ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Το "χτύπημα" του "τρομοκράτη"!


Ο Ράφικ Τζιμπούρ πανηγυρίζει το γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε με 1-0 στο "Σπύρος Λούης" του Παναθηναϊκού. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε μόλις στο 4' ο Ράφικ Τζιμπούρ. "Φλύαρο" το "τριφύλλι", απείλησε ελάχιστα την "Ένωση", η οποία με παιχνίδι σκοπιμότητας πήρε αυτό που ήθελε...

Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και στο "Σπύρος Λούης" το βράδυ της Κυριακής, η ΑΕΚ πανηγύρισε μία τεράστια νίκη. Όχι γιατί συνδυάστηκε από μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά γιατί ήρθε επί μίας ομάδας που είναι εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου, διότι επιτεύχθηκε με τη... μισή ομάδα να είναι εκτός αγωνιστικού χώρου και γιατί ήρθε μετά από το "χαστούκι" στο Βέλγιο από την Αντερλεχτ.
Ένα και λίγο ήταν! (photos & video)

Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να μην κρατάει μαγικό... ραβδάκι, ωστόσο έχει σίγουρα πάνω του το... κοκαλάκι της νυχτερίδας. Ο Ισπανός τεχνικός, μία εβδομάδα μετά την εκπληκτική νίκη του "δικεφάλου" μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" εις βάρος του Αρη, οδήγησε την "Ένωση" σε μία ακόμα σπουδαία νίκη, η οποία ήταν η τρίτη σερί στη Σούπερ Λιγκ και έβαλε εκ νέου την ομάδα του στο "κόλπο" της κατάκτησης του τίτλου. Κάτι που πριν από λίγες μόνο εβδομάδες φάνταζε αδιανόητο.

Ο Χιμένεθ, γνωρίζοντας τις αδυναμίες και ταυτόχρονα της δυνατότητες της ομάδας του, παρότι βρίσκεται μικρό χρονικό διάστημα στον πάγκο της, έστησε με τον ιδανικότερο τρόπο τους "κιτρινόμαυρους" στον αγωνιστικό χώρο του "Σπύρος Λούης". Ευτύχισε να δει την ομάδα του να προηγείται με το... καλησπέρα χάρη στο γκολ του Τζιμπούρ (σ. σ. ο οποίος υποχρέωσε τον Σαριέγκι σε ένα παιδικό λάθος) και παρότι υποχρεώθηκε να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές, κέρδισε κατά κράτος τον Νίκο Νιόπλια στην παρτίδα σκάκι που έπαιζαν...


Ο Ράφικ Τζιμπούρ πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος επίσης είχε σημαντικές απουσίες, δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του. Οι "πράσινοι" στο πρώτο ημίχρονο είχαν μόλις ένα αξιόλογο σουτ προς την εστία του Σάχα (σ. σ. του Γκαρσία με τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι) και αυτό προς τη λήξη του σαρανταπενταλέπτου.

Στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι οι φιλοξενούμενοι είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και πάλι απείλησαν ελάχιστα. Οι γηπεδούχοι περίμεναν καρτερικά την ιδανική ευκαιρία για να ξαναχτυπήσουν και οι αντεπιθέσεις τους ήταν πολλές φορές "υποψία" για γκολ.

Όμως ο Τζόρβας όποτε χρειάστηκε είχε την τύχη με το μέρος του, αλλά και ο ίδιος δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να πανηγυρίσουν για δεύτερη φορά. Χαρακτηριστικές είναι οι φάσεις 48’ με τον Τζιμπούρ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, του 64’ με το πλασέ του Λαγού και τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να αποκρούει με υπερένταση, αλλά και του 85’ με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο, ο οποίος είδε τον γκολκίπερ του "τριφυλλιού" να του στερεί τη δυνατότητα να χριστεί σκόρερ.

Μετά από όλα αυτά περίμενε από τους συμπαίκτες του να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ, ώστε να αποφευχθεί η ήττα. Η ευκαιρία δόθηκε στους "πράσινους" στο 84’, όμως ο Ζιλμπέρτο δεν κατάφερε να κάνει τους οπαδούς της ΑΕΚ, που είχαν στήσει πάρτι στις εξέδρες, να σωπάσουν...

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία τονωτική ένεση για την "Ένωση" ενόψει της συνέχειας και ένα "χαστούκι" στον Παναθηναϊκό που γνώρισε την πρώτη του ήττα. Η ΑΕΚ διατήρησε τη διαφορά στο -5 από τον Ολυμπιακό που κέρδισε στο "Γ. Καραϊσκάκης" τον Αρη και μείωσε την απόστασή της από τους "πράσινους" στον ένα πόντο.

Πλέον το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θα καθορίσει το αν μπορεί η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να κυνηγήσει τον τίτλο καθώς στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής θα "κοντράρονται" στο "Σπύρος Λούης" ο Πανθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, με τους "πράσινους" να είναι με την πλάτη στον τοίχο αφού βρίσκονται στο -4 από την κορυφή και μία ενδεχόμενη ήττα θα τους "τελειώσει" κυρίως ψυχολογικά...

Read more!

Με τον αέρα της κορυφής στο ντέρμπι

Πανηγυρισμοί για το γκολ του Ριέρα Ο Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, επιβλήθηκε του Αρη με 1-0 και πάει στο ντέρμπι των "αιωνίων" την άλλη εβδομάδα όντας πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Ριέρα στο 2' πέτυχε το μοναδικό τέρμα των νικητών, ενώ στο 30' ο Ιμπαγάσα αστόχησε σε πέναλτι. Οι "κίτρινοι" δεν απείλησαν ούτε μία φορά τον Πάρντο, ο οποίος δεν χρειάστηκε να κάνει καμία ιδιαίτερη απόκρουση για να μπορέσει να κρατήσει το μηδέν.

