ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Θρήνος για Μαλαφέεφ

Θρήνος για Μαλαφέεφ
Λίγες ώρες πριν η Ζενίτ δώσει τον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Τβέντε για την φάση των «16» του Europa League, θλίψη και συγκίνηση γέμισε τις τάξεις της ομάδας αφού η σύζυγος του Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ άφησε την τελευταία της πνοή στους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης. 

Το τραγικό γεγονός συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν και η όμορφη γυναίκα του Ρώσου γκολκίπερ, Μαρίνα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και προσέκρουσε πάνω σε διαφημιστική πινακίδα. Η σύζυγος του Μαλαφέεφ εργαζόταν σε δισκογραφική εταιρεία και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το συμβάν έγινε περίπου στις 5:30 το πρωί και στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε κι ένας άνδρας, μέλος μουσικού συγκροτήματος, ο οποίος αν και έχει τραυματιστεί σοβαρά, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. 

Οι άνθρωποι της Ζενίτ ήδη έχουν ενημερώσει πως ο Μαλαφέεφ δεν θα παραστεί στην σημερινή αναμέτρηση καθώς είναι δευτερευούσης σημασίας μετά από ότι έγινε.

Πηγή sport-fm Read more!

Νικουλάε: «Europa League με την Καβάλα»

Την επιθυμία του να παίξει με την Καβάλα στο επόμενο Europa League εξέφρασε ο Μάριους Νικουλάε με δηλώσεις του σε τοπική αθλητική ιστοσελίδα. Ο Ρουμάνος επιθετικός έβαλε ψηλά τον πήχη αφού έθεσε στόχο της ομάδας να παίξει στα ευρωπαϊκά σαλόνια του χρόνου και μεταξύ άλλων μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο των «αργοναυτών», Σταύρο Ψωμιάδη.
Νικουλάε: «Europa League με την Καβάλα»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάριους Νικουλάε στο kavalagoal.gr:

Για τις πρώτες σκέψεις που είχε κάνει όταν του προτάθηκε να έρθει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του φορώντας την φανέλα της Καβάλας:

«Δε γνώριζα πολλά πράγματα γι' αυτή την ομάδα. Θα έλεγα γνώριζα ελάχιστα. Εκείνο το οποίο ήξερα ήταν ότι η ομάδα της Καβάλας αγωνίζονταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Από τη στιγμή που μου έγινε η πρόταση άρχισα να ψάχνω μέσα από το ίντερνετ προκειμένου να μάθω περισσότερα πράγματα. Έτσι και έγινε. Διαπίστωσα λοιπόν στην έρευνα που έκανα ότι η ομάδα αυτή διέθετε πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ένα σύνολο το οποίο κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος είχε μία αξιοζήλευτη πορεία. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε και από τη δική μου πλευρά ένα ανάλογο ενδιαφέρον».

Για το πως είναι η ζωή στην Καβάλα και κατά πόσο ο ίδιος είναι ευχαριστημένος:

«Η ζωή στην Καβάλα είναι ιδιαίτερα ήρεμη. Μέρα με την ημέρα μου αρέσει όλο και περισσότερο. Δεν έχει καθόλου θόρυβο, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που ζω, η πόλη της Καβάλας διαθέτει απλούς και πολύ φιλόξενους ανθρώπους και γενικότερα η ποιότητα ζωής είναι πάρα πολύ καλή».

Για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία του σε αγωνιστικό επίπεδο φορώντας τη φανέλα της Καβάλας στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ:

«Προς το παρόν δεν έχω κάνει τίποτε. Δεν έχω κατακτήσει τίποτε. Αυτή την ερώτηση θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου την κάνετε μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα που διανύουμε».

Για την ανταπόκριση του κόσμου στην μέχρι τώρα προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα για να συμμετάσχει στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος:

«Οι Καβαλιώτες φίλαθλοι σε μεγάλο βαθμό μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί. Όμως εδώ που βρίσκεται το πρωτάθλημα, εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να βλέπουμε περισσότερο κόσμο στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Θέλουμε να το βλέπουμε γεμάτο προκειμένου όλοι μαζί να γράψουμε ιστορία. Ο κόσμος θα πρέπει να έρθει ακόμη περισσότερο κοντά μας, θα πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια της οικογένειας Ψωμιάδη αλλά και όλων εκείνων που βρίσκονται μέσα στα αποδυτήρια για να πετύχουμε στους στόχους μας».

Για τον στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου:

«Ναι μόνο αυτό και τίποτε άλλο. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία και θέλω να αγωνιστώ με τον Α.Ο.Κ. στο Europa League ».

Για τους προσωπικούς του στόχους:

«Πρέπει να φτάσω σε μία απόδοση 100% προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Άλλωστε γι' αυτόν τον λόγο ήρθα στην Καβάλα. Για να βάλω κι εγώ τα δυνατά μου, για να ανταποκριθώ στις περιστάσεις και κυρίως στις προσδοκίες εκείνων που με εμπιστεύτηκαν για να με φέρουν στον Α.Ο.Κ.».

Για την άποψή του για την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Καβάλα και ειδικότερα για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Σταύρο Ψωμιάδη:

«Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πολλά χρόνια. Γνώρισα προέδρους κα προέδρους. Πρόεδρο σαν τον Ψωμιάδη στην πολύχρονη καριέρα μου δεν έχω γνωρίσει κανέναν. Μας βοηθάει διαρκώς, είναι συνέχεια δίπλα μας και για μας αποτελεί τεράστιο στήριγμα. Μας κάνει να νιώθουμε ως ποδοσφαιριστές ότι δεν είμαστε μόνοι μας και αυτό θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μας δίνει αυτοπεποίθηση προκειμένου να δίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο».

Για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό Βόλου και το προσωπικό μήνυμα που στέλνει στους φιλάθλους:

«Ομολογουμένως είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και εμείς πάση θυσία θα πρέπει να το ξεπεράσουμε με επιτυχία και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι ένας πραγματικά «τελικός» για μας, δε βλέπουμε κανένα αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη την οποία πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε. Με «νύχια και δόντια» θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου η ομάδα μας παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης να κάνει ένα βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη, και τη συμμετοχή της στους αγώνες των πλέι-οφ.

Πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου και θέλω να αγωνιστώ με τον Α.Ο.Κ. στο Europa League. Βέβαια εκείνο το μήνυμα το οποίο μέσα από την καρδιά μου θέλω να στείλω στους φιλάθλους της ομάδας μας, είναι την Κυριακή να γεμίσουν ασφυκτικά το στάδιό μας. Πρέπει να έρθουν κοντά μας, τους θέλουμε δίπλα μας και με τη βοήθεια που θα μας προσφέρουν πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Οι Καβαλιώτες πρέπει να αγαπήσουν πιο πολύ αυτή την ομάδα και με την ακόμα μεγαλύτερη συμπαράστασή τους να μας δώσουν δύναμη για να πάρουμε τη νίκη. Πραγματικά τους θέλουμε δίπλα μας».
Πηγή sport-fm
Read more!

Άγριο ξύλο Τζαβέλλα-Φραντς *ΦΩΤΟ*

Άγριο ξύλο Τζαβέλλα-Φραντς (pics)

Στα χέρια ήρθαν ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Μάικ Φραντς στην τελευταία προπόνηση της Άιντραχτ. Ένα δυνατό μαρκάρισμα του τελευταίου στον Έλληνα μπακ προκάλεσε την οργή του. Ο διεθνής άσος-όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ-έριξε γροθιά τον συμπαίκτη του στο στήθος και οι δυο τους άρχισαν να ανταλλάζουν χτυπήματα υπό τα έκπληκτα βλέμματα των υπολοίπων. 

Ο προπονητής Μίχαελ Σκίμπε επέβαλε την τάξη, αλλά μόνο προσωρινά, αφού λίγη ώρα αργότερα ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ κι έστειλε με δύναμη την μπάλα πάνω στα πόδια του Φραντς που βρισκόταν σε απόσταση τριών μέτρων. 



Στα χέρια ήρθαν ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Μάικ Φραντς στην τελευταία προπόνηση της Άιντραχτ. Ένα δυνατό μαρκάρισμα του τελευταίου στον Έλληνα μπακ προκάλεσε την οργή του. Ο διεθνής άσος-όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ-έριξε γροθιά τον συμπαίκτη του στο στήθος και οι δυο τους άρχισαν να ανταλλάζουν χτυπήματα υπό τα έκπληκτα βλέμματα των υπολοίπων. 

Ο προπονητής Μίχαελ Σκίμπε επέβαλε την τάξη, αλλά μόνο προσωρινά, αφού λίγη ώρα αργότερα ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ κι έστειλε με δύναμη την μπάλα πάνω στα πόδια του Φραντς που βρισκόταν σε απόσταση τριών μέτρων. 

Ξεκίνησε ένας νέος κύκλος χτυπημάτων, μέχρι να διακόψει την προπόνηση ο Γερμανός προπονητής και να στείλει τους παίκτες του στον γυμναστή για να τρέξουν όλο το γήπεδο πάνω-κάτω έξι φορές. Ο Γιάννης Αμανατίδης σε ρόλο ειρηνοποιού ανέλαβε να μιλήσει στους δύο συμπαίκτες του. Όταν το «καψόνι» ολοκληρώθηκε, το προπονητικό διπλό συνεχίστηκε, αλλά χωρίς τους δύο συμμετέχοντες στο επεισόδιο, τους οποίους έστειλε στα αποδυτήρια ο Μίχαελ Σκίμπε. 

«Κάποιες φορές όταν παίζεις σε έναν περιορισμένο χώρο αυτά μπορούν να συμβούν, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παίκτες όπως ο Τζαβέλλας και ο Φραντς. Το πρόβλημα είναι πως ο Τζαβέλλας δεν υποχωρεί και γι’ αυτό το λόγο συχνά δέχεται κίτρινες και κόκκινες κάρτες», δήλωσε ο Μίχαελ Σκίμπε για το περιστατικό.

Πηγή sport-fm
Read more!

Επέστρεψαν στους «τρικολόρ» Ριμπερί και Εβρά

Επέστρεψαν στους «τρικολόρ» Ριμπερί και Εβρά
Στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, ύστερα από εννιά μήνες, επέστρεψαν οι Φρανκ Ριμπερί και Πατρίς Εβρά, για τα παιχνίδια με Λουξεμβούργο (25/3) και Κροατία (29/3), όπως ανακοίνωσε ο Λοράν Μπλαν. Αυτή είναι και η πρώτη τους κλήση μετά τα όσα συνέβησαν στο παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. 

Στη λίστα των 23 ποδοσφαιριστών προστέθηκε και ο Σαμίρ Νασρί, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο φιλικό του Φεβρουαρίου με τη Βραζιλία λόγω τραυματισμού, ωστόσο εκτός αυτής έμεινε ο μέσος της Σεντ Ετιέν, Μπλες Ματουιντί. 

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του Λοράν Μπλαν: 

Τερματοφύλακες: Γιορίς (Λιόν), Μανταντά (Μαρσέιγ), Καρασό (Μπορντό) 
Αμυντικοί: Σανιά (Άρσεναλ), Ραμί (Λιλ), Μεξές (Ρόμα), Σακό (Παρί Σεν Ζερμέν), Κλισί (Άρσεναλ), Εβρά (Μάντσεστερ Γ.), Ρεβιεγιέρ (Λιόν), Κοσιενλί (Άρσεναλ) 
Μέσοι: Α. Ντιαρά (Μπορντό), Μ’Βιλά (Ρεν), Μαλουντά (Τσέλσι), Γκουρκίφ (Λιόν), Ντιαμπί (Άρσεναλ), Νασρί (Άρσεναλ), Μενέζ (Ρόμα) 
Επιθετικοί: Γκαμέιρο (Λοριάν), Ορό (Παρί Σεν Ζερμέν), Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Ρεμί (Μαρσέιγ), Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου)

Πηγή sport-fm Read more!

