ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Συνθήματα στα έδρανα της Βουλής!

Συνθήματα στα έδρανα της Βουλής!
Κι όμως συνέβη κι αυτό. Στα έδρανα της Βουλής βρέθηκαν χαραγμένα συνθήματα ομάδων! Του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ! Χαραγμένα μάλιστα με αιχμηρό αντικείμενο!Ο βουλευτής Νάσος Αλευράς το αποκάλυψε και έπειτα από μία σύντομη έρευνα αποδείχθηκε τι είχε συμβεί...

Διαβάστε το θέμα στο newsday.gr
Read more!

Μότζι κατά Μίλαν και Ίντερ!

Μότζι κατά Μίλαν και Ίντερ!
Τα διαιτητικά λάθη υπέρ της Μίλαν και της Ίντερ προκάλεσαν την αντίδραση και του Λουτσιάνο Μότζι, που τόνισε ότι οι δύο ομάδες του Μιλάνου ελέγχουν πλήρως το ποδόσφαιρο.«Είχα προβλέψει από το 2006 πώς θα εξελισσόταν το ποδόσφαιρο στην Ιταλία. Είχα πει ότι θα περνούσε στα χέρια των δύο ομάδων του Μιλάνου, οι οποίες θα μοιράζονταν τις νίκες», τόνισε αρχικά ο Λουτσιάνο Μότζι βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη Μίλαν με την Ίντερ, ξεχνώντας προφανώς ότι οι Ροσονέρι δεν κατέκτησαν τίποτα αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια!

«Πλέον οι δυο τους μοιράζονται χάρες από τους διαιτητές και αυτό φάνηκε από την τελευταία αγωνιστική, στην οποία κέρδισαν με αντικανονικά γκολ (σ.σ. γκολ με το χέρι ο Ρομπίνιο, οφσάιντ ο Ρανόκια στο 1-0 της Ίντερ)», συνέχισε ο Μότζι και θυμήθηκε πάλι τη Γιουβέντους.

«Αν η δική μου Γιουβέντους είχε κερδίσει με αυτό τον τρόπο, όλοι θα μιλούσαν για σκάνδαλο, αλλά τώρα τα ΜΜΕ στην Ιταλία είναι πολύ ήσυχα για αυτά που έγιναν το Σαββατοκύριακο», ήταν τα λόγια του Μότζι.

Ο άλλοτε παράγοντας της Γιούβε αναφέρθηκε και στην απόφαση του 2006 αλλά και στη δίκη της Νάπολι που συνεχίζεται: «Αυτό που έγινε ήταν απολύτως άδικο και δεν άξιζε σε μία χώρα όπως η Ιταλία. Θα παλέψω μέχρι τέλος για να απονεμηθεί η δικαιοσύνη και σε όλους αυτούς που η ζωή τους καταστράφηκε από εκείνη τη σκανδαλώδη απόφαση», κατέληξε ο Μότζι...
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

O Πάντελιτς για όλους και για όλα!

O Πάντελιτς για όλους και για όλα!
Ενθουσιασμένος για τη νίκη στο ντέρμπι ο Μάρκο Πάντελιτς στάθηκε και στα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του ματς, τονίζοντας πως ήταν κακή στιγμή και πως οι «ερυθρόλευκοι» προστάτευσαν τους «πράσινους».O Mάρκο Πάντελιτς μίλησε στην ιστοσελίδα B92

Για την εμπειρία του στο ντέρμπι

«Τα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι κάτι το απίστευτο. Αν δεν παίξεις σε αυτό το ματς δεν μπορείς να καταλάβεις, είναι πραγματικά σπουδαίο συναίσθημα, κάθε ποδοσφαιριστής που αγαπά το ποδόσφαιρο θέλει να παίξει τέτοια ματς μπροστά στους οπαδούς για να τα δώσει όλα, όπου υπάρχει ένταση και πάθος».

Για την ατμόσφαιρα, αλλά και τη σύγκριση με το ντέρμπι στη Σερβία:

«Παίξαμε το μεγάλο ντέρμπι στην Ελλάδα και η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά πολύ καυτή. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Όπως και στη Σερβία, είναι μια κόλαση. Θυμάμαι τα ντέρμπι του Αστέρα με την Παρτίζαν και πιστεύω πως είναι καλύτερο για το γεγονός πως υπάρχουν οπαδοί και των δυο ομάδων στις κερκίδες».

Για τη μάχη του τίτλου:

«Ακόμα και πριν από το ντέρμπι η διαφορά ήταν στους 7 βαθμούς, αν δεν κερδίζαμε θα ήταν μικρότερη η διαφορά, αλλά και πάλι θα ήταν δύσκολο να μας φτάσουν. Ο αγώνας δεν θα έκρινε τον τίτλο, νομίζω πως είναι σαφές πως φέτος είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί στο ντέρμπι να μην παίχθηκε υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, αλλά ήταν ένα ντέρμπι. Είναι φυσιολογικό να είναι θυμωμένοι και αγανακτισμένοι, και φυσικά το περιστατικό στο τέλος δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να αμφισβητείται το πρωτάθλημα στο σύνολό του».


Για την εισβολή των οπαδών στο γήπεδο:

«Ειλικρινά, πιστεύω πως οι οπαδοί μας ήθελαν διακαώς τη νίκη στο ντέρμπι μετά και τις ήττες μας με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Γι' αυτό και ήθελαν έτσι τη νίκη. Μπήκε το γκολ και υπήρξε έκρηξη ενθουσιασμού. Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι οπαδοί εισήλθαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν και δεν είχαν την πρόθεση να χτυπήσουν κανέναν παίκτη.

Ωστόσο, σε κάθε τέτοια γεγονότα υπάρχουν οι λάθος στιγμές και οι λάθος ενέργειες, έτσι ήταν και αυτή τη φορά. Εμείς προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και χαίρομαι που κανένας από αυτούς δεν είχε σοβαρές συνέπειες.

Γι' αυτό είμαι υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου, τον εαυτό μου και που είχαμε την ευκαιρία να τους υπερασπιστούμε. Τέτοιες σκηνές δεν πρόκειται να επαναληφθούν και νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στο γήπεδο για να δουν μπάλα».

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό:
«Αισθάνομαι πολύ καλά στην Αθήνα, είμαι σε ένα φανταστικό κλαμπ και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ήταν ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Υπάρχει οργάνωση, η ζωή είναι πολύ καλή και έτσι είμαι ικανοποιημένος».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κρίνεται του Καϊμακόγλου


Κρίσιμη είναι η αυριανή ημέρα σχετικά με τη συμμετοχή του Κώστα Καϊμακόγλου στην αναμέτρηση της Τετάρτης (23/2, 7μ.μ.) με τη Λιέτουβος Ρίτας.

Ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις, αφού τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε το πρωί, τον οδήγησαν στο παρκέ. Πάντως, η οριστική απόφαση για τη συμμετοχή του ή όχι στο ματς με τους Λιθουανούς στο ΟΑΚΑ θα ληφθεί αύριο.

Εφόσον καταφέρει και προπονηθεί εκ νέου δίχως ενοχλήσεις θα τεθεί στη διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση θα καθυστερήσει κι άλλο. Μοναδικός απόντας από την σημερινή προπόνηση ήταν ο Άλεκς Μάριτς, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ: «Η συνέντευξη Τύπου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την αναμέτρηση με τη Λιέτουβος Ρίτας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 4μ.μ. στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ».

Πηγή gazzetta.gr


Read more!

Χωρίς Κέσελ στην Πόλη

Χωρίς Κέσελ στην Πόλη
Ο Μάρκο Κέσελ δεν κατάφερε να προπονηθεί το απόγευμα της Δευτέρας και έτσι δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για τον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ. Λίγες πιθανότητες να προλάβει ο Χαλπερίν.Το διάστρεμμα που υπέστη ο Σέρβος φόργουορντ στο ματς με τον Ίκαρο Καλλιθέας δεν δείχνει πως έχει υποχωρήσει και για αυτό θα μείνει εκτός. Ο αγώνας δρόμου που έκανε το τελευταίο διάστημα για να προλάβει τον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ δεν φαίνεται πως δικαιώθηκε και έτσι θα μείνει εκτός για να προφυλαχθεί.

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν βρίσκεται σε λίγο καλύτερη κατάσταση, καθώς συμμετείχε σε μικρό μέρος της προπόνησης του Ολυμπιακού. Ο Ισραηλινός γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κάκωση στους κοιλιακούς που τον ταλαιπωρεί την τελευταία εβδομάδα. Ελπίζει να μπορέσει να προπονηθεί την Τετάρτη για να ταξιδέψει στην Τουρκία, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Mea culpa» από Μαρινάκη!

«Mea culpa» από Μαρινάκη!
Βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει μετά τις δηλώσεις του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης με γραπτή του δήλωση αναγνωρίζει τα λάθη του και καλεί τον Γόντικα σε συνάντηση για την εξεύρεση λύσεων!Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης:

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό δεν κρύφτηκα ποτέ. Στις δύσκολες στιγμές της ομάδας μας ήμουν, είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Ο στόχος μου ήταν και παραμένει διπλός, να επανέλθει ο Ολυμπιακός στην κορυφή και να επιλυθούν προβλήματα που επί δεκαετίες μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν, 6 μήνες μόλις μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, να επιχειρούν κάποιοι να μου χρεώσουν όλα τα κακώς κείμενα.

Το Σάββατο το βράδυ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κατέβηκα στα αποδυτήρια να συγχαρώ την ομάδα μου. Στη συνέχεια έκανα δηλώσεις, οι οποίες έγιναν κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση και χωρίς να έχω ακόμη πλήρη εικόνα, κακώς, για το τι συνέβη μετά τη λήξη του αγώνα.

Οι δηλώσεις μου αυτές ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ. Όπως έκανα μέχρι τώρα, αναλαμβάνω τις ατομικές μου ευθύνες. Καλώ άμεσα τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού σε συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε κοινά σημεία, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να προβούμε σε κοινή ανακοίνωση».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Δεν θα περάσει στο «ντούκου» το χτύπημα Ριέρα!

Πολύ πιθανή, εκτός από αυτή της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, είναι η τιμωρία τουΣίτο Ριέρα και από τον ίδιο τον Πανιώνιο! 
Δεν θα περάσει στο «ντούκου» το χτύπημα Ριέρα!


Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι δυσαρεστημένοι με τον Ισπανό για το γεγονός ότι χτύπησε τον Παντελή Καφέ κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και θεωρείται δεδομένο ότι θα τιμωρηθεί, είτε με υψηλό χρηματικό πρόστιμο, ακόμα και με τιμωρία κάποιων αγωνιστικών! 

Κύκλοι της ΠΑΕ ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «δεν θα περάσει έτσι» η κίνηση του Ριέρα να ρίξει γροθιά στον μέσο της Ένωσης και μάλιστα, σε έναν παίκτη που δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην καριέρα του. 

Ωστόσο, πρόθεση και επιθυμία του Γεράσιμου Βεντούρη, αλλά και των υπόλοιπων διοικούντων την ΠΑΕ, είναι να μην παρθούν γρήγορες αποφάσεις. 

Το θέμα θα ξεκαθαρίσει την Παρασκευή, όταν και θα επιστρέψει από το εξωτερικό ο κ. Βεντούρης. 

 

Πηγή sport-fm Read more!

«Αν δεν ρισκάρεις, δεν πετυχαίνεις»

«Αν δεν ρισκάρεις, δεν πετυχαίνεις»Έναν ΠΑΟΚ αποφασισμένο να ρισκάρει και να τα παίξει όλα για όλα τόνισε πως θα παρατάξει αύριο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Λουζνίκι» ο Μάκης Χάβος. 

Το 0-1 της Τούμπας και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη ρωσική πρωτεύουσα κάνουν διπλά δύσκολη την «αποστολή» που έχουν να φέρουν εις πέρας οι Θεσσαλονικείς προκειμένου να προκριθούν στον επόμενο γύρο του Europa League, με τον προπονητή του «Δικέφαλου του Βορρά» να δηλώνει πως «αν δεν ρισκάρεις, δεν πετυχαίνεις μεγάλα πράγματα. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Να σταματήσει το πρωτάθλημα»!

«Να σταματήσει το πρωτάθλημα»!
Δραστικά μέτρα για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο προτείνει η ΑΕΚ! 

Σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, η «Ένωση» πρότεινε την αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ληφθούν αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου! 

Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να προτείνει -προς αυτή την κατεύθυνση- ακόμα και τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα Κύπελλα Ευρώπης. 

Τα απίστευτα γεγονότα του Σαβ/κου και τα εκτεταμένα επακόλουθά τους (επίθεση στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, μαχαίρωμα οπαδού, αντιδράσεις στην ΕΡΤ) δεν θεωρούνται από την «Ένωση» μόνο σημάδια εκτόνωσης -αλλά και ενδείξεις του ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα. 

Γι’ αυτό το λόγο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σταύρος Αδαμίδης με τον κ. Μπιτσαξή του έθεσε υπόψη το ενδεχόμενο να ανασταλεί το πρωτάθλημα, μέχρι τουλάχιστον να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση. Η συγκεκριμένη πρόταση, μάλιστα, αναμένεται να πάρει και επίσημη μορφή, μέσω σχετικού υπομνήματος που θα στείλει η ΠΑΕ. 

Kύκλοi της τελευταίας, δε, διαρρέουν πως εξετάζεται ακόμα και πρόταση αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μέχρι να ληφθούν μέτρα που δεν θα επιτρέπουν φαινόμενα σαν κι αυτά των τελευταίων ημερών.

