ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ίβιτς: «Πετύχαμε κάτι καλό»

Ίβιτς: «Πετύχαμε κάτι καλό»
Υπέρβαση, που με λίγη τύχη θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη, έκανε ο ΠΑΟΚ φέτος στην Ευρώπη, όπως δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Αξίζαμε την πρόκριση, αλλά δεν είχαμε τύχη. Πετύχαμε κάτι καλό για το σύλλογο, αν και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε», δήλωσε. «Θέλουμε πολύ το Κύπελλο, πιστεύω περισσότερο από την ΑΕΚ», πρόσθεσε ο Σέρβος μέσος. 

Αναλυτικά, ο Βλάνταν Ίβιτς μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για: 

-τις δύο αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ήταν δύο πολύ δύσκολα και δυνατά παιχνίδια. Παίξαμε με μία ομάδα που έχει πολύ καλούς παίκτες, αρκετούς ξένους και πολύ ακριβές μεταγραφές, ενώ πέρυσι ήταν δεύτερη στη Ρωσία και την επόμενη σεζόν θα παίζει στο Champions League. Και τα δύο παιχνίδια ήταν δύσκολα, αλλά ιδιαίτερα στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά, αποδείξαμε ότι αξίζαμε που φτάσαμε στους ‘32’ και λίγο έλειψε να παίρναμε την πρόκριση». 

-το αν η πρόκριση χάθηκε στην Τούμπα: «Η ήττα μας στην Τούμπα σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο, αλλά στον επαναληπτικό μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει 3-4 φορές. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα μπαίνουν κι όλα βγαίνουν. Δεν είχαμε τύχη. Η μπάλα στο πέναλτι του Βάγκνερ Λοβ θα μπορούσε να χτυπήσει στο δοκάρι και να φύγει άουτ, αλλά στρώθηκε σε παίκτη της ΤΣΣΚΑ. Αυτή ήταν η πρώτη μας σκέψη, αλλά προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος να βάλουμε ένα γκολ για να πάρουμε εμείς την πρόκριση. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε». 

-τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες: «Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Την ώρα του αγώνα η θερμοκρασία ήταν -18! Ευτυχώς είχαμε πάει στη Μόσχα δύο ημέρες πριν και προσαρμοστήκαμε καλύτερα. Στη διάρκεια του αγώνα δεν καταλάβαινες το κρύο παρά μόνο στο πρόσωπο. Κάποιες φορές θέλαμε να μιλήσουμε και δεν μπορούσαμε από το κρύο να ανοίξουμε το στόμα μας». 

-τον απολογισμό της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ: «Πιστεύω πως κάναμε μία πολύ καλή πορεία. Πετύχαμε κάτι πολύ καλό για όλους μας, για το σύλλογο, την πόλη. Ξεκινήσαμε από τα προκριματικά του Champions League και διεκδικήσαμε την πρόκριση απέναντι στον Άγιαξ, αποκλείσαμε τη Φενέρμπαχτσε και φτάσαμε στους ‘32’, κάτι που ήταν περισσότερο από ό,τι περιμέναμε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την υπέρβαση σε σχέση με ό,τι είχαμε υπολογίσει πριν την αρχή της σεζόν. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει και στους ‘16’, θα ήταν πιο δίκαιο. Όμως αποκλειστήκαμε και τώρα θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο για να τα καταφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερα». 

-τις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου: «Στόχος είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Είμαστε στα ημιτελικά και αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα, την ΑΕΚ, που επίσης το θέλει πολύ. Όμως πιστεύω πως εμείς το θέλουμε λίγο περισσότερο. Θα δώσουμε τα πάντα για να προκριθούμε στον τελικό». 

-τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε φέτος: «Ο τραυματισμός που είχα δεν ήταν απλός. Είχα πρόβλημα στον έξω και τον έσω μηνίσκο και δεν έχει συμπληρωθεί ένας μήνας που έχω επιστρέψει στα γήπεδα. Ρίσκαρα για να επιστρέψω νωρίτερα λόγω των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ, ακόμη το ένα μου πόδι δεν είναι 100% και χρειάζεται ασκήσεις ενδυνάμωσης. Όμως οι τραυματισμοί είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Είμαστε επαγγελματίες και ο καθένας από μας κάνει αυτή τη δουλειά πρώτα από την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και μετά για τα λεφτά»

Πηγή sport-fm Read more!

«Δεν χτύπησε ο Ριέρα τον Καφέ!»

Καμία αντιαθλητική ενέργεια δεν έκανε απέναντι στον Παντελή Καφέ ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, Σίτο Ριέρα, σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή των «κυανέρυθρων».
 «Δεν χτύπησε ο Ριέρα τον Καφέ!»

Το μεσημέρι της Πέμπτης εκδικάστηκε η υπόθεση που αφορά το εκτός φάσης χτύπημα του Σίτο Ριέρα στον Παντελή Καφέ, στο ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.
Η υπερασπιστική γραμμή των Νεοσμυρνιωτών ανέφερε πως ο Ισπανός άσος δεν προέβη σε καμία αντιαθλητική ενέργεια εναντίον του μέσου της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η πλευρά του Πανιωνίου ανέφερε: «Ο επόπτης δεν είδε τον Ριέρα; Διέλαθε της προσοχής του επόπτη και του 4ου διαιτητή; Σαφώς την είδε ο τέταρτος και δεν την έκρινε αντιαθλητική. Δεν μπορεί να ληφθεί η δυνατότητα μέσω του βίντεο να εγκληθεί ο κατηγορούμενος. Ο βοηθός που είναι στην πλευρά που γίνεται η φάση και ο 4ος μπορούσαν να ειδοποιήσουν τον διαιτητή. Ο ισχυρισμός της υπεράσπισης είναι ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση του βίντεο ως αποδεικτικού μέσου εφόσον δεν υπάρχει καμία αναφορά στο φύλλο αγώνος. Ο επόπτης βλέπει τη φάση και κρίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα».

Επίσης, αναφορικά με την κατηγορία της βιαιοπραγίας ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου επεσήμανε: «Δεν δεχόμαστε την πράξη της βιαιοπραγίας. Η συμπεριφορά του παίκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι γρονθοκόπημα ή απόπειρα γρονθοκοπήματος. Τρέχει πίσω από τον παίκτη για να διαμαρτυρηθεί για τις προηγούμενες συμπεριφορές του. Αυτό που έχει πρόθεση να κάνει και αυτό που επιχειρεί, άλλο να φαίνεται διαφορετικά, είναι να τον σπρώξει δυνατά. Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος φαίνεται ότι το χέρι του ακουμπάει το κεφάλι του παίκτη της ΑΕΚ. Πρόθεσή του είναι να τον ταρακουνήσει. Προσπαθεί να τον προλάβει και να τον ταρακουνήσει. Δεν υπάρχει μπουνιά».

