ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Πέτσκο ξανά στο προσκήνιο

Ο Σλάβομιρ Πέτσκο Ο Σλάβομιρ Πέτσκο, ο 25χρονος Πολωνός δεξιός μεσοεπιθετικός της Λεχ Πόζναν, βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού. Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πράσινη", άνθρωπος του "τριφυλλιού" τον παρακολούθησε τηλεοπτικά στην αναμέτρηση κόντρα στην Πολόνια Βαρσοβίας.

Ο Πέτσκο που είχε βρεθεί μία... ανάσα από τους "πράσινους" το καλοκαίρι, έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Με δεοδμένο ότι στο "στρατόπεδο" του Παναθηναϊκού υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τον Σίντνεϊ Γκοβού και η φημολογία αναφέρει ότι ίσως το συμβόλαιό του λυθεί τον Ιανουάριο, δεν αποκλείεται ο Πολωνός να έρθει ως αντικαταστάτης του...
Read more!

Πάρντο: "Ζωντανός Θεός ο Νικοπολίδης"

Τον Αντώνη Νικοπολίδη αποθέωσε με δηλώσεις του σε βελγική ιστοσελίδα, ο πορτιέρο του Ολυμπιακού, Ούρκο Πάρντο.

Πάρντο: "Ζωντανός Θεός ο Νικοπολίδης"
Ο Βέλγος τερματοφύλακας στάθηκε στο μεγαλείο του αρχηγού του Θρύλου, χαρακτηρίζοντάς τον "μνημείο" και "ζωντανό θεό" για την Ελλάδα.

Επιπλέον, ερωτώμενος για τον Κέβιν Μιραλάς, δεν δίστασε να πει πως είναι ο Ρονάλντο! Τέλος, τόνισε πως σκέφτεται την εθνική Βελγίου, αλλά προτεραιότητά του είναι ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Πάρντο στην ιστοσελίδα 7sur7.be:

Το να είσαι ο διάδοχος ενός "μνημείου" στην Ελλάδα, όπως είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης, δεν είναι μικρό πράγμα. Πώς έγινε η διαδοχή;
"Αρκετά φυσιολογικά τελικά. Ο Νικοπολίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι διανύει την τελευταία του σεζόν ως παίκτης. Ο κύριος Βαλβέρδε και οι συμπαίκτες μου, μου έδειξαν εμπιστοσύνη από την αρχή. Υπό τέτοιες συνθήκες έχω μόνο μία επιθυμία: να επιτύχω".

Ποια είναι η σχέση σου με τον Νικοπολίδη;
"Σταματάει την επαγγελματική του πορεία, αλλά είναι εξαιρετικός. Καθημερινά μαθαίνω πολλά στο πλευρό του. Οι συμβουλές του σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως η τοποθέτηση, η υπομονή ή οι έξοδοι, κοστίζουν το βάρος του σε χρυσάφι. Όπως και να το κάνουμε, είμαι προνομιούχος. Νωρίτερα στη σεζόν, η ομάδα αναζητούσε έναν καινούργιο τερματοφύλακα και διαρκώς ρωτούσε τον Νικοπολίδη τη γνώμη του. Αυτός έλεγε: "Υπάρχει ο Πάρντο στην ομάδα". Ο Ικέρ Κασίγιας είναι "μνημείο" στην Ισπανία, ο Νικοπολίδης είναι ένας ζωντανός θεός στην Ελλάδα. Ζυγίζω τα λόγια μου. Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού επίσης πιστεύει πολύ σε μένα".

Ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες με τους πιο ένθερμους οπαδούς στην Ευρώπη. Μίλησέ μας γι' αυτή τη θέρμη.
"Είναι πραγματικά ένα κοινό παθιασμένων, μακράν το καλύτερο στην Ελλάδα. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση της αντίπαλης ομάδας. Αν και είναι αλήθεια ότι οι οπαδοί είναι ένθερμοι και ότι δεν διστάζουν να ασκήσουν πίεση σε περίπτωση ήττας, γνωρίζουν κάποια πράγματα. Όταν χάσαμε το ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό, ήταν υποδειγματικοί, παρά την ήττα. Είδαν ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αλλά η αποβολή του Παπαδόπουλου άλλαξε τα δεδομένα".

Πώς ακριβώς προετοιμαστήκατε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;
"Είναι αρκετά παράδοξο, αλλά σπάνια έχω υπάρξει τόσο χαλαρός. Ανυπομονούσα να παίξω σε ένα τέτοιο παιχνίδι, να δώσω τα πάντα για τον Ολυμπιακό, που το κίνητρό μου υπερνίκησε την πίεση. Αλλά μπορώ να πω πως η υποδοχή ήταν εχθρική. Ήδη στην προθέρμανση είχα δεχθεί σφυρίχτρες, κροτίδες, βεγγαλικά. Τη μέρα του αγώνα, η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Αθήνα είναι απίστευτη. Σταματούσε η κυκλοφορία στους δρόμους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μας μέχρι το στάδιο. Η πόλη είχε παραλύσει. Αντίθετα από την περσινή χρονιά, στο λεωφορείο μας δεν εκτοξεύθηκαν πέτρες. Ξέρετε, εδώ στην Ελλάδα, οι οπαδοί μπορούν να σκοτωθούν για ένα τέτοιο παιχνίδι. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν ποτέ οπαδοί των φιλοξενούμενων σε μεγάλα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ".

Έχει αλλάξει η ζωή σου από τη στιγμή που πήρες φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό;
"Όχι πολύ. Μπορώ να πω ότι με αναγνωρίζουν λίγο περισσότερο στο δρόμο. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί μαζί μου. Όταν πάω για ψώνια, μου ζητούν αυτόγραφα, φωτογραφίες και πάντα με εμψυχώνουν".

Μία κουβέντα για τον Μιραλάς, που εντυπωσιάζει στον Ολυμπιακό αυτή τη σεζόν.
"Ο Κέβιν; Είναι ο Ρονάλντο. Κάνει απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Ντριμπλάρει δύο, τρεις, τέσσερις παίκτες και σκοράρει αμέσως μετά. Είναι ένας σούπερ παίκτης. Από τη στιγμή που μόνο ο Μοδέστο κι εγώ μιλάμε γαλλικά στην ομάδα, ήρθαμε πολύ γρήγορα κοντά. Επίσης, οι γυναίκες μας βλέπονται συχνά".

Το κεφάλαιο Ραπίντ Βουκουρεστίου έχει κλείσει οριστικά;
"Από την ώρα που έφτασα στη Ρουμανία, αισθανόμουν ότι δεν ήμουν καλοδεχούμενος. Δεν ξέρω γιατί. Δεν ήθελαν ούτε να με βάζουν να παίζω, ούτε να με αφήσουν να φύγω. Ήμουν σε αδιέξοδο. Από την άλλη, έμαθα να ελέγχω την πίεση κατά την παραμονή μου στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Γι' αυτό το λόγο, τους ευχαριστώ. Επίσης, προπονούμουν πάρα πολύ σκληρά, περίπου 4 με 5 ώρες την ημέρα. Είχα ακόμα την ευκαιρία να αγωνιστώ στο κύπελλο UEFA".

Τι σχέση έχεις με το Βέλγιο;
"Πρέπει να πηγαίνω, μία, δύο, τρεις φορές το χρόνο. Εξαρτάται από το πρόγραμμά μου. Οι γονείς μου ζουν ακόμα στις Βρυξέλλες. Το να βλέπω τους δικούς μου και να γυρίζω στο σπίτι όπου μεγάλωσα, με ξετρελαίνει. Παρ' ότι έχω ισπανικές ρίζες, το Βέλγιο είναι η χώρα που γεννήθηκα, που πήγα σχολείο και που έκανα τα πρώτα μου βήματα στο ποδόσφαιρο. Δεν ξεχνιούνται έτσι 16 χρόνια ζωής".

Παρακολουθείς το βελγικό πρωτάθλημα;
"Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφόρηση για το βελγικό πρωτάθλημα. Αλλά οι γονείς μου και ο αδερφός μου με ενημερώνουν για τα αποτελέσματα στα μεγάλα παιχνίδια, όπως Σταντάρ-Άντερλεχτ για παράδειγμα".

Σκέφτεσαι καθόλου την εθνική Βελγίου;
"Θα ήταν τιμή για μένα, αλλά ρώτο μέλημά μου είναι ο Ολυμπιακός. Και δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να μπορώ να διεκδικήσω το ένα ή το άλλο. Αν ο Αλμούνια γίνει εν μια νυκτί ο τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας, δεν θα σοκάρει κανέναν. Εμένα όμως με γνωρίζουν ελάχιστα στο Βέλγιο. Για τον απλό λόγο ότι δεν έχω παίξει ποτέ στην 1η κατηγορία του Βελγίου. Πρέπει να αφήσω τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους, ακόμα και αν παραμένει ένας από τους μεσοπρόθεσμους στόχους μου".
Read more!

Αδαμίδης για όλους και για όλα...

O πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης... Ο Σταύρος Αδαμίδης δεν πήρε το μέρος ούτε του Παναθηναϊκού, ούτε του Ολυμπιακού και εξαπόλυσε επίθεση στους δύο "αιωνίους". Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM 94.6" τόνισε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υπό διάλυση, ενώ αναφέρθηκε και στο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σταύρος Αδαμίδης:

-Τα όσα διαδραματίζονται στη Σούπερ Λίγκα είναι τραγελαφικά και δεν τιμούν κανέναν. Ούτε παράγοντες ούτε παραγοντίστικους. Είναι συνένοχοι και κάποιοι που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι. Η ΑΕΚ έχει διοίκηση και θα λέει αυτό που πρέπει.

-Εμένα με ενδιαφέρει η κριτική που ασκεί ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός προς την ΑΕΚ. Η επιστολή που στείλαμε αναφέρεται σε μία σειρά από ενέργειες του κ. Μαρινάκη.

-Υπήρξαν φωνές και εντάσεις αλλά στο τέλος όλοι συμφωνήσαμε να ρίξουμε τους τόνους. Όλες οι εφημερίδες κράτησαν χαμηλά τους τόνους. Οι μόνες εφημερίδες που συνέχισαν επιθετικά ήταν οι εφημερίδες του Ολυμπιακού.

-Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο είναι υπό διάλυση.

-Είπα στον κ. Μαρινάκη ότι αν έχει στοιχεία ότι το πρωτάθλημα που πήρε ο Παναθηναϊκός ήταν περίεργο, να πάει στον εισαγγελέα. Το ίδιο έχω πει και στον κ. Πατέρα.

-Έχω μετοχές, έχω την εμπιστοσύνη του κ. Νοτιά και του κ. Παππά, έχουμε τη δύναμη να χειριστούμε όλες τις υποθέσεις. Έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε και να ασκούμε κριτική. Δεν είναι πρωτάθλημα για δύο.

-Όταν βλέπω την ομάδα μου να μην παίρνει τέσσερα πέναλτι θα βγω και θα φωνάξω. Έχω κάνει και εγώ λάθη και το παραδέχθηκα. Για την συμπεριφορά μου μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και κατά του κ. Κουκουλάκη δεν μετανιώνω.

-Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν ένα βρώμικο πρωτάθλημα.

-Ως διοίκηση θα κριθούμε στο τέλος της θητείας μας, μέχρι τώρα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που δημιούργησαν οι προκάτοχοι μας. Το γήπεδο είναι το μόνο που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

-Η πολιτική μας στο θέμα των ανανεώσεων δεν επηρεάζεται από τα πρωτοσέλιδα. Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Ο Τζεμπούρ θέλει να υπογράψει μετά τα δύσκολα ματς του επόμενου μήνα. Και τα τρία παιδιά θέλουν να μείνουν. Δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε συμβόλαιο που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ. Όλες οι προσφορές είναι πολύ καλές. Όλα θα λήξουν μέσα στο Δεκέμβριο.

