ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Θέλει Ρεάλ ο Λουκάκου

Την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνο, εξέφρασε στα βελγικά ΜΜΕ ο άσος της Άντερλεχτ, Ρομέλου Λουκάκου.
Θέλει Ρεάλ ο Λουκάκου


Ο νεαρός άσος μιλώντας στην έκδοση DH τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ελπίζω κάποια ημέρα να δουλέψω με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ρεάλ  Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα; Χωρίς αμφιβολία θέλω Ρεάλ, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς».
Πηγή gazzeta
Read more!

Της Νορβηγίας το... στήσιμο!

Την απόπειρα «στησίματος» ενός αγώνα νορβηγικού πρωταθλήματος ομολόγησε ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» παράνομων ποδοσφαιρικών πράξεων, Άντε Σάπινα.
Της Νορβηγίας το... στήσιμο!

Ο Άντε Σάπινα, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως ο «εγκέφαλος» του δικτύου που έστηνε αγώνες κυρίως στη Γερμανία με τη βοήθεια του διαιτητή Ρόμπερτ Χόιτσερ, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, κατέθεσε ότι τον Οκτώβριο του 2009 συναντήθηκε με ένα μέλος του προπονητικού τιμ και ποδοσφαιριστές της Σάντεφιορντ, για να τους δώσει ποσό μεταξύ 60 και 70 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά προκειμένου να στήσουν τον αγώνα με τη Στάμπαεκ.
Η τελευταία επικράτησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με 3-1, αλλά σύμφωνα με τον Άντε Σάπινα το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό και τίποτα μεμπτό δεν υπήρξε.
Πηγή gazzeta Read more!

Φορλάν: «Δεν χρωστάω τίποτα στην Ατλέτικο»

Φορλάν: «Δεν χρωστάω τίποτα στην Ατλέτικο»
Ο πολυτιμότερος παίχτης του περασμένου Μουντιάλ, Ντιέγκο Φορλάν, υποστήριξε πως δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν, όπως και στην ομάδα του, Ατλέτικο Μαδρίτης και τονίζει πως πάντα τα δίνει όλα για ένα σκοπό.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός των «ροχιμπλάνκος» σε συνέντευξη που έδωσε στο Don Balonαναφέρθηκε στη ζωή του αλλά και στη σχέση του με τους οπαδούς της Ατλέτικο: «Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο εντός και εκτός γηπέδων. Με ενοχλεί όταν δεν έχουν υπομονή με την απόδοσή μου και με κριτικάρουν. Κρατάω πάντα τα καλά όμως. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν. Παίζω όπως μπορώ και δίνω το πάντα όσα έχω». Για τη φετινή πορεία της Ατλέτικο τόνισε: «Φέτος είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε και πάλι την έξοδό μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε να τερματίσουμε τρίτοι ή τέταρτοι».
Πηγή gazzeta Read more!

Μανιάτης: «Ευχαριστώ για την υποδοχή»

Με ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχτηκε ο κόσμος του Ολυμπιακού το νέο απόκτημα της ομάδας, Γιάννη Μανιάτη. Ο 24χρονος μπακ δήλωσε μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή αποφασισμένος να πετύχει στη νέα του ομάδα. 
Μανιάτης: «Ευχαριστώ για την υποδοχή»«Είμαι χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού από σήμερα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποδοχή που μου έκανε. Υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν αισθάνεται νευρικότητα για αυτό το νέο ξεκίνημα, απάντησε: «Άγχος έχει κάθε παίκτης που αλλάζει περιβάλλον». 

Παράλληλα, δεν ξέχασε τον Πανιώνιο: «Ευχαριστώ τον Πανιώνιο και εύχομαι να μείνει στη μεγάλη κατηγορία», δήλωσε.

Πηγή sport-fm Read more!

Ρέντναπ: «Συγχαρητήρια στην Έβερτον»

Ρέντναπ: «Συγχαρητήρια στην Έβερτον»
Η Τότεναμ ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας από την Έβερτον και ο προπονητής της πρώτης, Χάρι Ρέντναπ, κρατάει μόνο την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και να δίνει τα εύσημά του στον αντίπαλο.
«Στο πρώτο ημίχρονο βρεθήκαμε γρήγορα πίσω στο σκορ, όμως επιστρέψαμε και παίξαμε καλά. Μάλιστα θα μπορούσαμε να προηγηθούμε στο τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο όμως ημίχρονο δεν μπήκαμε δυνατά και δώσαμε την ευκαιρία στους αντίπαλους να κερδίσουν μέτρα. Τα συγχαρητήριά μου στην Έβερτον για την υπομονή και τη μεθοδικότητά της στο δεύτερο μέρος».
Πηγή gazzeta Read more!

«Ο Μέσι υπερέχει του Ρονάλντο»

Την πεποίθησή του πως ο Λιονέλ Μέσι έχει περισσότερη ποικιλία στο παιχνίδι του και είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, εξέφρασε ο θρύλος των «μπλαουγκράνα» Γιόχαν Κρόιφ.
«Ο Μέσι υπερέχει του Ρονάλντο»

Όπως δήλωσε ο σπουδαίος πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα στο France Football, ο Ρονάλντο έχει πολλές αρετές στο παιχνίδι του, αλλά ο Μέσι υπερέχει σε ποιότητα και ποικιλία: «Η δυνατότητα του Μέσι να κοντρολάρει την ταχύτητά του, η αίσθηση της θέσης που τον διακατέχει, είναι φυσικές αρετές. Για τον Ρονάλντο κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, καθώς ναι μεν είναι εκπληκτικός σε ό,τι έχει να κάνει με τη δύναμη, αλλά ο Μέσι μπορεί να σε ξαφνιάσει οποιαδήποτε στιγμή». Επίσης, ο Κρόιφ τόνισε πως η Μπάρτσα είναι στο σωστό δρόμο, καθώς τρεις παίχτες της -Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα- είναι υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα, έστω κι αν η ομάδα πέρσι δεν έφτασε καν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή gazzeta Read more!