«Χτυπούσαν ό,τι έβλεπαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ»*ΒΙΝΤΕΟ*

Η εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στο 89’ λεπτό, δεν έφερε μόνο την αντίδραση του Ζαγοράκη και των υπόλοιπων φίλων του «δικεφάλου» που βρίσκονταν στο γήπεδο.
«Χτυπούσαν ό,τι  έβλεπαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ» (vid)

Ακόμη και τα ξένα Μέσα, κάνουν αναφορές στα όσα τραγικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την γαλλική ιστοσελίδα «sofoot.com» να είναι ιδιαίτερα καυστική.

«Χάος στη Θεσσαλονίκη με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να χτυπούν ότι κινείται» είναι ένα από τα θέματα της ημέρας στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Οι αντιδράσεις μετά του «ντου» ήταν αλυσιδωτές. Ο Ζαγοράκης φέρεται έτοιμος να παραιτηθεί, οι υπόλοιποι οπαδοί της Θύρας 4 επιτέθηκαν σε αυτούς που εισέβαλλαν στο γήπεδο και την… γλίτωσαν από την αστυνομία ενώ η τιμωρία αναμένεται να είναι βαριά, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τον «Δικέφαλο». Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και η δυσφήμηση της ομάδας στο εξωτερικό…

Οι Γάλλοι επισημαίνουν μέσω της ιστοσελίδας τους «sofoot.com» τα όσα διαδραματίστηκαν έχοντας αυστηρό και επικριτικό ύφος. «Οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν άσχημη αντίδραση και πέταξαν καπνογόνα στο γήπεδο. Ένα από αυτά χτύπησε στην πλάτη τον Αργεντινό τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Σεμπάστιαν Σάχα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όμως δεν έμειναν εκεί. Αργότερα κατά τη διάρκεια του αγώνα έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για πρόκριση στον τελικό, αποφάσισαν να εισβάλλουν στο γήπεδο και να χτυπήσουν ό,τι κινείται, για να ακολουθήσει σύρραξη με την αστυνομία».

Αναφορά γίνεται και στο γεγονός πως ο σκόρερ, Τραϊανός Δέλλας, αγωνίστηκε στον μεγάλο αντίπαλο, Άρη, όπως επίσης πως η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στον μεγάλο τελικό στις 30 Απριλίου.

Τι ακούγεται στη Θεσσαλονίκη

Το θέμα είναι γιατί η περιφρούρηση δεν κατάφερε να σταματήσει αυτούς που ήθελαν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο. Αν τους είχαν σταματήσει πριν μπουν και όχι αφού έκαναν όλα αυτά, τότε η συζήτηση θα ήταν σε διαφορετική βάση. Η τιμωρία περιμένει τον ΠΑΟΚ και η ψυχολογία έχει πέσει αρκετά, με τον «Δικέφαλο» να κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης. Και μέσα σε όλα αυτά οι μεγάλοι σύνδεσμοι οπαδών του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοινώσεις.

Οι «Μακεδόνες» γράφουν «ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΚΟΜΑ», κατηγορώντας ευθέως τον Ζαγοράκη που έχει απλήρωτους κάποιους ποδοσφαιριστές, τους αδιάφορους παίκτες στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, τους… νεοπαοκτσήδες που θα μετράνε φάπες για τη συμπεριφορά τους και απειλούν Θεούς και δαίμονες αν συνεχιστεί η κατρακύλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Θύρα 4 Πανοράματος που βάζει μέσα στους φταίχτες και τον προπονητή με το τραγικό του κοουτσάρισμα του, ενώ απαιτεί ριζικές αλλαγές αφού την ομάδα θα την στελεχώνουν αυτοί που αξίζουν και όχι άσχετοι, ενώ απαιτούν συνέντευξη τύπου του Ζαγοράκη για να λυθούν όλες οι απορίες.

Πηγή sport-fm

Read more!

Βελτιωμένη πρόταση σε Βύντρα

Βελτιωμένη πρόταση σε Βύντρα
Την επιθυμία του να κρατήσει τον Λουκά Βύντρα στο ρόστερ του εξέφρασε έμπρακτα ο Παναθηναϊκός καταθέτοντας νέα βελτιωμένη πρόταση. Όπως αναφέρει η Sportday, η νέα προσφορά των «πρασίνων» αγγίζει τις 800.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους, ενώ οι καθαρές αποδοχές του είναι γύρω στις 600.000 ευρώ. 

Ο Έλληνας αμυντικός δεν απάντησε στο «τριφύλλι», αφού περιμένει να εξετάσει πρώτα όλες τις επιλογές του, κυρίως την προοπτική του εξωτερικού. Οι πιθανόητες , ωστόσο, παραμένουν υπέρ της παραμονής του στην ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια. 

Μπουμσόνγκ: «Το χειρότερο πρωτάθλημα που έχω συναντήσει» 

Με κάθε άλλο παρά κολακευτικά λόγια μίλησε ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στηγαλλική ιστοσελίδα “francesoir”. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο επίπεδο της Σούπερ Λίγκας, το κλίμα που επικρατεί και την συμπεριφορά των Ελλήνων οπαδών. 

«Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα, αλλά όλα διορθώθηκαν Έχοντας παίξει στο πρωτάθλημα της Γαλλίας (Χάβρη, Οσέρ, Λιόν), της Σκωτίας (Ρέιντζερς), της Αγγλίας (Νιούκαστλ) και της Ιταλίας (Γιουβέντους), ανακάλυψα και την Ελλάδα. Είναι το ...χειρότερο που έχω συναντήσει ποτέ. Το επίπεδο δεν είναι καταπληκτικό. Το κλίμα είναι πολύ επιθετικό. Οι οπαδοί είναι βίαιοι.

Οι δικοί μας δεν αποτελούν εξαίρεση, μια και ο Παναθηναϊκός έχει παίξει πέντε ματς κεκλεισμένων των θυρών. Το κακό είναι πως το πάθος μετριάζεται από μια αυξημένη πίεση που οδηγεί στη βία. Ήμουν προς τη φυσούνα, στο πρώτο μου ματς, όταν έπρεπε να αποφύγω μπουκάλια που πετούσαν οι φίλαθλοι σε παίκτες κατά τη διάρκεια μια διακοπής. Επίσης, άκουγα ήχους μαϊμούς. Ελπίζω η κυβέρνηση να μην αντιδράσει όταν ένας ποδοσφαριστής πεθάνει
». 

Διατηρεί το 4-4-2 ο Φερέιρα 

Η άψογη συνεργασία που είχαν Τζιμπρίλ Σισέ και Αντώνης Πετρόπουλος στον αγώνα κόντρα στην Ηρακλή φαίνεται να έχει πείσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να διατηρήσει τους δύο παίκτες μαζί στην επιθετική γραμμή των «πρασίνων» και για τον αγώνα που ακολουθεί με την Κέρκυρα. 

Από εκεί και πέρα, ο Τζόρβας θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Βύντρα δεξιά, Ιωαννίδη αριστερά αντί του Σπυρόπουλου και Μπουμσόνγκ με Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας, αν δεν καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο θώρακα ο Καντέ. Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, με τους Χριστοδουλόπουλο και Νίνη να είναι τα φαβορί για τα άκρα.

Πηγή sport-fm Read more!

«Η δουλειά μας δεν τελείωσε...»

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στις τάξεις της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 1-0 και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Το ξέσπασμα χαράς στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και ηαποθεωτική υποδοχήαπό περίπου 1.000 οπαδούς της ομάδας λίγο πριν τις 02:00 (δείτε πλάνα από τη WEB TV) μαρτυρούν την ικανοποίηση για την επιτυχία, αλλά και την προσμονή για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του συλλόγου μετά το 2002.
«Η δουλειά μας δεν τελείωσε...»

Οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν πάντως πως η αποστολή τους δεν τελείωσε. «Κανείς δεν θυμάται τον δεύτερο. Θέλουμε να νικήσουμε τον Ατρόμητο στον τελικό και να κατακτήσουμε το Κύπελλο», φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους ο πανευτυχής Μανόλο Χιμένεθ στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ενώ επισήμανε πως η ομάδα του δεν εγκαταλείπει τη μάχη του πρωταθλήματος. Άλλωστε αφενός δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η πρόκριση στα play-offs κι αφετέρου μέσω αυτών η ομάδα του θα διεκδικήσει τον άλλο εναπομείναντα στόχο της σεζόν, που είναι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

«Νίκη και στο ‘Καραϊσκάκη’»

Κι επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, αλλά και το μήνυμα του κόσμου κατά τη χθεσινή υποδοχή ήταν σαφές, στην ΑΕΚ θέτουν ως στόχο την άλωση μίας ακόμη καυτής έδρας, αυτή του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (19:30, ΝΕΤ). Ο Μανόλο Χιμένεθ επέτρεψε στους παίκτες του να γιορτάσουν με τον κόσμο τη χθεσινή επιτυχία, αλλά από σήμερα αρχίζει η επιχείρηση «προσγείωση». Ο Ισπανός τεχνικός όρισε προπόνηση για τις 16:30 κι εκεί θα διαπιστωθεί πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα τραυματισμών που αποκόμισαν από το παιχνίδι της Τούμπας οι Σάχα, Δέλλας, Μάκος και Καράμπελας. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Σάββα Γκέντσογλου που είχε αποκλειστεί από την αποστολή για τη Θεσσαλονίκη λόγω τραυματισμού.

Δεν... φτάνει το ΟΑΚΑ 

Στον τελικό της 30ης Απριλίου που θα γίνει στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα είναι σαν γηπεδούχος. Όχι μόνο γιατί θα αγωνιστεί στη φυσική της έδρα, αλλά και γιατί δύσκολα οι φίλοι του Ατρομήτου θα εξαντλήσουν τα περίπου 30.000 εισιτήρια που αναμένεται να πάρει κάθε φιναλίστ για τις ανάγκες του κόσμου του. Η «Ένωση» θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων για τις ανάγκες του κόσμου και είναι δεδομένο πως η ζήτηση θα ξεπερνά την προσφορά.
Πηγή sport-fm

Read more!

Άδειο το «Κλ. Βικελίδης»

Άδειο το «Κλ. Βικελίδης»
Οριστικά κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει η αναμέτρηση της Κυριακής (20/3) μεταξύ του Άρη και του Πανσερραϊκού. Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας απέρριψε το αίτημα των «κιτρίνων» για μείωση της ποινής.

Χωρίς τον... 12ο παίκτη του θα αντιμετωπίσει ο Άρης την ομάδα των Σερρών. Η πειθαρχική επιτροπή απέρριψε το αίτημα των «κιτρίνων» για μείωση της ποινής, η οποία είχε επιβληθεί για τη συμπεριφορά των οπαδών του Άρη μετά την αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Έτσι για πρώτη φορά φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι υποχρεωμένη να αγωνιστεί στην έδρα της χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών της.