-Σχεδιασμός υπάρχει. Με τον κ. Χιμένεθ δεν έχουμε κάνει συζήτηση για μεταγραφές. Τα οικονομικά όχι μόνο τα δικά μας αλλά όλων των ομάδων είναι περιορισμένα. Δεν πουλήσαμε κανέναν παίκτη. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε με τον προπονητή.

-Έχει αργήσει ο διαχειριστικός έλεγχος. Έχει πάρει περισσότερο χρόνο από όσο θέλαμε. Ελπίζουμε σε 3-4 εβδομάδες να πάρουμε το πόρισμα. Όταν το πάρουμε θα κάνουμε μία συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουμε τον κόσμο.

-Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για επαναδραστηριοποίηση των πρώην μετόχων για το θέμα του γηπέδου.
Read more!

Μάχη... κορυφής!


Η δεύτερη Μπαρτσελόνα υποδέχεται το Σάββατο το βράδυ την τρίτη Βιγιαρεάλ, η οποία είναι αήττητη στις τρεις τελευταίες της επισκέψεις στο «Καμπ Νου»! Επικίνδυνη έξοδος για Ρεάλ που αντιμετωπίζει την Χιχόν.

Μπορεί όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της Μπαρτσελόνα - πλην αυτό κόντρα στην Ρεάλ - να έχουν ακλόνητο φαβορί τους Καταλανούς, όμως η Βιγιαρεάλ είναι από τις ελάχιστες ομάδες που δεν φοβούνται το «Καμπ Νου». Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει να χάσει στην Βαρκελώνη από την σεζόν 2006-07, ενώ την τελευταία δεκαετία έφυγε από την έδρα της Μπαρτσελόνα δίχως ήττα έξι φορές!

Αυτή η προϊστορία, σε συνδυασμό με το ότι φέτος οι πρωταθλητές δυσκολεύονται στο γήπεδο τους (με εξαίρεση την αναμέτρηση με την Σεβίλλη) και με το ότι η Βιγιαρεάλ έχει ξεκινήσει ιδανικά την σεζόν, προϊδεάζουν για μία πολύ ενδιαφέρουσα μονομαχία κορυφής, ανάμεσα στην δεύτερη και στην τρίτη της βαθμολογίας.

Την Κυριακή, η Ρεάλ ταξιδεύει στο «Ελ Μολινόν» για την αναμέτρηση με την Σπόρτινγκ Χιχόν, έχοντας σαν στόχο τους τρεις βαθμούς που θα την διατηρήσουν στην κορυφή.

Η προσεχής αντίπαλος του Άρη στο Γιουρόπα Λιγκ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, φιλοξενεί το Σάββατο την Οσασούνα θέλοντας να σπάσει το μικρό σερί των τριών αγωνιστικών δίχως νίκη.

Η τέταρτη της βαθμολογίας, Εσπανιόλ, δοκιμάζεται στο «Ελ Σαρδινέρο» κόντρα στην Σανταντέρ, ενώ η Βαλένθια ψάχνει την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερις αγώνες υποδεχόμενη την Χετάφε. Τρεις ήττες στα ισάριθμα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια μετράει η Σεβίλλη, η οποία θα επιδιώξει το διπλό στην έδρα της ουραγού Σαραγόσα.


Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο (13/11)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλμερία
Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ

Κυριακή (14/11)
Σαραγόσα-Σεβίλλη
Χέρκουλες-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Σανταντέρ-Εσπανιόλ
Μάλαγα-Λεβάντε
Μαγιόρκα-Λα Κορούνια
Σπόρτινγκ Χιχόν-Ρεάλ Μαδρίτης
Βαλένθια-Χετάφε Read more!

Μία εβδομάδα εκτός ο Μινγκ

Ο Γιάο Μινγκ με αντίπαλο τον Γκασόλ Το λιγότερο για μία εβδομάδα εκτός αγωνιστικής δράσης θα μείνει ο Γιάο Μινγκ. Ο σέντερ των Χιούστον Ρόκετς τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο πρώτο δωδεκάλεπτο του χθεσινού αγώνα με τους Ουίζαρντς και η μαγνητική, στην οποία υποβλήθηκε, επιβεβαίωσε ήπιο διάστρεμμα.

Οι Ρόκετς έχουν μειώσει το χρόνο συμμετοχής του Γιάο Μινγκ στη φετινή σεζόν, καθώς προσέχουν για να... έχουν, μετά την περσινή επέμβαση του Κινέζου σέντερ στο αριστερό πόδι, η οποία τον κράτησε εκτός "μάχης" για ολόκληρη τη χρονιά, αλλά φαίνεται ότι η "κατάρα" των τραυματισμών "καταδιώκει" τον παίκτη.

Ο επτά φορές Ολ Σταρ έχει φέτος μέσο όρο 10,2 πόντους και 5,8 ριμπάουντ σε 18,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα με τους Ρόκετς, που μετρούν μία νίκη σε επτά αγώνες.
Read more!

Συνάντηση του Θ. Ζαγοράκη με τον 13χρονο Αλέξανδρο Σπανό


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, με τον Αλέξανδρο Σπανό, μαθητή του 4ου Γυμνασίου Νεαπόλεως, υλοποιώντας μ' αυτόν τον τρόπο την επιθυμία του μικρού φίλου της ομάδας, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο αρίστευσε σε διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 5.600.000 μαθητές από 42 χώρες.

Ο 13χρονος Αλέξανδρος είχε λύσει τον γρίφο του Αϊνσταιν σε λίγα λεπτά και διακρίνεται για τις ικανότητές του στα μαθηματικά. Παράλληλα, όμως, δεν χανει αγωνα του ΠΑΟΚ και δηλώνει φανατικός φίλος του ποδοσφαίρου.

Read more!

Με Σπαρκς για νίκη στη Θεσσαλονίκη!

Επισήμως στην ΑΕΚ ο Σπαρκς
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη η αποστολή της ΑΕΚ για την αυριανή (16:00, novasports 3) αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, με τον Πάτρικ Σπαρκς στις τάξεις της...

Ο Μηνάς Γκέκος θα έχει στην διάθεσή του τον Αμερικανό γκαρντ που ήρθε το πρωί στην Αθήνα, πήγε για προπόνηση στο Ελληνικό και ακολούθησε τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στη συμπρωτεύουσα.

«Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν αντίπαλο, ο οποίος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και στα 40 λεπτά της αναμετρήσεως. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ταλέντο, διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ του, γι’ αυτό και επιβάλλεται να δώσουμε το 100% των αγωνιστικών μας δυνατοτήτων προκειμένου να κατακτήσουμε τη νίκη», δήλωσε ο Μηνάς Γκέκος και κατέληξε: «Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα τραυματισμού με τον Μελς, ενώ σήμερα ήρθε στην Ελλάδα ο αντικαταστάτης του Σάνον, Πάτρικ Σπαρκς. Ευελπιστώ ότι θα παρουσιάσουμε τον ίδιο αγωνιστικό εαυτό μ’ αυτό των τελευταίων 30 λεπτών του αγώνα με τον Πανελλήνιο».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της «Ένωσης», Μάκης Νικολαΐδης σημείωσε: «Δίνουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε μία ισχυρή και έμπειρη ομάδα και πρέπει να "ματώσουμε" για να φύγουμε νικητές. Είμαστε αποφασισμένοι, όμως, να το πράξουμε».

Read more!

Επιστρέφει στο «clasico» ο Μουρίνιο!

Επιστρέφει στο «clasico» ο Μουρίνιο!
Χωρίς τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της θα παραταχθεί στα επόμενα δύο παιχνίδια η Ρεάλ, καθώς ο Πορτογάλος τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή και θα επιστρέψει στο «clasico» με την Μπαρτσελόνα.Η αποβολή του Μουρίνιο από τον διαιτητή της αναμέτρησης με την Μούρθια για το Κύπελλο (5-1) δεν πέρασε απαρατήρητη από την πειθαρχική επιτροπή της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας η οποία επέβαλλε ποινή δύο αγωνιστικών στον Πορτογάλο για την συμπεριφορά του.

Έτσι, ο Μουρίνιο θα δει τους επόμενους δύο αγώνες της Ρεάλ, με Χιχόν και Μπιλμπάο, από τις κερκίδες του «Ελ Μολινόν» και «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αντίστοιχα, αλλά θα επιστρέψει στο μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.
Read more!

Συνεχίζει στα... πιτς ο Λάμπαρντ!

Συνεχίζει στα... πιτς ο Λάμπαρντ!
Η επιστροφή του Λάμπαρντ στις υποχρεώσεις της Τσέλσι πήρε νέα παράταση καθώς ο διεθνής Άγγλος θα μείνει εκτός για τρεις ακόμα εβδομάδες!Τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκε ο Φρανκ ήταν αυτό της 28ης Αυγούστου κόντρα στην Στόουκ καθώς τρεις μέρες μετά υποβλήθηκε σε επέμβαση κήλης και έμεινε εκτός για δυόμιση μήνες. Ο Αντσελότι ήλπιζε να τον έχει μαζί του για το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, όμως τα νέα ήταν ξανά δυσάρεστα!

Ο δεύτερος αρχηγός της Τσέλσι αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της Πέμπτης. Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως θα μείνει εκτός για τρεις ακόμα εβδομάδες κάτι που σημαίνει ότι ο Αντσελότι μπορεί να τον υπολογίζει από τον Δεκέμβριο.

Αυτό σημαίνει πως θα χάσει σίγουρα τις αναμετρήσεις με Σάντερλαντ (εντός), Μπέρμιγχαμ και Νιούκαστλ (εκτός), καθώς επίσης και το παιχνίδι με την Ζίλινα στο Λονδίνο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Champions League. Από κει και πέρα, μένει να φανεί αν θα προλάβει τα ματς με την Έβεερτον στις 4 Δεκεμβρίου και με Μαρσέιγ στις 8 του ίδιου μήνα.
Read more!

Η πολιτική του Ερνέστο!

Η πολιτική του Ερνέστο!
Η πολιτική που ακολουθεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε πριν από τα παιχνίδια είναι πλέον γνωστή. Ο Βάσκος δεν δείχνει ποτέ στην τελευταία προπόνηση της εβδομάδας, την ενδεκάδα. Συν τοις άλλοις, τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, οι παίκτες το μαθαίνουν στο ξενοδοχείο την ημέρα του ματς. Αυτό συνέβη και χθες, όπου ο Βαλβέρδε κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, έστω και αν έχει πάρει τις αποφάσεις του.Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, έχει καταλήξει στους παίκτες που θα προσπαθήσουν να πάρουν το διπλό. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Πάρντο. Δεξί μπακ θα είναι ο Τοροσίδης και αριστερό ο Χολέμπας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Παπαδόπουλος και Μοντέστο. Στον άξονα, θα αγωνιστούν οι Ουρτάδο και Ντουντού και η τριάδα μπροστά τους (στο 4-2-3-1 του Βαλβέρδε) θα απαρτίζεται από τους Φετφατζίδη (δεξιά), Ριέρα (αριστερά) και Φουστέρ. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Μιραλάς. Στην αποστολή μετέχουν και οι Πάντελιτς, Ρόμενταλ, Νέμεθ, Γ. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Γκαλίτσιος και Νικοπολίδης.
Read more!