Καλύτερος της δεκαετίας ο Μπουφόν

Καλύτερος τερματοφύλακας της δεκαετίας που μας πέρασε ψηφίστηκε ο Ιταλός τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Στατιστικών στο ποδόσφαιρο.
Καλύτερος της δεκαετίας ο Μπουφόν
Ο Ιταλός πορτιέρο έλαβε 182 πόντους στην ψηφοφορία, μόλις 5 μπροστά από τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος έλαβε το βραβείο για τον καλύτερο γκολκίπερ της χρονιάς για τρίτη συνεχόμενη φορά. Τρίτος στη λίστα ήταν ο Πετρ Τσεχ της Τσέλσι, ενώ ακολούθησαν Φαν ντερ Σαρ, Όλιβερ Καν, Ντίντα και Λέμαν.
Πηγή gazzeta Read more!

Κορυφαίος Σισέ

Μεταξύ των τριών καλύτερων Γάλλων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο εξωτερικό, τοποθετεί τον Τζιμπρίλ Σισέ του Παναθηναϊκού, ιστοσελίδα της πατρίδας του.


Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Τζιμπρίλ Σισέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το απίστευτο ποσοστό σκοραρίσματος που έχει στην ελληνική Superleague, δεν περνούν απαρατήρητα από τους συμπατριώτες του.
Η γαλλική ιστοσελίδα "maxifoot.fr" έκανε ένα αφιέρωμα για όλους τους Γάλλους που αγωνίζονται στο εξωτερικό, χωρίζοντάς τους σε κατηγορίες βάση της απόδοσής τους. Στην κατηγορία των τριών καλύτερων (Τop 3) λοιπόν, βρίσκεται και ο στράικερ του Παναθηναϊκού, μαζί με τους Σαμίρ Νασρί και Νταβίντ Τρεζεγκέ.
Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα:
"Αυτοί που έλαμψαν: ΤOP3 (Νασρί, Τζ. Σισέ, Τρεζεγκέ)
Αναμφίβολα είναι μια από τις μεγαλύτερες ικανοποιήσεις του πρώτου μέρους της σεζόν. Ο μέσος της Άρσεναλ, Σαμίρ Νασρί (23 ετών, 17 αγώνες και 9 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος) ήταν αναμενόμενος. Ο κανονιέρης κέρδισε το στοίχημα και έγινε πολύτιμο κομμάτι του τρόπου παιχνιδιού του Αρσέν Βενγκέρ. Ο πρώην Ολίμπιαν είχε ψηφιστεί ο καλύτερος Γάλλος παίκτης του 2010 από το περιοδικό France Football.
Τι μπορούμε να πούμε για τον Γάλλο επιθετικό του Παναθηναϊκού, τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος πέτυχε το 14ο γκολ του στην Σούπερ Λίγκα της Ελλάδας και ηγείται του πίνακα των σκόρερ.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σε αυτή την τριάδα και τον Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο οποίος σε ηλικία 33 ετών ανακαλύπτει ένα τρίτο πρωτάθλημα στην καριέρα του και η προσαρμογή του στην Πριμέρα ήταν άμεση με την Έρκουλες Αλικάντε (8 γκολ σε 15 αγώνες)."
Πηγή Prasina nea
Read more!

"Ετοιμάζει κράνος ο Σπανούλης"

Ο Ντικούδης αποκάλυψε ότι ο Βασίλης Σπανούλης του είπε ότι «ετοιμάζει κράνος για το ΟΑΚΑ», για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την άλλη Τετάρτη! Τι είπε για την ΑΕΚ.
«Ετοιμάζει κράνος ο Σπανούλης»
Ο Δήμος Ντικούδης έδωσε συνέντευξη στον Sentra FM και ανάφερε τον διάλογο που είχε με τον Σπανούλη αλλά και τι πιστεύει για την ομάδα του, την ΑΕΚ!

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ:
«Γύρισα γιατί για εμένα ο σύλλογος αυτός και το όνομα αυτό, λέει πολλά. Έχω περάσει τρομερές στιγμές εκεί. Μίλησα με τον Μηνά Γκέκο το καλοκαίρι και μου είπε να έρθω να βοηθήσω. Δεν είχα διάθεση να φύγω από την Αθήνα και να ψάχνω ομάδα στο εξωτερικό κι όλα αυτά συνετέλεσαν στο γεγονός να επιστρέψω».


Για το τι σημαίνει η ΑΕΚ για τον ίδιο:

«Για μένα η ΑΕΚ είναι μεγάλο κεφάλαιο και ανεξάρτητα σε πιο επίπεδο βρίσκεται αυτή την στιγμή, η φανέλα είναι βαριά και είναι τιμή για όλους τους παίκτες να λένε ότι έχουν παίξει στην ΑΕΚ στην καριέρα τους».


Για τις δηλώσεις του Μηνά Γκέκου:
«Δυστυχώς όλα όσα είπε (σ.σ. ο Μηνάς Γκέκος) είναι αλήθεια. Είναι ένα γήπεδο το Ελληνικό που είναι πολυτέλεια για την ΑΕΚ και μπορεί να το συντηρήσει στις μέρες μας μόνο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι δύσκολη η συντήρηση του κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ελλείψεις. Σε διάφορους χώρους που δεν είναι πλήρης, αλλά και σε θέματα ζεστού νερού ή πετρελαίου.
Το γήπεδο είναι τεράστιο και χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες απ' ότι ένα μικρότερο, ώστε να συντηρηθεί και να ζεσταθεί. Έχουμε περάσει πολλά το τελευταίο διάστημα, όπως με τους ξένους να έρχονται παραμονή του αγώνα να παίξουν. Αν η ομάδα δεν μπει σε μια σειρά τώρα που είναι σε κρίσιμη καμπή το πρωτάθλημα θα έχουμε πρόβλημα. Αν στρώσουν αυτά τα πράγματα και συνεχίσουμε, η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και μπορεί να κάνει κάτι καλό».


Για την βοήθεια από τον κόσμο:
«Ο κόσμος χωρίζεται σε δύο σκέλη. Ο απλός φίλαθλος που πηγαίνει στο γήπεδο και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του και το δεύτερο σκέλος είναι κάποιος επώνυμος που θέλει να ασχοληθεί με τα διοικητικά και να βοηθήσει με άλλους τρόπους. Αυτό είναι που λείπει αυτή τη στιγμή από την ομάδα πιο πολύ. Το δεύτερο σκέλος. Θεωρώ ότι είναι τόσο ρευστά τα πράγματα εκτός των δύο μεγάλων που αν μπουν άτομα στην ομάδα που μπορούν να βοηθήσουν δεν είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις επίπεδο.
Πλέον όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Όπως πολύ κοντινό είναι να μπεις στα πλέι οφ, τόσο κοντινός είναι κι ο υποβιβασμός. Όποια ομάδα είναι διοικητικά σταθερή θα βρίσκεται σ' ένα καλό επίπεδο και όποια ομάδα έχει προβλήματα θα φτάσει στον υποβιβασμό».