Όσο για τον παίκτη, κατά την απολογία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι δεν θα τιμωρηθώ με περισσότερες από μια-δυο αγωνιστικές».
Πηγή Gazzeta Read more!

Fenerbahce - Olympiacos (20:15) Live streaming


Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για τη σημερινή αναμέτρηση (20:15) Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ - Ολυμπιακός για το ΤΟΡ-16 της ευρωλίγκας, θα υπάρχει LIVE STREAMING από τα παρακάτω links που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο,για όλους τους χρήστες,εσωτερικού και εξωτερικού.

http://www.fromsportcom.com/v-0/18/162/v-196329.html

http://livetv.ru/en/eventinfo/67019_fenerbahce_olympiacos/

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=104794&part=sports


http://livestreaminggreeksports.blogspot.com/

http://super-leaguenews.blogspot.com/p/channel-2_18.html



Το Protathlitesgr.blogspot.com δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετaι.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Read more!

Άγριο ξύλο για ένα εισιτήριο… κρίκετ! *ΒΙΝΤΕΟ*

Σε εμάς το –κατά τα άλλα- αξιοσέβαστο σπορ του κρίκετ δεν λέει πολλά, όμως σε άλλα σημεία του πλανήτη, ιδίως σε χώρες που κάποτε αποτελούσαν υπό βρετανική κατοχή, είναι ιδιαίτερα λαοφιλές. 
Άγριο ξύλο για ένα εισιτήριο… κρίκετ! (video)


Στην Ινδία, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εκτυλίχθηκαν σκηνές ιδιαίτερα άσχημες. Αφού περίμεναν ατέλειωτες ώρες στην ουρά για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τον αγώνα με την Αγγλία οι φίλαθλοι, δέχτηκαν απίστευτη επίθεση από αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να τους χτυπούν λες και επρόκειτο για ζώα και όχι ανθρώπους. 


Πηγή sport-fm Read more!

Α1: Οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής

Οι κύριοι Κορομηλάς, Ψαριανός και Θεωνάς ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ να διευθύνουν την αναμέτρηση του Σαββάτου ανάμεσα σε Μαρούσι και Παναθηναϊκό για την 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Μάνος, Μητσόπουλος και Νικολούλης θα σφυρίξουν το Ολυμπιακός-Πανελλήνιος την Κυριακή στο ΣΕΦ. 
Α1: Οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής


Αναλυτικά οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 19ης αγωνιστικής: 

Σάββατο 26/02 

16:00 Άρης-Κολοσσός Ρ. Γκόντας-Αφεντουλίδης-Κατραχούρας (Γκάτζος) 
17:00 Πανιώνιος-Ηλυσιακός Τανατζής-Παπαπέτρου-Πουρσανίδης Κ. (Ντίνος) 
17:00 Μαρούσι-Παναθηναϊκός Κορομηλάς-Ψαριανός-Θεωνάς (Κορασίδης) 
19:00 Ηρακλής-Καβάλα Σπυρίδωνος-Παναγιώτου-Βαρδάλος (Μούστος) 
19:00 ΑΕΚ-Περιστέρι Αναστόπουλος-Σώμος-Ξενικάκης (Άκελ) 

Κυριακή 27/02 

12:30 Ολυμπιακός-Πανελλήνιος Μάνος-Μητσόπουλος-Νικολούλης (Παλάτος) 
17:00 Ίκαρος Καλλιθέας-ΠΑΟΚ Σχινάς-Φούφης-Ανδρικόπουλος (Μαύρος)

Πηγή sport-fm Read more!

Δύσκολα στον πρώτο ημιτελικό

Μειώνονται οι πιθανότητες να προλάβουν ο Σανέλ Γιάχιτς και ο Σάββας Γκέντσογλου τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ απέναντι στον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Βόσνιος μεσοαμυντικός ακολουθεί πρόγραμμα φυσιοθεραπείας (μαζί με τον Λευτέρη Ιντζόγλου που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση), ενώ ο νεαρός Έλληνας μέσος συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα και όλα δείχνουν πως δεν βγουν νικητές στη μάχη με το χρόνο εν όψει του αγώνα του ΟΑΚΑ. 
Δύσκολα στον πρώτο ημιτελικό


Για να προλάβουν το ματς της Κυριακής με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο ούτε λόγος φυσικά… Από αυτό το παιχνίδι θα λείψουν και οι τιμωρημένοι Νάτσο Σκόκο και Γρηγόρης Μάκος, ενώ πιθανό είναι να προφυλαχθούν/ξεκουραστούν ο Τραϊανός Δέλλας και ο Νίκος Λυμπερόπουλος. 

Από την προπόνηση της Πέμπτης απουσίαζαν ο Νίκος Καράμπελας και ο Ανέστης Αργυρίου, οι οποίοι σήμερα ορκίστηκαν στο στρατό σε Τρίπολη και Μεγάλο Πεύκο αντίστοιχα. Οι δύο ακραίοι μπακ θα είναι κανονικά παρόντες στην προπόνηση της Παρασκευής. 

Εξάλλου, την τρίτη του προπόνηση με την «Ένωση» έκανε ο Ντένις Καλίνκοφ. Ο Μολδαβός με βουλγαρικός διαβατήριο μεσοεπιθετικός δεν έχει παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο και θα αποχωρήσει από την ομάδα. 

* Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρέλαβε 1.500 εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Αυτά αντιστοιχούν στη θύρα «6» και τιμώνται 10 ευρώ έκαστο. Λεπτομέρειες για τους τρόπους διάθεσής τους υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πηγή sport-fm Read more!

Άρης… ο ζημιάρης!

Άρης… ο ζημιάρης!
Με σεβασμό αλλά όχι φόβο, ο Άρης πάει να τρελάνει ξανά την Ευρώπη, να κοντράρει ξανά στα ίσα την Μαν. Σίτι των πολλών εκατομμυρίων και να επιστρέψει από την Αγγλία με το εισιτήριο για τους «16» του Europa League. «Δεν ήρθαμε για τουρισμό», τόνισε ο Μιχαλήτσος. «Αλλά για την πρόκριση», πρόσθεσε ο Φατί.Μαντσίνι: «Θέλει προσοχή» 

Θα πέσει… το Μάντσεστερ! 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ πέντε χιλιάδες φίλοι του Άρη θα βρίσκονται απόψε το βράδυ στις εξέδρες του “City of Manchester Stadium”, με την ελπίδα να δουν τους «κίτρινους» να θριαμβεύουν (όπως στη Μαδρίτη απέναντι στην Ατλέτικο) και να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League. Τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησαν στο 0-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης» σκέφτεται ο Γιάννης Μιχαλήτσος για το αρχικό σχήμα. 

