ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Περίπατος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη!

Πανηγυρισμοί για τις αθλήτριες του ΠαναθηναϊκούΟ Παναθηναϊκός ξεκίνησε την εφετινή αγωνιστική περίοδο ακριβώς όπως ολοκλήρωσε την προηγούμενη στους τελικούς του πρωταθλήματος, δηλαδή με νίκη επί του Ολυμπιακού. Στο ντέρμπι των "αιωνίων", με το οποίο έπεσε η αυλαία στην πρεμιέρα της Α1 Γυναικών, οι "πράσινες" πέρασαν άνετα από το κλειστό του Ρέντη, επικρατώντας της πειραϊκής ομάδας με 3-0.

Οι "ερυθρόλευκες", απούσης της Ογκνιένοβιτς, αποδείχθηκαν σε ακόμη ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κατώτερες των "πράσινων", από τις οποίες απουσίαζαν οι Μόλναρ και Μαχόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αθλήτριες του Γιάννη Νικολάκη προηγήθηκαν με 23-21 στο 2ο σετ και 19-11 (!) στο 3ο, αλλά τελικά τα έχασαν και τα δύο.

Τα σετ (πρώτος αναφέρεται ο γηπεδούχος Ολυμπιακός): 16-25, 24-26, 23-25. Read more!

Φάμπρεγκας η επιστροφή!


Σε κανονικούς ρυθμούς, έναν μήνα μετά τον τραυματισμό του, επέστρεψε στη σημερινή προπόνηση της Άρσεναλ ο Σεσκ Φάμπρεγκας.


Ο Αρσέν Βενγκέρ… τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, μια και ο Ισπανός σούπερ σταρ ανέβασε ρυθμούς έπειτα από έναν μήνα απουσίας του από τα γήπεδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε τεθεί εκτός δράσης στο ματς των Λονδρέζων με τη Σάντερλαντ, πριν από ένα μήνα, εξαιτίας τραυματισμού. Read more!

«Ανοησίες» τα περί αποχώρησης Ρούνεϊ!


Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι είναι οι ομάδες που επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του Ρούνεϊ, ωστόσο η Γιουνάιτεντ χαρακτηρίζει… ανοησίες τα περί αποχώρησης.
«Ξεσάλωσαν» οι Άγγλοι και ήδη μιλούν για αποχώρηση του Γουέιν Ρούνεϊ από τη Μάντσεστερ. Μάλιστα, μιλούν για προτάσεις από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, και Σίτι και ο Ιανουάριος είναι… κοντά. Ωστόσο, Η Γιουνάιτεντ βγήκε στην αντεπίθεση και χαρακτηρίζει… ανοησίες τα περί αποχώρησης από την ομάδα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα με τον διεθνή φορ και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Read more!

«Αήττητοι στην έδρα μας»

Ο Κώστας Παπανικολάου ευελπιστεί στο αήττητο της έδρας του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ (9:45 μ.μ., ΝΕΤ), στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, με τον Κώστα Παπανικολάου να ευελπιστεί στο αήττητο της έδρας των «ερυθρολεύκων» στη διοργάνωση.
Ο 20χρονος φόργουορντ των κυπελλούχων Ελλάδος μιλώντας για τον προσεχή αγώνα κόντρα στη Ρεάλ, τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη στη φάση των ομίλων. Τα παιχνίδια στην έδρα μας πρέπει να τα παίρνουμε για να κρατήσουμε αλώβητο το ΣΕΦ. Η Ρεάλ είναι καλή ομάδα, το ξέρουμε, θα είμαστε προετοιμασμένοι και ας μην είναι έτοιμη».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην προσωπική του απόδοση: «Είμαι εδώ για ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Να παίξω άμυνα και να κάνω ελεύθερα σουτ. Θέλουμε όλοι τις καλές επιλογές. Δεν με νοιάζει ποιοι θα ‘ναι οι αντίπαλοι, με ενδιαφέρει να ανταποκριθώ στον ρόλο μου». Read more!

