ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Οι 10 πληγές του Ολυμπιακού...

 Οι 10 πληγές του Ολυμπιακού...
Ο Ολυμπιακός προβληματίζει από το βράδυ του Σαββάτου ακόμα και τους πιο αισιόδοξους φίλους του, αφού η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξε να πέφτει ξανά στα ίδια λάθη (βλέπε Παναθηναϊκό), να μην έχει σωστό πλάνο και το σημαντικότερο να μη δείχνει το απαιτούμενο πάθος που χρειάζεται ένα ντέρμπι κόντρα στην «Ένωση»...
Πάθος που πριν από λίγα χρόνια ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας των Πειραιωτών. Το gazzetta.gr αναλύει τις 10 πληγές του Ολυμπιακού...

1. Εμμονές Βαλβέρδε, part 1...

Είναι γνωστό στα... πέρατα της γης ότι ο εκάστοτε προπονητής έχει τα «αγαπημένα του παιδιά», τα οποία δουλεύουν γι' αυτόν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και τα δίνουν όλα για τον τεχνικό που τους πιστεύει.
Μία ανάλογη περίπτωση είναι και ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος πάντως δείχνει να μη στέκεται καλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, λοιπόν, χρεώνει στον Βαλβέρδε τη συνεχή χρησιμοποιήση του συμπατριώτη του, ενώ για να αγωνιστεί ο Φουστέρ δεν είναι δα και λίγες οι αλχημείες που πρέπει να γίνουν, ενώ το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ, όπως και με τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρώην μεσοεπιθετικός της Βιγιαρεάλ δεν φάνηκε στο γήπεδο.
Η επιμονή του Ερνέστο στη χρησιμοποίησή του πλέον έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Φουστέρ, ο οποίος στην τελική παίζει αυτό που... ξέρει!

2. «Σύνελθε, Ντουντού...»

Ο Ντουντού Σεαρένσε δεν είναι σε καμιά περίπτωση ο ποδοσφαιριστής που θα επωμιστεί το βάρος του κέντρου και στα τελευταία παιχνίδια εμφανίζεται κάτω του μετρίου. Λίγο η περσινή κακή του χρονιά, λίγο τα... δελτία Τύπου στο Twitter όπου διατηρεί προσωπικό λογαριασμό, λίγο και το χθεσινό χαμένο πέναλτι είναι κάποιες από τις ανορθογραφίες που του καταμαρτυρούν οι φίλοι των Πειραιωτών. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος είναι ο αρχηγός της ομάδας, αλλά στα παιχνίδια μόνο αυτό δεν... φαίνεται, αφού ο 27χρονος μέσος εμφανίζεται πολύ... αέρινος, ειδικά σε ντέρμπι που πρέπει να «βράζει» και να παρασύρει μαζί του και τους συμπαίκτες του...

3. Αντί για πίεση, ανέβαινε ο Δέλλας!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε το είχε πει τις παραμονές της αναμέτρησης με την ΑΕΚ... «Αν πιέσουμε θα σκοράρουμε», είχε τονίσει στους ποδοσφαιριστές του ο Βάσκος αλλά απ' ό,τι φάνηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οι Πειραιώτες έδωσαν πολύ χώρο στην ΑΕΚ, με συνέπεια να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ, όχι όμως να κυριαρχήσουν στο ντέρμπι.
Ουσιαστικά τα πρώτα 45' πετάχτηκαν στα σκουπίδια, αφού υπήρχαν στιγμές που αντί για πίεση που ζητά ο Βαλβέρδε, ο Τραϊανός Δέλλας κέρδιζε μέτρα με την μπάλα και κατέβαινε ως το κέντρο του γηπέδου... ανενόχλητος.

4. «Τραυματικές» μνήμες επιστρέφουν...

Το τελευταίο θύμα των θλάσεων ήταν ο Άλμπερτ Ριέρα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τη δεδομένη στιγμή που γράφεται το άρθρο οι εγκαταστάσεις του Ρέντη θυμίζουν... νοσοκομείο, αφού εκτός έχουν τεθεί οι Βασίλης Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Όλοφ Μέλμπεργκ, Γιώργος Γκαλίτσιος, ενώ τις προηγούμενες μέρες αποθεραπεύτηκε ο Άριελ Ιμπαγάσα.
Πλέον, το πρόβλημα των τραυματισμών είναι φανερό και κάτι πρέπει να γίνει στου Ρέντη, αφού κανείς στον Ολυμπιακό δεν θέλει να ζήσει φαινόμενα της περσινής σεζόν που σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών είχαν τεθεί εκτός από μυϊκούς τραυματισμούς. Μάλιστα όλα τα παραπάνω σε μία χρονιά όχι και τόσο επιβαρυντική, αφού ο Ολυμπιακός δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

5. Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός...

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους φίλους του Ολυμπιακού είναι η έλλειψη πάθους, δύναμης, θέλησης. Όπως και με τον Παναθηναϊκό, έτσι και απέναντι στην ΑΕΚ οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» δεν έδειξαν τη διάθεση προηγούμενων ετών να υπερισχύσουν απέναντι στους αντιπάλους τους, να κερδίσουν το ματς με τσαγανό, να δείξουν θέληση για το αποτέλεσμα.
Απεναντίας, πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που πολλοί ποδοσφαιριστές του συλλόγου την έχουν δει... κάπως και δεν βάζουν το πόδι τους στη φωτιά, δείχνουν έλλειψη πάθους.
«Ας προσπαθούσαν τουλάχιστον κι ας έχαναν, τουλάχιστον να ιδρώσουν τη φανέλα, να μπουν μέσα και να φάνε σίδερα», εξέφραζαν με λύπη πολλοί φίλοι της ομάδας του Λιμανιού μετά τη λήξη της αναμέτρησης...
Η αλήθεια είναι ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι πολύ light σαν ομάδα, κάτι που φαίνεται και από τον αριθμό των φάουλ που έχει κάνει σε αντίπαλους σε σχέση με άλλες σεζόν.

