ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Για τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος..


Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους τέσσερις υποψήφιους προπονητές για τον ΠΑΟΚ. Εμφανίζει το προφίλ των Άντιτς, Λε Γκουέν, Ντοναντόνι και Γκρος, αλλά και τα επιτεύγματά τους.

Η απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη, αναφορικά με την αντικατάσταση του Παύλου Δερμιτζάκη, μόνο εύκολη δεν ήταν για τον πρώτο. Πλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μετά την παρουσία του Φερνάντο Σάντος στην ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία βρίσκεται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εμφανίζεται αποφασισμένος να προβεί στην καλύτερη λύση για την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στα αξιοσημείωτα για τους δύο πρώην τεχνικούς είναι ότι περίπου 300.000 ευρώ ήταν το ποσό που «απώλεσε» ο ΠΑΟΚ από τις περιπτώσεις των Μάριο Μπερέτα και Παύλου Δερμιτζάκη σε αυτές τις 130 μέρες που διανύουμε από την ημέρα που ο Ιταλός ήρθε στον ΠΑΟΚ.

Ζητείται υπέρβαση

Τα έσοδα της ομάδας από τις χορηγίες αλλά και τη συμμετοχή των Θεσσαλονικέων στους ομίλους του «Γιουρόπα Λιγκ» αποτελούν την ζωτική πηγή εσόδων για τα έξοδα που θα διατεθούν για τον νέο προπονητή. Επί της ουσίας, και με λίγα λόγια αυτή τη φορά ο «Ζαγόρ» είναι αποφασισμένος να… διορθώσει τα κακώς κείμενα στο θέμα του προπονητή που αναμφίβολα ταλανίζει την ομάδα μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από το «τιμόνι» του Δικεφάλου.


Με αγωνιστικό όραμα

Η επιλογή του καινούριου προπονητή θα γίνει με γνώμονα το αγωνιστικό όραμα για την ομάδα, στοιχείο το οποίο εδώ και πολύ καιρό έχει χαθεί για τον ΠΑΟΚ. Προσωπικότητα, εμπειρία και ικανότητες είναι η τριλογία των στοιχείων που θα πρέπει να υπάρχουν για τον νέο τεχνικό που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη και… θα πάρει ανά χείρας τα κλειδιά της Σουρωτής για να δουλέψει στον ΠΑΟΚ.

Πληρώνει όσο- όσο


Η διάθεση και το κλίμα που βγαίνει από την ΠΑΕ είναι να δαπανηθεί ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας με τον νέο τεχνικό της ομάδας.

Το καρέ των υποψηφίων

Τέσσερις είναι μέχρι στιγμής τα ονόματα που παίζουν για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Τα περισσότερα στοιχεία του εκλεκτού φαίνεται πως έχει ο Ράντομιρ Άντιτς χωρίς ωστόσο σε αυτό το καρέ να υπάρχει ιεραρχία προτιμήσεων σε πρόσωπο για τον νέο τεχνικό.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας της Σερβίας έχει κοουτσάρει ομάδες του βεληνεκούς της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα αλλά και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αναμφίβολα και οι τρεις ομάδες, πάντα είχαν… σκληρά αποδυτήρια με την αποστολή να φέρεται εις πέρας από τον ίδιο τον Άντιτς.

Δεύτερος στη λίστα (σ.σ επαναλαμβάνουμε όχι σαν ιεραρχία) είναι ο Πολ Λε Γκουέν. Το όνομα του ακούστηκε πολύ για την ΑΕΚ, με τον Δικέφαλο του Νότου να καταλήγει εν τέλει στον Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο η επιλογή του Ισπανού τεχνικού, δεν σημαίνει ότι ο Γάλλος είναι… μη γνώστης και κατώτερος των προσδοκιών. Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια ο Λε Γκεν είναι στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου μιας και ήταν υποψήφιος τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Ολυμπιακό παλαιότερα.

Το μόνο αρνητικό στοιχείο για την περίπτωση του Λε Γκουέν είναι ότι είναι πολύ πιθανό να φοβίζει η αδυναμία του να πετύχει τους στόχους του μακριά από την πατρίδα του.

Ο Κρίστιαν Γκρος είναι σαφώς ένας προπονητής με διάρκεια στην καριέρα του, και παρουσία αλλά και συγκομιδή τίτλων στην Ελβετία, ενώ ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι… εξιτάρει σαν όνομα λόγω της παρουσίας του στην εθνική Ιταλίας χωρίς ωστόσο να έχει πετύχει κάτι το σημαντικό στην καριέρα του. Η ήδη δοκιμασμένη συνταγή Μπερέτα ίσως και να τον απομακρύνει.


Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ των τεσσάρων υποψήφιων τεχνικών:

ΡΑΝΤΟΜΙΡ ΑΝΤΙΤΣ

Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1949. Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας το 1996 αλλά και ένα Κύπελλο Ισπανίας το 1996, τη χρονιά που η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε το νταμπλ.

Πλούσια καριέρα στις εξής ομάδες:

Σαραγόσα, Ρεάλ Μαδρίτης, Οβιέδο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Θέλτα και εθνική Σερβίας.

ΠΟΛ ΛΕ ΓΚΟΥΕΝ

Γεννήθηκε στις 1 Μαρτίου του 1964. Γάλλος στην εθνικότητα έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα το 2003, το 2004, το 2005, και ένα Λιγκ Καπ το 2008. Έχει κάτσει στους πάγκους των Ρεν, Λιόν, Ρέιντζερς, Παρί Σεν Ζερμέν και Καμερούν.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΡΟΣ

Γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1954. Ελβετός στην εθνικότητα έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Ελβετίας (1995, 1996, 2002, 2004, 2005 και 2008) και 5 Κύπελλα Ελβετίας (1994, 2002, 2003, 2007 και 2008).

Πλούσια καριέρα στις

Βιλ, Γκρασχόπερς, Τότεναμ, Βασιλεία και Στουτγκάρδη.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΝΤΟΝΑΝΤΟΝΙ

Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1963. Ιταλός στην εθνικότητα δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο ως προπονητής.

Καριέρα στις

Λέκο, Λιβόρνο,Τζένοα, εθνική Ιταλίας και Νάπολι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...