Έριξε τους τόνους ο Χιμένεθ

Αφού πρώτα μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, έδωσε το σύνθημα για σκληρή δουλειά και ένα σερί επιτυχιών στα επόμενα παιχνίδια

Τέλος στο πανηγυρικό κλίμα που υπήρχε σήμερα το πρωί στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, έβαλε ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που τελείωσε το ματς του «Κλ. Βικελίδης», θέλησε να ρίξει τους τόνους, ύστερα από αυτή την ευρεία νίκη που πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές του. Ο Ισπανός, μιλώντας στους παίκτες του, στην σημερινή προπόνηση, μοίρασε αρχικά συγχαρητήρια και έδωσε το σύνθημα για σκληρή δουλειά στη συνέχεια. «Σας αξίζουν συγχαρητήρια. Κάνατε μία πολύ καλή εμφάνιση και παίξατε έτσι όπως είχαμε πει. Βγάλαμε στο γήπεδο κάποια πράγματα που δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και για αυτό σας αξίζει ένα μπράβο για τη δουλειά και την προσπάθεια που κάνετε», είπε αρχικά ο Χιμένεθ, για να προσθέσει:
«Πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε. Θα πρέπει να δουλεύουμε πολύ και να μιλάμε λίγο. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και άλλο στα επόμενα παιχνίδια. Θέλουμε ένα καλό σερί επιτυχιών, που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Πλέον θα πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι με τον Άρη. Ανήκει στο παρελθόν και τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι της Πέμπτης με την Άντερλεχτ». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μανόλο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές του, θέλοντας να τους κρατήσει προσγειωμένους, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι το να διαχειριστείς ένα τέτοιο σκορ, μπορεί εύκολα να σε αποπροσανατολίσει, σε μία περίοδο μάλιστα που έρχονται δύσκολοι αγώνες.
Read more!

Χωρίς Σάλπι με Βιγιαρεάλ;

Χωρίς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη με την Βιγιαρεάλ στο "Ελ Μαδριγάλ"
Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να παραταχθεί την Πέμπτη στο "Ελ Μαδριγάλ" κόντρα στην Βιγιαρεάλ για το Europa League, χωρίς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Read more!

Χωρίς Λέτο με Ρούμπιν Καζάν


Νοκ άουτ και από το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Ρούμπιν Καζάν τέθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός μέσος του Παναθηναϊκού ακολούθησε και την Δευτέρα ατομικό πρόγραμμα, οπότε δεν υπολογίζεται από το Νίκο Νιόπλια για την μεθαυριανή αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ρωσίας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Αντίθετα με τον Λέτο, ο Σίντνεϊ Γκοβού συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα των "πρασίνων", ωστόσο, θεωρείται απίθανο να συμπεριληφθεί στην αποστολή, καθώς έχει χάσει αρκετές προπονήσεις, ενώ προέρχεται κι από συνεχή πειθαρχικά παραπτώματα. Το πιθανότερο είναι ότι ο Γάλλος επιθετικός θα είναι πανέτοιμος για το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Νίνης γυμνάστηκε και σήμερα, ενώ πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος, πάντως, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της Τετάρτης. Read more!

Σουίτα δεν έδωσες, σουίτα δεν θα πάρεις!


Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν παραχωρεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός την κεντρική σουίτα στο ΟΑΚΑ για το κυριακάτικο ντέρμπι, επειδή το ίδιο είχαν κάνει πέρυσι οι «πράσινοι». Συγκεκριμένα, στο περσινό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, η «πράσινη» ΠΑΕ είχε αρνηθεί -κόντρα σε ό,τι συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις- να δώσει την κεντρική σουίτα στη διοίκηση της «Ένωσης», λέγοντας πως τον ήθελαν οι παράγοντες του «τριφυλλιού» επειδή είχε κρύο... Έτσι, οι διοικούντες του «δικέφαλου» είχαν τοποθετηθεί σε σουίτα... σχεδόν μέσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Φέτος οι «πράσινοι» ζήτησαν την κεντρική σουίτα για το κυριακάτικο ντέρμπι και ο Σταύρος Αδαμίδης αρνήθηκε, στέλνοντας τους σε άλλη πιο πλάγια, λέγοντας πως την κεντρική θα την κρατήσουν οι παράγοντες της «Ένωσης». Read more!

Αποχώρησε ο Γκαρσία!


Εντελώς ξαφνικά και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα τραυματισμού, ο Πάμπλο Γκαρσία αποχώρησε από την προπόνηση και από τις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, ύστερα από συνομιλία που είχε με τον Μάκη Χάβο. Ο Ουρουγουανός δεν ήθελε να πει το παραμικρό τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του.

Τίποτα δεν προμήνυε πως η σημερινή(18/10) προπόνηση του ΠΑΟΚ θα είχε αυτό το άσχημο περιστατικό σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Όλα κυλούσαν ομαλά στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, μέχρι την στιγμή που ο υπηρεσιακός τεχνικός Μάκης Χάβος μαζί με τον μεταφραστή πλησίασαν τον Πάμπλο Γκαρσία και ξεκίνησε ένας διάλογος. Το αποτέλεσμα μετά την συνομιλία ήταν να φύγει από την προπόνηση ο έμπειρος μέσος από την προπόνηση. Ο Γκαρσία λίγο αργότερα αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις αρνούμενος να πει το οτιδήποτε.

