ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Την Τετάρτη έρχεται ο Ροτέν

Ο Ροτέν της Παρί πανηγυρίζει Την Τετάρτη η ΑΕΚ δίνει ένα κρισιμότατο παιχνίδι στην Κροατία κόντρα στη Χάιντουκ Σπλιτ με φόντο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και την ίδια μέρα θα έρθει στην Αθήνα, ο αριστεροπόδαρος Γάλλος μεσοεπιθετικός, Ζερόμ Ροτέν, προκειμένου να δοκιμαστεί από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο 32χρονος πρώην παίκτης της Ανκαραγκουτσού, από την Πέμπτη και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα προπονείται με τους "κιτρινόμαυρους" προκειμένου, ο 46χρονος τεχνικός του "δικεφάλου" να διαπιστώσει σε ποιά αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και αν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ στις μελλοντικές της υποχρεώσεις.

Ο Ροτέν αποτελεί εισήγηση του τεχνικού διευθυντή, της "Ενωσης", Αρναρ Γκρέταρσον...
Read more!

Ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ για το Κύπελλο

Το Κύπελλο Αγγλίας Η κληρωτίδα είχε κέφια και έβγαλε ντέρμπι στο Κύπελλο Αγγλίας. Συγκεκριμένα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποδεχθεί τη Λίβερπουλ στις 8 Ιανουαρίου για τον τρίτο γύρο του θεσμού. Η Τσέλσι παίξει με την Ίπσουιτς ενώ η Αρσεναλ θα φιλοξενήσει στο "Εμιρέιτς" την Λιντς.

Τορκί-Καρλάιλ
Νόργουιτς/ Ντρόιλσντεν-Λέιτον Όριεντ
Πρέστον-Νοτινγχαμ Φόρεστ
Τότεναμ-Τσάρλτον/ΛούτονΣτόουκ-Κάρντιφ
Χαλ-Γουίγκαν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ
Σκάνθορπ-Έβερτον
Σάντερλαντ/ Νοτς Κάουντι-Μπόρνμουθ
Τσέλσι-ΊπσουιτςΓουότφορντ/Χάρτλπουλ-Γέοβιλ
Σαουθάμπτον-Μπλάκπουλ
Μίλγουολ-Μπέρμιγχαμ
Μπάρτον-Μίντλεσμπρο
Στιβενέιτζ-Νιούκαστλ
Γουίκομπ/Χέρεφορντ-Λίνκολν
Σουόνσι-Κόλτσεστερ
Μπλάκμπερν-ΚΠΡ
Μπόλτον-Γιορκ
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα
Άρσεναλ-Λιντς
Ρέντινγκ-Γουέστ Μπρόμιτς
Γουέστ Χαμ-Μπάρνσλεϊ
Κρόουλι-Σουίντον/ Ντέρμπι
Χάντερσφιλντ-Ντόβερ
Μπράιτον-FC Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ/Πόρτσμουθ
Φούλαμ-Πιτερμπόρο
Read more!

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

Ο Βουγιούκας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού Στις νίκες επέστρεψε ο Παναθηναϊκός και τη γιορτή που δεν έκανε με τη Βαλένθια προσπάθησε να αντικαταστήσει με τη σημερινή εμφάνιση του απέναντι στο Μαρούσι, στο ΟΑΚΑ, του οποίου επιβλήθηκε με 102-65. Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι θεωρούν την απρόσμενη ήττα της Πέμπτης παρελθόν σβησμένο και παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι, ιδίως στον οργανωτικό τομέα.

Παράλληλα, ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους (σ.σ. τους κόστισαν σοβαρά με τους Ισπανούς) και με διάθεση και πάθος έδειξαν από νωρίς στην ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή πως η τύχη δε θα ήταν με το μέρος της. Με χαρά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τους είδε να εγκλωβίζουν τους αντιπάλους τους στο παιχνίδι τους, να παίζουν πιεστική άμυνα (την αγαπημένη του) και χαμογέλασε όταν ο Ιάν Βουγιούκας (20π.) έκανε ό,τι μπορούσε για να αναδειχθεί το πρόσωπο του αγώνα, την ώρα που καλείται να αντικαταστήσει για τουλάχιστον ένα μήνα τον απόντα Σέρβο σέντερ ʼλεξ Μάριτς, μετά την επέμβαση στον αγκώνα στην οποία υποβλήθηκε.

Με τους Διαμαντίδη (11π.) και Περπέρογλου (14π.) να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι του Αμαρουσίου, ο Παναθηναϊκός έδειξε από νωρίς τις προσθέσεις του (10-4) και αργότερα με ένα σερί 9-0 (Μπατίστ-Διαμαντίδης) η διαφορά έφτασε στους 11π. (21-9) γρήγορα. Ο Κόμματος έβρισκε λύσεις στον επιθετικό τομέα και «πάλευε» μόνος του με τους «πράσινους», αλλά δε μπορούσε να κάνει και πολλά στην άμυνα (34-18, α' δεκ.).

Στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, αλλά και στη δεύτερη, ο Βουγιούκας φώναξε «παρών» και δεν άργησε να φτάσει τους 14 πόντους (σ.σ. στο ημίχρονο), ενώ είχε τη... στήριξη και του Κώστα Καϊμακόγλου -απέναντι στην πρώην ομάδα του- και η απόσταση των δύο ομάδων ολοένα και μεγάλων (36-18, 42-20) και διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα μέχρι και το τέλος του β΄ δεκαλέπτου (51-30ημ.).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε για τους Πρωταθλητές Ελλάδος με σερί 9-0 (60-30) με ηγέτη τον νεαρό Ζούμπο! Η συνέχεια δεν ήταν διαφορετική όμως, αφού πότε ο Βουγιούκας, πότε ο Καϊμακόγλου και ο Τέπιτς έκαναν τη ζημιά στο Μαρούσι (82-50 γ' δεκ), ώσπου οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι κουράστηκαν να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα και το τελικό σκορ ήρθε... αβίαστα.

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 6, Περπέρογλου 14(1), Μπατίστ 8, Φώτσης 6, Σάτο 4, Νίκολας 9(3), Διαμαντίδης 11, Βουγιούκας 20, Καλάθης 3, Ζούμπος 5(1), Καϊμακόγλου 16(1)
Μαρούσι: Μπόγιτς 14, Νοέας 2, Ακεψιμιάδης, Χουέρτας 7, Χαριτόπουλος 3(1), Βαβάτσικος, Ουέιντεν 5, Κογιαντίνοβιτς 11(1), Σιαμανδούρας, Κόμματος 18(2), Τσόντζος 1, Σεφερίδης 4
Read more!

Θρίαμβος για Φέντερερ επί του Ναδάλ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ο νικητής του τελικού του ATP World Tour που έγινε στην «O2 Arena» του Λονδίνου, καθώς επικράτησε με 2-1 σετ του μεγάλου του αντιπάλου, Ράφα Ναδάλ.
Θρίαμβος για Φέντερερ επί του Ναδάλ!
Ο Ελβετός τενίστας, νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε με 6-3 το πρώτο σετ κάνοντας το μπρέικ στο σερβίς του Ισπανού με 5-3. Ο Ναδάλ, που είναι στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας, απάντησε με τον ίδιο τρόπο και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-3.
Όμως στο τάι μπρέικ ο Φέντερερ ήταν εμφανώς καλύτερος του κουρασμένου Ναδάλ και με 6-1 κατέκτησε το τρόπαιο του τουρνουά με το οποίο ολοκληρώνεται η σεζόν στο χώρο του τένις.
Αυτή ήταν η 22η αναμέτρηση των δύο κορυφαίων σύγχρονων αθλητών του τένις, με τον Ναδάλ να έχει κερδίσει τις 14 από αυτές και τον Φέντερερ τις 8.

Read more!

Θρίαμβος της Μπεσίκτας στο ντέρμπι

Σπουδαία νίκη επί της Γαλατάσαραϊ στο «Αλί Σάμι Γεν» πέτυχε η Μπεσίκτας με 2-1 για τη 14η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος. Ο Γκούτι με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 8’, ενώ στο 79’ ο Νόμπρε με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, προτού ο Κιούελ μειώσει με τον ίδιο τρόπο στις καθυστερήσεις.
Θρίαμβος της Μπεσίκτας στο ντέρμπι (video)
Με τη νίκη αυτή η Μπεσίκτας του Μπερντ Σούστερ σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση με 24 βαθμούς, εννέα λιγότερους από την πρωτοπόρο Τραμπζονσπόρ, ενώ η «Γαλατά» του Γκεόργκε Χάτζι παρέμεινε στους 17 βαθμούς. Read more!

Έξι στα έξι για τον Ολυμπιακό

Ο Μαυροκεφαλίδης σκοράρει εις βάρος του Πανελληνίου Συγκέντρωση και οργάνωση είχε ζητήσει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από τους παίκτες του πριν το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο. Αυτό ήταν και το παράπονο του, το οποίο τους είχε... εκφράσει μετά την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ την περασμένη Πέμπτη. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πράξη τις οδηγίες του Σέρβου κόουτς, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης τους με τους "Ολυμπιονίκες" και πέρασαν νικηφόρα από το "Χαλκιοπούλειο" της Λαμίας.

Με σκορ 92-65 έκαναν το 6 στα 6 στο φετινό Πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής και μετά από τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς, παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για τον Πειραιά με καλύτερη διάθεση πια. Τόσο οι παίκτες, όσο ο "σοφός" που χάρηκε με την πολύ καλή εμφάνιση των Παπανικολάου (15π.), Μαυροκεφαλίδη (18π.).

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Σπανούλης και η παρέα του πραγματοποίησαν δυναμικό ξεκίνημα και γρήγορα ξέφυγαν στο σκορ (15-25 και 17-32 σκορ α' δεκαλέπτου). Δράστης ήταν αρχικά ο Παπανικολάου και στη συνέχεια ο Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος με 6 συνεχόμενους πόντους του έφτασε τη διαφορά στο +20 (20-40). Οι Πειραιώτες δεν ήταν μόνο εύστοχοι στα τρίποντα, αλλά έτρεχαν και αιφνιδίαζαν τους αντιπάλους τους, ενώ είχαν την υπεροχή και κάτω από τα καλάθια (σ.σ. στο α' δεκ. μάζεψαν 12 ριμπάουντ, έναντι 3 του Πανελληνίου).

Με φωνές ο Θανάσης Σκουρτόπουλος προσπαθούσε να "ξυπνήσει" τους παίκτες του, ζητώντας τους να βρουν διαδρόμους και να διασπάσουν την πολύ καλή άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Ούντριχ και Παπαμακάριος τον άκουσαν και στο ημίχρονο η διαφορά είχε μειωθεί λίγο (41-56).

Στο δεύτερο μέρος, οι "Ολυμπιονίκες" μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν κάτι καλύτερο, βελτίωσαν την άμυνα τους και βγήκαν σε αιφνιδιασμούς, ο Όστοιτς πήρε προσπάθειες και σκόραρε, αλλά η "επαγρύπνηση" δεν κράτησε πολύ, καθότι με Νεστέροβιτς κοντά στο καλάθι και Τεόντοσιτς από την περιφέρεια ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε το ρυθμό του και το δρόμο προς το καλάθι. Σημαντικές βοήθειες έδωσε μετά και ο Νίλσεν που με το τέλος της τρίτης περιόδου (53-75) είχε φτάσει τους 8π.

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων στα ριμπάουντ συνεχίστηκε (34 έναντι 18 στις αρχές του δ' δεκ.), με Μπουρούση και Νεστέρβιτς να κάνουν πάρτι. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος γύρισε την άμυνα του Πανελληνίου σε ζώνη, αλλά στην αντίπερα όχθη ο Παπανικολάου συνέχισε να βρίσκει διαδρόμους και να σκοράρει.

Το παράδειγμα του ακολούθησε και ο Μαυροκεφαλίδης, την ώρα που ο "Ντούντα" κάθιζε στον πάγκο τον Σπανούλη (δεν είχε μεγάλη συγκομιδή πόντων, έδωσε 4 ασίστ) και πέρναγε στη θέση του τον νεαρό Κατσίβελη. Ο Μπέιλι (12π.) και ο Ούντριχ (10π.) δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την -εις βάρος των "Ολυμπιονικών"- κατάσταση.

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 4, Παπαμακάριος 8(2), Μπέιλι 12(1), Καλαϊτζής 9(1), Κράμπενχοφτ 2, Καραθανάσης 2, Σκλάβος 5, Ούντριχ 10, Μπράουν 2, Όστοϊτς 9, Κομποδιέτας, Τσακαλέρης 2
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 10, Γκόρντον 2, Σπανούλης 12(1), Μπουρούσης 10, Κέσελ 3, Μαυροκεφαλίδης 18, Χαλπερίν 2, Νίλσεν 9, Παπανικολάου 15(2), Κατσίβελης
Read more!

