέπιτς και Φώτσης να κάνουν πολύ δουλειά, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 72-68 την ΤΣΣΚΑ και την έστειλε -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- νωρίς στο σπίτι της.

Οι πράσινοι είχαν σαν μεγάλο όπλο τα τρίποντα, έχοντας δέκα εύστοχες προσπάθειες σε έναν πραγματικό βομβαρδισμό του ρώσικου καλαθιού. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί, έπαιξαν σκληρά, προσπάθησαν αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να πάρει αυτό το παιχνίδι και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο.
Παρά τα 11 λάθη που έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι έχει τον έλεγχο του αγώνα. Με αιχμή του δόρατος τα τρίποντα και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, προηγήθηκε με 15-8 στο 6 και 19-13 στο 8’

Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των πρασίνων, βρήκαν τον στόχο από μακριά και είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Βορόντσεβιτς για να προηγηθούν με 26-25 στο 13’ αλλά μόνο για λίγο.
Αν έχεις Διαμαντίδη... διάβαινε και στη στέπα
Ο Τέπιτς με το Νίκολας έβαλαν και πάλι τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού, με το σκορ να γίνεται 28-37 στο 18’. Οι δυο τους μαζί με τον Διαμαντίδη ήταν οι πρωταγωνιστές και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 35-46 λίγο μετά την έναρξη του και παρά τις προσπάθειες του Σισκάουσκας και των ψηλών της ΤΣΣΚΑ να συντηρεί μία διαφορά κοντά στους δέκα πόντους (42-52 και 51-60 στο 30’).

Οι Ρώσοι όμως ήξεραν ότι πρέπει να τα παίζουν όλα για όλα. Πίεσαν, βάρεσαν ίσως και παραπάνω από το επιτρεπτό και κατάφεραν να κάνουν το σερί που θα τους έβαζε πάλι στο παιχνίδι. Το σκορ  έγινε 62-61 στο 35’ με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να σκοράρει στην δ’ περίοδο.

Χρειάστηκαν έξι λεπτά για να σκοράρει ο Παναθηναϊκός και αυτό έγινε με δύο συνεχόμενα τρίποντα την πιο κρίσιμη στιγμή, από Περπέρογλου και Διαμαντίδη. Το σκορ έγινε 64-71, 120’’ πριν το τέλος και το μόνο που χρειαζόταν πλέον ήταν… ψυχραιμία.

Ο Φώτσης μπορεί να έχασε δύο αμαρκάριστα τρίποντα, αλλά η άμυνα στο τέλος ήταν καλή ώστε να διασφαλιστεί αυτό το +7 και να πάρει ο Παναθηναϊκός μία πολύ σημαντική νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 18-23, 35-41, 51-60, 68-72

ΤΣΣΚΑ: Μπικόφ 6, Σμόντις 11(1), Σισκάουσκας 10(2), Χόλντεν 6(2), Βορόντσεβιτς 11, Λάνγκτον 7(1), Σοκολόφ 17(8/10 διπ.), Γκόρντον

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 9(1), Περπέρογλου 12(3), Μπατίστ 8, Φώτσης 7(1), Σάτο 5, Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 17(4), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου

Ομπράντοβιτς: "Ηλίθια λάθη"


Αναλυτικά μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε:

«Βρεθήκαμε στη Μόσχα έχοντας να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ σε μια περίεργη κατάσταση, καθώς στην ομάδα υπήρχε η αλλαγή του προπονητή, αλλά και το γεγονός ότι είχε καταγράψει ένα κακό ξεκίνημα στη διοργάνωση. Είναι καταστάσεις που πάντα δίνουν έξτρα κίνητρο στους παίκτες και σήμερα η ΤΣΣΚΑ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε μιλήσει με τους παίκτες γι’ αυτό, προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε και να προετοιμάσουμε τους παίκτες μας για το επιθετικό παιχνίδι που σίγουρα θα επιστράτευαν οι αντίπαλοί μας.

Για εμάς είναι ένα θέμα το πόσο εύκολα χάσαμε διαφορές που πήραμε αρκετές φορές μέσα στον αγώνα, εξαιτίας ηλίθιων λαθών. Είναι πρόβλημα να παίζεις τόσο καλά και να χάνεις διαφορές από βλακώδη λάθη. Είναι δύσκολο να το βλέπεις αυτό να γίνεται και είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσουμε. Η νίκη ήταν πολύ σημαντική για εμάς, συγχαρητήρια στους παίκτες μου, πάλεψαν για 40 λεπτά και πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη.

Συγχαρητήρια και στην ΤΣΣΚΑ που πάλεψε μέχρι το τέλος, διεκδικώντας τις πιθανότητες για νίκη. Άλλαξαν κάποια πράγματα, έδωσαν χρόνο στους πιο έμπειρους παίκτες, τους παίκτες που γνωρίζουν καλύτερα, αφήνοντας εκτός ή δίνοντας λίγο χρόνο σε άλλους παίκτες όπως ο Μαριάνοβιτς ή ο Γκόρντον. Προσπαθούν, προσπάθησαν και σήμερα, αλλά εμάς όπως πάντα μας ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς».

Στη συνέχεια Ρώσος δημοσιογράφος ρώτησε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αν τον προβλημάτισε η απόδοση των ψηλών της ΤΣΣΚΑ με τον Ζοτς να απαντάει ότι:
«Το ότι ο Σοκολόφ σκόραρε δεν ήταν έκπληξη για εμάς. Και σκόραρε χάρη στο παιχνίδι των περιφερειακών του, που έκαναν πολύ δουλειά στο να του δίνουν έτοιμα καλάθια. Είναι ένας τομέας στον οποίο κάναμε κάποιες φορές μεγάλα αμυντικά λάθη. Από τους δικούς μου ψηλούς… Ο Βουγιούκας είναι ένας παίκτης που ήρθε τώρα στην ομάδα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζει εξαιρετικά και χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει και στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω σ’ αυτόν».

Μάλιστα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ρωτήθηκε και το τι θα συμβούλευε την ΤΣΣΚΑ όντας η ρώσικη ομάδα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση: «Η ΤΣΣΚΑ έχει αρκετούς ανθρώπους έμπειρους που καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν. Από την πλευρά μου εύχομαι ότι καλύτερο στην ομάδα. Πιστεύω άλλωστε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ρώσικη ομάδα έχει να κάνει και με τους τραυματισμούς. Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί και είναι κάτι που δεν αφήνει ούτε να προπονηθείς καλά. Και αν δεν προπονείσαι καλά, δεν παίζεις καλά. Ήταν μια κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε και εμείς πέρυσι στο Τοπ16», είπε. 



Υ.Γ. ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..

ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΝΙΚΗ!
Read more!

Χάιντουνκ-ΑΕΚ 1-3!


Μη σταματάς, δικέφαλε…
Μη σταματάς Δικέφαλε...
ΑΕΚάρα ΌΝΕΙΡΟ!
Μαθήματα ποδοσφαίρου...
ΑΕΚάρα και στην Ευρώπη!

Τελικά το ντέρμπι ήταν μόνο η αρχή!
Μια ασταμάτητη ΑΕΚ, χόρεψε τη Χάιντουκ (3-1) στη λάσπη του Σπλιτ και -σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζενίτ επί της Άντερλεχτ- αγκάλιασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι Σκόκο (51’ πεν.), Μανωλάς (61’) και Μπλάνκο (84’), πρωταγωνίστησαν στην απίθανη παράσταση της «Ένωσης», που ξεκίνησε με «μαέστρο» τον Μπερνς και τελείωσε με τους Κροάτες να χειροκροτούν την ελληνική ομάδα!
Έναν πόντο μακριά από την πρόκριση βρίσκονται πια οι «κιτρινόμαυροι», που χρειάζονται μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στην Αθήνα με την αδιάφορη Ζενίτ, για να τη συνοδεύσουν στην επόμενη φάση.
ΑΕΚάρα… όνειρο!
Πώς έπαιξε

Εκπλήξεις -όχι τόσο στα πρόσωπα, αλλά περισσότερο στο σχήμα- επεφύλασσε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός άφησε στην άκρη το 4-2-3-1 των τελευταίων αγώνων και επανέφερε το σχήμα με τρία αμυντικά χαφ (4-3-3), που χρησιμοποίησε στα πρώτα του ματς στην Ελλάδα.

Σε αυτό, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Ως «σκούπα» στα χαφ αγωνίστηκε ο Ντιόπ, που είχε λίγο πιο μπροστά τους Μάκο και Γκέντσογλου. Στην τριάδα της επίθεσής, δε, ξεκίνησαν οι Σκόκο (αριστερά), Μπερνς (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Απλά δεν… εκπυρσοκρότησε!

Άλλο παιχνίδι του ομίλου (Ζενίτ-Άντερλεχτ) διεξαγόταν στη Ρωσία και άλλο έμοιαζε σατανικά με… «ρωσική ρουλέτα». Όση ώρα δεν αγωνίζονταν να σταθούν όρθιοι στον -ποιότητας ορνιθοτροφείου- αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες (και οι ανύπαρκτες άμυνες) των δύο ομάδων κινούσαν τα κεφάλια των θεατών, σαν αυτοί να έβλεπαν τένις.
Απλά μαθήματα ποδοσφαίρου
Από τη στιγμή που το δοκάρι γλίτωσε την ΑΕΚ στο 4’ (και τον Ντιόπ από το να χρεωθεί… ασίστ στον Σαρμπίνι) -και για είκοσι λεπτά ακόμα- οι Λυμπερόπουλος-Τομάσοφ πλησίασαν (και μάλιστα εναλλάξ) τέσσερις φορές στο να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκέντσογλου, δε, στις καθυστερήσεις, όχι απλά πλησίασε, αλλά άγγιξε -και έχασε μέσα από τα… πόδια του- την ευκαιρία (σε κενή εστία) να δώσει στην ΑΕΚ το προβάδισμα.
ΑΕΚ… μόνο εσύ!

Αν στο πρώτο μέρος οι ομάδες δεν προλάβαιναν να «απαντούν» η μια στην ευκαιρία της άλλης -στο δεύτερο, εκείνη με τα «κιτρινόμαυρα» έκανε μονόλογο! Κι αν τη μια ο διαιτητής δεν την άφησε να επιβραβευτεί γι’ αυτό (καθαρό πέναλτι σε φοβερό σόλο του Μπερνς), την επόμενη ούτε ο… πρόεδρος της Χάιντουκ δεν θα μπορούσε να μην της δώσει την παράβαση, που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Σκόκο.

Όταν, δε, ο Αργεντινός άφησε το ρόλο του εκτελεστή για εκείνο του δημιουργού και ο Μανωλάς (από δικό του κόρνερ) θύμιζε κάτι και από την εκτελεστική δεινότητα του… θείου, τα χέρια της ΑΕΚ ήταν για τα καλά πάνω στη μεγάλη νίκη. Η τελευταία ήταν πια ξεκάθαρο που θα καταλήξει και ο… χαβάς του Μπλάνκο -λίγο μετά την είσοδό του- απλά την έκανε αρκετά ευρεία, για να μπορεί ο Μπουλιάτ (με το γκολ στις καθυστερήσεις) να την απειλήσει.

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Μπερνς. Ο Αυστραλός άσος, σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ήταν αρκετά κινητικός από το πρώτο ημίχρονο, στις καθυστερήσεις του οποίου έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκέντσογλου. Στην επανάληψη έκανε ό,τι ήθελε τους Κροάτες, του έγινε πέναλτι που δε δόθηκε, πάσαρε στον Σκόκο για να κερδίσει αυτός την εσχάτη των ποινών, έκανε πολλές φάσεις και αποτελούσε μόνιμη απειλή για την Χάιντουκ.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Χάιντουκ στο δεύτερο ημίχρονο... Έκανε δύο πέναλτι -δόθηκε το ένα- και γενικά η ΑΕΚ δε δυσκολεύτηκε να τους εκθέσει σε αρκετές περιπτώσεις.
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Χάιντουκ-ΑΕΚ 1-3
Ζενίτ-Άντερλεχτ 3-1

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
1. Ζενίτ 15 (15-6)
2. ΑΕΚ 7 (9-10)
3. Άντερλεχτ 4 (6-8)
4. Χάιντουκ 3 (5-11) Read more!