Η ενημέρωση που υπάρχει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι πως ο παίκτης είχε έναν διάλογο με τον Μάκη Χάβο «Αν δεν μπορείς να συνεχίσεις μπορείς να φύγεις», φέρεται να είπε ο τελευταίος. Ωστόσο μετά την προπόνηση διευκρινίστηκε από τον υπηρεσιακό τεχνικό πως δόθηκε άδεια για να φύγει από την προπόνηση ο Γκαρσία και δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας του από την διοίκηση.

Σε καθαρά αγωνιστικά θέματα ο Χάβος δοκίμασε σχήματα για τον αγώνα της Πέμπτης (21/10) απέναντι στη Βιγιαρεάλ, για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο υπηρεσιακός τεχνικός σκέφτεται με βάσει τα όσα έδειξε η ομάδα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να κάνει αλλαγές στην 11αδα ενόψει του αγώνα με την Βιγιαρεάλ.

Ο Χάβος δεν είχε στην διάθεση του τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ένα πρόβλημα τραυματισμού στο ισχίο και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Ο Κρέσιτς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Μουσαϊντί. Ο Γκαρσία με τον Βιτόλο αν δεν αλλάξει κάτι αναμένεται να είναι τα δύο αμυντικά χαφ με τον Γιώργο Φωτάκη να αγωνίζεται πίσω από το μοναδικό προωθημένο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Οι Βιεϊρίνια και Ελ Ζαρ θα αγωνιστούν στις "πτέρυγες".

Πάντως, για την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στον αγώνα της Πέμπτης (21/10), αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο. Read more!

Πρόβλημα στο δεξί άκρο

Ο Σάνελ Γιάχιτς δύσκολα προλαβαίνει την Άντερλεχτ, τη στιγμή που Πατσατζόγλου,Γεωργέας είναι εκτός-Κανένα πρόβλημα με Ντιόπ, Λεονάρντο, Λαγό.

Η μεγάλη νίκη στη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς για την ΑΕΚ, άφησε κάποια δυσάρεστα προβλήματα πίσω της και αυτό γιατί 4 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν τραυματίες, παρόλο που οι τρεις από αυτούς, Ντιόπ, Λεονάρντο και Λαγός, δεν έχουν κάτι το ανησυχητικό και θα είναι κανονικά στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ στο ματς της Πέμπτης με την Άντερλεχτ. Αντίθετα, το μεγάλο πρόβλημα ακούει στο όνομα, Σάνελ Γιάχιτς. Ο Βόσνιος αμυντικός έχει υποστεί κάκωση στο πέλμα και σήμερα θα υποβληθεί σε απεικονιστικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Αισιοδοξία από το ιατρικό επιτελείο υπάρχει, ωστόσο ο κίνδυνος μη συμμετοχή του στο ματς των Βρυξελλών, είναι κάτι περισσότερο από ορατός.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη πιθανή απουσία, κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον προπονητή του, ο οποίος βλέπει να ξεμένει από δεξί μπακ. Και αυτό διότι και ο Χρήστος Πατσατζόγλου συνεχίζει τη φαρμακευτική αγωγή, λόγω της ιγμορίτιδας που τον ταλαιπωρεί, αλλά και ο Νίκος Γεωργέας δεν είναι ακόμα έτοιμος για να αγωνιστεί με την ομάδα. Μοναδική επιλογή μοιάζει ο Ανέστης Αργυρίου (δεν έχει ακόμα πάρει λεπτό συμμετοχής), εφόσον ο Βόσνιος δεν καταφέρει να βρίσκεται στην αποστολή που πετάει για Βέλγιο, την προσεχή Τετάρτη. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Χιμένεθ θα χρειαστεί να «πειραματιστεί» από το δεύτερο κιόλας παιχνίδι του.
Read more!

Και τώρα ο... τελικός με τη Ρουμπίν καζάν

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του κόντρα στον ΠΑΟΚ κέρδισε και ηρεμία. Οι "πράσινοι" πλέον συγκεντρώνονται στο δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για τους νταμπλούχους Ελλάδος, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ελαχιστοποιούν τις ελπίδες τους για πρόκριση στους "16".

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά πράγματα στην ενδεκάδα, καθώς ναι μεν επιστρέφουν Γκοβού και Νίνης, ωστόσο οι δύο παίκτες δεν είναι εντελώς έτοιμοι για να αγωνιστούν. Ο τεχνικός των "πρασίνων" σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα πραγματοποιήσει σίγουρα μία αλλαγή, αφού ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής απέναντι στους Ρώσους.