Για το ότι ο Κολοσσός αντιστάθηκε στον Ολυμπιακό και αν σημαίνει κάτι αυτό:
«Να έχουμε φτάσει Γενάρη μήνα για να βρούμε ένα ματς στο οποίο έχει 'γαργαληθει' λίγο οΟλυμπιακός είναι αστείο. Άλλες χρονιές υπήρχαν και άλλες ομάδες που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Όταν ήμουν εγώ στην ΑΕΚ πάντα διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα και το πήραμε το 2002. Τώρα έχει γίνει ένα μονοπώλιο και φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι μια ομάδα κόντραρε σε ένα παιχνίδι τον Ολυμπιακό και λέμε ότι είναι θρίαμβος. Ξεκινάμε και ξέρουμε ποιος είναι ο τελικός και ότι δύσκολα θα κάνουν ήττα στο πρωτάθλημα οι δυο μεγάλοι, αυτό δεν είναι πρωτάθλημα».


Για τους Ιβκοβιτς, Ομπράντοβιτς και το ντέρμπι:
«Προπονητικά είναι πολύ μπροστά και οι δύο. Εγώ έχω μάθει πάρα πολλά από τον κύριο Ίβκοβιτς που με πήρε στην ΑΕΚ, όταν ήμουν μικρός και αυτός ήταν ουσιαστικά που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω. Προπονητικά είναι σε άλλο επίπεδο και οι δυο και μεταξύ τους έχουν πολλά να κρύψουν ο ένας από τον άλλο. Έχουν και οι δυο καλές ομάδες με πολλά εργαλεία. Έχουν εμπειρία και επειδή ξέρουν και οι δύο ότι το πρωτάθλημα κρίνεται στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου και ότι στο τέλος στα πλέι οφ θα καταλήξουν οι δυο τους, προετοιμάζονται αποκλειστικά για αυτά τα παιχνίδια».


Για τις διαφορές στην φιλοσοφία Ιβκοβιτς, Ομπράντοβιτς:
«Ο Ίβκοβιτς ότι θέλει να σου περάσει στο περνάει με πολύ ηρεμία. Ο Ομπράντοβιτς από την άλλη είναι ένας προπονητής που είναι πάνω από το κεφάλι σου και είναι πιο απαιτητικός και φωνακλάς. Μπασκετικά έχουν πάνω κάτω την ίδια φιλοσοφία και έχουν κοινά, αλλά ο τρόπος που στο περνάει ο καθένας είναι διαφορετικός».


Για την επιστροφή Σπανούλη στο ΟΑΚΑ:
«Τον συνάντησα στο αεροδρόμιο στην επιστροφή χτες και μου είπε αστειευόμενος ότι προετοιμάζεται να πάρει ένα αλεξίσφαιρο και κράνη! Είναι άλλο ένα κομμάτι του επαγγέλματος αλλά έχει παραγίνει το κακό, δεν μπορούμε να μιλάμε για σωματικές ακεραιότητες και τέτοια πράγματα».


Για την Λάρισα στο ποδόσφαιρο:
«Πονεμένη ιστορία. Όλοι όσοι είμαστε από εκεί, γιατί όλοι οι Λαρισαίοι είμαστε κοντά στην ομάδα, αυτό που συνέβη φέτος και περιμέναμε ν' αλλάξει επίπεδο η ομάδα, βλέπουμε ξαφνικά έναν υποβιβασμό. Είναι ένα μεγάλο χτύπημα για την πόλη. Ελπίζω να μην γίνει αλλά και μόνο που φτάσαμε ως εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα».

Πηγή gazzeta
Read more!

Ελπίζει σε μεταγραφές ο Χιμένεθ!