Πηγή sport-fm Read more!

«Προσχηματική συγγνώμη»

Δεν φάνηκε να… πείθεται από τη «συγγνώμη» του Βαγγέλη Μαρινάκη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με ανακοίνωσή της, παρότι χαρακτηρίζει θετικό βήμα τη μεταμέλεια που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρει πως η συγγνώμη του είναι προσχηματική και αφορά μόνο τα λεγόμενα κι όχι τις πράξεις του. 
«Προσχηματική συγγνώμη»


Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η έστω και μερική αναγνώριση του σφάλματος εκ μέρους του κ. Μαρινάκη συνιστά ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης. Ούτως ή άλλως, η αποφυγή των ακροτήτων αποτελεί για τον Παναθηναϊκό δεδομένα και αποδεδειγμένα προτεραιότητα. 

Δεδομένου ομως ότι ο κ. Μαρινάκης χθες το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την επομένη του παιχνιδιού, επανέλαβε τις ίδιες δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί το Σάββατο «κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση», και επειδή στην ανακοίνωσή του αναφέρεται μόνο στις δηλώσεις του και όχι και σε όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια από τον ίδιο και τη συνοδεία του και τα οποία προφανώς αποτελούν το σοβαρότερο και πλέον κατακριτέο σκέλος της όλης συμπεριφοράς του, θεωρούμε τη συγγνώμη του προσχηματική και απόρροια της κατακραυγής που προσωπικά γνώρισε από το σύνολο της φίλαθλης Ελλάδας. 

Η ταχεία και αμερόληπτη απόδοση ευθυνών και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων είναι ο καλύτερος τρόπος εξομάλυνσης της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, καθώς εμπεδώνει την εντύπωση πως λειτουργούν οι θεσμοί και υπάρχει μια αίσθηση απονομής δικαιοσύνης. 

Πιστεύουμε πως το καλύτερο πλαίσιο συνάντησης και συζήτησης είναι τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, καθώς είναι σαφές πως το πρόβλημα ξεπερνά τα στενά πλαίσια της αντιπαράθεσης Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και αγγίζει το σύνολο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και του Ελληνικού Αθλητισμού. 

Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Super League προκειμένου αφενός να συζητηθούν τα όσα έγιναν και αφετέρου να τεθούν επί τάπητος οι 

όποιες προτάσεις για την άμεση βελτίωση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου».
Πηγή sport-fm Read more!

Μαρινάκης: «Αναγνωρίζω το λάθος μου»

Μαρινάκης: «Αναγνωρίζω το λάθος μου»
Σημαντικό βήμα για την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, με μία ειλικρινή και αντρίκια τοποθέτηση. «Οι δηλώσεις μου ήταν λάθος το οποίο αναγνωρίζω», αναφέρει, ενώ καλεί σε συνάντηση τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα. 

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση: 

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό δεν κρύφτηκα ποτέ. Στις δύσκολες στιγμές της ομάδας μας, ήμουν, είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Ο στόχος μου ήταν και παραμένει διπλός, να επανέλθει ο Ολυμπιακός στην κορυφή και να επιλυθούν προβλήματα που επί δεκαετίες μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν 6 μήνες μόλις μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, να επιχειρούν κάποιοι να μου χρεώσουν όλα τα κακώς κείμενα. 

Το Σάββατο το βράδυ αμέσως μετα την λήξη του αγώνα κατέβηκα στα αποδυτήρια να συγχαρώ την ομάδα μου. Στην συνέχεια έκανα δηλώσεις, οι οποίες έγιναν κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση και χωρίς να έχω ακόμη πλήρη εικόνα, κακώς, για το τι συνέβη μετά την λήξη του αγώνα. 

Οι δηλώσεις μου αυτές ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ. Όπως έκανα μέχρι τώρα αναλαμβάνω τις ατομικές μου ευθύνες. Καλώ άμεσα τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού σε συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε κοινά σημεία ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και να προβούμε σε κοινή ανακοίνωση».

Πηγή sport-fm Read more!

Γκουαρδιόλα: Κορυφαία στην Ευρώπη η Ρεάλ

Γκουαρδιόλα: Κορυφαία στην Ευρώπη η Ρεάλ
Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουρδιόλα δήλωσε ότι η ομάδα του έδειξε την αξία της με τη νίκη της με 2-1 κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ τόνισε ότι ότι και να γίνει δεν θα αλλάξει η άποψη του για την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην AS:

«Αυτό που είδαμε απόψε είναι ακόμη μία απόδειξη του τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι παίκτες. Τώρα οτιδήποτε και να συμβεί στο τέλος της σεζόν, τίποτα δεν θα αλλάξει τη γνώμη που έχω για αυτούς τους παίκτες. Αντιμετωπίσαμε τους αντιπάλους μας πολλές φορές και πάντα προσπαθούμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Κάποιοι παίκτες είναι πάντα εκεί, αλλά προσπαθούμε να βρούμε ανωτερότητα απέναντι τους. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με έναν εξαίρετο προπονητή. Παίξαμε έναν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε ισορροπία στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Λέο, ψάξαμε για το αποτέλεσμα. Τώρα είμαστε πέντε πόντους μπροστά από μια εντυπωσιακή ομάδα και δεν βλέπω κάποια καλύτερη στην Ευρώπη από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για κρίση. Το ακούσαμε και πέρυσι όταν ήμασταν 12 βαθμούς μπροστά».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ρονάλντο: «Και τώρα Τσάμπιονς Λιγκ»

Ρονάλντο: «Και τώρα Τσάμπιονς Λιγκ»
Η Ρεάλ νίκησε τη Λεβάντε και πλέον στο προσκήνιο για την ομάδα υπάρχει το ματς Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λιόν, σύμφωνα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.«Δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ, γιατί η Λεβάντε είχε… παρκάρει ένα λεωφορείο! Ήταν σκληρό παιχνίδι στο τέλος, αλλά όλα πήγαν καλά. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και τώρα σκεφτόμαστε μόνο την Τρίτη, καθώς έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι».

Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Η Λιόν είναι μία μπερδεμένη ομάδα, δεν τα πηγαίνουν καλά στο εγχώριο πρωτάθλημα, όμως πάντα βρίσκονται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι θα πάμε για να παίξουμε καλά και ότι θα κερδίσουμε».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Για πάντα «Κόκκινος Διάβολος»!

Για πάντα «Κόκκινος Διάβολος»!
Για τα επόμενα τρία χρόνια ο Πατρίς Εβρά θα είναι κάτοικος Μάντσεστερ μιας και ανανέωσε το συμβόλαιο του με την αγγλική ομάδα μέχρι και το 2014.