Οπως όλα δείχνουν αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου στην ενδεκάδα θα είναι ο Σιμάο, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για τη χρησιμοποίηση του Πλεσί, ο οποίος τα πηγαίνει πολύ καλά στην προπόνηση.

Ο Νιόπλιας θέλει να παρατάξει ένα δυνατό κέντρο, καθώς εκεί εντοπίζεται και η δύναμη της Ρουμπίν Καζάν. Η μεσαία γραμμή των Ρώσων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη επιθετικά, ωστόσο παρουσιάζεται ευάλωτη στα άκρα, εκεί από όπου θα θελήσει να "χτυπήσει" ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη. Read more!

«Βασιλική» πρόταση για Ρούνεϊ

Πρόταση 62 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Καρίμ Μπενζεμά, ετοιμάζει η Ρεάλ Μαδρίτης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την απόκτηση του Γουέιν Ρούνεϊ.



Μετά το δημοσίευμα της «Daily Mirror» για την πώληση του Ρούνεϊ τον ερχόμενο Ιανουάριο, αυτή τη φορά έρχεται το δημοσίευμα της εφημερίδα «SUN» η Ρεάλ ετοιμάζεται να προσφέρει στην Γιουνάιτεντ το ποσό των 62 εκατ. ευρώ συν τον Καρίμ Μπενζεμά, για τον Άγγλο σούπερ σταρ.

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε και ο τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο:
«Το πρόβλημά μας είναι ποιον θα διώξουμε για να έρθει ο Ρούνεϊ. Αυτή τη στιγμή μπροστά έχουμε εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Ιγκουαΐν, ο Ρονάλντο, ο Οζίλ και ο Ντι Μαρία». Read more!

Ο καταπληκτικός κύριος Γκέκας!


Ύμνους προς τον Φάνη Γκέκα... εξαπέλυσαν οι συμπαίκτες και ο προπονητής του Έλληνα άσου στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης μετά το «διπλό» χτύπημα του Λαρισαίου επί της Καϊζερσλάουτερν.
Ο Φάνης Γκέκας πέτυχε ακόμα δύο τέρματα απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν και έφτασε έτσι τα επτά γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.
Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο τεχνικός του γερμανικού συλλόγου, Μίκαελ Σκίμπε τόνισε:«Ο Φάνης έχει καταπληκτική αίσθηση του γκολ. Ξέρει πάντα πού πρέπει να βρίσκεται και είναι εκεί την κατάλληλη στιγμή», ενώ τα καλά λόγια δεν τα... τσιγκουνεύτηκε ούτε ο πρόεδρος του συλλόγου, Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν:«Αποκτήσαμε τον Γκέκα σαν σκόρερ και μας έχει λύσει αυτό το πρόβλημα. Είναι έκπληξη για όλους μας», ανέφερε.
Τέλος ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του Γκέκα, Γιάννης Αμανατίδης υποστήριξε:«Επτά γκολ σε οκτώ συμμετοχές και με μόλις 20 επαφές της μπάλας. Καθόλου άσχημα... Αντιθέτως, πολύ καλά!». Read more!

Στο "Μπερναμπέου" στραμμένα τα φώτα


Επιστροφή στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ με τα παιχνίδια της τρίτης ημέρας των ομίλων της διοργάνωσης. Το πρώτο μέρος του... μενού θα σερβιριστεί την Τρίτη με την προσοχή στραμμένη στον 7ο όμιλο και στο "Μπερναμπέου", όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί τη Μίλαν, στο σημαντικότερο ματς του διημέρου. Read more!

«Ο Τόρες χρειάζεται γκολ»


Το ντεφορμάρισμα του Φερνάντο Τόρες είναι ένας από τους βασικότερους λόγους της ήττας της Λίβερπουλ από την Έβερτον.

Ο τεχνικός των «ρεντς» σημείωσε αναφορικά με τον Ισπανό σούπερ σταρ:

«Ο Φερνάντο, άκουσε αρνητικά σχόλια στο Μουντιάλ για τις εμφανίσεις του και θεωρώ ότι είναι πεσμένος ψυχολογικά. Χρειάζεται ένα-δυο γκολ για να το ξεπεράσει. Δεν είχα κανένα δισταγμό για την εμφάνισή του κόντρα στην Εβερτον. Αν η ευκαιρία που έκανε στο φινάλε πήγαινε μέσα θα τον βοηθούσε πολύ να ανέβει».

