ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

«Μπαμ» με Σνάιντερ η Γιουνάιτεντ

«Μπαμ» με Σνάιντερ η Γιουνάιτεντ
Έτοιμη να καταθέσει πρόταση στην Ίντερ για την απόκτηση του Γουέσλι Σνάιντερ είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Sunday Mirror, ο 26χρονος μέσος των «νερατζούρι», ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Ίντερ ως το 2015, προορίζεται από τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον για αντικαταστάτης του Πολ Σκόουλς.

Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος επισήμανε:

«Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι υπαρκτό, αλλά δεν θα το κοιτάξουμε καν. Το μόνο ενδιαφέρον μου είναι να δω τον Σνάιντερ να παίζει στην Ίντερ για πολλά χρόνια».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Τόρο» και… πάσης Ελλάδος!

«Τόρο» και… πάσης Ελλάδος! (videos)
Ο Βασίλης Τοροσίδης συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και να χαρίζει πολύτιμες νίκες και στην Εθνική. Το katimagiko.gr θυμίζει τα… γαλανόλευκα κατορθώματά του!Ο «Τόρο» έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα των Ανδρών στις 24 Μαρτίου του 2007 κόντρα στην Τουρκία στο «Καραϊσκάκης». Έκτοτε αποτελεί φυσικά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, έχοντας ουσιαστικά πάρει στο… σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Με τη Γαλανόλευκη, επί Ρεχάγκελ, αγωνίστηκε σε πολλές διαφορετικές θέσεις αλλά κυρίως ως αριστερό μπακ, δηλαδή στην αντίθετη πλευρά από την οποία συνήθως αγωνίζεται. Φυσικά τα κατάφερε και εκεί με απόλυτη επιτυχία. Παράλληλα, εκτός από τη φυσική του θέση, έπαιξε και σαν δεξί χαφ αλλά και σαν ανασταλτικός μέσος. Άλλωστε το γεγονός και μόνο ότι πρόκειται για ένα τόσο ποιοτικό… πολυεργαλείο, είναι αυτό που τον κάνει επί της ουσίας αναντικατάστατο.

Από τον Μάρτιο του 2007, όταν και έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το εθνόσημο, έχει πάρει μέρος σε όλες τις αποστολές της ομάδας και μέχρι σήμερα μετρά 36 συμμετοχές, η τελευταία στο χθεσινό εκτός έδρας 1-0 επί της Μάλτας.

«Έχει» το γκολ και με όλους τους τρόπους!

Το πρώτο του γκολ με την Εθνική το πέτυχε στο Λουξεμβούργο-Ελλάδα 0-3 στις 6 Σεπτεμβρίου του 2008, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Επίσης, σκόραρε με παρόμοιο τρόπο αλλά αυτή τη φορά ύστερα από στημένη φάση, στο Ελλάδα-Λουξεμβούργο 2-1 στις 14 Οκτωβρίου του 2009. Τα δύο αυτά ματς διεξήχθησαν στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, έζησε την κορυφαία -μέχρι την επόμενη- στιγμή του με την Εθνική ομάδα. Στις 17 Ιουνίου του 2010, στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των ομίλων κόντρα στη Νιγηρία, πέτυχε με κοντινή προβολή με το δεξί πόδι το δεύτερο γκολ της Γαλανόλευκης, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 που χάρισε την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής νίκη της Ελλάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε στο katimagiko.gr όλο το αφιέρωμα προς τιμήν του Βασίλη Τοροσίδη και δείτε τα video του Έλληνα άσου με τα γκολ που έχει πετύχει φορώντας τη φανέλα της Εθνικής μας!

Read more!

Ο ενάρετος κύριος... Ντιόγκο!

Ο ενάρετος κύριος... Ντιόγκο! (photo)
Θραύση κάνει στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ το νέο τατουάζ που «χτύπησε» ο Λουίς Ντιόγκο και απεικονίζει στη δεξιά ωμοπλάτη του νεαρού επιθετικού μέρος από έναν ψαλμό του Δαβίδ!Ο Βραζιλιάνος μπορεί να μην αγωνίζεται τον τελευταίο καιρό στη Σάντος λόγω τραυματισμού, βρίσκεται όμως στο προσκήνιο χάρη σε ένα τατουάζ που «χτύπησε» στη δεξιά ωμοπλάτη του και απεικονίζει μέρος από έναν ψαλμό του Δαβίδ!

Μάλιστα, το τηλεοπτικό δίκτυο Globo έφτιαξε ένα θέμα για το τατουάζ του Ντιόγκο, με τον άσο της Σάντος να τοποθετείται ως εξής:

«'Εχω ζωγραφίσει στο σώμα μου μέρος ενός ψαλμού του Δαβίδ, τα λόγια του οποίου βρίσκονται συνέχεια στο μυαλό μου και με οδηγούν προς έναν ενάρετο τρόπο ζωής».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο σώμα του Βραζιλιάνου βρίσκεται η εξής φράση:

«Και εν κοιλάδι σκιάς θανάτου εάν περιπατήσω, δεν θέλω φοβηθή κακόν, διότι Συ είσαι μετ’ εμού, η ράβδος Σου και η βακτηρία Σου, αύται με παρηγορούσιν, Ητοίμασας έμπροσθέν μου τράπεζαν απέναντι των εχθρών μου, ήλειψας εν ελαίω την κεφαλήν μου, το ποτήριόν μου υπερχειλίζει. Βεβαίως χάρις και έλεος θέλουσι με ακολουθεί πάσας τας ημέρας της ζωής μου, και θέλω κατοικεί εν τω οίκω του Κυρίου εις μακρότητα ημερών».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έγινε το sold out!

Έγινε το sold out!
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, τα εισιτήρια για το παιχνίδι της Τρίτης… έκαναν φτερά. Έτοιμο και το sold out για το αντίστοιχο παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Εισιτήρια ήταν και… πάνε! Ή για την ακρίβεια πωλήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, τα εισιτήρια για τον επερχόμενο αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τρίτη έκαναν… φτερά.