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, αφού την Πέμπτη υπήρξε και το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν. Οι παίκτες του τα πήγαν καλά αμυντικά μετά τα μισά του πρώτου μέρους, αλλά επιθετικά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι σημαντικό. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν σε μία νίκη με το φτωχό 1-0, αν και στο πρώτο μέρος θα μπορούσαν να είχαν "βρει" δίχτυα περισσότερες φορές και να είχαν γλιτώσει από το άγχος των τελευταίων λεπτών.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε για την ομάδα του. Στο 32ο δευτερόλεπτο ο Μιραλάς ,μετά από κάθετη μπαλιά του Ιμπαγάσα ,έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα ο Ριέρα εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Κουλουχέρη, Σηφάκη και με σουτ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να τους ακολουθήσουν. Ο Μιραλάς ανοιγόταν στα αριστερά και οι Φουστέρ, Ριέρα έβγαιναν από πίσω ως κρυφοί κυνηγοί, αποσυντονίζοντας έτσι την άμυνα των "κιτρίνων". Ο Φετφατζίδης στο 18' άγγιξε το 2-0, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.


Σιγά, σιγά ο Αρης ισορρόπησε το παιχνίδι και ξεκίνησε τις επισκέψεις στην περιοχή του Πάρντο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ισπανού γκολκίπερ, ενώ στα μετόπισθεν υπήρξαν κενά που θέλησε να τα εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Το σύνολο του Βαλβέρδε θα μπορούσε στο 30' να είχε κάνει δύο τα τέρματα του, αλλά ο Ιμπαγάσα ,που εκτέλεσε το πέναλτι, πέταξε την μπάλα πάνω από το δοκάρι και έχασε μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να είναι ανώτεροι στο πρώτο μέρος, με πίεση σε όλο το γήπεδο και κινήσεις στην επίθεση που δυσκόλευαν τους αντιπάλους τους. Η είσοδος του Χαβίτο στο δεύτερο μέρος έδωσε πνοή επιθετικά στον Αρη, καθώς ο Μενδρινός δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του κόντρα στην πρώην του ομάδα. Την πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία το σύνολο του Κούπερ την έκανε στο 49' με τον Τσεσνάουσκις και αυτή ήταν η μοναδική που δημιούργησε σε όλο το παιχνίδι.

Οσο περνούσαν τα λεπτά και κουραζόταν ο Ιμπαγάσα, ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να αναπτυχθεί με την ίδια ταχύτητα που το έκανε στο πρώτο μέρος. Ετσι, οι παίκτες του Βαλβέρδε έδωσαν προτεραιότητα στην άμυνα και στην επίθεση προσπαθούσαν να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις. Ο Μιραλάς στην κορυφή ταλαιπωρούσε όλη την άμυνα του Αρη και χαρακτηριστικό είναι πως ο Βέλγος αποτέλεσε την αιτία για να "κιτρινιστούν" τέσσερις παίκτες των Θεσσαλονικιών.

Για τον Αρη επιθετικά προσπαθούσε μόνο ο Χαβίτο και ο Κάλβο, ενώ ο Ρουίς και στη συνέχεια ο Κόκε που πέρασε στο παιχνίδι, "εξαφανίστηκαν" από το μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος μαζί με τον Μιραλάς ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός φύλαξε σχετικά εύκολα το προβάδισμα που πήρε από το δεύτερο λεπτό και πανηγύρισε την έκτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα. Παράλληλα πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους "πράσινους" και πέντε από την ΑΕΚ. Οσο για τον Αρη, αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα και πλέον μένει αρκετά πίσω από την κορυφή, ενώ τον χωρίζουν τρεις βαθμοί από τις θέσεις των πλέι οφ.
Read more!

Serie A

Αντέχει η Λάτσιο!

Το όνειρο συνεχίζεται για τη Λάτσιο, που νίκησε με 2-1 την Κάλιαρι και παραμένει στην κορυφή της Serie A!

Γκέλα για τη Γιουβέντους στη Μπολόνια (0-0), με μοιραίο τον Ιακουίντα.

Αντέχει η Λάτσιο!
Η 8η αγωνιστική του Campionato άρχισε με το 0-0 της Ρόμα στην Πάρμα, με τους τζιαλορόσι να μένουν κι άλλο πίσω στη βαθμολογία. Η Κυριακή... τελειοποιήθηκε για τους τιφόζι της Λάτσιο λίγες ώρες μετά, όταν η ομάδα τους νίκησε με 2-1 την Κάλιαρι χάρη στα γκολ των Φλόκαρι (22') και Μάουρι (53') και παράμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Κι αν η διαφορά από τις Μίλαν και Ιντερ μπορεί να παραμείνει στο +2, αν οι δύο ομάδες από το Μιλάνο νικήσουν στους αγώνες τους, οι λατσιάλι πήγαν στο +7 από τη Γιουβέντους, που κόλλησε στο 0-0 με την Μπολόνια εκτός έδρας. Οι Τορινέζοι, που είχαν την υπεροχή σε όλο το ματς, κέρδισαν πέναλτι στο 36' επειδή ο Κράσιτς έπεσε... από τον αέρα, αλλά ο Ιακουίντα που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Βιβιάνο!