Ελπίζει σε μεταγραφές ο Χιμένεθ!
Άγνοια για το πόσες μεταγραφές θα γίνουν και ποιοι παίκτες τελικά θα έρθουν στην ομάδα τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έχει ο Μανόλο Χιμένεθ σύμφωνα με τα όσα άφησε να εννοηθεί στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την Κέρκυρα. Ο Ισπανός σε ερώτηση αν θα έρθουν νέοι παίκτες είπε «ελπίζω πως θα έρθουν», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι περιμένει μεταγραφές. Νέες αφίξεις που θα του δώσουν τη δυνατότητα να μη χρησιμοποιεί παίκτες που δεν υπολογίζει, δηλαδή, όπως εξήγησε. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου:
Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για το παιχνίδι;
«Ήταν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Ο Σάχα δεν πήρε ποτέ τη μπάλα στα χέρια του, με μία ομάδα που δεν είχε κανένα σουτ στην εστία μας. Μπορώ να πω ότι είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν αναγκάσαμε τον τερματοφύλακά τους να κάνει μεγάλη επέμβαση. Εκτελέσαμε περίπου 17 κορνερ, αλλά δεν είχαμε αποτελεσματικότητα»
Ο λόγος της αλλαγής του Μπλάνκο σε αυτό το σημείο ποιος ήταν;
«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αυτοί που είμαστε. Είχαμε τους δύο μόνο επιθετικούς στον αγωνιστικό χώρο όπου ξεκίνησαν. Ακόμη κι αν είχαμε κάποιες φάσεις δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Οι επιθετικοί μας δούλεψαν πάρα πολύ. Δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι άλλο. Δούλεψαν πολύ, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί».
Μετά το 70' η ομάδα έδειξε κόπωση, το αντιληφθήκατε;
«Δεν κατανοώ την ερώτησή σας. Η Κέρκυρα ίσως πιο φρέσκια, γιατί όλοι περίμεναν στο γήπεδό τους. Δεν απείλησαν καθόλου. Τρεις παίκτες είχαν στο κέντρο και οι υπόλοιποι ήταν στην άμυνά τους. Κουραστήκαμε πολύ περισσότερο εμείς, χωρίς να έχουμε κάνει κανένα σπουδαίο παιχνίδι ή να παίξαμε γρήγορα. Αν σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο ίσως ήταν πιο εύκολα για μας. Όταν δεν έρχεται το γκολ έρχεται η κόπωση. Κάναμε και μία αλλαγή με τον Μάκο που ήταν άρρωστος και αναγκάστηκε ο Καφές αν και τραυματίας να παίξει όλο το παιχνίδι».
Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν βλέπουμε την ΑΕΚ που πιστεύετε;
«Βεβαίως και δεν είναι η ΑΕΚ που θέλω. Ίσως σε κάποια παιχνίδια, κάποιες στιγμές. Ο Μάκος ήταν με πυρετό. Ο Ντιόπ δεν μπορεί να παίξει. Το ίδιο και ο Γκέντσογλου. Το ίδιο και ο Μανωλάς. Ο Μπερνς επίσης. Είπαμε είμαστε αυτοί που είμαστε, μας λείπουν και παίκτες και γινόμαστε πιο κακή ομάδα. Αυτό ίσως το δείτε σαν δικαιολογία ή σαν μια απάντηση στη δική σας ερώτηση».
Δέχεστε σαν επαγγελματίας αυτή την εικόνα της ομάδας; Και τι θα κάνετε να την αντιστρέψετε;
«Να δουλέψουμε. Υπάρχει αρκετή ποιότητα σε κάποιους παίκτες. Έχουμε απαιτήσεις περισσότερο. Αν αποκλείαμε τους παίκτες που δέχονται κριτική δεν θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ομάδα».
Ποιο είναι το... ταβάνι αυτής της ομάδας;
«Εγώ δεν μπορώ να πω για πράγματα παραπάνω από αυτά που είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάποιο πρόεδρο να δουλεύει όσο ο δικός μας. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις. Έχω πει ότι είμαστε αυτοί που είμαστε. Αν με ρωτούσατε αν θέλω να προπονώ τη Μπαρτσελόνα θα σας έλεγα... πολύ ευχαρίστως. Επειδή όμως δεν μπορώ θα τα παρατήσω; Όχι! Είμαστε σε μία ιστορική ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».
Ποιος είναι ο στόχος από εδώ και πέρα;
«Θα παλέψουμε το κάθε παιχνίδι. Θεωρώ ότι όλος ο κόσμος θέλει να δουλεύουμε και να δίνουμε τα πάντα. Ίσως σήμερα θα πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί στην κριτική, γιατί δεν πετύχαμε το στόχο. Δεν μπορούμε όμως να αρνηθούμε ότι είχαμε συμπεριφορά. Θα ήθελα να δω μία ΑΕΚ που θα συνθλίβει τον αντίπαλο. Θα ήθελα να παίζουμε σε ένα γηπεδο όσο τόσο άδειο όσο το σημερινό και βέβαια να δουλεύουμε για να ανταμείψουμε τον κόσμο. Τα παιχνίδια όμως δεν τα κερδίζεις μόνο αν δουλεύεις. Πρέπει να είμαστε και αποτελεσματικοί. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν μας μένει τίποτα άλλο. Μόνο η δουλειά».
Υπάρχει περίπτωση να δούμε την ΑΕΚ... ξεκούραστη μέσα στη σεζόν;
«Θεωρείτε ότι η ΑΕΚ είναι κουρασμένη;»
Όχι έτσι είπατε! Είπατε πως όσο άντεξαν τα έδωσαν όλα...
«Ο κάθε παίκτης έχει το δικό του επίπεδο. Ίσως να μη δίνουμε το 100% και στα 90 λεπτά. Επαναλαμβάνω ότι σήμερα δυσκολευόμασταν να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ίσως είναι δικαιολογία, αλλά ο αντίπαλος δεν ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο».
Είναι δυνατόν να μην δείχνουν κάποιοι παίκτες που να μη δίνουν το 100%;
«Σήμερα υπήρξαν παίκτες που δεν έδωσαν το 100%; Ίσως ήταν αποτελεσματικοί κάποιοι, ίσως κάποιοι άλλοι όχι. Μπορείτε να ονομάσετε κάποιον που δεν προσπάθησε;»
Ίσως να μπορούσαν να ήταν περισσότερο...
«Υπάρχουν επίπεδα παικτών. Ο κάθε ένας έχει το δικό του επίπεδο. Θεωρώ απλά ότι σήμερα δεν είχαμε αποτελεσματικότητα. Αν θυμάμαι καλά είχαμε δύο φάσεις του Μπλάνκο στο πρώτο δοκάρι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν έμπαινε το πρώτο γκολ, ίσως θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι».
Λέγονται πολλά τον τελευταίο καιρό ότι κάποιοι παίκτες είναι υπό παραχώρηση. Πόσο εύκολο είναι να στηριχθούν αυτοί οι παίκτες;
«Με όλο το σεβασμό, αλλά ότι γράφετε στον Τύπο δεν είναι όλα πραγματικά. Χαίρομαι που δουλεύετε και ψάχνετε. Αλλά όπως είπα και πριν είχαμε σήμερα δύο νέα παιδιά που προέρχονται από τα φυτώρια, βεβαίως και υπάρχουν παίκτες που δεν τους υπολογίζω αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν δεν έρθουν άλλοι. Αν αποχωρήσουν οι παίκτες που γράφονται, χωρίς να έρθουν άλλοι θα παίζει ο... Δημητριάδης στην επίθεση και εγώ αριστερό μπακ».
Θα έρθουν κάποιοι παίκτες;
«Ελπίζω πως θα έρθουν».
Πόσοι θα έρθουν;
«Δεν γνωρίζω. Αν ήσασταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα γνωρίζατε πόσους ζήτησα και την ποιότητα των παικτών. Δεν θα σκίσω τα ρούχα μου και ούτε θα πάψω να δουλεύω. Έχω ξεκάθαρες ιδέες. Θα συνεχίσω να δουλεύω και να βάζω όλα τα όπλα που έχω στη διάθεση της ομάδας».
Έχουμε καιρό να δούμε τον Λαγό σε παιχνίδι. Ο λόγος;
«Ο Λαγός είχε μία θλάση. Δεν είχε ταξιδέψει ούτε στο παιχνίδι Κυπέλλου γιατί είχε ένα πρόβλημα. Είναι ο παίκτης που λιγότερο δούλεψε όλο αυτό τον καιρό. Έκανε μόνο τρεις προπονήσεις. Ο Παναγιώτης συνεχίζει να δουλεύει σκληρά. Είναι σημαντικός για μας. Όπως ήταν κάποτε. Τόσο σαν αριστερό μπακ, όσο και σαν χάφ. Αντιλήφθηκα κάποια στιγμή ότι είχε... χαθεί λίγο. Ήρθε και ο τραυματισμό τους. Δουλεύει όμως πάρα πολύ και γι' αυτό είναι στην αποστολή. Θα μας βοηθήσει στο μέλλον. Τον πιστεύω απόλυτα».
Μετά το τέλος της συνέντευξής Τύπου και μέσω του γραφείου Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ θέλησε να πει και δύο λόγια για τον Χρήστο Πατσατζόγλου: «Είχε μια υποδειγματική συμπεριφορά. Ίσως σε κάποια ματς που έπαιξε δεν είχε αποτελεσματικότητα. Ήταν απόλυτα επαγγελματίας και του εύχομαι καλή τύχη».
Πηγή aek365

Read more!