HNK Hajduk Split-AEK Athens και Atletico Madrid-Aris Thessaloniki LIVE STREAMNG

Europa League Wallpaper


http://veetle.com/index.php/channel/view#4cf0ae8b32427
http://www.hwawshytv.info/
http://www.vipcanals.org/ch3.html
http://www.gizawya.info/
http://www.freee-sports.com/free-sports2.htm



http://www.veetle.com/index.php/channel/view#4cf13ee22f227
http://www.hd52.blogspot.com/
http://ikan.pptv.com/p/10627/
http://ikan.pptv.com/p/3920/
http://www.chabka.us/
http://www.gizawya.info/
http://freesoccertrhd.blogspot.com/
http://www.skyperlive.net/ch1.html
http://p2pstationlivesports.blogspot.com/
http://www.hqlivesports.net/channel1.html
http://greko-bliner.blogspot.com/p/channel-1_17.html
http://www.stopstream.com/ch3.html

** Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ GR δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Read more!

Ο δανεικός Μήτρογλου και το δίδυμο


Στον Ηρακλή έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με τον Κώστα Μήτρογλου να είναι η πρώτη επιλογή για την επιθετικη γραμμή
Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Εργοτέλη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο μπορεί να είναι το Νο1 που απασχολεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη αυτό όμως δεν σημαίνει πως στο μυαλό του προπονητή του Ηρακλή δεν βρίσκεται και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.
Στα πλάνα του προπονητή του Ηρακλή φαίνεται να είναι η απόκτηση ενός επιθετικού με την περίπτωση του διεθνή επιθετικού του Ολυμπιακού, Κώστα Μήτρογλου, να απασχολεί με την μορφή δανεισμού.

Επί του παρόντος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης προτιμούν να κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους και να δούνε αν τελικά ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Ερνέστο Βαλβέρδε, θα ανάψει το πράσινο φως για να δοθεί με την μορφή δανεισμού.

Κατά τα άλλα ο 22χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός Πάπα Νιανγκ μπορεί να προτάθηκε δεδομένου ότι το συμβόλαιό του με την φιλανδική Γιάρο ολοκληρώνεται σε έναν μήνα ωστόσο δεν φαίνεται η περίπτωσή του να απασχολεί τον Ουζουνίδη.

Από εκεί και πέρα στην διάρκεια της σημερινής ημέρας βρέθηκε η λύση που επιθυμούσανε στην ΠΑΕ Ηρακλής στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων προς τους Σαρμπέλ Τούμα και Ιβάν Μπόσνιακ.

Στην συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Ιωάννης Τάκης, με τον δικηγόρο των δύο ποδοσφαιριστών, Γιώργο Ζελελίδη, συμφωνήθηκε ο τρόπος εξόφλησής τους που θα επικυρωθεί με την έλευση τους λίγο πριν από τα Χριστούγεννα στην Θεσσαλονίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία της ομάδας της Θεσσαλονίκης για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με μία δυνατή προπόνηση, με πολλά στοιχεία αγωνιστικής τακτικής, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.

Ο Στέλιος Ηλιάδης ακολούθησε εντατικό ατομικό πρόγραμμα, ξεπέρασε το διάστρεμμα και από αύριο περνά στους ρυθμούς της ομαδικής προπόνησης. Την ίδια ώρα εκρός προγράμματος παραμένουν ο Τάσος Κατσαμπής (και για τις προσεχείς μέρες) και ο Ντάιγκο Κομπαγιάσι που πλέον δύσκολα να υπολογιστεί μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ενώ και το μέλλον του Ιάπωνα στον Ηρακλή είναι ανοιχτό.
Read more!

Χορηγοί με «Ντούντα», Μπουρούση


Ο Ολυμπιακός διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το SPONSORS’ WORKSHOP, με τους Ντούσαν Ίβκοβιτς και Γιάννη Μπουρούση να παρευρίσκονται στην εκδήλωση και να συνομιλούν με τους εκπροσώπους των χορηγών. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε συναντήθηκαν στελέχη της Εμπορικής Διεύθυνσης της ΚΑΕ Ολυμπιακός με εκπροσώπους των χορηγών εταιρειών και συζήτησαν για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των χορηγικών δικαιωμάτων και προνομίων κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου και για τις δυνατότητες συνεργασιών.

Ο εμπορικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκος Λεπενιώτης δήλωσε: «Αναπτύξαμε στους εκπροσώπους των χορηγών μας τη στρατηγική μας τόσο για την περίοδο που διανύουμε όσο και για τα ερχόμενα έτη. Συζητήσαμε για τις νέες συνθήκες που επικρατούν πλέον στο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας, καθώς και για τις ιδιαίτερες δυνατότητες που προσφέρει ο Ολυμπιακός σε κάθε εταιρία που επιθυμεί να επενδύσει στον αθλητισμό και να αυξήσει την προβολή και τις πωλήσεις της. Η βασική φιλοσοφία της στρατηγικής μας, η οποία εδώ και 3 χρόνια έχει μεταφερθεί από το Sponsorship στο Partnership και επικεντρώνεται στις κοινές προωθητικές και εμπορικές δράσεις, αποτέλεσε και το κυρίαρχο θέμα αυτού του Workshop». Read more!

Ευρώπη έτοιμη για το… 2018!

Ευρώπη έτοιμη για το… 2018!
Το gazzetta.gr παρουσιάζει το πλήρες σχέδιο των υποψήφιων χωρών (όλες από την Ευρώπη) για τη διοργάνωση του Μουντιάλ για το 2018, λίγες μόλις ημέρες πριν από την τελική απόφαση ανάθεσης της διοργάνωσης από τη FIFA.Το απόγευμα, στις 2 Δεκεμβρίου, στη Ζυρίχη της Ελβετίας θα ανακοινωθεί διά στόματος Ζεπ Μπλάτερ ποια ευρωπαϊκή χώρα θα είναι εκείνη που θα αναλάβει τη διοργάνωση της κορυφαίας ποδοσφαιρικής γιορτής της υφηλίου για το 2018. Μια διοργάνωση που θα επιστρέψει στη γηραιά ήπειρο 12 χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.

Για τη φιλοξενία του κορυφαίου αυτού αθλητικού γεγονότος, που ανά τετραετία διεξαγωγής του γιγαντώνεται όλο και περισσότερο, ερίζουν τέσσερις διαφορετικές υποψηφιότητες, που απαρτίζονται από 6 διαφορετικές χώρες. Η Αγγλία και η Ρωσία επέλεξαν το… μοναχικό δρόμο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ, την ώρα που η Ισπανία με την Πορτογαλία και το Βέλγιο με την Ολλανδία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» και να καταφέρουν να πείσουν τα στελέχη της FIFA, ώστε να φιλοξενήσουν σε 8 χρόνια από τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη μορφή συνδιοργάνωσης.

Η απόφαση ανάθεσης του σπουδαιότερου προϊόντος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής βιομηχανίας έχει τεράστια σημασία για το ποδοσφαιρικό στερέωμα και τα στελέχη της FIFA θα ερευνήσουν με… μικροσκόπιο τους φακέλους των υποψήφιων χωρών πριν καταθέσουν την ψήφο τους. Στην κατεύθυνση λοιπόν αυτή, το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει ένα σύντομο αφιέρωμα στο όραμα και τα πλάνα των τεσσάρων υποψηφιοτήτων, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στο ποδόσφαιρο του μέλλοντος!

300px-England_2018.svgΑΓΓΛΙΑ

Την ποδοσφαιρική ανάσταση της εθνικής ομάδας της χώρας τους θα επιδιώξουν οι Άγγλοι, φέρνοντας και πάλι έπειτα από 52 χρόνια τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μεγάλο Νησί. Κάτι παραπάνω από μισός αιώνας θα έχει περάσει το 2018 από το μακρινό πια Μουντιάλ του 1966, όπου η Αγγλία φιλοξένησε για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα την κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη. Τότε ήταν εξάλλου και η μόνη φορά που η εθνική τους ομάδα κατάφερε να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, επιτυχία που μνημονεύεται από τους Βρετανούς μέχρι σήμερα.

Έτσι, οι υποψήφιοι διοργανωτές Άγγλοι σκοπεύουν να φέρουν και πάλι το Μουντιάλ στρέφοντας τα γενικότερα ποδοσφαιρικά βλέμματα της υφηλίου στη χώρα όπου το λαοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως γεννήθηκε, οραματιζόμενοι να του δώσουν ξανά λίγο από τον χαμένο ρομαντισμό που του έχει «κλέψει» η σύγχρονη αλόγιστη εμπορευματοποίησή του. Μάλιστα, πέραν του μακρινού ’66, οι Άγγλοι έχουν ξαναφέρει μεγάλη διοργάνωση στη χώρα τους και το 1996 με τη διεξαγωγή του Euro. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σε μόλις δύο χρόνια, στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί το μοναδικό αθλητικό γεγονός που μπορεί να ξεπεράσει το μύθο τουΜουντιάλ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αναμφισβήτητα οι υποδομές είναι εξαιρετικές στην Αγγλία, ενώ και τα στάδια που υπάρχουν ήδη αλλά κι αυτά που είναι στο πρόγραμμα δόμησης είναι εντυπωσιακά. Συνολικά 14 γήπεδα της Αγγλίας έχουν προγραμματιστεί να φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2018 και τα περισσότερα εξ αυτών διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ αποτελούν παράλληλα και ποδοσφαιρικά μουσεία. Για τους Άγγλους είναι κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα να καταφέρουν να κερδίσουν τη φιλοξενία της διοργάνωσης, ενώ για τον σκοπό αυτό έχουν επιστρατεύσει πολλές μορφές του παλαιού αλλά και του σύγχρονο αγγλικού ποδοσφαίρου, ώστε να πετύχουν την αποδοτικότερη προώθηση της υποψηφιότητάς τους.

Russia_2018-2022_bid_logo

ΡΩΣΙΑ


Μαζί με την οικονομική ανάπτυξη που επήλθε στη Ρωσία των τελευταίων ετών υπό την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν και πλέον του συνεχιστή του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πραγματοποιήθηκε μια άνευ προηγουμένου για τα ρωσικά δεδομένα - στη μετα-σοβιετική εποχή - εισροή μεγάλων χρηματικών ποσών στην ανάπτυξη του εγχώριου ποδοσφαιρικού προϊόντος. Το ποδόσφαιρο, με την τεράστια και οικουμενική του δύναμη, κέντρισε το ενδιαφέρον των Ρώσων που αποφάσισαν να δηλώσουν πριν από ένα χρόνο υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018, δηλώνοντας έτοιμοι να δαπανήσουν περί τα 10 δις ευρώ ώστε να πετύχουν το στόχο τους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γηπέδων που βρίσκονται στον ρωσικό φάκελο βρίσκονται ακόμη στο θεωρητικό επίπεδο της μακέτας, ενώ στα αρνητικά της ρωσικής υποψηφιότητας συγκαταλέγονται επίσης οι όχι και τόσο ανεπτυγμένες υποδομές, καθώς και οι τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των ρωσικών πόλεων, με το νοτιοαφρικανικό πείραμα να έχει αποδείξει σε όλους τη δυσκολία του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Οι Ρώσοι όμως δεν πτοούνται από τα παραπάνω στοιχεία που προβληματίζουν τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και θέλουν εκμεταλλευόμενοι την ευμάρεια της οικονομικής τους συγκυρίας και βασιζόμενοι στο φυσικό αέριο που τους αποφέρει αναρίθμητα κέρδη, να πείσουν τους ψηφοφόρους της FIFA πως έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν για την κατά το δυνατό αρτιότερη διοργάνωση, καλύπτοντας αριστοτεχνικά τις όποιες αδυναμίες τους. Εξάλλου αυτή η διοργάνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ρωσικό λαό που θέλει να δει ύστερα από χρόνια μια μεγάλη αθλητική γιορτή στη χώρα του. Την ώρα μάλιστα που «γείτονές» τους Ουκρανοί θα διοργανώσουν (μαζί με τους Πολωνούς) το Euro του 2012, θέτοντας το ερώτημα στη FIFA: «αφού μπορούν οι Ουκρανοί γιατί να μην μπορούμε εμείς;» Το σίγουρο είναι πως θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να πείσουν αυτούς που χρειάζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή, ώστε τα ποδοσφαιρικά βλέμματα να στραφούν σε λιγότερο από 8 χρόνια στη Ρωσία!