Την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν στις 6 Φεβρουαρίου του 2010, όταν είχε αντιμετωπίσει τον ουραγό Πανθρακικό (τι σύμπτωση... και ο Πανσερραϊκός τελευταίος είναι στη βαθμολογία) σ’ έναν αγώνα που ξεκίνησε Σάββατο και ολοκληρώθηκε Κυριακή, αφού στο ημίχρονο του αγώνα ο διαιτητής Μήτσιος αναγκάστηκε να διακόψει την αναμέτρηση λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, εξαιτίας της βροχής που ξεκίνησε λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα το Σάββατο. Για την Ιστορία, ο Πανθρακικός είχε αποδράσει με το διπλό πετυχαίνοντας ένα γκολ το Σάββατο και ένα την Κυριακή. Αυτό που κατάφερε ο Άρης με την έφεση ήταν να μειωθεί το χρηματικό πρόστιμο από 37000 ευρώ σε 25000.


Αμφίβολη Σηφάκης-Πρίττας
Στον αγωνιστικό τομέα η προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε σήμερα μετά το χθεσινό ρεπό που έδωσε ο Σάκης Τσιώλης στους παίκτες του. Ο Μιχάλης Σηφάκης και ο Σάκης Πρίττας παραμένουν αμφίβολοι για την αναμέτρηση της Κυριακής, ενώ οι Αγτζίδης και Αραβίδης συνεχίζουν το δικό τους ατομικό πρόγραμμα. Τέλος ο Τσέζαρεκ συνεχίζει να ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Αντίθετα στις προπονήσεις επέστρεψαν οι Μπομπαντίγια και Βελλίδης.

Αιματολογικές εξετάσεις
Σήμερα οι παίκτες του Άρη, μετά την εισήγηση του Σάκη Τσιώλη πέρασαν από αιματολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν το πλάνο του τεχνικού των «κιτρίνων» μέχρι το τέλος της σεζόν.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

4-4-2… reloaded

4-4-2… reloaded
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για δεύτερη σερί προπόνηση έδωσε… ψήφο εμπιστοσύνης σε Σισέ, Πετρόπουλο και όπως όλα δείχνουν διατηρεί το 4-4-2 εν όψει Κέρκυρας.Η πρεμιέρα του 4-4-2 στο Καυτανζόγλειο ήταν ιδανική. Η συνεργασία του Τζιμπρίλ Σισέ με τον Αντώνη Πετρόπουλο απέφερε στο «τριφύλλι» δύο γκολ, με τον Γάλλο να… κερνά και τον Έλληνα να «εκτελεί»! Έτσι, λοιπόν, ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δοκίμασε και στη σημερινή προπόνηση τους δύο επιθετικούς μαζί στην κορυφή στο «8Χ8» δίτερμα. Μάλιστα φάνηκε ξανά ότι μπορούν να κάνουν… παπάδες και λογικά ο Πορτογάλος θα κρατήσει το δίδυμο στην ενδεκάδα για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεξιά είχε πάλι τον Μαρίνο, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Λέτο που βγήκε… off έπειτα από δύο τρεις «καλές» που έφαγε. Αν ο Αργεντινός δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει, τότε θα δούμε βασικό τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που όπως έδειξε στο Καυτανζόγλειο, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αριστερό μπακ θα είναι ο Ιωαννίδης αντί του τραυματία Σπυρόπουλου, ενώ δύσκολα θα υπάρχουν αλλαγές στις υπόλοιπες θέσεις.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Δεν άλλαξε η ποινή!

Δεν άλλαξε η ποινή!
Ούτε η έφεση του αθλητικού εισαγγελέα ούτε η αντέφεση του Ολυμπιακού έγιναν δεκτές. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έμεινε στην αρχική ποινή της μίας αγωνιστικής τιμωρίας του Ολυμπιακού, την οποία έτσι κι αλλιώς εξέτισε στο ματς με τον Εργοτέλη!Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών (στο ματς με τον Εργοτέλη), αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας επεδίωξε να αυξηθεί η θεωρώντας πως τα επεισόδια κακώς χαρακτηρίστηκαν εκτεταμένα και ήταν ευρείας κλίμακας. Μάλιστα ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει αντέφεση και ζητούσε τη μείωση της ποινής για ηθικούς λόγους.

«Το θέμα είναι ηθικής τάξεως. Η άποψη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα είναι εσφαλμένη, έχουν γίνει σοβαρότερα επεισόδια σε αγώνες του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Άρη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στη διαδικασία της εκδίκασης, η οποία δεν διήρκεσε περισσότερο από δέκα λεπτά.

Τελικά λίγο πριν από τις 7 το βράδυ της Τετάρτης εκδόθηκε η απόφαση, η ποινή δεν άλλαξε και έτσι ο Ολυμπιακός θα παίξει κανονικά με κόσμο κόντρα στην Καβάλα.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στις 27/4 ή 11/5 ο τελικός!

Έστω κι αργά, θα γίνει...
Οι κενές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του ανεβληθέντος 36ου τελικού δεν περισσεύουν, ωστόσο, οι... επιλαχούσες για να διεκδικήσουν Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός τον τίτλου του κυπελλούχου Ελλάδος είναι δύο: 27/4 ή 11/5!Είτε τη μία είτε την άλλη ημερομηνία, δύο είναι σίγουρα: ο τελικός θα γίνει και θα γίνει Τετάρτη. Έπειτα από πολλά «επεισόδια», το σίριαλ «36oς τελικός κυπέλλου Ελλάδος» φαίνεται πως θα πάρει τέλος στις 27/4 ή 11/5. Οι ευρωπαϊκες υποχρεώσεις των «αιωνίων» δυσκόλευαν την εύρεση κενής ημερομηνίας, ωστόσο η λύση βρέθηκε. Η πρώτη είναι μία εβδομάδα μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Α1 (20/4) και στην περίοδο των ελληνικών playoffs κι η δεύτερη αμέσως μετά το Final Four της Ευρωλίγκας (6-8/5).

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έδωσε ταυτότητα και... κούπα!

Έδωσε ταυτότητα και... κούπα!
Το gazzetta.gr με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκληθεί από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα «μεγάλα» ματς, βγάζει τη... ζυγαριά, η οποία γέρνει ξεκάθαρα υπέρ του Ερνέστο Βαλβέρδε.Πέρασαν περίπου επτά μήνες από τη 10η Αυγούστου του 2010, όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της επισημοποίησε την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας. Πέρασαν επτά μήνες από εκείνη τη μέρα που στο Λιμάνι επέστρεψε ο Βάσκος και μαζί με αυτόν η ελπίδα ότι κάτι καλό θα συμβεί στους «ερυθρόλευκους» και η ομάδα θα πάρει τα πάνω της τους μήνες που θα ακολουθούσαν...

Ο 46χρονος Ισπανός τεχνικός παίρνει στο... ρελαντί το φετινό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, έχοντας μέχρι στιγμής δέκα βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και έχοντας εξασφαλίσει μια σίγουρη παρουσία των Πειραιωτών στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League της νέας σεζόν.
Το gazzetta.gr με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκληθεί από την παρουσία του στους «ερυθρόλευκους» στα «μεγάλα» ματς του φετινού πρωταθλήματος, βγάζει τη... ζυγαριά και «μετράει» τον προπονητή Βαλβέρδε.

Ήταν κάποτε μια ΟΜΑΔΑ...

Όπως όλοι θυμούνται, η σεζόν 2009-10 ήταν χρονιά ορόσημο αλλά και εφιάλτης για τον σύλλογο του Πειραιά. Μια χρονιά όπου οι φίλοι των Πειραιωτών θυμούνται λόγω της επιτυχημένης παρουσίας της ομάδας στο Champions League και τις αντρίκειες νίκες επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Αυτά... Γιατί κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός άλλαξε τρεις προπονητές (Τιμούρ Κετσπάγια, Ζίκο, Μπάντοβιτς), οι οποίοι κάνοντας ξεχωριστά και μεγάλα λάθη ο καθένας οδήγησαν την ομάδα στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος μέσω των play off, γκρεμίζοντας έτσι την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στον Κετσπάγια για την «καμένη» γη που άφησε μετά την είσοδο στο Champions League, τον (μεγάλο ποδοσφαιριστή) Ζίκο που πλέον είναι... σχολιαστής αλλά και τον «στρατιώτη» Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος από σκάουτερ έγινε προπονητής στον πιο... ηλεκτρικό πάγκο της Ελλάδας εν μία νυκτί...

Ο κύκλος του Ολυμπιακού λοιπόν έκλεισε, η ομάδα «έσκασε» από φυσική κατάσταση και πάρθηκε η απόφαση από τον ακόμα ηγέτη της ομάδας τότε, Σωκράτη Κόκκαλη να έρθει ο Έβαλντ Λίνεν στον πάγκο της ομάδας. Ο Γερμανός ήλθε, είδε και... απήλθε μετά την παταγώδη αποτυχία και τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο του Europa League.
Aς σημειωθεί βέβαια ότι στο μεταξύ ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε τα ηνία από τον Κόκκαλη, έριξε λεφτά για μεταγραφές και έφερε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές για να ξαναγίνει πρώτος στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός.

Ο νέος μεγαλομέτοχος λοιπόν πλησίασε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ναι, αυτόν που είχε πάρει τη σεζόν 2008/09 για πλάκα το νταμπλ με τον Ολυμπιακό και είχε αποχωρήσει για να δοκιμάσει την πρόκληση (ξανά) της Primera Division και της Βιγιαρεάλ.

Τον Ερνέστο Βαλβέρδε που το όνομά του ακουγόταν μέχρι την... Ισπανία σε κάθε ανεπιτυχές αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και που ήταν αγαπητός σε όλο τον φίλαθλο κόσμο των Πειραιωτών επειδή είναι κανονικός προπονητής. Ο Βάσκος αποδέχτηκε την πρόταση του νέου μεγαλομετόχου και ήρθε για να κάνει μια ομάδα με παραπάνω από μια ντουζίνα νέους παίκτες, ΟΜΑΔΑ.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αυτή η ομάδα, με τον Βαλβέρδε προπονητή έχει μόλις... 21 νίκες σε 26 ματς πρωταθλήματος!
Καθόλου άσχημα για έναν τεχνικό που παρέλαβε «καμένη» γη από τους προκατόχους του και σε επτά μήνες έκανε το περσινό συνονθύλευμα, το κατά γενική ομολογία καλύτερο σύνολο (με βάση τους νέους ποδοσφαιριστές) που παρουσιάζει και το καλύτερο θέαμα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μια ομάδα που έχει ένα πλάνο στο παιχνίδι της, που έχει ένα σκοπό...

Ο Άνθρωπος Ερνέστο, ο Προπονητής Βαλβέρδε...

Δεν είναι τυχαίο ότι αν κάποιος περάσει τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, θα καταλάβει από τα πρώτα λεπτά της προπόνησης τον σεβασμό που τρέφουν όλοι προς τον Ισπανό τεχνικό.
Ακόμα και ποδοσφαιριστές αντικειμενικά «αδικημένοι» από τον Βαλβέρδε, δεν θα διανοηθούν να πουν κακή κουβέντα για τον προπονητή τους.
Γιατί ξέρουν ότι αυτή η «αδικία» γίνεται για το καλό του συνόλου, της ομάδας, όχι λόγω προσωπικής εμπάθειας ή κόντρας. Γι' αυτό άλλωστε ο Βάσκος προχωράει σε προσωπικές συζητήσεις με όποιους ποδοσφαιριστές διακρίνει πως αισθάνονται «ριγμένοι», τους εξηγεί πως τα πάντα γίνοντα με γνώμονα την ομάδα, όχι τα προσωπικά οφέλη.