Διαδικτυακή ειρωνεία Πιρς σε ΛεΜπρον

Η μάχη έχει περάσει πλέον και στο διαδίκτυο
Ο Πολ Πιρς φαίνεται να θεωρεί υπερτιμημένους τους φετινούς Χιτ και μέσω της σελίδας του στο Twitter κοροϊδεύει τον ΛεΜπρον Τζέιμς και την παρέα του, τους οποίους κέρδισε για δεύτερη φορά χθες βράδυ. Όταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς ανακοίνωσε πως αφήνει τους Καβαλίερς για τους Χιτ, είχε πει παίρνει το ταλέντο του και πάει στη Σάουθ Μπιτς της Φλόριντα. Ο αρχηγός των Σέλτικς, έπειτα και τη νέα νίκη της ομάδος και μάλιστα μέσα στο Μαϊάμι (107-112), δεν έχασε την ευκαιρία να ειρωνευτεί τον «King» και την ομάδα του Μαϊάμι, κάνοντας επίθεση μέσω internet.

«Ήταν ευχαρίστησή μου να πάω το ταλέντο μου στη Σάουθ Μπιτς. Τώρα φύγαμε για Μέμφις» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
Read more!

Φουστέρ: «Οι φίλαθλοί μας ξεχωρίζουν»

Φουστέρ: «Οι φίλαθλοί μας ξεχωρίζουν»
Ειδική μνεία στον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού έκανε ο άσος της ομάδας, Νταβίντ Φουστέρ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Μεταξύ άλλων ο Νταβίντ Φουστέρ δήλωσε στην εφημερίδα «Τόλμη»:

Έχοντας διανύσει σχεδόν το 1/3 του πρωταθλήματος, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα;

Σίγουρα πρόκειται για ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, στο οποίο έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα αρκετές δυσκολίες στην προσπάθειά μας να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε. Η αλήθεια είναι ότι πριν έρθω στον Ολυμπιακό δεν γνώριζα πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως τώρα έχω συγκεκριμένη άποψη ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό. Βέβαια αγωνίζομαι στην μεγαλύτερη ομάδα και το αίσθημα ότι βρίσκεσαι σε μια τέτοια ομάδα είναι πολύ ευχάριστο, καθώς στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου και γι' αυτήν δουλεύουμε κάθε μέρα.

Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι υψηλότερο ή χαμηλότερο από αυτό που περίμενες; Τι έχεις ξεχωρίσει μέχρι τώρα;

Είναι πιο υψηλό από αυτό που περίμενα και αυτό γιατί φαίνεται κατώτερο από το επίπεδο του ισπανικού πρωταθλήματος, όμως εδώ βρήκα αρκετές καλές ομάδες και μου αρέσει πολύ να παίζω σε τέτοια παιχνίδια δύσκολα.

Όσο για το τι έχω ξεχωρίσει μέχρι τώρα, αυτό σίγουρα είναι οι φίλαθλοι και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε όλα τα γήπεδα. Ιδιαίτερα οι δικοί μας φίλαθλοι είναι το κάτι άλλο. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήρθαν στο Ρέντη και συνόδευσαν μάλιστα το πούλμαν της ομάδας κατά την διαδρομή του για το γήπεδο. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναζήσει ποτέ και το οποίο κάνει το ποδόσφαιρο ακόμα πιο όμορφο.

Έχεις εγκλιματιστεί στην Αθήνα; Πως σου φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα;

Έχω εγκλιματιστεί πολύ καλά και τώρα που έχει έρθει και η γυναίκα μου όλα είναι ακόμα πιο καλά. Θα έλεγα ότι περνάμε όμορφα.

Πως περιμένεις το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα της Κρήτης;

Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για τον Εργοτέλη, καθώς όλες οι ομάδες είναι καινούργιες για εμένα, όμως μου έχουν μιλήσει και μου έχουν πει ότι πρόκειται για μια δύσκολη έδρα. Ο Εργοτέλης βρίσκεται χαμηλά και θα προσπαθήσει να παίξει δυνατά για να κερδίσει κάτι από το παιχνίδι, όμως και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε τη νίκη.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό αλλά και για την μέχρι τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα;

Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα η οποία παρέχει σε κάθε ποδοσφαιριστή όλα όσα χρειάζονται για να κάνει την δουλειά του και είμαι ευχαριστημένος για αυτό. Για την μέχρι τώρα παρουσία μας στο πρωτάθλημα πιστεύω ότι είναι αρκετά καλή.

Είμαστε στην πρώτη θέση και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε. Δουλεύουμε κάθε μέρα στην προπόνηση προκειμένου να περάσουμε στο παιχνίδι μας τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής, ενώ σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε τόσο σαν ομάδα, όσο και ο καθένας μας ατομικά και γι' αυτό δουλεύουμε.
Read more!

Τέλος εποχής για Μπεκενμπάουερ

Τέλος εποχής για Μπεκενμπάουερ
Ο Φραντς Μπέκενμπάουερ, μετά την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο της Μπάγερν, παραιτείται και από την άλλη του θέση, αυτή του μέλους της διοικητικής επιτροπής της FIFA σαν εκπρόσωπος της UEFA.

Τέλος εποχής για τον Φραντς Μπεκενμπάουερ, που την Τρίτη ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναβρεθεί το 2011 στη θέση του σαν διοικητικό μέλος της FIFA.

Ο «Κάιζερ» του ποδοσφαίρου, με μεγάλη προσφορά στη στρογγυλή θέα από πολλές διαφορετικές θέσεις, αποφάσισε να μην ασχοληθεί άλλο με τα ποδοσφαιρικά κοινά και να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

«Πέρασα πολύ καλά με τους συναδέλφους μου στη FIFA και τα πάω πολύ καλά και με τον Ζεπ Μπλάτερ και με τον Μισέλ Πλατινί. Ζητώ να καταλάβουν την απόφασή μου».

Read more!

Σμάιχελ: «Ιδανικός o Ρέινα»

Σμάιχελ: «Ιδανικός o Ρέινα»
Με άκρως κολακευτικά λόγια για την αξία του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Πέπε Ρέινα μίλησε ο παλαίμαχος άσος της Γιουνάιτεντ, Πίτερ Σμάιχελ.

Ο Δανός πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , χαρακτήρισε τον Ίβηρα κίπερ ως τον κατάλληλο τερματοφύλακα για τους «Μπέμπηδες»:


«Είμαι σίγουρος πως θα ψάχνουν κάποιον σαν αυτόν, είμαι σίγουρος πως αυτό προσπαθούν να κάνουν. Αρκετοί τερματοφύλακες έκατσαν κάτω από τα δοκάρια της, αλλά για μια ομάδα που θέλει να παίζει καλά και να κερδίζει τίτλους, σε αυτήν τη θέση πρέπει να έχει έναν πολύ καλό και έμπειρο τερματοφύλακα, για αυτόν το λόγο θεωρώ πως ο Ρέινα θα ταίριαζε.

Read more!

«Χωρίς απώλειες στο άδειο ΣΕΦ»

«Χωρίς απώλειες στο άδειο ΣΕΦ»
Ο Ολυμπιακός θα εκτίσει απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας (Σάββατο, 7μ.μ., ΕΤ1) τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του και ο Μίλος Τεόντοσιτς τονίζει την ανάγκη να μην χαθούν βαθμοί. Ο Σέρβος γκαρντ του Ολυμπιακού τόνισε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το κεκλεισμένων των θυρών ματς απέναντι στους νεοφώτιστους ότι «το άδειο ΣΕΦ δεν μας αρέσει και σίγουρα δεν μας βοηθά. Αυτό που θέλουμε είναι να τελειώσουμε χωρίς απώλειες τα παιχνίδια στα οποία δεν θα έχουμε τον κόσμο μας. Ο Ίκαρος είναι μια ομάδα με ενθουσιασμό και θα έρθει στο ΣΕΦ μόνο για να κερδίσει πράγματα. Αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά και κυρίως να το κάνουμε χωρίς νεκρά διαστήματα».

Ο συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε για το παιχνίδι πως «ο Ίκαρος είναι μια νεοφώτιστη ομάδα, αλλά με κορμό από την προηγούμενη σεζόν. Ο Ίκαρος έχει διατηρήσει έξι παίκτες από την περσινή ομάδα, τέσσερις ξένους και τρεις παίκτες με εμπειρία στην Α1. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται στον ενθουσιασμό και προσπαθεί να βρει χημεία και το ύφος της Α1. Οι δυο νίκες τους δίνουν αυτοπεποίθηση κι αυτό χρίζει προσοχής για οποιονδήποτε αντίπαλο. Για μας οι δηλώσεις του κόουτς μετά το παιχνίδι με τη Σαρλερουά είναι οδηγός για τον αγώνα με τον Ίκαρο. Θέλουμε σε οτιδήποτε ενοχλητικό να αντιδρούμε και να το διορθώνουμε και σε οτιδήποτε καλό να έχουμε σταθερότητα. Αυτή την εποχή αναζητάμε τη σταθερότητα και σ’ αυτό στοχεύουμε απέναντι στον Ίκαρο».
Read more!

«Καρέ» απουσιών στο ΟΑΚΑ

«Καρέ» απουσιών στο ΟΑΚΑ
Την αποστολή για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό αύριο στο ΟΑΚΑ, ανακοίνωσε ο προπονητής της Λάρισας, Γιάννης Παπακώστας. Εκτός έμειναν οι Αμπουχατζίρα, Ταυλαρίδης, Μπλάζεκ και Νταμπίζας

Την αποστολή των Θεσσαλών απαρτίζουν 19 συνολικά ποδοσφαιριστές:

Αμπάρης, Βιέρα, Ταλ, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Βενετίδης, Καρανίκας, Πούρι, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Γκέρεμι, Ρέντζας, Βελάσκο, Μετίν, Βούζας, Κουζάν, Μακίνουα, Σίμιτς.

Read more!

Ο... πραγματικός 6ος παίκτης!

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δήλωσε «παρών» απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι Εφές Πίλσεν
Το ΟΑΚΑ είναι από τις πιο «καυτές» έδρες στην Ευρώπη κι ο Παναθηναϊκός από τις ομάδες που «οδηγούν» σε προσέλευση την Ευρωλίγκα. Εκτός 10άδος ο Ολυμπιακός! Το gazzetta.gr... μετράει κεφάλια.
Ο κόσμος «παίζει» μπάσκετ με τη φωνή του και στις νίκες τού ανήκει πάντα μερίδιο στην επιτυχία. Για τον Παναθηναϊκό η εξίσωση αυτή επιβεβαιώνεται αρκετά συχνά, τουλάχιστον στην Ευρωλίγκα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα χθες βράδυ απέναντι στην Εφές Πίλσεν. Για τον Ολυμπιακό, από την άλλη, αυτό δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό, αφού η εικόνα στο ΣΕΦ σε δύο αναμετρήσεις -κι ενώ οι φίλοι του δεν έχουν το δικαίωμα να τον δουν από κοντά εντός έδρας και στην Α1- δεν κρίνεται ικανοποιητική.

Αμφότεροι, πάντως, βρίσκονται στο 3-1 στους ομίλους τους, σε δύο από τις καλύτερες, για την ώρα, επιδόσεις. Την καλύτερη όλων την έχει η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 4-0, στην οποία, βάσει στοιχείων της διοργάνωσης, ανήκει κι ο μεγαλύτερος μέσος όρος προσέλευσης. Το Sinan Erdem Spor, το οποίο χρησιμοποιεί από φέτος, της έχει δώσει τη δυνατότητα να μπορεί να φιλοξενήσει έως και 16.000 θεατές, με τα μέχρι τώρα αποτέλεσμά της να προσελκύουν αρκετούς εξ αυτών.