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-2 *ΒΙΝΤΕΟ*

Όσο υπάρχει ο Τζιμπρίλ... θα πέρνει την ομάδα πάνω του!

Αληθινός ΑΡΧΗΓΌΣ.

Αρχηγική εμφάνιση και κορυφή!

Με την... σκάλα του Σισσέ στην κορυφή!

Τα "πράσινα" γκολ:

http://www.youtube.com/watch?v=VVqZrtgsZP0&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=GDjk3yegmjw


Όσο υπάρχει Τζιμπρίλ…

Ο Σισέ κερδίζει το πέναλτι από τον Κωνσταντόπουλο Στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός μετρούσε δυο ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις του. Με την εμφάνιση που έκαναν σήμερα οι γηπεδούχοι δύσκολα θα τις έκανε τρεις. Δεν ήθελε ωστόσο και πολύ να αφήσει δυο βαθμούς στο νησί. Όμως όταν το ματς οδηγείτο σε αδιέξοδο για τους πρωταθλητές ο Τζιμπρίλ Σισέ φώναξε "παρών". Αυτός κέρδισε το πέναλτι, αυτός το εκτέλεσε, αυτός σφράγισε το τελικό σκορ. Το περιβραχιώνιο τον "ανέβασε" ακόμη πιο πολύ.

Δεν ήταν σπουδαία η απόδοση του Παναθηναϊκού σήμερα. Όμως στο τέλος μίλησε η κλάση των παικτών του και κυρίως του Γάλλου σταρ. Η Κέρκυρα δεν θύμιζε την Κέρκυρα των άλλων εποχών.ʼντεξε μέχρι το 79΄. Μετά δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για ν αντιδράσει. Με τη νίκη αυτή ο Φερέιρα ξεκίνησε με το δεξί τους αγώνες του στο πρωτάθλημα.

Στην προσπάθειά του να φρεσκάρει την ομάδα ο Φερέιρα ξεκούρασε τους Γκαρσία και Κατσουράνη και στη θέση τους έβαλε τους Καραγκούνη, Πλεσί. Ο Πορτογάλος στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα διατήρησε το σχήμα 4-2-3-1. Τον ρόλο του επιθετικού χαφ ανέθεσε στον Καραγκούνη, ο οποίος τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ήταν επί... Νιόπλια. Με τον Πλεσί δίπλα στον Ζιλμπέρτο, η γαλλική παροικία είχε 4 μέλη της στην 11αδα.
Παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα αγωνιζόταν στην έδρα της ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τους 11, που είχε χρησιμοποιήσει στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στον Άρη. Έπαιξε με τρία αμυντικά χαφ(Παρασκευαίδης, Μακρής, Στολτίδης) κι έναν επιθετικό (Τσίγκας), στον οποίο έδιναν βοήθειες οι Καλατζής (από δεξιά), Επστάιν (από αριστερά).
Ο Σισέ μπήκε... αγριεμένος στο ματς
και στο 1΄ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο Παναθηναϊκός το σκορ αλλά ο Καραγκούνης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Έχοντας .. ούριο άνεμο οι "πράσινοι" ανέλαβαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Με πλαγιοκοπήσεις, κυρίως από αριστερά με τον Χριστοδουλόπουλο, τον οποίο αδυνατούσε να σταματήσει ο Γκουστάβο, πάτησαν αρκετές φορές την περιοχή της Κέρκυρας, αλλά πάντα τους έλειπε κάτι για να... πανηγυρίσουν.

Ο Κωνσταντόπουλος στάθηκε στο ύψος του στην προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου στο 25΄ και τυχερός στις φάσεις του 26΄και του 30΄, αφού τα σουτ του Μαρίνου δεν βρήκαν στόχο. Ήταν, που ήταν στραβό το κλήμα το "έφαγε" και ο Παμπορίδης, καθώς στο 39΄ αγνόησε την... χερούκλα του Βενέτη σε σουτ του Ζιλμπέρτο.

Στο ίδιο διάστημα η Κέρκυρα, η οποία είχε την ατυχία να χάσει από τραυματισμό τον Καλατζή στο 5΄ (στη θέση του μπήκε ο Γιάντσης) προσπαθούσε να χτυπήσει τον αντίπαλό της στην αντεπίθεση. Έφτασε σε θέση βολής μια φορά, στο 18΄ με τον Στολτίδη (ο οποίος ωστόσο ξεκίνησε πίσω από την άμυνα) και στις υπόλοιπες 6 επιθέσεις της έπεσε στην παγίδα του οφσάιντ.

Οι δυο ομάδες δεν άλλαξαν προσανατολισμούς στο β΄ ημίχρονο. Οι "πράσινοι", που από τα μέσα του α΄ 45λεπτου είχαν τον Δημούτσο (αντί του Μαρίνου, που χτύπησε) στην 11αδα, έπρεπε να περάσουν μέσα από ένα ... δάσος από πόδια για να φτάσουν απέναντι στον Κωνσταντόπουλο. Βλέποντας πως μέχρι το 60΄ η ομάδα του δεν είχε κάνει φάση ο Φερέιρα έριξε στον αγώνα τους Πετρόπουλο, Κατσουράνη (αντί των Πλεσί, Καραγκούνη) και άλλαξε την τακτική του σε 4-4-2.

Ο Κατσουράνης στο 66΄, σε μια από τις ελάχιστες "στρωτές" επιθέσεις του Παναθηναϊκού "εξαπέλυσε" τον Σισέ, ο οποίος είδε τον Κωνσταντόπουλο να του αρνείται το 11ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 72΄ ο Τεννές αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την Κέρκυρα περνώντας τον Φλαβίνιο στη θέση του Μακρή. Η αλλαγή δεν του βγήκε. Αντίθετα βγήκε εκείνη του Φερέιρα με τον Κατσουράνη.
Ο διεθνής μέσος σε μια φάση- καρμπόν με του 76΄ τροφοδότησε τον Σισέ στον κενό χώρο και ο Γάλλος κέρδισε το πέναλτι από τον Κωνσταντόπουλο. Αυτή τη φορά, ο γκολκίπερ της Κέρκυρας δεν μπόρεσε να του στερήσει το 11ο γκολ. Στα τελευταία λεπτά οι "πράσινοι" παραλίγο να χύσουν την καρδάρα με το γάλα αλλά τα λάθη των Καντέ και Μπουμσόνγκ δεν στοίχισαν. Για να έρθει ο Σισέ στο 93΄ και να κάνει ακόμη ...καθαρότερη τη νίκη τους.
Το γκολ του Σισέ χάρισε την νίκη στον Παναθηναϊκό
Read more!

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι η Τότεναμ

Ο Νοέμβριος είναι αναμφισβήτητα ο μήνας της. Η Τότεναμ απέδειξε στο ματς με την Λίβερπουλ πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει ακόμη μια μεγάλη νίκη με 2-1, την τρίτη συνεχόμενη απέναντι στους «κόκκινους» με προπονητή τον Χάρι Ρέντναπ.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες με την Λίβερπουλ να επικρατεί στο πρώτο και να καταφέρνει στο 42’ λεπτό να ανοίξει το σκορ με σουτ του Σκρτελ. Τα «σπιρούνια» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, άγγιξαν την ισοφάριση στην φάση του 59΄ όταν ο Ντεφόε αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι αλλά έφεραν το ματς στα ίσια στο 66’. Ο Μόντριτς μπήκε από αριστερά, γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή και εκεί πάλι ο Σκρτελ με προβολή την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα, το λάθος των Κυργιάκου και Κοντσέλσκι εκμεταλλεύτηκε ο Λένον που έκανε το 2-1 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Με το πόδι πατημένο στο γκάζι η Τότεναμ
Η Τότεναμ σκαρφάλωσε κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα, έφτασε στους 25 βαθμούς και στην πέμπτη θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ):
Γκόμεζ, Γκαλάς, Χάτον, Ασού Εκότο, Καμπούλ (36’ Μπασόνγκ), Μπέιλ, Λένον, Μόντριτς, Παλάσιος, Κράουτς, Φαν ντε Φάαρτ (12’ Ντεφόε,90’+2 Σάντρο)
Λίβερπουλ (Ρόι Χότζον): Ρέινα, Γκάραχερ (87’ Κυργιάκος), Κοντσέσκι, Τζόνσον, Σκρτελ, Μάξι Ροντρίγκεζ, Λούκας, Μεϊρέλες, Κάουτ, Ν’Γκονγκ (74’ Φάμπιο Αουρέλιο), Τόρες

Read more!

«Κόλλησε» στο χιόνι η Τσέλσι

«Κόλλησε» στο χιόνι η Τσέλσι
Θα μπορούσε να ήταν μια καλή ευκαιρία για να επιστρέψει στις επιτυχίες και στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Όμως η Τσέλσι «σκόνταψε» στο χιονισμένο Σεντ Τζέιμς Παρκ φέρνοντας ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Νιουκάστλ.

Οι «μπλε» δεν ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, ο Άντι Κάρολ εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Άλεξ και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Οι περσινοί πρωταθλητές ανέβασαν την απόδοσή τους και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τέρμα του Καλού.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες με πιο σημαντική αυτή του Σάλομον Καλού ο οποίος στο 80’ λεπτό κατάφερε να μην βρει στόχο σε κενή εστία.

Πλέον, η Τσέλσι βρίσκεται στην δεύτερη θέση με συγκάτοικο την Άρσεναλ με 29 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιουκάστλ (Κρις Χιούτον):
Κρουλ, Κάμπελ, Τέιλορ, Σίμπσον, Ενρίκε, Γιόνας, Γκάθρι, Ρούτλετζ, Τιότε, Αμεόμπι (77’ Ρέιντζερ), Κάρολ
Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Κόουλ, Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Μαλουντά, Όμπι Μίκελ (80’ Στάριτζ), Ραμίρεζ, Ανελκά, Ντρογκμπά, Καλού Read more!

«Δάγκωνε» ο Άγιαξ

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική στην Ολλανδία, με τον Άγιαξ να επικρατεί 2-0 εκτός έδρας την Φένλο παρά την απουσία του Σουάρες λόγω της τιμωρίας του, ενώ η Χέρακλες δυσκολεύτηκε με αντίπαλο την Ουτρέχτη, αλλά νίκησε, τελικά, 2-1.
«Δάγκωνε» ο Άγιαξ
Ο Άγιαξ κατάφερε να πάρει τη νίκη στο δεύτερο 45λεπτο, σκοράροντας δύο φορές σε διάστημα επτά λεπτών. Το προβάδισμα στον Αίαντα έδωσε ο Μίντο, ενώ το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Μάρτιν Γιόλ σημείωσε ο Σουλεϊμάνι. Με αυτή τη νίκη ο Άγιαξ έφτασε τους 31 βαθμούς και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Στο άλλο παιχνίδι η Χέρακλες επιβεβαίωσε τη δύναμη της έδρας της και πήρε ένα ακόμη τρίποντο επικρατώντας της Ουτρέχτης 2-1. Με αυτογκόλ του Σουτ στο 53΄έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Η Ουτρέχτη ισοφάρισε στο 73 με τον Κορνέλις για να πάρει τελικά τη νίκη η Χέρακλες έξι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι με εκτέλεση πέναλτι του Όβερτουμ. Read more!

Θα τιμωρηθεί;


Η Αθλητική Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό κοιμάται. Το απέδειξε άλλωστε στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, όταν άφησε ατιμώρητο τον Τάσο Μητρόπουλο για το πέταγμα παπουτσιού προς την εξέδρα. Πού θα πάει όμως, θα ξυπνήσει... Ακόμα και υπνωτικά να την έχουν «ποτίσει», κάποτε θα σηκωθεί από τον λήθαργο...
Έχει άλλωστε την ευκαιρία, καθώς οι ψευτομαγκιές των Πειραιωτών συνεχίστηκαν για ακόμη ένα παιχνίδι. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ήταν Ο Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος έχοντας φάει την πίκρα στο ΟΑΚΑ το Σάββατο το βράδυ, όδευε προς τη φυσούνα έχοντας υψωμένα τα μεσαία δάχτυλα και των δύο χεριών του.
Άντε να δούμε τώρα τι δικαιολογία θα βρουν στον Ολυμπιακό... Για να τους βοηθήσουμε, καλό θα είναι να επικαλεστούν, αντιγράφοντας τον Φερνάντο Νάβας, ότι ο Γερμανός απλά έδειξε πόσο θα έληγε ο αγώνας αν δεν έχανε το πέναλτι ο Ντουντού. Read more!

«Τσέκαραν» Αβραάμ και Ποτουρίδη

 «Τσέκαραν» Αβραάμ και Ποτουρίδη
Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου αρκετοί κατάσκοποι ευρωπαϊκών συλλόγων, προκειμένου να τσεκάρουν τους αμυντικούς του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλο και Γιάννη Ποτουρίδη. Στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου βρέθηκαν πολλοί κατάσκοποι ευρωπαϊκών ομάδων για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΟΑΚΑ ήταν άνθρωπος της Βόλφσμπουργκ, ο οποίος είχε στραμμένο το βλέμμα του στον Αβράαμ Παπαδόπουλο, αφού είναι γνωστό ότι ο Έλληνας αμυντικός των Πειραιωτών ενδιαφέρει τον γερμανικό σύλλογο.