Ποτουρίδης: "Δεν ακούμπησα τον Σολτάνι"


Ο Γιάννης Ποτουρίδης ήταν κάθετος πως δεν ακούμπησε τον Σολτάνι στη "μαϊμουδιά" του για να κερδίσει πέναλτι.
"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό αυτό το τρίποντο, συνεχίζω να δουλεύω σε προπονήσεις και αγώνες για να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό. Δεν ακούμπησα ούτε με τα πόδια και τα χέρια τον Σολτάνι. Θα το δούμε εξάλλου και στην τηλεόραση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός αμυντικός του Ολυμπιακού.
Πηγή red planet
Read more!

Ώρα αποφάσεων για τον Αμπράμοβιτς

Ώρα αποφάσεων για τον Αμπράμοβιτς
Όταν ένα καράβι έχει πέσει σε φουρτούνα και κινδυνεύει να πνιγεί όλο το πλήρωμα, ο καπετάνιος πρέπει να αναλάβει να το σώσει. Έτσι και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς καλείται να κάνει τις κινήσεις του για να βγάλει την Τσέλσι από την αγωνιστική -και όχι μόνο- κρίση.

Αν προσθέταμε την ηλικία των τριών σκόρερ της Τσέλσι στον αγώνα με την Άστον Βίλα,  θα βλέπαμε πως το άθροισμα είναι 94. Η θέληση και το πνεύμα νικητή υπάρχει στους «μπλε», αλλά η δύναμη στα πόδια όχι. Ο Αμπράμοβιτς είναι αναγκαίο για την Τσέλσι να βγει μπροστά και να πάρει αποφάσεις για την ομάδα, καθώς έχει βάλει ως μίνιμουμ στόχο τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την είσοδο στην τετράδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο πρώτος που θα πληρώσει τη «νύφη» αναμένεται να είναι ο Αντσελότι και ο Ρώσος μεγιστάνας ψάχνει ήδη μια φτηνή λύση για τον πάγκο. Πολύ πιθανό να γίνουν και μεταγραφές παικτών όπως και αποχωρήσεις, πάντα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ίδωμεν…
Πηγή gazzeta Read more!

Ιγκουαΐν πίσω σε 2 μήνες!

Εκεί που όλα έδειχναν πως θα χάσει όλη τη χρονιά, ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ναι μεν θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο πρόβλημα κοίλης που έχει, αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι έτοιμος σε 2 μήνες.
Ιγκουαΐν πίσω σε 2 μήνες!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν πολύ απογοητευμένος όταν έμαθε πως ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας του θα έκανε εγχείρηση και μίλησε στα μέσα της Ισπανίας για πιθανή απώλεια του Ιγκουαΐν για το υπόλοιπο της χρονιάς. Σήμερα, σύμφωνα με τη Marca, ο Αργεντινός είναι πολύ πιθανό όχι μόνο να είναι έτοιμος σε περίοδο 2 μηνών, αλλά να προλάβει να ενσωματωθεί με την εθνική της χώρας του για το Κόπα Αμέρικα.
Την εγχείρηση στον επιθετικό των «μερέγχες», θα κάνει μια εξειδικευμένη ομάδα γιατρών από το Σικάγο τις επόμενες 48 ώρες.
Πηγή gazzeta Read more!

Θέλει Κάμπορα ο Αστέρας!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Χαβιέ Κάμπορα είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Αργεντινός, ο οποίος αγωνιζόταν στον Άρη, έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι και μεταγράφηκε στην Κόλο-Κόλο της Χιλής. Οι Αρκάδες έχουν ήδη προσεγγίσει τον παίκτη, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει. 
Θέλει Κάμπορα ο Αστέρας!Σύμφωνα με την ιστοσελίδα arcadia-sports οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές, ενώ είναι δεδομένη η επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται η τελική απάντηση του 31χρονου επιθετικού με τους Αρκάδες να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ο παίκτης φαίνεται να έχει τονίσει στους διοικούντες τον Αστέρα πως θα προσπαθήσει να λύσει το συμβόλαιό του με την Κόλο-Κόλο και στη συνέχεια να συμφωνήσει με τους Αρκάδες. 

Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή αυτή, θα είναι μια σπουδαία κίνηση για τον Αστέρα, καθώς είναι πολλές οι φορές που ο Βαγγέλης Βλάχος είχε τονίσει πως η ομάδα του έχει επιθετικό πρόβλημα, ενώ αμέσως μετά τη νίκη επί του Εργοτέλη είπε πως θέλει δύο επιθετικούς στην μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ο Τζιμπούρ η αιτία του επεισοδίου