Δεύτερη ακολουθεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ, αν και με μόλις μία αναμέτρηση στη Nokia Arena (σ.σ. με Ζαλγκίρις Κάουνας), ενώ τρίτη βρίσκεται η Ολίμπια Λιουμπλιάνα, που φέτος μετακόμισε στη νεότευκτη Stožice Arena.

Το «τριφύλλι» συμπληρώνει την πρώτη τετράδα, αλλά φαίνεται να του ανήκει τουλάχιστον μία υψηλότερη, αφού οι 7.000, που δίνει για χθες η Ευρωλίγκα, δε μαρτυρούν σε τίποτα την πραγματική εικόνα στο ΟΑΚΑ, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 10.000 «πράσινοι». Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο πενταψήφιος μέσος όρος μόνο κακός δε μπορεί να θεωρηθεί. Κάθε άλλο.

Πόσω μάλλον μπροστά στους 6.500 θεατές, που φέρεται έχει συγκεντρώσει σε κάθε μία από τις τρεις συναντήσεις του με Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα και Σαρλερουά ο Ολυμπιακός.

Λίγους περισσότερους φιλοξενεί κάθε φορά η Μπάμπεργκ στη Jako Arena, με τη διαφορά πως στη δική της περίπτωση η πληρότητα «αγγίζει» το 100%!

H προσέλευση και των 24 ομάδων της Ευρωλίγκα στις πρώτες 4 αγωνιστικές:

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: 8.424 και 14.785 --> 11.605 (16.000)
Μακάμπι Τελ Αβίβ: 11.000 --> 11.000 (11.700)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα: 8.700 και 13.000 --> 10.850 (13.000)
Παναθηναϊκός: 13.000 και 7.000 --> 10.000 (18.000)
Κάχα Λαμποράλ: 9.700 και 9.600 --> 9.650 (9.900)
Ουνικάχα: 8.350 και 8.900 --> 8.625 (11.000)
Εφές Πίλσεν: 8.300 και 7.400 --> 7.850 (16.000)
Παρτιζάν: 7.035 και 7.570 --> 7.303 (8.150)
Λιέτουβος Ρίτας: 7.000 --> 7.000 (11.000)
Βαλένθια: 7.900, 7.000 και 6.000 --> 6.967 (9.000)
Μπάμπεργκ: 6.800 και 6.800 --> 6.800 (6.900)
Ολυμπιακός: 9.200, 5.500 και 4.800 --> 6.500 (11.154)
Ρεάλ Μαδρίτης: 5.742 και 4.632 --> 5.187 (15.000)
Σαρλερουά: 5.000 --> 5.000 (7.160)
Ζαλγκίρις Κάουνας: 5.000 και 4.810 --> 4.905 (5.000)
Σολέ: 4.800 και 4.800 --> 4.800 (5.100)
Πρόκομ: 4.897 και 4.654 --> 4.776 (5.000)
Σιένα: 4.487 και 4.552 --> 4.520 (7.025)
Τσιμπόνα: 4.500 και 4.000 --> 4.250 (5.400)
Μπαρτσελόνα: 4.157, 4.217 και 3.662 --> 4.012 (7.585)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 4.000 και 4.000 --> 4.000 (5.500)
Ρόμα: 3.356 και 4.273 --> 3.815 (11.200)
Κίμκι: 3.700, 3.200 και 4.200 --> 3.700 (6.000)
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο: 3.300 --> 3.000 (11.200)
* Ο αριθμός προσέλευσης είναι όπως τον έχει δώσει επισήμως η Ευρωλίγκα
** Σε παρένθεση δίπλα από το μέσο όρο η χωρητικότητα της έδρας κάθε ομάδος
Read more!

Ξεχνάει Εφές, πάει Ρόδο με Νίκολας

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί με... φόρα στη Ρόδο
Η νίκη κι η εξαιρετική εμφάνιση επί της Εφές Πίλσεν ανήκουν στο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, που θα βρεθεί αύριο στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει, παρουσία του Ντρου Νίκολας, τον Κολοσσό (5μ.μ., ΕΤ1) για την 4η αγωνιστική της Α1. Ο Αμερικανός γκαρντ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή κι αναμένεται να πραγματοποιήσει την επιστροφή του στη δράση έπειτα από την απουσία του με Περιστέρι και την τούρκικη ομάδα.

«Ζοτς»: «Αλλαγή... τσιπ εγκεφάλου»

Ο προπονητής των «πράσινων», Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιλώντας στο esake.gr, αναφέρθηκε στο πώς πρέπει να «δει» η ομάδα του την αυριανή αναμέτρηση: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, όπως όλα στο πρωτάθλημα. Είχαμε μπροστά μας μόνο 24 ώρες για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου. Πρέπει να αλλάξουμε το τσιπ στο μυαλό μας και να σκεφτόμαστε μόνο αυτό το παιχνίδι. Η αναμέτρηση με την Έφες Πίλσεν ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να εστιάσουμε στη συνέχεια. Να είμαστε συγκεντρωμένοι όλοι στον αγώνα με τον Κολοσσό και μόνο σε αυτόν και να προσπαθήσουμε για τη νίκη, για το θετικό αποτελέσμα».

Καλάθης: «Περίεργο πάντα με Πατ, αλλά χαίρομαι»

Ο Νικ Καλάθης, που είναι «ανεβασμένος» από τις εμφανίσεις του με το Περιστέρι και Εφές, δήλωσε χαρούμενος που θα βρεθεί γι' ακόμη μία φορά αντίπαλος με τον αδερφό του, Πατ: «Ο Κολοσσός είναι μια καλή ομάδα και το γεγονός ότι προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες την κάνει πιο επικίνδυνη. Κάναμε μια καλή εμφάνιση με την Εφές Πίλσεν που μας βοηθά πολύ στην ψυχολογία, αλλά ο αγώνας με τον Κολοσσό είναι μια διαφορετική υπόθεση. Επιστρέφουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου κάθε νίκη μετράει και έχει σημασία. Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα, όπως δύσκολος είναι για εμάς κάθε αγώνας. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά, ήθελα μια καλή εμφάνιση, ήθελα να βοηθήσω την ομάδα. Μας δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία και έπρεπε να την αρπάξουμε. Υπάρχει όμως και συνέχεια... Όσο για το γεγονός ότι θα βρεθώ αντιμέτωπος για μία ακόμη φορά με τον αδελφό μου, τον Πατ... Το έχουμε ξαναζήσει. Είναι πάντα λίγο περίεργο, αλλά από την άλλη χαίρομαι που θα τον δω».
Read more!

Εξώδικο Μαρινάκη σε «Goal News»

Εξώδικο Μαρινάκη σε «Goal News»
Με εξώδικο προς την εφημερίδα «Goal News» ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας, ενώ θέση παίρνει και ο Σταύρος Αδαμίδης. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας αναφερόταν ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός επιτέθηκε φραστικά στον Σταύρο Αδαμίδη, λέγοντας του ότι «εσύ του χρόνου μπορεί να είσαι υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, γιατί δικό σου δεν μπορείς να έχεις».

Ο Μαρινάκης αντέδρασε με εξώδικο ζητώντας από την εφημερίδα να προχωρήσει σε διάψευση καθώς υποστηρίζει ότι ποτέ δεν ειπώθηκε αυτό, ενώ και ο Αδαμίδης από την πλευρά του διαψεύδει ότι ο Μαρινάκης του είπε κάτι τέτοιο.
Read more!

Για νίκη στην Θεσσαλονίκη!

Για νίκη στην Θεσσαλονίκη!
Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε δηλώσεις κατά την αναχώρηση της ΑΕΚ, τονίζοντας πως το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολο, αλλά η Ενωση είναι έτοιμη για όλα και πιστεύει στη νίκη.

Ο Ισπανός τεχνικός του «δικεφάλου» μίλησε στο αεροδρόμιο, αφού οι δηλώσεις του στους Θρακομακεδόνες πήραν... αναβολή λόγω της βροχής. Ο Χιμένεθ αναφέρθηκε στον ενθουσιασμό και την πίστη της ομάδας του: «Δύσκολα για μένα είναι όλα τα ματς. Ακόμα περισσότερο αν αντιμετωπίζεις μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Εμείς πάντα έχουμε τον ενθουσιασμό και την πίστη ότι μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Και είμαστε πάντα έτοιμοι για όλα»

Για τους τραυματίες: «Η μεγάλη πρόκληση ήταν να επιστρέψουν οι τραυματίες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχει διαφορά από το να ξεπερνάει ένας παίκτης τον τραυματισμό του και από το να είναι 100% έτοιμος. Οι παίκτες που επέστρεψαν δεν πονάνε και είναι υγιείς 100%. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα άθλημα με πολλές επαφές και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να υπάρξει νέος τραυματισμός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε να φτάσουμε στην φυσική κατάσταση που θέλουμε, ώστε να είναι 100% έτοιμοι».

Για τον Ίσμαελ Μπλάνκο και την παράδοση που έχει να σκοράρει στην Τούμπα: «Κοιτάμε πάντα το παρελθόν για να γινόμαστε καλύτεροι στο μέλλον. Το σημαντικό είναι να δουλεύεις σκληρά και καθημερινά. Μετράει πάντα η παράδοση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης ο Μπλάνκο ασχέτως της παράδοσης που έχει να σκοράρει στην Τούμπα».

Read more!

Προσγείωση με Ολυμπιακό!

«Δεν θα είναι εύκολο, καθώς παίζουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης»
Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό (13/11, 7μ.μ., ΕΤ1) θα χρησιμέψει ως… προσγείωση, για τους παίκτες του Ίκαρου, έπειτα από τις δύο συνεχόμενες νίκες τους στο πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Άρη Λυκογιάννη. Πολύ θετικό, χαρακτήρισε ο τεχνικός του Ίκαρου, Άρης Λυκογιάννης, το γεγονός ότι η ομάδα του θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Ίκαρος έχει σημειώσει δύο πολύ μεγάλες νίκες απέναντι σε Πανιώνιο και Μαρούσι και ίσως τα μυαλά των παικτών του να έχουν πάρει λίγο αέρα, οπότε ο αγώνας με τους «ερυθρόλευκους» θα χρησιμέψει ως προσγείωση!


«Για την ομάδα μου είναι καλό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα τον Ολυμπιακό. Κι αυτό διότι σε περίπτωση που τα μυαλά μας έχουν πάρει αέρα από τις νίκες επί του Πανιωνίου και του Αμαρουσίου, ο αντίπαλος μας θα μας προσγειώσει στη πραγματικότητα. Το ζητούμενο για μας σε αυτό το παιχνίδι είναι να προσγειωθούμε όσο το δυνατόν πιο ομαλά

Δεν θα είναι εύκολο, καθώς παίζουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης που βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο σε όλους τους τομείς. Σίγουρα είναι άσχημο που θα γίνει το παιχνίδι χωρίς θεατές, καθώς είναι κρίμα σε οποιοδήποτε ματς του πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Α1, να μην υπάρχει κόσμος.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι, καθώς ο Ολυμπιακός θα τιμωρήσει με εμφατικό τρόπο κάθε στιγμή αδυναμίας και χαλάρωσης μας».

Καράμπουλας: « Πολύτιμη εμπειρία!»

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας, από τη μεριά του τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικοί, ενώ από τον αυριανό αγώνα στο ΣΕΦ, μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν, αφού θα αντιμετωπίσουν μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης: «είναι δύσκολο να μιλήσεις για ένα τέτοιο παιχνίδι, με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης κι εμείς απλά προσπαθούμε να καθιερωθούμε στην Α1.