Ο Γάλλος μπακ με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας,εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός αυτό τονίζοντας

«Από τη στιγμή που ήρθα στο Μάντσεστερ ένα όνειρο μου εκπληρώθηκε. Οι οπαδοί, οι συμπαίκτες μου, ο Σερ Άλεξ και όλο το προπονητικό τιμ, όλοι δουλεύουν για να κάνουν τη Γιουνάιτεντ το μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο. Έχω κερδίσει πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά θέλω ακόμη περισσότερα».

Για το γεγονός μίλησε και ο Σερ Άλεξ Φέργιουσον:

«Χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στον πλανήτη. Ο Πατρίς έχει εξελιχθεί σε έναν παίκτη-κλειδί, λόγω του χαρακτήρα του και της συμπεριφοράς του στα αποδυτήρια. Είναι υπέροχο που θα συνεχίσει στην ομάδα, καθώς το ταλέντο του και η εμπειρία του θα είναι σημαντικά για μας».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Απαραίτητος ο Μόντριτς»

«Απαραίτητος ο Μόντριτς»
Ούτε που θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να φύγει ο Λούκα Μόντριτς στο τέλος της σεζόν ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ. Ο Άγγλος τεχνικός χαρακτήρισε πολύτιμο τον Κροάτη μέσο.«Είναι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Αν θέλουμε να έχουμε μια δυνατή ομάδα, που να τερματίζει κάθε χρόνο σε μια από τις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας και να συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε δεν τίθεται θέμα πώλησης του Μόντριτς», δήλωσε ο Ρέντναπ.

Ο προπονητής της Τότεναμ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι υπόδειγμα επαγγελματία, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα και είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν αφήνεις έτσι εύκολα να φύγουν».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Μας στεναχώρησε όλους ο Ριέρα»

«Μας στεναχώρησε όλους ο Ριέρα»
Στο χτύπημα του Ριέρα, το οποίο δεν θα περάσει απαρατήρητο από τη διοίκηση, αναφέρθηκε ο Τάκης Λεμονής. Ο τεχνικός του Πανιωνίου μίλησε για τη μάχη της παραμονής, αλλά και για τα επεισόδια του ντέρμπι.Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sentra 103,3:

Για την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ:
«Είναι σημαντικός ο βαθμός έτσι πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και ιδιαίτερα όταν παίζεις απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Δεν έδειχνε το πρώτο ημίχρονο ότι θα άνοιγε το σκορ. Το παιχνίδι πήγαινε όπως θέλαμε να πάει. Δυστυχώς με τη λήξη του ημιχρόνου δεχθήκαμε γκολ. Έπρεπε λοιπόν να κινηθούμε πολύ πιο επιθετικά στην επανάληψη, χωρίς όμως να παίρνουμε ρίσκα, για να μη δεχθούμε δεύτερο γκολ. Αξίζαμε την ισοπαλία. Είχαμε και λίγο τύχη αυτή τη φορά».

Για τη μάχη της σωτηρίας: «Έτσι όπως είναι η βαθμολογία οι περισσότερες ομάδες που είναι στο ίδιο γκρουπ, ελπίζουν πως δεν θα πέσουν. Θέλει μεγάλη προσπάθεια. Δεν μου λέει τίποτα η διαφορά των τριών βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού».

Για το χτύπημα του Ριέρα στον Καφέ: «Στη διάρκεια του αγώνα κανένας δεν είδε τι έγινε. Αργά το βράδυ είδα σε στιγμιότυπα. Μας στεναχώρησε όλους και δεν θα περάσει απαρατήρητο από την ομάδα. Πρώτα πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση και τον παίκτη και να ακούσουμε και την εκδοχή του, αλλά σίγουρα δεν μας αρέσει να μας τα κάνουν και δεν μας αρέσει να τα κάνουμε».

Για τα επεισόδια στο ντέρμπι: «Εδώ και 30 χρόνια μόνο σχόλια κάνουμε. Να σας δώσω ένα παράδειγμα... Στη διάρκεια του αγώνα χθες, έβλεπα τα παιδάκια που πετούσαν τις μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Όσο το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της ΑΕΚ, έκαναν πολύ αργές κινήσεις. Με το που ισοφαρίσαμε, όλα γινόντουσαν γρήγορα. Δεν είναι μομφή για την ΑΕΚ. Κι εμείς και όλοι αυτά κάνουμε. Λέω για τη νοοτροπία που έχουμε καλλιεργήσει. Εκπαιδεύουμε ακόμα και αυτά τα μικρά παιδάκια. Έχω βαρεθεί να ακούω ευχές και συζητήσεις επί συζητήσεων. Ας κάνει ο καθένας το καλύτερο που μπορεί».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μαζί με τη Λιόν ο Γκοβού

Μαζί με τη Λιόν ο Γκοβού
Ο Σίντνεϊ Γκοβού αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της Λιόν με την Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ και τόνισε πως θα είναι υπέρ της γαλλικής ομάδας, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες.Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, μετά τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, μίλησε και αυτός στο Radio Monte Carlo για τη μεγάλη μάχη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης: «Δεν φοράω κασκόλ της Λιόν, αλλά είμαι μαζί τους. Για μένα οι πιθανότητες είναι 50-50. Αν και στα χαρτιά η Ρεάλ είναι πιο ισχυρή ομάδα, πιστεύω ότι η Λιόν μπορεί να την αντιμετωπίσει. Επίσης, σε έξι αγώνες με τη Ρεάλ ποτέ δεν έχει χάσει. Όσο πλησιάζει το ματς οι παίκτες θα είναι εντυπωσιασμένοι. Αν και οι δυο ομάδες έχουν αλλάξει δραματικά, μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί, όπως το έχουν κάνει και στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να το αποδείξουν και στην πράξη».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πιθανή αναβολή του τελικού

Πιθανή αναβολή του τελικού
Πιθανή θεωρείται πλέον η αναβολή του προσεχούς (6/3) τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, εξαιτίας του αρκούντως... φορτισμένου κλίματος που υπάρχει μετά το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των «αιωνίων».Οι αρμόδιες αρχές (σ.σ. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπουργείο Δικαιοσύνης και Αστυνομία) βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις επί του θέματος, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η τέλεση του αγώνα χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί η αναβολή του τελικού, τίθεται πλέον ζήτημα για την -υποψήφια- νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, καθώς οι δύο ομάδες θα πάρουν -κατά πάσα πιθανότητα- την πρόκριση για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας.

Read more!

Eρυθρόλευκο εξπρές!

Eρυθρόλευκο εξπρές!
Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι έφερε τους «ερυθρόλευκους» ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη των ρεκόρ που κυνηγά να σπάσει τη φετινή σεζόν και να γράψει ιστορία.Ας δούμε ποια είναι αυτά

1.Το σερί των 16 συνεχόμενων νικών. Αυτό το κατέχει ο Ολυμπιακός από τη σεζόν 2005/06/ Αυτή τη στιγμή μετράει 11 και αν τελειώσουν το πρωτάθλημα μόνο με νίκες θα φτάσουν τις 18.