Ο Τζιμπούρ η αιτία του επεισοδίου
Το νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα της ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι έφερε μεγάλη γκρίνια στις τάξεις της ομάδας. Όχι μόνο στους οργανωμένους οπαδούς, αλλά και στους απλούς φιλάθλους, στη διοίκηση, αλλά και στις χορηγούς. Έτσι λοιπόν, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο, ανάμεσα σε έναν χορηγό της ΑΕΚ, τη σύζυγό του και τον Σταύρο Αδαμίδη, με αφορμή την αποχώρηση του Ράφικ Τζιμπούρ από την ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Πρυτανείο» και οικογενειακός φίλος του Αλγερινού επιθετικού, όντας αγανακτισμένος από την εικόνα της ομάδας και την ισοπαλία με την Κέρκυρα, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΑΕΚ να επανεξετάσει την περίπτωση του Τζιμπούρ. Μάλιστα του το ζήτησε με έντονο ύφος και παράλληλα απαίτησε και την αποχώρηση της υπάρχουσας διοίκησης: «Να φύγετε όλοι και να μείνει ο Τζιμπούρ», με τον Σταύρο Αδαμίδη να απαντάει σε έντονο ύφος.
Κάπου εκεί φάνηκε να θίγεται η σύζυγος του φιλάθλου που πήρε τον λόγο, θεωρώντας ότι προσβλήθηκε έντονα από τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Ωστόσο, το επεισόδιο έγινε αμέσως αντιληπτό, λόγω της χαρακτηριστικής φωνής που είχε η κυρία. Αμέσως ο Σταύρος Αδαμίδης, καταλαβαίνοντας ότι δεν έπρεπε να απαντήσει, προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη από τον φίλαθλο. Κάτι που δεν κατάφερε καθώς εκείνος με τη σειρά του, όπως και η σύζυγός του, προτίμησαν να απευθυνθούν στην αστυνομία και όχι να δεχτούν την απολογία του προέδρου, ο οποίος και αυτός δικαιολογημένα είχε εκνευριστεί με την εικόνα της ομάδας, όμως άμεσα κατάλαβε το λάθος του. Το επεισόδιο μεταφέρθηκε και στην αίθουσα των VIP, με την κυρία (κυρίως) να ψάχνει το δίκιο της. Λίγη ώρα αργότερα, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, το θέμα έδειξε να λύνεται.
Πηγή aek365

Read more!

Έχασε από την ουραγό η Μπάμπεργκ!

Η Μπάμπεργκ μετρούσε μόνο νίκες στη Bundesliga, μέχρι που πήγε στην έδρα της... ουραγού. Η Ντίσελντοργ επικράτησε με 72-69 κι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της ομάδος του Κρις Φλέμινγκ!


Η πρώτη αναμέτρηση για το 2011 ήταν... διαφορετική από τις άλλες για τη Μπάμπεργκ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα είδε στο Ντίσελντοφρ το νικηφόρο σερί της να παίρνει τέλος, γνωρίζοντας την ήττα από την τοπική ομάδα με 72-69 σε εξ αναβολής συνάντηση της 2ης αγωνιστικής.
Η Ντίσελντορφ του Στίβεν Ράιτ «καθάρισε» τη Μπάμπεργκ
Ράιτ και Χέινς με 18 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές, ενώ ο Κάιλ Χάινς με μόλις 12 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ για τη Μπάμπεργκ.

Σε άλλη εξ αναβολής αναμέτρηση, αλλά για την 1η αγωνιστική, η Άλμπα με 16 πόντους από τον Τζούλιους Τζένκινς έκανε ποδαρικό με το... δεξί στο νέο έτος, επικρατώντας στο Βερολόνο της Μίτελντοϊτσερ με 75-60.

Η κατάταξη: Μπάμπεργκ 17-1, Σκάϊλαϊνερς 12-4, Άλμπα Βερολίνου 11-5, Άρτλαντ 11-6, Όλντενμπουργκ 10-7, Μπράουνσβαϊγκ 10-7, Βόννη 9-7, Γκέτινγκεν 9-8, Μπρεμερχάβεν 9-8, Τρίερ 9-8, Λούντβιγκσμπουργκ 8-9, Ουλμ 7-9, Τούμπινγκεν 6-10, Χάγκεν 6-11, Μίτελντοϊτσερ 5-12, Γκίσεν 5-12, Μπέιρουθ 4-13, Ντίσελντορφ 3-14

Πηγή gazzeta Read more!

Σοκ με Βιτόλο!

Σοκ με Βιτόλο!
Τα είχε χύμα ο ΠΑΟΚ του ήρθαν και τσουβαλάτα! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε με το αριστερό στη νέα χρονιά μένοντας στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό, ενώ κινδυνεύει να στερηθεί για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα από ότι αναμενόταν τον Βίκτορ Βιτόλο. 

Ο Ισπανός μέσος υπέστη μόλυνση στο τραυματισμένο του γόνατο και αν δεν ανταποκριθεί στην αντιβίωση που του χορηγείται τότε ενδέχεται να χρειαστεί νέα αρθροσκόπηση! 

Ο Βιτόλο βρίσκεται στην Τενερίφη από όπου ενημέρωσε για την αρνητική εξέλιξη στην αποθεραπεία του. Το πιθανότερο είναι να ταξιδέψει στην Ισπανία ο γιατρός του ΠΑΟΚ για να αποφασιστεί τι θα γίνει στην περίπτωσή του. 

Θλάση ο Ζουέλα! 
Πρόβλημα και με τον Φρανσίσκο Ζουέλα, ο οποίος υπέστη θλάση κάτι που σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης για 20 ημέρες. Αύριο θα εκτιμηθεί με ακρίβεια το μέγεθος του προβλήματος.

Πηγή sport-fm Read more!

Για τα... λιοντάρια!

Ένας τραγικός ΠΑΟΚ, πέταξε δύο βαθμούς μένοντας στο 1-1 με τα... λιοντάρια του Πανσερραϊκού στις Σέρρες. Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν μόλις στο 2' με τον Σαλπιγγίδη για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τον Γεωργιάδη στο 72'.
Για τα... λιοντάρια! (video)

Το φλουρί έπεσε στην μέση με τον Πανσερραϊκό και τον ΠΑΟΚ να μοιράζονται βαθμούς. Ο ΠΑΟΚπέτυχε πρώτος γκολ με τον Σαλπιγγίδη στο 2ο μόλις λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ισοφάριση στο 72ο λεπτό με τον Γεωργιάδη. Ο Δικέφαλος ήταν κακός και εκτός από το γκολ είχε μόλις μια φάση στο παιχνίδι με τον Τσιρίλο στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ενώ ο Πανσερραϊκός με υπομονή και σοβαρότητα στην επανάληψη πέτυχε την ισοφάριση.
Πηγή gazzeta Read more!

Κουμορτζί: «Κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά περιμένω…»

Κουμορτζί: «Κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά περιμένω…»
Η μεταγραφή του Γιάννη Μανιάτη από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, αλλά αυτή του Μπενάρ Κουμορτζί καθυστερεί. Αν και δεν υπάρχει περίπτωση να «χαλάσει», ο Γκανέζος μέσος προτίμησε να μη μιλήσει ανοικτά για το θέμα μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα των «κυανέρυθρων» στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου. 