2018SpainPortugal_display_image

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Ο συνασπισμός της Ιβηρικής χερσονήσου με σκοπό να έρθει η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο νοτιοδυτικό άκρο της Ευρώπης είναι γεγονός. Ισπανοί και Πορτογάλοι αποφάσισαν να συνασπίσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να πετύχουν τον κοινό τους στόχο και ο φάκελος που κατέθεσαν είναι από τους πλέον εντυπωσιακούς. Στα θετικά στοιχεία της συγκεκριμένης συνυποψηφιότητας συγκαταλέγεται και η λατρεία των Ιβήρων για το άθλημα, που συνεπάγεται σχεδόν σίγουρη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα σε ποσοστά που θα αγγίζουν το 100%, την ώρα μάλιστα που και σαν ταξιδιωτικός προορισμός η Ιβηρία είναι μαγευτική. Αυτό φυσικά και ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη FIFA, ώστε να υπάρξει αθρόα μετακίνηση φιλάθλων από πολλά μέρη του κόσμου, για να δουν από κοντά το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός. Στα αρνητικά βέβαια υπολογίζεται η εξαιρετικά δυσμενής οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται τα δύο έθνη, κάτι που προβληματίζει τους ανθρώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Όμως οι Ίβηρες δεν πτοούνται.

Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ισπανίας είναι διάσημα σε όλον τον πλανήτη και φιλοξενούν μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου. Όμως, παρά το γεγονός ότι είναι όλα έτοιμα για χρήση, προβληματίζει αρκετά η παλαιότητά τους - τουλάχιστον στα περισσότερα εξ αυτών. Στον αντίποδα, η Πορτογαλία φιλοξένησε πρόσφατα το Euro του 2004, με τη διοργάνωση να στέφεται με απόλυτη επιτυχία, ενώ τα γήπεδα που χρησιμοποιήθηκαν είχαν «ντυθεί» κάθε σύγχρονη απαίτηση. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη συν-υποψηφιότητα θα προσπαθήσει να πετύχει ένα «πάντρεμα» της ισπανικής εμπειρίας με τον πορτογαλικό εκσυγχρονισμό, εγχείρημα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μάλιστα τόσο η UEFA όσο και η FIFA έχουν τολμήσει στο παρελθόν να δοκιμάσουν τις συνδιοργανώσεις και υπήρξε πάντοτε ικανοποίηση από το αποτέλεσμα. Οι Ίβηρες ποντάρουν και σε αυτό το γεγονός και θέλουν πάρα πολύ να φέρουν τη διοργάνωση του 2018 στη χώρα τους. Επιπλέον, τόσο οι Πορτογάλοι όσο φυσικά και οι Ισπανοί έχουν εξαιρετικές εθνικές ομάδες, με τους «φούριας ρόχας» να είναι εν ενεργεία πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης! Μένει να δούμε αν αυτό το ιβηρικό... μίγμα καταφέρει να συγκινήσει τους ανθρώπους της FIFA, ώστε το Μουντιάλ να επιστρέψει στη Μεσόγειο μετά το ’98 και τη Γαλλία!

logo-2018-ok

ΒΕΛΓΙΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Με νωπές τις μνήμες από το Euro 2000, όπου και πάλι οι Κάτω Χώρες συνασπίστηκαν με εξαιρετικό αποτέλεσμα διοργανώνοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προ 10ετίας, πλέον οι χώρες του Βελγίου και της Ολλανδίας δηλώνουν έτοιμες να παλέψουν στον αγώνα για τη ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2018. Μάλιστα η μόνη διαφορά με τότε είναι πως μαζί τους θα έχουν και το Λουξεμβούργο. Το μικρό κρατίδιο που βρίσκεται νότια από τις δύο χώρες, παρότι δεν θα διοργανώσει κάποιον αγώνα, θα λάβει μέρος στις διαδικασίες προσπαθώντας να βοηθήσει τους… γείτονές του.

Το εγχείρημα για τις δύο μικρές χώρες φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, αλλά η διοργάνωση του Euro 2000 αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το πόσο καλά μπορούν να τα καταφέρουν. Κι αν σκεφτεί κανείς πως η FIFA δεν θα θελήσει να ρισκάρει με την ανάθεση των αγώνων, η δοκιμασμένη λύση της συνεργασίας των Κάτω Χωρών αναντίρρητα μοιάζει ιδανική. Με ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο τα γήπεδα-στολίδια της Ολλανδίας αλλά και κάποια υποκατασκευή στο Βέλγιο, οι δύο χώρες θα προσπαθήσουν να πείσουν άπαντες στη FIFA πως έχουν την τεχνογνωσία, ώστε να φιλοξενήσουν ένα τόσο μεγάλο γεγονός.

Μάλιστα, στην κατεύθυνση της προώθησης της συγκεκριμένης συνυποψηφιότητας επιστρατεύθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ και άλλοι διάσημοι αθλητές έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στο… κίνημα των δύο χωρών. Η υποψηφιότητα από το Βέλγιο και την Ολλανδία φαντάζει ως η προσπάθεια των… μικρών να επιβληθούν στη δύναμη των μεγάλων, και το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη προοπτική δεν έχει αφήσει ασυγκίνητους τους ψηφοφόρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Δεν πρέπει μάλιστα να ξεχνάμε πως οι Ολλανδοί και οι Βέλγοι θεωρούνται από τους πιο… ειρηνικούς φιλάθλους της γηραιάς ηπείρου που τους αρέσουν τέτοιες ποδοσφαιρικές γιορτές. Με όπλο λοιπόν τα κεκτημένα του παρελθόντος, οι δύο χώρες θέλουν να πείσουν τους ιθύνοντες της FIFA πως αξίζουν μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση.

Read more!

Κλειστόν λόγω... πτώχευσης

Κλειστόν λόγω... πτώχευσης
Το προεδρείο της ΕΣΑΠ αποφάσισε την αναστoλή μέχρι νεωτέρας του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών στο βόλεϊ, λόγω οικονομικών προβλημάτων, καθώς οι προσπάθειες συνάντησης με τον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή ή τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο απέτυχαν.Ο πρόεδρος του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πάτησε το κουμπί για αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας μέχρι νεωτέρας...» Μάλιστα, αύριο (13:00) είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Ταρνατόρου, όπου θα ανακοινώσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες...
Read more!

In Ζουέλα, out Σνάουτσνερ

In Ζουέλα, out Σνάουτσνερ
Με πολλά αγωνιστικα προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, με τον Σνάουτσνερ να μένει εκτός αποστολής ενόψει του αυριανού (2/12) με την Μπριζ. Με Ζουέλα, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Σακελλαρίου θα παραταχθεί ο Δικέφαλος στην άμυνα.

Ένα νέο πρόβλημα προστέθηκε την τελευταία στιγμή στα ήδη υπάρχοντα για τον ΠΑΟΚ. Ο Μιροσλάβ Σναουτσνερ που διεκδικούσε θέση βασικού για το παιχνίδι με την Μπριζ αποχώρησε από την προπόνηση με ενοχλήσεις στο πόδι, με τον Χάβο να τον αντικαθιστά με τον Σακελλαρίου. Έτσι ο Πολωνός έμεινε εκτός αποστολής με τον Έλληνα τεχνικό να ανακοινώνει τους 18 ποδοσφαιριστές. Χαλκιά, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Κουτσιανικούλη, Μπαλάφα, Παπάζογλου, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Τσιριλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Φιλομένο, Ίβιτς, Βιερίνια, Βιτολο και Ζουέλα.

Στην τελευταία προπόνηση του "Δικέφαλου" πριν από αυτό το παιχνίδι, που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12) στη Σουρωτή, αρχικά έδειξε ότι προσανατολίζεται στο... γνωστό 4-2-3-1, με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Κοντρέρας και Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας, τον Σνάουτσνερ αρχικά στην συνέχεια την θέση του πήρε ο Σακελλαρίουαριστερά στην άμυνα και τον Ζουέλα δεξιά.

Μπροστά τους τοποθέτησε τους Γκαρσία και Βιτόλο, ως αμυντικούς μέσους, τον Ίβιτς, ως επιτελικό μέσο, τον Φωτάκη δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Βιεϊρίνια αριστερά.

Read more!

Έκαψαν... τον Μουρίνιο! *ΒΙΝΤΕΟ*

Έκαψαν... τον Μουρίνιο! (video)
Τα αισθήματα των οπαδών της Μπαρτσελόνα για τον Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι και τα καλύτερα! Οπότε δεν προκαλεί εντύπωση πως μέλη του συνδέσμου «Boixos Nois» πριν από το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης συγκεντρώθηκαν και έκαψαν ομοίωμα του Πορτογάλου! Ο σύνδεσμος είναι ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς στην Ισπανία και ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, απαγόρευσε την είσοδο των μελών του στα παιχνίδια της ομάδας το 2003. Παρ' όλα αυτά ο σύνδεσμος δεν αρνείται τη σχέση του με τους «μπλαουγκράνα» και πριν από το μεγάλο παιχνίδι με τη Ρεάλ, τα μέλη του συγκεντρώθηκαν με σκοπό να κάψουν ένα ομοίωμα του Ζοσέ Μουρίνιο. Έντυσαν την κούκλα με τη φανέλα της «Βασίλισσας», ενώ στο πίσω μέρος της αναγραφόταν το όνομα του Πορτογάλου τεχνικού με τον αριθμό «0» και της φόρεσαν μία περούκα. Στη συνέχεια την έκαψαν φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μουρίνιο, εν μέσω χειροκροτημάτων και επιδοκιμασιών! Δείτε παρακάτω το επίμαχο βίντεο, μέσω του link.

http://www.sovsport.ru/video/gallery-item/s0_2353_230790
Read more!