Επίσης τυχαίο άλλωστε δεν είναι πως παίκτες όπως ο Ντένις Ρόμενταλ και ο Μάρκο Πάντελις έχουν αποδεχτεί τον ρόλο του αναπληρωματικού, δεν είναι τυχαίο ότι τη στιγμή που ο Κετσπάγια έριχνε... καντήλια και ο Ζίκο είχε κάνει παιδική χαρά του Ρέντη, ο Βάσκος επιλέγει τη μέθοδο «πότε καρότο, πότε μαστίγιο», με συνέπεια οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές να διατηρούνται σε άριστο επίπεδο, όπου ο σεβασμός και η κατανόηση είναι εμφανής.

Και με τους ποδοσφαιριστές που αδικήθηκαν; Ναι, σίγουρα ο Κώστας Μήτρογλου είναι ένας από αυτούς. Ο Βαλβέρδε όμως ποτέ δεν έκρυψε στον «Γερμανό» ότι δεν ταιριάζει στα πλάνα του και ο ίδιος τον προέτρεψε να αγωνιστεί σε μικρότερη ομάδα για να βρει τα πατήματά του. Ο Μήτρογλου, όπως όλοι ξέρουμε, βγάζει μάτια στον Πανιώνιο και ο Ισπανός πιθανότατα θα δώσει τη συγκατάθεσή του για την επιστροφή του στον Πειραιά το καλοκαίρι...

Αυτό που πιστώνουμε 100% στον Βαλβέρδε είναι η συγκεκριμένη φιλοσοφία που έχει προσδώσει στον Ολυμπιακό.
Οι Πειραιώτες έχουν βάλει τις βάσεις για την επόμενη χρονιά, το passing game είναι έργο καθαρά του Βαλβέρδε, οι παίκτες ξέρουν τι ζητούν μέσα στο γήπεδο, ενώ η αμυντική γραμμή είναι συμπαγής και «καθαρίζει» εύκολα στα περισσότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.
Με τις απαραίτητες προσθήκες, ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνιστεί με αξιώσεις στο επόμενο Champions League, αφού η αρχή έχει ήδη γίνει.

Όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος επιθυμεί μια επιθετική ομάδα που να αμύνεται καλά, να έχει αλληλοκάλυψη και να πρεσάρει ψηλά τον αντίπαλο.
Έχουμε και λέμε: Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση της Superleague με 49 τέρματα και την καλύτερη άμυνα, δεχόμενος 14.
Όσο για το πρέσινγκ, αυτό γίνεται κυρίως στα πρώτα ημίχρονα των Πειραιωτών, στα δεύτερα όμως;

Εκεί ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα και γι' αυτό σίγουρα έχει ευθύνη και ο Βαλβέρδε. Αν αναλογιστεί κάποιος όμως, ότι ο Βάσκος δεν έχει κάνει την προετοιμασία της ομάδας, ενώ και πολλοί παίκτες της ομάδας είναι μεγάλοι ηλικιακά και είναι φυσικό να τους εγκαταλείπουν οι δυνάμεις τους, ίσως αλλάξει άποψη...
Ίσως να πρέπει να περιμένουμε να δούμε τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν για να έχουμε πιο σαφή εικόνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Χάνει τα ντέρμπι, κάνει ρεκόρ!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατηγορείται για κακή διαχείριση των παιχνιδιών «υψηλής επικινδυνότητας».
Ταυτόχρονα όμως, ο Ολυμπιακός βρίσκεται 10 βαθμούς μπροστά από τον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό και κυνηγάει κάποια διόλου ευκαταφρόνητα ρεκόρ, τα οποία είναι αποτέλεσμα εμφανίσεων στη συνολική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

1. Το ρεκόρ του απόλυτου στα εντός έδρας. Δηλαδή το 15 στα 15. Ο Ολυμπιακός δεν το έχει πετύχει ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία του, κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν ο Άρης (1979) και η ΑΕΚ (1993).
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 12 στα 12 φέτος και στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα φιλοξενηθούν οι ΑΕΚ (27η αγωνιστική), Καβάλα (28η αγωνιστική) και Λάρισα (30ή αγωνιστική).

2. Το ρεκόρ της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο. Αυτό το κατέχει ο Παναθηναϊκός της σεζόν 1994/95 με +16 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει +10 από τους «πράσινους» και απομένουν 4 αγωνιστικές.

Δεν ευθύνεται γιατί...

Πάμε στο... κατηγορητήριο των ντέρμπι τώρα, το οποίος μεγάλωσε μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ερνέστο λοιπόν είναι αλήθεια ότι δεν τα κατάφερε με τον πλέον περίφημο τρόπο στα «μεγάλα» φετινά παιχνίδια. Σίγουρα με το «αν» δεν γίνεται να προχωρήσεις στο ποδόσφαιρο, το πέναλτι όμως που χάθηκε από τον Ντουντού στο ματς του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ θα είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους Πειραιώτες, ενώ και στην Τούμπα, σίγουρα δεν φταίει ο Βάσκος επειδή ο Ζαϊρί δεν έκανε το 0-2 στο 20', αφού δεν έβαλε το πόδι του για να περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Στο κάτω κάτω, η Ιστορία στο τέλος του πρωταθλήματος θα γράψει ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το 38ο πρωτάθλημα και άλλο ένα Κύπελλο θα μπει στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.
Γιατί αν το δει κάποιος εντελώς κυνικά, οι τίτλοι είναι αυτοί που κάνουν μεγάλο και ιστορικό ένα σύλλογο, τα θετικά αποτελέσματα στα ντέρμπι έρχονται και παρέρχονται και περισσότερο υπάρχουν για να γίνεται η... καζούρα μεταξύ των αντίπαλων φιλάθλων.

Όσο για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ; Οι Πειραιώτες ήταν άξιοι της τύχης τους, αφού στο πρώτο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός είχε 4 (!) δοκάρια. Ίσως να μην αποτελεί δικαιολογία, η τύχη όμως είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο...

Ευθύνεται γιατί...

1. Δεν έχουμε καμιά διάθεση να δικαιολογήσουμε τον Βαλβέρδε και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ο Ισπανός χρεώνεται τους κακούς χειρισμούς στα περισσότερα ντέρμπι, όπως στο πρώτο ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου έκανε αλλαγή τον Άλμπερτ Ριέρα για να περάσει στο ματς τον Χοσέ Χολέμπας, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να υποχωρήσει και να δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης.

2. Αναφορικά με τη ρεβάνς της Τούμπας, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι, ήθελε γκολ πρόκρισης και αντί γι' αυτό ο Βάσκος σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο με υπερβολικά αμυντικούς προσανατολισμούς, ο ΠΑΟΚ σκόραρε και στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού οι Πειραιώτες μπορεί να ξύπνησαν, το τρένο της πρόκρισης όμως είχε... αναχωρήσει.

3. Επίσης, άλλο ένα σφάλμα του Βαλβέρδε σημειώθηκε στο ματς της 12ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ. Ο Ισπανός ξεκινάει το ματς χωρίς τον Αριέλ Ιμπαγάσα στην αρχική ενδεκάδα, αλλά με τον Μοϊσές Ουρτάδο, προφανώς για να προφυλάξει καλύτερα τα μετόπισθεν της ομάδας. Ο Ισπανός χαφ δεν ήταν καλός, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στο 23', ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Ριέρα τραυματίστηκε και πήρε τη θέση του ο Ιμπαγάσα. Ο Φουστέρ πέρασε στα αριστερά αλλά ήταν κυριολεκτικά άφαντος, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν τα πατήματά τους και ξόδεψαν έτσι ένα ημίχρονο...

4. Το μεγαλύτερο λάθος του Ισπανού πάντως έγινε στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 0-1, ο τότε τεχνικός του «τριφυλλιού», Νίκος Νιόπλιας κάνει το σύστημα της ομάδας του πιο επιθετικό από ποτέ, ο Βαλβέρδε όμως καθυστερεί να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές (κυρίως να βάλει ακόμα ένα αμυντικό χαφ) και ο Ολυμπιακός χάνει με 2-1 από τους «πράσινους».

Φουστέρ, Ουρτάδο και Έλληνες...

Για το τέλος αφήσαμε το «κόλλημα» που προσάπτουν πολλοί στον Βάσκο σχετικά με τους «δικούς» του παίκτες. Την πρώτη χρονιά ζήτησε Όσκαρ, Ντούντα, Ντούσερ. Ήρθε μόνο ο Όσκαρ που απέτυχε! Οι άλλες δύο επιλογές του όμως; Τι θα έκαναν αν η τότε διοίκηση είχε καταφέρει να τους φέρει;

Ο Βαλβέρδε έκανε... τούμπες όταν στον Ολυμπιακό ήρθε ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος αμφισβητήθηκε και τελικά εκ του αποτελέσματος είναι ίσως μαζί με τον Ιμπαγάσα και τον Μιραλάς ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας.
Είναι αυτός που κάνει τη «δουλειά» που θέλει ο προπονητής του.

Ο Ουρτάδο; Δεν έδειξε τίποτα, μιλάμε όμως όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, για τον επί δώδεκα συναπτά έτη αρχηγό της Εσπανιόλ, ο οποίος φέτος είναι παροπλισμένος λόγω τραυματισμών.

Παράλληλα, στον φετινό Ολυμπιακό του Βαλβέρδε αγωνίζεται ο νεαρός Γιάννης Φετφατζίδης και ο... νεαρότερος Γιάννης Ποτουρίδης, τους οποίους ο Βάσκος ανέδειξε και αν προσεχθούν, θα αποτελέσουν κεφάλαιο για τον σύλλογο. Από την εποχή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έχουν να δουν οι φίλοι των Πειραιωτών ποδοσφαιριστή βασικό από τα σπλάχνα του συλλόγου, ο «Τσινγκούρι» ήδη ξεκίνησε με τους δύο προαναφερθέντες...

Χρήσιμο συμπέρασμα...

Η σημαντική πλειονότητα των φίλων του Ολυμπιακού λατρεύει τον Βαλβέρδε γιατί ο Ισπανός χαρίζει το όραμα, παρουσιάζει μια υγιή ομάδα που με τις ανάλογες προσθήκες μπορεί να κάνει περήφανους τους φίλους του συλλόγου στο Champions League.
Οι βάσεις έχουν μπει, ας περιμένουμε να δούμε τι θα παρουσιάσει ο Βαλβέρδε την επόμενη σεζόν, με το δικό του υλικό, με τη δική του φιλοσοφία, με τη δική του προετοιμασία.

Στο κάτω κάτω αυτή η παραπάνω πλειοψηφία θέλει ο Ολυμπιακός να «καθαρίζει» τα πρωταθλήματα από τον Ιανουάριο, να μπαίνουν κούπες στο μουσείο και όχι η ομάδα να κερδίζει μόνο τον «αιώνιο» αντίπαλο και στη συνέχεια να ταλαιπωρείται ταξιδεύοντας στο κάθε Ισραήλ για να δίνει προκριματικά Europa League...

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Κοίτα ποιος μιλάει!»

«Κοίτα ποιος μιλάει!»
Παναθηναϊκός στην ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη, με τους «πράσινους» να παραπέμπουν στο «"ένδοξο" παραγοντικό παρελθόν του Ολυμπιακού»!

Αναλυτικά η θέση του «τριφυλλιού»

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του κ. Μαρινάκη να μην εμπλέκεται πλέον προσωπικά σε μία υπόθεση που σε κάθε της επεισόδιο τον φθείρει όλο και περισσότερο και να ψάχνει ενισχύσεις στο "ένδοξο" παραγοντικό παρελθόν της ομάδας του. Αυτό, όμως, θα έπρεπε να το έχει σκεφτεί πριν προχωρήσει στη χθεσινή μήνυση, η οποία βασίστηκε σε αστείους ισχυρισμούς και «μεταφράσεις».