Ερωτηθείς αν θα μετακομίσει στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Αυτό έχω ακούσει κι εγώ, αλλά πρέπει να περιμένω. Μέχρι τότε ανήκω στον Πανιώνιο».

Πηγή sport-fm Read more!

«Τρένο» προς τον τίτλο!

Το +5 της κορυφής είναι ακριβό και ο Ολυμπιακός δεν το «πούλησε»! Χωρίς να εντυπωσιάσει κέρδισε 2-0 τον Ηρακλή. Τραβηγμένη η αποβολή του Σολτάνι στην φάση που ο «γηραιός» ζήτησε πέναλτι!
«Τρένο» προς τον τίτλο! (video)


Πως ξεκίνησαν οι ομάδες
Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με σχήμα 4-4-1-1. Βασικός γκολκίπερ ξεκίνησε ο Πάρντο. Δεξί μπακ άρχισε ο Τοροσίδης και αριστερό ο Ρ. Μπράβο. Στόπερ ήταν οι Α. Παπαδόπουλος, Γ. Ποτουρίδης και αμυντικό χαφ ο Γ. Παπαδόπουλος.
Στο κέντρο ήταν ο Ιμπαγάσα ενώ ο Φουστέρ αν και δεν άλλαξε θέση (άρχισε πάλι ως κρυφός φορ) του ζητήθηκε να γυρνάει λίγο προς τα πίσω για να βοηθάει και στην μεσαία γραμμή. Δεξί χαφ ήταν ο Ρόμενταλ και αριστερό ο Ριέρα. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μιραλάς.
Ο Ηρακλής άρχισε το ματς με 4-2-3-1. Βασικός γκολκίπερ ξεκίνησε ο Ελευθερόπουλος. Δεξί μπακ ήταν ο Αραμπατζής, αριστερό ο Κανακούδης με τα δύο στόπερ να είναι οι Κατσικάς, Χοσέμι.
Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ηλιάδης και Ντάνι με τον Σίσιτς να παίζει μπροστά τους. Ο Μάρα που πήρε την τελευταία στιγμή την θέση του τραυματία Σοτ πήρε θέση στα δεξιά. Αριστερό χαφ ήταν ο Π. Γκαρσία και στην κορυφή ξεκίνησε ο Σολτάνι.
Δυνατά από την αρχή
Αρκετά δυνατά μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν πάθος και διάθεση στα πρώτα λεπτά και ενώ έκαναν και φάσεις για γκολ, όπως αυτή στο 10ο λεπτό όταν ο Ελευθερόπουλος έδιωξε σωτήρια προ του Μιραλάς, που έμπαινε μόνος του στην μικρή περιοχή.
Όσο περνούσε η ώρα ο Ηρακλής προσπαθούσε να καλύψει όσο πιο καλά γινόταν τα μετόπισθεν με τον Ολυμπιακό να κοιτάζει με συνεχές passing game να βρει τους κατάλληλους διαδρόμους για να βγάλει και άλλες φάσεις και να σκοράρει. Παρόλα αυτά το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ερχόταν. Από την άλλη ο Ηρακλής προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να γίνει επικίνδυνος ενώ κοίταζε να αξιοποιήσει και κάποιες αδυναμίες του Ολυμπιακού στο κέντρο.
Η λύση από τον Φουστέρ!
Στο 29ο λεπτό ένα σουτ του Μιραλάς πέρασε λίγο άουτ. Στο 32ο λεπτό έμελλε να μπει το πρώτο τέρμα του αγώνα. Μετά από σουτ του Ρόμενταλ και απόκρουση του Ελευθερόπουλου ο Φουστέρ έγινε κάτοχος της μπάλας και από κοντά με προβολή έκανε το 1-0. Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Γ. Παπαδόπουλου.
Στο 44ο λεπτό ο Ριέρα θα χάσει μία καλή ευκαιρία μετά από σέντρα του Τοροσίδη με το σουτ του να περνάει άουτ. Έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0. Ένσα πρώτο μέρος με έναν μέτριο Ολυμπιακό και έναν αρκετά κακό Ηρακλή.
Απείλησε και ο Ηρακλής
Ο Ολυμπιακός μπήκε στην επανάληψη θέλοντας να βάλει άλλο ένα γκολ και να... καθαρίσει το ματς μιά και καλή... Από την άλλη ο Ηρακλής προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός και άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει ρυθμούς.
Στο 57ο λεπτό ένα πολύ δυνατό και καλό σουτ του Τοροσίδη θα αναγκάσει τον Ελευθερόπουλο να κάνει μία πολύ καλή απόκρουση. Στο 59ο λεπτό ο Βαλβέρδε άλλαξε δεξί χαφ, βγάζοντας τον Ρόμενταλ για να βάλει τον Ζαϊρί, σε μία απόπειρά του να δώσει μεγαλύτερη... φρεσκάδα στα άκρα.
Παρά την διάθεση και των δύο ομάδων για κάτι καλύτερο αυτό δεν ερχόταν. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε και φάσεις δεν γίνονταν.
Δοκάρι ο Μιραλάς
Στο 70ό λεπτό ο Μιραλάς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο Βέλγος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και μετά αν και έχασε την μπάλα κατάφερε να την κλέψει για να κάνει ένα σουτ που βρήκε στο δοκάρι. Στην επαναφορά της μπάλας ο Πάντελιτς σούταρε άουτ.
Φωνές για πέναλτι και αποβολή Σολτάνι, Ουζουνίδη
Στο 72' ο Ηρακλής φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σολτάνι από τον Γ. Ποτουρίδη. Το ριπλέι πάντως δεν έδειξε σαφή παράβαση. Όπως φάνηκε δεν ήταν πέναλτι (ο Ποτουρίδης απλά ακουμπά με το χέρι του ο Σολτάνι με τον παίκτη του Ηρακλή να πέφτει θεαματικά) αλλά ο Κωνσταντινέας αποφάσισε λανθασμένα να αποβάλλει τον Σολτάνι με 2η κίτρινη κάρτα στο 73' για... θέατρο. Στην συνέχεια μετά τις έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Ηρακλή αποβλήθηκε και ο τεχνικός του Ηρακλή, Μαρίνος Ουζουνίδης.
Γκολάρα Πάντελιτς και 2-0
Στο 83ο ο Φουστέρ θα αποφύγει έναν αντίπαλο και θα πασάρει πολύ ωραία στον Πάντελιτς. Ο Σέρβος αφού... άδειασε τον Χοσέμι με ένα καταπληκτικό σουτ έκανε το 2-0. Με αυτόν τον τρόπο οΟλυμπιακός έκανε το καλύτερο δυνατό ποδαρικό στο 2011.
Αγωνία για Μιραλάς
Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό είναι πως λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα τραυματίστηκε ο Μιραλάς. Ο Βέλγος μάλιστα βγήκε εκτός αγώνα για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ έδειξε να πονάει αρκετά.
Πηγή gazzeta
Read more!