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ παρακολούθησε πάντως και σκάουτερ της Βασιλείας, ο οποίος σημείωσε στο μπλοκάκι του το όνομα του Γιάννη Ποτουρίδη, ο οποίος έδειξε πολλά θετικά στοιχεία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς παρακολούθησαν και κατάσκοποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Λίβερπουλ, της Μαρσέιγ, της Λεβερκούζεν, της Χόφενχαϊμ, της Κολονίας και της Νυρεμβέργης. Read more!

Θέλει Αμβούργο ο Φαν Ντε Φάαρτ

Την επιθυμία του να επιστρέψει στο Αμβούργο εξέφρασε μέσω τοποθέτησης του ο Ράφαελ Φαν Ντε Φάαρτ. Τι είπε ο Ολλανδός άσος της αγγλικής ομάδας για την πρώην ομάδα του.«Η απόφαση μου να έρθω στο Λονδίνο ήταν η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει. Δεν μετανιώνω που έχω έρθει στην Τότεναμ. Πηγαίνουμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα και είμαστε μέσα στις μεγαλύτερες ομάδες. Πάντως είναι αλήθεια ότι θέλω να αγωνιστώ ξανά με το Αμβούργο. Έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι θα ήμουν ευπρόσδεκτος εκεί. Νομίζω ότι στο μέλλον θα γίνει και αυτό. Το καλοκαίρι έγινε προσέγγιση αλλά λόγω των οικονομικών διαφορών δεν υπήρξε συμφωνία». Read more!

Live Streaming ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19.30)


Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για τη σημερινή αναμέτρηση (19:30) Κέρκυρα - Παναθηναϊκός για την Σούπερ Λίγκα ,θα υπάρχει LIVE STREAMING από τα παρακάτω link :

http://betorno.blogspot.com/#inscore_ifheight_xdc_7199

http://www.vipfast.net/ch1.html

http://www.fromsport.com/v-0/12/38/v-123821.html

http://www.atdhe.net/29469/watch-kerkyra-vs-panathinaikos

http://www.infosevenements.fr/





** Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ GR δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Read more!

Η Εσπανιόλ δείχνει το δρόμο...

Η Εσπανιόλ δείχνει το δρόμο...
Σε ένα ανοιχτό παινχίδι με εξαιρετικό ρυθμό, η Ατλέτικο λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί τον Άρη για το Europa League, γνώρισε την ήττα από την Εσπανιόλ στο «Βιθέντε Καλντερόν» με 3-2. Από το ξεκίνημά του το παιχνίδι προμήνυε τι θα ακολουθούσε, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ επιθετικές και να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων στο 22', όταν ο Σιμάο έκανε χέρι εντός περιοχής και ο Λουίς Γκαρσία δεν αστόχησε από τη βούλα του πέναλτι για το 1-0. Οι «ροχιμπλάνκος» βγήκαν μπροστά και τα κενά στην άμυνά τους ήταν μεγάλα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Τελικά, η Ατλέτικο κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Τιάγκο σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Καμενί.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εσπανιόλ ευτύχησε και πάλι να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, καθώς στο 54' ο Βερδού μετά το λάθος του Ντε Γκέα πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση της νίκης στο 66', όταν ο Αγκουέρο έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Φορλάν κατέβασε και πλάσαρε σωστά για το 2-2. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 78' με εκπληκτικό σουτ του Οσβάλντο πάνω στην κίνηση. Το αποτέλεσμα άφησε την προσεχή αντίπαλο του Άρη στην 6η θέση με 20 βαθμούς, 5 πίσω από τους Καταλανούς.

Η σύνθεση της Ατλέτικο (Κίκε Φλόρες): Ντε Γκέα, Φιλίπε, Γκοντίν, Ουιφαλούσι, Περέα, Τιάγκο (Λουίς Γκαρσία), Σουάρες, Σιμάο (Μερίδα), Ρέγες, Αγκουέρο, Φορλάν
Read more!

Πλησιάζει ο Κουμορτζί σε Παναθηναϊκό

Πλησιάζει ο Κουμορτζί σε Παναθηναϊκό
Ο Μπερνάρ Κουμορτζί είναι εδώ και αρκετό καιρό στη μεταγραφική λίστα των Πρασίνων και φέρεται να βρίσκεται αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και έμψυχα ανταλλάγματα για τον Πανιώνιο.

Ο γκανέζος Μπερνάρ Κουμορτζί σύμφωνα με την Goal News είναι κοντά στη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Η πρώτη κρούση από πλευράς Πρασίνων έχει γίνει και υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να έρθουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές, αρκεί να καλυφθούν οι απαιτήσεις του Πανιωνίου.

Εκτός από τον Παναθηναϊκό υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδα του εξωτερικού, όμως οι Πράσινοι ποντάρουν στη δεδομένη επιθυμία του παίκτη να μετακομίσει στην Παιανία αλλά και στα έμψυχα ανταλλάγματα που μπορούν να προσφέρουν.

Στους παίκτες που αναμένεται να είναι μέρος της συμφωνίας είναι ο Σίλβα Κλέιτον, που δεν ικανοποίησε τους Ουκρανούς και θα επιστρέψει, αλλά και ο Μελίσσης που δεν υπολογίζεται από την Μαρίτιμο.

Read more!

Το όνειρο του Μεσούτ

Το όνειρο του Μεσούτ
Επί παντός επιστητού μίλησε με τοποθέτησή του ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Μεσούτ Οζίλ. Τι είπε στα ΜΜΕ της Γερμανίας, για τον ίδιο, τη Ρεάλ, τον Μουρίνιο αλλά και το ντέρμπι με την Μπάρτσα στο «Καμπ Νου».Ο Οζίλ μίλησε στην Bild. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα: «Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στον κόσμο. Όλοι θα θέλουν να το παρακολουθήσουν. Αυτό θα είναι πραγματικά ένα τεράστιο παιχνίδι».


Για τον Ζοσέ Μουρίνιο: «Είναι εξαιρετικό το κλίμα με τον Μουρίνιο προπονητή. Υπάρχει ...χαβαλές στην προπόνηση. Μας μιλάει, μας λέει πολλές φορές τα θετικά μας και τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα για να βελτιώσουμε την εικόνα μας».


Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής επαγγελματίας που δουλεύει πολύ σκληρά. Στην προπόνηση κάθε μέρα έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος».


Για τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν όνειρο. Τώρα εντάξει, το έχω καταλάβει ότι φοράω τη φανέλα της Ρεάλ. Είμαι ξύπνιος!»


Για το πώς περνάει μια τυπική ημέρα του στη Μαδρίτη: «Στις 9:15 ρολόι ξυπνάω για να πάω στην προπόνηση. Στις 10:30 ξεκινάει και διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Απο εκεί και πέρα έρχομαι πίσω στο σπίτι για να ξεκουραστώ, και στις 14:00 τρώω μεσημεριανό. Μετά έχω μάθημα Ισπανικών και το βράδυ πηγαίνω με φίλους για κάποιο καφέ κλπ».
Read more!

Την έσωσαν τα... δοκάρια

Την έσωσαν τα... δοκάρια
Η Ίντερ μπορεί να επικράτησε με το ευρύ 5-2 της Πάρμα, όμως σε καμία περίπτωση η εμφάνισή της δεν ικανοποίησε, καθώς οι φιλοξενούμενοι έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και είχαν δύο δοκάρια. Δυνατό ξεκίνημα για Πάρμα

Η Πάρμα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκε με προβολή του Κρέσπο από κοντά μόλις στο 4’ και συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους και να χάνει 2-3 καλές ευκαιρίες. Με τον Ετό στις εξέδρες, λόγω της τιμωρίας του, Όλα έδειχναν ότι οδεύουμε σε μία ακόμη αποτυχία για την Ίντερ, οι παίκτες της οποίας φαινόταν να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου… Όλα αυτά μέχρι το 18’, όταν ο Στάνκοβιτς επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο σώμα αντιπάλου και κατέληξε στα δίχτυα των «Παρμέτσι». Στιγμές αργότερα, σε μία φάση καρμπόν, ο Σέρβος πέτυχε και δεύτερο τέρμα για να δώσει μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό το προβάδισμα στην ομάδα του!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «Νερατζουρι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα στο 23’ με κοντινή προβολή του Καμπιάσο και έδειχναν να ελέγχουν το ρυθμό. Στο 36’, όμως, μετά από αλλεπάλληλα λάθη των παικτών του Μπενίτεθ, ο Κρέσπο βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο πλασέ έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι, ενώ ο ίδιος λίγα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Καστελάτσι να εξουδετερώνει την κεφαλιά του και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 3-2 υπέρ των Μιλανέζων.

Τυχερή στο δέυτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν και να έχουν συνολικά δύο δοκάρια, αρχικά με τον Άντζελο στο 53’ και στη συνέχεια με τον Κρέσπο στο 73’, με τον Αργεντίνο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 47’. Ο Μότα από κοντά έκανε το 4-2 στο 72’, ενώ το σκορ έκλεισε ο Στάνκοβιτς στο 74’, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και έκανε, μαζί με τον Μπιαμπιανί τη διαφορά για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, η οποία έφτασε τους 26 βαθμούς και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Read more!

Ισοπαλίες για Μίλαν, Γιούβε!

Ισοπαλίες για Μίλαν, Γιούβε (video)
Ύστερα από τέσσερις σερί νίκες στη Serie A, η Μίλαν στραβοπάτησε αφήνοντας δύο βαθμούς στο «Λουίτζι Φεράρις» μετά το 1-1 με τη Σαμπντόρια. «Γκέλα» με τον ίδιο σκορ για τη Γιούβε στο Τορίνο με Σαμπντόρια. Στάση στο «Φεράρις» για Μίλαν

Δεν σκόραρε ο Ιμπραΐμοβιτς, δεν νίκησε η Μίλαν. Μετά από διαδοχικές νίκες επί των Μπάρι, Παλέρμο, Ίντερ και Φιορεντίνα, η πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος σταμάτησε στην Γένοβα παραχωρώντας 1-1 στη Σαμπντόρια. Οι Ροσονέρι ήταν καλύτεροι στον αγώνα του «Λουίτζι Φεράρις» και προηγήθηκαν στο 43' με γκολ του Ρομπίνιο, ο οποίος δεν αστόχησε από την μικρή περιοχή με σουτ μετά την ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 0-1. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 59' ο Πατσίνι ισοφάρισε για την Σαμπντόρια μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην άμυνα της Μίλαν, η οποία πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το «διπλό», όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Πήραν βαθμό οι Βιόλα

Την «γκέλα» της Μίλαν δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Γιουβέντους, που έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο -4. Το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο για τους Μπιανκονέρι, καθώς μετά από προσπάθεια του Βάργκας της Φιορεντίνα από αριστερά, ο Μάρκο Μότα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1 μόλις στο 4'! Στη συνέχεια της αναμέτρησης, οι παίκτες του Τζίτζι Ντελ Νέρι πίεσαν τον αντίπαλό τους και ήταν η ομάδα που κυριάρχησε, όμως το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να ισοφαρίσει με το εξαιρετικό φάουλ του Πέπε από πλάγια θέση (1-1). Η Γιούβε με ματς περισσότερο παρέμεινε κάτω από τις Λάτσιο και Νάπολι, που είναι στις θέσεις 2 και 3.

Συνοπτικά το πρόγραμμα


Σάββατο (27/11)

Σαμπντόρια-Μίλαν 1-1
(59' Πατσίνι - 43' Ρομπίνιο)

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 1-1
(83' Πέπε - 4' αυτ. Μότα)

Κυριακή (28/11)

Ιντερ-Πάρμα (13:30)
Μπάρι-Τσεζένα (16:00)
Μπολόνια-Κιέβο (16:00)
Μπρέσια-Τζένοα (16:00)
Κάλιαρι-Λέτσε (16:00)
Λάτσιο-Κατάνια (16:00)
Ουντινέζε-Νάπολι (16:00)
Παλέρμο-Ρόμα (21:45)

Η βαθμολογία
(13 αγώνες)

1. Μίλαν 30*
2. Λάτσιο 26
3. Νάπολι 24
4. Γιουβέντους 24*
5. Ρόμα 22
6. Ιντερ 20
7. Παλέρμο 20
8. Σαμπντόρια 20
9. Κιέβο
10. Κατάνια 17
11. Ουντινέζε 17
12. Τζένοα 17
13. Φιορεντίνα 16*
14. Πάρμα 15
15. Κάλιαρι 14
16. Μπολόνια 14
17. Λέτσε 12
18. Μπρέσια 11
19. Τσεζένα 11
20. Μπάρι 9

Οι ομάδες με * έχουν ένα ματς περισσότερο.