Με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Μίσελ και Βανγκέλι ακραίους μπακ, τους Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας, έχοντας μπροστά τους (σε ρόλο «σκούπας») τον Πρίττα. Το κέντρο θα είναι ενισχυμένο με την παρουσία των Φατί και Τόχα, στα άκρα θα βρεθούν οι Σακάτα και Νέτο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μπομπαντίγια. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι τραυματίες Καστίγιο, Τσεσνάουσκις και Κουλουχέρης, επιστρέφει ο Κόκε. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής είναι ο Βελλίδης. 

Μιχαλήτσος: «Δεν ήρθαμε για τουρισμό» 

«Δεν ήρθαμε για τουρισμό στην Αγγλία. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι κρατήσαμε την Σίτι μακριά από το γκολ στο πρώτο ματς. Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για πρόκριση. Έχουμε έρθει αποφασισμένοι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση», δήλωσε ο προπονητής του Άρη στην συνέντευξη Τύπου. 

Φατί: «Ήρθαμε για την πρόκριση» 

Απόλυτα προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Ρικάρντο Φατί. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουμε το μέγεθος της Μάντσεστερ Σίτι και τις δυσκολίες που έχει η αναμέτρηση», εξήγησε ο Γάλλος, τονίζοντας ωστόσο πως «έχουμε έρθει εδώ για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Πηγή sport-fm Read more!

Πεντάρα για «Τόρο»!

Πεντάρα για «Τόρο»!

Με 5 αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης για την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Έφεση θα κάνει ο Ολυμπιακός για να μειωθεί η ποινή!


Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης τιμωρήθηκε εν τέλει με τη βαριά ποινή των 5 αγωνιστικών για την αποβολή του και την ενέργειά του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. H τιμωρία του έχει να κάνει με το χτύπημα προς τον Σεμπαστιάν Λέτο, το οποίο συνιστά βιαιοπραγία. Το γεγονός ότι είναι αρχηγός των Πειραιωτών του προσέθεσε άλλες δύο αγωνιστικές.

Αυτό σημαίνει πως ο Τοροσίδης θα χάσει τα παιχνίδια με Πανιώνιο, Εργοτέλη, ΠΑΟΚΑΕΚ και Καβάλα. Από τη μεριά του ο πειραϊκός σύλλογος πρόκειται να κάνει έφεση, έχοντας φυσικά ως στόχο την άμεση μείωση της συγκεκριμένης ποινής. Ο Ολυμπιακός πάντως δεν θα μπορεί να κάνει χρήση βίντεο της συγκεκριμένης φάσης, αλλά θα πρέπει να χαράξει διαφορετική υπερασπιστική γραμμή.



Πηγή Gazzeta

Read more!

Πρόταση-μαμούθ για Γιουνάιτεντ!

Αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, που ετοιμάζει πρόταση κοντά στα 1,8 δισ. ευρώ!
Πρόταση-μαμούθ για Γιουνάιτεντ!

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι σεΐχηδες του κρατιδίου θέλουν να εκμεταλλευτούν το κλίμα που υπάρχει εις βάρος του Γκλέιζερ και για αυτό το λόγο ετοιμάζονται για πρόταση αγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πριν από λίγο καιρό, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ είχε έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη της ομάδας προσφέροντας κάτι παραπάνω από 1 δισ. ευρώ για την αγορά του συλλόγου. Ωστόσο, ο Γκλέιζερ αρνήθηκε την πρόταση, όχι επειδή δεν θέλει να πουλήσει την ομάδα, αλλά επειδή επιθυμεί μεγαλύτερο ποσό. Οι σεΐχηδες εμφανίζονται αποφασισμένοι να επιστρέψουν, καθώς σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα ενδέχεται να κάνουν πρόταση ύψους 1,5 δισ. λιρών, δηλαδή 1,76 δισ. ευρώ!
Πηγή Gazzeta Read more!

«Στο Μόναχο για τη νίκη»

«Στο Μόναχο για τη νίκη»
Ο Χαβιέ Ζανέτι ήταν απογοητευμένος από την ήττα της Ίντερ στο «Σαν Σίρο» από την Μπάγερν, αλλά τόνισε πως οι «νερατζούρι» θα πάνε στο Μόναχο για να πάρουν τη νίκη.Ο αρχηγός της ιταλικής ομάδας υπολογίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, μια και είναι οι κάτοχοι του τροπαίου, και κοιτάει με αισιοδοξία το μέλλον: «Είμαστε απογοητευμένοι. Είναι κρίμα γιατί υπολογίζουμε πολύ το Τσάμπιονς Λιγκ. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και νομίζω πως η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Τώρα θα πάμε στο Μόναχο για να πάρουμε την νίκη. Πρέπει να σκοράρουμε και ήδη κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι με αισιοδοξία».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Τρομοκράτης» για τρία χρόνια!

 «Τρομοκράτης» για τρία χρόνια!
Τριετές συμβόλαιο συνεργασίας θα υπογράψει με τον Ολυμπιακό ο Ραφίκ Τζιμπούρ, σύμφωνα με ΜΜΕ της Αλγερίας, αφού -όπως τονίζεται- ο «τρομοκράτης» έχει αφήσει ευχαριστημένους τους ανθρώπους των Πειραιωτών.Όχι διετές όπως είχει αποφασιστεί, αλλά τριετές συμβόλαιο θα υπογράψει ο Ραφίκ Τζιμπούρ με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του!
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα της Αλγερίας «Watan» αναφέρθηκε στις καλές εμφανίσεις του «τρομοκράτη» με την φανέλα του Ολυμπιακού και στάθηκε στο συμβόλαιό του.

«Ο Τζιμπούρ υπέγραψε συμβόλαιο για έξι μήνες με οψιόν ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια. Όμως πολύ σύντομα θα υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του συμπατριώτη μας και ο "τρομοκράτης" όπως τον αποκαλούν στην Ελλάδα, θα συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά με στόχο τα πολλά γκολ και την κατάκτηση τροπαίων», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αλγερινοί!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Διάψευση για Μπλάκμπερν και Σισέ!

