ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Εφές Πίλσεν 84-61

Ολοκληρωτικό καθεστώς

Ισοπεδωτικός!
Ολοκληρωτικό Καθεστώς!
Παναθηναϊκό Δίκαιο!
Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την Εφές Πίλσεν με 84-61 παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ και με όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ζέλικο Ομπραντοβιτς να παραδίδουν μαθήματα σε άμυνα και επίθεση. Ευχάριστη έκπληξη για ένα ακόμα παιχνίδι ο Νικ Καλάθης!

Ένα είναι το σίγουρο... ότι ο Παναθηναϊκός όποτε θέλει φέτος... δεν χάνει από ΚΑΝΕΝΑΝ αντίπαλο. Έχει τον τρόπο του... όπως λέει συχνά και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το παιχνίδι με την Εφές δείχνει το πως όταν οι πράσινοι είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι δεν έχουν πρόβλημα να ισοπεδώσουν τον αντίπαλο τους.

Και χθες το έκαναν από την αρχή σχεδόν του αγώνα. Με άμυνα για σεμινάριο που δεν άφηνε τους παίκτες της Εφές να πάρουν ανάσα και κάθε πράσινο που έμπαινε στο παρκέ να βγάζει απίστευτη ενέργεια, ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα μία από τις υποψήφιες φέτος για να φτάσουν μέχρι το Final Four. Και αυτό τα λέει όλα.

Αν πρέπει να σταθούμε σε κάποιον αυτός θα είναι σίγουρα ο Νικ Καλάθης που έχει βαλθεί να κλείσει πάρα πολλά στόματα με τις εμφανίσεις του. Άψογος στα οργανωτικά του καθήκοντα και σκοράροντας όποτε χρειάστηκε.Σε 22' είχε 11 πόντους και έξι ασίστ όντας ο κορυφαίος μαζί με τους Μπατίστ και Περπέρογλου, του τριφυλλιού

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Παναθηναϊκός βγήκε με πολύ καλή διάθεση στο παρκέ. Ο Τέπιτς ξεκίνησε βασικός και τα πήγε περίφημα, αλλά η Εφές στην ενέργεια και την δύναμη του τριφυλλιού, απαντούσε με τρίποντα του Ρακόσεβιτς για να πηγαίνουν οι ομάδες χέρι χέρι στα πρώτα λεπτά...Οι πράσινοι ήταν λίγο νευρικοί, έκαναν εύκολα το λάθος (είχαν 6 στο πρώτο δεκάλεπτο) και η Εφές με δυνατή άμυνα είχε χαμηλά το σκορ (10-12 στο 8').

Η είσοδος του Καλάθη έδωσε ώθηση στους πράσινους, που έπαιξαν σκυλίσια άμυνα με τους Περπέρογλου, Τσαρτσαρή, Σάτο και Μάριτς στην πεντάδα. Ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού μοίρασε ασίστ, σκόραρε και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 24-14 στο 11'. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ο Καλάθης συνέχιζε να είναι ο κινητήριος μοχλός των πρασίνων με επτά πόντους, 2 ριμπάουντ και τρεις ασίστ, ενώ στην άμυνα έβαλε χειροπέδες στον Ρακόσεβιτς.

Από κοντά στο σκοράρισμα και ο Περπέρογλου (10 πόντοι στην δεύτερη περίοδο), ενώ για την άμυνα, το 14-0 που έκανε ο Παναθηναϊκός από το 14' ως το 18' τα λέει όλα...Η Εφές είχε φτάσει ήδη τα δέκα λάθη και η διαφορά τους 20 σχεδόν πόντους (νταμπλ σκορ και 38-19 στο 18'). Ο Μπόστγιαν Νάχμπαρ αλλά όσο και αν ακούγεται παράξενο το ότι ο Καλάθης πήγε στον πάγκο, έπαιξαν σημαντικό ρόλο, στο να μειωθεί η διαφορά στο 39-27 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να έχει πάντα τον έλεγχο.