Το κλειστό του ΟΑΚΑ θα ζήσει για μία ακόμη φορά μεγάλες πιένες και στα δύο παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδας απέναντι στους «μπλαουγκράνα» την Τρίτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, για το τρίτο και τέταρτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Για το ματς της Τρίτης δεν υπάρχουν πλέον εισιτήρια, μια και τα τελευταία έφυγαν κι αυτά.

Μερικά ακριβά για Πέμπτη

Από εκεί και πέρα, πλέον, για όσους δεν πρόλαβαν το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά στον αγώνα της Πέμπτης. Όπως προείπαμε, δεν υπάρχουν εισιτήρια για το παιχνίδι της Τρίτης μια και εξαντλήθηκαν, και στο προσκήνιο για τους φίλους του «τριφυλλιού» που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο έρχεται το ματς της Πέμπτης.

Στα εκδοτήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έχουν μείνει τα… ακριβά εισιτήρια, τα οποία τιμώνται 30 ευρώ έκαστο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τι τρέχει με τον Ερνέστο...

Τι τρέχει με τον Ερνέστο...
O Eρνέστο Βαλβέρδε με νέες σημερινές του δηλώσεις στον ισπανικό Τύπο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον πάγκο του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr θυμίζει το χρονικό του μυστηρίου αναφορικά με τον Βάσκο προπονητή.Το πρωτάθλημα είχε ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό, αφού οι Πειραιώτες κατάφεραν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ελλάδας ύστερα από διάλειμμα ενός χρόνου με χαρακτηριστική άνεση.
Κατά γενική ομολογία, μεγάλο ρόλο σε αυτή την επιτυχία έχει ο τεχνικός των Πειραιωτών, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου και κατάφερε να παρουσιάσει ένα δεμένο σύνολο που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ «πάντρεψε» αρμονικά τις αρκετές καλοκαιρινές μεταγραφές που έκανε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Την τελευταία βδομάδα ο Βάσκος πάντως βρίσκεται στο προσκήνιο των ισπανικών και (φυσικά) των ελληνικών ΜΜΕ, αφού με κάποιες δηλώσεις του δεν «κλείνει» το ενδεχόμενο επαναπατρισμού και επιστροφής του στην Primera Division.
Το gazzetta.gr δίχως διάθεση να «φτιάξει» κλίμα υπέρ ή κατά του Βάσκου προπονητή, θυμίζει το χρονικό του μυστηρίου και των δηλώσεων...

«Η θέση μου είναι στην Ισπανία...» (22/3/11)

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, έχει διασύρει την «Ένωση» με 6-0 και συνάμα κατακτά και μαθηματικά τη φετινή Superleague.
Ύστερα από λίγες ώρες, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραχωρεί συνέντευξη στην ισπανική Marca, τονίζοντας ότι η φυσική του θέση είναι στη χώρα του και στο εκεί πρωτάθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η φυσική μου θέση είναι το ισπανικό πρωτάθλημα και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω στην πατρίδα μου. Δεν είναι ποτέ εύκολο να είσαι μακριά από την πατρίδα σου»...

«Είμαι καλά, με στηρίζουν, υπάρχει συννενόηση...» (22/3/11)

Λίγες ώρες αργότερα, το φως της δημοσιότητας θα δει ακόμα μια συνέντευξη του Ισπανού, ο οποίος αυτή τη φορά μιλάει στην επίσης ισπανική Mundo Deportivo με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τονίζει ότι στον Πειραιά έχει βρει την ηρεμία και τη στήριξη που θέλει...

«Οι άνθρωποι στην ομάδα με στήριξαν και από την αρχή ήταν στο πλευρό μου, όπως άλλωστε και οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Είμαι πολύ καλά, υπάρχει απόλυτη συνεννόηση, ενώ μέσα στα αποδυτήρια έχω μεταφραστή και όλα πάνε καλά»...

Φήμες για Μπιλμπάο... (23/3/11)

Μία μέρα μετά, Ισπανοί ρεπόρτερ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μακούα έχει στα πρώτα ονόματα της λίστας του τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού θέλει μια «έτοιμη» λύση για τον πάγκο του συλλόγου...

«O Βαλβέρδε είναι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό...» (24/3/11)

Ο μάνατζερ του Ερνέστο Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ διευκρινίζει με δηλώσεις του στον ΓΑΥΡΟ πως ο Βάσκος τεχνικός είναι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό και έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο με τον σύλλογο, θέλει να παίξει με την ομάδα στο Champions League, ωστόσο στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες... ποτέ:

«Ο Ερνέστο έχει άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο. Αυτό έχω να πω. Και είναι ευτυχής στον Ολυμπιακό, με τον οποίο πήρε το πρωτάθλημα. Απολαύστε όλοι στον Ολυμπιακό την επιτυχία, την ωραία στιγμή της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εγώ τι θέλετε να κάνω; Να προβλέψω το μέλλον;»

- Δηλαδή θα είναι και του χρόνου στον πάγκο του Ολυμπιακού;

«Σας είπα ότι έχει συμβόλαιο. Απλά σας λέω και αυτό που ξέρετε, ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ποτέ. Δεν το λέω όμως επειδή έχω κάτι στο μυαλό μου για τον Ερνέστο. Ο Ερνέστο πήρε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός θα παίξει απευθείας του χρόνου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ξέρω κανέναν προπονητή να μη θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μα κανέναν».

Κατηγορηματική διάψευση από τον Βάσκο! (24/3/11)

Το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα προς τιμήν του Ερασιτέχνη έχει τελειώσει και ο Βάσκος εξερχόμενος από το «Γ. Καραϊσκάκης», διευκρινίζει σχετικά με όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον πάγκο των Πειραιωτών:

«Το θέμα ξεκινάει από εσάς τους δημοσιογράφους και φτάνει μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι όλα φήμες!» τονίζει σχετικά.