Διάψευση για Μπλάκμπερν
Αγγλικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Μπλάκμπερν ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ προσφέροντας οκτώ εκατομμύρια ευρώ, αλλά ο εκπρόσωπος του Γάλλου φορ του Παναθηναϊκού δήλωσε άγνοια.Όπως αναφέρει η Lancashire Telegraph, είχε επικοινωνία με τον μάνατζερ του πράσινου επιθετικού και διέψευσε τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Μπλάκμπερν για τον πελάτη του. Η ρήτρα του Τζιμπρίλ Σισέ είναι στα 14 εκατομμύρια ευρώ και ο Γάλλος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2013.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Aγκωνιά και εξετάσεις για Φουστέρ...

Aγκωνιά και εξετάσεις για Φουστέρ...
Μια αγκωνιά στο μάτι αποκόμισε από την προπόνηση του Ολυμπιακού ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος θα υποβληθεί σε οφθαλμολογικές εξετάσεις και η κατάστασή του ενόψει Πανιωνίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες.Με ένα απρόοπτο ολοκληρώθηκε η προπόνηση του Ολυμπιακού, καθώς ο 29χρονος μέσος του Ολυμπιακού, Νταβίντ Φουστέρ δέχτηκε στη διεκδίκηση μιας μπαλιάς, ένα ακούσιο χτύπημα στο μάτι από συμπαίκτη του και αποχώρησε από την προπόνηση.
Ο Ισπανός θα υποβληθεί σε οφθαλμολογικές εξετάσεις και η κατάστασή του ενόψει Πανιωνίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες.

Κατά τα άλλα, η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ενόψει Πανιωνίου κύλησε ομαλά για τους παίκτες του Βαλβέρδε, με τον Βάσκο τεχνικό να προσπαθεί να προετοιμάσει όσο γίνεται καλύτερα την ομάδα του ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πρόκριση μέσω της... Πόλης

Πρόκριση μέσω της... Πόλης
Ο... λαβωμένος Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Τουρκία από τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Top-16 της Eυρωλίγκας (8.15 μ.μ, ΝΕΤ), με τους «ερυθρόλευκους» να ευελπιστούν ότι θα συνδυάσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με την... κορυφή του Η' Ομίλου.Οι κυπελλούχοι Ελλάδος καλούνται να περάσουν νικηφόρα από τη Sinan Erdem Arena, ώστε να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, ενώ αν υπερκαλύψουν την διαφορά της ήττας τους στο ΣΕΦ (70-84) θα πάρουν και την πρωτιά στον όμιλο.

Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν στον «τελικό» με την τουρκική ομάδα με πολλές απουσίες, καθώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών, Βασιλόπουλου, Κέσελ και Χαλπερίν, αλλά και του Γιάννη Μπουρούση, που για τον επόμενο μήνα αποφασίστηκε να απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του.

Στον αντίποδα, η πρωταθλήτρια Τουρκίας καλείται να εκμεταλλευτεί την δυνατή της έδρα, ώστε με την επιθυμητή νίκη επί του Ολυμπιακού να οδηγηθεί στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων:

1995-96 Ολυμπιακός - Ούλκερ 92-76, 72-60

1998-99 Ολυμπιακός – Ούλκερ 58-72, 89-79

1999-2000 Ολυμπιακός - Ούλκερ 62-73, 86-64

2002-03 Ολυμπιακός - Ούλκερ 71-77, 82-65

2010-11 Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 70-84

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης και της 6ης αγωνιστικής του Τοp 16

E' ΟΜΙΛΟΣ

Παναθηναϊκός – Λιέτουβος 67-68
Κάχα Λαμποράλ – Μάλαγα (9.30μ.μ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναθηναϊκός 375-334 8
2. Λιέτουβος 377-396 8
3. Κάχα Λαμποράλ 313-306 6
4. Μάλαγα 290-319 5

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λιέτουβος – Κάχα Λαμποράλ (3/3)
Μάλαγα – Παναθηναϊκός (3/3)

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Ολίμπια Λουμπλ. – Ρόμα 76-87
Μακάμπι – Μπαρτσελόνα (9.00μ.μ –Νovasports7)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 303-259 8
2. Μακάμπι 357-268 7
3. Ρόμα 329-393 6
4. Ολίμπια Λουμπλ. 336-405 6

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μπαρτσελόνα – Ολίμπια Λουμπλ. (3/3)
Ρόμα – Μακάμπι (3/3)

Ζ' ΟΜΙΛΟΣ

Σιένα – Έφες Πίλσεν (9.45μ.μ –Νovasports3)
Παρτιζάν – Ρεάλ (9.45μ.μ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ 322-272 8
2. Έφες Πίλσεν 285-300 6
3. Σιένα 269-270 6
4. Παρτιζάν 266-300 4

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Έφες Πίλσεν – Παρτιζάν (3/3)
Ρεάλ – Σιένα (3/3)

Η' ΟΜΙΛΟΣ

Ζαλγκίρις – Βαλένθια (7.45μ.μ –Νovasports3)
Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός (8.15μ.μ -NET)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Φενέρμπαχτσε 323-300 7
2. Ολυμπιακός 303-289 7
3. Βαλένθια 287-296 5
4. Ζαλγκίρις 280-308 5

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Βαλένθια – Φενέρμπαχτσε (3/3)
Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις (3/3)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Δείπνο στήριξης σε Μανόλο

Δείπνο στήριξης σε Μανόλο
Εμπιστοσύνη στον Μανόλο Χιμένεθ δείχνουν οι ιθύνοντες της ΑΕΚ. Ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Πέτρος Παππάς δείπνησαν μαζί με τον Ισπανό τεχνικό και του εξέφρασαν τη στήριξή τους.Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές φήμες για το μέλλον του Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τού ξεκαθάρισαν ότι τον στηρίζουν απόλυτα στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια νέα ομάδα το καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα με αυτό το δείπνο η διοίκηση της «Ένωσης» έβαλε ουσιαστικά τέλος και στις φήμες που ήθελαν τον Σάκη Τσιώλη να αντικαθιστά τον πρώην προπονητή της Σεβίλλης στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Παρόλα αυτά ο Χιμένεθ, προβληματίζεται με το κατά πόσο εφικτό είναι η διοίκηση να υλοποιήσει τα σχέδια του, τα οποία είχαν συζητήσει.