«Κληρώνει» για Μέλμπεργκ

«Κληρώνει» για Μέλμπεργκ
Κρίσιμη η προπόνηση της Πέμπτης για τον Όλαφ Μέλμπεργκ, καθώς αν ο Σουηδός αμυντικός βγάλει το πρόγραμμα κανονικά, τότε θα τεθεί στην διάθεση του Βαλβέρδε. Χαμόγελα για «Τόρο». Το ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού είναι αν μη τι άλλο γεμάτο. Ωστόσο, ενόψει Καβάλας υπάρχουν ελπίδες για δύο σημαντικές επιστροφές. Ο λόγος για τους Βασίλη Τοροσίδη και Ολοφ Μέλμπεργκ. Για τον «Τόρο» τα μαντάτα ήταν ευχάριστα, από την αρχή της εβδομάδας. Ο διεθνής αμυντικός ακολούθησε το πρώτο μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια συνέχισε την θεραπεία του. Το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα ακολούθησε και ο Σουηδός αμυντικός. Ο έμπειρος στόπερ φόρεσε κανονικά ποδοσφαιρικά παπούτσια και δεν ένιωσε ενοχλήσεις. Γεγονός που χαροποίησε
τόσο τον ίδιο όσο και το ιατρικό τιμ. Η κρίσιμη μέρα για τον Μέλμπεργκ είναι η αυριανή, αφού αν βγάλει όλο το πρόγραμμα της ομάδας, τότε θα τεθεί στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος είναι αυτονόητο, ότι θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στην διάθεσή του, καθώς θεωρεί πέρα για πέρα κρίσιμο και συνάμα δύσκολο, το εκτός έδρας ματς με την Καβάλα. Οσον αφορά την ενόχληση του Πάντελιτς στη μέση δεν εμπνέει την παραμικρή ανησυχία. Από εκεί και πέρα, ο Γκαλίτσιος συνέχισε την θεραπεία του, ενώ ο Ριέρα λόγω του
γνωστού προβλήματος δεν πήγε στο Ρέντη. Ο Μπράβο τέλος, πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμος για το ματς με την Καβάλα, καθώς ούτε και σήμερα ακολούθησε το πρόγραμμα της ομάδας…
Read more!

Επιστροφή Ελάνο στη Βραζιλία

Επιστροφή Ελάνο στη Βραζιλία
Μετά από πέντε χρόνια με καλές και κακές στιγμές στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Ελάνο επιστρέφει στην πατρίδα του. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής συμφώνησε με τη Σάντος και θα παρουσιαστεί επίσημα την Κυριακή.

Τα οικονομικά στοιχεία της μεταγραφής δεν έγιναν γνωστά.

Ο Ελάνο είναι 29 ετών και πριν αγωνιστεί στη Γαλατασαράι, που ήταν και ο προηγούμενος σταθμός της καριέρας του, είχε περάσει από Σαχτάρ και Μάντσεστερ Σίτι.

Read more!

Λέτο-Κάρα: Το χρονικό της βεντέτας!

Λέτο-Κάρα: Το χρονικό της βεντέτας!
Τι κρύβεται πίσω από το... πρωινό ξύλο Λέτο-Καραγκούνη; Η κόντρα των δύο ποδοσφαιριστών δεν είναι... σημερινή όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr που ξετυλίγει το κουβάρι των επεισοδίων αλλά και των «προβλημάτων» που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα ο Αργεντίνος...

Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε τι έγινε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Παιανία, όταν τα αίματα άναψαν μεταξύ Καραγκούνη και Λέτο. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Αργεντινός έκανε ένα σκληρό τάκλιν πάνω στον «τυπάρα». Καθώς ο (υπ)αρχηγός του τριφυλλιού ήταν πεσμένος, ο Λέτο πέρασε από πάνω του και τον πάτησε!

Οπως ήταν φυσικό ο Καραγκούνης εξερράγη και του ζήτησε με έντονο τρόπο τον λόγο, με συνέπεια να δεχθεί γροθιά από τον Λέτο! Εμβρόντητος, δεν το άφησε να περάσει έτσι, ανταπέδωσε την γροθιά και ευτυχώς που μπήκαν στην μέση άλλοι παίκτες του «τριφυλλιού» και σταμάτησε ο άγριος καυγάς.

Ο Λέτο, παρότι επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις μετά από δύο μήνες, αντί να είναι χαρούμενος, ήταν ιδιαίτερα ευέξαπτος και είχαν προηγηθεί δύο άλλα δυνατά τάκλιν προς συμπαίκτες του, πριν έρθει η σειρά του Καραγκούνη.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια...

Φυσικά θα ήταν ανόητο να πίστευε κανείς ότι δύο ποδοσφαιριστές, από το πουθενά, ήρθαν στα χέρια και για ασήμαντη μάλιστα αφορμή. Στο επεισόδιο τους, όμως, υπήρχε προϊστορία, καθώς η κόντρα των δύο έχει ξεκινήσει από πέρσι, ίσως και λόγω του έντονου συναγωνισμού για μια θέση στην μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, αλλά και του ισχυρού εγωϊσμού που έχουν και οι δύο. Πάντως ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν έρθει στα χέρια...

Καραγκούνης εναντίον Λέτο (part one)

To πρώτο μεταξύ τους επεισόδιο έγινε πέρσι τον Φεβρουάριο, στο ημίχρονο του αγώνα με την Καβάλα. Τότε ο «τυπάρας» έκανε παρατηρήσεις σε έντονο ύφος στον Αργεντινό για τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν. Ο Λέτο του απάντησε με το ίδιο έντονο ύφος και τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ο Αργεντινός ενημερώθηκε ότι δε θα ξαναβγεί στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο. Θεώρησε τότε ο Λέτο, ότι εξαιτίας του Καραγκούνη έγινε αλλαγή, με αποτέλεσμα να ακούσει πολλά... γαλλικά ή μάλλον αργεντίνικα, χωρίς να αντιδράσει ο «τυπάρας». Μάλιστα, υπάρχει και η πληροφορία ότι στη συνέχεια, ο Λέτο αποχώρησε από το γήπεδο και πήγε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, χωρίς να παρακολουθήσει το δεύτερο ημίχρονο.

Καραγκούνης εναντίον Λέτο (part two)

Oι δύο τους παρεξηγήθηκαν και κατά την διάρκεια αγώνα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για την εκτέλεση ενός κόρνερ, με τον κόσμο πάντως να παίρνει το μέρος του Αργεντινού, αποδοκιμάζοντας τον Καραγκούνη...

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία...

Ακόμα κι αυτά τα μικροεπεισόδια βέβαια, δεν είχαν γίνει τυχαία. Υπήρχε αρνητική προδιάθεση ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές σχεδόν από το ξεκίνημα της συνύπαρξής τους. Κάτι ο διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού, κάτι ότι ο καθένας εκ των δύο αρέσκεται να έχει τη μπάλα στα πόδια του, κάτι το... υπερεγώ και των δύο ποδοσφαιριστών έφερε εξ αρχής τις δύο πλευρές όχι στα μαχαίρια αλλά σίγουρα όχι και... ζευγάρι στο δωμάτιο που καταλύει η αποστολή. Κι επειδή αργά ή γρήγορα, τέτοιες αποστάσεις είναι δύσκολο να γεφυρωθούν, το ποτήρι ξεχείλισε το πρωί της Τετάρτης...

Βίος και Πολιτεία του Σεμπάστιαν Λέτο

Με αφορμή το επεισόδιο των δύο παικτών στην προπόνηση, το gazzetta.gr σας θυμίζει και τα επεισόδια που είχαν πρωταγωνιστή μόνο τον Λέτο, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2008, στην αρχή για τον Ολυμπιακό και στην συνέχεια στον Παναθηναϊκό.

Λέτο εναντίον Αντωνίου

Ο Λέτο φέρεται να λογομάχησε έντονα και με τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Αντωνίου μετά το τέλος του αγώνα με την Κοπεγχάγη για το Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ο Παναθηναϊκός έχασε με 2-0 στο ΟΑΚΑ. Οι δυο τους αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να επεμβαίνει και να τους ηρεμεί, αλλά από τότε οι σχέσεις τους είναι τουλάχιστον «ψυχρές». Πάντως ο ίδιος ο Λέτο έχει διαψεύσει αυτό το καυγά, με δηλώσεις του στον Τύπο

Ο Λέτο και το μπουκάλι

Στο επίκεντρο της κριτικής για την συμπεριφορά του είχε βρεθεί ο Λέτο και στον αγώνα με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, όταν στο 63ο λεπτό που έγινε αλλαγή με τον Μαρίνο, είχε κλωτσήσει ένα μπουκάλι από τα νεύρα του (λέγεται ότι το έκανε λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε σε εκείνο το παιχνίδι), γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στον Νίκο Νιόπλια. Πάντως ούτε και αυτό το περιστατικό το έχει παραδεχθεί ο ίδιος...

Ολα ξεκίνησαν στον Ολυμπιακό...

Πρωταγωνιστής σε αρνητικά επεισόδια ήταν ο Λέτο από την εποχή που έπαιζε στον Ολυμπιακό και είχε συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές με τον προπονητή του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Λέτο και το μπουκάλι (part one)

Ο Λέτο είχε το πρώτο επεισόδιο με... μπουκάλι αλλά με τον Βαλβέρδε, στις 7 Φεβρουαρίου του 2009, όταν στο ματς με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, εκνευρισμένος επειδή έγινε αλλαγή, κλώτσησε κάποια μπουκάλια κοντά στον πάγκο, την ώρα που έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Ισπανός τεχνικός τον είδε, το έλαβε υπόψη, αλλά τότε αποφάσισε να μην δώσει έκταση.

Λέτο η συνέχεια...

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και παραμονές του αγώνα με τον Εργοτέλη που έγινε στις 22 Φεβρουαρίου, ο Λέτο ξαναχτυπά! Ο Αργεντινός άσος την Παρασκευή, πριν από τον αγώνα με την κρητική ομάδα, επανήλθε στο κανονικό πρόγραμμα, καθώς ήταν τραυματίας. Ομως ήταν φανερό πως είχε διάθεση και μετείχε στην προπόνηση σαν να έκανε αγγαρεία. Όταν ο Βαλβέρδε ρώτησε τι συμβαίνει και δείχνει αδιαφορία, εκείνος απάντησε πως εξακολουθεί να πονάει λόγω του τραυματισμού του. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, φανερά εκνευρισμένος από το γεγονός ότι ο Λέτο δεν τον είχε ενημερώσει νωρίτερα για τις ενοχλήσεις που είχε, τον έδιωξε από την προπόνηση και τον απέκλεισε από την αποστολή της ομάδας για το κυριακάτικο εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη.

Και το τρίτο επεισόδιο...

Το τρίτο επεισόδιο του Σεμπάστιαν Λέτο στον Ολυμπιακό ήρθε, όταν έμαθε ότι είναι εκτός αποστολής από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις αρχές Μαρτίου 2009. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ήταν και πάλι αδιάφορος, ο Βαλβέρδε τον φώναξε κοντά του και οι δυο τους μίλησαν σε έντονο ύφος. Ο Ισπανός προπονητής τον έδιωξε αμέσως από την προπόνηση και αυτός κατά την αποχώρησή του προς τα αποδυτήρια, σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να κλοτσάει μπάλες. Μία από αυτές βρήκε κατά λάθος τον Πάβελ Κόβατς και μία δεύτερη, χτύπησε στην πλάτη τον Βαλβέρδε!


Read more!

Απολογούνται ΑΕΚ και Αδαμίδης

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθούν για να απολογηθούν την Πέμπτη 2/12 η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο πρόεδρος της, Σταύρος Αδαμίδης. Αιτία, η συμπεριφορά των οπαδών της Ένωσης στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, καθώς και οι… σεξουαλικού περιεχομένου φράσεις που εκστόμιζε ο κ. Αδαμίδης πανηγυρίζοντας τη νίκη στα αποδυτήρια. Τι αναφέρει το κατηγορητήριο.

Βαρύτατο πρόστιμο το οποίο σωρευτικά μπορεί να φτάσει και στη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, είναι η ποινή που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ για γεγονότα που έβαναν χώρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο είναι βαρύ όσο αφορά τη συμπεριφορά των οπαδών της Ένωσης, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ καλείται να απολογηθεί κυρίως για το άναμμα δεκάδων καπνογόνων, τη ρίψη πολλών από αυτών εντός του αγωνιστικού χώρου και στο στίβο, καθώς και τη ρίψη φωτοβολίδων. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται άναμμα 110 καπνογόνων, ενώ μερικά εξ αυτών εκτοξεύτηκαν εντός γηπέδου. Επίσης, γίνεται λόγος για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο ορισμένου αριθμού φιλάθλων της Ένωσης με τη λήξη του ντέρμπι, που είχαν ως στόχο τους πανηγυρισμούς.
Απολογούνται ΑΕΚ και Αδαμίδης
Όσον αφορά τον Σταύρο Αδαμίδη, εγκαλείται για τη φράση «πω πω κάτι γ...σια» που φέρεται να φώναζε στους διαδρόμους των αποδυτηρίων.