Από εκεί και πέρα, η Κιέβο με λυτρωτή τον Θερό στο 90' νίκησε με 2-1 την Τσεζένα και ανέβηκε στη βαθμολογία, όπως και η Τζένοα που με σκόρερ τον Ρόσι επικράτησε με 1-0 της Κατάνια. Η Λέτσε συνεχίζει την πολύ καλή πορεία της, για νεοφώτιστη, μετά το 2-1 επί της Μπρέσια, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Ουντινέζε της ασταθούς Παλέρμο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (23/10)
Φιορεντίνα-Μπάρι 2-1 (34' Ντοναντέλ, 82' Τζιλαρντίνο-92' Παρίζι)
Κυριακή (24/10)
Πάρμα-Ρόμα 0-0
Μπολόνια-Γιουβέντους 0-0
Κιέβο-Τσεζένα 2-1 (31' Σέζαρ, 90' Θερό-45' αυτ. Γκουάνα)
Τζένοα-Κατάνια 1-0 (68' Ρόσι)
Λάτσιο-Κάλιαρι 2-1 (22' Φλόκαρι, 53' Μάουρι-59' Μάτρι)
Λέτσε-Μπρέσια 2-1 (54' Οφέρε, 61' Ντι Μικέλε-19' Καράτσιολο)
Ουντινέζε-Παλέρμο 2-1 (9' Μπενάτια, 54' πεν. Ντι Νατάλε-83' Πινίγια)
Read more!

Απόδραση από το «Μπριτάνια»!

Απόδραση από το «Μπριτάνια»!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πετύχει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στη Στόουκ στο... φρούριο που λέγεται «Μπριτάνια».
Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 27' με τον Ερνάντες, ο οποίος αντικαθιστά επάξια τον Γουέιν Ρούνεϊ. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργιουσον διατήρησε το προβάδισμα εύκολα μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν αρκετά βελτιωμένοι και όταν στο 81' ο Τουντσάι πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, τα φίδια άρχισαν και πάλι να ζώνουν τον Σκωτσέζο τεχνικό, καθώς για ακόμη μία φορά η ομάδα του δέχθηκε γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο... Ο Μεξικανός άσος, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 86' έδωσε τη νίκη στην Γιουνάιτεντ, μία νίκη που είναι η πρώτη της μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» για φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ και η πρώτη έπειτα από τρεις αγωνιστικές.
Read more!

PSV-FEYENOORD 10-0!

Ξεφτίλα...x10!


Een historische middag in het Philips Stadion.
Ρεζίλι της Ευρώπης κατάντησε την Φέγενορντ η Αϊντχόφεν την οποία και διέλυσε με το… ασύλληπτο 10-0! Μάλιστα, δεν κρατήθηκε ούτε λεπτό καθυστέρηση για να μην την… βασανίσει άλλο!

Ξεφτίλα...x10!
Η λέξη… πλάκα είναι πολύ μικρή για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της ντροπής! Η Αϊντχόφεν διέλυσε 10-0 την Φέγενορντ και προκάλεσε… καταστροφή στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σε… καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογηθούν πως τέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λίρνταμ στο 34’. Χατ τρικ για τον Ράις (25’, 47’, 59’), δυο γκολ για Λενς (55’, 87’), Ντζούντζακ (62’, πεν. 77’) και από ένα οι Αφελάι (39’), Τοϊβόνεν (49’), Ένχελααρ (69’)
Read more!

«Κηδεία» στο Palau από Σαραγόσα!

Ο Σαμ Βαν Ρόσομ ευστόχησε στο τελευταίο σουτ κι η Σαραγόσα έριξε... τέζα την Μπαρτσελόνα μέσα στο «σπίτι» της με 70-71 στην παράταση! Καλός ο Γιώργος Πρίντεζης στη νίκη της Ουνικάχα, δεν τα κατάφερε η... ελληνική Μπιλμπάο.
Οι παίκτες της Σαραγόσα πανηγύρισαν μία απίστευτη νίκη
Η Μπαρτσελόνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά ο ενθουσιασμός της Σαραγόσα αρκούσε για να γίνει η «κηδεία». Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Αμπός όχι απλώς άντεξε στην κανονική διάρκεια, αλλα κατάφερε στην παράταση, έστω και την τελευταία στιγμή, να φτάσει σε μία απίστευτη νίκη. «Δήμιος» των πρωταθλητών Ευρώπης  ήταν ο Σαμ Βαν Ρόσομ (1oπ.), με τον Βέλγο γκαρντ να «εκτελεί» με την εκπνοή για το τελικό 70-71! Το αποτέλεσμα αυτό έβαλε τέλος στο απόλυτο της «Μπάρτσα» (Μάικλ 24π., Ναβάρο 16π.), με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι πλέον η μόνη αήττητη ομάδα στην ACB.
Read more!

Ανατροπή και νίκη της Ρέιντζερς στο ντέρμπι!

Ο Μίλερ πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του... Ενα μοναδικό "σόου" προσέφερε η Ρέιντζερς στο β' ημίχρονο του ντέρμπι με τη Σέλτικ και, επικρατώντας 3-1 στην έδρα της "αιώνιας" αντιπάλου της, πήρε κεφάλι στο πρωτάθλημα Σκοτίας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στο πλέον καθοριστικό σημείο δηλαδή, με τον Χούπερ.

Ομως, στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Γουόλτερ Σμιθ ήταν καταιγιστική, καθώς με αυτογκόλ του Λόοφενς (49') και δύο τέρματα του Κένι Μίλερ (55', 67' πεν.) πήρε τη νίκη. Ο Γιώργος Σαμαράς αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά και ήταν ίσως ο μόνος που διασώθηκε από το "ναυάγιο" της Σέλτικ.
Read more!

«Σπουδαίοι οι παίκτες μου»

«Σπουδαίοι οι παίκτες μου»
Την ικανοποίηση του για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο προπονητής των «Μερένχες,  Ζοσέ Μουρίνιο, έπειτα από την επιβλητική νίκη με 6-1 επί της Ρασίνγκ Σανταντέρ .
«Παίζουμε, δουλεύουμε και λειτουργούμε ως ομάδα. Δουλεύουμε αρκετά και η ατομική ποιότητα του καθενός είναι για το καλό της ομάδας. Οι οπαδούς απολαμβάνουν το θέαμα που παρουσιάζουμε, όπως και εμείς. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι αυτό θα συμβαίνει σε κάθε αγωνιστική. Αυτοί οι παίκτες είναι σπουδαίοι και οι σπουδαίοι προπονητές δεν γίνονται χωρίς εκείνους. Κάνουν το χόμπι του, όμως χρειάζεται να παραμείνουμε ήρεμοι».

