ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Moto GP... is back!

Moto GP... is back!
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Moto GP επιστρέφει στη δράση, έπειτα από 4,5 μήνες. Από τις 7 Νοεμβρίου και το Γκραν Πρι της Βαλένθια έχουν να δώσουν έναν αγώνα οι αναβάτες του Moto GP. Αυτό θα το κάνουν ξανά από το ερχόμενο τετραήμερο, πλέον, καθώς από αύριο ξεκινάει το παγκόσμιο πρωτάθλημα για το 2011 και οι φίλοι της μοτοσικλέτας αναμένουν την πρεμιέρα, ώστε να δουν ξανά σε δράση τους αγαπημένους τους «ήρωες». Ωστόσο, πριν την έναρξή του αξίζει να θυμηθούμε τι έγινε πέρυσι!

Τραυματίας ο Ρόσι, πρωταθλητής ο Λορένθο!

Το 2010, λοιπόν, ήταν η χειρότερη χρονιά για τον Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ιταλός τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στο Γκραν Πρι Ιταλίας, που διεξήχθη στην πίστα του Μούτζελο. Αυτό είχε ως συνέπεια να μείνει εκτός δράσης για 1,5 μήνα περίπου, γεγονός που τον εμπόδισε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για όγδοη φορά στο Moto GP και δέκατη σε όλες τις κατηγορίες. Έτσι, ο Χόρχε Λορένθο επωφελήθηκε και πήρε με μεγάλη άνεση τον τίτλο.

Τι θα γίνει φέτος!

Αυτό σημαίνει ότι φέτος ο «Γιατρός» θα κυνηγήσει με μεγάλη... δίψα τον τίτλο, ακόμα κι αν έχει αλλάξει... στρατόπεδο. Βέβαια, δε θα έχει εύκολο έργο, καθώς ο Λορένθο θα θελήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα, ενώ θα... καραδοκούν τόσο ο Ντάνι Πεντρόσα, που επιθυμεί να ανέβει έστω και μια φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όσο και ο Κέισι Στόνερ.

Κυρίαρχοι Στόνερ και Honda!

Ο Αυστραλός, όπως και η Repsol Honda, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα των δοκιμών εξέλιξης κι έδειξε ότι θα είναι πολύ δυνατός φέτος και πως δε θα τα παρατήσει εύκολα στη διεκδίκηση του τίτλου, ειδικά από τη στιγμή που έχει να... γευτεί τέτοια χαρά από το 2007, δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια. Όσον αφορά, τώρα, τον ομόσταβλό του, Πεντρόσα, ο Ισπανός έχει δείξει κι αυτός ότι θα κάνει τα πάντα για να πάρει ένα πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι είναι το αουτσάιντερ μεταξύ Ρόσι, Στόνερ και Λορένθο.

Στόνερ στη Honda, Ρόσι στη Yamaha!

Σχετικά με τις μεταγραφές, δεν έλειψαν τα... μπαμ! Πιο συγκεκριμένα, ο Στόνερ άφησε την Ducati για λογαριασμό της Repsol Honda, με την οποία ελπίζει να πάει καλύτερα απ' ό,τι με την ιταλική ομάδα. Στη Scuderia, ωστόσο, τον διαδέχτηκε ένας μεγάλος αντίπαλός του, ο Ρόσι. Ο Ιταλός άφησε πίσω τις μεγάλες επιτυχίες με τη Yamaha και καλείται να ανταπεξέλθει εξίσου πετυχημένα στη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Το γκριντ

Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι η Repsol Honda θα πορευτεί με τρεις αναβάτες, τους Στόνερ, Πεντρόσα και Αντρέα Ντοβιζιόζο, όντας η μοναδική ομάδα, η οποία θα το πράξει αυτό. Αντίθετα, οι Cardion AB Motoracing, που είναι καινούρια, Aspar, LCR Honda και Rizla Suzuki θα έχουν από έναν αναβάτη. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι προστέθηκαν και νέα ονόματα στο Moto GP και πρόκειται γι' αυτά των Κάρελ Άμπραχαμ, Καλ Κράτσλοου και Χιρόσι Αογιάμα.

Αναλυτικά το γκριντ του 2011

Yamaha Factory Racing
Χόρχε Λορένθο
Μπεν Σπάις

Ducati Team
Βαλεντίνο Ρόσι
Νίκι Χέιντεν

Repsol Honda
Κέισι Στόνερ
Ντάνι Πεντρόσα
Αντρέα Ντοβιζιόζο

Rizla Suzuki
Αλβάρο Μπαουτίστα

LCR Honda
Τόνι Ελίας

San Carlo Honda Gresini
Χιρόσι Αογιάμα
Μάρκο Σιμονσέλι

Monster Yamaha Tech 3
Κόλιν Έντουαρντς
Καλ Κράτσλοου

Pramac Racing Team
Ράντι ντε Πινιέ
Λόρις Καπιρόσι

Mapfre Aspar Team Moto GP
Χέκτορ Μπαρμπέρα

Cardion AB Motoracing
Κάρελ Άμπραχαμ

Τον Οκτώβριο το Ιαπωνικό Γκραν Πρι

Τέλος, όσον αφορά το καλεντάρι του 2011, θα υπάρξει μια αλλαγή, καθώς το τσουνάμι, ο σεισμός στην Ιαπωνία και οι καταστροφές που έχουν προκληθεί εκεί ανάγκασαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας να αναβάλουν το Γκραν Πρι της χώρας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην πίστα του Μότετζι στις 24 Απριλίου.

Έτσι, η FIM αποφάσισε να το μεταθέσει για τις 2 Οκτωβρίου, που σημαίνει ότι με το... καλημέρα οι αναβάτες θα έχουν... διακοπές. Συγκεκριμένα, ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στις 3 Απριλίου στην Ισπανία και ο επόμενος θα είναι την Πρωτομαγιά στην Ισπανία. Ως γνωστόν, η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ το τελευταίο πέσιμο της καρό σημαίας για φέτος θα λάβει χώρα στις 6 Νοεμβρίου στη Βαλένθια.

Αναλυτικά το καλεντάρι του 2011

Ημερομηνία Χώρα Πίστα

20 Μαρτίου Κατάρ Λοσάιλ*
3 Απριλίου Ισπανία Χέρεθ
1 Μαΐου Πορτογαλία Εστορίλ
15 Μαΐου Γαλλία Λε Μαν
5 Ιουνίου Καταλονία Καταλούνια
12 Ιουνίου Μεγάλη Βρετανία Σίλβερστοουν
25 Ιουνίου Ολλανδία Άσσεν**
3 Ιουλίου Ιταλία Μούτζελο
17 Ιουλίου Γερμανία Σάχσενρινγκ
24 Ιουλίου Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Λαγκούνα Σέκα***
14 Αυγούστου Τσεχία Μπρνο
28 Αυγούστου Ιντιανάπολις Ιντιανάπολις
4 Σεπτεμβρίου Σαν Μαρίνο Μισάνο
18 Σεπτεμβρίου Αραγκόν ΜότορΛαντ
2 Οκτωβρίου Ιαπωνία Μότετζι
16 Οκτωβρίου Αυστραλία Φίλιπ Άιλαντ
23 Οκτωβρίου Μαλαισία Σεπάνγκ
6 Νοεμβρίου Βαλένθια Ρικάρντο Τόρμο

* Νυχτερινός αγώνας
** Σαββατιάτικος αγώνας
*** Μόνο κατηγορία Moto GP

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...