Για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, υπογράμμισε:

«Ο Γενάρης απέχει δυόμισι μήνες και υπάρχουν πολλά ματς για να δώσουμε ως τότε. Έχουμε την ομάδα που έχουμε κι ελπίζω να πάμε καλύτερα στο μέλλον και να κάνουμε κάποιες νίκες». Read more!

«Dancing with Scocco»


Αυτή είναι η ΑΕΚ που θέλουν να βλέπουν όλοι οι φίλοι της, γεμάτη πάθος, ενέργεια με πολλά γκολ, κάτι το οποίο κατάφερε μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η καλή ψυχολογία που επικρατεί πλέον στην ομάδα με την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ και σε συνδυασμό με τις χορευτικές κινήσεις του Σκόκο στο ντέρμπι με τον Άρη, η ΑΕΚ πέρασε σαν «σίφουνας» από τη Θεσσαλονίκη με 0-4. Ο Βύντρα το περασμένο Σάββατο σκόραρε από τα 30 μέτρα και ο Σκόκο είπε να το κάνει λίγο πιο δύσκολο, αυτός λοιπόν με σουτ από τα 40 σχεδόν μέτρα και με απίστευτα «φάλτσα» σημείωσε ένα από τα καλύτερα γκολ των τελευταίων ετών. Read more!

Για τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος..


Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους τέσσερις υποψήφιους προπονητές για τον ΠΑΟΚ. Εμφανίζει το προφίλ των Άντιτς, Λε Γκουέν, Ντοναντόνι και Γκρος, αλλά και τα επιτεύγματά τους.

Η απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη, αναφορικά με την αντικατάσταση του Παύλου Δερμιτζάκη, μόνο εύκολη δεν ήταν για τον πρώτο. Πλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μετά την παρουσία του Φερνάντο Σάντος στην ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία βρίσκεται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εμφανίζεται αποφασισμένος να προβεί στην καλύτερη λύση για την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στα αξιοσημείωτα για τους δύο πρώην τεχνικούς είναι ότι περίπου 300.000 ευρώ ήταν το ποσό που «απώλεσε» ο ΠΑΟΚ από τις περιπτώσεις των Μάριο Μπερέτα και Παύλου Δερμιτζάκη σε αυτές τις 130 μέρες που διανύουμε από την ημέρα που ο Ιταλός ήρθε στον ΠΑΟΚ.

Ζητείται υπέρβαση

Τα έσοδα της ομάδας από τις χορηγίες αλλά και τη συμμετοχή των Θεσσαλονικέων στους ομίλους του «Γιουρόπα Λιγκ» αποτελούν την ζωτική πηγή εσόδων για τα έξοδα που θα διατεθούν για τον νέο προπονητή. Επί της ουσίας, και με λίγα λόγια αυτή τη φορά ο «Ζαγόρ» είναι αποφασισμένος να… διορθώσει τα κακώς κείμενα στο θέμα του προπονητή που αναμφίβολα ταλανίζει την ομάδα μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από το «τιμόνι» του Δικεφάλου.


Με αγωνιστικό όραμα

Η επιλογή του καινούριου προπονητή θα γίνει με γνώμονα το αγωνιστικό όραμα για την ομάδα, στοιχείο το οποίο εδώ και πολύ καιρό έχει χαθεί για τον ΠΑΟΚ. Προσωπικότητα, εμπειρία και ικανότητες είναι η τριλογία των στοιχείων που θα πρέπει να υπάρχουν για τον νέο τεχνικό που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη και… θα πάρει ανά χείρας τα κλειδιά της Σουρωτής για να δουλέψει στον ΠΑΟΚ.

Πληρώνει όσο- όσο


Η διάθεση και το κλίμα που βγαίνει από την ΠΑΕ είναι να δαπανηθεί ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας με τον νέο τεχνικό της ομάδας.

Το καρέ των υποψηφίων

Τέσσερις είναι μέχρι στιγμής τα ονόματα που παίζουν για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Τα περισσότερα στοιχεία του εκλεκτού φαίνεται πως έχει ο Ράντομιρ Άντιτς χωρίς ωστόσο σε αυτό το καρέ να υπάρχει ιεραρχία προτιμήσεων σε πρόσωπο για τον νέο τεχνικό.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας της Σερβίας έχει κοουτσάρει ομάδες του βεληνεκούς της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα αλλά και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αναμφίβολα και οι τρεις ομάδες, πάντα είχαν… σκληρά αποδυτήρια με την αποστολή να φέρεται εις πέρας από τον ίδιο τον Άντιτς.