6. Επειγόντως γρήγορο χαφ...

Το κέντρο του Ολυμπιακού δεν φαίνεται ικανό να αναχαιτίσει τον αντίπαλο, να βγει γρήγορα στην κόντρα σε δύσκολα ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Ο Μοϊσές Ουρτάδο είναι αργός, ταλαιπωρήθηκε από κάποια προβλήματα τραυματισμών, ίσως να μην είναι στο 100% των δυνάμεών του, φαντάζει όμως πολύ δυσκίνητος τη δεδομένη περίοδο και το χειρότερο είναι ότι μαζί με τον Ντουντού στα χαφ λείπει η σπιρτάδα, η εκρηκτικότητα, γεγονός που κάνει επιτακτική την απόκτηση αμυντικού χαφ την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για τους «ερυθρόλευκους».

7. Θέλει δουλειά το «δίδυμο»...

Η επιθυμία όλων των φίλων του Ολυμπιακού είναι να δουν τον Μάρκο Πάντελιτς στην ίδια ενδεκάδα με τον Κέβιν Μιραλάς σε ένα σύστημα που θα παραπέμπει σε 4-4-2. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Βαλβέρδε προτίμησε να περάσει τον Βέλγο άσο στην αριστερή πτέρυγα των Πειραιωτών και μόνο στο τέλος οι δυο τους αγωνίστηκαν στην κορυφή της επίθεσης.
Πάντως, στη φάση του 95', όπου ο Πάντελιτς βγαίνει σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Αραμπατζή, σουτάρει στα... περιστέρια, ενώ είχε τη λύση της πάσας στον αφύλαχτο Μιραλάς, κάτι που ίσως φανερώνει την ασυνεννοησία μεταξύ των δύο επιθετικών, καθώς δεν είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται ο ένας στο πλευρό του άλλου στη γραμμή κρούσης...

8. Πού είναι ο «Τζόλε», πού είναι ο Ζιοβάνι...

Καλώς ή κακώς (μάλλον το δεύτερο), στον Ολυμπιακό πλέον δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που να ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα, ιδίως στα ντέρμπι. Ηγέτες όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Ριβάλντο, ο Ζιοβάνι, ο Καρεμπέ, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ή ο Γρηγόρης Γεωργάτος, δεν υπάρχουν πια στην ομάδα για να πάρουν το βάρος στις πλάτες τους.
Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό πάντως είναι ότι δεν φαίνεται να διακρίνοται οι... επόμενοι στον ορίζοντα, αφού για τον Ντουντού αναφερθήκαμε πιο πάνω, ο Ιμπαγάσα είναι δυστυχώς μεγάλος στην ηλικία, ενώ οι Ριέρα, Ρόμενταλ δεν έχουν δείξει αυτά για τα οποία αποκτήθηκαν.
Σίγουρα ο Κέβιν Μιραλάς έχει όλα τα φόντα για να γίνει η σημαία των Πειραιωτών, αλλά πρέπει να του δοθεί χρόνος και να δώσει ο ίδιος τα διαπιστευτήριά του. Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να... μείνει στην ομάδα και ο Ολυμπιακός να τον αγοράσει...

9. Εμμονές Βαλβέρδε, part 2!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε δείξει από την πρώτη σεζόν στο Λιμάνι ότι αν δεν έχει εμπιστοσύνη σε κάποιον ποδοσφαιριστή δεν... χαρίζει κάστανα. Έτσι λοιπόν και φέτος, παίκτες σαν τον Κώστα Μήτρογλου, Γιώργο Γκαλίτσιο, Ζαουάντ Ζαϊρί αλλά και Κριστιάν Νέμεθ δεν έχουν συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών και ειδικά οι 3 πρώτοι, όπως λένε οι πληροφορίες, μετρούν μέρες στον Ολυμπιακό.
Συν τοις άλλοις, πολλοί λένε ότι ο Βαλβέρδε έχει γίνει πλέον αρκετά προβλέψιμος στις αλλαγές που πραγματοποιεί και οι αντίπαλοι προπονητές έχουν βρει τρόπο να τον παγιδεύουν...

10. Στα κρίσιμα δεν τραβάει...

Όπως έχει γραφτεί και στο Editorial του gazzetta.gr, ο Ολυμπιακός έχει δώσει στην ουσία 4 κρίσιμα ματς, στα οποία το πρόσημο ήταν απόλυτα αρνητικό!
Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ηρακλής, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συμπληρώνουν το παζλ της γκρίνιας, αφού πρόκειται για παιχνίδια όπου οι Πειραιώτες δεν πήραν ούτε βαθμό, ενώ η ήττα από τους Ισραηλινούς σήμανε και τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση... Προσθέστε ότι μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός δεν έχει δείξει την απόλυτη σταθερότητα σε απόδοση κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος (σε ματς με Άρη, Πανσερραϊκό) και το παζλ συμπληρώνεται...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...