«Οι Έλληνες με σέβονται...» 26/3/11

Ο Βάσκος τεχνικός με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα deia.com τονίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπο του και αρνείται να τοποθετηθεί σε ερώτηση που αφορά την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Για την κατάκτηση του τίτλου με τον Ολυμπιακό και το πώς αισθάνονται για αυτόν στη Ελλάδα: «Στην Ελλάδα με σέβονται για τη δουλειά μου, ειδικά μετά την κατάκτηση του νταμπλ πριν από δύο χρόνια. Φέτος, το να κατακτήσουμε ξανά τον τίτλο ήταν πολύ σημαντικό. Αρχικά γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός πέρσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση».

Για το τι έχει αλλάξει στη ζωή του στην Αθήνα: «Έχει έρθει μια μεγάλη αλλαγή για εμένα. Ελπίζω να είναι καλό».

Για το εάν σκέφτεται την επιστροφή του στην Μπιλμπάο: «Δεν θέλω να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Είναι ένα θέμα που θέλω να το αφήσω στο περιθώριο».


«Δεν ξέρω αν θα μείνω...» 27/3/11

Το τελευταίο επεισόδιο στο... γαϊτανάκι των δηλώσεων προστέθηκε πριν από λίγες ώρες, αφού ο Βαλβέρδε μίλησε στην ισπανική AS, τονίζοντας ότι άπαντες πρέπει να περιμένουν για να είναι σίγουρο το μέλλον του στον Πειραιά. Ακολουθούν αποσπάσματα στα οποία ο «Τσινγκούρι» αρνείται να τοποθετηθεί σχετικά με τις φήμες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του...

- Θα είστε του χρόνου στον Ολυμπιακό;

«Δεν ξέρω και δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Θα πρέπει να περιμένουμε».

- Πώς είναι οι σχέσεις σας με τη διοίκηση της Μπιλμπάο;

«Όπως κι αυτές με τις διοικήσεις της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Δεν έχουμε σχέσεις. Γιατί με ρωτάτε;»

- Ίσως φύγει ο Καπαρός…

«Ωραία, είμαστε σε περίοδο φημών».

- Θέλετε να επιστρέψετε στην Ισπανία;

«Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω, γιατί έχω ένα συμβόλαιο για 1+1 χρόνο και σύντομα θα διαπραγματευτούμε».

Τα μέχρι τώρα δεδομένα στην υπόθεση Βαλβέρδε...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι σίγουρο ότι χαίρει άκρας εκτίμησης της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο 1+1 χρόνου με την πειραϊκή ΠΑΕ.

Επίσης, πολύ σημαντική πρέπει να θεωρείται η επικείμενη συνάντηση του Βάσκου τεχνικού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία θα γίνει εκτός απροόπτου στα μέσα ή στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Είναι δεδομένο ότι ο «Τσινγκούρι» επιθυμεί την «οχύρωση» της ομάδας με ποιοτικές μεταγραφές ενόψει Champions League, θέμα στο οποίο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν δείχνει να έχει αντίρρηση.

Το θέμα είναι όλα όσα στριφογυρνούν τη δεδομένη στιγμή στο μυαλό του Ερνέστο και τα οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σύντομα...

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κοντά σε Γιουνάιτεντ ο Ντε Χέα!

Πολύ κοντά στη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης, Νταβίντ ντε Χέα, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα ψάχνει σπίτι στην πόλη της Αγγλίας!
Κοντά σε Γιουνάιτεντ ο Ντε Χέα!


Όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, ο νεαρός τερματοφύλακας είναι ο «εκλεκτός» του σερ Άλεξ Φέργκιουσον και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να δαπανήσει 25 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τα δικαιώματα του Ισπανού άσου της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Γι' αυτό τον λόγο λοιπόν, ο Ντε Χέα ήδη αναζητά την επόμενη κατοικία του στην πόλη του Μάντσεστερ, προκειμένου να εγκατασταθεί μόλις ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.
Πηγή gazzeta Read more!

Η Ζενίτ θέλει Σκόκο

Ο Νάτσο Σκόκο έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΕΚ μετά την επίθεση που έγινε στο σπίτι του με γκαζάκια και η Ζενίτ είναι μία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται.
Η Ζενίτ θέλει Σκόκο


Η ρωσική ομάδα έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό και σύμφωνα με την εφημερίδα Goal ο προπονητής της Ζενίτ, Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε στείλει κατάσκοπο (χωρίς να γίνει γνωστό) στην Αθήνα για να παρακολουθεί τον Σκόκο. Ο Ιταλός τεχνικός είχε εντυπωσιαστεί από τον 26χρονο άσο έπειτα από τα μεταξύ τους παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Σπαλέτι θέλησε να μάθει τις προθέσεις της ΑΕΚ και του παίκτη, χωρίς όμως να γίνει επίσημη πρόταση. Για τον Σκόκο έχουν δείξει ενδιαφέρον και ομάδες της Μπουντεσλίγκα.
Πηγή gazzeta
Read more!

Μένει... Πειραιά ο Νικοπολίδης!

Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα κρεμάσει τα γάντια του στο τέλος της σεζόν, όπως όλα δείχνουν όμως ο πολύπειρος γκολκίπερ θα μείνει στον Ολυμπιακό και θα αναλάβει διοικητικό πόστο στην ομάδα.
Μένει... Πειραιά ο Νικοπολίδης!


Σύμφωνα με τον Πρωταθλητή, ο Αντώνης Νικοπολίδης θα παραμείνει στον Ολυμπιακό και μετά το τέλος της σεζόν, αφού η διοίκηση των Πειραιωτών επιθυμεί να κρατήσει τον έμπειρο τερματοφύλακα σε διοικητικό πόστο, μια και οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα με βάση τις γνώσεις του, είναι πολύτιμες.