Δεύτερος στη λίστα (σ.σ επαναλαμβάνουμε όχι σαν ιεραρχία) είναι ο Πολ Λε Γκουέν. Το όνομα του ακούστηκε πολύ για την ΑΕΚ, με τον Δικέφαλο του Νότου να καταλήγει εν τέλει στον Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο η επιλογή του Ισπανού τεχνικού, δεν σημαίνει ότι ο Γάλλος είναι… μη γνώστης και κατώτερος των προσδοκιών. Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια ο Λε Γκεν είναι στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου μιας και ήταν υποψήφιος τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Ολυμπιακό παλαιότερα.

Το μόνο αρνητικό στοιχείο για την περίπτωση του Λε Γκουέν είναι ότι είναι πολύ πιθανό να φοβίζει η αδυναμία του να πετύχει τους στόχους του μακριά από την πατρίδα του.

Ο Κρίστιαν Γκρος είναι σαφώς ένας προπονητής με διάρκεια στην καριέρα του, και παρουσία αλλά και συγκομιδή τίτλων στην Ελβετία, ενώ ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι… εξιτάρει σαν όνομα λόγω της παρουσίας του στην εθνική Ιταλίας χωρίς ωστόσο να έχει πετύχει κάτι το σημαντικό στην καριέρα του. Η ήδη δοκιμασμένη συνταγή Μπερέτα ίσως και να τον απομακρύνει.


Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ των τεσσάρων υποψήφιων τεχνικών:

ΡΑΝΤΟΜΙΡ ΑΝΤΙΤΣ

Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1949. Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας το 1996 αλλά και ένα Κύπελλο Ισπανίας το 1996, τη χρονιά που η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε το νταμπλ.

Πλούσια καριέρα στις εξής ομάδες:

Σαραγόσα, Ρεάλ Μαδρίτης, Οβιέδο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Θέλτα και εθνική Σερβίας.

ΠΟΛ ΛΕ ΓΚΟΥΕΝ

Γεννήθηκε στις 1 Μαρτίου του 1964. Γάλλος στην εθνικότητα έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα το 2003, το 2004, το 2005, και ένα Λιγκ Καπ το 2008. Έχει κάτσει στους πάγκους των Ρεν, Λιόν, Ρέιντζερς, Παρί Σεν Ζερμέν και Καμερούν.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΡΟΣ

Γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1954. Ελβετός στην εθνικότητα έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Ελβετίας (1995, 1996, 2002, 2004, 2005 και 2008) και 5 Κύπελλα Ελβετίας (1994, 2002, 2003, 2007 και 2008).

Πλούσια καριέρα στις

Βιλ, Γκρασχόπερς, Τότεναμ, Βασιλεία και Στουτγκάρδη.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΝΤΟΝΑΝΤΟΝΙ

Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1963. Ιταλός στην εθνικότητα δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο ως προπονητής.

Καριέρα στις

Λέκο, Λιβόρνο,Τζένοα, εθνική Ιταλίας και Νάπολι.

Read more!

Tο πλάνο του Νιόπλια για Ρούμπιν..


Μόνο τις απαραίτητες αλλαγές θα κάνει ο Νίκος Νιόπλιας στη σύνθεση του Παναθηναϊκού για το ματς της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν.

Τα δύσκολα δεν πέρασαν για τον Παναθηναϊκό, αλλά τώρα αρχίζουν. Η νίκη της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών, καθώς το ματς έκρυβε πολλές παγίδες λόγω και των άδειων κερκίδων. Πλέον, όλοι στην Παιανία σκέφτονται το κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς της Τετάρτης με τη Ρούμπιν στο ΟΑΚΑ, με τον Νίκο Νιόπλια να καταστρώνει τα σχέδια του για να πάρει το «τριφύλλι» την πρώτη νίκη στον όμιλο που θα το βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» αναμένεται να διατηρήσει το 4-3-3, ενώ οι αλλαγές στα πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ θα είναι ελάχιστες και αναγκαστικές. Μία από αυτές είναι ο Σιμάο που θα πάρει την θέση του Ζιλμπέρτο στην τριάδα του κέντρου, καθώς ο βραζιλιάνος είναι τιμωρημένος από το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη όπου είχε δει την κόκκινη κάρτα. Στην άμυνα αλλαγές δεν θα υπάρξουν, δηλαδή οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος, με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια θα πάρουν κανονικά την θέση τους.

Τώρα, υπάρχει το ενδεχόμενο ο Κοζανίτης τεχνικός να ξεκουράσει τον Κατσουράνη, ο οποίος έχει πολλά παιχνίδια μαζεμένα και στην θέση του να μπει ο Πλεσί. Όσον αφορά την επίθεση, ο Σισέ θα είναι στην κορυφή και οι Γκαρσία, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος να διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις στα άκρα.