Αυτό που πρέπει και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου και να εφαρμόσουμε πιστά το αγωνιστικό του πλάνο.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και να προβάλουμε αντίσταση, απέναντι σε έναν αντίπαλο κορυφαίου επιπέδου. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε «κερδισμένοι» από αυτόν τον αγώνα, καθώς είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα και η μονομαχία μας με τον περσινό φιναλίστ της Ευρωλίγκα, αποτελεί για μας μια πολύτιμη εμπειρία».
Read more!

«Περιφερειάρχης» ο Σισέ

«Περιφερειάρχης» ο Σισέ
Μπορεί οι υποψήφιοι περιφερειάρχες να αγωνιούν για τις εκλογές της Κυριακής, αλλά ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι... άνετος. Συγκεντρώσε 68% στην ψηφοφορία του gazzetta.gr για το ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ! Μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής το gazzetta.gr ξεκίνησε ψηφοφορία για το ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ με την συμμετοχή να φτάνει στο ρεκόρ των 18.302 συμμετοχών!
Πρώτος με μεγάλη διαφορά βγήκε ο Τζιμπρίλ Σισέ με ποσοστό 68% και ακολούθησε ο Μιραλάς του Ολυμπιακού με 21%. Στην τρίτη θέση ψηφίστηκε ο Ραφίκ Τζιμπούρ με 8% ενώ οι Ονουάτσι, Επστάιν και Περόνε πήραν από 1% έκαστος!
Read more!

Ρανιέρι: «Νίκη με Γιούβε»

Ρανιέρι: «Νίκη με Γιούβε»
Τον καλύτερο τους εαυτό στο ντέρμπι με την Γιουβέντους προέτρεψε να δώσουν οι παίκτες του, ο προπονητής της Ρόμα Κλαούντιο Ρανιέρι.«Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο εμπόδιο, μια μεγάλη ομάδα, ένα σπουδαίο σύλλογο και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να νικήσουμε. Αυτή είναι η επιθυμία μας και πρέπει να δώσουμε τα πάντα καθώς τα τεστ δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν κι άλλα και άλλα παιχνίδια δύσκολα και αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είναι μπροστά από εμάς στη βαθμολογία και θα πρέπει να πάρουμε τη νίκη για να τους προσπεράσουμε. Θέλω τη νίκη κόντρα στη Γιουβέντους και θα το ήθελα όποια ομάδα και αν ήταν η αντίπαλος. Έχω απλά την επιθυμία να κερδίσω. Είμαστε σε καλή κατάσταση και παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει ένα καλό προπονητή τον οποίο θαυμάζω», τόνισε ο Ιταλός κόουτς των «Τζιαλορόσι».
Read more!

Ατομικό για πέντε

Ατομικό για πέντε
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν πέντε ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης στη σημερινή προπόνηση. Το βάρος στην τακτική έριξε ο Βλάχος. Με μια προπόνηση συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για τον εντός έδρας αγώνα με την Καβάλα. Σε αυτή ο Βαγγέλης Βλάχος έριξε το βάρος στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στην αναμέτρηση με τους «αργοναύτες». Όμως, ο τεχνικός των Αρκάδων δεν είχε στη διάθεσή του τους Αργυρόπουλο, Μπαρτολίνι, Κερ, Ρούμπιλ και Φυτανίδη, με τον τελευταίο να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τέλος, η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με πρωινή προπόνηση και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της αποστολής.
Read more!

Εκτακτο Δ.Σ. με παρουσία Πατέρα!

Εκτακτο Δ.Σ. με παρουσία Πατέρα!
Τα τελευταία γεγονότα με την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν την σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. στην Σούπερ Λίγκα, το οποίο θα γίνει την Τρίτη με την παρουσία του Νίκου ΠατέραΙδιαίτερα «καυτό» αναμένεται να είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τρίτης, το οποίο συγκαλέστηκε έκτακτα μετά και τα τελευταία γεγονότα, αντί να γίνει σε ένα μήνα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσει το «παρών» και ο Νίκος Πατέρας, για να ζητήσει ο ίδιος τα πρακτικά του τελευταίου Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, τα οποία ο Παναθηναϊκός έχει ζητήσει με εξώδικο!

Στην ανακοίνωση της η Σούπερ Λίγκα τονίζει ότι το αίτημα του Παναθηναϊκού αλλά και του εισαγγελέα, για την παράδοση του ηχητικού υλικού της τελευταίας συνεδρίασης, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

Σε συνέχεια ανακοίνωσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 11.11.2010, η θέση της Super League παραμένει σταθερή σε όσα αποτυπώθηκαν κατά την ανακοίνωση του Συνεταιρισμού της ίδιας μέρας και ο Πρόεδρος αυτού θα συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. την Τρίτη 16.11 με αποκλειστικό θέμα τα αιτήματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Αθλητικού Εισαγγελέα για παράδοση του ηχητικού υλικού της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ.
Read more!

Φλερτ Μουρίνιο με... Γκουαρντιόλα!

Φλερτ Μουρίνιο με... Γκουαρντιόλα!
Η αλλαγή της ημερομηνίας του classico με την Μπαρτσελόνα δεν επηρεάζει τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιόζεπ Γκουαρντιόλα.«Ήξερα εδώ και καιρό πως θα γινόταν κάτι τέτοιο, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Το ήξερα γιατί γνωρίζω ποιος ελέγχει το παιχνίδι και αν κοιτάξει κανείς τις δηλώσεις των αντιπάλων θα καταλάβει γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση. Η Μπαρτσελόνα απλά δεν ήθελε να αγωνιστεί Σάββατο και για αυτό θα παίξουμε Δευτέρα», είπε αρχικά και εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Πεπ Γκουαρντιόλα:

«Έχω καλές σχέσεις μαζί του. Δεν με ενοχλεί να προπονώ ως αντίπαλός του, γιατί έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Αν ήμουν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα θα του πρότεινα συμβόλαιο για 50 χρόνια! Είναι ο ιδανικός προπονητής για την Μπαρτσελόνα», είπε.


Read more!

Χωρίς τον Μέλμπεργκ στην Κρήτη

Χωρίς τον Μέλμπεργκ στην Κρήτη
Ο Ολοφ Μέλμπεργκ είχε μηδαμινές ελπίδες να βρεθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τον Εργοτέλη και τελικά αυτές επιβεβαιώθηκαν. Ο Σουηδός αμυντικός δεν θα ταξιδέψει στην Κρήτη.

Ο Σκανδιναβός στόπερ ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στη φτέρνα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να τον υπολογίζει για την αναμέτρηση στο Παγκρήτιο. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε τον Μέλμπεργκ εκτός αποστολής, όπως και τους: Μέγερι, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Ν. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα και Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ. ΑΠαντες θα προπονηθούν ή θα συνεχίσουν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν, αντίστοιχα, αύριο στις 10:30.

Ο Βαλβέρδε πήρε μαζί του για το ματς με τον Εργοτέλη τους: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος, Μοντεστό, Ποτουρίδης, Ουρτάδο, Χολέμπας,, Ντουντού, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης, Ριέρα, Γ. Παπαδόπουλος, Μιραλάς, Φουστέρ, Πάντελιτς, Νέμεθ.

Read more!

«Ανταποδώστε τις πληρωμές»

«Ανταποδώστε τις πληρωμές»
Ο Κώστας Αντωνίου πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας και στην κουβέντα που είχε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε και στις πληρωμές.Ο football manager των πρασίνων είπε στους περισσότερους βασικούς πως η διοίκηση είναι εντάξει με τις πληρωμές αλλά αυτοί δεν ανταποδίδουν στον αγωνιστικό χώρο: «Πριν από λίγες ημέρες σας μοίρασε η διοίκηση πέντε εκατομμύρια ευρώ και πλέον είστε πληρωμένοι μέχρι τελευταίο ευρώ και εσείς στο γήπεδο δεν το ανταποδίδετε. Και όλα αυτά, ενώ αντίπαλες ομάδες χρωστάνε τέσσερις και πέντε μήνες στους παίκτες».
Read more!

Τσίλντρες «Είναι... τρελοί οι οπαδοί»

«Είναι... τρελοί οι οπαδοί»

Ο Τζος Τσίλντρες επέστρεψε στο ΝΒΑ, μετά τη διετή θητεία του στην Ευρώπη, με τον πρώην «ερυθρόλευκο» φόργουορντ να δίνει συμβουλές στους συμπατριώτες του, αλλά να αναφέρεται και στα επεισόδια στο ΣΕΦ! Ο 27χρονος φόργουορντ των Σανς, Τζος Τσίλντρες, που μετρά φέτος στο ΝΒΑ 5.3 πόντους και 3.4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, μίλησε -μεταξύ άλλων- στην καθημερινή εκπομπή του CNN «World Sport» για...

... το τι προτείνει σε όσους συμπατριώτες του θελήσουν να έρθουν το προσεχές καλοκαίρι στην Ευρώπη, σε ενδεχόμενο λοκ άουτ στο ΝΒΑ:

«Ηδη πολλοί με ρωτούν για την Ευρώπη σε περίπτωση που γίνει λοκ άουτ. Ως παίκτης δεν θα ήθελες να πας σε μια κατάσταση, στην οποία ομάδες δίνουν χρήματα ακόμη και με έξι μήνες καθυστέρηση. Πρέπει να ξέρεις αυτά τα μικρά πράγματα για να είσαι έτοιμος».

... τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στον περσινό τέταρτο τελικό της Α1:

«Ημουν τρομαγμένος. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καν και πήγαμε στα αποδυτήρια για 20 λεπτά. Μετά κάναμε προθέρμανση, αλλά γυρίσαμε πίσω γιατί υπήρχε καπνός.

Οι οπαδοί της ομάδας μου είναι τρελοί, πετούν πράγματα, αλλά είναι μέρος της κουλτούρας τους στην Ελλάδα να πετούν διάφορα γενικώς.

Αυτό το συνηθίζεις, αλλά τα πράγματα που πετούσαν σ' εκείνο το ματς ήταν επικίνδυνα όπως μάρμαρα και κεραμικά. Στο τέλος το γήπεδο εκκενώθηκε. Ηταν άσχημη εμπειρία».

... τις εντυπώσεις του από την διετή αγωνιστική παρουσία του στα ευρωπαϊκά παρκέ:

«Πέρασα δύο πολύ κουλ χρόνια σε μια ξένη χώρα. Είχα την ευκαιρία να γυρίσω όλη την Ευρώπη και να γνωρίσω διαφορετικούς, αλλά και εξαιρετικούς ανθρώπους. Αρκετοί απ' αυτούς ήταν συμπαίκτες μου».


Read more!

«Δυνατή ομάδα ο ΠΑΟΚ»

«Δυνατή ομάδα ο ΠΑΟΚ»
Για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον… φονιά Δημήτρη Σαλπιγγίδη αλλά και τον Ντάριο Κρέσιτς μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας, Σλάβεν Μπίλιτς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας μίλησε στην εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά»:


«Η Βιγιαρεάλ μπορεί να ήταν φαβορί πριν ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις όμως στο γήπεδο η Ντιναμό και ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκαν το ίδιο δυνατοί. Μπορεί λοιπόν και ευχή μου είναι αυτή να περάσει στους «32» η ελληνική ομάδα και η ομάδα της πατρίδας μου. Αυτό βέβαια για να συμβεί θα χρειαστεί να πάρει κάτι από τον αγώνα στο «Μαδριγάλ» η Ντιναμό».


Για τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Φυσικά και γνωρίζω τον ΠΑΟΚ. Έχω δει τρεις αγώνες της ελληνικής ομάδας ζωντανά και άλλους σε φάσεις. Παρακολούθησα τις δύο αναμετρήσεις με τον Άγιαξ και τον αγώνα με την Ντιναμό. Ο αγώνας με την Ντιναμό στη Θεσσαλονίκης δεν ήταν θεαματικός αλλά ήταν όμορφος από πλευράς τακτικής. Οι δύο ομάδες έπαιξαν «κλειστά» και πρόσεχαν πολύ την άμυνά τους.