Για το ματς με την Μούρθια είπε: «Τώρα θα πάω σπίτι μου και θα δούμε για τον αγώνα με τη Μούρθια. Αυτό είναι δική μου δουλειά. Θέλω να πάω σπίτι μου και θα σκεφτώ για τη Μούρθια».

Για την υπόθεση Μπενζεμά: «Δεν μπορώ να ασκήσω κριτική σε κάποιον να μπει στο γήπεδο, έχοντας ελάχιστα κίνητρα για να δώσει περισσότερα στην ομάδα. Όταν μπήκε ο Μπενζεμά, το αποτέλεσμα του αγώνα είχε διαμορφωθεί. Το αν θα παίξει την Τρίτη είναι άλλη ιστορία».
Read more!

Ούτε τώρα η Ρόμα...

Η ουραγός Πάρμα υποδέχθηκε τη Ρόμα που καιγόταν για βαθμούς, όμως καμία από τις δυο τους δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ μπροστά στο κοινό του «Ένιο Ταρντίνι».


Ούτε τώρα η Ρόμα...
Το παιχνίδι είχε από το ξεκίνημα πολύ καλό ρυθμό, οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν πολύ για την επίτευξη κάποιου τέρματος, όμως δεν τα κατάφεραν λόγω κυρίως της αστοχίας τους στην τελική προσπάθεια. Πολλές φάσεις δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο να φεύγουν αρκετά ικανοποιημένοι, καθώς το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ. Οι Ρωμαίοι μετά και από αυτό το αποτέλεσμα έμειναν στους 9 βαθμούς σε 8 αγώνες και βρίσκονται μόλις 3 μπροστά από την Πάρμα, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Read more!

Γλίτωσε την ήττα ο Αγιαξ

Ο Αγιαξ, αν και αγωνιζόταν από το 27' με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολή του Ανίτα και παρότι στο 42' βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε ισοφαρίζοντας στο 89' να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας από την Εξέλσιορ στο Ρότερνταμ και να αποφύγει τη δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μπόβενμπεργκ (37') και Βαταμαλέο (42'), ενώ για τον "Αίαντα", αρχικά μείωσε το σκορ ο Ελ Χαμνταουί (46') και στη συνέχεια ισοφάρισε ο Φερτόνγκεν (89'). Read more!

Ισοπαλία για τη Ρούμπιν Καζάν

Με ισοπαλία συνέχισε η Ρούμπιν Καζάν τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα Ρωσίας. Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι πρωταθλητές Ρωσίας
έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την πρωτοπόρο Ζενίτ. Παραμένουν στη δεύτερη θέση με 51 βαθμούς, δύο βαθμούς μπροστά από τη σημερινή της αντίπαλο, η οποία όμως έχει δύο ματς λιγότερα.

Στη σημερινή αναμέτρηση ο προπονητής της Ρούμπιν Καζάν, Γκούρμπαν Μπερντίγεφ, χρησιμοποίησε τους εξής ποδοσφαιριστές: Ρίζικοφ, Μποκέτι, Καλέσιν, Κουζμίν, Σέζαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κάρλος Εντουάρντο (83' Καραντενίζ), Κασάεφ, Μουράφσκι, Νομπόα, Μάρτινς (72' Μεντβέντεφ).
Read more!

"Σώθηκε" η Πόρτσμουθ

Πωλητήριο σε παίκτες έβαλε η Πόρτσμουθ Η Πόρτσμουθ βγήκε από το καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, καθώς, όπως δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο "Reuters" ο διαχειριστής της, Αντριου Ανδρονίκου, η ομάδα της Τσάμπιονσιπ πουλήθηκε σε εταιρεία, η οποία ελέγχεται από τον πρώην ιδιοκτήτη του συλλόγου, Μπαλράμ Τσαϊνράι.

"Ολοκληρώθηκε η πώληση σε μια νέα εταιρεία, η οποία ανήκει κατά κύριο λόγο στον (επιχειρηματία από το Χονγκ Κονγκ) Μπαλράμ Τσαϊνράι και τον (εμπορικό συνεργάτη του) Λεβί Κουσνίρ", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρονίκου και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: "Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος βγήκε από το καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και ελευθερώθηκε από τα δεσμά του παρελθόντος".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους πιστωτές της Πόρτσμουθ, ο Σάσα Γκαϊνταμάκ, στον οποίο ο σύλλογος χρωστάει 2.2 εκατομμύρια λίρες, βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την πώλωση.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας είχε ανακοινώσει ότι θα υπέγραφε μια συμφωνία, που θα διασφάλιζε την ύπαρξη και τη συνέχεια της ομάδας, η οποία πέρυσι υποβιβάστηκε από την Πρέμιερσιπ, ενώ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Read more!

Στου ΟΑΚΑ τα σκαλάκια…

Στου ΟΑΚΑ τα σκαλάκια…
Προετοιμάστε συζύγους, ψευδομαρτυρήστε σε ερωμένες, λύστε το γρίφο πως χωράνε δυο τελάρα μπύρες στο ψυγείο!
Απόψε έχει ντέρμπι!
Κορύφωση στο ΟΑΚΑ!
ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κερνούν την πρώτη αληθινή ματσάρα της χρονιάς και η μονομαχία τους στο αθηναϊκό «classicο» θα καθορίσει από ποιων τα χείλη θα λανσαριστεί αυτή τη φορά το κλασικό… άσμα για την κοινή τους έδρα!
Όλα έτοιμα για το αθηναϊκό ντέρμπι
H 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ξεκίνησε χθες με το ντέρμπι της Θεσσαλίας και κορυφώνεται σήμερα με αυτό της Αθήνας. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (21:00, NS1).
Read more!