Επόμενη αγωνιστική (14η)

Παρασκευή (03/12)

Λάτσιο-Ιντερ (21:45)

Σάββατο (04/12)

Κιέβο-Ρόμα (19:00)
Μίλαν-Μπρέσια (21:45)

Κυριακή (05/12)

Λέτσε-Τζένοα (16:00)
Πάρμα-Ουντινέζε (16:00)
Σαμπντόρια-Μπάρι (16:00)
Τσεζένα-Μπολόνια (16:00)
Φιορεντίνα-Κάλιαρι (16:00)
Κατάνια-Γιουβέντους (16:00)

Δευτέρα (06/12)

Νάπολι-Παλέρμο (21:45)
Read more!

Γκέκος: «Σπουδαία η νίκη μας»

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το Περιστέρι είχε αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να παλέψουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα με σκληρή έδρα και έμπειρο προπονητή. Γι’ αυτό η νίκη μας ήταν σπουδαία. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί αμυντικά. Στο δεύτερο πιέσαμε και πήραμε αυτοπεποίθηση από την άμυνα. Σταματήσαμε τους αιφνιδιασμούς του Περιστερίου κάνοντας μόλις τέσσερα λάθη. Σταματήσαμε τα επιθετικά ριμπάουντ και νομίζω ότι πήραμε μια νίκη την οποία αξίζαμε. Έστω κι αν κρίθηκε στις λεπτομέρειες το ματς», τόνισεο έμπειρος κόουτς.

Στη συνέχεια έκανε ειδική μνεία στον Δήμο Ντικούδη: «Ο Δήμος είναι ένας αθλητής που μας έχει δώσει ύψος, βάθος ποιότητα και εμπειρία. Δεν συνηθίζω να μιλάω για τους παίκτες μου. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά όλη την εβδομάδα. Αν παίζουμε άμυνα όπως στο πρώτο ημίχρονο δεν έχουμε τύχη. Αν πάλι παίζουμε όπως στο δεύτερο μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στους φίλους της ΑΕΚ που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που βρέθηκε στο γήπεδο και μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη», σχολίσε.

Πεδουλάκης: «Tο χάσαμε μέσα από τα χέρια μας...»

Από την πλευρά του ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε: «Έτσι όπως πήγαινε το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να είναι στο πόντο. Στα δύσκολα σε βοηθά η άμυνα και η αποφυγή του εύκολου καλαθιού. Ο Σκοτ βγήκε με πέντε φάουλ και o Παπανικολάου ήταν σε κακή μέρα. Είναι δύο βασικά επιθετικά μας “όπλα” και μας… στοίχισαν. Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας, αλλά είχαμε εμπειρία και δεν ανταποκριθήκαμε σωστά. Πηγαίνοντας στην παράταση η ΑΕΚ είχε καλύτερη ψυχολογία. Στις 3-4 κρίσιμες φάσεις κάναμε “εγκλήματα”. Μετά τη νίκη στο Αλεξάνδρειο δεν κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα. Πρέπει να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Η ευθύνη βαραίνει όλους».

Ο εξαιρετικός Δήμος Ντικούδης τόνισε: «Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα εκτός έδρας ματς όπου δεν εμφανιστήκαμε στο παρκέ προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να πάρουμε σήμερα τη νίκη. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου που βρήκε το σθένος να γυρίσει το ματς. Αυτή η νίκη μας δίνει τόνωση για τη συνέχεια. Είμαστε μια ομάδα που όταν παίζει συγκεντρωμένη μπορεί να κερδίζει παντού. Αυτό κάναμε σήμερα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Ερωτηθείς για την προσωπική του παρουσία τόσο σήμερα, όσο και συνολικότερα τη φετινή σεζόν: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη από την ομάδα και τον προπονητή. Δουλεύω σκληρά καθημερινά. Το ζητούμενο είναι να κάνει η ΑΕΚ ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και όχι τι θα κάνω εγώ προσωπικά».

Τέλος ο Γιούρε Μότσνικ επεσήμανε πως: «Είμαστε απογοητευμένοι. Ήμασταν καλοί στην επίθεση αλλά κακοί στην άμυνα. Δεχθήκαμε 40 πόντους στο ημίχρονο. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».


Read more!

Μπερμπάτοφ… 5 αστέρων!

Μπερμπάτοφ… 5 αστέρων!
Με 5 γκολ του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «διέλυσε» την Μπλάκμπερν 7-1 και η Πρέμιερ Λιγκ άλλαξε και πάλι «χέρια», με τους «κόκκινους διαβόλους» να ανεβαίνουν σε αυτήν. Στην κορυφή με 7άρα

Η Μπλάκμπερν πήγαινε να αγωνιστεί στο «Ολντ Τράφορντ» ευρισκόμενη σε πολύ καλή κατάσταση, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που φέτος δυσκολεύονται πολύ στην έδρα τους. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον, καθώς μόλις στο 2’ ο Βούλγαρος επιθετικός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Το προσωπικό κρεσέντο του Μπερμπάτοφ συνεχίστηκε, καθώς πέτυχε άλλα τέσσερα τέρματα στο 27’, στο 47’, στο 62’ και στο 70’! Τα άλλα τέρματα για τη Γιουνάιτεντ πέτυχαν ο Παρκ στο 23’ και ο Νάνι στο 48’. Οι φιλοξενούμενοι, που παραδόθηκαν στις ορέξεις των γηπεδούχων, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 7-1 με τον Σάμπα στο 84’, ένα γκολ που μόνο της τιμής δεν ήταν…

Το «Μπριτάνια» αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο

Η Σίτι δεν έκανε για ακόμη μία φορά φέτος καλή εμφάνιση και μπορεί να μην απειλήθηκε πολύ από τη Στόουκ, όμως αυτό δεν ήταν ικανό να της δώσει τη νίκη στο «Μπριτάνια», παρότι προηγήθηκε με γκολ του Μίκα Ρίτσαρντς στο 81’. Η ομάδα του Πιούλις πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με ωραίο σουτ του Έθρινγκτον και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, που σίγουρα άξιζε. Οι «Πολίτες» αρχίζουν και μένουν μακριά από την κορυφή…

Επιστροφή στις νίκες για Γουέστ Μπρομ

Η Γουέστ Μπρομ επέστρεψε στις νίκες με πολύ εμφατικό τρόπο, καθώς συνέτριψε την Έβερτον με 4-1 στο «Γκούντισον Παρκ», ενώ η Γουέστ Χαμ επικράτησε της Γουίγκαν με 3-1, με τον Αβραάμ Γκραντ να σώζει τη θέση του στον πάγκο της ομάδας.

Εκπληκτική εξέλιξη είχε τόσο το παιχνίδι της Μπόλτον με την Μπλάκπουλ, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0, όμως με αντεπίθεση διαρκείας οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 με γκολ του Ντέιβις στο 89’, όσο και αυτό της Γουλβς με τη Σάντερλαντ, όπου το προβάδισμα άλλαξε τρεις φορές στο «Μολινό», με την μπίλια να κάθεται στο μέρος της Γουλβς στο τέλος, η οποία επιβλήθηκε με 3-2 της Σάντερλαντ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο (27/11)

Άστον Βίλα-Άρσεναλ 2-4
(52’, 71’ Κλαρκ – 39’ Αρσάβιν, 45’ Νασρί, 56’ Σαμάκ, 90+2’ Γουίλσιρ)

Μπόλτον – Μπλάκπουλ 2-2
(76’ Πετρόφ, 89’ Ντέιβις - 28’ Έβατ, 58’ Βάρνεϊ)

Έβερτον-Γουέστ Μπρομ 1-4
(42’ Κέιχιλ – 16’ Σάρνερ, 26’ Μπραντ, 76’ Τσόι, 87’ Ντιστέν αυτ.)

Φούλαμ -Μπέρμιγγχαμ 1-1
(53’ Ντέμπσεϊ – 20’ Λάρσον)

Μάντσεστερ Γ. – Μπλάκμπερν 7-1
(2’, 27’, 47’, 62’, 70’ Μπερμπάτοφ, 23’ Παρκ, 48’ Νάνι – 84’ Σάμπα)

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(90+1’ Έθρινγκτον - 81’ Ρίτσαρντς)

Γουέστ Χαμ-Γουίγκαν 3-1
(35’ Μπεράμι, 56’ Ομπίνα, 75’ Πάρκερ – 86’ Κλέβερλι)

Γουλβς-Σάντερλαντ 3-2
(50’ Φόλεϊ, 81’ Χαντ, 89’ Έμπανς Μπλέικ– 67’ Μπεντ, 77’ Γουέλμπεκ)

Κυριακή (28/11)

Νιούκαστλ-Τσέλσι (15:30)
Τότεναμ-Λίβερπουλ (18:00)

Η βαθμολογία:

1. Μάντσεστερ Γ. 31
2. Άρσεναλ 29
3. Τσέλσι 28*
4. Μάντσεστερ Σίτι 26
5. Μπόλτον 23
6. Τότεναμ 22*
7. Σάντερλαντ 20
8. Στόουκ 20
9. Λίβερπουλ 19*
10. Μπλάλπουλ 19
11. Γουέστ Μπρομ 19
12. Νιούκαστλ 18*
13. Μπλάκμπερν 18
14. Μπέρμινγχαμ 17
15. Άστον Βίλα 17
16. Έβερτον 16
17. Φούλαμ 15
18. Γουίγκαν 15
19. Γουλβς 12
20. Γουέστ Χαμ 12

*Οι ομάδες έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική:

Άρσεναλ – Φούλαμ
Μπέρμινγχαμ – Τότεναμ
Μπλάκμπερν – Γουλβς
Τσέλσι – Έβερτον
Μάντσεστερ Σίτι – Μπόλτον
Γουίγκαν – Στόουκ
Μπλάκπουλ – Μάντσεστερ Γ.
Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ
Σάντερλαντ – Γουέστ Χαμ
Λίβερπουλ – Άστον Βίλα
Read more!

«Διαβολική»… σφήνα για Σβαϊνστάιγκερ!

«Διαβολική»… σφήνα για Σβαϊνστάιγκερ!
Γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ έχει μπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να προλάβουν στην… κούρσα τις Σίτι και Τσέλσι, ώστε να κάνουν δικό τους τον 26χρονο Γερμανό άσο της Μπάγερν.

Ο Σβαϊνστάιγκερ, που από το ξεκίνημα της καριέρας του αγωνίζεται στην Μπάγερν Μονάχου, θέλει να αλλάξει παραστάσεις ύστερα από μια 10ετία στο σύλλογο της Βαυαρίας. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η Sunday Mirror, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον θέλει να δει τον 26χρονο Γερμανό μέσο με τα χρώματα της Γιουνάιτεντ, και για το σκοπό αυτό είναι έτοιμος να δώσει περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που και η Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι… ορέγονται τον Γερμανό άσο, με τη Γιουνάιτεντ να θέλει να προλάβει στο «μεταγραφικό σπρίντ» τις αντιπάλους της. Έτσι ο σερ Άλεξ θα προσπαθήσει να αποσπάσει την υπογραφή του Σβαϊνστάιγκερ σύντομα, ώστε από το Γενάρη κιόλας να γίνει «κόκκινος διάβολος», με τους Βρετανούς να δίνουν αρκετές πιθανότητες για τη συγκεκριμένη μεταγραφή.
Read more!

Ξανά για Γκουαρντιόλα η Τσέλσι

 Ξανά για Γκουαρντιόλα η Τσέλσι
Για μία ακόμη φορά επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα του ενδιαφέροντος της Τσέλσι για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας της Ισπανίας είναι ο νούμερο ένα στόχος της Τσέλσι για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Λονδίνου, σε περίπτωση που το καλοκαίρι ο Κάρλο Αντσελότι αποχωρήσει από τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph, ο πρόεδρος των Λονδρέζων, Ρομάν Αμπράμοβιτς, θεωρεί εξαιρετική επιλογή για τον πάγκο των «Μπλε» τον Ισπανό προπονητή της Μπαρτσελόνα για το μέλλον του συλλόγου.

Παράλληλα, τονίζεται πως ο Ρώσος μεγιστάνας δεν ειναι ευχαριστημένος από το έργο του Ανσελότι στην ομάδα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο το προσεχές καλοκαίρι οι δύο πλευρές να λύσουν τη συνεργασία τους.

Read more!

Ένα απέραντο... νοσοκομείο!

Ένα απέραντο... νοσοκομείο!
Οι τραυματισμοί στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Ο Άλμπερτ Ριέρα αποτέλεσε το τελευταίο κρούσμα μιας μακράς λίστας θλάσεων, που δεν... λέει να μείνει κενή στην ομάδα του Πειραιά. Οι νέες θλάσεις!