Ο ΠΑΟΚ τελικά, χάρη και στην πολύ καλή του έδρα κατάφερε να νικήσει. Είναι μία ομάδα δυνατή και το απέδειξε με τις ευρωπαϊκές του φετινές εμφανίσεις. Δυστυχώς ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορώ να δω διότι δεν έχουμε και πολλούς παίκτες στην Εθνική που να παίζουν στην Ελλάδα».

Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει από τον ΠΑΟΚ: «Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και φυσικά τον Βλάνταν Ίβιτς. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν και αυτός που σκόραρε εναντίον της Ντιναμό. Γνωρίζω τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές χρόνια και είναι δύο πολύ καλοί και αξιόλογοι παίκτες.

Όμως σίγουρα ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Τον γνωρίζω πολύ καλά καθώς έχουμε την Εθνική Ελλάδας αντίπαλο στα προκριματικά του EURO 2012. Θεωρώ πως είναι ένας από τους πιο αξιόλογους επιθετικούς στην Ευρώπη. Και φυσικά αυτός που με ενδιαφέρει είναι ο Ντάριο Κρέσιτς».

Για την πιθανότητα να δώσει θέση διεθνή στον Ντάριο Κρέσιτς: «Παρακολουθούμε στενά την πορεία του Ντάριο και τις επιδόσεις του στον ΠΑΟΚ. Γνωρίζω τον Κρέσιτς καθώς τον είχα στην U21 της Κροατίας όταν ήμουν εκεί προπονητής. Είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον παίζει σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ και μάλιστα παίρνει εμπειρία από μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Είμαι τη δεδομένη στιγμή πολύ ικανοποιημένος με τους τερματοφύλακες που διαθέτω στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά ο Ντάριο είναι ένας τερματοφύλακας με μέλλον και πολλές ικανότητες που αν συνεχίσει έτσι τότε θα βρεθεί σίγουρα στο κοντινό μέλλον στην εθνική ομάδα».

Read more!

Καμία ανησυχία για Κούπερ

Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδιαφέρον της Χάιντουκ για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, δεν προκαλούν καμία ανησυχία στον Άρη για ενδεχόμενη φυγή του Αργεντινού τεχνικού.

Καμία ανησυχία για Κούπερ

Μπορεί ο Λατίνος κόουτς της ομάδας της Θεσσαλονίκης να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των διαδόχων του Στάνγκο Ποκλέποβιτς για τον πάγκο της ομάδας του Σπλιτ, ωστόσο η διάθεση που υπάρχει τόσο από τη διοίκηση του Άρη όσο και από τον ίδιο τον Κούπερ δεν δείχνει σε καμία περίπτωση… τάσεις αποχώρησης από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ξεκάθαρος απέναντι του(ς)

Ο Αργεντινός τεχνικός άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει τόσο στις συνομιλίες που είχε με τη διοίκηση των «κίτρινων» όσο και με δημόσια τοποθέτηση του πως δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει, παραμένοντας στο πόστο του και βοηθώντας τον Άρη να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει για τη φετινή σεζόν όσο και για πολλά ακόμη χρόνια.

Read more!

«Δεν τελείωσα...»

«Δεν τελείωσα...»

«Δεν τελείωσα...»

Αποφασισμένος να επιστρέψει στη δράση μετά τον τραυματισμό στο γόνατο δήλωσε ο Πίπο Ιντζάγκι! Ο θρυλικός στράικερ της Μίλαν τόνισε «δεν τελείωσα», ενώ στάθηκε στην αγάπη του κόσμου.Δύσκολα θα κάνει εντύπωση σε κάποιον το γεγονός ότι ο Superpippo δεν έχει καν σκεφτεί να βάλει τέλος στην καριέρα του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο. «Δεν υποχωρώ. Θα κάνω τα πάντα, πιστέψτε με, γιατί ακόμα δεν τελείωσα. Και θα το κάνω χάρη και στη δική σας δύναμη και ενέργεια», είπε ο Ιταλός στράικερ στο σάιτ της Μίλαν.

Ο Ιντζάγκι στα όσα είπε, υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι για τον ίδιο η στήριξη του κόσμου. «Έτσι είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο. Ένα λεπτό πριν, παίζεις και μάχεσαι, ένα λεπτό μετά κρατάς το γόνατό σου στα χέρια σου. Και είναι ένα λεπτό αργότερα που κοιτάζεις γύρω σου, κι εγώ γύρω μου έχω όλους εσάς», κατέληξε.
Read more!

Λυτρωτής ο Μποζίνοφ!

Λυτρωτής ο Μποζίνοφ!
Με τον Βαλερί Μποζίνοφ να σκοράρει στο 84', η Πάρμα επικράτησε με 1-0 της Σαμπντόρια στο τελευταίο ματς της 11ης αγωνιστικής της Serie A. Σε ένα «Ένιο Ταρντίνι» με... ορατότητα μηδέν λόγω της ομίχλης, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Αυτό, όμως, δεν μπορούσαν να το πετύχουν μέχρι και το 84ο λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Μποζίνοφ έδωσε τη λύση, καθώς με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, που βοηθάει την Πάρμα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, ενώ η Σαμπντόρια έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις.
Read more!

Όλοι δουλεύουν για τον Μπενζεμά

 Όλοι δουλεύουν για τον Μπενζεμά
Οι δηλώσεις του Σέρχιο Ράμος περί ανακούφισης όλων των παικτών της Ρεάλ για το γκολ του Μπενζεμά είναι ενδεικτικές της νέας νοοτροπίας των παικτών της Βασίλισσας.

Συνήθως οι παίκτες της Ρεάλ έκαναν δηλώσεις που αφορούσαν στον εαυτό τους, ενώ όταν μίλαγαν για συμπαίκτες τους δεν έλεγαν και τα καλύτερα λόγια. Οι δηλώσεις του Ράμος όμως δείχνουν την αλλαγή νοοτροπίας που έχει πετύχει ο Μουρίνιο.

«Ο Μπενζεμά έχει την απόλυτη υποστήριξή μας. Ο Καρίμ δεν τα βρήκε εύκολα στη Ρεάλ, αλλά συγκεντρώθηκε και τα πάει περίφημα. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που σκόραρε».

Στη συνέχεια ο Ράμος μίλησε για την ίδια νοοτροπία που υπάρχει ανεξαρτήτως του ποιος παίζει: «Η νοοτροπία της ομάδας είναι ίδια όποιος και αν παίζει. Στο κύπελλο αγωνιστήκαμε με μια πολύ "ισπανική" ενδεκάδα και παίξαμε καλά. Οι νέοι παίκτες προσαρμοστήκαν γρήγορα».

Read more!

Αξέχαστος ο Μουρίνιο

Αξέχαστος ο Μουρίνιο
Έκκληση στους συμπαίκτες του έκανε ο Γουέσλι Σνάιντερ μέσω Twitter, που είναι της μόδας τελευταία, να ξεχάσουν τον Μουρίνιο και να συγκεντρωθούν στο να τα πάνε καλά με τον Μπενίτεθ.

Αξέχαστος είναι ο Μουρίνιο στους παίκτες της Ίντερ απ’ ό,τι φαίνεται, καθώς ο Σνάιντερ αναγκάστηκε να τους ζητήσει μέσω Twitter να συγκεντρωθούν στον αγώνα με τη Μίλαν και να αφήσουν ήσυχο τον πρώην προπονητή τους.

«Ο Μουρίνιο είναι στο παρελθόν. Πρέπει να σκεφτούμε το παρόν και όχι το παρελθόν. Θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα κούρασης και σύντομα θα είμαι στα καλύτερά μου. Η ξεκούραση με βοήθησε να χαλαρώσω και να σκεφτώ».

Στη συνέχεια μίλησε για τις… γιούχες των οπαδών αλλά και τον Μπενίτεθ: «Μπορεί να έχουμε προβλήματα, αλλά υπάρχει εξήγηση. Ερχόμαστε από μια καταπληκτική σεζόν που είναι δύσκολο να ξεχαστεί. Οι αληθινοί οπαδοί ποτέ δεν γιουχάρουν τους δικούς τους παίκτες, ειδικά όταν περνούν μια δύσκολη περίοδο. Δεν θέλω να χάσουμε στο ντέρμπι. Γίνομαι συνέχεια καλύτερος και θέλω βοήθεια από τους οπαδούς και τον Μπενίτεθ, που είναι εξαιρετικός προπονητής σαν τον Μουρίνιο».

Read more!

Καμία επαφή για Ντιαρά

Καμία επαφή για Ντιαρά
Ο μάνατζερ του Μαχαμαντού Ντιαρά, Φρεντερίκ Γκερά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταγραφεί ο πελάτης του στον Παναθηναϊκό, αρκεί να έρθουν οι Πράσινοι σε επικοινωνία μαζί του.

Δεν έχει γίνει ακόμη κάποια επαφή για τον Μαχαμαντού Ντιαρά σύμφωνα με τον μάνατζερ του Φρεντερίκ Γκερά ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα». Ωστόσο δεν έκλεισε το παράθυρο της μεταγραφής του Ντιαρά καθώς είπε ότι αν υπάρξει επαφή από την πλευρά του Παναθηναϊκού θα το συζητήσουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Έχει γίνει κάποια επαφή για το Ντιαρά;

«Όχι, δεν υπάρχει καμία επαφή. Πιστεύω ότι εάν υπήρχε ενδιαφέρον ο Παναθηναϊκός θα μου είχε τηλεφωνήσει, γιατί εγώ του πήγα τον Μπουμσόνγκ».

Με τον παίκτη έχετε μιλήσει;

Θα ενδιαφερόταν να έρθει στον Παναθηναϊκό;«Αυτό είναι μια υπόθεση, Εάν με πάρουν από τον Παναθηναϊκό και μου πουν ότι ενδιαφέρονται, θα επικοινωνήσω με τον παίκτη και θα τον ρωτήσω εάν ενδιαφέρεται. Προτιμώ να περιμένω. Εάν με πάρουν, μετά θα το συζητήσουμε».

Read more!

Θέλει το παγκόσμιο συλλόγων ο Μπενίτεθ

Θέλει το παγκόσμιο συλλόγων ο Μπενίτεθ
Ο Ράφα Μπενίτεθ περιμένει η ομάδα του να δείξει την αξία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι τον επόμενο μήνα, ενώ μίλησε για τα πράγματα που άλλαξε από όταν ανέλαβε.

Να αλλάξει την κακή γνώμη των οπαδών της Ίντερ απέναντι του θέλει ο Ράφα Μπενίτεθ με το να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

«Θα σας δείξω ότι θα κερδίσω, Αυτή η ομάδα θα πάρει το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Αυτή η ομάδα έχει πάρει το Ιταλικό Σούπερ Καπ που είναι ένα μικρό τρόπαιο, αλλά είναι ένα τρόπαιο. Έτσι ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε το Παγκόσμιο Συλλόγων και όλα θα είναι πιο εύκολα».

Στην συνέχεια μίλησε στα στοιχεία της ομάδας που άλλαξε: «Από την αρχή, ήθελα να κρατήσω τα πράγματα που έκανε η ομάδα καλά, αλλά μετά από λίγο προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα με τον δικό σου τρόπο».

Βέβαια το αν οι οπαδοί της Ίντερ θα γλυκαθούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, αν έχουν χάσει το ντέρμπι του Μιλάνου ή αν χάσουν το Σκουντέτο φαντάζει λίγο δύσκολο.

Read more!