Θα δούνε το ντέρμπι "σπίτι" τους

Το γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης" Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε οργανωμένα στο "Σπύρος Λούης" και να παρακολουθήσουν το μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ. Για αυτό το λόγο προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και να το δούνε ομαδικά στο "σπίτι" τους.

Τα τελευταία 24ωρα αρκετοί σύνδεσμοι οπαδών του "τριφυλλιού" έκαναν συνεχόμενες συσκέψεις προκειμένου να μαζευτούν όσο το δυνατό περισότεροι στην ιστορική έδρα των "πρασίνων" και να στείλουν από εκεί τη... θετική τους ενέργεια στην αγαπημένη τους ομάδα. Read more!

Αντερσον: "Σπουδαίο ταλέντο ο Φετφατζίδης"

Ο Φετφατζίδης με αντίπαλο τον Παρασκευαΐδη Για το ταλέντο του Γιάννη Φετφατζίδη και το νέο Ολυμπιακό, μίλησε ο Πελε Αντερσον. Ο Σουηδός σκάουτερ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν τα μάτια της Τσέλσι στην Ελλάδα, ενώ είχε συνεργαστεί και με την ομάδα του Πειραιά, μίλησε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής", όπου έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού διεθνή μεσοεπιθετικού.

"Μαθαίνω τι γίνεται με τον Φετφατζίδη. Πρόκειται για σπουδαίο ταλέντο. Ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύτηκε και ο νεαρός ανταποδίδει. Μπορεί να κάνει εξαιρετικά πράγματα αρκεί να μείνει με τα πόδια στη γη. Στην Ελλάδα γενικότερα υπάρχουν πάρα πολλοί πιτσιρικάδες οι οποίοι μπορούν να διαπρέψουν στο διεθνές ποδόσφαιρο, αρκεί να δουλευτούν σωστά στην ηλικία των 15-16-17-18 ετών. Δείτε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που έχει φτάσει", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Αντερσον αναφέρθηκε στη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού: "Έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες που πήρε, όπως για παράδειγμα ο Ριέρα, ο Ρόμενταλ, ο Πάντελιτς μαζί με αυτούς που ήδη υπήρχαν στην ομάδα, όπως ο Μέλμπεργκ, ο Ντουντού, ο Τοροσίδης, συνθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο". Read more!

Τζιμπούρ: "Έτοιμοι για τη νίκη..."

 Ο Ράφικ Τζιμπούρ μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του και πιο συγκεκριμένα στην εφημερίδα "Competition", έδωσε σύνθημα νίκης στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής επιθετικός, τόνισε ότι αυτούς και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι και ότι πρέπει να κερδίσουν τους "πράσινους"...

"Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο ξεκούραστος από μας, διότι εμείς πρέπει να ανακάμψουμε από το ματς της Πέμπτης και το ταξίδι, αλλά επαναλαμβάνω πως πρέπει να κερδίσουμε", υποστήριξε αρχικά για να καταλήξει λέγοντας:

"Πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα στις Βρυξέλλες και να επικεντρωθούμε μόνο στο ντέρμπι. Η νίκη θα είναι κάτι πολύτιμο για τους οπαδούς μας και θα πρέπει να τους δώσουμε αυτήν τη χαρά".
Read more!

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας»

Την ικανοποίηση του για το «καρέ» των γκολ που πέτυχε στο χθεσινό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ρασίνγκ Σανταντέρ (6-1), εξέφρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος ωστόσο, εμφανίστηκε… προσγειωμένος.
«Έχουμε δρόμο μπροστά μας»
Read more!

Η Μπενφίκα θέλει τον Σκόκο !

Ο Νάτσο Σκόκο πανηγυρίζει...... Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπενφίκα βρίσκεται ο Νάτσο Σκόκο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, "Real News". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ, οι "αετοί" της Λισσαβώνας παρακολουθούν στενά τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον μάνατζέρ του.

Ο "δαίμονας" που παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ για την ανανέωση της συνεργασίας τους, φέρεται να είναι θετικός στο να "μετακομίσει" στην Πορτογαλία, καθώς θεωρεί πως έτσι κάνει το βήμα παραπάνω που από πέρσι αναζητεί. Οι "πάγιες" απαιτήσεις του κυμαίνονται στο 1 εκατ. ευρώ (χωρίς τα bonus), ποσό που η Μπενφίκα, μπορεί εύκολα να καλύψει.

Ο Σκόκο, έχει δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2011 να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει, αφού το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι... Read more!

Θέλει να φύγει ο Μήτρογλου!

ΟΣΦΠ: Θέλει να φύγει ο Μήτρογλου!

Την επιθυμία να αποχωρήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο από τον Ολυμπιακό έχει εκφράσει ο Κώστας Μήτρογλου στη διοίκηση της ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Real News». Συγκεκριμένα, η κυριακάτικη εφημερίδα γράφει ότι ο 22χρονος επιθετικός εμφανίζεται ενοχλημένος από τον παραγκωνισμό του από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και έχει ζητήσει από τους Πειραιώτες να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού σε κάποια (κατά προτίμηση γερμανική) ομάδα.

Το προηγούμενο διάστημα, άλλωστε, είχε γίνει γνωστό ότι η Κολωνία και το Ανόβερο φέρονταν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του διεθνούς φορ. Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» συζητούν μόνο τον δανεισμό του και όχι την πώλησή του.

Μάλιστα, ο μάνατζερ του Μήτρογλου παρουσιάζεται να έχει ξεκινήσει επαφές με κάποιες γερμανικές ομάδες και το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη υπόθεση.
Read more!

Πέμπτη νίκη για τον Αλόνσο!