Στο τραπέζι συζητήθηκαν όλα τα θέματα γύρω από την ομάδα με τους διοικούντες να τονίζουν στον Ισπανό προπονητή, πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα να επιτευχθούν οι δύο στόχοι που έχουν απομείνει, η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.


Διπλή προπόνηση

Μπορεί όλη η Ελλάδα την Τετάρτη να είχε παραλύσει, λόγω της απεργίας, όμως στην ΑΕΚ τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Μανόλο Χιμένεθ προπόνησε τους παίκτες του και το πρωί αλλά και το απόγευμα, μετά το ρεπό που τους είχε δώσει την Τρίτη. Έτσι, εκτός της πρωινής προπόνησης, στην οποία συμμετείχαν όλοι, εκτός των τραυματιών Γιάχιτς και Γκέντσογλου, εννέα παίκτες βρέθηκαν και το απόγευμα στα Σπάτα.

Πρόκειται για τους νεοαποκτηθέντες Ντρπιτς, Μπαχά και Ματέος, τους Λεονάρντο, Έντερ, Μπερνς και τους πιτσιρικάδες Αμπντουραχμάνι, Τσαμουρλίδη και Νικόλτση. Ο Χιμένεθ έχοντας να αντιμετωπίσει τις απουσίες των τιμωρημένων Σκόκο και Μάκο και θέλοντας να ξεκουράσει τους Λυμπερόπουλο και Δέλλα θα φρεσκάρει την ενδεκάδα στο ματς με τον Εργοτέλη, καθώς ακολουθεί ο ημιτελικός του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έκαψαν αστυνομικό! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Έκαψαν αστυνομικό!
Η σκηνή αυτή κάνει τον γύρο του κόσμου. Είναι η στιγμή που κάποιοι διαδηλωτές επιτίθενται σε άντρες της ομάδας Δέλτα και τους ρίχνουν στο οδόστρωμα με τις μηχανές τους.Την ώρα που ο αστυνομικός προσπαθεί να σηκωθεί, δέχεται μία βόμβα μολότοφ και το πρόσωπό του παίρνει φωτιά! Η εικόνα είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε το σοκαριστικό βίντεο στο www.newsday.gr

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έτσι θα αθωωθεί ο Ολυμπιακός!

Έτσι θα αθωωθεί ο Ολυμπιακός!
Τα βίντεο που έχουν τραβήξει δικές του κάμερες θα δείξει ο Ολυμπιακός στα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής κατά την απολογία του. Οι συγκεκριμένες κάμερες είχαν τοποθετηθεί από τον Ολυμπιακό για να παρακολουθούν ειδικά η μία τον Τζόρβα και η άλλη τον Σισέ!«Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, το υλικό του βίντεο που αφορά τον Τζόρβα δεν είναι μόνο αθωωτικό για τον Ολυμπιακό, αλλά και εξαιρετικά επιβαρυντικό για τον διεθνή τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού!

Οι λεπτομέρειες που εμφανίζονται στο βίντεο, είναι οι εξής: Πίσω από το τέρμα του Τζόρβα, βρισκόταν ένας εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συγκεκριμένα ο κ. Μανουσάκης, που είναι και ο υπεύθυνος διανομής εισιτηρίων. Η εντολή στον κ. Μανουσάκη, ήταν να προστατέψει, αν παρίστατο ανάγκη, τον Τζόρβα σε ο,τιδήποτε εκδηλωνόταν εναντίον του.

Μόλις ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του αγώνα και δεδομένου ότι απειλείτο η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ο Μανουσάκης λέει στον Τζόρβα: «Πάμε γρήγορα να φύγουμε». Όχι, απαντάει ο Τζόρβας και προχωράει με σιγανό βήμα προς τη σέντρα.

Λίγο αργότερα, και ενώ οι οπαδοί έχουν ήδη μπει στον αγωνιστικό χώρο, ο Μανουσάκης ξαναλέει στον Τζόρβα ότι πρέπει να κινηθεί λίγο πιο γρήγορα προς τη φυσούνα για να μην προλάβουν οι οπαδοί και έρθουν σε επαφή μαζί του. Και πάλι όμως η απάντηση ήταν αρνητική. Ο Τζόρβας συνέχισε να περπατάει νωχελικά και ενώ οι οπαδοί πέρναγαν από δίπλα του χωρίς ΚΑΝΕΙΣ τους να τον ακουμπήσει.

Όταν ο Τζόρβας φτάνει μπροστά στη φυσούνα, και χωρίς να έχει προκληθεί από κανέναν, τραβάει δύο μπουκέτα σε όποιον είχε την ατυχία να βρίσκεται μπροστά του και μπαίνει στη φυσούνα.Όλα τα παραπάνω, φαίνονται καθαρά (πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας) στο ένα από τα δύο βίντεο τα οποία θα προβληθούν σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή», αναφέρει μεταξύ άλλων το katimagiko.gr!

Διαβάστε το σκεπτικό των ανθρώπων του Ολυμπιακού τόσο για τον Αλέξη Τζόρβα, όσο και για τον Τζιμπρίλ Σισέ μόνο στο katimagiko.gr!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Με μαθητές τα ντέρμπι βόλεϊ!

Με μαθητές τα ντέρμπι βόλεϊ!
Οπως πρώτο έγραψε το gazzetta.gr, επικείμενες κόντρες σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα παρακολουθήσουν μόνο παιδιά, ενώ δεν έλειψαν και οι διαφωνίες.

Περισσότερο από δύο ώρες συζητούσαν οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής τόσο του ημιτελικού της Τετάρτης (2/3) για το Κύπελλο Αντρών στο βόλεϊ, όσο και για τις αναμετρήσεις των «αιωνίων» στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Η συνάντηση μάλιστα έγινε παρουσία του εκπροσώπου της ΓΓΑ, Βασίλη Ντάκουρη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η πολιτεία δέχεται να γίνει το ματς, μόνο αν οι θεατές είναι μαθητές και αθλητές.

Τελικά, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις οι δύο «αιώνιοι» συμφώνησαν σε αυτή την προοπτική ενώ δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα αναβολής ή αλλαγής έδρας, και αυτοί που θα βρεθούν στις κερκίδες των κλειστών του Ρέντη και του Μετς θα είναι: ανήλικοι αθλητές του γηπεδούχου σωματείου απ' όλα τα αθλήματα, συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους, παιδιά από Ακαδημίες (συμπεριλαμβανομένων και άλλων σωματείων που θα επιλέξει ο γηπεδούχος), αθλητές -αποκλειστικά- του βόλεϊ ανεξαρτήτου ηλικίας, μαθητές δημοτικών σχολείων, χορηγοί, μέλη Δ.Σ., προπονητές, διαιτητές.