2.Το ρεκόρ του απόλυτου στα εντός έδρας. Δηλαδή το 15 στα 15. Ο Ολυμπιακός δεν το έχει πετύχει ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία του κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν ο Άρης (1979) και η ΑΕΚ (1993). Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 11 στα 11 φέτος.

3.Το ρεκόρ των περισσότερων νικών. Σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών το ρεκόρ ανήκει στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2000/01, όταν και είχε τελειώσει τότε με 25 νίκες. Φέτος έχουν ήδη 20 και μπορούν να φτάσουν τις 27 στις αγωνιστικές που απομένουν.

4.Το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας όλων των εποχών. Σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών τι καλύτερο ρεκόρ ανήκει στον Ολυμπιακό της σεζόν 2008/09 του Ερνέστο Βαλβέρδε με 14 γκολ παθητικό, αλλά και στον Παναθηναϊκό του 1984. Σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών ο Ολυμπιακός του 1973 είχε δεχθεί 13 γκολ. Φέτος έχει παθητικό 11 γκολ και απομένουν 7 αγωνιστικές.

5.Το ρεκόρ της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο. Αυτό το κατέχει ο Παναθηναϊκός της σεζόν 1994/96 με +16 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει +10 από τους «πράσινους».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Νίνης: «Προμελετημένα επεισόδια»

Νίνης: «Προμελετημένα επεισόδια»
Ο Σωτήρης Νίνης μίλησε για όλα όσα έγιναν στο «Καραϊσκάκη». Ο μέσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα περιστατικά με Λέτο, Τοροσίδη, Μαρινάκη, Μητρόπουλο, τα «προμελετημένα» επεισόδια και την Αφρική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sentra 103,3:

Στην αρχή δεν είχαμε κανένα πρόβλημα .Το πρόβλημα ήρθε με την λήξη του αγώνα. Δεν υπήρχε καθόλου ασφάλεια.. Με το που τελείωσε το παιχνίδι τρέξαμε προς την φυσούνα... Είδα κάποιους συμπαίκτες μου, εγώ ο Λέτο και κάποια άλλα παιδιά και γίνεται όλό αυτό το σκηνικό... Βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι άντρες που έχουν κλείσει την φυσούνα και απέξω να χουν μείνει συμπαίκτες μου και να τρώνε μπουνιές, κλωτσιές...

Αφού υπάρχουν ακόμη και φωτογραφίες, πως γίνεται να βγαίνουν μερικοί άνθρωποι να λένε πως δεν έγινε τίποτα; Μπαίνουμε στα αποδυτήρια, γίνεται πανικός, ο Σαριέγκι και ο Σιμάο έχουν φάει μπουνιές και κλωτσιές... Υπήρχαν άνθρωποι από τον Ολυμπιακό, μερικοί προσπα΄θούσαν να βοηθήσουν, άλλοι κοιτούσαν, υπήρχε και αστυνομία και ασφάλεια

Εγώ εκείνη την ώρα έβλεπα μόνο σεκιουριτάδες μπροστά μου, λογικό είναι να μην προσέξεις ποιος είναι δίπλα σου... Εγώ είδα σεκιουριτάδες να είναι μπροστά στην πόρτα, όχι να δίνουν κλωτσιές...

Για τον Τοροσίδη: Είναι συμπαίκτης μου και στην Εθνική αλλά όπως παραδέχτηκε, η συμπεριφορά του ήταν προκλητική. Προκαλούσε πολύ με την συμπεριφορά του, απαράδεκτη συμπεριφορά για επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ο Φερέιρα πριν φύγουμε για τον αγώνα μας τόνισε να προσέξουμε την συμπεριφορά μας γιατί θα προκληθούμε...

Φεύγουν οι Λέτο μαζί με Τζιμπρίλ από το πούλμαν κι εμείς μαζί για να τους χωρίσουμε...Εχουν φύγει να βρουν τον Τοροσίδη, ήθελαν να ζητήσουν τον λόγο. Εγώ με τον Αλέξη (Τζόρβα) καταλαβαίνουμε τι γίνεται και πήγαμε μαζί να τους χωρίσουμε... Οτι κι αν γίνει μέσα στο παιχνίδι, έξω από το παιχνίδι είναι διαφορετικά. Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους και απ όλα... Κανένα πρόβλημα. Εχουμε μιλήσει με τον Τοροσίδη, έχει ζητήσει συγγνώμη. Εχει κλείσει η ιστορία με τον Βασίλη, έχει ζητήσει συγγνώμη. Πρέπει να μείνουμε στα άλλα πιο σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Για τα επεισόδια με τον Μαρινάκη: Βρήκαμε τον κ. Μαρινάκη στην έξοδο και μας ακολούθησε στα αποδυτήρια... Οι σεκιούριτι συγκράτησαν τους συμπαίκτες μου κι έχω μείνει εγώ με τον Αλέξη έξω από την πόρτα για να μην μπουν οι συμπαίκτες μου . Μετά από λίγο έρχεται ο κ. Μαρινάκης. Μου λέει τι θες εδώ; Του είπα ότι περιμένω και μου λέει φύγε από δω και με σπρώχνει...Ενας αστυνομικός με έσπρωξε, τους είπα ότι εγώ δεν φεύγω... Ο Λέτο φώναξε μόνο μια φορά "που είναι, που είναι"... Ημουν μπροστά στο δεύτερο επεισόδιο, έχω πάει στον διάδρομο να πάρω τους συμπαίκτες μου, ήταν γύρω στα 40 άτομα, εκεί δεν επιτέθηκε κάποιος σε παίκτη. Οπως φεύγαμε ο Αλέξης γύρισε και είπε "συγχαρητήρια"... Και ο Μαρινάκης απάντησε: «Φύγετε γιατί σας γ... σήμερα". Και τότε ο Αλέξης του είπε πως πόσο πίσω έχει πάει το ποδόσφαιρο...

Για το περιστατικό με τον Μητρόπουλο: Τότε φεύγουμε και πάμε στο πούλμαν και έρχεται ο Μητρόπουλος και μας βρίζει... Εγώ είπα μόνο "πρόσεχε πως μιλάς" και έγινε αυτό στο πούλμαν περνούσε και μας έβριζε...

Για το αν έχουν ηρεμήσει οι παίκτες του Παναθηναϊκού: Δεν έχουμε ηρεμήσει ακόμη... Δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε ακόμα... Η ένταση που χουμε μετά τον αγώνα είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχαμε κατά τη διάρκεια του ματς.