Έτσι λοιπόν, εκτός απροόπτου ο Νικοπολίδης θα μείνει στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια και θα προσφέρει από άλλο πόστο στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι...
Πηγή gazzeta Read more!

Πρόταση Ίντερ για Μοντολίβο

Πρόταση Ίντερ για Μοντολίβο
Ύστερα από μήνες σεναριολογίας, η Ίντερ είναι έτοιμη να περάσει στην πράξη και να καταθέσει πρόταση 15 εκατ. ευρώ στη Φιορεντίνα για τον Ρικάρντο Μοντολίβο.

Η διοίκηση των Τοσκανών προσπαθεί από το περασμένο καλοκαίρι να ανανεώσει το συμβόλαιο του διεθνούς Ιταλού μέσου, που λήγει το 2012, ώστε να τον δέσει και για τα επόμενα χρόνια, αλλά ο ίδιος καθυστερεί συνεχώς τις συζητήσεις.

Ο ιταλικός Τύπος υποστήριζε ότι ο λόγος για αυτή τη συμπεριφορά του Μοντολίβο είναι το ενδιαφέρον που του έχουν δείξει άλλες ομάδες και τώρα τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα θέλουν τους Νερατζούρι έτοιμους να καταθέσουν πρόταση στη Φιορεντίνα, ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Πλην της Ίντερ, ενδιαφέρον για τον Μοντολίβο -σε θεωρητικό επίπεδο- έχουν δείξει και οι Γιουβέντους, Μίλαν, Νάπολι και Μπάγερν Μονάχου.
Πηγή gazzeta Read more!

Αλβέρτης: «Να γίνει το 2-1»

Αλβέρτης: «Να γίνει το 2-1»Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε για τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, το άγχος που έχει, τη διαιτησία αλλά και το βασικό, που είναι να γίνει την Τρίτη το 2-1.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα Εξέδρα:
«Έχω άγχος, αλλά είναι διαφορετικό σε σχέση με εκείνο που είχα ως παίκτης. Για να πω την αλήθεια, μου είναι πιο δύσκολο. Αυτό που με κάνει να νιώθω καλύτερα είναι η πίστη στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Ξέραμε ότι ο κόουτς θα έκανε ό,τι έπρεπε και πως θα προετοίμαζε έτσι την ομάδα, ώστε να πάρει το αποτέλεσμα που θέλαμε.
Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με παίκτες πρωταγωνιστές που διαθέτουν τεράστια εμπειρία και δεν χρειάζεται κανείς να τους πει τι θα κάνουν. Όλοι αναγνώρισαν την κατάσταση από την πρώτη στιγμή, δούλεψαν σκληρά, προετοιμάστηκαν καλά, το προπονητικό επιτελείο έκανε εξαιρετική δουλειά και πήγαν να δώσουν δύο μεγάλα παιχνίδια στη Βαρκελώνη. Το θετικό είναι ότι οι κόποι όλων ανταμείφθηκαν, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι και όταν πάρουμε το εισιτήριο για τη Βαρκελώνη θα έχουμε να πούμε πολλά.
Για τη νίκη στη Βαρκελώνη: Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πήραμε ένα σπουδαίο διπλό, αλλά ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Το βασικό είναι την Τρίτη να κάνουμε το 2-1. Και σε αυτό θεωρώ πως θα έχει τεράστια συμβολή ο κόσμος μας, ο οποίος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι πραγματικά ο έκτος παίκτης αυτής της ομάδας.
Για τη διαιτησία: Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο μας, δουλεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν ασχολούμαστε με το τι έγινε.
Για τις διαμαρτυρίες της Μπαρτσελόνα: Ο καθένας κάνει το παιχνίδι του και η Μπαρτσελόνα το δικό της. Ειλικρινά, εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία.
Πηγή gazzeta
Read more!

Αναποφάσιστος ο Μεξές

Αναποφάσιστος ο Μεξές
Αναποφάσιστος σχετικά με το μέλλον του εμφανίστηκε ο Φιλίπ Μεξές. Τι είπε σχετικά με την απόφαση που θα πάρει τους επόμενους μήνες.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γάλλος στόπερ της Ρόμα:
«Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι και δεν νιώθω καμία πίεση. Νιώθω σαν ένα ελεύθερο πνεύμα. Θα περιμένω και θα δω όλες τις προτάσεις. Δεν είπα ποτέ πως θα φύγω από την Ιταλία. Θα αποφασίσω τους επόμενους μήνες. Ξέρω πως υπάρχουν πολλές συζητήσεις για τη Μίλαν, για την ανανέωση με τη Ρόμα και για ενδεχόμενη μεταγραφή μου στην Αγγλία. Αλλά δεν μπορώ να πω κάτι τώρα».
Πηγή gazzeta
Read more!

Νοτιάς: «Δεν πάει άλλο»

Ο Νίκος Νοτιάς ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται να σηκώνει μόνο αυτός και ο Πέτρος Παππάς το οικονομικό βάρος της ΑΕΚ. Ο επιχειρηματίας τόνισε πως θέλει την Ένωση ενωμένη, αλλά είναι αδύνατον να πληρώνει μόνο αυτός.
Νοτιάς: «Δεν πάει άλλο»


Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα Goal:
«Δεν έχω ενημερώσει τους μετόχους για τη δήλωσή μου, αλλά πιστεύω πως θα τη δουν και περιμένω την απάντησή τους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την αδειοδότηση. Δεν μπορούμε ούτε εγώ ούτε ο Παππάς να σηκωθούμε να φύγουμε. Μας πονά πολύ όλους η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΚ. Έχουμε τώρα μπροστά μας το Κύπελλο και δεν γίνεται να μην μπορούμε να πάρουμε την αδειοδότηση. Δεν μπορεί μόνο εγώ και ο Παππάς να σηκώνουμε το βάρος. Θέλουμε τηνΑΕΚ ενωμένη. Προφανώς και δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τους άλλους μετόχους να βοηθήσουν, αλλά όλοι φέρουν ευθύνη κι έχουν ηθική υποχρέωση. Αν είχα την πρόθεση να εγκαταλείψω την ΑΕΚθα το έκανα πριν από πέντε χρόνια και δεν θα έχτιζα προπονητικά. Δεν μπορώ να πληρώνω μόνο εγώ. Το καλοκαίρι πλήρωσα τον Φερέρ και τους βοηθούς του για να κάνει διακοπές στην Ισπανία. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Μέχρι ενός σημείου. Δεν δημιούργησα εγώ αυτά τα χρέη και δεν μπορεί να πληρώνω μόνο εγώ και ο Παππάς».
Για το τι θα πράξει αν δεν συνδράμουν οι άλλοι μέτοχοι: «Αν δεν βοηθήσουν, θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη. Έχουν και οι άλλοι μέτοχοι ευθύνη. Εγώ δεν τους είπα να βάλουν όλο το ποσό. Όσα μπορεί ο καθένας. Δεν μπορώ να τους υποχρεώσω, αλλά τους απευθύνω αυτό το κάλεσμα για να βοηθήσουμε όλοι την ΑΕΚ, που τόσο αγαπάμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Όλα αυτά τα χρόνια έχω βάλει τόσα χρήματα που δεν έχουν βάλει άλλοι κι άλλοι. Ο καθένας έχει ευθύνη για τις μετοχές του. Όλοι είχαμε μπει στην αρχή σαν γκρουπ και όλοι θα φύγουμε σαν γκρουπ. Τόσο καιρό έβαζα χρήματα γιατί η ΑΕΚ είναι ομάδα μου, την αγαπώ, στενοχωριέμαι όταν δεν πάει καλά και πάντα ενημερώνομαι για το τι γίνεται. Δεν πήγα εγώ να βρω τον Ντέμη, αυτός ήρθε και με βρήκε. Και τώρα φτάνουμε να χαρίζουμε χρεωμένες μετοχές και να φεύγουμε; Πού ακούστηκαν αυτά; Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε με τον Παππά, αλλά…»
Για την παραίτηση που έθεσε στη διάθεσή του ο Σταύρος Αδαμίδης: «Τι να παραιτηθεί ο Αδαμίδης; Και ποιος θα διοικήσει μετά; Εγώ από τη Νέα Υόρκη; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».
Πηγή gazzeta
Read more!

«Πράσινη» η Marca!

Η ισπανική εφημερίδα Marca είναι στο πλευρό του Παναθηναϊκού όσον αφορά τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Η μεγάλη αντιπαλότητα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, με το έντυπο της Μαδρίτης να το αποδεικνύει.
«Πράσινη» η Marca!


Η Marca εδρεύει στη Μαδρίτη και είναι λογικό να υποστηρίζει τη Ρεάλ, για αυτό το λόγο ο αρθρογράφος Τόμας Γκουάς ανέλυσε γιατί όλοι οι Μαδριλένοι πρέπει να υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό: «Είμαστε με τον Παναθηναϊκό κι έχουμε τους λόγους μας. Πρώτα για τον Ομπράντοβιτς, που έχει εργαστεί στη Ρεάλ. Στη συνέχεια για την αυτού μεγαλειότητα Βασίλισσα Σοφία, η οποία έχει γεννηθεί στην Ελλάδα».
Απίστευτα πράγματα... 
Πηγή gazzeta
Read more!

Το... αφιερωμένο του Ιμπαγάσα!

 Το... αφιερωμένο του Ιμπαγάσα!Στον κόσμο του Ολυμπιακού αφιέρωσε ο Αριέλ Ιμπαγάσα το πρωτάθλημα που κατέκτησαν οι Πειραιώτες, ενώ ο Αργεντινός άσος τόνισε ότι διασκεδάζει αφάνταστα την επιτυχία των «ερυθρόλευκων».

Ο «Κάνιο» μίλησε με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και την εμφατική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, αφιερώνοντας τα δύο παραπάνω στον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και στην οικογένειά του. Συγκεκριμένα, μίλησε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη νίκη στην ΑΕΚ: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη νίκη που πετύχαμε. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά σε έναν σημαντικό αγώνα και έδειξε πόσο ήθελε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς και τον τίτλο. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως το διασκεδάζω αφάνταστα. Ξέραμε ότι είχαμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς.
Τώρα μπορούμε πλέον να πανηγυρίσουμε. Τερματίσαμε σην πρώτη θέση δίκαια και αυτό ήταν απόλυτα δίκαιο με βάση τη συνολική μας πορεία στο πρωτάθλημα. Κάναμε τον κόσμο μας να χαρεί ιδιαίτερα».

Για το πού αφιερώνει τον τίτλο: «Αφιερώνω τη νίκη με την ΑΕΚ και τον τίτλο του πρωταθλητή στον κόσμο του Ολυμπιακού. Το αξίζουν για τον τρόπο που αγκάλιασαν εμένα και όλους τους συμπαίκτες μου. Επίσης το αφιερώνω στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου αλλά και σε όλο τον κόσμο που δουλεύει στον σύλλογο».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Η συμβολή του κόσμου ήταν καθοριστική για να πετύχουμε τον στόχο μας. Δίνουν άλλη δυναμική στην ομάδα. Κάνουν τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Υπάρχει άριστη σχέση ανάμεσα μας».

Για την επόμενη σεζόν: «Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Απομένουν τρία ματς για να ολοκληρωθεί και τυπικά η σεζόν. Άρα έχουμε αρκετό χρόνο για να σκεφτούμε την επόμενη σεζόν».
Πηγή gazzeta Read more!