Την ΑΕΚ την περιμένει ένα βαρύτατο πρόστιμο για όλα τα παραπάνω. Η ποινή της έδρας φαντάζει ακραίο σενάριο, ωστόσο το δικαιοδοτικό όργανο έχει τη δυνατότητα να την επιβάλει, αν εξαντλήσει την αυστηρότητα του.

Σε απολογία εξάλλου, έχει κληθεί και η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά των οπαδών της στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (10η αγωνιστική), καθώς και άλλες πέντε ΠΑΕ για γεγονότα που έλαβαν χώρα στα ματς της 12ης αγωνιστικής. Read more!

Απών από την προπόνηση ο Σισέ

Χωρίς τον Τζιμπρίλ Σισέ διεξήχθη η προπόνηση του Παναθηναϊκού την Τετάρτη. Ο Γάλλος επιθετικός ταλαιπωρείται από μία ίωση και ο Ζεσουάδο Φερέιρα θεώρησε καλύτερο να τον αφήσει εκτός προγράμματος. Σε φουλ ρυθμούς Νίνης, Λέτο.
Απών από την προπόνηση ο Σισέ
Έμφαση στην εκρηκτικότητα των παικτών έδωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη σημερινή προπόνηση, η οποία διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε τους «πράσινους» να κάνουν πολλές ασκήσεις τακτικής, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα όπου ήθελε να δει αν γίνονται πράξη οι εντολές του και οι νταμπλούχοι Ελλάδος αφομοιώνουν τη φιλοσοφία του.

Κανονικά ακολούθησαν το πλήρες πρόγραμμα της ομάδας οι Σεμπάστιαν Λέτο και Σωτήρης Νίνης, με αποτέλεσμα να υπολογίζονται για τον προσεχή αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ο κ. Φερέιρα ίσως αφήσει εκτός αποστολής τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, όπως είχε και με τον Λέτο κόντρα στην Κέρκυρα, ώστε να είναι 100% έτοιμος. Αντίθετα ο Αργεντινός χαφ θα είναι σίγουρα στην αποστολή για την αναμέτρηση του Σαββάτου κι αν δεν είναι ανάμεσα στους βασικούς, θα χρησιμοποιηθεί ως αλλάγή, που είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Ατομικά προπονήθηκε ο Στέργος Μαρίνος λόγω των ενοχλήσεων που έχει στο γόνατο, τη στιγμή που ο Κώστας Κατσουράνης ακολουθούσε πρόγραμμα αποφόρτισης. Απών ήταν και ο Ελίνι Δημούτσος εξαιτίας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Ο Λουίς Γκαρσία έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με την ομάδα των Σερρών. Read more!

Οριστικά εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός !

Οριστικός είναι ο αποκλεισμός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού από το CEV Cup!

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει επικυρώσει τη νίκη-πρόκριση της Γεντίνστβο Μπρτσκό με 3-0 σετ (25-0, 25-0, 25-0) άνευ αγώνα και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, αναφέροντας πως η «πράσινη» ομάδα αποσύρθηκε από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα για το 2011!
Οριστικά εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός !
Από κει και πέρα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να αποχωρήσει η ομάδα χωρίς να υποστεί ιδιαιτέρως βαριά… καμπάνα, με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, να ζητά την κατανόηση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για την απόσυρση του Παναθηναϊκού από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, «πατώντας» στο γεγονός ότι αυτό έγινε λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και ότι δεν συνιστά σε καμία περίπτωση έλλειψη σεβασμού στις διοργανώσεις της CEV. Read more!

Live Streaming ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ


** Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ GR δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Read more!

Έρχεται ο Ροτέν!

Στην Ελλάδα αναμένεται από στιγμή σε στιγμή ο Ζερόμ Ροτέν.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν προγραμματισμένο να αφιχθεί στις 5 μ.μ. στο «Ελ. Βενιζέλος», με την πεποίθηση πως θα υπογράψει άμεσα συμβόλαιο 1,5 χρόνου με την ΑΕΚ.

Το καλό όνομα του 32χρονου χαφ -παρά την πτωτική πορεία στην οποία βρίσκεται η καριέρα του- αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα από την πλευρά του, για να συμφωνήσει με την «Ένωση» -χωρίς να χρειαστεί προηγουμένως να δοκιμαστεί.
Έρχεται ο Ροτέν!
Δεδομένης, ωστόσο, της αγωνιστικής του απραξίας, αλλά και του αποτυχημένου περάσματός του (ως δανεικός) από τις Ρέιντζερς και Ανκαραγκουτσού, ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ευνόητο πως επιθυμεί να τον δει σε κάποιες προπονήσεις, πριν δώσει τη συγκατάθεσή του για να πέσουν υπογραφές.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, κάτι τέτοιο να γίνει τελικά μέσω μιας «χρυσής τομής» (με την οποία θα εξασφαλίζεται και η ΑΕΚ) και η οποία θα προβλέπει οι αποδοχές του Γάλλου να καταβάλλονται βάσει συμμετοχών. Read more!

Λουκέτο στο Καμπιονάτο

Λουκέτο στο Καμπιονάτο
Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα είναι οι παίκτες του Καμπιονάτο, καθώς στη συνάντηση με την ιταλική λίγκα για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας δεν βρέθηκε λύση και αποφάσισαν απεργία! Έτσι πήραν την απόφαση να μη διεξαχθούν αγώνες της Serie A στις 11 και 12 Δεκεμβρίου. Οι σύλλογοι επιθυμούν να αποκτήσουν το δικαίωμα να υποχρεώνουν παίκτες που δεν υπολογίζονται, να προπονούνται χωριστά από την υπόλοιπη ομάδα ή να τους υποχρεώνουν να παίρνουν μεταγραφή, κάτι που δεν αποδέχεται η Ένωση των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.

«Η απόφασή μας να απεργήσουμε έρχεται ως συνέπεια της απόφασης της λίγκας να μην αποδεχτεί τις προτάσεις μας, να συζητήσει έξι από τα οκτώ αιτήματά μας και να απορρίψει αυτά της προπόνησης μακριά από την ομάδα και της υποχρεωτικής μεταγραφής», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιριστών.
Read more!

Όχι πια δάκρυα, ρε Κριστιάνο!

Όχι πια δάκρυα, ρε Κριστιάνο!

Όχι πια δάκρυα, ρε Κριστιάνο!

Κλαίει από τότε που γεννήθηκε, είναι ευαισθητούλης, θέλει να νικάει, αλλά δεν το πετυχαίνει πάντα. Ποιος είναι; Ο αγαπητός μας «κλάψας» Κριστιάνο Ρονάλντο. Ναι, ναι, αυτός που το κλάμα το έχει στο τσεπάκι του, αυτός που το 2004 έκλαιγε επειδή κάτι Έλληνες τον νίκησαν 2 φορές και του πήραν το κύπελλο. Αυτή τη φορά δεν έκλαψε, τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες, μετά την ήττα της ομάδας του από την Μπάρτσα με μόνο 5-0, αντιθέτως φάνηκε πιο άντρας αφού έσπρωχνε, έβριζε, κλότσαγε κλπ. Για να πούμε όμως και τα πράγματα με το όνομά τους, είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη, αν όχι ο κορυφαίος, μετά τον Μέσι βέβαια, και θα ήταν αγαπητός αν δεν είχε αυτό το κλάμα, ρε παιδί μου, το μαλλί που το γεμίζει με ζελέ λες και θα πάει στο Ρέμο και το σταριλίκι (τρομάρα του). Γι' αυτό λοιπόν και ο Μπερντές τού προτείνει μια λύση με τη φωτογραφία, για να σταματήσουν τα δάκρυα και του αφιερώνει το κομματάκι του Ozzy «No more tears».
Read more!

Μόνο νίκη για Άρη, αλλιώς...

Μόνο νίκη για Άρη, αλλιώς...
Το τελευταίο του χαρτί παίζει ο Άρης στο «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (22:05, Novasports 1) καθώς με άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης μένει εκτός συνέχειας Europa League. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, χρειάζεται πλέον τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσει στη διοργάνωση, ενώ το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό στο πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους «κίτρινους» με το κλασικό 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σηφάκης. Η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Μίσελ, Λαζαρίδης, Οριόλ και Βαγγέλη. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Τόχα και Φατί και στα πλάγια ο Μενδρινός αριστερά και ο Χαβίτο δεξιά. Στην επίθεση θα ξεκινήσουν ο Τσέζαρεκ με τον Ρουίζ.

Τη 17μελή αποστολή συμπληρώνουν οι Βελλίδης, Νέτο Κουλουχέρης, Πρίττας, Κόκε και Καζναφέρης. Εκτός αποστολής έμειναν ο Κάλβο παρότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού, καθώς και οι Χουάνμα, Τσεσνάουσκις Ρονάλντο.
Read more!

Θέλουν Σισέ στο λιμάνι

Θέλουν Σισέ στο λιμάνι
Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποτελεί διακαή πόθο της Λίβερπουλ, με την αγγλική ομάδα να προσφέρει 14 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει βρετανικό δημοσίευμα. Και η Μπούρσασπορ στο... κόλπο.

Ο Γάλλος φορ έχει φορέσει ξανά την κόκκινη φανέλα με μεγάλη επιτυχία, κατακτώντας μάλιστα το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής της Λίβερπουλ Ρόι Χόγκντσον, σύμφωνα με το σάιτ www.metro.co.uk, είναι διατεθειμένος να δαπανήσει 14 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει στο «Άνφιλντ» τον Σισέ κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Φερνάντο Τόρες είναι η μοναδική αξιόπιστη επιθετική λύση της Λίβερπουλ με τον Ενγκόνγκ να πραγματοποιεί πολύ άσχημη σεζόν. Έτσι, ο σύλλογος του «Άνφιλντ» έχει ξεχωρίσει τον Τζιμπρίλ Σισέ, θεωρώντας τον ιδανική επιλογή για τη γραμμή κρούσης.

Απωθημένο η Λίβερπουλ

Αν ισχύει το δημοσίευμα, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκού καθώς πριν από καιρό ο μάνατζερ του Τζιμπρίλ Σισέ είχε αποκαλύψει με δηλώσεις του πως απωθημένο του πελάτη του είναι η Λίβερπουλ και κάποια στιγμή θα ήθελε να επιστρέψει για να πετύχει όσα δεν πέτυχε. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως και το σπίτι του Γάλλου φορ στην Αγγλία είναι κοντά στο Λίβερπουλ.

Μπούρσασπορ για Σισέ

Εκτός από τους Βρετανούς και οι Τούρκοι ενδιαφέρονται για τον Τζιμπρίλ Σισέ. Συγκεκριμένα, η Μπούρσασπορ είναι ο νέος... μνηστήρας για τον Γάλλο φορ του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «fotomac». Οι Τούρκοι θέλουν μια αξιόπιστη λύση στη γραμμή κρούσης και αναμένεται να κάνουν προτάσεις σε καταξιωμένους φορ και μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Σισέ.

Read more!

Για όλα φταίει ο Μουρίνιο!