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποτελεί διαφήμιση για τον ελληνικό αθλητισμό, μέσα από τον οποίο ο ίδιος αναδείχθηκε ξανά σε διεθνές επίπεδο και τον οπ0ίο με την σειρά του εξακολουθεί να αναδεικνύει και να κοσμεί. Μακάρι και άλλοι αθλητές να είχαν την προσωπικότητα και το σθένος να καταγγέλλουν δημόσια τα κακώς κείμενα και να μην ανέχονται τις επιδείξεις ψευτομαγκιάς από κανένα. Αυτοί που «επενδύουν» θα πρέπει να σέβονται τις επενδύσεις τους και να μην τις απαξιώνουν με την ίδια τους τη συμπεριφορά.

ΥΓ.: Κοίτα ποιος μιλάει για αλαζονεία, έπαρση και προκλητικότητα».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Kάτι ετοιμάζει ο Τζιμπρίλ

Kάτι ετοιμάζει ο Τζιμπρίλ
Μπορεί στον Ολυμπιακό να τον έχουν σαν… κόκκινο πανί και να θυμήθηκαν μέχρι και τον Σωκράτη Κόκκαλη για να κάνει πολιτική, αλλά ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει στο μυαλό του άλλα πράγματα.
Όπως το πως θα γιορτάσει το 50ό του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Κάτι ετοιμάζει, λοιπόν, ο Γάλλος επιθετικός εν όψει Κέρκυρας, περιμένοντας πώς και πώς να σκοράρει έστω μία φορά για να πιάσει τα 50 και να το γιορτάσει με τον δικό του πάντα ξεχωριστό τρόπο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τους… έπιασε κορόιδο ο Ατρόμητος!

Τους… έπιασε κορόιδο ο Ατρόμητος!
Τελικά ο Ατρόμητος έπιασε κορόιδο τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Μπέο! Με… προίκα το 2-1 του Περιστερίου, η ομάδα του Δώνη πέρασε στον τελικό με το 0-0 του Πανθεσσαλικού!

Επιτέλους το παλεύουν

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένας... χαρτοπόλεμος δηλώσεων και ανακοινώσεων ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ατρόμητο, εν όψει του ιστορικού και για τις δύο ομάδες ημιτελικού του Κυπέλλου. Από τη μία ο Γιώργος Δώνης να διαμαρτύρεται για το ότι η ομάδα του είχε σε σχέση με τους αντιπάλους μία μέρα λιγότερη για ξεκούραση και από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» και ο Αχιλλέας Μπέος να απαντούν, με μία μάλιστα από τις απαντήσεις να λέει πως «στο κάτω-κάτω, τους πιάσαμε κορόιδα».
Επειδή όμως καλές οι δηλώσεις, αλλά σημασία έχει τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο, αυτοί που έπιασαν κορόιδο τους αντιπάλους τους ήταν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν και παρότι δεν σκόραραν ούτε αυτοί, το 0-0 αρκούσε για να πάρουν μια ιστορική πρόκριση. Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ο Ατρόμητος φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου, μια πολύ μεγάλη επιτυχία που πιστώνεται περισσότερο στον Γιώργο Δώνη και στον Γιώργο Σπανό, αλλά φυσικά και στους παίκτες. Ο Ατρόμητος στις 30 Απιρλίου θα διεκδικήσει στο Ολυμπιακό Στάδιο το Κύπελλο, έχοντας ως αντίπαλο έναν από τους ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ.

Αήττητη η βλακεία


Έχει ειπωθεί πολλές φορές πως η βλακεία είναι αήττητη, κάτι που επαληθεύτηκε και στο Πανθεσσαλικό πριν από την έναρξη του ημιτελικού. Συγκεκριμένα ένας ηλίθιος χωρίς λόγο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε, χωρίς ευτυχώς να καταφέρει αυτό που ήθελε, στον προπονητή του Ατρόμητου Γιώργο Δώνη. Η ηρεμία αποκαταστάθηκε άμεσα και η σέντρα έγινε κανονικά.

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη

Μπορεί στο φετινό πρωτάθλημα τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου, όσο και ο Ατρόμητος να μας έχουν προσφέρει όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές, ωστόσο ειδικά στο πρώτο μέρος του ημιτελικού το θέαμα ήταν το λιγότερο κάκιστο. Το παιχνίδι των δύο αντιπάλων θύμιζε σε πολλά την παροιμία «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Οι γηπεδούχοι παρότι έπρεπε να βγουν μπροστά και να βάλουν γκολ πρόσεχαν πολύ την άμυνα και τους αιφνιδιασμούς του Ατρόμητου, ενώ οι Περιστεριώτες έχοντας το υπέρ τους σκορ, πίεσαν στο κέντρο και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Ιτάνζ. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε όλο το πρώτο μέρος υπήρξε μόλις μία καλή ευκαιρία. Αυτή ήταν για τον Ατρόμητο στο 20’, με τον Καμαρά να πιάνει το σουτ και να αναγκάζει σε εξαιρετική απόκρουση τον Γιακούποβιτς.

Πιο γρήγορο, ξανά χωρίς φάσεις

Στο δεύτερο μέρος η αλήθεια είναι πως οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν πιο γρήγορα, με τον ρυθμό να έχει ανέβει. Ωστόσο και πάλι πολλές και σημαντικές φάσεις δεν υπήρξαν, με τις άμυνες να κλείνουν σωστά τους αντιπάλους τους.
Και όμως, στην αρχή της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 49’ ο Σανκαρέ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να κάνει σωστά την προβολή, στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του Ιτάνζ.

Μια ανάσα από το γκολ οι φιλοξενούμενοι

Ωστόσο τις μεγάλες ευκαιρίες τις έχασε ο Ατρόμητος. Και λέμε ευκαιρίες, γιατί ήταν δύο. Η πρώτη στο 67’, με τον Καμαρά να μην μπορεί να νικήσει τον Γιακούποβιτς στο τετ α τετ. Η άλλη, ακόμα μεγαλύτερη στο 72’. Ο Σφακιανάκης πάσαρε εξαιρετικά στον Αναστασάκο, ο οποίος συνέκλινε προς το κέντρο της μεγάλης περιοχής και με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Το κράτησαν και προκρίθηκαν

Οι Περιστεριώτες στα λεπτά που έμειναν κατάφεραν να κρατήσουν άνετα το 0-0 και να καταφέρουν να πάρουν ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Μια σπουδαία στιγμή για τον Ατρόμητο, που για πρώτη φορά στην Ιστορία του καταφέρνει να βρίσκεται σε έναν τελικό.

Man of the match: Για την ακρίβεια δεν είναι παίκτης του αγώνα, αλλά προπονητής του αγώνα. Τελικά το Κύπελλο του πηγαίνει του Γιώργου Δώνη, ο οποίος μετά τη Λάρισα το 2007 (όπου και κατέκτησε το τρόπαιο και μάλιστα στο Πανθεσσαλικό), κατάφερε να φτάσει στον τελικό και με τον Ατρόμητο. Με σωστό κοουτσάρισμα ο έμπειρος προπονητής έκανε ματ στον αντίπαλό του και η επιτυχία τού ανήκει σε μεγάλο βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αδύναμος κρίκος στο ματς. Δεν θύμισε σε καμία περίπτωση το συγκρότημα που είναι φόβος και τρόμος στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως το άγχος είχε κυριέψει σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες.

Στο ύψος του: Ο Ατρόμητος στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Πήρε τη μεγάλη πρόκριση και οι οπαδοί του λογικά θα ετοιμάζουν μεγάλη υποδοχή στους παίκτες και τον προπονητή.

Η γκάφα: Ο Σανκαρέ δεν κατάφερε να σκοράρει από το μισό μέτρο κάνοντας πολύ κακή προβολή και δεν έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να παλέψει για την πρόκριση.

Το στραγάλι: Πραγματικός περίπατος για τον Τάσο Κάκο. Ο έμπειρος διαιτητής δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, δίνοντας ρεσιτάλ διαιτησίας.

Το ταμείο του Gazzetta: Έτσι και αλλιώς αυτός ο ημιτελικός ήταν ιστορικός τόσο για τον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και για τον Ατρόμητο, καθώς όποια ομάδα και να προκρινόταν θα ήταν η πρώτη φορά που θα κατάφερνε να φτάσει στον τελικό. Αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι Περιστεριώτες, οι οποίοι στις 30 Απριλίου θα διεκδικήσουν στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το τρόπαιο.

Συνθέσεις ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Άλβαρες, Ρόκας (63' Ακόστα), Ούμπιντες, Μόνχε, Μπρέσκα (56' Μαρτίν), Σολάκης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο(82' Σαμπού), Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Μπρίτο (58' Τάτος), Καμαρά (70' Αναστασάκος).

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κόκκαλης vs Σισέ!

«Επέστρεψε» για Σισέ ο Κόκκαλης!
Mία μέρα μετά τη μήνυση του Μαρινάκη κατά του Σισέ, ο προκάτοχός του στον προεδρικό θώκο του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, με δήλωσή του επιτίθεται στον Γάλλο φορ!Aπό το περασμένο καλοκαίρι όταν μεταβίβασε την πλειοψηφία των μετοχών του στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε... εξαφανιστεί από την ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, που όπως συνήθιζε από τις εποχές που ήταν πρόεδρος στον Ολυμπιακό, έκανε αισθητή την παρουσία του.

Ο Κόκκαλης... επέστρεψε με μια σκληρή επίθεση-δήλωση προς τον Τζιμπρίλ Σισέ, καθώς τον χαρακτηρίζει αλαζόνα και προκλητικό ενώ κάνει λόγο και για έλλειψη σεβασμό προς τους Έλληνες πολίτες και τους θεσμούς τους!

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση:


«Από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος παρακολουθούμε όλοι οι Έλληνες πολίτες και κυρίως οι Έλληνες φίλαθλοι τη συμπεριφορά του κ. Σισέ εντός και εκτός γηπέδων.

Τη συμπεριφορά αυτή, εκτός της ποδοσφαιρικής ικανότητας, χαρακτηρίζει η αλαζονεία, η έπαρση, η προκλητικότητα και η έλλειψη σεβασμού προς το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και θεσμών της χώρας, με εξαίρεση ίσως ένα φανατικό κομμάτι οπαδών της ομάδας του.

Παρακολουθούμε εδώ και αρκετούς μήνες συνεχόμενες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές, αντιπαραθέσεις με αντίπαλους παίκτες, συνεχόμενες παρατηρήσεις σε συμπαίκτες, απαράδεκτες δηλώσεις που θίγουν εκατομμύρια φιλάθλους προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και δημόσια αμφισβήτηση αποτελεσμάτων, διαιτησιών ακόμα και του πρωταθλήματος συνολικά. Επίσης, παρακολουθούμε μία σπουδή του κ. Σισέ προκειμένου να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή ζημία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο εξωτερικό.

Σημειώνω δε, ότι μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν είχαμε ακούσει καμία κρίση του κ. Σισέ για όλα αυτά που ξαφνικά θυμάται και καταγγέλλει τώρα.

Αυτό που όμως προσωπικά επιθυμώ να καυτηριάσω, εκτός των παραπάνω, είναι οι συνεχόμενες, καθημερινές πλέον και απαράδεκτες επιθέσεις του προς τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θα έπρεπε ο κ. Σισέ να γνωρίζει ότι μπορεί να είμαστε ένας λαός και μία χώρα με πολλά προβλήματα, όμως στη χώρα αυτή υπάρχουν θεσμοί και ένας από αυτούς είναι ο θεσμός των Προέδρων των μεγάλων και ιστορικών συλλόγων.

