ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τους… έπιασε κορόιδο ο Ατρόμητος!

Τους… έπιασε κορόιδο ο Ατρόμητος!
Τελικά ο Ατρόμητος έπιασε κορόιδο τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Μπέο! Με… προίκα το 2-1 του Περιστερίου, η ομάδα του Δώνη πέρασε στον τελικό με το 0-0 του Πανθεσσαλικού!

Επιτέλους το παλεύουν

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένας... χαρτοπόλεμος δηλώσεων και ανακοινώσεων ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ατρόμητο, εν όψει του ιστορικού και για τις δύο ομάδες ημιτελικού του Κυπέλλου. Από τη μία ο Γιώργος Δώνης να διαμαρτύρεται για το ότι η ομάδα του είχε σε σχέση με τους αντιπάλους μία μέρα λιγότερη για ξεκούραση και από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» και ο Αχιλλέας Μπέος να απαντούν, με μία μάλιστα από τις απαντήσεις να λέει πως «στο κάτω-κάτω, τους πιάσαμε κορόιδα».
Επειδή όμως καλές οι δηλώσεις, αλλά σημασία έχει τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο, αυτοί που έπιασαν κορόιδο τους αντιπάλους τους ήταν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν και παρότι δεν σκόραραν ούτε αυτοί, το 0-0 αρκούσε για να πάρουν μια ιστορική πρόκριση. Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ο Ατρόμητος φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου, μια πολύ μεγάλη επιτυχία που πιστώνεται περισσότερο στον Γιώργο Δώνη και στον Γιώργο Σπανό, αλλά φυσικά και στους παίκτες. Ο Ατρόμητος στις 30 Απιρλίου θα διεκδικήσει στο Ολυμπιακό Στάδιο το Κύπελλο, έχοντας ως αντίπαλο έναν από τους ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ.

Αήττητη η βλακεία


Έχει ειπωθεί πολλές φορές πως η βλακεία είναι αήττητη, κάτι που επαληθεύτηκε και στο Πανθεσσαλικό πριν από την έναρξη του ημιτελικού. Συγκεκριμένα ένας ηλίθιος χωρίς λόγο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε, χωρίς ευτυχώς να καταφέρει αυτό που ήθελε, στον προπονητή του Ατρόμητου Γιώργο Δώνη. Η ηρεμία αποκαταστάθηκε άμεσα και η σέντρα έγινε κανονικά.

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη

Μπορεί στο φετινό πρωτάθλημα τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου, όσο και ο Ατρόμητος να μας έχουν προσφέρει όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές, ωστόσο ειδικά στο πρώτο μέρος του ημιτελικού το θέαμα ήταν το λιγότερο κάκιστο. Το παιχνίδι των δύο αντιπάλων θύμιζε σε πολλά την παροιμία «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Οι γηπεδούχοι παρότι έπρεπε να βγουν μπροστά και να βάλουν γκολ πρόσεχαν πολύ την άμυνα και τους αιφνιδιασμούς του Ατρόμητου, ενώ οι Περιστεριώτες έχοντας το υπέρ τους σκορ, πίεσαν στο κέντρο και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Ιτάνζ. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε όλο το πρώτο μέρος υπήρξε μόλις μία καλή ευκαιρία. Αυτή ήταν για τον Ατρόμητο στο 20’, με τον Καμαρά να πιάνει το σουτ και να αναγκάζει σε εξαιρετική απόκρουση τον Γιακούποβιτς.

Πιο γρήγορο, ξανά χωρίς φάσεις

Στο δεύτερο μέρος η αλήθεια είναι πως οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν πιο γρήγορα, με τον ρυθμό να έχει ανέβει. Ωστόσο και πάλι πολλές και σημαντικές φάσεις δεν υπήρξαν, με τις άμυνες να κλείνουν σωστά τους αντιπάλους τους.
Και όμως, στην αρχή της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 49’ ο Σανκαρέ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να κάνει σωστά την προβολή, στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του Ιτάνζ.

Μια ανάσα από το γκολ οι φιλοξενούμενοι

Ωστόσο τις μεγάλες ευκαιρίες τις έχασε ο Ατρόμητος. Και λέμε ευκαιρίες, γιατί ήταν δύο. Η πρώτη στο 67’, με τον Καμαρά να μην μπορεί να νικήσει τον Γιακούποβιτς στο τετ α τετ. Η άλλη, ακόμα μεγαλύτερη στο 72’. Ο Σφακιανάκης πάσαρε εξαιρετικά στον Αναστασάκο, ο οποίος συνέκλινε προς το κέντρο της μεγάλης περιοχής και με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Το κράτησαν και προκρίθηκαν

Οι Περιστεριώτες στα λεπτά που έμειναν κατάφεραν να κρατήσουν άνετα το 0-0 και να καταφέρουν να πάρουν ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Μια σπουδαία στιγμή για τον Ατρόμητο, που για πρώτη φορά στην Ιστορία του καταφέρνει να βρίσκεται σε έναν τελικό.

Man of the match: Για την ακρίβεια δεν είναι παίκτης του αγώνα, αλλά προπονητής του αγώνα. Τελικά το Κύπελλο του πηγαίνει του Γιώργου Δώνη, ο οποίος μετά τη Λάρισα το 2007 (όπου και κατέκτησε το τρόπαιο και μάλιστα στο Πανθεσσαλικό), κατάφερε να φτάσει στον τελικό και με τον Ατρόμητο. Με σωστό κοουτσάρισμα ο έμπειρος προπονητής έκανε ματ στον αντίπαλό του και η επιτυχία τού ανήκει σε μεγάλο βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αδύναμος κρίκος στο ματς. Δεν θύμισε σε καμία περίπτωση το συγκρότημα που είναι φόβος και τρόμος στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως το άγχος είχε κυριέψει σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες.

Στο ύψος του: Ο Ατρόμητος στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Πήρε τη μεγάλη πρόκριση και οι οπαδοί του λογικά θα ετοιμάζουν μεγάλη υποδοχή στους παίκτες και τον προπονητή.

Η γκάφα: Ο Σανκαρέ δεν κατάφερε να σκοράρει από το μισό μέτρο κάνοντας πολύ κακή προβολή και δεν έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να παλέψει για την πρόκριση.

Το στραγάλι: Πραγματικός περίπατος για τον Τάσο Κάκο. Ο έμπειρος διαιτητής δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, δίνοντας ρεσιτάλ διαιτησίας.

Το ταμείο του Gazzetta: Έτσι και αλλιώς αυτός ο ημιτελικός ήταν ιστορικός τόσο για τον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και για τον Ατρόμητο, καθώς όποια ομάδα και να προκρινόταν θα ήταν η πρώτη φορά που θα κατάφερνε να φτάσει στον τελικό. Αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι Περιστεριώτες, οι οποίοι στις 30 Απριλίου θα διεκδικήσουν στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το τρόπαιο.

Συνθέσεις ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Άλβαρες, Ρόκας (63' Ακόστα), Ούμπιντες, Μόνχε, Μπρέσκα (56' Μαρτίν), Σολάκης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο(82' Σαμπού), Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Μπρίτο (58' Τάτος), Καμαρά (70' Αναστασάκος).

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...