Για όλα φταίει ο Μουρίνιο!
Ο Ζοζέ Μουρίνιο κρίθηκε από την ΟΥΕΦΑ ως ο υποκινητής ηθελημένων αποβολών του Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος κόντρα στον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ και τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επέβαλε ποινή δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 40.000 ευρώ στον Πορτογάλο τεχνικό της Ρεάλ -τη δεύτερη με τριετή αναστολή- θεωρώντας τον υπεύθυνο για τις αποβολές των δύο παικτών του, προκειμένου να μπουν στη φάση των «16» χωρίς κάρτες.

Όσο για τους Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 20.000 ευρώ έκαστος. Με 10.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ίκερ Κασίγιας και με 5.000 ο Γέρζι Ντούντεκ, καθώς οι δύο τερματοφύλακες φέρεται να μετέφεραν στους δύο συμπαίκτες τους την «οδηγία» από τον πάγκο να αποβληθούν.

Τέλος ο σύλλογος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 120.000 ευρώ, ενώ οι κόκκινες κάρτες που δέχτηκαν οι δύο παίκτες θα ισχύσουν κανονικά και θα απουσιάσουν μόνο από την αναμέτρηση με την Οσέρ στη Μαδρίτη, την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.
Read more!

Ζοτς: «Έξτρα κίνητρο η ΤΣΣΚΑ»

Ζοτς: «Έξτρα κίνητρο η ΤΣΣΚΑ»
Τη σαφή δυσκολία της εκτός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (7.15μ.μ, Novasports3) για την Ευρωλίγκα σημειώνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να εστιάζει στο έξτρα κίνητρο της «ομάδας του στρατού», λόγω της αλλαγής προπονητή. Ο προπονητής των «πράσινων», Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τον προσεχή εκτός έδρας αγώνα με την πρωταθλήτρια Ρωσίας, ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του δ' ομίλου, τόνισε: «Η ΤΣΣΚΑ έχει νέο προπονητή και θα παίξει με έξτρα κίνητρο. Είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να δείξουν ότι όλα ήταν άσχημα λόγω του προπονητή. Σε όλες τις ομάδες του κόσμου συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι που είναι πραγματικά απαραίτητο για εμάς να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και πολύ καλύτερα από ό,τι παίξαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο στο ματς με τη Βαλένθια.

Γνωρίζουμε ότι η ΤΣΣΚΑ διαθέτει ποιοτικούς παίκτες και θα προσπαθήσει σκληρά για το θετικό αποτέλεσμα, καθώς εξακολουθεί να έχει ελπίδες πρόκρισης. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο όμιλος είναι δύσκολος για όλους μας».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πάουερ φόργουοντ των πρωταθλητών Ελλάδος, Μάικ Μπατίστ, σημείωσε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι είμαστε σε δύσκολη θέση, όμως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη για να μείνουμε στην κορυφή. Η αντίπαλός μας έχει πλέον νέο προπονητή, οπότε είναι κάτι παρόμοιο με την κατάσταση της Βαλένθια.

Το να έχει μια ομάδα νέο κόουτς σημαίνει ότι αλλάζει φιλοσοφία και σύστημα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε πολύ και να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά για να πάρουμε το διπλό και να… συνέλθουμε από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Βαλένθια. Ξέρουμε ότι θα παίξουν πολύ πολύ σκληρά, έχοντας τη συμπαράσταση του κόσμου τους και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».
Read more!

Αισιοδοξία για «Τόρο», Μέλμπεργκ

Αισιοδοξία για «Τόρο», Μέλμπεργκ
Αυξάνονται καθημερινά οι πιθανότητες να είναι ετοιμοπόλεμοι για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Καβάλα με την τοπική ομάδα, οι Βασίλης Τοροσίδης και Όλαφ Μέλμπεργκ, οι οποίοι ανεβάζουν διαρκώς στροφές. Οι δύο παίκτες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα σε υψηλή ένταση στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είναι στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για το εκτός έδρας ματς με την Καβάλα.

Ο Έλληνας αμυντικός έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Σουηδό, του οποίου η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Στο μεταξύ ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους ακολούθησε ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση, όμως η κατάστασή του δεν εμπνέει την παραμικρή ανησυχία.

Θολό είναι το τοπίο σε ό,τι αφορά στην κατάσταση του Ραούλ Μπράβο, ενώ ο Άλμπερτ Ριέρα δεν βρέθηκε στην προπόνηση, αφού έπεσε θύμα διάρρηξης τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Read more!

Ο Ροτέν τα δικά του

Ο Ροτέν τα δικά του
Μπορεί ο Ζερόμ Ροτέν να βγάζει προς τα έξω ότι έρχεται στην ΑΕΚ για να υπογράψει, αλλά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Η Ένωση όμως από την πλευρά της λέει οτι έχει συνεννοηθεί με τον παίκτη, ώστε να δουν σε τι κατασταση είναι και μετά να δουν αν θα υπογράψει. Και είναι λογικό, αφού ο Ροτέν έχει να αγωνιστεί από το Μάιο σε επίσημο αγώνα.

Πλέον οι εποχές που στην ΑΕΚ αγοράζουν γουρούνι στο σακί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ειδικά με τα οικονομικά της ομάδας που δεν είναι και τα καλύτερα.


Read more!

Πλησιάζει το όνειρο της Νέας Φιλαδέλφειας

Πλησιάζει το όνειρο της Νέας Φιλαδέλφειας
Ακόμα πιο κοντά στην κατασκευή του νέου της γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται η ΑΕΚ, καθώς τα τρία στρέμματα που υπολείπονταν, θα ενταχθούν στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας. Αυτό ανακοίνωσε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος και έτσι ύστερα από επτά χρόνια η ρύθμιση του γηπέδου της «Ένωσης» φτάνει στην τελική της ευθεία.

Απαντώντας σε σχόλια άλλων βουλευτών, τόνισε ότι το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και δεν θα επιβαρύνει τον Έλληνα πολίτη, ιδιαίτερα στη δυσμενή οικονομική κατάσταση την οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και ότι ο «σεβασμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αποτελεί αξίωμα το οποίο υπηρετεί το Συμβούλιο της Επικρατείας».
Read more!

Αμφίβολος με Βαλένθια ο Ρονάλντο


Δεν έφτανε στη Ρεάλ η βαριά ήττα, ήρθε και ο τραυματισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο να... δέσει το γλυκό. Ο Πορτογάλος σούπερσταρ έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο και είναι αμφίβολος για το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Βαλένθια. Πρόβλημα στον αστράγαλο αντιμετωπίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος άσος είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι της Ρεάλ με τη Βαλένθια. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό δεν θα ταξιδέψει τελικά στη Ζυρίχη για να στηρίξει τη συνυποψηφιότητα της πατρίδας του με την Ισπανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και θα παραμείνει στη Μαδρίτη για να κάνει θεραπείες. Read more!

«Λάσπη και… κλείδωμα σε Σκόκο»

«Λάσπη και… κλείδωμα σε Σκόκο»
Ο Σκόκο «τρομάζει» τη Χάιντουκ, ωστόσο κροατική ομάδα έτοιμη να μπει ξανά στο παιχνίδι πρόκρισης. Ο προπονητής της Γκόραν Βούτσεβιτς μιλά στο gazzetta.gr ενόψει του σημερινού αγώνα (20:00, ΑΝΤ1), για τους… κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ένωση! - Αντιμετωπίζετε ξανά την ΑΕΚ, αυτή τη φορά εντός έδρας. Τι ήταν αυτό που δεν σας βοήθησε να πάρετε τη νίκη στον α’ γύρο;
«Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο α’ μέρος. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερα πράγματα. Στην επανάληψη όμως χάσαμε το ρυθμό μας, κάναμε λάθη, υπήρξαν και φάσεις όπου δεν δικαιωθήκαμε, και έτσι η ΑΕΚ είχε πάρει μια σημαντική νίκη».

- Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με το ματς του α’ γύρου;
«Η Χάιντουκ έχει αλλάξει πλέον προπονητή, και κάθε αλλαγή προπονητή επηρεάζει. Είναι ένα σημαντικό ματς, που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την πρόκριση. Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτό θα κάνουμε σε όλο το ματς. Πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε και το πιστεύουν και οι παίκτες».

- Αν η ΑΕΚ πρέπει θα πρέπει να ανησυχεί για κάτι, αυτό ποιο είναι;
«Ο αγωνιστικός χώρος, αλλά και το γεγονός ότι εμείς θα επιδιώξουμε να έχουμε διάρκεια από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Θέλουμε πολύ τη νίκη, και ξέρουμε πως για να έχουμε σοβαρές πιθανότητες θα πρέπει να μπούμε δυνατά και να κρατήσουμε το ρυθμό μας».

- Οι άσχημες καιρικές συνθήκες έκαναν αρκετά δύσκολο το ματς του Σαββάτου για τη Χάιντουκ. Πώς είναι τώρα η κατάσταση;
«Δύσκολη, πολύ δύσκολη. Η έντονη βροχόπτωση έχει κάνει τον αγωνιστικό χώρο πολύ άσχημο. Είναι βαρύς, και το άσχημο είναι πως συνεχίζονται οι βροχές. Σίγουρα και το έργο των δύο ομάδων θα είναι δύσκολο. Θα γίνει μάχη σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο».

- Παρακολουθήσατε την ΑΕΚ σε ματς πρωταθλήματος. Τι πιστεύετε πως έχει αλλάξει;
«Δεν είναι σταθερή στο πρωτάθλημα, όμως με έναν προπονητή όπως ο Μανόλο Χιμένεθ δείχνει πως είναι δυνατή, πιο φρέσκια. Πιστεύω πως πλέον είναι πιο προσεκτική απ' ό,τι ήταν με τον Μπάγεβιτς. Πήρε μια σημαντική νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, και αυτό θα τη βοηθήσει αρκετά ψυχολογικά. Θα υπάρχουν επιστροφές βασικών παικτών και θα είναι για μας ένα δύσκολο ματς».

- Ποιος είναι ο παίκτης της ΑΕΚ που σας προβληματίζει περισσότερο;
«Ο Σκόκο. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Μπορεί να πάρει την ΑΕΚ πάνω του και με ατομικές ενέργειες να βοηθήσει τα μέγιστα. Η ΑΕΚ είναι επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά, έχει έμπειρους παίκτες. Βέβαια, έτσι όπως είναι ο αγωνιστικός χώρος, χρειάζεται να είναι και πολύ σκληροί, όπως και εμείς άλλωστε. Ξέρουμε τι να προσέξουμε και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου μας».

- Σε ποια ομάδα θα δίνατε τις περισσότερες πιθανότητες νίκης;
«Η ΑΕΚ κέρδισε στο πρώτο ματς, μπορεί να είναι πιο έμπειρη από μας, όμως δίνω σίγουρα 50% - 50% πιθανότητες πρόκρισης. Όποιος είναι πιο προσεκτικός, πιο σκληρός, αυτός θα κερδίσει. Εμείς ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε. Η προσοχή στην άμυνα, αλλά και η πίεση θα μας βοηθήσει».

Read more!

Λήστεψαν τον Ριέρα!

Λήστεψαν τον Ριέρα!
Δεν του έφτανε ο πόνος του, έπεσε και θύμα κλοπής. Ο Άλμπερτ Ριέρα μετά τον τραυματισμό του είχε νέες περιπέτειες, αφού άγνωστοι τον λήστεψαν ενώ κοιμόταν. Του πήραν δύο αυτοκίνητα!

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, την ώρα που ο Ισπανός άσος του Ολυμπιακού κοιμόταν, άγνωστοι παραβίασαν το σπίτι του και του έκλεψαν δύο αυτοκίνητα (μια Μερσεντές και ένα Audi) αλλά και πολύτιμα αντικείμενα. Συγκεκριμένα, από τον Ισπανός αριστερό χαφ του Ολυμπιακού κλάπηκαν εκτός από τα δύο αμάξια, 200 αγγλικές λίρες, 800 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένα λαπτοπ.