Ας παίξει λοιπόν ο κ. Σισέ ποδόσφαιρο, για το οποίο άλλωστε και αμείβεται, ας προσέξει τη δική του συνολική συμπεριφορά και εικόνα και ας αφήσει τις υποδείξεις προς τους πάντες, τις συμβουλές ή πολύ περισσότερο τις δηλώσεις τύπου o Πρόεδρος του Ολυμπιακού προσβάλλει τον αθλητισμό.

Οι Πρόεδροι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ διαχρονικά και με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι αυτοί που μαζί με άλλους Προέδρους προσπάθησαν επί δεκαετίες και προσπαθούν ακόμα να βοηθήσουν τον αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να μπορεί ο κ. Σισέ και άλλοι σημαντικότεροι παίκτες από τον ίδιο, να έρχονται στην Ελλάδα και να αμείβονται αδρά.

Θα πρότεινα λοιπόν να κάνει ο καθένας τη δουλειά για την οποία αμείβεται και να αφήσουν αυτούς που επενδύουν, να βελτιώσουν ή να λύσουν τα υπαρκτά προβλήματα του ποδοσφαίρου μας».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έκλεστοουν: «Σημαντική η Αυστραλία»

Έκλεστοουν: «Σημαντική η Αυστραλία»
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν τόνισε σε δηλώσεις του ότι το Γκραν Πρι της Αυστραλίας είναι τόσο σημαντικό για τη Formula1 όσο αυτό του Μονακό, αλλά και πως το κατανοεί αν οι διοργανωτές δεν μπορέσουν να πληρώσουν.Το συμβόλαιο των διοργανωτών του Γκραν Πρι Αυστραλίας με τους ανθρώπους της Formula1 λήγει το 2015 και το μέλλον τους στη Formula1 παραμένει αβέβαιο, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

Ωστόσο, ο Μπέρνι Έκλεστοουν θέλει να παραμείνουν στο καλεντάρι τα «καγκουρό», καθώς πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι τόσο σημαντικός όσο και του Μονακό, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Η Αυστραλία είναι τόσο σημαντική για μας όσο και το Μονακό. Είναι μέρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος και υπάρχει για πάρα πολύ καιρό. Μισούμε τη σκέψη ότι πρόκειται να χάσουμε την Αυστραλία.

Στην περίπτωση της Μελβούρνης, αν το προϊόν είναι αρκετά ακριβό γι’ αυτούς, καταλαβαίνω ότι τότε το συμβόλαιο θα λήξει και θα υπάρχει ανάγκη για ανανέωση. Δε θα αναγκάσουμε κάποιους να αγοράσουν κάτι που δεν το θέλουν ή το σκέφτονται αρκετά ακριβό», είπε ο ισχυρός άνδρας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο πόλεμος «σκοτώνει» τη Μεσογειακή Λίγκα

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε βρεθεί προσφάτως στο Κατάρ για το θέμα της Μεσογειακής Λίγκας
Ο αραβικός κόσμος ζει υπό την απειλή του πολέμου, κι αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr φέρνει πίσω και το εγχείρημα της Μεσογειακής Λίγκας. Γιατί είναι λογικό η ανθρώπινη ζωή να μπαίνει πάνω από το μπάσκετ και τον αθλητισμό.Το gazzetta.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι το νέο πρωτάθλημα, που βρίσκεται στα σκαριά με συμμετοχή ομάδων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Σερβίας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας και Αραβικών Κρατών, δύσκολα θα προχωρήσει άμεσα, γιατί το πολεμικό κλίμα στην άλλη άκρη της Μεσογείου, προβάλει ως ένα υψηλό εμπόδιο. Στο Κατάρ έχουν πολλά άλλα πράγματα να σκεφτούν και είναι αδύνατο τη δεδομένη χρονική περίοδο να βάλουν ως προτεραιότητα το μπάσκετ.

Γι' αυτό και δεν γίνεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, που άρχισαν πριν από αρκετό καιρό, με τον Σεΐχη του Κατάρ να έχει σημαντικό ρόλο. Είναι κακή εξέλιξη αυτή για τη Μεσογειακή Λίγκα, αλλά είναι και κάτι λογικό. Ο αραβικός κόσμος βρίσκεται στη μέση μίας κρίσης που ουδείς μπορεί να ξέρει πού θα καταλήξει και μέχρι τότε, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν.

Δίχως τα χρήματα από το Κατάρ, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει η Μεσογειακή Λίγκα, αφού οι ομάδες θέλουν να μπουν σε μια διαφορετική διαδικασία για δύο λόγους. Πρώτον για να έχουν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δεύτερον για να έχουν έσοδα. Από τη στιγμή που εκλείπει ο ένας λόγος, θα χρειαστεί να περιμένουν για λίγο καιρό, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη Λιβύη και τις γύρω χώρες.

Από ό,τι φαίνεται, το εγχείρημα μετατίθεται για την επόμενη χρονιά, έστω κι αν υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει ποτέ η Μεσογειακή Λίγκα. Θα το δείξει ο χρόνος αυτό.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πάλι φταίνε οι Αμερικάνοι;

Πάλι φταίνε οι Αμερικάνοι;
Η φράση κλισέ «το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας», δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ούτε απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες του. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα χάλια που βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο στα γήπεδα μας.Συγνώμη, άκυρο και αυτό το κλισέ, το «κάθε τρεις και λίγο». Χάλια βλέπουμε συνέχεια. Χάλια και μέσα στα γήπεδα, χάλια στις εξέδρες, χάλια στις διοργανώτριες αρχές, στα παρασκήνια, στα δικαστήρια, στις κασέτες, στα σιντί, στα ντιβιντί, χάλια στα χάλια μας τα μαύρα.

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 έγιναν δύο ...γιορτές του ποδοσφαίρου. Δύο ημιτελικοί Κυπέλλου, από αυτούς που οι ντενεκέδες οι Άγγλοι τους διοργανώνουν στο «{Γουέμπλεϊ», σαν να είναι τελικοί. Έχουμε και λέμε:

* Και στους δύο το θέαμα ήταν ...αθέατο. Το κούρασαν το άθλημα, πονέσανε τα μάτια μας! Όχι άλλη κακοποίηση του ποδοσφαίρου.

* Και στους δύο έγινε το σώσε.
α) Στον Βόλο, ο πρόεδρας της γηπεδούχου ομάδας πλακώθηκε με ...οπαδό στην εξέδρα και μετά είπε και βγήκε «σας πουλάω και να πέσετε στη Δέλτα Εθνική»! Αυτή την ευχή έδωσε στην ομάδα που -υποτίθεται πως-ανέστησε!
β) Στην Τούμπα έβρεχε πέτρες, φωτιές και λέιζερ, πήγαν να κάψουνε έναν παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας και στο τέλος τους πήραν όλους -γηπεδούχους και φιλοξενούμενους- στο κυνήγι, σύμφωνα με την -πατροπαράδοτη πια- συνήθεια του μπουκαρίσματος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Το μόνο θετικό της τελευταίας διακοπής, είναι πως γίναμε ...Ευρώπη. Στις 9 το βράδυ άρχισε το ματς της Τούμπας, σχεδόν μαζί με τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ τελείωσε, παρότι αυτά άρχισαν τρία τέταρτα αργότερα!

Θυμηθείτε, αν μπορείτε, πόσες φορές έχουν μπουκάρει φέτος οπαδοί οποιασδήποτε ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Πόσες φορές έχουν χτυπηθεί ή απειληθεί παίκτες. Πόσες φορές έχουν διακοπεί -προσωρινά, γιατί κανένας ρέφερης δεν παίρνει την ευθύνη- αγώνες. Και μετά σκεφτείτε ποιοι και πόσο έχουν τιμωρηθεί για όλα αυτά τα ΧΑΛΙΑ.

Ε, λοιπόν, αν για αυτά τα χάλια, φταίνε η κοινωνία, η Πολιτεία, η «εφηβεία» (ξέρετε τι εννοώ), η Σούπερ Λίμπα, η Έπο, ο Περιπινιάδης, ο Πιλάφιος, οι δημοσιογράφοι ή οι ...Αμερικάνοι που φταίνε πάντα και παντού, εμένα δεν με νοιάζει.

Γιατί δεν τους νοιάζει ούτε κι αυτούς που φταίνε.

Για γέλια και για κλάματα είναι όλοι τους.

Η Πολιτεία λέει στις Παέ και το όργανό τους, τη Σούπερ Λίμπα, «θα σας κόψουμε τις (κομμένες από πέρυσι;) επιχορηγήσεις» και «η Λίγκα είναι ακατάλληλη να διοργανώσει το πρωτάθλημα - να το διοργανώσει η Έπο». Μάλιστα. Η Έπο η κατάλληλη, που έχει ευθύνη για την υπέροχη διαιτησία, αλλά και για το εορταστικό Κύπελλο, το οποίο -όπως διαπιστώσατε- το διοργανώνει άψογα.

Οι Παέ λένε «δεν είμαστε ακατάλληλες, δεν δίνουμε το πρωτάθλημα στην Έπο γιατί είναι δικά μας τα τηλεοπτικά δικαιώματα». Πρώτα η κονόμα, κι αν σκοτωθεί κανένας, κι αν στήσουμε και κανένα ματσάκι, δεν τρέχει μία. Εμείς νά ΄μαστε καλά, να κονομάμε και οι στρατοί ηλιθίων νά ΄ναι καλά, να μας στηρίζουν.

Οι εισαγγελείς, οι γραμματείς και οι φαρισαίοι, αφού έβαλαν στη φυλακή όσους ενεπλάκησαν στην παλιά παράγκα και στους φακέλους της Ουέφα με τα «ύποπτα» παιχνίδια (μην ψάξετε να τους βρείτε στη στενή, γιατί τους έχουν χώσει πολύ βαθιά), τώρα βάζουν πάλι το μαχαίρι στο κόκαλο. Έστω κι αν τα παϊδάκια τρώγονται με το χέρι για να γεμίζουν τα δάχτυλα (σούπερ) λίγδα...

Οι οπαδοί, επίσης στην κοσμάρα τους, πάνε στο γήπεδο, είτε «ντοπαρισμένοι» (από όσα μασουλάνε) είτε βαρυστομαχιασμένοι (από όσα τους σερβίρουν τα οπαδικά Μέσα και -φυσικά- καταπίνουν αμάσητα), για να ρευτούν και να εμέσουν...

Οι Αμερικάνοι ακόμα δεν έχουν πει τίποτα. Αν και, στην προκειμένη περίπτωση, αυτούς μπορεί να τους χρειαστούμε. Να ρίξουν τίποτα έξυπνες βόμβες και να ησυχάσουμε. Έτσι κι αλλιώς, αφού βαράει διάλυση το μαγαζί, ας το διαλύσει κανένας άλλος, να μην κουραζόμαστε τούβλο - τούβλο, φωτιά - φωτιά.

Να την κάνουν τη Λίμπα ...λίμπα και να τελειώνουμε. Αν δεν μπορούμε να έχουμε ποδόσφαιρο, ας μην έχουμε. Δεν θα χάσουμε και τίποτα...

Σάμπως τώρα έχουμε;

Μέχρι να αποκτήσουμε, εγώ, ο Μίλτος, νά΄ μαι καλά...

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ματαιώθηκε η συνέντευξη Τύπου!