Στον αντίποδα, υπήρξαν και μερικές διαφωνίες, σε ότι είχε να κάνει με το ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη σε περίπτωση που θα υπήρχαν και προσκλήσεις αλλά και σχετικά με το ποιά παιχνίδια θεωρούνται «ειδικής διαχείρισης». Τέλος, όσον αφορά τα οικονομικά, η ΓΓΑ ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένη να καλύψει την οποιαδήποτε οικονομική ζημιά των δύο συλλόγων από την απώλεια των εισιτηρίων.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Φοβού τους… Άγγλους!

Φοβού τους… Άγγλους!

Με αφορμή την κόντρα του Άρη με τη Μάντσεστερ, το gazzetta.gr αναλύει πως το ποσοστό των επιτυχών αποτελεσμάτων δεν ξεπερνά το 38% στους αγώνες της χώρας μας με αγγλικές ομάδες!

Όλα για όλα θα τα παίξει ο Άρης στην πόλη του Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία, και οι «κίτρινοι» θα κυνηγήσουν ένα… θαύμα μέσα στην έδρα της Σίτι, μια και για τις ελληνικές ομάδες τα καλά αποτελέσματα κόντρα στους Άγγλους σπανίζουν - πόσο μάλλον μακριά από την Ελλάδα. Για την ακρίβεια η Αγγλία αποτελεί τον… κακό δαίμονα της χώρας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των συλλόγων!

Πιο συγκεκριμένα, ενάντια σε αγγλικές ομάδες, οι ελληνικές έχουν το χειρότερο ποσοστό από τις πέντε υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) ενώ το εν λόγω ποσοστό βρίσκεται στην 4η δεκάδα, ενώ των υπολοίπων τεσσάρων στην5η!

Εύκολη η ήττα με τους Άγγλους…

Συνολικά, 58 ήταν έως τώρα οι φορές που ελληνική ομάδα βρήκε στο δρόμο της αγγλική, και από αυτές οι 36 έληξαν με νικήτρια την αντίπαλη ομάδα… Μάλιστα τα «ελληνικά χρώματα» πανηγύρισαν μόλις 8 νίκες και 14 ισοπαλίες. Πρόκειται δηλαδή για ένα ποσοστό 38% θετικών αποτελεσμάτων, το οποίο είναι και το χειρότερο από τις υπόλοιπες. Το μόνο πάντως (σχετικά) θετικό είναι πως με τους Άγγλους σε νοκ-άουτ αγώνες μετράμε τουλάχιστον 5 προκρίσεις έναντι 13 αποκλεισμών.

Οι υπόλοιποι 45+%!

Για να φανεί η διαφορά σε σχέση με τις άλλες τέσσερις υπερδυνάμεις, σας αναφέρουμε πως το αμέσως χειρότερο ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων επί του συνόλου των αγώνων είναι αυτό κόντρα στην Ισπανία (45%), μετά με τη Γαλλία (46%), έπειτα με την Ιταλία (48%) και τέλος με τη Γερμανία (49%).

Παρ' όλα αυτά το καλύτερο ποσοστό προκρίσεων σε νοκ-άουτ αγώνες είναι με αγγλικές ομάδες, καθώς το ποσοστό προκρίσεων είναι στο 27%. Αν μάλιστα ο Άρης κάνει το… θαύμα του τότε θα έχουμε μια ελληνική πρόκριση κάθε τρία ματς! Καθόλου άσχημα!

Βλέπουμε λοιπόν πως μέσα στο Μάντσεστερ ο Άρης θα πρέπει να παίξει κόντρα σε κάθε παράδοση και να κοιτάξει στα μάτια τον… δήμιο των ομάδων μας στην Ευρώπη! Να αγωνιστεί με ψυχή και προσήλωση στον στόχο, ώστε να κάνει για άλλη μια βραδιά φέτος τη Γηραιά Ήπειρο να παραμιλά με τα ποδοσφαιρικά του καμώματα. Γιατί όχι; Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά!


Xώρα

Αγώνες

Προκρίσεις

Αποκλεισμοί

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Αγγλία

58

5

13

8

14

36

Ισπανία

96

3

23

17

26

53

Γαλλία

69

6

18

16

16

37

Ιταλία

89

6

28

17

26

46

Γερμανία

41

1

10

13

7

21


Πηγή gazzetta.gr
Read more!

O... Toro έγινε κόκκινο πανί!

O... Toro έγινε κόκκινο πανί!
Το καλοκαίρι του 2010 τον έφερε στην τριάδα των αρχηγών του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι του 2011 ίσως τον φέρει σε άλλη ομάδα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις στιγμές του Βασίλη Τοροσίδη στη φετινή χρονιά.1. Στις 10 Ιουλίου του 2010 ο Τάσος Μητρόπουλος ανακοινώνει στους ποδοσφαιριστές τους αρχηγούς για τη νέα σεζόν, έπειτα από απόφαση του τεχνικού τιμ σε συνεργασία με τη διοίκηση. Αντώνης Νικοπολίδης και Ντουντού Σεαρένσε διατηρούν τον τιμητικό τίτλο και ο Βασίλης Τοροσίδης παίρνει τη θέση του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

2. Στις 2 Οκτωβρίου γίνεται θετικός και αρνητικός πρωταγωνιστής στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα πετύχει το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο 7ο λεπτό και θα έχει επεισόδιο με τον Μόνχε, το οποίο θα μείνει ατιμώρητο. Μια μέρα μετά θα πάρει θέση για το θέμα: «Αν εγώ έπρεπε να αποβληθώ μια φορά, που έπρεπε για την αντίδρασή μου, ο Μόνχε έπρεπε να είχε δεχτεί την κόκκινη κάρτα πολύ νωρίτερα από εκείνη τη φάση. Προηγουμένως μου είχε δώσει μια αγκωνιά και μια κλοτσιά στο χέρι. Υπήρξαν νεύρα από την πλευρά μου, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει πίεση και η αδρεναλίνη ανεβαίνει».

3. Ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας του. Στις 9 του μήνα θα σκοράρει εκ νέου στο ίδιο γήπεδο, όμως αυτή τη φορά φορώντας τη γαλανόλευκη φανέλα. Με το δικό του γκολ η Εθνική Ελλάδος θα κερδίσει 1-0 τη Λετονία και ο Βασίλης Τοροσίδης παρουσιάζει μια άλλη του πλευρά. Πανηγυρίζει χτυπώντας το μπράτσο του, όπου έχει τατουάζ το όνομα «Ευστάθιος» προς τιμήν του αποθανόντα πατέρα του. Στο ίδιο ματς θα είναι και… αμφιλεγόμενος πρωταγωνιστής, αφού θα δεχτεί κίτρινη κάρτα για θέατρο σε μαρκάρισμα από αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

«Είχαμε μια καλή συνεργασία με τον Κώστα. Ήταν καλή πάσα και το έβαλα. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Ήταν καθαρό πέναλτι και αυτό που με στεναχώρησε είναι η κάρτα που δέχθηκα και δεν θα μπορέσω να παίξω με το Ισραήλ».

4. Τρίτο γκολ μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας για τον καυτό Βασίλη Τοροσίδη. Κι αν το προηγούμενο το πανηγύρισε με την καρδιά του, τούτο δεν θα πάει η ψυχή του να το πανηγυρίσει. Στην Ξάνθη, στις 16 Οκτωβρίου, ο Έλληνας άσος θα πετύχει το δεύτερο γκολ που Ολυμπιακού, ωστόσο θα ζητήσει απ’ τους συμπαίκτες του να μείνουν μακριά του. «Η Ξάνθη είναι η πόλη που μεγάλωσα. Τη σέβομαι και με σέβεται. Το γκολ που σημείωσα δεν θα μπορούσα ποτέ να το πανηγυρίσω. Δεν μου έβγαινε ο πανηγυρισμός».

5. Στις 21 Οκτωβρίου έρχεται η απολογία του στον αθλητικό εισαγγελέα για δυσφήμηση του αθλήματος. Ο λόγος ήταν οι δηλώσεις του μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου πως έπρεπε να έχει αποβληθεί. «Δεν είχα πρόθεση να ασκήσω κριτική στον διαιτητή. Δεν δυσφήμησα το άθλημα. Αντίθετα, νομίζω ότι ήταν fair play από την πλευρά μου αυτό που είπα», θα πει στην απολογία και λογικά θα απαλλαχθεί των κατηγοριών.

6. Τρίτο γκολ στη σεζόν χρονικά μέσα σε ένα μήνα από το πρώτο. Απέναντι στον Πανιώνιο, ο Βασίλης Τοροσίδης θα πετύχει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στις 6 Νοεμβρίου.

7. Στις 10 Νοεμβρίου θα παραχωρήσει συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο δικό του μέλλον. Σε μια εποχή, μάλιστα, που είχε κυκλοφορήσει το σενάριο για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. «Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά στον Ολυμπιακό και είμαι ευχαριστημένος τόσο από την ομάδα, όσο και από την παρουσία μου εδώ. Σαν σκέψη πάντως η παραμονή μου στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της καριέρας μου δεν είναι μακριά από αυτό που θέλω και αισθάνομαι».

8. Στις 18 Νοεμβρίου θα υποστεί θλάση πρώτου βαθμού, που θα τον αφήσει εκτός περίπου 15 μέρες, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Επιστρέφει και αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90λεπτο στην Καβάλα (5/12) απέναντι στην τοπική ομάδα.

9. Στις 19 Δεκεμβρίου γίνεται δέκτης έντονων αποδοκιμασιών αλλά και ειρωνείας, όταν στο AEL FC Arena πέφτει κάτω… τραυματισμένος από χιονόμπαλα στο χέρι!

10. Δύο μέρες μετά θα βραβευτεί από τον ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής για τη χρονιά που φεύγει.

11. Στο επίκεντρο θα βρεθεί ξανά στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν παρά το «ιδιαίτερο κλίμα» του αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα σκεφτεί να δηλώσει: «Για μένα το ίδιο θα ήταν με κόσμο. Είναι διαφορετική η αίσθηση όταν παίζεις με κόσμο. Προσωπικά μου αρέσει η Τούμπα με παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ και ας ξέρουμε ότι είναι δύσκολη έδρα για μας. Μην ξεχνάτε ότι τον έχουμε κερδίσει με κόσμο στη Θεσσαλονίκη».

12. Στις 19 Φεβρουαρίου έρχεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Βασίλης Τοροσίδης θα αποβληθεί στις καθυστερήσεις του αγώνα, ύστερα από αψιμαχία με τον Σεμπαστιάν Λέτο.

13. Μια μέρα μετά την αποβολή του, με δημόσια δήλωσή του θα απολογηθεί: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή και τους φιλάθλους της ομάδας μου για την αποβολή μου στο ντέρμπι. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, μας χωρίζουν μόνο 90 λεπτά στο γήπεδο. Πολλές φορές η ένταση του αγώνα σε κάνει να παραφέρεσαι, όμως σε λίγες μέρες όλοι μαζί θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να πετύχει τους στόχους της η Εθνική μας ομάδα».

14. Το ίδιο βράδυ θα γίνει επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι του, θα χαραχτούν αυτοκίνητα και θα γραφτούν συνθήματα στην πολυκατοικία όπου μένει στο Χαϊδάρι.

15. Μετά τα τελευταία επεισόδια, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα χορηγήσει τετραήμερη άδεια στον Βασίλη Τοροσίδη, προκειμένου να ξεφύγει από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να ηρεμήσει.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ένας διαφορετικός Μουρίνιο! *BINTEO*

Ένας διαφορετικός Μουρίνιο (video)
Ένα διαφορετικό πρόσωπο έδειξε ο Μουρίνιο πριν από το ματς Λιόν-Ρεάλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε στο πλάι του βλοσυρό και αυστηρό ύφος του και αστειεύτηκε με παιδάκια πριν από την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε το βίντεο με τον Μουρίνιο να προκαλεί έκπληξη με τις χειρονομίες του προς τα παιδιά!


Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πού ΠΑΟ;

Πού ΠΑΟ;
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις στο Top-16, προδομένος από το ντεφορμάρισμα των πρωτοκλασάτων παικτών και την πρωτοφανή έλλειψη επιλογών, με τον αγώνα στη Μάλαγα να έχει χαρακτήρα πρόωρου τελικού. Κάτι σας θυμίζει;Και τώρα τι γίνεται; Βλέποντας κάποιος τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λιέτουβος στο ΟΑΚΑ θα είχε την εικόνα μιας ομάδας ανήμπορης να επιβάλει το ρυθμό της έστω για δύο λεπτά, όσα θα χρειάζονταν δηλαδή για να κόψει μια και καλή τον αέρα της Λιέτουβος. Η Ρίτας εξάλλου, όσο φιλότιμη και διαβασμένη κι αν είναι, παραμένει μια ομάδα που πέτυχε δύο απίστευτα «διπλά» στο Top-16 (σε Βιτόρια και Αθήνα), βασιζόμενη περισσότερο στις αδυναμίες των αντιπάλων της παρά στη δική της ποιότητα.