Ή παίζει ή φεύγει ο Άγκερ

Ή παίζει ή φεύγει ο Άγκερ
Ο Ντάνιελ Άγκερ με συνέντευξή του σε Μέσο της Δανίας έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ αν δεν έχει τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής.

Ο Δανός κεντρικός αμυντικός έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, όμως δεν παύει να είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες των Κόκκινων. Ο Άγκερ ήταν τραυματίας τους τελευταίους τρεις μήνες και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στις αρχές του έτους, όμως ο τεχνικός της ομάδας, Ρόι Χόγκτσον, δύσκολα θα του δώσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής φέτος και ο 26χρονος άσος κατέστησε σαφές ότι αν είναι καλά και δεν αγωνίζεται, τότε θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσει. 

«Έχω συμβόλαιο για ακόμη 3 χρόνια με τη Λίβερπουλ, όμως άλλος είναι αυτός που αποφασίζει αν θα αγωνίζομαι ή όχι. Αν δεν είμαι τραυματίας και δεν αγωνίζομαι, τότε δεν έχω λόγο να βρίσκομαι εδώ. Έχω φτάσει σε μία ηλικία και πιστεύω ότι έχω την ποιότητα να αγωνίζομαι βασικός. Έτσι, αν είμαι καλά και βρίσκομαι στον πάγκο, τότε δεν με ενδιαφέρει να βρίσκομαι εδώ. Θα πρέπει να δω τις επιλογές μου». 

Όλα αυτά και ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν φήμες ότι η Λίβερπουλ αρνήθηκε προτάσεις από τις Βόλφσμπουργκ και Γιουβέντους για την απόκτησή του.
Πηγή gazzeta Read more!

Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός 68-71


Με τέτοιο μπασκετικό... κολοσσό έστω και ο κακός Ολυμπιακός δεν χάνει. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε όργια μέσα στη Ρόδο και με 30 πόντους οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του Πειραιά στη νίκη επί της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 68-71. Τεράστια εμφάνιση του Red Bill, που ξεκίνησε ορεξάτος τη νέα χρονιά.
Οι ερυθρόλευκοι το μόνο που δεν έκαναν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήταν να παίξουν μπάσκετ αξιώσεων μέσα στο "σμαραγδένιο νησί", αλλά με τέτοιο V-Span δεν θα μπορούσαν να χάσουν. Πιο σωστά, δεν θα το επέτρεπε ο ίδιος ο Έλληνας παικταράς του Θρύλου, ο οποίος με τρίποντη "βόμβα" 5,9'' πριν το τέλος, έκανε το 67-70 και... ξέρανε τους πάντες. Μα τους πάντες...

Η εμφάνισή του ήταν μαγική σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και για μια ακόμη φορά δικαιολόγησε τον πακτωλό εκατομμυρίων που σπατάλησαν οι Αγγελόπουλοι για να τον φέρουν στον Πειραιά το καλοκαίρι, αρπάζοντάς τον μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού. Ξέρει καντάρια μπάσκετ, είναι ψυχάρα και δεν κωλώνει πουθενά. Κόντρα στο αξιόμαχο συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε την ομάδα στους ώμους του και την οδήγησε σε μια ακόμη επιτυχία στην Α1 και την διατήρησε στην κορυφή.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι, είχαν σφιχτή άμυνα και σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές των Πειραιωτών στην επίθεση, προηγήθηκαν με 18-15 στο πρώτο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί, οι ερυθρόλευκοι ξύπνησαν και με ένα σερί 0-17 έφτασαν στο +10, 27-37, δείχνοντας πως ήταν διατεθειμένοι να τελειώσουν μια και καλή την υπόθεση-νίκη. Μάταια όμως, διότι δεν είχε συνέχεια αυτό το κομμάτι του αγώνα, που έμοιαζε με παρένθεση στο σύνολο της αναμέτρησης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το 36-44 μετατράπηκε σε 44-44 και έκτοτε το παιχνίδι ήταν οριακό, με τους Πειραιώτες να παίζουν με τη "φωτιά". Όμως, ο Σπανούλης κατά κύριο λόγο έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι και φρόντιζε να κρατάει μπροστά την ομάδα του. Το σκορ ήταν 55-59 στο τέλος της περιόδου και στην τελευταία είχαμε πραγματικό ντέρμπι. Ο Πατ Καλάθης από την άλλη ήταν εκπληκτικός και έφτασε τους 23 πόντους με ηρωικό δίποντο προς το τέλος, κάνοντας το 67-67. Τότε, ο Red-Bill με τρίποντο από την κορυφή έβαλε και πάλι ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό, που έφυγε εντέλει με το δίποντο της νίκης.

Η απόδοση της ομάδας ήταν κακή και δεν πρέπει να ξεγελάει το αποτέλεσμα και η νίκη. Βέβαια, ήταν πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, ο Κολοσσός διαθέτει μια εξαιρετική και δυσκολοκατάβλητη ομάδα και δεν θα έπεφτε αμαχητί. Όμως, οι ερυθρόλευκοι όφειλαν να μείνουν αήττητοι και τα κατάφεραν. Τουλάχιστον, το αποτέλεσμα ήταν το ιδανικό και αυτό κρατούν στον Πειραιά...

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 15-26, 23-18, 13-12.

Κολοσσός Ρόδου (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 23, Καυκής 5, Τζόρνταν 3, Ασημακόπουλος 4, Χαρίσης 8, Τσάμης 13, Παππάς 2, Γκόλεματς 9, Γεωργαλής 1.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 3, Γκόρντον 3, Σπανούλης 30, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν 2, Γλυνιαδάκης 11, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 11, Τεόντοσιτς 7.

Πηγή red planet
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...