Ινιέστα: «Ραντεβού στο Γουέμπλει»

Ινιέστα: «Ραντεβού στο Γουέμπλει»
Επί παντός επιστητού μίλησε ο άσος της Μπαρτσελόνα, , Αντρές Ινιέστα. Τι είπε για τον ίδιο, τη Χρυσή Μπάλα αλλά και ποια ήταν η υπόσχεση του στους οπαδούς των «Μπλαουγκράνα».

Ο άσος των Καταλανών, μίλησε στην έκδοση «El Mundo Deportivo».

Θεωρείς πως βρίσκεσαι στη κορύφωση της καριέρας σου;

Νιώθω υπέροχα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Δεν ξέρω αν αυτή η χρονική περίοδος είναι η καλύτερη στη καριέρα μου, αλλά την απολαμβάνω! Από το παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πέρασα ένα υπέροχο καλοκαίρι και συνεχίζω να προσπαθώ για το καλύτερο. Στόχος μου είναι να προσφέρω τα μέγιστα για όσο περισσότερο μπορώ»

Με τόσες αγωνιστικές υποχρεώσεις αυξάνεται ο κίνδυνος ενός τραυματισμού.

«Δεν το σκέφτομαι αυτό. Όταν είσαι καλά και υγιής θέλεις να παίζεις και αυτό είναι όλο. Τίποτα δε μπορεί να με «πληγώσει», η καριέρα μου είναι πια στο κατάλληλο δρόμο, απλά προσέχω γιατί πάντα υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι άσχημο»

Πόσο συχνά βλέπεις το βίντεο από το γκολ στο Στάμφορντ Μπρίτζ με τη «Μπάρτσα» και στο Γιοχάνεσμπουργκ με την εθνική;

«Δεν με απασχολεί πλέον !Α ν όντως έχω μια μέρα πολύ χρόνο και είμαι στο ιντερνέτ θα τα ξαναδώ. Τα έχω ήδη δει πολλές φορές. Είναι ιστορικές στιγμές για να έχω να θυμάμαι. Αν ξαναπροσπαθούσα 50 φορές δεν θα τα πετύχαινα ξανά! Όταν ήμουν μικρός είχα όνειρο να παίξω στη πρώτη κατηγορία της Ισπανίας, όλα τα άλλα που έγιναν δε μπορούσα να τα φανταστώ»

O τελικός το Τσαμπιονς Λίγκ , γίνεται στο Γουέμπλεϊ, τι έχεις να πεις για αυτό; Στο τελικό του 1992 που είχα φιλοξενηθεί στο ίδιο στάδιο που ήσουν;

«Θα είμαι εκεί εφέτος και το πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Το 1992 ήμουν 8 ετών και το είδα από το σπίτι στην τηλεόραση»

Πιστεύεις στη βράβευση σου, για την «Χρυσή Μπάλα»;

«Αν έλεγα όχι θα ήμουν ψεύτης! Όλοι ελπίζουν σε έναν τόσο κολακευτικό τίτλο. Πάντα ονειρευόμουν να ανήκω στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, να κερδίσω πολλούς τίτλους με την ομάδα μου. Αυτό το όνειρο βήμα το βήμα ολοκληρώνεται.»

Αν ψήφιζες για το ποιος θα πάρει τη «Χρυσή Μπάλα», εκτός από τον εαυτό σου, ποιούς υποψηφίους θα επέλεγες; Έχεις τρείς ψήφους …

«Υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να κερδίσουν αυτό το τίτλο, πολλοί που το αξίζουν , ποιόν να διαλέξεις ; Ο όρος του να επιλέξω μόνο τρείς το δυσκολεύει κι άλλο. Έχω τις προσωπικές μου προτιμήσεις αλλά θα τις κρατήσω για εμένα. Είναι πολλοί οι άξιοι, ο Μέσι, ο Τσάβι, ο Σνάιντερ, όπως επίσης και ο Μιλίτο. Θεωρώ μαθηματικά και ουσιαστικά απαράδεκτο που δεν είναι στη λίστα. Οδήγησε την Ίντερ στη κορυφή της Ευρώπης»
Read more!

«Πόρτα» σε ΠΑΟΚ για εισιτήρια

«Πόρτα» σε ΠΑΟΚ για εισιτήρια
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε αρνητικά στον ΠΑΟΚ για την παραχώρηση εισιτηρίων για την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής στο «Καραϊσκάκη», λόγω υψηλής επικινδυνότητας.Υπενθυμίζουμε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με χθεσινό της αίτημα που έστειλε εγγράφως, ζήτησε το 5% των εισιτηρίων, περίπου 1.500 «μαγικά χαρτάκια», για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» στο Φάληρο. Ομως, οι Πειραιώτες παρότι αρχικά ήταν θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι τέτοιο τελικά δε θα γίνει. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δε παραχωρούν εισιτήρια σε αγώνες υψηλής επικινδυνότητας.
Read more!

Τρέχει με... 350 ο Λάζαρος

Τρέχει με... 350 ο Λάζαρος
Ο Νικόλας Πατέρας έκανε δώρο στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ένα καταπράσινο Ford Focus RS 350 ίππων, καθώς του το είχε υποσχεθεί σε περίπτωση που καθιερωνόταν στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε πει στον «Λάζο» πως θα του κάνει δώρο ένα αγωνιστικό αμάξι πράσινου χρώματος αρκεί βέβαια να πάρει φανέλα βασικού στο τριφύλλι και αποδείξει την αξία του. Ο Χριστοδουλόπουλος άλλο που δεν ήθελε αφού έχει αδυνασμία στα σπορ αμάξια.ford
Ετσι, μετά τις εμφανίσεις του κόντρα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο έχει πλέον στο γκαράζ του το Ford Focus RS 350 ίππων! Το αυτοκίνητο περίμενε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο την Τρίτη στην Παιανία και από τότε ο διεθνής άσος δεν το αποχωρίζεται. Το εν λόγω αμάξι κοστίζει περίπου 40.000 ευρώ.
Read more!

Νέος… Σκόκο ο Μοσκέρα

Νέος… Σκόκο ο Μοσκέρα
Την περίπτωση του Χούλιο Αλβάρες Μοσκέρα της Τενερίφης εξετάζει η ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ο Χούλιο Αλβάρες Μοσκέρα το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε προταθεί τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στον Ολυμπιακό. Καμία από τις δύο ελληνικές ομάδες, όμως, δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την περίπτωση του 29χρονου μέσου από τη Βενεζουέλα (πολιτογραφημένος Ισπανός) που είχε μείνει ελεύθερος από τη Μαγιόρκα και κατέληξε στην Τενερίφη.

Σύμφωνα, όμως, με όσα αναφέρει η «Εξέδρα» ο Μανόλο Χιμένεθ έχει τσεκάρει την περίπτωση του Αλβάρες και τον θεωρεί ιδανική περίπτωση για την «Ένωση». Ο 29χρονος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2013 με την ομάδα της Σεγκούντα Ντιβιζιόν, ωστόσο, οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως θέλει να αποχωρήσει από την Τενερίφη. Από την μία η κάκιστη πορεία της ομάδας και από την άλλη το γεγονός πως δεν έχει αποδώσει βάσει των δυνατοτήτων του έχουν κάνει το κλίμα …εχθρικό εναντίον του.

Ο επιτελικός μέσος (με ευχέρεια να αγωνίζεται και στα άκρα όπως ακριβώς ο Σκόκο) από την Βενεζουέλα, λοιπόν, ενδέχεται να μείνει ακόμα κι ελεύθερος, καθώς η Τενερίφη θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του (ανέρχεται στις 500.000 ευρώ) και κάπου εκεί εμπλέκεται και η ΑΕΚ. Ο Αλβάρες θεωρείται παιδί του Άλβαρο Τόρες, του μάνατζερ του Μανόλο Χιμένεθ και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα ο Ισπανός ατζέντης έχει ήδη μιλήσει στον 29χρονο για την προοπτική της ΑΕΚ και ο ίδιος παρουσιάζεται αρκετά θετικός.

Ο Χούλιο Αλβαρες Μοσκέρα ξεκίνησε την περιπέτειά του στην Ισπανία με την Ρεάλ Μαδρίτης το 1999 να τον εντάσσει στις ακαδημίες της και εν συνεχεία να τον δίνει δανεικό σε Ρασίνγκ Σανταντέρ (για μιάμιση ουσιαστικά σεζόν) και Βαγιεκάνο (τη σεζόν 2002-03). Το καλοκαίρι του 2003 θα τον αποκτήσει η Μούρθια, από την οποία μένει ελεύθερος τρία χρόνια αργότερα έχοντας καταγράψει 72 συμμετοχές και 7 τέρματα στο …κοντέρ του.΄Επόμενος σταθμός για την επόμενη διετία η Νουμάνθια (66 συμμετοχές/11 γκολ), ακολούθησε το 2008 η Αλμερία και η Μαγιόρκα πέρυσι. Με τους «Νησιώτες» ο Αλβάρες έπαιξε 26 ματς (τα 21 βασικός) έχοντας 6 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε μία χρονιά σούπερ για την ομάδα του.
Read more!

Out και ο Ρομάνο για τον Εργοτέλη

Out και ο Ρομάνο για τον Εργοτέλη
Συνεχίστηκε η ατυχία στον Εργοτέλη εν όψει Ολυμπιακού με τον Καραγεωργίου να χάνει και τον Ρομάνο! Ο Αργεντινός μέσος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής αποτελώντας την πιο σημαντική απουσία εν όψει της αυριανής αναμέτρησης στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Και αναμφίβολα η απουσία του Ρομάνο είναι πολύ πιο σημαντική από αυτές των Τζούνιορ, Αλεξόπουλου που την φετινή περίοδο είναι μέσα - έξω λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών τους.

Στον αντίποδα, ο Γιαλούσης τέθηκε στην διάθεση του Νίκου Καραγεωργίου όπως το ίδιο ισχύει και με τον Μιχάλη Φραγκουλάκη.

Όλοι οι παίκτες που πήρε στην αποστολή ο Καραγεωργίου:

Δασκαλάκης, Αθανασίου, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Μπερτόσα, Χρυσοφάκης, Σαρρής, Ολίσε, Ορφανός, Βίσιο, Ρουμπάκης, Χαντί, Σιάκκας Βερπακόφσκις, Φραγκουλάκης, Καρέλης, Λεάλ, Μπέτο και Μπούντιμιρ.

Δεν αλλάζει πλάνα ο Καραγεωργίου
Πάντως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εργοτέλης, ο Νίκος Καραγεωργίου δεν προτίθεται να αλλάξει πλάνα και θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3.

Ο Δασκαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Γιαλούσης - αριστερά ο Ρουμπάκης με τους Χίμπλιγκερ - Σασιασβίλι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Την τριάδα στα χαφ θα αποτελούν οι Σαρρής, Ολίσε και Φραγκουλάκης ενώ τέλος στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Λεάλ(δεξιά), Βερπακόφσκις(αριστερά) με τον Μπουντιμίρ στην κορυφή.
Read more!

Serie A

“Derby della Madonnina”
Το μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου μεταξύ Ίντερ και Μίλαν είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει από τη 12η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «ροσονέρι» αντιμετωπίζουν την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ όντας μπροστά στη βαθμολογία για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια.
Serie A: “Derby della Madonnina”
Οι τρεις βαθμοί που χωρίζουν τις δύο ομάδες δεν έχουν σημασία σε τέτοια ματς, σε αντίθεση με τις απουσίες. Ιντσάγκι και Πάτο οι μεγάλες απώλειες για τους τυπικά φιλοξενούμενους, ο Βάλτερ Σάμουελ η πιο σημαντική απουσία για τους πρωταθλητές. Από νίκη με σκορ 3-1 επί της Παλέρμο προέρχεται η Μίλαν, από ισοπαλία (1-1) η Ίντερ.