O Φερνάντο Αλόνσο κέρδισε το γκραν πρι στη Σιγκαπούρη... Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο νικητής στο «παρθενικό» γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, που διεξήχθη στη Νότια Κορέα και το οποίο είναι ο 17ος αγώνας της χρονιάς στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι εκμεταλλεύθηκε την εγκατάλειψη των δύο μονοθεσίων της Red Bull και είδε πρώτος την καρό σημαία, σημειώνοντας την πέμπτη φετινή νίκη του και παίρνοντας παράλληλα την πρωτοπορία στην βαθμολογία των οδηγών. Ο πιλότος της σκουντερία άφησε στις δύο επόμενες θέσεις τον Λιούις Χάμιλτον με ΜακΛάρεν και τον ομόσταυλό του στη Φεράρι, Φελίπε Μάσα. Read more!

Διαπραγματεύσεις Μίλαν-Λιόν για Σισοκό!

Διαπραγματεύσεις Μίλαν-Λιόν για Σισοκό
Δύο χρόνια μετά το φιάσκο της μεταγραφής του Σισοκό στη Μίλαν, οι «ροσονέρι» έχουν ξανά ως στόχο τον αριστερό μπακ της Λιόν.
Δύο χρόνια μετά η ιταλική ομάδα μπαίνει στην διεκδίκηση του παίκτη, αλλά η Λιόν κοστολογεί τον Σισοκό με 15 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην ομάδα του Μιλάνου. Ωστόσο μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων μήπως και τα «βρουν» σε χαμηλότερη τιμή.
Read more!

«Έχουμε πλεονέκτημα αλλά…»

«Έχουμε πλεονέκτημα αλλά…»Σε εγρήγορση επιθυμεί να κρατήσει τους παίκτες του ενόψει των επόμενων αγωνιστικών δραστηριοτήτων τους ο προπονητής της Τσέλσι Κάρλο Ανσελότι.
Read more!

Επιστροφή Αμπιάτι στην εστία

Επιστροφή Αμπιάτι στην εστία

Τα γκολποστ της Μίλαν θα υπερασπιστεί στο κρίσιμο ματς της Δεύτερας στη Νάπολι ο Κριστιάν Αμπιάτι.

Read more!

Μεγάλο διπλό, με πέναλτι «εφεύρεση»!

Μεγάλο διπλό, με πέναλτι «εφεύρεση»! (video)
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την Μαγιόρκα, που «απέδρασε» (2-1) από το «Μεστάγια» με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά το πρώτο γκολ κόντρα στην Βαλένθια επετεύχθη με πέναλτι, το οποίο αποτελεί «εφεύρεση» του διαιτητή!

Ο Γκονζάλο Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας από τα έντεκα μέτρα στο 7ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης ανέβασε στο 2-0 τον δείκτη του σκορ στο 29’.

Πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο, οι «νυχτερίδες» μείωσαν με τον Ρομπέρτο Σολδάδο (36’) από την άσπρη βούλα, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
Read more!

«Σοκ» με Χίπια

Τελικά, δε θα γλιτώσει την πολυήμερη απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους ο Σάμι Χίπια. Ο διεθνής Φινλανδός αμυντικός της Λεβερκούζεν τραυματίστηκε λίγο πριν την αναμέτρηση των «ασπιρινών» με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa league. O 32χρονος παίκτης διαπιστώθηκε πως έχει πρόβλημα στον τένοντα του αριστερού αστραγάλου.
«Σοκ» με Χίπια
Read more!

Εμπρός αϊτέ!

Εμπρός αϊτέ!
Έτοιμη, παρά τα προβλήματα, για νίκη επί του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ. Με 4-3-3 οι «κιτρινόμαυροι», περισσότεροι από 40.000 στις εξέδρες!
Η προετοιμασία της «Ένωσης» ολοκληρώθηκε το Σάββατο και το θετικό είναι ότι τουλάχιστον δεν προέκυψαν κι άλλα προβλήματα την τελευταία στιγμή. Στις τάξεις της ομάδας ξέρουν όλοι τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε με τις δηλώσεις του να «φτιάξει» τους παίκτες του και περιμένει από αυτούς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ... λυσσασμένοι!

Για την ΑΕΚ είναι κομβικής σημασίας να μπει στον αγώνα δυνατά και να κάνει σαφές στον αντίπαλο ότι θα τον νικήσει! Με δεδομένα, άλλωστε, τα αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα εδώ και... δύο χρόνια, αλλά και τις σημαντικές απουσίες μετά τους τελευταίους τραυματισμούς,  οι «κιτρινόμαυροι» είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν ψυχή στο ΟΑΚΑ από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Κι από εκεί και πέρα, φυσικά, να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις εντολές του Χιμένεθ.

Ο Ισπανός προπονητής έκανε μια δοκιμή το Σάββατο, που δεν δείχνει απολύτως τίποτα για την αρχική 11άδα, καθώς είχε στο αρχικό σχήμα τους Νταντόμο και Καλαμιώτη, ενώ γενικά έχει ήδη αποδειχθεί πως είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος με επιτυχία τις επιλογές του. Κατά πάσα πιθανότητα, πάντως, θα παρατάξει την ΑΕΚ με 4-3-3 το βράδυ της Κυριακής, με τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια, τον Λαγό αριστερό μπακ, τον Αργυρίου δεξιά, τους Δέλλα και Νασούτι στο κέντρο της άμυνας, τους Μάκο, Καφέ, Γκέντσογλου (ο Ντιόπ δεν είναι 100% έτοιμος) στο χώρο του κέντρου και τους Λεονάρντο, Μπερνς ως στηρίγματα του Τζιμπούρ, που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Επειδή, όμως, όπως προαναφέραμε είναι όλα πιθανά με τον Χιμένεθ, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η ΑΕΚ με 4-4-2 και τους Τζιμπούρ-Μπλάνκο επιθετικό δίδυμο...