Read more!

Να... γονατίσει τη «Βασίλισσα»


Με το... δεξί φιλοδοξεί να μπει ο Ολυμπιακός στη φετινή Ευρωλίγκα, εν όψει της εντός έδρας αναμέτρησης κόντρα στη Ρεάλ (21:45, NET). Πλήρεις οι «ερυθρόλευκοι», χωρίς Πάμπλο Πριτζιόνι η «Βασίλισσα». Οι κυπελλούχοι Ελλάδος κοντράρονται με τους Μαδριλένους, στο εναρκτήριο παιχνίδι της φετινής κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, το οποίο αποτελεί επανάληψη του αντίστοιχου του 2000.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μέτρησε μόνο νίκες στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας και μία επικράτηση σε επίσημο αγώνα (επί του Πανελληνίου στο Κύπελλο Ελλάδος), ωστόσο δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ που φέτος ενισχύθηκε με τον πρώην ΝΒΑερ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, έχει ήδη λάβει μέρος στο ισπανικό Σούπερ Καπ, ενώ είναι αήττητη στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει στη φετινή ACB.

Προϊστορία

Οι δύο αποψινοί αντίπαλοι έχουν βρεθεί αντίπαλοι σε 24 αναμετρήσεις, μετρώντας από 12 νίκες. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι έχουν το σαφές προβάδισμα στις εντός έδρας αναμετρήσεις, καθώς έχουν «υποτάξει» τη «Βασίλισσα» εννέα φορές, ενώ έχουν υποστεί μόνο δύο ήττες.

Η τελευταία φορά που οι Μαδριλένοι πέρασαν νικηφόρα από το ΣΕΦ ήταν τον Ιανουάριο του 2005, όταν με προπονητή τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς επιβλήθηκαν των Πειραιωτών 83-75 και τους απέκλεισαν από τη φάση των «16».

Αναλυτικά οι 24 αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων:

Ολυμπιακός - Ρεάλ

1978-79 97-101 72-113
1992-93 63-62 74-92
1993-94 75-73 58-57
1994-95 61-73
1995-96 68-49 77-80 65-80
1997-98 82-75 78-77
2000-01 73-75 91-84
2002-03 66-73 71-68
2004-05 62-76 75-83
2007-08 70-80 72-63
2008-09 88-79 79-73 63-71 78-75

Οι αγώνες στο ΣΕΦ:

1978/79 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 97 - 101
28/01/1993 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 63 - 62
26/01/1994 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 75 - 73
07/03/1996 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 68 - 49
11/12/1997 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 82 - 75
06/12/2000 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 91 - 84
06/02/2003 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 71 - 68
20/01/2005 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 75 - 83
20/03/2008 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 72 - 63
24/03/2009 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 88 - 79
26/03/2009 Ολυμπιακός- Ρεάλ Μαδρίτης 79 - 73 Read more!

ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΜΑΙΚΛ!!


Τη φιλοδοξία του να αγωνιστεί μελλοντικά στον Ολυμπιακό αποκαλύπτει ο Πιτ Μάικλ, με τον Αμερικανό φόργουορντ της Μπαρτσελόνα να αναφέρεται και στην προσεχή αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» κόντρα στη Ρεάλ. Ο 32χρονος φόργουορντ των πρωταθλητών Ευρώπης, Πιτ Μάικλ, μίλησε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» για...

... την ενδεχόμενη μετακόμισή του στους κυπελλούχους Ελλάδος:

«Δεν ξεχνάω κανένα ''βήμα'' της καριέρας μου. Ειδικά την παρθενική μου ευρωπαϊκή εμπειρία στην Ελλάδα. Δεν είχα ποτέ επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό. Του χρόνου είμαι ελεύθερος και όσο χαρούμενος και αν είμαι στη Βαρκελώνη, κρατώ ανοιχτές τις επιλογές μου για το ΝΒΑ και γιατί όχι τον Ολυμπιακό! Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη ομάδα που υποστηρίζω και θα ήθελα κάποτε να παίξω σε αυτήν...».

... την αποψινή μάχη του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο εναρκτήριο ματς της Eυρωλίγκας:

«Η ελληνική ομάδα έχει προβάδισμα λόγω έδρας. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι είναι πάντα «πεινασμένοι», έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή, όπως είναι ο Μεσίνα και παρότι δεν έχουν παίξει καλά στο πρωτάθλημα, είναι πάντα επικίνδυνοι.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε το ρόστερ του και πολλά θα κριθούν από τα μαρκαρίσματα στις θέσεις ''3-4''. Υπάρχει η απουσία του τραυματία Βασιλόπουλου και η απειρία των Κέσελι, Παπανικολάου, καθώς η Ρεάλ έχει καλούς φόργουορντ, όπως ο Βελίτσκοβιτς και ο νεοφερμένος Σουάρεθ.