Στη σκιά του μιλανέζικου διεξάγεται άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι στην Ιταλία. Η Γιουβέντους υποδέχεται τη Ρόμα, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τις δύο ομάδες, αφού ότι και να γίνει στο “della Madonnina” θα μπορέσουν να πλησιάσουν στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Σε ανοδική πορεία οι Ρωμαίοι, προέρχονται από νίκες με Λάτσιο και Φιορεντίνα, ενώ οι «μπιανκονέρι» από ισοπαλία στην έδρα της Μπρέσια.

Τα χαμένα πρωτεία θέλει να επανακτήσει η Λάτσιο, η οποία φιλοξενεί τη Νάπολι στη Ρώμη. Η ομάδα του Ρέχα θέλει τη νίκη κόντρα στους τρίτους «παρτενοπέι» και μη νίκη της Μίλαν για να περάσει και πάλι μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Εκτός όμως από τα ντέρμπι των υψηλών στρωμάτων υπάρχουν και εκείνα των χαμηλών. Η ουραγός Μπάρι αντιμετωπίζει την προτελευταία Πάρμα με στόχο τη μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Αναλυτικά η 12η αγωνιστική:

Σάββατο 13/11

Φιορεντίνα-Τσεζένα (19:00)
Γιουβέντους-Ρόμα (21:45)
Κυριακή 14/11

Λάτσιο-Νάπολι (13:30)
Μπάρι-Πάρμα (16:00)
Μπολόνια-Μπρέσια (16:00)
Κάλιαρι-Τζένοα (16:00)
Παλέρμο-Κατάνια (16:00)
Σαμπντόρια-Κιέβο (16:00)
Ουντινέζε-Λέτσε (16:00)
Ίντερ-Μίλαν (21:45)
Read more!

3 εκατομμυρία ευρώ θα πληρώσει ο μάνατζερ!!

Βαρύς ο πέλεκυς στον μάνατζερ
Πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει ο μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε σε έρευνα του ΣΔΟΕ να έχει αδήλωτα 26 εκατ. στους λογαριασμούς του!

Αναλυτικά το άρθρο των «Νέων»


Πρόστιµο–µαµούθ ύψους 3 εκατ. ευρώ βεβαιώθηκε από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης
στον µάνατζερ ποδοσφαίρου Α.Τ., που όπως είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» διατηρούσε στον τραπεζικό του λογαριασµό αδήλωτες καταθέσεις 26 εκατ. ευρώ.
Οπως προέκυψε από την άρσητου τραπεζικού απορρήτου, τα χρήµατα προέρχονταν είτε από εµβάσµατα αθλητικών παραγόντων είτε από κέρδη στο ποδοσφαιρικό στοίχηµα, ενώ είχε διαπιστωθεί ότι ποσά στον λογαριασµό κατέθεταν ακόµη και διαιτητές, στοιχείοπου δηµιουργεί υπόνοιες για στηµένα παιχνίδια.

Προ δέκα ηµερών το Σ∆ΟΕ Θεσσαλονίκης απέστειλε στη Ζ’ ∆ΟΥ πορισµατική έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι από τα µέχρι σήµερα στοιχεία της έρευνας ο µάνατζερ δεν είχε δηλώσει στην Εφορία χρηµατικό ποσό 2 εκατ. ευρώ, γεγονός που µε τις ειδικές προσαυξήσεις µεταφράζεται σε πρόστιµο 3 εκατ. ευρώ. Πηγές του Σ∆ΟΕ αναφέρουν ότι το ύψος των αδήλωτων καταθέσεών του αναµένεται να φθάσει τα 10 εκατ. ευρώ και τα επιβληθέντα πρόστιµα θα είναι πολλαπλάσια του σηµερινού. Η παραπάνω εξέλιξη θεωρείται από τις διωκτικές αρχές «κλειδί» για την περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Οπως εξηγούν στελέχη του Σ∆ΟΕ, αν ο ατζέντης δεν µπορέσει να πληρώσει τα αστρονοµικά πρόστιµα τότε η υπόθεση θα φθάσει στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ώστε να ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για «µη καταβολή χρεών στο ∆ηµόσιο». Ετσι, θα εξασφαλιστεί δικονοµικός χρόνος, για να διερευνηθούν σοβαρά αδικήµατα εις βάρος του (ξέπλυµα χρήµατος, στηµένοι αγώνες). Επίσης, σηµειώνουν ότι ο µάνατζερ δεν µπορεί να υπαχθεί στο µέτρο της περαίωσης, καθώς έχει δηλώσει αξία ακινήτων µεγαλύτερη από την προβλεπόµενη της φορολογικής ρύθµισης.


Read more!

«Είναι Ρονάλντο ο Μιραλάς»

«Είναι Ρονάλντο ο Μιραλάς»
Ο Ούγκο Πάρντο μίλησε σε βελγική ιστοσελίδα πλέκοντας το εγκώμιο του συμπαίκτη του Κέβιν Μιραλάς, ενώ αναφέρθηκε και στο «μνημείο» Αντώνης Νικοπολίδης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο σάιτ 7sur7.be:

Το να είσαι ο διάδοχος ενός «μνημείου» στην Ελλάδα, όπως είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης, δεν είναι μικρό πράγμα. Πώς έγινε η διαδοχή;

«Αρκετά φυσιολογικά τελικά. Ο Νικοπολίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι διανύει την τελευταία του σεζόν ως παίκτης. Ο κύριος Βαλβέρδε και οι συμπαίκτες μου, μου έδειξαν εμπιστοσύνη από την αρχή. Υπό τέτοιες συνθήκες έχω μόνο μία επιθυμία: να επιτύχω».

Ποια είναι η σχέση σου με τον Νικοπολίδη;

«Σταματάει την επαγγελματική του πορεία, αλλά είναι εξαιρετικός. Καθημερινά μαθαίνω πολλά στο πλευρό του. Οι συμβουλές του σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως η τοποθέτηση, η υπομονή ή οι έξοδοι, κοστίζουν το βάρος του σε χρυσάφι. Όπως και να το κάνουμε, είμαι προνομιούχος. Νωρίτερα στη σεζόν, η ομάδα αναζητούσε έναν καινούργιο τερματοφύλακα και διαρκώς ρωτούσε τον Νικοπολίδη τη γνώμη του. Αυτός έλεγε: "Υπάρχει ο Πάρντο στην ομάδα". Ο Ικέρ Κασίγιας είναι "μνημείο" στην Ισπανία, ο Νικοπολίδης είναι ένας ζωντανός θεός στην Ελλάδα. Ζυγίζω τα λόγια μου. Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού επίσης πιστεύει πολύ σε μένα».

Ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες με τους πιο ένθερμους οπαδούς στην Ευρώπη. Μίλησέ μας γι' αυτή τη θέρμη.

"Είναι πραγματικά ένα κοινό παθιασμένων, μακράν το καλύτερο στην Ελλάδα. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση της αντίπαλης ομάδας. Αν και είναι αλήθεια ότι οι οπαδοί είναι ένθερμοι και ότι δεν διστάζουν να ασκήσουν πίεση σε περίπτωση ήττας, γνωρίζουν κάποια πράγματα. Όταν χάσαμε το ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό, ήταν υποδειγματικοί, παρά την ήττα. Είδαν ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αλλά η αποβολή του Παπαδόπουλου άλλαξε τα δεδομένα".

Έχει αλλάξει η ζωή σου από τη στιγμή που πήρες φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό;

"Όχι πολύ. Μπορώ να πω ότι με αναγνωρίζουν λίγο περισσότερο στο δρόμο. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί μαζί μου. Όταν πάω για ψώνια, μου ζητούν αυτόγραφα, φωτογραφίες και πάντα με εμψυχώνουν".

Μία κουβέντα για τον Μιραλάς, που εντυπωσιάζει στον Ολυμπιακό αυτή τη σεζόν.

"Ο Κέβιν; Είναι ο Ρονάλντο. Κάνει απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Ντριμπλάρει δύο, τρεις, τέσσερις παίκτες και σκοράρει αμέσως μετά. Είναι ένας σούπερ παίκτης. Από τη στιγμή που μόνο ο Μοδέστο κι εγώ μιλάμε γαλλικά στην ομάδα, ήρθαμε πολύ γρήγορα κοντά. Επίσης, οι γυναίκες μας βλέπονται συχνά".


Σκέφτεσαι καθόλου την Εθνική Βελγίου;

"Θα ήταν τιμή για μένα, αλλά πρώτο μέλημά μου είναι ο Ολυμπιακός. Και δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να μπορώ να διεκδικήσω το ένα ή το άλλο. Αν ο Αλμούνια γίνει εν μια νυκτί ο τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας, δεν θα σοκάρει κανέναν. Εμένα όμως με γνωρίζουν ελάχιστα στο Βέλγιο. Για τον απλό λόγο ότι δεν έχω παίξει ποτέ στην 1η κατηγορία του Βελγίου. Πρέπει να αφήσω τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους, ακόμα και αν παραμένει ένας από τους μεσοπρόθεσμους στόχους μου".




Read more!

«Θέλει πολλή δουλειά η Λίβερπουλ»


Ο αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραντ με δηλώσεις του υποστήριξε πως μπορεί να βελτιώθηκαν τα αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εξαλέιφθηκε ο κίνδυνος να μη στραβώσουν και πάλι.

Στη Λίβερπουλ μπορεί όλοι να είναι ανακουφισμένοι που βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού και που βρέθηκαν αγοραστές για την ομάδα, αλλά ο Στίβεν Τζέραρντ δεν εφησυχάζει.

«Υπήρξε μια αλλαγή, αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμη την στροφή. Είμαστε στο δρόμο, αλλά δεν έχουμε φτάσει. Τα αποτελέσματα βελτιωθήκαν, παίζουμε καλύτερα οπότε έχουμε αυτοπεποίθηση, πολύ περισσότερη από ό,τι πριν από δυο εβδομάδες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους νέους ιδιοκτήτες και στο πώς αυτοί βοήθησαν την ομάδα.

«Πιστεύω ότι οι νέοι ιδιοκτήτες βοήθησαν, αλλά περισσότερο βοήθησε το ότι πέρασαν στους παίκτες οι ιδέες του προπονητή, περισσότερη δουλειά στην προπόνηση και το ότι όλοι πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση».

Read more!

Άρσεναλ για Μεξές

Άρσεναλ για Μεξές
Τον Φιλίπ Μεξές θέλει να εντάξει στο δυναμικό της Άρσεναλ ο Αρσέν Βεγκέρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και ο Γάλλος αμυντικός δεν εμφανίστηκε καθόλου αρνητικός στο ενδεχόμενο μετακίνησης στην Αγγλία.

Ο Μεξές βλέπει ότι στη Ρόμα αρκετές φορές βρίσκεται στον πάγκο, ελέω Ζουάν και Μπουρντίσο και έχει ήδη δηλώσει πως μάλλον δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του στη Ρόμα, ανοίγοντας την όρεξη της Άρσεναλ.

Ο Γάλλος στόπερ που έχει απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό κατά καιρούς φάνηκε ενθουσιασμένος από αυτή την προοπτική: «Το αγγλικό είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Έχει τη μεγαλύτερη δημοσιότητα και τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Με ενθουσιάζει. Σε κάνει να θέλεις να παίζεις εκεί».

Ο Μεξές εάν μείνει ελεύθερος αναμένεται να είναι ένα από τα καυτά ονόματα του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού.

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...