Ο Άλμπερτ Ριέρα είναι ένας ακόμη παίκτης που παθαίνει θλάση στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός χαφ, που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, έπαθε θλάση στον δεξιό του προσαγωγό και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία 2 με 3 εβδομάδων από τα γήπεδα. Βέβαια πιο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν μετά τις εξετάσεις που θα κάνει ο έμπειρος άσος.

Θλάση υπέστη και ο Γιώργος Γκαλίτσιος στη διάρκεια της προπόνησης της 25ης Νοεμβρίου. Η θλάση... χτύπησε τον νεαρό μπακ στην ποδοκνημική. Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο Γκαλίτσιος θα λείψει για 4 εβδομάδες από τις αγωνιστικές δραστηριότητες του συλλόγου του.

...Και οι παλιές!

Ο πρώτος που μπήκε στη λίστα με τους τραυματίες ήταν ο Κέβιν Μιραλάς. Ο νεαρός Βέλγος είχε πάθει θλάση στον αριστερό δικέφαλο στο ματς με τη Μακάμπι, κάτι που τον ανάγκασε να απέχει από τα γήπεδα για τρεις εβδομάδες. Τη... σκυτάλη πήρε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό στον Βόλο ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που υπέστη θλάση και έμεινε είκοσι μέρες εκτός.

Βέβαια οι θλάσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έπαθε θλάση στις 4 Νοεμβρίου, αλλά τελικά κατάφερε να δώσει το «παρών» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τον ακολούθησε ο Ρ. Μπράβο έξι μέρες αργότερα, που όμως δεν μπόρεσε να προλάβει το ματς με την Ένωση.

Θλάση έπαθε και ο Βασίλης Τοροσίδης στον φιλικό αγώνα της Εθνικής μας με την Αυστρία, όπως γνωστοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου. Ο Έλληνας διεθνής παίκτης αναμένεται να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους στις 2 Δεκεμβρίου.

Υπάρχουν και οι φτέρνες και όχι μόνο...

Στον Ολυμπιακό όμως υπήρξαν και προβλήματα με τις φτέρνες παικτών. Ο Μοϊσές Ουρτάδο λόγω ενοχλήσεων στο πίσω μέρος του ποδιού του έμεινε... off για 1,5 μήνα. Σειρά πήρε ο Όλαφ Μέλμπεργκ έπειτα από χτύπημα στη φτέρνα του στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Επίσης, για συνηθισμένους τραυματισμούς απώλεσαν ορισμένοι αγώνες οι Ντουντού, Μάρκο Πάντελιτς και Κώστας Μήτρογλου. Ο Βραζιλιάνος είχε ίωση και έτσι δεν έπαιξε με τον Άρη, ο Σέρβος από ένα χτύπημα σε προπόνηση έχασε το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ο Μήτρογλου πριν από το παιχνίδι με τον Άρη εισήχθη σε νοσοκομείο λόγω αμυγδαλίτιδας.

Μεγάλος ο προβληματισμός...

Ο τραυματισμός του Ριέρα σε συνδυασμό με τα νέα για την 4 εβδομάδων απουσία του Γκαλίτσιου αποτέλεσαν την... κορυφή του πολύ μεγάλου παγόβουνου στον Ολυμπιακό, που ονομάζεται τραυματισμοί. Στο μεγάλο λιμάνι πλέον... κάνουν την προσευχή τους μήπως χτυπήσει κάποιος άλλος παίκτης στην προπόνηση ή εν μέσω ενός αγώνα.

Στον Ολυμπιακό επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για το θέμα αυτό και ήδη αναζητούνται τα αίτια της... επιδημίας τραυματισμών στην ομάδα. Φυσικά και το μεγάλο βάρος έχει πέσει πάνω στο ιατρικό τιμ.

Ένα ιατρικό τιμ με το οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ήδη κάνει δύο συναντήσεις. Ο Ισπανός ζήτησε εξηγήσεις για τους συνεχόμενους τραυματισμούς και φυσικά τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση της ομάδας παρακολουθούν πολύ στενά και με μεγάλη αγωνία το συγκεκριμένο θέμα. Είναι πλέον σαφές πως δεν θα μείνουν εκεί...
Read more!

«Ο Μουρίνιο δεν είναι το clasico»

«Ο Μουρίνιο δεν είναι το clasico»
Μία μέρα έμεινε για τη μάχη της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ. Ο διευθυντής της El Mundo Deportivo, Σάντι Νογια, αρθρογραφεί για το clasico και το gazzetta.gr παραθέτει την ανάλυσή του.

«Ο Μουρίνιο δεν είναι το clasico, παρότι σήμερα έχει την τελευταία του ευκαιρία να το παίξει πρωταγωνιστής μέσω της συνέντευξης Τύπου. Το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ είναι πολύ πιο πάνω από οποιονδήποτε προπονητή, όσο καλός και όσο προκλητικός και αν είναι αυτός. Το αυριανό παιχνίδι είναι ίσως αυτό ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Η Μπάρτσελόνα ξέρουμε πώς θα παίξει, όμως πώς θα την αντιμετωπίσει η Ρεάλ; Οι Blancos θα μοιάζουν περισσότερο με την Ίντερ του Σαν Σίρο παρά με αυτή που έπαιξε στο Καμπ Νου. Είναι προφανές ότι οι καταστάσεις θα είναι διαφορετικές, αφού είχε αποβληθεί ο Μότα, ενώ δεν πρέπει να συγκρίνουμε τους αγώνες νοκ άουτ με αυτούς της Λίγκας, στους οποίους δεν υπάρχει επιστροφή.

Η Ρεάλ μάλλον θα παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, το οποίο έκανε τον Ντιέγκο Μιλίτο να θριαμβεύσει στο Σαν Σίρο. Ο Μουρίνιο θα βασιστεί στην πίεση και θα περιμένει πολλά από τους Κριστιάνο και Ντι Μαρία. Απέναντι στον Άγιαξ φάνηκε ότι προβάρει την πίεση στους επιθετικούς, για να μην αφήσει την άμυνα της Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο της μπάλας, με στόχο να κάνει κλεψίματα και να κερδίσει μέτρα.

Δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη το ότι η Ρεάλ θα παίξει έτσι και κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Δεν πρέπει να περιμένουμε μία Ρεάλ η οποία θα αγωνιστεί ανοικτά, αλλά πολύ επιφυλακτικά. Η Μπαρτσελόνα θα παίξει όπως ξέρει. Καλό ποδόσφαιρο και με τον Μέσι».

Άρθρο του διευθυντή της καταλανικής El Mundo Deportivo, Σάντι Νόγια, την Κυριακή (28/11).

Read more!

Ο Σισέ στα κόκκινα!

Ο Σισέ στα κόκκινα!
Ο τίτλος σίγουρα μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά στους φίλους του Παναθηναϊκού, όμως είναι πραγματικότητα. Ο Τζιμπρίλ Σισέ βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι ντυμένος με ένα παλτό κόκκινης απόχρωσης!

Μπορεί το μυαλό σας να πήγε στο πονηρό, όμως ο Γάλλος άσος των «πρασίνων», ειδικά μετά το τατουάζ με το τριφύλλι που χτύπησε στο πόδι, πολύ δύσκολα θα μετακόμιζε στο στρατόπεδο του «αιώνιου» αντιπάλου.

Πριν από μερικές μέρες πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στη χώρα του, μαζί με τη σύζυγό του και έναν από τους τρεις γιους του για να κάνει shopping therapy. Ο Τζιμπρίλ, ωστόσο, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έγινε αντιληπτός από τους παπαράτσι, που τον φωτογράφισαν με το κόκκινο παλτό.


Read more!

Κράξιμο «Αλέ» σε Βαλβέρδε!

Κράξιμο «Αλέ» σε Βαλβέρδε!
Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει στο katimagiko.gr την κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και αναλύει τις επιλογές του Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά και του Μανόλο Χιμένεθ. «Είναι υλικό αυτό που έχει η ΑΕΚ; Έχασες στο ΟΑΚΑ από τον Χριστοδουλόπουλο με τον Μαρίνο, και από τον Καράμπελα με τον Μπερνς!
Ο Ολυμπιακός δεν απέδωσε με την ΑΕΚ, υστέρησαν όλοι οι παίκτες. Κανέναν δεν είδα διακριθέντα. Ο δε Ουρτάδο, τα έχω πει… Πού πάει και τους φέρνει αυτούς τους παίκτες ο Βαλβέρδε! Τη μία τον Όσκαρ, την άλλη τον αδελφό του Αλόνσο, την άλλη τον Ουρτάδο, ο δε Φουστέρ, τι Φουστέρ ρε παιδιά! Από πότε τα έχει πει ο Αλέφαντος;

Είναι εργατικός προπονητής, από κάτι άλλους που είχαμε πέρσι είναι κλάσεις ανώτερος. Αλλά στο κουτσάρισμα πάσχει, σε ό,τι αφορά δε τις μεταγραφές, δεν κόβει το μάτι του. Καλές μεταγραφές δεν φέρνει.
Ο Ντουντού δράμα, φέρει ευθύνη στο γκολ της ΑΕΚ, έχασε και το πέναλτι, απαράδεκτο να δίνεις μία και να σουτάρεις την μπάλα στα πουλιά. Ο Μιραλάς ήταν αγνώριστος, ο Ρόμενταλ τίποτα, άντε γ… με εσένα τι θα γίνει! Θα παίξεις μπάλα ή μία θα παίζεις και την άλλη θα κρύβεσαι;
Στην άμυνα τα μπακ και οι στόπερ δεν με ικανοποίησαν, ο Ποτουρίδης εντάξει μικρός είναι, αλλά πού… έβοσκε στο γκολ της ΑΕΚ, ανοργανωσιά στην τετράδα πίσω, ο Μπλάνκο ήταν εντελώς μόνος του μπροστά στην εστία! Ούτε στη Γ’ Εθνική δεν βλέπεις τέτοια γκολ! Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν πάει σαν κοπάδι προς τον Ντιόπ και πίσω ο Μπλάνκο μόνος του! Απαράδεκτα πράγματα. Είναι αυτή αμυντική διάταξη; Οι αλλαγές επίσης δεν τράβηξαν, ανύπαρκτοι. Σε άσχημη μέρα ήταν ο Ολυμπιακός, όμως μπορούσε να έχει το «Χ», κράτα το «Χ» ρε, η ήττα στο τέλος πόνεσε πολύ.
Τον Μιραλάς γιατί τον βγάζεις από φορ, έχω πει ότι δεν πρέπει να φύγει από φουνταριστός, γύρνα το επιτέλους σε 4-4-2 να παίξουν και οι δύο κυνηγοί μπροστά. Είδα τη Μάντσεστερ που έβαλε τώρα 7 γκολ. Πώς η Μάντστεστερ παίζει πολλές φορές 4-4-2; Έβαλε 7 γκολ και έπαιζαν δύο κυνηγοί μπροστά, ο Ρούνεϊ με τον Μπερμπάτοφ. Όχι ο ένας πίσω και ο άλλος μπροστά. Δύο κυνηγοί που άλλαζαν ωραία θέσεις, κινούνταν μέσα στην περιοχή και όχι όλο αλχημείες για να παίζει ο Φουστέρ!» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πολύπειρος τεχνικός.

Διαβάστε στο katimagiko.gr όλο το άρθρο!
Read more!

«Ήττα από διαιτησία με Ολυμπιακό»

«Ήττα από διαιτησία με Ολυμπιακό»
Για την ήττα από τον Ολυμπιακό την οποία... χρέωσε στη διαιτησία αλλά και το προσεχές παιχνίδι με τον Ατρόμητο μίλησε ο άσος του ΠΑΟΚ, Ναμπίλ Ελ Ζαρ.
Ο Μαροκινός μίλησε στα «Σπορ του Βορρά» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας
«Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό παίξαμε αρκετά καλά, αλλά τελικά δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Αυτό, κατά την άποψή μου, έγινε εξαιτίας δικών μας λαθών, αλλά και των αποφάσεων της διαιτησίας που επηρέασε τόσο την ομάδα όσο και το τελικό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ, εσείς ξέρετε καλύτερα τι συμβαίνει εδώ. Έχουμε πίστη στον εαυτό μας. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και σε καμία περίπτωση δε θα μας επηρεάσει η ήττα».

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο: «Συνεχίζουμε βλέποντας το επόμενο παιχνίδι και με τη βοήθεια και του κόσμου μας θα πρέπει να συνεχίσουμε το καλό σερί που είχαμε μέχρι πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο για αυτό πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι με σοβαρότητα. Έτσι, πιστεύω ότι θα νικήσουμε και όλα θα είναι όπως πρέπει».



Read more!