Για όσα έγιναν στην φυσούνα: Να πω εντάξει, η διαιτησία να πάει στο καλό, ήταν προμελετημένο αυτό που έγινε στην φυσούνα, αυτό είναι το χειρότερο, δεξν μπορεί οι αστυνομικοί να κοιτάνε και οι συμπαίκτες μου να τρώνε το ξύλ. Δεν γίνονται ούτε στην Αφρική αυτά τα πράγματα να μπαίνουν οπαδοί και να χτυπάνε τον Σισέ και τον Ζιλμπέρτο...

Για τον Σισέ: Εφόσον το έχει πει και το σκεφτόταν ήδη, νομίζω πως θα φύγει... Δεν υπάρχει λόγος να παίζουν τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα, θα ρωτήσουν αυτούς τους παίκτες και τι θα πουν;

Για το μέλλον και τι πρέπει να γίνει: Πολύ θα το θέλαμε να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή η ιστορία θα ξεχαστεί και οι υπεύθυνοι δεν θα λάβουν τα μέτρα τους... Για τους παράγοντες μιλάω όχι μόνο για τους υπεύθυνους της πολιτείας. Αν οι άνθρωποι που είναι μέσα φέρονται σαν χούλιγκαν, δεν υπάρχει μέλλον. Εφόσον δεν σέβονται ούτε τον Παναθηναϊκό, θα σεβαστούν τους μικρότερους; Εμείς τιμωρηθήκαμε για όσα έγιναν με τους οπαδούς μας...

Πιστεύω πως εκτός από το ότι πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και να αποδοθούν ευθύνες και επίσης όλα αυτά που λέω έχουν γίνει και τα ξέρουν όλοι πολύ καλά... Κάποιοι φοβούνται να μιλήσουν... Δεν ξέρω γιατί κάποιοι δεν επεμβαίνουν...

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Φάκελοι-βόμβες από Παναθηναϊκό!

Φάκελοι-βόμβες από Παναθηναϊκό!
Ο Δημήτρης Γόντικας ετοιμάζει φακέλους με όλο το αποδεικτικό υλικό από το «Καραϊσκάκης». Το gazzetta αποκαλύπτει ότι ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει μαζέψει υλικό και θα το στείλει σε όλα τα αρμόδια όργανα!

Ο Δημήτρης Γόντικας είχε δηλώσει από το βράδυ του Σαββάτου και μετά τη λήξη του μεγάλου ντέρμπι πως οι «πράσινοι» δεν θα αφήσουν να περάσουν έτσι αυτά που έγιναν στο φαληρικό στάδιο. Για αυτό το λόγο, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού» ετοιμάζει φακέλους και θα τους στείλει σε όλα τα αρμόδια όργανα, όπως είναι η UEFA, η ΕΠΟ, η αθλητική δικαιοσύνη αλλά και η Σούπερ Λιγκ.

Μάλιστα, μαζί με τους φακέλους όπου θα περιέρχουν οπτικοακουστικό υλικό (video, φωτογραφίες και δημοσιεύματα) θα κάνει και την πρόταση μομφής για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Πιάνει πάτο η ΑΕΚ

Πιάνει πάτο η ΑΕΚ
Οι αριθμοί πολλές φορές λένε την αλήθεια. Όπως παρουσιάζει το gazzetta, η φετινή ΑΕΚ με τις εννέα ήττες κάνει τη χειρότερη πορεία της τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ ήδη έχει ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ της μεγαλύτερης διαφοράς βαθμών από την κορυφή!

Εκτός από τις ήττες όμως η ΑΕΚ καταρρίπτει και άλλα ρεκόρ, αφού μετά την ισοπαλία απέναντι στον Πανιώνιο και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, έχει μείνει πλέον 26 βαθμούς πίσω από την κορυφή!

Συγκεκριμένα η Ένωση μετά το πέρας 23 αγωνιστικών έχει συγκεντρώσει 34 βαθμούς, την ίδια ώρα που ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει συγκομιδή 60 βαθμών! Η διαφορά αυτή των 26 βαθμών δεν συμβαίνει πρώτη φορά στην Ένωση, αφού και τη σεζόν 1999-00 ο Δικέφαλος είχε τερματίσει στην τρίτη θέση με 66 βαθμούς, την ώρα που ο Ολυμπιακός κατακτούσε το πρωτάθλημα με 92 πόντους.

Βέβαια, με δεδομένη την αγωνιστική κατρακύλα της ΑΕΚ και το γεγονός ότι υπάρχουν άλλες επτά αγωνιστικές, δεν αποκλείεται οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να το καταρρίψουν και αυτό το άσχημο ρεκόρ.

Πάντως, η Ένωση συνηθίζει, όταν η χρονιά δεν πάει καθόλου καλά, να δείχνει ένα τραγικό πρόσωπο που καταγράφεται ξεκάθαρα και στον βαθμολογικό πίνακα. Πριν από 15 χρόνια και τη σεζόν 1994-95 τερματίζει έχοντας 21 βαθμούς διαφορά από τον τότε πρωταθλητή Παναθηναϊκό (ΑΕΚ 62 ΠΑΟ 83), ενώ το 2004 η διαφορά της από την πρωταθλήτρια ομάδα (ο Παναθηναϊκός και τότε τερμάτισε πρώτος) ήταν μόλις 22 βαθμοί ( ΑΕΚ 55- ΠΑΟ 77).

Ρεκόρ και στις ήττες

Όσον αφορά τις ήττες, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει φτάσει αισίως τις 9 ήττες στο πρωτάθλημα, οκτώ αγωνιστικές πριν από τη λήξη του. Με την ήττα από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ ξεπέρασε το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ της την τελευταία 15ετία, το οποίο είχε σημειωθεί τη σεζόν 1999/00, όταν και είχε τελειώσει το πρωτάθλημα με 8 ήττες.

Η αμέσως χειρότερη επίδοση είχε σημειωθεί τις σεζόν 2003/04 και 2009/10 όπου είχε συνολικά 7 ήττες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το αρνητικό ρεκόρ της ΑΕΚ μπορεί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού συμπλήρωσε ήδη 9 ήττες έχοντας να δώσει ακόμα οκτώ αγώνες.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Θα θρηνήσουμε και αθλητές»

«Θα θρηνήσουμε και αθλητές»
Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για το ντέρμπι του Καραϊσκάκη, αλλά και την επίθεση στον Τοροσίδη. Ο μέσος του Παναθηναϊκού τόνισε πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και κάποια στιγμή θα υπάρχoυν και αθλητές θύματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Καραγκούνη στον ΒΗΜΑ FM 99,5:

Είναι δύσκολο για κάποιον που τα έζησε από μέσα να κρατήσει την ψυχραιμία του, αλλά, 48 ώρες μετά τι σκέπτεστε για όσα έγιναν το Σάββατο;

Δυστυχώς, τώρα που ξύπνησα το πρωί και διάβασα κάποια πράγματα, φοβάμαι ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει πάρα πολύ. Έγινε μια επίθεση στο σπίτι ενός συναδέλφου μας, προχθές που γυρίσαμε στην Παιανία μετά το παιχνίδι πρώτη φορά είδα τους οπαδούς μας σε τέτοια κατάσταση. Πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον. Μιλάμε για πράγματα που ακόμη κι εγώ τα βλέπω πρώτη φορά πλέον. Από τη μία οι οπαδοί να μας αποθεώνουν για το παιχνίδι και από την άλλη να μας απειλούν να μην ξαναπαίξουμε στην Εθνική ομάδα.