Το ρεκόρ του Σάντος

Η Eθνική δεν ικανοποίησε κόντρα στη Μάλτα παρά τη νίκη, σε έναν αγώνα που θα ξεχαστεί γρήγορα. Μόνο ο Σάντος θα τον θυμάται. καθώς όπως καταγράφει το gazzetta.gr, πέτυχε νέο ρεκόρ!
Το ρεκόρ του Σάντος


Ο Πορτογάλος προπονητής μετρούσε επτά παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία της Ελλάδας χωρίς ήττα, από τότε που έκανε το ντεμπούτο του. Με τη νίκη επί της Μάλτας έφτασε τα οκτώ σερί ματς αήττητος, ξεπερνώντας τον Κώστα Πολυχρονίου, ο οποίος μετά το Μουντιάλ του 1994 ανέλαβε την Εθνική και είχε επτά αγώνες χωρίς ήττα.
Ο Σάντος άφησε ακόμα πιο πίσω τον Ρουμάνο Άνχελ Ιορντανέσκου, ο οποίος μετρούσε έξι αγώνες αήττητος στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος την περίοδο 1998-1999.
Οι αγώνες της Εθνικής ομάδας με τον Φερνάντο Σάντος στο «τιμόνι» είναι οι εξής, με τον Πορτογάλο να καταγράφει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες:
Σερβία-Ελλάδα 0-1 (φιλικό) 11/8/2010
Σκόρερ: 45΄ Σαλπιγγίδης

Ελλάδα-Γεωργία 1-1 (προκριματικά EURO 2012) 3/09/2010
Σκόρερ: 72΄ Σπυρόπουλος - 3΄ Ιασβίλι

Κροατία-Ελλάδα 0-0 (προκριματικά EURO 2012) 7/09/2010

Ελλάδα-Λετονία 1-0 (προκριματικά EURO 2012) 8/10/2010
Σκόρερ: 59΄ Τοροσίδης

Ελλάδα-Ισραήλ 2-1 (προκριματικά EURO 2012) 12/10/2010
Σκόρερ: 22΄ Σαλπιγγίδης, 63΄ Καραγκούνης (πέν.) - 59΄ Σπυρόπουλος (αυτ.)

Αυστρία-Ελλάδα 1-2 (φιλικό) 17/11/2010
Σκόρερ: 67΄ Φουκς - 49΄ Σαμαράς, 81΄ Φωτάκης

Ελλάδα-Καναδάς 1-0 (φιλικό) 9/2/2011
Σκόρερ: 63΄ Φετφατζίδης

Μάλτα-Ελλάδα 0-1 (προκριματικά EURO 2012) 26/3/2011
Σκόρερ: 94΄ Τοροσίδης

Πηγή gazzeta
Read more!

«Ευκαιρίες Νταλγκλίς σε Γιοβάνοβιτς»

Τη συμβουλή προς τον Κένι Νταλγκλίς για περισσότερη χρησιμοποίηση του Μίλαν Γιοβάνοβιτς στη Λίβερπουλ έδωσε στον τεχνικό της αγγλικής ομάδας ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας, Βλάντιμιρ Πέτροβιτς.
«Ευκαιρίες Νταλγκλίς σε Γιοβάνοβιτς»

«Δεν μου προκάλεσε έκπληξη η απόδοση του Μίλαν. Είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Είναι αδύνατον να έχει ξεχάσει να παίζει μπάλα και πάντα ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες μας. Πρέπει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στην ομάδα του».
Πηγή gazzeta Read more!

Στοιχηματικές Προβλέψεις

Καλημέρα!Σήμερα θα πάμε με κάποιες εκπλήξεις οι οποίες βρίσκονται σε πολύ καλές αποδόσεις!Λοιπόν ξεκινάμε..Πρώτο ματς το Ρετζίνα-Λιβόρνο όπου θα πάμε καθαρά με την φόρμα και την ψυχολογία και θα ποντάρουμε στο καλοπληρωμένο διπλό του Λιβόρνο!Συνεχίζουμε με τον επίσης δυνατό άσο της Χέρεθ κόντρα στην Γρανάδα.Άσο βλέπουμε και το Ιντεπεντιέντε-Μπάνφιλντ ενώ ισοπαλία βλέπουμε το ντέρπι της segunda division μεταξύ Βαγιεκάνο και Μπέτις!Αυτά!

Εν συντομία298 ΡΕΤΖΙΝΑ-ΛΙΒΟΡΝΟ 2 3.50
299 ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ-ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ 1 2.20

296 ΧΕΡΕΘ-ΓΡΑΝΑΔΑ 1 2.10
300 ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ-ΜΠΕΤΙΣ Χ 3.00

Δυνατό μας σημείο
300 ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ-ΜΠΕΤΙΣ Χ 3.00


Read more!

Ζούρος: «Σημαντικό να επιστρέψει ο Διαμαντίδης»

Ζούρος: «Σημαντικό να επιστρέψει ο Διαμαντίδης»
Ό,τι περνά από το χέρι του για να ανακαλέσει ο Δημήτρης Διαμαντίδης την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα θα κάνει ο Ηλίας Ζούρος. Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Λιέτουβος Ρίτας 74-57 ρωτήθηκε για την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην Εθνική ομάδα. 

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Μόλις τη Δευτέρα θα γίνει η επίσημη παρουσίασή μου σε συνέντευξη Τύπου», δήλωσε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψει ο Δημήτρης Διαμαντίδης γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή πάντως σκέφτομαι μόνο τη Ζαλγκίρις. Το καλοκαίρι θα έχω αρκετό χρόνο για να σκεφτώ όλες τις υποθέσεις της Εθνικής ομάδας».

Πηγή sport-fm Read more!