Εγώ, πάντως, θα υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, όχι πάντως γιατί η ομάδα μου έχει αντιπαλότητα με τη Ρεάλ».

... τους βασικούς ανταγωνιστές των «μπλαουγκράνα» για το φετινό τρόπαιο της διοργάνωσης:

«Δεν θα πρωτοτυπήσω. Σέβομαι πολύ τις ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι ο περσινός φιναλίστ, προσέλαβε τον κόουτς Ιβκοβιτς, που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα και συμφώνησε με τον Σπανούλη που είναι από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός έχει σταθερό κορμό και έναν σπουδαίο και έμπειρο τεχνικό, όπως είναι ο Ομπράντοβιτς. Αμφότεροι έχουν πολλές πιθανότητες για το τρόπαιο, όμως εγώ δεν μπορώ να παραβλέψω και την ποιότητα της Ρεάλ, που απέκτησε τους Τάκερ, Ροντρίγκεθ στην περιφέρεια, αλλά και την Κάχα Λαμποράλ». Read more!

«Έχουμε ακόμη την ευκαιρία μας»


Η ΟΥΕΦΑ έκανε αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό, με τους Γάλλους του «τριφυλλιού» Μπουμσόνγκ, Σισέ και Γκοβού να μιλάμε στην κάμερα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Εν όψει των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με τη Ρούμπιν Καζάν, η ΟΥΕΦΑ βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας για να κάνει αφιέρωμα στους δύο πρώην παίκτες της Λιόν που αγωνίζονται πλέον στο τριφύλλι.

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μίλησε στην κάμερα για την προσαρμογή του που γίνεται πιο εύκολη κόντρα στους συμπατριώτες του: «Να προσαρμοστείς είναι λίγο πιο εύκολο όταν υπάρχουν και άλλοι Γάλλοι στην ομάδα και έχουν ήδη εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τόσο ο Τζιμπρίλ, όσο και ο Σεντρίκ το έχουν κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή μας (σ.σ. Γκοβού) αλλά και πάλι χρειάζεται λίγος χρόνος για να ενσωματωθείς».

Ο πράσινος κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε και στην γλώσσα επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του: «Εχουμε μια... συγγένεια που έρχεται φυσιολογικά. Είναι πιο άνετα με ένα Γάλλο καθώς μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε τις ίδιες συνήθειες. Κατά κανόνα, όμως, δεν δημιουργούμε την δική μας... γωνία και είμαστε ένα κοσμοπολίτικο γκρουπ. Υπάρχουν πολλοί Ελληνες στο ρόστερ με τους περισσότερους να μιλούν αγγλικά και είναι πολλοί ανοιχτοί ώστε να ανταλλάσουν τις εμπειρίες τους με τους ξένους παίκτες».

Η ελπίδα του Γκοβού

Από την άλλη, ο Σίντνεϊ Γκοβού στάθηκε πιο πολύ στα αγωνιστικά και θυμήθηκε πως είχε βρεθεί στην ίδια κατάσταση και με τη Λιόν πριν από δύο χρόνια, αλλά τα κατάφεραν: «Είχαμε μια παρόμοια κατάσταση στη Λιόν το 2008, όταν χάσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και με την Ρέιντζερς στην έδρα μας με 3-0 και καταφέραμε να προκριθούμε. Αυτό μας δίνει ελπίδα. Ισως δεν είναι και τόσο βολικά, αλλά μας δείχνει ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν εκτός και αν τελειώσει κάτι μαθηματικά. Εχουμε ακόμη την ευκαιρία μας. Είμαστε μια καλή ομάδα και έχουμε μερικούς πολύ καλούς παίκτες. Μερικές φορές μας λείπει η ψυχραιμία, όταν το ματς... καίει, αλλά έχουμε ακόμα πολλά να δείξουμε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο».

Σισέ: «Νίκη σημαίνει ζωή, ήττα σημαίνει αντίο»

Στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ υπήρχαν και δηλώσεις του Σισέ. Ο φορ των «πρασίνων» θεωρεί πως μια ακόμη ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να σημαίνει το αντίο από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Όταν νικάς, παίρνεις έξτρα ζωή. Αν χάσεις μπορεί να πεις και αντίο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κόντρα στη Κοπεγχάγη δεν παίξαμε σαν ομάδα. Δεν υπήρχε αρκετή συνοχή στο παιχνίδι μας».

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...