Πράγματα που και την κοινωνία και τον αθλητισμό τα φέρνουν πολλά χρόνια πίσω. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι, εσείς από την πλευρά σας, οι αθλητές, οι παράγοντες. Αλλά κάθε φορά τα ίδια λέμε και πλέον τα πράγματα έχουν ξεφύγει πάρα πολύ και δεν ξέρω τι πρέπει να σκεφθούμε αυτές τις στιγμές. Κάνουμε αυτή τη στιγμή μια προσπάθεια να παίξουμε ποδόσφαιρο. Εμένα δεν μου μένουν πολλά χρόνια και θέλω να συνεχίσουμε να παίζουμε αυτό που αγαπάμε. Αυτό είναι η δουλειά μας. Αλλά βλέπουμε ότι όλο αυτό που βιώνουμε είναι εκτός του αθλητισμού και δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει πραγματικά, τι πρέπει να γίνει για να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Υπήρξε επίθεση κατά των παικτών και της αποστολής του Παναθηναϊκού;

Υπήρχε μια συνοδεία σαν να πήγαινε ο Ομπάμα, σαν να είχε έρθει στην Ελλάδα. Ήταν 40 μηχανές της Αστυνομίας μπροστά και άλλες τόσες πίσω και αυτό φαντάζομαι ότι γίνεται και όταν έρχεται η αποστολή του Ολυμπιακού στο δικό μας γήπεδο. Η αποστολή όταν έφτασε στο γήπεδο δεν έγινε το παραμικρό. Αλλά αυτό, το κανονικό, το προφανές, έγινε θέμα συζήτησης. Καταλαβαίνετε λοιπόν πού έχουμε φτάσει. Αυτό που δεν έπρεπε να γίνει, ήταν αυτό που έγινε στο τέλος. Δηλαδή, αυτές οι σκηνές που κάνουν το γύρο του κόσμου, δεν είναι για κανέναν καλό, ούτε για τον Ολυμπιακό. Με ποιο σεβασμό θα μας αντιμετωπίζουν μετά; Πώς θα αντιμετωπίζουν την εθνική ομάδα; Είμαστε αυτή τη στιγμή 10η ομάδα στον κόσμο, έχουμε πάρει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχουμε γίνει μια οικογένεια ανάμεσά μας οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και βλέπουμε τώρα ότι πάμε να γυρίσουμε πάλι πίσω στα ίδια. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά σε καμία περίπτωση. Πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και μέσα στο γήπεδο βλέπουμε ότι ενώ σε παιχνίδι Champions League και στο γήπεδό μας δεν επιτρέπεται να πετάξεις ούτε ένα καπνογόνο, για δέκα λεπτά το παιχνίδι καθυστέρησε διότι η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Θα θρηνήσουμε και σε μας τους αθλητές κάποια στιγμή θύματα.

Οι ίδιοι οπαδοί έχουν άλλη συμπεριφορά στους αγώνες του Champions League, γιατί στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν ποινές...

Έχετε δίκιο. Έτσι είναι. Πραγματικά θα πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι. Και εμείς δεν ξέρουμε τώρα πού να αποτανθούμε. Ίσως και εγώ τώρα να μην είμαι αρεστός στους οπαδούς της ομάδας μου, αλλά ο συμπαίκτης μου στην Εθνική ομάδα, ο Τοροσίδης, έκανε λάθος στη συμπεριφορά του και το παραδέχθηκε. Αλλά με τι πίεση ζούμε, είναι ένα ντέρμπι, είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση. Μερικές φορές στην Ελλάδα φθάνει παραπάνω από τα όρια του κάθε αθλητή. Είναι δυσβάστακτο μερικές φορές αυτό το πράγμα.

Τι έγινε με τον Τοροσίδη;

Έγινε μεγάλη παραπληροφόρηση. Άκουσα χθες τον κ. Μώραλη, τον οποίο όσες φορές τον έχω ακούσει, θεωρώ ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, να λέει ότι πήγαμε οι τέσσερις διεθνείς του Παναθηναϊκού –ευτυχώς που βγήκε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού και τα λέει σωστά– να βρούμε δυόμισι ώρες μετά το παιχνίδι τον συμπαίκτη μας να τον χτυπήσουμε. Αν είναι δυνατόν. Και ο συμπαίκτης μας ο Λέτο που ήταν έξαλλος μετά το παιχνίδι, μετά την αψιμαχία που είχαν, και εμείς πήγαμε να τον συγκρατήσουμε να μη γίνει αυτό το πράγμα, γιατί είναι επαγγελματίες παίκτες. Και τελικά έγινε αυτό το πράγμα. Κατεβήκαμε από το λεωφορείο για να σταματήσει ό,τι έγινε και ευτυχώς τελικά δεν έγινε τίποτε. Είχε φύγει ο Τοροσίδης και ζήτησε βέβαια συγγνώμη προς τιμήν του, αλλά σας είπα ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει.

Ακούγονται φωνές ότι πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα...

Ακούγονται διάφορα πράγματα και εγώ, βέβαια, καταλαβαίνω τους οπαδούς μας, αλλά δεν είναι λύσεις όλες αυτές εν βρασμώ. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και να λέμε ότι έγιναν αυτά ή εκείνα. Και στο τέλος του παιχνιδιού δεν έπρεπε να γίνουν όλα αυτά...

Το ζητάμε σαν χάρη και εμείς οι αθλητές. Οι συνάδελφοί μας του Ολυμπιακού θα πάνε να παίξουν σε δυο βδομάδες στη Θεσσαλονίκη και όλη αυτή η έχθρα που δημιουργείται θα βγει πάνω τους. Γιατί να γίνεται όλο αυτό; Και μετά αυτό θα γίνει βεντέτα και θα βγει στο μπάσκετ, δεν έχει τέλος αυτό. Έχουμε φτάσε,ι στο Καραϊσκάκη με την εθνική ομάδα να μην έρχονται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και να έρχονται μεμονωμένοι, ευτυχώς, οπαδοί του Ολυμπιακού και να βρίζουν τους παίκτες της Εθνικής ομάδας που είναι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Η στάση της διοίκησης του Ολυμπιακού θα έπρεπε να είναι διαφορετική;

Θα έπρεπε να καταλάβουν και εκείνοι ότι δεν μπορεί να κερδίζει μόνο μία ομάδα και να μη γίνονται τελικά όλα αυτά...