«Βράζουν» με την ΕΠΟ

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά υποστηρίζουν στον ΠΑΟΚ ότι λειτουργεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» τα «έχουν» με τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της, Γιώργο Ναυπλιώτη, για το γεγονός ότι δεν αποδέχθηκε το αίτημα της ομάδας να εκδικαστεί η υπόθεση για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ αύριο, τη στιγμή που είχε απορρίψει και την περασμένη Πέμπτη ως ημερομηνία εκδίκασης. 
«Βράζουν» με την ΕΠΟ


Στον ΠΑΟΚ περίμεναν μέχρι και χθες να φτάσει το έγγραφο στα γραφεία της ΠΑΕ, για κλήση σε απολογία, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Βέβαια, στην ομάδα κατανοούν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτή η διαδικασία σαββατιάτικα, ωστόσο, το ίδιο είχε συμβεί στην περίπτωση του Κέβιν Μιραλάς, για να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη. Επίσης ημέρα Δευτέρα είχε κληθεί και η ΠΑΕ ΑΕΚ για να εκδικαστούν τα επεισόδια στον αγώνα της με τον Παναθηναϊκό, ώστε να έχει κόσμο στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ κόντρα στον ΠΑΟΚ. 

Οι Θεσσαλονικείς, αν δεν βγει απόφαση αύριο αλλά την Πέμπτη, θα κληθούν να δώσουν κεκλεισμένων των θυρών έναν αγώνα των πλέι οφ, αφού δεν θα μεσολαβεί το απαιτούμενο πενθήμερο για να ισχύσει η ποινή, κάτι το οποίο θα τον πλήξει σημαντικά στον οικονομικό τομέα. Η ΠΑΕ δεν θα μπορέσει να εκδώσει μίνι διαρκείας και φυσικά θα αποδυναμωθεί στην προσπάθειά του για κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στο Champions League. 

Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να στείλουν αύριο τον δικηγόρο της ΠΑΕ στα γραφεία της ΕΠΟ, ώστε να κάνουν έτσι μια τελευταία προσπάθεια για να εκδικαστεί η υπόθεση. 

Πηγή sport-fm Read more!

Με φόρα ο Φέτελ!

Με φόρα ο Φέτελ!
Με τη στρατηγική να παίζει τον κύριο ρόλο στο εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετέτρεψε την πολ ποζίσιον σε καρό σημαία. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χάμιλτον, ενώ ο Βιτάλι Πετρόφ συμπλήρωσε το πόντιουμ. 

Την περσινή αρνητική παράδοση ήθελε να σπάσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ και το έκανε από το πρώτο κιόλας γκραν πρι. Ο Γερμανός κατάφερε να εκμεταλλευτεί την πολ ποζίσιον και να πάρει την καρό σημαία, οδηγώντας την κούρσα σχεδόν σε όλους τους γύρους. 

Ο Φέτελ δεν φάνηκε να έχει κάποιον αντίπαλο, αφού κανένας πιλότος δεν κατάφερε να φτάσει τον ρυθμό του. Η Red Bull είχε επιλέξει στρατηγική δύο πιτ στοπ για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή γεγονός που αποτέλεσε κλειδί. 

Εκπληκτική ήταν η απόδοση του Βιτάλι Πετρόφ, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο. Ο Ρώσος πιλότος δικαίωσε τον Ερίκ Μπουγιέ, ο οποίος του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του. Ο Πετρόφ εκκίνησε έκτος, ωστόσο παίρνοντας την κατάλληλη θέση κατάφερε να βρεθεί τέταρτος. Έπειτα η σωστή στρατηγική της Renault με τα δυο πιτ στοπ, έδωσαν το πρώτο βάθρο στον πιλότο. 

Υποτονικός 

Να φύγει θριαμβευτής από το εντός έδρας γκραν πρι ήθελε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος αντί αυτού έχασε και την τρίτη θέση από την οποία εκκίνησε. Ο Αυστραλός πιλότος, δεν μπόρεσε να διατηρηθεί στην πρώτη τριάδα, αφού μπήκε στα πιτ τρεις φορές σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πιλότους Φέτελ, Χάμιλτον και Πετρόφ. 

Ο κακός του δαίμονας… 

Στον τελευταίο αγώνα της περσινής σεζόν έβλεπε το πίσω μέρος της Renault και με τον ίδιο τρόπο έμελε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός έκανε μια πολύ κακή εκκίνηση, χάνοντας θέσεις, ωστόσο ο πιλότος της Ferrari κατάφερε να ανέβει στην τέταρτη θέση, στην οποία και κόλλησε πίσω από τον Renault. 

Απογοητευτική ήταν η θέση στην οποία τερμάτισε ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος μπορεί να έκανε πολύ καλή εκκίνηση, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει την τέταρτη θέση στην οποία έφτασε, βλέποντας την καρό σημαία από την ένατη θέση. 

Σταθερός και τυχερός! 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον, θέση από την οποία και εκκίνησε. Ο Βρετανός είχε επιλέξει στρατηγική δύο πιτ στοπ. Ο Χάμιλτον αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιο του, καθώς στο κάτω μέρος κάποιο εξάρτημα είχε πέσει με αποτέλεσμα να σέρνεται στην πίστα. Οι μηχανικοί της McLaren ενημέρωσαν τον Βρετανό να είναι προσεκτικός με το μονοθέσιο του και έτσι κατάφερε να τερματίσει στο βάθρο. 

Σούπερνοβα! 

Από ρούκι στους βαθμούς! Ο λόγος γίνεται για τον Σέρχιο Πέρεθ της Sauber, ο οποίος με το «καλημέρα» κατάφερε να κερδίσει έξι θέσεις και να δει την καρό σημαία μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Ωστόσο, οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί για την Sauber, που είδε και τον Καμούι Κομπαγιάσι να τερματίζει όγδοος. 

Οι άτυχοι… 

Η ομάδα της Mercedes GP είδε και τους δύο της πιλότους να εγκαταλείπουν μέσα σε δύο γύρους. Ο Ρόσμπεργκ έπεσε «θύμα» του Μπαρικέλο, ο οποίος σταμάτησε στο πίσω μέρος της W02, σπάζοντας το ψυγείο του κινητήρα. Πρόβλημα στην ανάρτηση αντιμετώπισε ο Σουμάχερ. 

Ούτε η Williams ευτύχησε να δει ένα από τα δύο της μονοθέσια να τερματίζουν, αφού οι Μαλντονάτο και Μπαρικέλο, εγκατέλειψαν. 

Στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, οι πιλότοι έκαναν χρήση και του συστήματος KERS και των κινούμενων πίσω πτερυγών. Η στρατηγική έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού οι πιλότοι που επέλεξαν να μπουν στα πιτ δύο φορές, επωφελήθηκαν κερδίζοντας θέσεις. 

Αναλυτικά η κατάταξη: 

1. Φέτελ, Red Bull, 1:29:30.259 
2. Χάμιλτον, McLaren, +22.297 
3. Πετρόφ, Renault, +30.560 
4. Αλόνσο, Ferrari, +31.772 
5. Γουέμπερ, Red Bull, +38.171 
6. Μπάτον, McLaren, +54.300 
7. Πέρεθ, Sauber, +1:05.800 
8. Κομπαγιάσι, Sauber, +1:16.800 
9. Μάσα, Ferrari, +1:25.100 
10. Μπουεμί, Toro Rosso, +1 γύρος 
11. Σούτιλ, Force India, +1 γύρος 
12. Ντι Ρέστα, Force India, +1 γύρος 
13. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso, +1 γύρος 
14. Χάιντφελντ, Renault, +1 γύρος 
15. Τρούλι, Lotus, +2 γύροι 
16. Ντ’αμπρόσιο, Vigin, +3 γύροι 


Εγκατέλειψαν: 

1. Γκλοκ, Virgin 
2. Μπαρικέλο, Williams 
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes 
4. Κοβαλάινεν, Lotus 
5. Σουμάχερ, Mercedes 
6. Μαλντονάτο, Williams 

Δεν συμμετείχαν: 

7. Λιούτσι, HRT 
8. Καρθικέγιαν, HRT 

Βαθμολογία πιλότων: 

1. Φέτελ, Red Bull, 25 
2. Χάμιλτον, McLaren, 18 
3. Πετρόφ, Renault, 15 
4. Αλόνσο, Ferrari, 12 
5. Γουέμπερ, Red Bull, 10 
6. Μπάτον, McLaren, 8 
7. Πέρεθ, Sauber, 6 
8. Κομπαγιάσι, Sauber, 4 
9. Μάσα, Ferrari, 2 
10. Μπουεμί, Toro Rosso, 1 

Βαθμολογία Κατασκευαστών: 

1. Red Bull, 35 
2. McLaren, 26 
3. Renault, 15 
4. Ferrari, 14 
5. Sauber, 10 
6. Toro Rosso, 1 

Δείτε εδώ το Live του αγώνα 

Πηγή sport-fm Read more!

Νέες καταλανικές προκλήσεις

Νέες καταλανικές προκλήσεις
Μετά τη χθεσινή επίθεση κατά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον οποίο κατηγόρησε για «θεατρινισμούς που επηρεάζουν τους διαιτητές», η καταλανική «Sport» ξαναχτύπησε. 

Αυτή τη φορά συνέδεσε την έκρηξη στο μπαρ του Χρήστου Ρήγα, γιου του Κώστα Ρήγα ο οποίος είναι υπεύθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα, με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σφυρίγματα των διαιτητών στον πρώτο αγώνα μεταξύ Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκού στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. 

Το προσβλητικό όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συνηθισμένοι στο δράμα εδώ και αιώνες, οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα από όλους αυτού του είδους το σενάριο. Έτσι προσπαθούν να μετατρέψουν κάθε κατάσταση σε υπόθεση ζωής ή θανάτου. Απολαμβάνουν το δράμα όσο κανένας και προσαρμόζονται σε ακραίες συνθήκες είτε αυτό προκαλείται από τους ίδιους ή από εξωγενείς παράγοντες, είτε από τα γεγονότα ή από την άσχημη οικονομική κατάσταση και την αδυναμία να αντιμετωπίσουν την κρίση. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα ζει με το δράμα. Και φυσικά το ίδιο ισχύει για το ελληνικό μπάσκετ. Και αυτό χρησιμοποιείται για να αποκλείσουν την Μπαρτσελόνα. Και μέχρι στιγμής δεν τα πάνε άσχημα», αναφέρει το δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας και συνεχίζει: 

«Μετά τα δύο πρώτα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν είναι Έλληνας αλλά μοιάζει τέτοιος, ενισχύει το δράμα, όπως η διοίκηση του Παναθηναϊκού και φυσικά οι οπαδοί της ομάδας που ήδη έχουν βγάλει το οπλοστάσιό τους. Την Τρίτη, λίγες ώρες μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα, κάποιοι κουκουλοφόροι έκαψαν ένα μπαρ στην Αθήνα, συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Το μπαρ ήταν κλειστό, αφού ήταν περίπου 2:00 και δεν υπήρχαν τραυματισμοί, αλλά οι ζημιές ήταν σημαντικές. Θα μιλούσαμε για θέμα ασφάλειας, που υπάρχει σε όλες τις πόλεις, αλλά σημειώνουμε πως το μπαρ ανήκει στον Χρήστο Ρήγα, ο οποίος είναι γιος του Κώστα Ρήγα, ο οποίος είναι υπεύθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα και τον οποίο ο Παναθηναϊκός θεωρεί υπεύθυνο για όλα τα κακά, με πρώτο τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρο Θανάση Γιαννακόπουλο. Ο τελευταίος πριν δύο χρόνια στη διάρκεια του Final 4 του Βερολίνου είχε το θράσος να διακόψει τον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να πετάξει προς τους διαιτητές χρήματα». 

Και η «Sport» συνεχίζει: «Την Τετάρτη οι Έλληνες έδωσαν νέα διάσταση στο δράμα. Ισχυρίστηκαν πως ανακάλυψαν κρυμμένη κάμερα που κατέγραφε την προπόνηση της ομάδας. Αυτή η κατηγορία δεν πήρε επίσημη μορφή, αλλά αυτή η αναφορά μεγάλωσε την ένταση και το δράμα. Και ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ελληνικό δράμα για να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα».

Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...