Περίπατος της Μαρσέιγ στο... ντέρμπι

Ο Λούτσο Γκονζάλες πανηγυρίζει... Οπως αποδείχθηκε μόνο ντέρμπι δεν ήταν αυτό της κορυφής ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Μονπελιέ, για την 15η αγωνιστική του σαμπιονά. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν με 4-0 και βρίσκονται πλέον στην 1η θέση της βαθμολογίας και με έναν αγώνα λιγότερο. Ωστόσο, στη Μαρσέιγ δεν το χάρηκαν όσο θα ήθελαν, καθώς στο 14' τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα χάσει το υπόλοιπο της περιόδου.

Η Λοριάν νίκησε 2-0 τη Ρεν, η Βαλενσιέν 3-0 την ουραγό Αρλ, ενώ ισόπαλοι 1-1 έληξαν οι αγώνες της Μπορντό με τη Λιλ, που ισοβαθμεί με τη Μαρσέιγ στην κορυφή, της Μονακό με τη Νις (έπαιζε με δέκα παίκτες από το 26' λόγω αποβολής του Ντιακιτέ) και της Νανσί με τη Σεντ Ετιέν.

Η αναμέτρηση της Μπρεστ με τη Λανς διεκόπη στο ημίχρονο λόγω ισχυρής χιονόπτωσης στη Βρετάνη κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν στο 0-0.
Read more!

Κράουτς: «Έχω βολευτεί στην Τότεναμ»

Κράουτς: «Έχω βολευτεί στην Τότεναμ»
Για πάντα στην Τότεναμ δηλώνει πως θέλει να παραμείνει ο Πίτερ Κράουτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «People». Ο επιθετικός των «σπιρουνιών», μεταξύ άλλων, παραδέχεται πως το κίνητρο της παραμονής του είναι ο Χάρι Ρέντναπ, με τον οποίο συνεργάζεται για τρίτη φορά στην καριέρα του.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, που θέλω να παραμείνω μέχρι το τέλος της καριέρας μου», δήλωσε ο Άγγλος διεθνής που δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την εποχή που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λίβερπουλ: «Όταν ήμουν στη Λίβερπουλ πίστευα πως δεν θα χρειαζόταν ποτέ να φύγω από εκεί, αλλά κάποια στιγμή ένιωσα πως έπρεπε να προχωρήσω. Έχω βολευτεί εδώ και αν μια μέρα αποφασίσουν να με διώξουν, να ξέρουν πως κάπου εδώ κοντά θα βρίσκομαι!».

Τα καλύτερα είχε να πει ο Κράουτς, για τον προπονητή του στην Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ: «Πάντα μου άρεσε να δουλεύω με τον Χάρι, είτε στην Πόρτσμουθ, είτε στη Σαουθάμπτον, ακόμα και εδώ» και πρόσθεσε: «Διαφέρει κατά πολύ από τους υπόλοιπους προπονητές και ξέρει πώς να πάρει το καλύτερο όχι από εμένα μόνο, αλλά από όλους μας». Read more!

Πλήγμα με Ριέρα

Εκτός για δύο βδομάδες ο Ριέρα Για περίπου δυο εβδομάδες θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Άλμπερτ Ριέρα.
Ο Ισπανός αριστερός χαφ των "ερυθρολεύκων" υπέστη θλάση στον δεξιό προσαγωγό και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει θεραπεία, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ο Ριέρα θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί από το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού αν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.

Παράλληλα, τέσσερις εβδομάδες θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων και ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ενώ δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος χτύπησε στη φτέρνα. Ο Βασίλης Τοροσίδης αναμένεται να επιστρέψει στο ματς με την Καβάλα, ενώ αυξημένες είναι οι πιθανότητες και για τον Μέλμπεργκ. Αρκετά δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Ραούλ Μπράβο, καθώς ο Ισπανός θα χάσει και το ματς με τους "αργοναύτες".

Οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους το ντέρμπι με την ΑΕΚ και στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με την Καβάλα την επόμενη αγωνιστική. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη, προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου. Στο λιμάνι δε θέλουν καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο ήττας από τους "αργοναύτες", που θα τους φέρει πίσω στη "μάχη" του εφετινού τίτλου. Η προετοιμασία για την συγκεκριμένη αναμέτρηση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, καθώς την Κυριακή οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ρεπό.
Read more!

Ένας Γκέκας δεν φέρνει την άνοιξη

Φάση από τον αγώνα Μπάγερν - Αιντραχτ Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 4-1 της ʼιντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάνζ Αρίνα» για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τίμοστσουκ στο 29', για να ισοφαρίσει στο 33' ο Φάνης Γκέκας. Ο Έλληνας επιθετικός έφτασε τα δώδεκα γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Μίλερ στο 59' διπλασίασε τα τέρματα των Βαυαρών, ενώ ο Γκόμεζ ανέβασε τη διαφορά στα δυο γκολ, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και πάλι ο Τίμοστσουκ στο 88'. Στους 23 βαθμούς έφτασε η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ, στους 20 έμεινε η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε και στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

Γήπεδο: Αλιάνζ Αρίνα
Θεατές: 69.000
Διαιτητής: Φέλιξ Ζβέιερ

Μπάγερν Μονάχου: Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν (Ντεμικέλις 46'), Πράνιτς, Τίμοστσουκ, Κρος, Μέλερ, Σβαϊνστάιγκερ (Φαν Μπόμελ 65'), Ριμπερί, Γκόμεζ.
Aιντραχτ Φρανκφούρτης: Νικόλοφ, Οτς, Βασόσκι, Ρας, Γουνγκ, Σβέγκλερ, Μέιερ, Έλερ, ʼλτιντοπ, Κίτελ, Γκέκας.
Read more!

Κινείται για Ροτέν η ΑΕΚ

Ο Ροτέν της Παρί πανηγυρίζει Η πρόταση που περίμενε ο Ζερόμ Ροτέν και για την οποία καθυστερούσε την απάντησή του στον Ηρακλή ήταν αυτή από την ΑΕΚ. Η Ένωση φέρεται να έχει μπει σφήνα στην απόκτηση του Γάλλου χαφ από τον Ηρακλή και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να έρθει σε προφορική συμφωνία του μαζί του. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είχε ζητήσει από τους ιθύνοντες του Ηρακλή λίγες ημέρες παράταση, προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στους "κυανόλευκους".

Οι πληροφορίες ήθελαν τον Ροτέν να περιμένει καλύτερη πρόταση από ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και τελικά αυτή ήταν η ΑΕΚ. Ο παίκτης φέρεται να προτιμάει την Ένωση από τον "γηραιό" και είναι διατεθειμένος να ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με τους "κιτρινόμαυρους".

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει καλή άποψη για τον πρώην παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως προβληματίζεται για την απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους, από το περασμένο καλοκαίρι. Σε περίπτωση που επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, τότε ο Ροτέν θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις με την ΑΕΚ, για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να επιστρέψει σε ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης.
Read more!

Ατματζίδης: «Μεγάλος ο Χιμένεθ»

Για το χθεσινό ντέρμπι μίλησε ο Ηλίας Ατματζίδης
ΑΕΚ χρειάζεται μεγάλους παίκτες.

Ο πρώην τερματοφύλακας της «Ένωσης» μίλησε στον Sentra FM 103,3:

Για τη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Το ότι κερδίζει τα ντέρμπι δεν λέει τίποτα, αλλά λέει και πολλά. Είναι θετικό για τον κόσμο, αλλά και το πρεστίζ της ομάδας που κερδίζει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το ρόστερ δεν είναι το καλύτερο για μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Όμως είναι θετικό πως τα παιδιά με κόντρα τις προβλέψεις κερδίσανε δύο ντέρμπι. Είναι σημαντικές νίκες, γιατί αποκτούν καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ δεν ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ είχε δύναμη και πάθος αλλά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ, αλλά η Ένωση με την παρουσία του κόσμου πήρε ένα σημαντικό ντέρμπι, ωστόσο δεν έχει διάρκεια. Δεν μπορεί να έχει βλέψεις για πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι μεγάλη η χαρά και η περηφάνια των παικτών που κέρδισαν τον Ολυμπιακό που έχει καλύτερο ρόστερ από την ΑΕΚ».

Για τη βελτίωση του τρόπου που αγωνίζεται η Ένωση: «Την έχουμε δει την ομάδα και πλήρη, αλλά δεν είδαμε τα ανάλογα αποτελέσματα. Με την έλευση του Χιμένεθ περιμένουμε κάτι καλό, αλλά είναι νωρίς να δούμε αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Χρειάζεται χρόνο ο νέος προπονητής. Του έχω εμπιστοσύνη γιατί είναι μεγάλος προπονητής».

Για τις μεταγραφές που χρειάζεται η ΑΕΚ: «Αν πάρουμε παίκτες που κάνουν τη διαφορά, καλώς να έρθουν. Η ΑΕΚ χρειάζεται παίκτες καλύτερους από αυτούς που έχει. Δεν είναι δικός μου ρόλος να μιλήσω για τις θέσεις στις οποίες χρειάζεται παίκτες. Η ΑΕΚ χρειάζεται μεγάλους και καλούς παίκτες».

Για τον Γιάννη Αραμπατζή: «Άρπαξε την ευκαιρία, ήταν καλός, σταθερός, ήρεμος κι έδωσε σιγουριά στην ομάδα. Μπορεί να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ, αλλά πρέπει να βελτιωθεί στην τεχνική με τα πόδια».


Read more!

Αποφασισμένος για κορυφή

Τζιμπρίλ Σισέ και Λουίς Γκαρσία πανηγυρίζουν Μόνο τη νίκη θέλει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Κέρκυρα, στο ματς της δωδέκατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, προκειμένου να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας (19:30).Οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το νησί των Φαιάκων, για να ισοβαθμήσουν με τον "αιώνιο" αντίπαλο στην πρώτη θέση, τον οποίο όμως ξεπερνούν λόγω του αποτελέσματος στο μεταξύ τους ματς. Οι "πράσινοι" θα παραταχθούν χωρίς τους Γκοβού και Λέτο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς οι δυο ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός αποστολής. Ο Αργεντινός θεωρήθηκε ανέτοιμος για το συγκεκριμένο ματς, ενώ ο Γάλλος δεν έχει επιστρέψει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλει να συνδυάσει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την πρώτη εκτός έδρας νίκη των "πράσινων" επί των Φαιάκων, καθώς στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις, οι "πράσινοι" μετρούν ισάριθμες ήττες (2-0, 3-1). Το "τριφύλλι" αναμένεται να παραταχθεί με 4-2-3-1 στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τους Μπουμσόνγκ και Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Οι Σπυρόπουλος και Βύντρα θα είναι τα δυο πλάγια μπακ, ενώ οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Λουίς Γκαρσία, Καραγκούνης και Χριστοδουλόπουλος θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, πίσω από τον Τζιμπρίλ Σισέ.
Read more!

Ασταμάτητοι οι Μάβερικς

Πράγματα και θαύματα έκανε πάλι ο Νοβίτσκι Μετά τη νίκη επί των Σαν Αντόνιο Σπερς, οι Ντάλας Μάβερικς επικράτησαν 106-95 και των Μαϊάμι Χιτ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μπάτλερ με 23 πόντους, ενώ ο Νοβίτσκι είχε 22. Από την πλευρά των ηττημένων, ο Τζέιμς είχε 23 πόντους, ενώ από 22 είχαν οι Μπος και Γουέιντ. Με νίκες προχώρησαν οι Ατλάντα, Ορλάντο και Κλίβελαντ.

Περίοδοι: 26-26, 25-23, 31-17, 24-29
Πόντοι:
Μάβερικς: Μπάτλερ 23, Νοβίτσκι 22, Τσάντλερ 14, Κιντ 5, Στέβενσον 3, Τέρι 12, Μάριον 14, Μπαρέα 13.
Χιτ: Μπος 22, Τζέιμς 23, Αρόγιο 6, Γουέτιν 22, Χάουαρντ 2, Χάουζ 3, Τζόουνς 9, Τσάλμερς 8

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
Μιλγουώκι Μπακς - Σάρλοτ Μπομπκατς 104-101


Μινεσότα Τίμπεργουλφς - Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 94-104

Φιλαντέλφια 76ers - Νιου Τζέρσεϊ Νετς 102-86

Κλιβελάντ Καβαλίερς - Μέμφις Γκρίζλις 92-86

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Ορλάντο Μάτζικ 99-100

Νιου Γιορκ Νικς - Ατλάντα Χοκς 90-99

Σακραμέντο Κίνγκς - Σικάγο Μπουλς 85-96
Read more!

«Μπλε» ματιές σε Γκουαρντιόλα

Τον αντικαταστάτη του Κάρλο Αντσελότι, στο πρόσωπο του Πεπ Γκουαρντιόλα βλέπει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ.
«Μπλε» ματιές σε Γκουαρντιόλα
Σε άρθρο της η “Sunday Telegraph” αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι δεν είναι ευχαριστημένος με την παρουσία των «μπλε» τη φετινή σεζόν και σε περίπτωση που λύσει τη συνεργασία του με τον Ιταλό τεχνικό το προσεχές καλοκαίρι, ο πρώτης στη λίστα με τους αντικαταστάτες του είναι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. Read more!