Ο παίκτης των «ερυθρολεύκων» πάντως δεν έπαθε απολύτως τίποτα, ωστόσο όπως είναι λογικό, ήταν σοκαρισμένος από το περιστατικό. Αξιοσημείωτο είναι πως πέρσι είχε πέσει θύμα ληστείας ένας άλλος αριστερός χαφ των «ερυθρόλευκων», ο Χέσους Ντάτολο, όταν και αυτός βρισκόταν στο σπίτι του στη Βούλα έχοντας παρέα τον Ραούλ Μπράβο. Τότε ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του Αργεντινού έχοντας στα χέρια τους καλάσνικοφ.


Read more!

Ονουάτσι: «Θα με νιώσει ο Σισέ!»

Ονουάτσι: «Θα με νιώσει ο Σισέ!»

Ο θαυματουργός βραχύσωμος επιθετικός Μπέντζαμιν Ονουάτσι μιλάει στο gazzetta.gr για τον στόχο της Καβάλας, την κόντρα του με τον Σισέ, το ματς με τον Ολυμπιακό και προβλέπει τον εφετινό πρωταθλητή.

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε πριν από 4 χρόνια, όταν με τη φανέλα του Ιωνικού έκανε το επιτυχημένο ντεμπούτο του στη Superleague, πετυχαίνοντας 7 γκολ, σε μία χρονιά όμως που η ομάδα της Νεάπολης υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική! Την επόμενη χρονιά, 2007-08, σκόραρε τον διπλάσιο αριθμό τερμάτων (14), αλλά η παραγωγικότητά του δεν ήταν αρκετή για να επιστρέψει ο Ιωνικός στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακολούθησε μία χρονιά ως δανεικός στην Κύπρο, όπου με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το κυπριακό πρωτάθλημα και με τα 8 σημαντικά γκολ που πέτυχε άνοιξε το δρόμο για τη μετέπειτα εξαιρετική πορεία της κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Champions League.

To ξεκίνημα της περυσινής χρονιάς τον βρήκε στην Καβάλα (με την οποία υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο) και ο Μάκης Ψωμιάδης δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την απόφασή του να φέρει στην ομάδα του. Στην εφετινή σεζόν, ο 26χρονος Νιγηριανός σέντερ φορ που γεννήθηκε στο Λάγος, αλλά έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ιταλική Ρετζιάνα (το 2004 και για έναν χρόνο ανήκε στο δυναμικό της Γιουβέντους), συνέχισε από εκεί που τελείωσε πέρυσι. Σκοράροντας 10 γκολ σε 28 αγώνες στην παρθενική του σεζόν με τους «Αργοναύτες», συνέβαλε τα μέγιστα στην εκπληκτική πορεία της Καβάλας στην περυσινή σεζόν. Φέτος έχει ήδη φτάσει τα επτά σε 12 και σίγουρα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Πολωνού τεχνικού Χένρικ Κάσπερτσακ. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι, λίγη ώρα μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα Ολυμπιακού Βόλου-Καβάλας και σας παρουσιάζει τις απόψεις ενός ποδοσφαιριστή που δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους δημοσιογράφους και σπάνια ανοίγεται στον Τύπο...

- Για 3η σερί αγωνιστική έκανες και πάλι το... κομμάτι σου! Στον Βόλο πέτυχες το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις και χάρισες στην Καβάλα τον βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο στη συνέχεια αποβλήθηκες επειδή έκανες μία άσεμνη χειρονομία...

«Είχα εκνευριστεί πάρα πολύ στη διάρκεια του αγώνα γιατί μέχρι το τέλος του δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε... Πριν δεχτούμε το γκολ, έπρεπε να είχαμε σκοράρει τουλάχιστον δύο, γι‘ αυτό και ξέσπασα τόσο έντονα με την επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης... Όπως και να ‘χει το πράγμα, η ενέργειά μου ήταν αδικαιολόγητη και αύριο-μεθαύριο (σ.σ.: Δευτέρα-Τρίτη), που θα συνειδητοποιήσω ότι δεν θα παίξω με τον Ολυμπιακό, πραγματικά θα στενοχωρηθώ πάρα πολύ... Το έχω ήδη μετανιώσει...»

- Το παιχνίδι πώς ήταν;

«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πολύ δύσκολη ομάδα, με σωστό προσανατολισμό, παίζει καλό ποδόσφαιρο και με την εφετινή του πορεία μου θυμίζει λίγο το περυσινό μας ξεκίνημα... Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι σήμερα αξίζαμε τη νίκη γιατί παίξαμε καλύτερα! Και ο βαθμός της ισοπαλίας, όμως, δεν ήταν άσχημος...»

- Πολλοί θεωρούν ότι σε ατομικό επίπεδο είσαι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος...

«Δε συμφωνώ με αυτή την άποψη... Βρίσκομαι στην Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια και νομίζω ότι νομίζω έχω ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά μου. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι είτε είναι άσχετος είτε μέχρι φέτος δεν με είχε παρακολουθήσει και δεν με ήξερε... Πέρυσι πέτυχα 10 γκολ, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια με τη φανέλα του Ιωνικού, πιστεύω ότι είχα κάνει αισθητή την παρουσία μου...»

- Πώς βλέπεις την εφετινή προσπάθεια της Καβάλας; Πέρυσι τερματίσατε στην 6η θέση, φέτος πουύ πιστεύεις ότι μπορείτε να φτάσετε;

«Νομίζω ότι στην εφετινή σεζόν έχουμε πολύ πιο βαθύ ρόστερ και περισσότερους ποιοτικούς παίκτες. Δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας... Ήδη έχουμε ξεκινήσει πολύ δυναμικά στο εφετινό πρωτάθλημα και τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του 1ου γύρου, βρισκόμαστε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο βασικός μας στόχος είναι να πλασαριστούμε στην πρώτη πεντάδα, να συμμετάσχουμε στα πλέι οφ και να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League».

- O δικός σου προσωπικός στόχος ποιος είναι;

«Πέρυσι κατετάγην 4ος στον πίνακα των σκόρερς, γι‘ αυτό και φέτος θέλω να φτάσω ψηλότερα... Μέχρι στιγμής έχω σκοράρει 7 γκολ και βρίσκομαι στη 2η θέση της σχετικής κατηγορίας... Είναι βέβαια πολύ δύσκολο να φτάσω τον Τζιμπρίλ (σ.σ.: Σισέ) που έχει 12, αλλά αν συνεχίσω να σκοράρω με την ίδια συνέπεια και στον 2ο γύρο, πιστεύω ότι ίσως κάποια στιγμή νιώσει πιο καυτή την ανάσα μου (γέλια!!)»!

- Πέρυσι, αν και νεοφώτιστη η Καβάλα απέδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φέτος, έμελλε να υποδεχτείτε όλους τους μεγάλους στην έδρα σας πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος... Μετράτε ήδη δύο ήττες από Άρη (0-1) και ΠΑΟΚ (0-1), ήρθατε ισόπαλοι με τον Παναθηναϊκό (2-2) και την Κυριακή (05/12, 19.30), υποδέχεστε τον Ολυμπιακό...

«Το καλοκαίρι η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά με έμπειρους και δοκιμασμένους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα όλοι στην Καβάλα να πιστεύουμε πολύ στις εφετινές μας δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή μπορεί να είμαστε στην 3η θέση, όσο παίζουμε όμως δεν κοιτάμε την βαθμολογία, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι και τις δυσκολίες που θα μας δημιουργήσει ο εκάστοτε αντίπαλος! Με όλο τον σεβασμό στον Ολυμπιακό που φέτος είναι πολύ καλύτερος από πέρυσι, είμαι σίγουρος ότι θα τον κοντράρουμε στα ίσια! Ποδόσφαιρο παίζουν κι αυτοί, ποδόσφαιρο κι εμείς... Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα!»

- Ποιο είναι το μυστικό σου στο σκοράρισμα;

«Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό! Προσπαθώ να είμαι όσο περισσότερο συγκεντρωμένος μπορώ, να διαβάζω τις φάσεις και να αξιοποιώ όσες περισσότερες ευκαιρίες μου προσφέρονται από τους συμπαίκτες μου... Ακολουθώ πάντα τη κίνηση της μπάλας και επιχειρώ να μαντέψω την πορεία της, έτσι ώστε είτε να βρει, είτε να τη βρω... Γενικά να βρίσκομαι την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση... Επίσης, όταν παρακολουθώ ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, αποκρυπτογραφώ πάντα τις κινήσεις και τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουν στις φάσεις όλοι οι μεγάλοι σκόρερ και πάντα επιδιώκω να εμπλουτίζω το ρεπερτόριο των κινήσεών μου».

- Πώς βλέπεις το επίπεδο της εφετινής Superleague;

«Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται και καλύτερο, πιο ποιοτικό και πιο ανταγωνιστικό... Είμαι τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζω πολύ καλά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και κάθε χρόνο η Superleague γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη! Όλες οι ομάδες επενδύουν συνεχώς σε καλούς ξένους ποδοσφαιριστές και το επίπεδό τους έχει ανέβει πάρα πολύ. Νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους, ενώ πιστεύω ότι έχουν μικρύνει και οι αποστάσεις με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες... Νομίζω ότι εφετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών».


Read more!

Ξύλο Λέτο-Καραγκούνη!

Ξύλο Λέτο-Καραγκούνη!
Ο Ζεσουάλδο ζήτησε σκληρές προπονήσεις, όμως αυτοί το παραξήλωσαν! Ο Λέτο έκανε σκληρό τάκλιν στον Καραγκούνη, ο Καραγκούνης ανταπέδωσε και ο Αργεντίνος απάντησε με γροθιά! Σε απολογία και οι δύο που θα προπονούνται ατομικά.

Σκηνές μποξ στη Παιανία. Σεμπάστιαν Λέτο και Γιώργος Καραγκούνης είχαν θερμό επεισόδιο στην προπόνηση της Τετάρτης. Συγκεκριμένα μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Λέτο στον Καραγκούνη, ο μέχρι πρότινος πρώτος αρχηγός του Παναθηναϊκού απάντησε με νέο τάκλιν στον Αργεντίνο που σηκώθηκε και γρονθοκόπησε τον συμπαίκτη του!

Ο Καραγκούνης απάντησε από την πλευρά του με συνέπεια να πέσουν κάποιες ψιλές πριν πέσει όλη η ομάδα πάνω τους και τους χωρίσει. Μάλιστα, ο Καρνέζης ήταν αυτός που μπήκε στην μέση και κατάφερε να τους χωρίσει.

Σε απολογία και ατομική προπόνηση

Όπως ήταν φυσικό στη συνέχεια ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τους ζήτησε να περάσουν εκτός και να πάνε για ντους και φυσικά θα κληθούν σε απολογία από την διοίκηση του ΠΑΟ. Μάλιστα, μέχρι να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις οι δύο ποδοσφαιριστές θα προπονούνται ατομικά.

Προπονήθηκαν Νίνης, Λέτο

Στα υπόλοιπα, στη σημερινή προπόνηση το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε ζέσταμα, ταχύτητες με έμφαση στην έκρηξη, ασκήσεις τακτικής και δίτερμα.

Ο Στέργος Μαρίνος έκανε ατομικό πρόγραμμα ενώ ο Κατσουράνης αποφόρτισης. Απών από την προπόνηση ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ εξαιτίας μιας ίωσης και η συμμετοχή του για την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό είναι αμφίβολη. Ο Ελίνι Δημούτσος δεν βρέθηκε στην Παιανία λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Ο Σωτήρης Νίνης γυμνάστηκε κανονικά και βρίσκεται στη διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα για το ερχόμενο ματς με τον σύλλογο των Σερρών.