Θα το κάνουν... έδρα!
Το ΟΑΚΑ δεν είναι και το πιο ζεστό γήπεδο της Ελλάδας, αλλά το βράδυ της Κυριακής η ατμόσφαιρα που θα επικρατεί θα είναι καυτή! Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για παρουσία τουλάχιστον 40.000 οπαδών της ΑΕΚ! Οι Ενωσίτες έχουν ενθουσιαστεί από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και φυσικά από την 4άρα επί του Άρη, δεν ξενέρωσαν με την ήττα στις Βρυξέλλες και είναι αποφασισμένοι να συμπαρασταθούν μαζικά στην αγαπημένη τους ομάδα, ώστε να τη σπρώξουν προς την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα τη φέρουν στο -1 από τον Παναθηναϊκό και θα την ξαναβάλουν στη μάχη του τίτλου.
Read more!

Πρώτη… βόμβα στο Ρέντη

Πρώτη… βόμβα στο Ρέντη
Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος ήρθε με το «καλημέρα». Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού με 3-2 μέσα στο Ρέντη. Οι Μπόγιτς και Στέινμπεργκ, με 25 και 21 πόντους αντίστοιχα, ήταν καταπληκτικοί για τους νικητές.
Read more!

«Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

«Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»
Ο Λούις Γκαρσία συνιστά συγκέντρωση στους συμπαίκτες του εν όψει του δύσκολου μήνα που έχουν μπροστά τους οι Πράσινοι, ενώ θεωρεί ότι τίποτα δεν έχει χαθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν και παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι πλέον δύσκολη.


Σε σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος» φιλοξενούνται δηλώσεις του Ισπανού άσου του Παναθηναϊκού Λουίς Γκαρσία.

«Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος με συνεχόμενα παιχνίδια. Όλες οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε, όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, έχουν ποιότητα και είναι από τους μεγάλους αντιπάλους μας», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός σταρ στην εφημερίδα «Το Βήμα» και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να συγκεντρωνόμαστε στον αγώνα που ακολουθεί και όχι για παράδειγμα να βλέπουμε από τώρα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους συμπαίκτες του για το επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Σχετικά με τις πιθανότητες πρόκρισης του «Τριφυλλιού» στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Λουίς Γκαρσία τόνισε: «Η κατάσταση πλέον είναι αρκετά δύσκολη για εμάς. Ακόμη όμως έχουμε ελπίδες. Τίποτα δεν έχει κριθεί και θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε μέχρι το τέλος για να τα καταφέρουμε».

Τέλος ο πρώην άσος της Λίβερπουλ , της Μπαρτελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης αναφέρθηκε στο επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικά είπε: «Στην Ευρώπη υπάρχει η εντύπωση ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υποδεέστερο από πολλά μεγάλα πρωταθλήματα. Στο διάστημα όμως που είμαι εδώ διαπιστώνω ότι έχετε ένα πολύ ενδιαφέρων πρωτάθλημα με δυνατά παιχνίδια και καλούς αντιπάλους. Βλέπω πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ενώ και στα Κύπελλα Ευρώπης φαίνετε η ποιότητα των Ελληνικών ομάδων».
Read more!

Κατάμεστο το Καραϊσκάκη με Άρη


Εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια του αγώνα με τον Άρη και το Καραϊσκάκη θα είναι κατάμεστο από 33.000 διψασμένους για νίκη οπαδούς του.


Κατάμεστο το Καραϊσκάκη με Άρη
Βροντερό «παρών» θα δώσει ο κόσμος του Θρύλου, που εξαφάνισε τα εισιτήρια του αυριανού αγώνα με τον Άρη. Τα 300 κομμάτια που είχαν απομείνει για τις ανάγκες της κυριακάτικης αναμέτρησης με την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, έγιναν «καπνός» από τους οπαδούς του Θρύλου, που προετοιμάζονται να δώσουν ακόμη μία παράσταση και να σπρώξουν τους «ερυθρόλευκους» στην έκτη συνεχόμενη νίκη.
Ένα «τρίποντο» που θα τους διατηρήσει μόνους στην κορυφή της βαθμολογίας και παράλληλα θα αποτελέσει το καλύτερο τονωτικό εν όψει του επερχόμενου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 30 Οκτωβρίου.
Οι συνεχόμενες νίκες, που έχουν συνοδευτεί από εξαιρετικές εμφανίσεις, έχουν σημάνει συναγερμό στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού, που προβλέπεται να δώσουν για ακόμη μια φορά ιδιαίτερο χρώμα στις εξέδρες του Καραϊσκάκη.
Read more!

Πετούν Ρεάλ και Ρονάλντο!

 
Πετούν Ρεάλ και Ρονάλντο (video)
Δεν έλειψε πολύ. Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην κορυφή της Primera Division, όπου βρέθηκε για λίγο η Μπαρτσελόνα. Οι «Μερένχες» συνέτριψαν 6-1 τη Ρασίνγκ Σανταντέρ με τέσσερα γκολ του Ρονάλντο.
Read more!

Premier League

Ούτε η Γουλβς κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους πρωταθλητές να κερδίζουν με 2-0 και να πετυχαίνουν την πέμπτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στην έδρα τους. Την τιμητική τους είχαν οι γηπεδούχοι, μόνη ομάδα που πήρε «διπλό» ήταν η Νιούκαστλ.
Συνεχίζει ακάθεκτη η ΤσέλσιΠέντε στα πέντε για την Τσέλσι μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ, καθώς ούτε η Γουλβς μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της. Με γκολ των Μαλουντά και Καλού οι πρωταθλητές κέρδισαν με 2-0 και έφτασαν τους 22 βαθμούς, περιμένοντας τα κυριακάτικα παιχνίδια των ομάδων που ακολουθούν, για να δουν αν η διαφορά θα αυξηθεί ή όχι.

Μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, Τότεναμ και Έβερτον πέτυχαν από ένα γκολ και αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής στην Premiership. Τα «ζαχαρωτά» άνοιξαν το σκορ στο 17' με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Μπάινς, ωστόσο ακριβώς τρία λεπτά αργότερα, η Τότεναμ ισοφάρισε με τον Φαν ντερ Φάαρτ. Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι Λονδρέζοι είχαν την πρωτοβουλία, όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ και έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Σάββατο (23/10)
Τότεναμ-Έβερτον 1-1
(20' Φαν ντερ Φάαρτ-17' Μπάινς)

Μπέρμιγχαμ-Μπλάκπουλ 2-0
(36' Ρίτζγουελ, 56' Ζίγκιτς)

Τσέλσι-Γουλβς 2-0
(23' Μαλουντά, 81' Καλού)

Σάντερλαντ-Άστον Βίλα 1-0
(25' αυτ. Νταν)

Γουέστ Μπρομ-Φούλαμ 2-1
(17' Μουλούμπου, 40' Φόρτσουν-9' αυτ. Κάρσον)

Γουίγκαν-Μπόλτον 1-1
(59' Ρονταλέγκα-66' Ελμάντερ)

Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ 1-2
(12' Κόουλ - 23' Νόλαν, 69' Κάρολ)
Read more!

Χειμερινές Μεταγραφές για Ίντερ

Οι πολλοί τραυματισμοί της Ίντερ έως τώρα δεν αφήνουν ασυγκίνητο τον Ράφα Μπενίτεθ, που ουσιαστικά μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ προανήγγειλε μεταγραφές κι όπως όλα δείχνουν ο Μάσιμο Μοράτι θα τον ικανοποιήσει.


Το πρώτο σενάριο που βγήκε στη φόρα και είναι πλήρως επιβεβαιωμένο, είναι αυτό του Γκάρεθ Μπέιλ. Η Ίντερ θέλει παίκτη στα αριστερά, που να μπορεί να κάνει ότι και ο Μαϊκόν από τα δεξιά. Η περίπτωση του Ιταλού είναι πολύ δύσκολη γι' αυτό και ο Μοράτι έχει ήδη στο μυαλό του εναλλακτικές.
Ο Μανουέλ Βάργκας διανύει κακή σεζόν με τη Φιορεντίνα και είναι η τελευταία του ευκαιρία να πάρει μεγάλη μεταγραφή. Στην Ίντερ γνωρίζουν την αξία του Περουβιανού και εξετάζουν με προσοχή την περίπτωσή του, ως εναλλακτική του Μπέιλ. Πάντως συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες αφού δεν είναι κοινοτικός και η Ίντερ έχει ήδη αποκτήσει το καλοκαίρι τον Κουτίνιο. Αυτό, διότι ο νόμος που θέλει τις ιταλικές ομάδες να αποκτούν 2 ξένους τη χρονιά, μπορεί να αλλάξει και να γίνει και πάλι ένας.
Τέλος, ένας ακόμα παίκτης που βρίσκεται στη λίστα, αλλά για την επίθεση, είναι ο Ιμπραήμ Αφελάι. Ο Μπενίτεθ ήθελε τον Ολλανδό και στη Λίβερπουλ και τον καλοβλέπει, αφού όπως όλα δείχνουν ο Ντιρκ Κάουτ δεν θα γίνει ποτέ κάτοικος Μιλάνου. Έτσι, ο συμπατριώτης του είναι μια ανάλογη κίνηση για τον Ισπανό προπονητή. Read more!

Bundesliga

Ξέσπασε η Βέρντερ!
Την πρώτη της νίκη μακριά από τη Βρέμη πανηγυρίζει η Βέρντερ, η οποία διέσυρε με 4-1 την Γκλάντμπαχ. Ισοπαλία χωρίς τέρματα στο Άιντραχτ-Σάλκε, «μίλησαν» οι έδρες στα υπόλοιπα παιχνίδια.
Η Βέρντερ δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα στο Μενχενγκλάντμπαχ και διέσυρε την τοπική Μπορούσια με 4-1. Το σκορ στο 12' ήταν ήδη 2-0, ενώ το γκολ του Χαντ στο 51' «κλείδωσε» τη νίκη για τους φιλοξενούμενους. Παρά το αυτογκόλ του Μερτεζάκερ, η Γκλάντμπαχ δεν μπόρεσε κάτι περισσότερο, ενώ στο 75' ο Πιζάρο έγραψε το τελικό 4-1.

Στη Φρανκφούρτη, Άιντραχτ και Σάλκε έμειναν στο 0-0, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να μετουσιώσουν σε γκολ την καθολική υπεροχή τους. Βασικός αγωνίστηκε ο Γκέκας που αντικαταστάθηκε από τον Φενίν στο 82', ενώ ο Τζαβέλλας έμεινε στον πάγκο όπως και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για την ομάδα του Μάγκατ.

Στα άλλα παιχνίδια «μίλησαν» οι έδρες, καθώς Νυρεμβέργη, Ανόβερο και Φράιμπουργκ επικράτησαν με το ίδιο σκορ (2-1).

Τα αποτελέσματα:
Σάββατο (23/10)
Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ   2-1
(11΄ Γκούντογκαν, 63΄ Φραντς - 29΄ Γκραφίτε)

Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 1-4
(67΄ αυτ. Μερτεζάκερ - 5΄ Μαρίν, 12΄ Γουέσλεϊ, 51΄ Χαντ, 75΄ Πιζάρο)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε  0-0

Ανόβερο-Κολονία  2-1
(4΄, 15΄ Κόναν - 86΄ Λάνινγκ)

Φράιμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 2-1
(35΄ Σισέ, 60΄ Ρεϊσίνγκερ - 8΄ Μόβαρεκ)
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...