Οι 10 πληγές του Ολυμπιακού...

 Οι 10 πληγές του Ολυμπιακού...
Ο Ολυμπιακός προβληματίζει από το βράδυ του Σαββάτου ακόμα και τους πιο αισιόδοξους φίλους του, αφού η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξε να πέφτει ξανά στα ίδια λάθη (βλέπε Παναθηναϊκό), να μην έχει σωστό πλάνο και το σημαντικότερο να μη δείχνει το απαιτούμενο πάθος που χρειάζεται ένα ντέρμπι κόντρα στην «Ένωση»...
Πάθος που πριν από λίγα χρόνια ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας των Πειραιωτών. Το gazzetta.gr αναλύει τις 10 πληγές του Ολυμπιακού...

1. Εμμονές Βαλβέρδε, part 1...

Είναι γνωστό στα... πέρατα της γης ότι ο εκάστοτε προπονητής έχει τα «αγαπημένα του παιδιά», τα οποία δουλεύουν γι' αυτόν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και τα δίνουν όλα για τον τεχνικό που τους πιστεύει.
Μία ανάλογη περίπτωση είναι και ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος πάντως δείχνει να μη στέκεται καλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, λοιπόν, χρεώνει στον Βαλβέρδε τη συνεχή χρησιμοποιήση του συμπατριώτη του, ενώ για να αγωνιστεί ο Φουστέρ δεν είναι δα και λίγες οι αλχημείες που πρέπει να γίνουν, ενώ το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ, όπως και με τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρώην μεσοεπιθετικός της Βιγιαρεάλ δεν φάνηκε στο γήπεδο.
Η επιμονή του Ερνέστο στη χρησιμοποίησή του πλέον έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Φουστέρ, ο οποίος στην τελική παίζει αυτό που... ξέρει!

2. «Σύνελθε, Ντουντού...»

Ο Ντουντού Σεαρένσε δεν είναι σε καμιά περίπτωση ο ποδοσφαιριστής που θα επωμιστεί το βάρος του κέντρου και στα τελευταία παιχνίδια εμφανίζεται κάτω του μετρίου. Λίγο η περσινή κακή του χρονιά, λίγο τα... δελτία Τύπου στο Twitter όπου διατηρεί προσωπικό λογαριασμό, λίγο και το χθεσινό χαμένο πέναλτι είναι κάποιες από τις ανορθογραφίες που του καταμαρτυρούν οι φίλοι των Πειραιωτών. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος είναι ο αρχηγός της ομάδας, αλλά στα παιχνίδια μόνο αυτό δεν... φαίνεται, αφού ο 27χρονος μέσος εμφανίζεται πολύ... αέρινος, ειδικά σε ντέρμπι που πρέπει να «βράζει» και να παρασύρει μαζί του και τους συμπαίκτες του...

3. Αντί για πίεση, ανέβαινε ο Δέλλας!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε το είχε πει τις παραμονές της αναμέτρησης με την ΑΕΚ... «Αν πιέσουμε θα σκοράρουμε», είχε τονίσει στους ποδοσφαιριστές του ο Βάσκος αλλά απ' ό,τι φάνηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οι Πειραιώτες έδωσαν πολύ χώρο στην ΑΕΚ, με συνέπεια να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ, όχι όμως να κυριαρχήσουν στο ντέρμπι.
Ουσιαστικά τα πρώτα 45' πετάχτηκαν στα σκουπίδια, αφού υπήρχαν στιγμές που αντί για πίεση που ζητά ο Βαλβέρδε, ο Τραϊανός Δέλλας κέρδιζε μέτρα με την μπάλα και κατέβαινε ως το κέντρο του γηπέδου... ανενόχλητος.

4. «Τραυματικές» μνήμες επιστρέφουν...

Το τελευταίο θύμα των θλάσεων ήταν ο Άλμπερτ Ριέρα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τη δεδομένη στιγμή που γράφεται το άρθρο οι εγκαταστάσεις του Ρέντη θυμίζουν... νοσοκομείο, αφού εκτός έχουν τεθεί οι Βασίλης Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Όλοφ Μέλμπεργκ, Γιώργος Γκαλίτσιος, ενώ τις προηγούμενες μέρες αποθεραπεύτηκε ο Άριελ Ιμπαγάσα.
Πλέον, το πρόβλημα των τραυματισμών είναι φανερό και κάτι πρέπει να γίνει στου Ρέντη, αφού κανείς στον Ολυμπιακό δεν θέλει να ζήσει φαινόμενα της περσινής σεζόν που σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών είχαν τεθεί εκτός από μυϊκούς τραυματισμούς. Μάλιστα όλα τα παραπάνω σε μία χρονιά όχι και τόσο επιβαρυντική, αφού ο Ολυμπιακός δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

5. Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός...

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους φίλους του Ολυμπιακού είναι η έλλειψη πάθους, δύναμης, θέλησης. Όπως και με τον Παναθηναϊκό, έτσι και απέναντι στην ΑΕΚ οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» δεν έδειξαν τη διάθεση προηγούμενων ετών να υπερισχύσουν απέναντι στους αντιπάλους τους, να κερδίσουν το ματς με τσαγανό, να δείξουν θέληση για το αποτέλεσμα.
Απεναντίας, πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που πολλοί ποδοσφαιριστές του συλλόγου την έχουν δει... κάπως και δεν βάζουν το πόδι τους στη φωτιά, δείχνουν έλλειψη πάθους.
«Ας προσπαθούσαν τουλάχιστον κι ας έχαναν, τουλάχιστον να ιδρώσουν τη φανέλα, να μπουν μέσα και να φάνε σίδερα», εξέφραζαν με λύπη πολλοί φίλοι της ομάδας του Λιμανιού μετά τη λήξη της αναμέτρησης...
Η αλήθεια είναι ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι πολύ light σαν ομάδα, κάτι που φαίνεται και από τον αριθμό των φάουλ που έχει κάνει σε αντίπαλους σε σχέση με άλλες σεζόν.

6. Επειγόντως γρήγορο χαφ...

Το κέντρο του Ολυμπιακού δεν φαίνεται ικανό να αναχαιτίσει τον αντίπαλο, να βγει γρήγορα στην κόντρα σε δύσκολα ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Ο Μοϊσές Ουρτάδο είναι αργός, ταλαιπωρήθηκε από κάποια προβλήματα τραυματισμών, ίσως να μην είναι στο 100% των δυνάμεών του, φαντάζει όμως πολύ δυσκίνητος τη δεδομένη περίοδο και το χειρότερο είναι ότι μαζί με τον Ντουντού στα χαφ λείπει η σπιρτάδα, η εκρηκτικότητα, γεγονός που κάνει επιτακτική την απόκτηση αμυντικού χαφ την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για τους «ερυθρόλευκους».

7. Θέλει δουλειά το «δίδυμο»...

Η επιθυμία όλων των φίλων του Ολυμπιακού είναι να δουν τον Μάρκο Πάντελιτς στην ίδια ενδεκάδα με τον Κέβιν Μιραλάς σε ένα σύστημα που θα παραπέμπει σε 4-4-2. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Βαλβέρδε προτίμησε να περάσει τον Βέλγο άσο στην αριστερή πτέρυγα των Πειραιωτών και μόνο στο τέλος οι δυο τους αγωνίστηκαν στην κορυφή της επίθεσης.
Πάντως, στη φάση του 95', όπου ο Πάντελιτς βγαίνει σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Αραμπατζή, σουτάρει στα... περιστέρια, ενώ είχε τη λύση της πάσας στον αφύλαχτο Μιραλάς, κάτι που ίσως φανερώνει την ασυνεννοησία μεταξύ των δύο επιθετικών, καθώς δεν είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται ο ένας στο πλευρό του άλλου στη γραμμή κρούσης...

8. Πού είναι ο «Τζόλε», πού είναι ο Ζιοβάνι...

Καλώς ή κακώς (μάλλον το δεύτερο), στον Ολυμπιακό πλέον δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που να ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα, ιδίως στα ντέρμπι. Ηγέτες όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Ριβάλντο, ο Ζιοβάνι, ο Καρεμπέ, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ή ο Γρηγόρης Γεωργάτος, δεν υπάρχουν πια στην ομάδα για να πάρουν το βάρος στις πλάτες τους.
Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό πάντως είναι ότι δεν φαίνεται να διακρίνοται οι... επόμενοι στον ορίζοντα, αφού για τον Ντουντού αναφερθήκαμε πιο πάνω, ο Ιμπαγάσα είναι δυστυχώς μεγάλος στην ηλικία, ενώ οι Ριέρα, Ρόμενταλ δεν έχουν δείξει αυτά για τα οποία αποκτήθηκαν.
Σίγουρα ο Κέβιν Μιραλάς έχει όλα τα φόντα για να γίνει η σημαία των Πειραιωτών, αλλά πρέπει να του δοθεί χρόνος και να δώσει ο ίδιος τα διαπιστευτήριά του. Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να... μείνει στην ομάδα και ο Ολυμπιακός να τον αγοράσει...

9. Εμμονές Βαλβέρδε, part 2!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε δείξει από την πρώτη σεζόν στο Λιμάνι ότι αν δεν έχει εμπιστοσύνη σε κάποιον ποδοσφαιριστή δεν... χαρίζει κάστανα. Έτσι λοιπόν και φέτος, παίκτες σαν τον Κώστα Μήτρογλου, Γιώργο Γκαλίτσιο, Ζαουάντ Ζαϊρί αλλά και Κριστιάν Νέμεθ δεν έχουν συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών και ειδικά οι 3 πρώτοι, όπως λένε οι πληροφορίες, μετρούν μέρες στον Ολυμπιακό.
Συν τοις άλλοις, πολλοί λένε ότι ο Βαλβέρδε έχει γίνει πλέον αρκετά προβλέψιμος στις αλλαγές που πραγματοποιεί και οι αντίπαλοι προπονητές έχουν βρει τρόπο να τον παγιδεύουν...

10. Στα κρίσιμα δεν τραβάει...

Όπως έχει γραφτεί και στο Editorial του gazzetta.gr, ο Ολυμπιακός έχει δώσει στην ουσία 4 κρίσιμα ματς, στα οποία το πρόσημο ήταν απόλυτα αρνητικό!
Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ηρακλής, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συμπληρώνουν το παζλ της γκρίνιας, αφού πρόκειται για παιχνίδια όπου οι Πειραιώτες δεν πήραν ούτε βαθμό, ενώ η ήττα από τους Ισραηλινούς σήμανε και τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση... Προσθέστε ότι μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός δεν έχει δείξει την απόλυτη σταθερότητα σε απόδοση κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος (σε ματς με Άρη, Πανσερραϊκό) και το παζλ συμπληρώνεται...


Read more!

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 *BINTEO*

 Ποιος Σκόκο; Ο "Ζορό"!

Ο «θρύλος»… του Ζορό!

Κύριοι,είδατε ότι η ΑΕΚάρα δεν είναι ομαδούλα;

ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Χτύπησε στις καθυστερήσεις ο Ζορό... Με γκόλ του Μπλάνκο στο 90' η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μειώνοντας τη διάφορα της από την κορυφή στους 8 βαθμούς Η Ένωση αξιοποίησε τη μοναδική σημαντική ευκαιρία που δημιούργησε σε όλο το ματς χάρη στην κλάση του Ντιόπ και τη δεινότητα του Μπλάνκο.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν πέναλτι με το Ντούντου στο 57ο λεπτό και δεν κατάφεραν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα να φύγουν με κάτι θετικό από το Ολυμπιακό στάδιο.
Το παιχνίδι δεν προσφέρεται για ιδιαίτερη κριτική καθώς το θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες ήταν κακό, σε ενα ματς χωρίς ρυθμό και ιδιαίτερα καλές φάσεις στις δυο εστίες.

Οι δυο ισπανοί τεχνικοί Μανόλο Χιμένεθ και Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξαν να ξεκινήσουν τον αγώνα ακριβώς με το ίδιο σύστημα , το 4-2-3-1. Για το Χιμένεθ, ο Αραμπατζης ήταν τελικά η επιλογή του στη θέση του τερματοφύλακα καθώς ο Σάχα δεν είναι 100% έτοιμος. Στην άμυνα οι Δέλλας και Μανωλάς αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο με τον Γιάχιτς δεξιά και τον Καράμπελα αριστερά. Ο Γκέντζογλου με το Μάκο ήταν τα δυο αμυντικά χαφ με τον Σκόκο να παίζει από αριστερά και το Μπέρνς από δεξιά ενώ ο Λεονάρντο έπαιξε πίσω από τον μοναδικό επιθετικό που ήταν ο Λυμπερόπουλος.
Η ΑΕΚ ποτέ δεν πεθαίνει!