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Πολυμετοχικός ξανά!

Πολυμετοχικός ξανά!
Eνωμένος σαν γροθιά εμφανίζεται και πάλι ο Παναθηναϊκός μετά τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη. Όλοι οι μέτοχοι (Πατέρας, Βγενόπουλος) κλήθηκαν στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο (17:00) για να πάρουν αποφάσεις.

Οι μέτοχοι του «τριφυλλιού» εξέφρασαν τα παράπονά τους για όσα κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Γόντικας είχε πολύωρες συζητήσεις με τους Τζίγκερ, Πατέρα, Πολέμη, Παύλο και Θανάση. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού άκουσε μεταξύ άλλων: «Ως εδώ, δεν πάει άλλο. Πρέπει να δράσουμε δυναμικά και να πάρουμε δραστικά μέτρα. Να φανεί η δύναμη του Παναθηναϊκού. Ακόμα και με τον πιο ακραίο τρόπο, σε νόμιμα πάντα πλαίσια. Οφείλουμε να ταράξουμε τα νερά. Διαφορετικά δεν θα αλλάξει τίποτα. Δεν γίνεται να το αφήσουμε έτσι».

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει σήμερα στις 17:00 θα δώσουν το «παρών» τόσο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όσο και ο Νικόλας Πατέρας, παρότι δεν είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ κλήθηκε και ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Μπογιές και μολότοφ σε «Τόρο»

Μπογιές και μολότοφ σε «Τόρο»
Τα μεθεόρτια του ντέρμπι συνεχίστηκαν και τo βράδυ της Κυριακής, καθώς άγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι του Βασίλη Τοροσίδη πετώντας μπογιές, μολότοφ και έσπασαν αυτοκίνητα στην πιλοτή!

Θύμα επίθεσης από ανεγκέφαλους έπεσε το σπίτι του Βασίλη Τοροσίδη. Αυτό που δεν γνώριζαν οι δράστες είναι ότι ο Έλληνας μπακ βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, εκμεταλλευόμενος το διήμερο ρεπό της ομάδας.

Παρ' όλα αυτά, δεν δίστασαν να πετάξουν μολότοφ και μπογιές στο σπίτι του, ενώ μάλιστα προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα στην πιλοτή της πολυκατοικίας, καθώς νόμιζαν πως κάποιο από αυτά ανήκει στον παίκτη του Ολυμπιακού. Ωστόσο, έσπασαν λάθος αυτοκίνητα, μια και ήταν άλλων ενοίκων της πολυκατοικίας...

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Θα πάω τους βάρβαρους στην UEFA»

«Θα πάω τους βάρβαρους στην UEFA»
Έτοιμος να προσφύγει στην UEFA είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ για όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού μιλώντας στον γαλλικό Τύπο χαρακτήρισε «βάρβαρους» τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εξοργισμένοι, κατευθείαν προς τα εμένα για να μου επιτεθούν. Ήμουν ο στόχος τους. Κάποιοι με χτύπησαν και εγώ απάντησα για να υπερασπίσω τον εαυτό μου. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι βάρβαροι», τόνισε στην L’ Equipe ο 29χρονος άσος.

Για να συμπληρώσει: «Είναι ντροπή. Δεν θα το αφήσω έτσι. Αυτή την εβδομάδα θα παραπονεθώ στην UEFA και σας λέω με βεβαιότητα ότι δεν θα τα παρατήσω», δήλωσε ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στη γαλλική εφημερίδα, ενώ για το ενδεχόμενο αποχώρησής του ήταν κάθετος. «Αυτό το καλοκαίρι θα φύγω, αυτό είναι σίγουρο».


«Ο Μαρινάκης είναι προκλητικός»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νικόλα Πατέρα για όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη. Ο Γάλλος φορ τόνισε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα το πληρώσει άσχημα, με τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού να του λέει πως δεν χρειάζεται να φύγει.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δεν έχει ξανά ζήσει παρόμοιες στιγμές στην καριέρα του και όπως αναφέρει η Sportday, λόγω της πολύ καλής σχέσης που έχει με τον Νικόλα Πατέρα τον πήρε τηλέφωνο για να του αναφέρει τα γεγονότα από το Φάληρο.

Ο Σισέ φέρεται να είπε στον Πατέρα: «Πρόεδρε, δεν ήσουν εκεί για να δεις τι συνέβη. Δεν θα πίστευες στα μάτια σου και στα αυτιά σου. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια πράγματα όπως αυτά που έγιναν με τη λήξη του αγώνα. Μας επιτέθηκαν και προσπάθησα να αμυνθώ».

Στη συνέχεια ο 29χρονος άσος ανέφερε για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη: «Είναι δυνατόν πρόεδρος αντίπαλης ομάδας να με βρίζει; Και εμένα και οποιονδήποτε συμπαίκτη μου ή ποδοσφαιριστή άλλου συλλόγου; Δεν σέβεται κι αυτό θα το πληρώσει άσχημα. Ο άνθρωπος αυτός είναι προκλητικός κι επικίνδυνος και θα δημιουργήσει πολλά άσχημα με τη συμπεριφορά του».

Από την πλευρά του ο μέτοχος του «τριφυλλιού» τού απάντησε: «Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά δεν χρειάζεται να λες ότι θα φύγεις. Ηρέμησε και θα δούμε τι θα γίνει. Εσύ κοίτα να δίνεις αυτό που μπορείς για την ομάδα και τον κόσμο που σε λατρεύει».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Στη λίστα του Χιμένεθ ο Αγιόθε

Στη λίστα του Χιμένεθ ο Αγιόθε

Μπορεί ακόμα το μέλλον του στην ΑΕΚ να μην είναι σίγουρο, αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ σχεδιάζει ήδη την επόμενη ημέρα. Μία θέση όπου πονάει η Ένωση είναι αυτή του αριστερού μπακ και το πρώτο όνομα που είναι στη λίστα του Ισπανού τεχνικού είναι του Αγιόθε της Μαγιόρκα.

Ο 28χρονος ακραίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αμείβεται με 275.000 το χρόνο και είναι απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο εξωτερικό και την Ελλάδα εάν ικανοποιηθεί οικονομικά.

Τη φετινή περίοδο ο Αγιόθε μετράει οκτώ συμμετοχές με τη Μαγιόρκα και από την πλευρά της ισπανικής ομάδας δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Από το 2008 ο 28χρονος Αγιόθε μετράει 56 συμμετοχές με τη φανέλα της Μαγιόρκα, ενώ πέρυσι ήταν βασικός και αναντικατάστατος μετρώντας 33 συμμετοχές.

Πριν από τη Μαγιόρκα αγωνίστηκε στην Τενερίφη (ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του) και τη Σανταντέρ.

Πηγή gazzetta
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...