Ματαιώθηκε η συνέντευξη Τύπου!
Λόγω της κατάστασης, που μυρίζει... μπαρούτι, ο παρατηρητής της συνάντησης αποφάσισε να ματαιωθεί η συνέντευξη Τύπου για λόγους ασφαλείας! Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο!Η κατάσταση στην Τούμπα είναι εκτός ελέγχου. Αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ με άγριες διαθέσεις βρίσκονται έξω από τα αποδυτήρια, αποδοκιμάζοντας τους πάντες και τα πάντα. Έτσι, λοιπόν, ο παρατηρητής της αναμέτρησης διέταξε την ματαίωση της συνέντευξης Τύπου για λόγους ασφαλείας, ενώ δεν θα γίνει καμία δήλωση στη μεικτή ζώνη!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Moto GP... is back!

Moto GP... is back!
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Moto GP επιστρέφει στη δράση, έπειτα από 4,5 μήνες. Από τις 7 Νοεμβρίου και το Γκραν Πρι της Βαλένθια έχουν να δώσουν έναν αγώνα οι αναβάτες του Moto GP. Αυτό θα το κάνουν ξανά από το ερχόμενο τετραήμερο, πλέον, καθώς από αύριο ξεκινάει το παγκόσμιο πρωτάθλημα για το 2011 και οι φίλοι της μοτοσικλέτας αναμένουν την πρεμιέρα, ώστε να δουν ξανά σε δράση τους αγαπημένους τους «ήρωες». Ωστόσο, πριν την έναρξή του αξίζει να θυμηθούμε τι έγινε πέρυσι!

Τραυματίας ο Ρόσι, πρωταθλητής ο Λορένθο!

Το 2010, λοιπόν, ήταν η χειρότερη χρονιά για τον Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ιταλός τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στο Γκραν Πρι Ιταλίας, που διεξήχθη στην πίστα του Μούτζελο. Αυτό είχε ως συνέπεια να μείνει εκτός δράσης για 1,5 μήνα περίπου, γεγονός που τον εμπόδισε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για όγδοη φορά στο Moto GP και δέκατη σε όλες τις κατηγορίες. Έτσι, ο Χόρχε Λορένθο επωφελήθηκε και πήρε με μεγάλη άνεση τον τίτλο.

Τι θα γίνει φέτος!

Αυτό σημαίνει ότι φέτος ο «Γιατρός» θα κυνηγήσει με μεγάλη... δίψα τον τίτλο, ακόμα κι αν έχει αλλάξει... στρατόπεδο. Βέβαια, δε θα έχει εύκολο έργο, καθώς ο Λορένθο θα θελήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα, ενώ θα... καραδοκούν τόσο ο Ντάνι Πεντρόσα, που επιθυμεί να ανέβει έστω και μια φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όσο και ο Κέισι Στόνερ.

Κυρίαρχοι Στόνερ και Honda!

Ο Αυστραλός, όπως και η Repsol Honda, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα των δοκιμών εξέλιξης κι έδειξε ότι θα είναι πολύ δυνατός φέτος και πως δε θα τα παρατήσει εύκολα στη διεκδίκηση του τίτλου, ειδικά από τη στιγμή που έχει να... γευτεί τέτοια χαρά από το 2007, δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια. Όσον αφορά, τώρα, τον ομόσταβλό του, Πεντρόσα, ο Ισπανός έχει δείξει κι αυτός ότι θα κάνει τα πάντα για να πάρει ένα πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι είναι το αουτσάιντερ μεταξύ Ρόσι, Στόνερ και Λορένθο.

Στόνερ στη Honda, Ρόσι στη Yamaha!

Σχετικά με τις μεταγραφές, δεν έλειψαν τα... μπαμ! Πιο συγκεκριμένα, ο Στόνερ άφησε την Ducati για λογαριασμό της Repsol Honda, με την οποία ελπίζει να πάει καλύτερα απ' ό,τι με την ιταλική ομάδα. Στη Scuderia, ωστόσο, τον διαδέχτηκε ένας μεγάλος αντίπαλός του, ο Ρόσι. Ο Ιταλός άφησε πίσω τις μεγάλες επιτυχίες με τη Yamaha και καλείται να ανταπεξέλθει εξίσου πετυχημένα στη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Το γκριντ

Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι η Repsol Honda θα πορευτεί με τρεις αναβάτες, τους Στόνερ, Πεντρόσα και Αντρέα Ντοβιζιόζο, όντας η μοναδική ομάδα, η οποία θα το πράξει αυτό. Αντίθετα, οι Cardion AB Motoracing, που είναι καινούρια, Aspar, LCR Honda και Rizla Suzuki θα έχουν από έναν αναβάτη. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι προστέθηκαν και νέα ονόματα στο Moto GP και πρόκειται γι' αυτά των Κάρελ Άμπραχαμ, Καλ Κράτσλοου και Χιρόσι Αογιάμα.

Αναλυτικά το γκριντ του 2011

Yamaha Factory Racing
Χόρχε Λορένθο
Μπεν Σπάις

Ducati Team
Βαλεντίνο Ρόσι
Νίκι Χέιντεν

Repsol Honda
Κέισι Στόνερ
Ντάνι Πεντρόσα
Αντρέα Ντοβιζιόζο

Rizla Suzuki
Αλβάρο Μπαουτίστα

LCR Honda
Τόνι Ελίας

San Carlo Honda Gresini
Χιρόσι Αογιάμα
Μάρκο Σιμονσέλι

Monster Yamaha Tech 3
Κόλιν Έντουαρντς
Καλ Κράτσλοου

Pramac Racing Team
Ράντι ντε Πινιέ
Λόρις Καπιρόσι

Mapfre Aspar Team Moto GP
Χέκτορ Μπαρμπέρα

Cardion AB Motoracing
Κάρελ Άμπραχαμ

Τον Οκτώβριο το Ιαπωνικό Γκραν Πρι

Τέλος, όσον αφορά το καλεντάρι του 2011, θα υπάρξει μια αλλαγή, καθώς το τσουνάμι, ο σεισμός στην Ιαπωνία και οι καταστροφές που έχουν προκληθεί εκεί ανάγκασαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας να αναβάλουν το Γκραν Πρι της χώρας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην πίστα του Μότετζι στις 24 Απριλίου.

Έτσι, η FIM αποφάσισε να το μεταθέσει για τις 2 Οκτωβρίου, που σημαίνει ότι με το... καλημέρα οι αναβάτες θα έχουν... διακοπές. Συγκεκριμένα, ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στις 3 Απριλίου στην Ισπανία και ο επόμενος θα είναι την Πρωτομαγιά στην Ισπανία. Ως γνωστόν, η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ το τελευταίο πέσιμο της καρό σημαίας για φέτος θα λάβει χώρα στις 6 Νοεμβρίου στη Βαλένθια.

Αναλυτικά το καλεντάρι του 2011

Ημερομηνία Χώρα Πίστα

20 Μαρτίου Κατάρ Λοσάιλ*
3 Απριλίου Ισπανία Χέρεθ
1 Μαΐου Πορτογαλία Εστορίλ
15 Μαΐου Γαλλία Λε Μαν
5 Ιουνίου Καταλονία Καταλούνια
12 Ιουνίου Μεγάλη Βρετανία Σίλβερστοουν
25 Ιουνίου Ολλανδία Άσσεν**
3 Ιουλίου Ιταλία Μούτζελο
17 Ιουλίου Γερμανία Σάχσενρινγκ
24 Ιουλίου Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Λαγκούνα Σέκα***
14 Αυγούστου Τσεχία Μπρνο
28 Αυγούστου Ιντιανάπολις Ιντιανάπολις
4 Σεπτεμβρίου Σαν Μαρίνο Μισάνο
18 Σεπτεμβρίου Αραγκόν ΜότορΛαντ
2 Οκτωβρίου Ιαπωνία Μότετζι
16 Οκτωβρίου Αυστραλία Φίλιπ Άιλαντ
23 Οκτωβρίου Μαλαισία Σεπάνγκ
6 Νοεμβρίου Βαλένθια Ρικάρντο Τόρμο

* Νυχτερινός αγώνας
** Σαββατιάτικος αγώνας
*** Μόνο κατηγορία Moto GP

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ολοκλήρωσε με... πάρτι με Ολίμπια

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνα του Βλάντο Ιλιέφσκι πιέζει για την επιστροφή της στην πρώτη θέση
Η Ραντνίτσκι δεν είχε τύχη απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα, με την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς να επικρατεί εύκολα 92-65 και να «κλείνει» με μία άνετη νίκη τις υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο της Αδριατικής Λίγκας.Όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων, πλην του Γιαν Σπαν, κατάφεραν να σκοράρουν, με πρώτο και καλύτερο τον Γκόραν Γιαγκόντνικ που είχε 16 πόντους, βοηθώντας την Ολίμπια να «ανέβει» στο 17-8, μία νίκη πίσω από την Παρτιζάν (18-8).

Οι δύο αυτές ομάδες μαζί με την Κρκα και την Μπουντούτσνοστ είναι οι τέσσερις που θα συμμετάσχουν στο Final Four, το οποίο θα διεξαχθεί στην Arena Stožice, έδρα της Ολίμπια Λιουμπλιάνα, το τριήμερο 19-21/3.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής: (χθες) Μπουντούτσνοστ-Νίμπουρκ 102-91, Τσεντεβίτα-Ιγκοκέα 79-72, Παρτιζάν-Τσιμπόνα 89-74, (σήμερα) Ζάγκρεμπ-Ερυθρός Αστέρας 107-85, Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Ραντνίτσκι 92-65, Σιρόκι-Ζαντάρ 80-74, Χέμοφαρμ-Κρακ 73-68

Η κατάταξη: Παρτιζάν 18-8, Ολίμπια Λιουμπλιάνα 17-9, Κρκα 17-9, Μπουντούτσνοστ 15-11, Ζάγκρεμπ 15-11, Χέμοφαρμ 14-12, Τσεντεβίτα 14-12, Νίμπουρκ 12-14, Σιρόκι 12-14, Ραντνίτσκι 12-14, Ιγκοκέα 11-15, Τσιμπόνα 10-16, Ερυθρός Αστέρας 8-18, Ζαντάρ 7-19

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πανηγυρισμοί στη Ν. Φιλαδέλφεια!

Πανηγυρισμοί στη Ν. Φιλαδέλφεια!
Η ΑΕΚ πήρε θριαμβευτικά μέσα στην Τούμπα την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου και εκατοντάδες οπαδοί της έχουν ήδη στήσει πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια!Περισσότεροι από 300 Ενωσίτες πανηγυρίζουν στην... έδρα της «Ένωσης» για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου και για την κούπα που είναι πιο κοντά από ποτέ, ενώ περιμένουν για να δουν τι θα γίνει με την άδιξη της αποστολής στην Αθήνα. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο η ΑΕΚ να φτάσει στο Ελ. Βενιζέλος στη 01:30 αλλά δεν αποκλείεται, τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» να διανυκτερεύσουν στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψουν την Πέμπτη καθώς η ατμόσφαιρα στην Τούμπα είναι τεταμένη και δεν ξέρουν τι ώρα θα φύγουν από εκεί.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Ζοζέ έσπασε την... κατάρα!

Ο Ζοζέ έσπασε την... κατάρα!

Έξι χρόνια ήταν πολλά. Για πρώτη φορά μετά το 2004 η Ρεάλ βρίσκεται στους «8» του Champions League. Η ομάδα του Μουρίνιο συνέτριψε 3-0 τη Λιόν, έσπασε την... κατάρα και πήρε εκδίκηση.
Εύκολη πρόκριση για Τσέλσι

Μετά το 2-0 της Τσέλσι στην πρώτη αναμέτρηση, το ποιος θα έπαιρνε την πρόκριση για τα προημιτελικά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Η Κοπεγχάγη αυτή τη φορά στάθηκε στο ύψος της απέναντι στην Τσέλσι και έδειξε ότι δίκαι έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης. Παρά το γεγονός ότι οι μπλε ήταν και πάλι ανώτεροι και δημιούργησαν αρκετές καλές φάσεις, το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο, με τους φιλοξενούμενους, μάλιστα, να χάνουν την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, καθώς η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τσεχ, έπειτα από ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εντόι στο 25’. Η ομάδα του Σολμπάκεν δεν κλείστηκε στην άμυνά της, όμως η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής, με την Τσέλσι μετά το 60’ να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι για την Πρέμιερ Λιγκ.