Αναγκαστική αλλαγή πλάνων
Ο Βαλβέρδε από την άλλη προτίμησε να παίξει με τον Ποτουρίδη στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Αβραάμ, παρά να κάνει διάφορες αλχημείες αλλάζοντας θέσεις σε παίκτες. Δεξί μπάκ ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μοντέστο και αριστερά ο Χολέμπας, ενώ κάτω από τα δοκάρια ο Πάρντο. Στη μεσαία γραμμή ο Ουρτάδο με το Ντουντού σε ρολό αμυντικών χαφ, ο Ρόμενταλ δεξιά και ο Ριέρα αριστερά, ενώ ο Φουστέρ στον άξονα πίσω από τον Μιραλάς και μπροστά από τα δυο αμυντικά χάφ.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό της, όμως δεν εβρισκε τους χώρους ώστε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Πάρντο. Στο 21ο λεπτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε υποχρεώθηκε να αλλάξει τα πλάνα του καθώς ο Ριέρα αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στους προσαγωγούς. Έτσι έριξε στο ματς τον Ιμπαγάσα , ο οποίος πήρε θέση πίσω από το Μιραλάς και μεταφέρθηκε ο Φουστέρ αριστερά.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 33ο λεπτό όταν ο Μιραλάς, ύστερα από κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα, έφυγε από κανονική θέση στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αραμπατζή με το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε. Η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 42 ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, ο Ποτουρίδης έδιωξε προς τα πίσω αλλά ο Δέλλας δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα πριν αυτή καταλήξει κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς μεγάλες φάσεις, με πολλές και δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, την οποία οι δυο προπονητές φρόντισαν να φορτώσουν αρκετά . Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή χωρίς όμως να καταφέρει να την αξιοποιήσει .
Ο μοιραίος Ντουντού και ο ωραίος Μπλάνκο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Βαλβέρδε να ανακατεύει εκ νέου την τράπουλα , αφού έριξε στο ματς τον Πάντελιτς και απέσυρε το Φουστέρ. Ο Σέρβος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης με το Μιραλάς να τραβιέται αριστερά. Ο Πάντελιτς μάλιστα θα μπορούσε στο 49ο λεπτό να έχει πετύχει γκόλ όμως ο Αραμπατζής του πήρε την μπουκιά από το στόμα διώχνοντας τη σέντρα του Ρόμενταλ.
Στο 56ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι όταν ο Πάντελιτς σπρώχθηκε, σύμφωνα με τον Σιδηρόπουλο από το Λεονάρντο. Ο Ντουντού όμως που ανέλαβε την εκτέλεση του έστειλε την μπάλα άουτ και αφού πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή.Η είσοδος του Μπλάνκο στο 58 έδωσε λίγη πνοή στην επίθεση της ΑΕΚ και την έκανε πιο κινητική. Παρ όλα αυτά η Ένωση δεν ειχε βοήθειες από το μεγάλο αστέρι της ομάδας το Νάτσο Σκόκο που δυο μέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει το ρόλο του ηγέτη.

Στο 79 ο Μπλάνκο εκτέλεσε φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή η μπάλα όμως κόντραρε στο τείχος και έφυγε κόρνερ.
Η είσοδος των Ντιόπ και Γκερέιρο άλλαξαν λίγο το σχηματισμό της Ένωσης με τον Πολωνό να παίζει πίσω από τον προωθημένο Λυμπερόπουλο.Χτύπησε στις καθυστερήσεις ο Ζορό
Ότι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε το πέτυχε η ΑΕΚ στη μια και μοναδική αξιόλογη φάση της. Στο 90 ο Ντιοπ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των ερυθρόλευκων πλαγιοκόπησε από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Μπλάνκο που την έστειλε στα δίχτυα του Πάρντο βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ. Στα λίγα λεπτά των καθυστερήσεων που απέμεναν ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει με το δικέφαλο να πανηγυρίζει για τους τρεις βαθμούς και τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Ο «θρύλος»… του Ζορό!
Man of the match: Με την εικόνα του παιχνιδιού ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναδειχθεί κάποιος ως ο καλύτερος. Ο Μπλάνκο, όμως, στο 90' έκανε το 1-0, έκρινε το ματς, έδωσε ακόμη ένα λόγο στους ΑΕΚτζήδες για να τον λατρεύουν και γίνεται και MVP!

Αδύναμος κρίκος: Ολα τα πρώτα ονόματα των δύο ομάδων. Ο Σκόκο από την πλευρά της ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα το αξιόλογο, ο Μιραλάς από τον Ολυμπιακό επίσης... Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους που θα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου)
4ος: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Παρατηρητής: Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

Χιμένεθ: "Ή νίκη ήρθε από την καρδιά"

Ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποιησή του για τη νίκη εις βάρος του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, τόνισε ότι οι τρεις βαθμοί ήρθαν γιατί οι παίκτες του έπαιξαν με καρδιά και έκαναν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο. Μάλιστα την αφιέρωσε στον Σλόμπονταν Σούιτσα που υποβλήθηκε σε επέμβαση, στον κόσμο και σε δύο συγκεκριμένους οπαδούς...

Τα κυριότερα..
"Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη σε ένα μέρος του τεχνικού τιμ, που είναι εκπληκτικός άνθρωπος. Τον προπονητή τερματοφυλάκων Σλόμπονταν Σούιτσα, ο οποίος υποβλήθηκε σε μία επέμβαση. Επίσης είναι αφιερωμένη στον κόσμο και σε ένα νεαρό παιδί. Λάβαμε μία επιστολή ενός νεαρού οπαδού της ΑΕΚ. Μας ζητούσε να τιμήσουμε την ιστορία της ομάδας. Να νιώθουμε υπερηφάνεια και τιμή για όλους όσους έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη, πρόσφυγες. Επίσης θεωρώ ότι ευτυχισμένος θα είναι και ο Κώστας της Original που έχασε τη ζωή του... Εδώ θέλουμε να είμαστε μία οικογένεια. Να χαιρόμαστε στις νίκες και να λυπούμαστε τις ήττες. Δεν πρέπει όμως ο συναισθηματικός μας κόσμος να επηρεάζεται από το αποτέλεσμα.

Για το ότι η ΑΕΚ παρουσιάζει δύο "πρόσωπα". Κακό με τους μικρούς και καλό με τους μεγάλους: "Θα ήταν ακόμα χειρότερο αν χάναμε και από τους μεγάλους. Θέλουμε να χτίσουμε μία μεγάλη ΑΕΚ. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η φανέλα είναι η ίδια. Δεν με απογοητεύουν οι παίκτες όταν δείχνουν σωστή συμπεριφορά. Η νίκη και η ήττα είναι μέσα στο ματς. Απόψε μπήκαμε για να κερδίσουμε. Αυτή είναι η ΑΕΚ που θέλουμε, αλλά χρειαζόμαστε βελτίωση. Ειδικά να μην μας λείπει το όξυγόνο προς το τέλος του ματς. Κερδίσαμε γιατί παίξαμε με την καρδιά. Συγχαρητήρια στους παίκτες, αλλά εγώ θα συνεχίσω να απαιτώ. Θέλω μία ομάδα που να έχω απαιτήσεις μέχρι και στις καθυστερήσεις".

Για το αν η νίκη αυτή θα καλύψει τις αδυναμίες της ομάδας: "Έχω πει ότι δεν θα το επιτρέψω αυτό. Θα δώσουμε αύριο ρεπό, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε το ματς στην Κροατία με τη Χάιντουκ. Είμαι συνειδητοποιημένος. Το να είμαστε σε τρεις διοργανώσεις με τόσο μικρό ρόστερ, είναι δύσκολο. Αν δεν ήμασταν η ΑΕΚ θα είχαμε κερδίσει λιγότερα. Αντιπροσωπεύουμε μία μεγάλη ομάδα. Έχω υποχρέωση να αλλάξω τα πράγματα προς το καλύτερο".
Για την αλλαγή του Σκόκο: "Θεωρώ ότι δεν είχε άλλο... αέρα. Κάθε παίκτης χρειάζεται μία μετάβαση από τον τραυματισμό στο ματς. Είναι μέρες που είμαστε πίσω από την πόρτα του ιατρικού επιτελείου και περιμένουμε την εισήγησή τους".
Για το ότι η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο β' μέρος: "Δεν είμαστε πολύ τυχεροί. Στο α' ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και με καλύτερο ποδόσφαιρο από τον αντίπαλό μας. Δεν θέλω να κρύψω τίποτα. Η προσπάθεια που κάναμε κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ήταν μεγάλη. Όσο για τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε προσθέστε και το γκολ του Μπλάνκο".

Για το που πονάει η ομάδα: "Θα το συζητήσουμε εντός της ομάδας. Αν μπορούμε να φέρουμε καλύτερους, ή να φέρουμε παίκτες που διψάνε θα το κάνουμε. Αλλιώς θα ανεβάσουμε παίκτες από τους μικρούς".
Για το ότι το γκολ προήλθε από τον... πάγκο: "Η νίκη είναι των παικτών. Ο Μπλάνκο προπονήθηκε μόλις μία φορά. Πριν το ματς δοκιμάστηκε. Ο Ντιόπ δεν είναι 100% έτοιμος. Ζητήσαμε με τον Μπλάνκο περισσότερη πίεση μπροστά. Με τις άλλες αλλαγές περισσότερο έλεγχο στο κέντρο, διότι υπήρχε η κούραση. Πληρώνομαι για να πάρω κάποιες αποφάσεις...".
Βαλβέρδε: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο..."

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου... Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έδειξε να έχει πάρει... κατάκαρδα την ήττα από την ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, στάθηκε στην καλή απόδοση της ομάδας του στο β' μέρος, τόνισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" μπορούσαν να κερδίσουν το ματς, υποστήριξε ότι κάπου έγινε κάτι λάθος για να έρθει η ήττα και έδωσε συγχαρητήρια στην "Ένωση"...

Τα κυριότερα..
Ο Ολυμπιακός για δεύτερο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ "αυτοκτονεί". Τι φταίει; "Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι με ένταση. Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ δυνατά. Παίξαμε για να κερδίσουμε. Είχαμε ευκαιρίες με τους Μιραλάς, Ντουντού και Πάντελιτς, αλλά δεν τα καταφέραμε... Έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα όταν παίζει εκτός έδρας; "Σε όλη του τη ζωή, όχι μόνο στον Ολυμπιακό δεν έχει κερδίσει ένα παιχνίδι εκτός έδρας εύκολα. Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να εκτιμήσεις τον αντίπαλο. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι, αλλά μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε το ίδιο πρόβλημα όπως και στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη, αλλά εμείς την καλύτερη φάση. Στο βʼ μέρος ήμασταν καλύτεροι, αλλά... Την κυριαρχία μας δεν μπορούμε να τη μετατρέψουμε σε γκολ".

Για το τρίτο χαμένο πέναλτι φέτος και το πρώτο που.. κόστισε; "Το πέναλτι δεν πρέπει να επηρεάσει στην εξέλιξη του ματς. Ίσως πρέπει να σταματήσουμε τις προπονήσεις στα πέναλτι! Στην προπόνηση πάνε όλα μέσα..."Για τη διαφορά εντός-εκτός και το ποιος πρέπει να βαράει τα πέναλτι: "Σκέφτομαι να βάλω τον Μητρόπουλο! Το είχα πει στα αστεία τώρα το σκέφτομαι... σοβαρά! Πρέπει να κάνουμε νίκες εκτός έδρας. Όμως για να τα καταφέρουμε αυτό πρέπει να είσαι καλύτερος και να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες σου. Σήμερα η ΑΕΚ ήταν δυνατός αντίπαλος. Για να κερδίσει δεν πρέπει να δέχεσαι πολλές ευκαιρίες. Οι τρεις εκτός έδρας ήττες δεν ήρθαν μετά από άσχημα ματς. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί ψηλά και να σκοράρουμε. Δεν ήταν φυσιολογικές αυτές οι ήττες... Πρέπει να το ξεπεράσουμε. Πρέπει να συγχαρούμε τον αντίπαλο".Για το πότε περιμένει να δει αγωνιστική βελτίωση εκτός έδρας: "Είμαστε έτοιμοι. Δεν θέλω να μείνω στο 1-0. Μένω στο ότι κάναμε ευκαιρίες... Όλα οφείλονται στο ότι δεν είχαμε επιτυχία στην επίθεση. Μετά το 1-0 είχαμε την ευκαιρία του Πάντελιτς, όμως χάθηκε... Εμείς δίνουμε βάση στην εικόνα που παρουσιάζουμε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Σήμερα κάτι κάναμε λάθος! Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν σημεία που μας κοστίζουν".

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι soft εκτός έδρας: Σήμερα δεν ήταν ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια. Ψηλά δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Επαναλαμβάνω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας. Δυστυχώς χάσαμε...".

Η ΑΕΚ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...