Η διάθεση των εισιτηρίων με Πανσερραϊκό

Το πρόγραμμα διάθεσης των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό

Στη διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα τεθούν από την Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου, τα εισιτήρια του αγώνα της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ που θα διεξαχθεί στις 04/12/2010, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι τιμές των εισιτηρίων προς διάθεση κυμαίνονται από 10 € έως 35 €.

Read more!

Παίρνει κεφάλια ο Κούπερ!

Παίρνει κεφάλια ο Κούπερ!
Τέλος στην αδιαφορία ετοιμάζεται να βάλει ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός τεχνικός έκανε την αρχή με τον Τόνι Κάλβο, τον οποίο και άφησε εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Europa League. Ο Κούπερ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό τόνισε πως η ομάδα του είναι βαριά άρρωστη και χρειάζεται βαριά θεραπευτική αγωγή προκειμένου να αναρρώσει.

Είναι δεδομένο πως από την διοίκηση έχει το ελεύθερο προκειμένου να επανέλθει η καλή αγωνιστική εικόνα του Άρη. Σχετικά με τον Κάλβο φαίνεται πως η κίνηση να μείνει εκτός αποστολής είναι καθαρά θέμα σιωπηρής τιμωρίας. Σε περίπτωση που ο παίκτης δεν αλλάξει συμπεριφορά τότε το διαζύγιο θα είναι αναπόφευκτο για τον επόμενο Γενάρη.

Παράλληλα αυτό δείχνει πως είναι ένα μήνυμα για όσους άλλους ποδοσφαιριστές παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα. Οι Κόκε, Ναφτί και Νέτο είναι κάποιοι από τους «πρωτοκλασάτους», οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα δικαιώσει τον Κούπερ.

Κιτρινίζει η Μαδρίτη!

Το παιχνίδι του Άρη με την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πέρα για πέρα οριακό και η ομάδα του Κούπερ θα έχει την συμπαράσταση περίπου 2.500 φίλων του. Μπορεί η ήττα από τον Πανσερραϊκό να «χάλασε» την διάθεση των «κίτρινων» φιλάθλων όμως στο ευρωπαϊκό παιχνίδι θα σταθούν δίπλα στην ομάδα.

Ταξίδι και προπόνηση

Για την Τετάρτη υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση στις 20:00 στον αγωνιστικό χώρο του «Βιθέντε Καλντερόν» και μισή ώρα νωρίτερα θα υπάρξει η συνέντευξη Τύπου του Κούπερ.
Read more!

Εκλογές στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό

Εκλογές στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό
Επιστροφή του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη στη θέση του προέδρου αναμένεται να φέρουν οι εκλογές στον Ερασιτέχνη. Το Δ.Σ που θα προκύψει θα πρέπει να έχει ζωή δύο μηνών, προκειμένου να βρεθεί χρόνος για να μπουν στον Ερασιτέχνη άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην επόμενη διοίκηση -έπειτα από δύο μήνες-, αλλά φυσικά θέλει να έχει τις εγγυήσεις ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Δ.Σ. θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Καραχάλιος Δήμος Λαζαρίδης, Κωνσταντίνος Νίκας, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Δαλέζιος, Γιώργος Νικολάου.

«Αποφασίσαμε μπροστά στο ενδεχόμενο διοίκησης πρωτοδικείου να πάμε σε μια μεταβατική διοίκηση, η οποία θα αντιμετωπίσει τα θέματα του Ερασιτέχνη. Αυτή ήταν και η επιθυμία του κ. Μαρινάκη και του κ. Κόκκαλη, να μην πάει ο Ολυμπιακός στο πρωτοδικείο. Όλο αυτό το διάστημα θα γίνουν νέες επαφές και θα είμαστε έτοιμοι να γράψουμε νέα σελίδα. Δεν περισσεύει κανείς», δήλωσε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.
Read more!

Χιμένεθ: «Ναι, θα κοιτάξουμε Ισπανούς»

Χιμένεθ: «Ναι, θα κοιτάξουμε Ισπανούς»
Τα ρεπορτάζ που τον θέλουν να αναζητεί μεταγραφικές λύσεις για την ΑΕΚ στην αγορά της πατρίδας του επιβεβαίωσε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Cadena Ser», ο 47χρονος τεχνικός παραδέχθηκε πως, αν εντοπιστούν περιπτώσεις που θα συμφέρουν αγωνιστικά και οικονομικά το σύλλογο, εκείνος δεν θα μείνει αδιάφορος.

Ο Χιμένεθ, εξάλλου, αναφέρθηκε και στη νίκη με τον Ολυμπιακό -τονίζοντας, ωστόσο, πως η ΑΕΚ θα πρέπει να δείχνει ίδια εικόνα και με τους «μικρούς», αν θέλει να διεκδικεί τίτλους.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Χιμένεθ:

Για την παρουσία του στην ΑΕΚ: «Δεν ήταν εύκολη η κατάσταση όταν αποφάσισα να έρθω. Ηταν ένα στοίχημα με ρίσκο. Η διοίκηση έκανε μεγάλη προσπάθεια οικονομικά. Ημασταν 14οι, ανατρέψαμε κάπως την κατάσταση, αλλά έχουμε χάσει παιχνίδια που δεν έπρεπε. Προσπαθούμε να βάλουμε τα θεμέλια για να δούμε την ομάδα όπως θέλουμε του χρόνου, ώστε η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική. Είμαστε τρίτοι, θέλουμε να φτάσουμε ψηλότερα, αλλά ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν καλύτερες ομάδες από εμάς και σε ρόστερ και σε προϋπολογισμό».

Για τις οικονομικές δυνατότητες της ΑΕΚ: «Οικονομικά η ομάδα δεν διέρχεται καλή περίοδο, υπάρχουν πιο δυνατές ομάδες από αυτή την άποψη. Ο Ολυμπιακός, π.χ., τον οποίο νικήσαμε έκανε 13 μεταγραφές το καλοκαίρι και πήρε παίκτες όπως ο Ριέρα, ο Ιμπαγάσα, ο Ουρτάδο. Και ο Παναθηναϊκός το ίδιο. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοιους παίκτες, αλλά έχω συνηθίσει από τη Σεβίλλη να δουλεύω με νεαρούς, παίκτες φιλόδοξους που ίσως τώρα να μην είναι γνωστοί, αλλά σύντομα μπορεί να είναι σημαντικοί. Μερικά παραδείγματα είναι οι Καπέλ, Περότι, Φάσιο, Χεσούς Νάβας, Ρέγες και Σέρχιο Ράμος.

Παίκτες που, αν τους δουλέψεις σωστά στις ακαδημίες μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Είναι προφανές πως αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να βελτιωθούμε πάρα πολύ. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε στο επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μολονότι τους νικήσαμε»
.

Για μεταγραφές από την Ισπανία: «Αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, θα ασχοληθούμε. Είναι προφανές ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να αγοράσει παίκτες. Πρέπει να ψάξουμε δανεικούς, παίκτες που λήγει το συμβόλαιό τους ή με χαμηλό κασέ. Αυτό είναι το δύσκολο της δουλειάς μας. Από τις ομάδες που είναι από τη μέση της βαθμολογίας και πάνω, η ΑΕΚ έχει τους περισσότερους Ελληνες, έχει βετεράνους, έχει νεαρούς.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε ανταγωνιστικό ρόστερ και αν μπορούμε να φέρουμε Ισπανούς παίκτες για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, θα τους φέρουμε. Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι στη μόδα λόγω της εθνικής. Οπότε, μπορεί να έρθουν κάποιοι Ισπανοί παίκτες, αν όμως έχουν την τιμή και την ποιότητα που θέλουμε»
.

Για τη νίκη στο ντέρμπι: «Ηταν μεγάλη νίκη, γιατί ιστορικά οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη αντιπαλότητα. Οικονομικά ο Ολυμπιακός είναι στην Ελλάδα ό,τι η Ρεάλ στην Ισπανία. Οπότε ήταν μεγάλη η ικανοποίηση να νικήσουμε τον Ολυμπιακό του φίλου μου του Βαλβέρδε, ο οποίος είναι εκπληκτικός επαγγελματίας.

Εμένα με ικανοποιούν όλες οι νίκες, σαφώς όμως περισσότερο αν μιλάμε για τον μεγάλο αντίπαλο ή τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Στο τέλος μένουν οι τρεις βαθμοί. Το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε από τον Πανιώνιο. Αυτό πρέπει να διορθώσουμε. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να νικάμε και τους μικρούς και τους μεγάλους, γιατί όλα τα ματς δίνουν τρεις βαθμούς»
.

Για τον Τζεμπούρ και αν μπορεί να παίξει στο εξωτερικό: «Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες που μπορούν να παίξουν στην Ισπανία, αλλά πρέπει να διακριθούν πολύ για να μπορέσουν να κάνουν το βήμα».

Για το αν οι Ισπανοί έρχονται στην Ελλάδα για οικονομικούς λόγους: «Ημουν καλά αμειβόμενος στη Σεβίλλη και βελτιώθηκα στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μου έχουν δώσει τη δυνατότητα να φτιάξω την ομάδα. Εχουμε ήδη πολλές δυσκολίες, είναι διαφορετικό το ισπανικό πρωτάθλημα. Είμαι περήφανος για την πρόκληση αυτή. Ηταν αδύνατο να πω "όχι" στην πρόταση της ΑΕΚ και για οικονομικούς και για αγωνιστικούς λόγους. Πήρα ρίσκο γιατί ήρθα σε μία ομάδα που του χρόνου θα έχει απαιτήσεις να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ γνωρίζω πως δεν θα έχω στη διάθεσή μου μεγάλο προϋπολογισμό. Πιστεύω, όμως, στους νεαρούς παίκτες». Read more!

Και τώρα… Μπριζ!

Και τώρα… Μπριζ!
Ο ΠΑΟΚ, είναι αναγκασμένος να ξεπεράσει άμεσα την ήττα από τον Ατρόμητο και να επικεντρωθεί στην αναμέτρηση της Τετάρτης που υποδέχεται την Μπριζ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. «Πονοκέφαλος» η απόφαση για το πότε θα εκτίσει την ποινή του ο Βιεϊρίνια. Επιστροφή- ρεκόρ από τον τραυματισμό του ο Σνάουτσνερ.

Οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν ή είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη το Σάββατο, προπονήθηκαν κανονικά τη Δευτέρα με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής στις βοηθητικές εγκαταστάσεις της Σουρωτής. Όσον αφορά στους βασικούς κόντρα στους Περιστεριώτες, έκαναν αποθεραπεία.

Τι θα γίνει με Βιεϊρίνια;

Η κάρτα που δέχθηκε ο Πορτογάλος στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο είναι η τέταρτη φετινή του στο πρωτάθλημα, οπότε στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιο από τα τέσσερα επόμενα ματς θα πρέπει ο παίκτης να εκτίσει την ποινή του.
Πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρουν στον ΠΑΟΚ, καθώς οι τρεις από τους τέσσερις προσεχείς αγώνες του «Δικεφάλου του Βορρά», είναι εκτός έδρας (Λάρισα, Κέρκυρα και Πανσερραϊκός). Όσον αφορά στο εντός έδρας ματς, έχει αποφασιστεί ότι σε αυτό θα εκτίσει την ποινή του- για τον ίδιο λόγο- ο Μπουσαϊντί.

Επιστροφή- ρεκόρ ο Σνάουτσνερ

Την ημέρα που ο Ανίς Μπουσαϊντί ένοιωσε ενοχλήσεις, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις με τους υπόλοιπους παίκτες, δεκαπέντε ημέρες πριν απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Στο μεταξύ, αν δεν νιώσει ενοχλήσεις τις επόμενες ημέρες, τότε θα είναι σε θέση να παίξει στους προσεχείς αγώνες. Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...