Καλός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Τσέλσι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Ντρογκμπά να… πονοκεφαλιάζει τους αμυντικούς των Δανών με τις πάσες και τις ενέργειές του. Οι Λονδρέζοι απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, με τον Ζιρκόφ να κάνει πολύ καλή εμφάνιση και να μην μπορεί να νικήσει τον Βίλαντ σε δύο περιπτώσεις, ενώ ίδια τύχη είχαν και οι προσπάθειες των Κόουλ, Ανελκά και Ντρογκμπά, καθώς είτε ο Βίλαντ δήλωνε παρών, όποτε χρειαζόταν, είτε, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι δεν μπορούσαν να βρουν εστία… Η μεγαλύτερη ευκαιρία, πάντως, στο πρώτο ανήκε στην Κοπεγχάγη, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εντόι, όταν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Τσεχ. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη επίσκεψη των Δανών στα καρέ της Τσέλσι…

Το μυαλό στη... Σίτι

Στο δεύτερο μέρος οι Λονδρέζοι έριξαν ρυθμό, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους. Ο Ντρογμπά απείλησε τον Βίλαντ στο 48’, ενώ στο 51’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τα… δοκάρια, όταν έπαιξαν… κεφαλιές στην αντίπαλη περιοχή, με τον Μίκελ να είναι ο τελευταίος αποδέκτης της μπάλας και με το κεφάλι την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Βίλαντ και άουτ. Στη συνέχεια οι παίκτες της Τσέλσι άρχισαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, καθώς τους περιμένει δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Σίτι και μέχρι το τέλος οι αξιόλογες φάσεις ήταν ελάχιστες. Σε μία από αυτές ήταν πρωταγωνιστής ο Φερνάντο Τόρες, που είχε πάρειτ τη θέση του Ανελκά, όταν στο 75’ επιχείρηση το σουτ από πλάγια και ο Βίλαντ κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Ισπανός επιθετικός να μην ανοίξει ακόμη… λογαριασμό με την Τσέλσι… Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες κολλημένες στο μηδέν.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Βασίλισσα της... ζούγκλας!

Βασίλισσα της... ζούγκλας! (video)
Με λήξη-παρωδία, ολοκληρώθηκε το ματς στην... κόλαση της Τούμπας όπου η ΑΕΚ με γκολ του Δέλλα πέρασε στον τελικό! Ο ΠΑΟΚ γύριζει πολλά χρόνια πίσω και πλέον κινδυνεύει με... διάλυση!Η κρισιμότητα του παιχνιδιού ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε νευρικότητα και άγχος στις δύο ομάδες. Αυτό που δεν ξέραμε αλλά το μάθαμε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν πως αυτό το άγχος ήταν τόσο μεγάλο, ώστε οι παίκτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να δυσκολεύονται ακόμη και στα πιο απλά... Οπως στο να κοντρολάρουν την μπάλα ή να δώσουν δύο σερί σωστές πάσες. Σε αυτό, πάντως, έπαιξε ρόλο και ο αγωνιστικός χώρος, καθώς η μπάλα αναπηδούσε στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στόχος των δύο αντιπάλων ήταν να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και ενώ στο πρώτο 15λεπτο έδειχνε να το καταφέρνει αυτό η Ένωση, για την οποία ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε στην επίθεση τους Σκόκο-Μπλάνκο και τον Λυμπερόπουλο πιο πίσω, στη συνέχεια ο έλεγχος πέρασε στους Θεσσαλονικείς.Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι, όμως, φοβόντουσαν να βγουν μαζικά μπροστά, με συνέπεια το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο και τις καλές φάσεις να απουσιάζουν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το πρώτο σουτ ήρθε στο 29' και ήταν από τον Λυμπερόπουλο, για την ΑΕΚ, με τον Κρέσιτς να μπλοκάρει εύκολα.

Αναγκαστική αλλαγή...
Οι Χάβος και Χιμένεθ μπορούσαν να είναι ικανοποιημένοι μόνο από την ανασταλτική δουλειά των ομάδων τους και πάνω σε αυτό τον τομέα η ΑΕΚ αναγκάστηκε να αλλάξει κάτι, καθώς στο 32' ο Καράμπελας αποχώρησε λόγω τραυματισμού και τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας πήρε ο Λαγός.

Δύο ευκαιρίες και... τέλος
Το ματς συνεχιζόταν με άπειρα λάθη εκατέρωθεν και θα έπρεπε να συμβεί κάτι... ξεχωριστό για να γίνει ευκαιρία. Αυτό ήρθε στο 38' για τον ΠΑΟΚ με την εκπληκτική μπαλιά του Γκαρσία που έβγαλε τετ α τετ τον Ιβιτς -ο οποίος χώλαινε από νωρίς- για να στείλει την μπάλα άουτ με πολύ κακό πλασέ, ενώ η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 40' με την σέντρα του Μπλάνκο και την κεφαλιά του Σκόκο από καλή θέση, που έστειλε την μπάλα άουτ. Γκολ δεν μπήκε, το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν φυσιολογικό...

Δέλλας και... 0-1!
Το ξεκίνημα της επανάληψης, πάντως, είχε γκολ και ήταν για την ΑΕΚ! Ο Σκόκο με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Δέλλα που με πολύ ωραία κεφαλιά έκανε το 0-1 και από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Ένωση ήλεγξε την κατάσταση. Η Τούμπα σίγησε, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν φανερό ότι δεν είχαν ψυχολογία και στο 56' το ματς διακόπηκε για κάποια λεπτά καθώς οπαδοί των Θεσσαλονικέων έκαψαν τα δίχτυα της εστίας του Σάχα με φωτοβολίδα και στη συνέχεια και τη φανέλα του Αργεντίνου τερματοφύλακα, καθώς νέα φωτοβολίδα... τον πέτυχε.

Αλλαγές Χιμένεθ, άνετη η ΑΕΚ
Το ματς ξανάρχισε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να κάνει κάτι καλό επιθετικά αλλά να μην έχει τον τρόπο για να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα η Ένωση να ελέγχει απολύτως την κατάσταση. Οι παίκτες του Χιμένεθ κρατούσαν τις θέσεις τους, είχαν σωστή αλληλοκάλυψη και κατάφερναν να κρατάνε τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή του Σάχα. Ο Ισπανός προπονητής αντικατέστησε τον Λυμπερόπουλο, που ρίσκαρε με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια φάση, με τον Γκερέιρο ενώ ο Χάβος απάντησε με τον Κουτσιανικούλη αντί του Ιβιτς.

Αμέσως μετά πέρασε και ο Τσουκαλάς αντί του Σνάουτσνερ, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβάσει παίκτες μπροστά για να μεταφέρει το ματς στην περιοχή της ΑΕΚ αλλά οι παίκτες του δεν μπορούσαν να το πετύχουν αυτό, καθώς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Οσο για τον Χιμένεθ, ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Καφέ αντί του Μάκου και φώναζε προς τους παίκτες του να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, παίρνοντας την πρόκριση.

Ντου και διακοπή!
Κι ενώ το ματς όδευε προς το τέλος του, στο 89' οι παίκτες της ΑΕΚ έφυγαν τρέχοντας για τα αποδυτήρια καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη θύρα 4 μπήκαν στο γήπεδο και έφτασαν πίσω από την εστία του Σάχα, πετάγοντας διάφορα αντικείμενα. Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, για τα αποδυτήρια έφυγε και ο διαιτητής Μάνταλος και στον αγωνιστικό χώρο παρέμειναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οπαδοί που έκαναν το «ντου» και οι αστυνομικές δυνάμεις...

Τυπικά... λήξη και η ΑΕΚ στον τελικό!
Τελικά, μετά από διακοπή πολλών λεπτών, η ΑΕΚ και ο διαιτητής επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να σφυρίξει τη λήξη ο Μάνταλος, ώστε να μην γραφτεί στο φύλλο αγώνα ότι το ματς διακόπηκε και γίνουν χειρότερα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ... Αυτό, πάντως, λίγο ενδιαφέρει την Ένωση που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της 30ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ατρόμητο!

Man of the match: Πέτυχε το γκολ που έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ και γι' αυτό τον λόγο παίρνει και τον συγκεκριμένο τίτλο! Ο Δέλλας, πάντως, ήταν άψογος και ανασταλτικά καθώς δεν έκανε ούτε ένα λάθος, ενώ κάλυψε και τους συμπαίκτες του όσες φορές χρειάστηκε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βιεϊρίνια... Θεωρητικά ο Πορτογάλος ήταν το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ αλλά δεν έκανε ούτε μία σωστή ενέργεια σε όλο το ματς και τελικά εξελίχθηκε σε μειονέκτημα για την ομάδα του.

Στο ύψος του: Μεγάλο ματς από τον Γεωργέα, που έκανε τα πάντα από την πλευρά του. Εξαφάνισε σε όλη τη διάρκεια του ματς τον Βιεϊρίνια και παράλληλα ανέβαινε όσες φορές χρειαζόταν από τη δεξιά πλευρά ώστε να βοηθήσει και επιθετικά. Απολύτως ψύχραιμος από την αρχή ως το τέλος του αγώνα.

Η γκάφα: Με αυτά που έγιναν στην Τούμπα η γκάφα δεν μπορεί να είναι αγωνιστική... Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με την συμπεριφορά τους έκαναν ό,τι χειρότερο για την ομάδα τους. Να δούμε πότε θα το καταλάβουν αυτό...

Το στραγάλι: Ο Μάνταλος έδειξε από την έναρξη του παιχνιδιού ότι δεν ήθελε να χάσει τον έλεγχο και γι' αυτό σφύριζε πολύ εύκολα φάουλ και για τις δύο ομάδες. Δύσκολες φάσεις στον αγώνα δεν υπήρξαν ενώ στη φάση που διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟΚ για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λυμπερόπουλο, ναι μεν θα μπορούσε να τη δείξει από τη στιγμή που υπέδειξε φάουλ, αλλά ο Λύμπε δεν είχε και απλωμένο το χέρι του...

Το ταμείο του Gazzetta: Ο στόχος επιτεύχθηκε για την ΑΕΚ και τα χαμόγελα στις τάξεις της Ένωσης είναι, πλέον, διάπλατα! Μέσα σε μια τραγική σεζόν οι κιτρινόμαυροι δείχνουν έτοιμοι να σώσουν κάπως την κατάσταση καθώς θα διεκδικήσουν το κύπελλο στον τελικό του ΟΑΚΑ με τον Ατρόμητο και η πρώτη κούπα μετά το 2002 είναι πιο κοντά από ποτέ! Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δίνει μια πραγματικά μεγάλη χαρά στον κόσμο της καθώς πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε μέσα στην Τούμπα, στην οποία οι κιτρινόμαυροι ήταν άριστοι τακτικά και με πολύ ψυχή!

Οσο για τον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε απίστευτα αγχωμένος, κατώτερος των περιστάσεων ειδικά μετά το 0-1, χάνει τον μεγάλο του στόχο για φέτος και οι οπαδοί του... απειλούν να κάνουν χειρότερη την κατάσταση.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...