Τον ρόλο του σκόρερ για το Παναθηναϊκό πήρε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρομέιν Σάτο, που πέτυχε εννέα από τους 13 πόντους της ομάδας του για να διατηρήσει το προβάδισμα σε υψηλά επίπεδα (54-36 στο 26'), παρά το γεγονός ότι η Εφές είχε βελτιώσει λίγο την άμυνα της. Με πολύ τρέξιμο αμυντικά, συνεχόμενες αλληλοκαλύψεις, ο Παναθηναϊκός δεν άφηνε το εύκολο καλάθι και οι φιλοξενούμενοι πραγματικά έπρεπε να κάνουν την... υπέρβαση για να σκοράρουν ή να ελπίζουν σε κάποιο λάθος των πρασίνων!

Ο Μπατίστ βοήθησε και αυτός επιθετικά και η διαφορά εκτινάχθηκε στο 61-38 στο 28'. Και παρά τους 23 πόντους διαφορά η Εφές πάλι έκανε επιθέσεις με δύσκολα σουτ στο τέλος του χρόνου, έχοντας ως το 30', 15/41 σουτ και 14 λάθη.

Ο Καλάθης έδωσε και πάλι ώθηση στην ομάδα του, η διαφορά έφτασε το +25 (67-42 στο 33') και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπόρεσε να ξεκουράσει και τους βασικούς του, αν και δύσκολα καταλάβαινε κανείς το ποιος ήταν βασικός και ποιος αναπληρωματικός στον αγώνα... Η διαφορά μειώθηκε με καλάθια του Βιζνιέφσκι αλλά ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε ως το τέλος του αγώνα κάνοντας το 2/2 στην έδρα του, απέναντι στους δύο βασικούς του αντιπάλους για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου και μάλιστα παίρνοντας και την διαφορά...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Παναθηναϊκός: Τέπιτς 2, Μάριτς 3, Περπέρογλου 12(2), Μπατίστ 17, Φώτσης 4, Σάτο 11, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 7(1), Βουγιούκας 3, Καλάθης 11(1), Καραμαλέγκος, Καϊμακόγλου 6.
Εφές: Βιζνιέφσκι 12(2), Ακιόλ, Ρακόσεβιτς 11(2), Ρόμπερτς, Τουντσερί, Θόρντον 2, Γκόνλουμ 10, Αρσλάν 10(1), Βούισιτς, Νάχμπαρ 13(1), Γκιουλέρ 3

Καλάθης: "Ελπίζω να ήταν μόνο η αρχή"


Μετά τον αγώνα με την τούρκικη ομάδα, σχολίασε: "Κλειδί για τη νίκη ήταν η άμυνά μας. Μας έδωσε το δικαίωμα να τρέξουμε και να βάλουμε γρήγορα καλάθια και να αποκτήσουμε πιο επιθετικό ρυθμό".
Όσο για τη δική του απόδοση: "Το σημαντικό είναι να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Όσο για μένα, ελπίζω αυτό να ήταν μόνο η αρχή".

Ομπράντοβιτς: "Εξαιρετικός Καλάθης, εξαιρετικοί όλοι..."


Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αλλά και από την εμφάνιση των παικτών του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι "Χθες σας είπα ότι παρά τα προβλήματα που έχουμε, οι παίκτες δουλεύουν πολύ καλά και σκληρά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παίξουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Με εξαίρεση στην αρχή του παιχνίδιου και ένα διάστημα στο τέλος της β΄περιόδου, πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Εξαιτίας της, μπορέσαμε να τρέξουμε και να πετύχουμε κάποια εύκολα καλάθια. Αυτό πρέπει να προσπαθούμε να το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Επιθετικά, κάθε φορά που δοκίμαζε η Εφές άλλες άμυνες, βρίσκαμε λύσεις.

Επιθετικά επίσης ήμασταν πολύ καλοί αν και χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια. Για άλλη μία φορά θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Ελπίζω να συνεχίσουν να το κάνουν", είπε, ενώ ρωτήθηκε και για τον Καλάθη, τονίζοντας ότι:
"Ο Καλάθης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά. Ήταν πολύ ήρεμος και δεν έκανε λάθη ούτε στον αιφνιδιασμό που συνήθως κάνει λάθη. Είχε καλή συγκέντρωση και πήρε σωστές αποφάσεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...