Ο αγώνας με τη Μάλαγα στην Ισπανία είναι πλέον οριακός για τον Παναθηναϊκό, όπως εξάλλου ήταν η περσινή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και ο αγώνας του 2008 στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν. Και τις δύο φορές, οι «πράσινοι» έχασαν στους «τελικούς» και είδαν την ευρωπαϊκή τους πορεία να τελειώνει πριν καν μπει ο Μάρτιος, ενώ η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε χωρίς καρδιοχτύπι το Top-16 ήταν το 2009, όταν με 5 νίκες και μία ήττα προκρίθηκε πρώτος στα προημιτελικά μπροστά από Παρτίζαν, Μάλαγα και Ρόμα.

Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν (ο αγώνας με τη Λιέτουβος ήταν ο 15ος στη Euroleague) ουδέποτε κατάφερε να θυμίσει την ομάδα που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά της το 2009. Με εξαίρεση τις νίκες επί της Εφές στο ΟΑΚΑ και επί της Λιέτουβος στη Λιθουανία στην πρεμιέρα του Top-16, οι «πράσινοι» παραμένουν μια ομάδα σε λήθαργο που περιμένει τα πάντα -ή σχεδόν τα πάντα- από τον Διαμαντίδη και βασίζεται με το ζόρι σε οκτώ παίκτες, καθώς Καλάθης, Βουγιούκας και Μπόγρης είναι εν αποστρατεία, ενώ ο Τέπιτς είναι ο… Τέπιτς. Μια του ύψους, τρεις του βάθους!

Το συνεχές παιχνίδι με τη φωτιά έχει κοστίσει στον Παναθηναϊκό, που και φέτος εμφανίζεται από κεκτημένη ταχύτητα ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, καθώς οι παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις είτε καταποντίστηκαν (ΤΣΣΚΑ) είτε χαμήλωσαν τον πήχη (Μπαρτσελόνα, Σιένα, Κάχα Λαμποράλ) με τη Μακάμπι και τη Ρεάλ να είναι οι μοναδικές ομάδες που μοιάζουν καλύτερες από πέρσι.

Για να μην παρεξηγούμαστε… Σαφώς και είναι πιθανό για τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει τα προβλήματά του, να βρει ρυθμό και να φτάσει μέχρι το Final 4 της Βαρκελώνης, όμως ακόμα κι αν τα καταφέρει, θα το οφείλει περισσότερο στην αποδυνάμωση των βασικών του αντιπάλων παρά στο εκθαμβωτικό μπάσκετ που έπαιξε ο ίδιος. Από την άλλη, επειδή ο Ομπράντοβιτς έχει το… καλό συνήθειο να εκπλήσσει τους πάντες -ακόμα και τον εαυτό του- είναι παρακινδυνευμένο και αφελές να ξεγράψει κάποιος από σήμερα τον πεντάκις πρωταθλητή Ευρώπης, όσα προβλήματα κι αν έχει στο παιχνίδι του.

Ωραίοι είμαστε, αλλά πόσοι είμαστε;
Η χιλιοτραγουδισμένη προσθήκη στο ρόστερ δεν έγινε ποτέ και έτσι ο Ζοτς αποφάσισε να πορευτεί στη φετινή σεζόν με εννέα παίκτες. Διαμαντίδης, Νίκολας, Τέπιτς, Σάτο, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Φώτσης, Τσαρτσαρής και Μπατίστ. Με δεδομένο τον τραυματισμό του Μάριτς και την έλλειψη εμπιστοσύνης σε Καλάθη, Μπόγρη και Βουγιούκα, ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να ζήσει ή να πεθάνει από τις ορέξεις και τα κέφια 8 παικτών, που γίνονται 9 αν βάλουμε στην εξίσωση και τον ασταθή Μιλένκο Τέπιτς.

Η αλήθεια είναι ότι… 8,5 παίκτες μοιάζουν αρκετοί, με τη διαφορά ότι ο Σάτο διανύει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα (έχει βάλει όλους κι όλους 23 πόντους σε 4 αγώνες με 5/18 τρίποντα), ο Καϊμακόγλου έμεινε στα πιτς σχεδόν για ένα μήνα (από την πρεμιέρα του Top-16 στο Βίλνιους), ο Περπέρογλου είναι ένας πολύ καλός συμπληρωματικός παίκτης αλλά όχι «πρώτο βιολί», ο Μπατίστ -παρά τους 15 πόντους ανά αγώνα- δεν απειλεί μέσα στη ρακέτα με την ίδια αποτελεσματικότητα, ενώ ο Τέπιτς μοιάζει πολλές φορές να κυριεύεται από το άγχος να αποδείξει ότι αξίζει τα… λεφτά του.

Στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης, όλη η Ευρώπη υποκλίθηκε -για πολλοστή φορά- στον Διαμαντίδη, που έπαιξε κατά γενική ομολογία το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, μετρώντας 13 πόντους (40% στα τρίποντα και 88% στις βολές), 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ανά αγώνα. Επειδή όμως ακόμα και ο Διαμαντίδης κάποια στιγμή κουράζεται, ιδίως όταν δεν έχει αξιόπιστα back up, οι αριθμοί του γνωρίζουν σημαντική πτώση στο Top-16, καθώς με εξαίρεση τις ασίστ (7 ανά αγώνα), η παραγωγικότητά του έχει μειωθεί στο μισό (7 πόντοι με 25% στα τρίποντα) γεγονός με άμεσο αντίκτυπο στην επίθεση του Παναθηναϊκού.

Στην πραγματικότητα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ακόμα «καβάλα στο άλογο» της πρόκρισης, επειδή οι δύο παλιοσειρές του, ο Τσαρτσαρής και ο Φώτσης, πραγματοποιούν εκπληκτικές εμφανίσεις στη φάση των 16. Ο «Τσαρτς», που ξεκίνησε την καριέρα του ως 3άρι και στα 32 του έγινε 5άρι, μετράει 9 πόντους (με 75% στα δίποντα, αλλά μόλις 15% στα τρίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 18 λεπτά κάθε αγώνα, ενώ ο Φώτσης προσθέτει άλλους 10 πόντους + 5 ριμπάουντ, με ποσοστό στα δίποντα (92%) στα όρια του στατιστικού λάθους.

Αν μετρήσατε τους παίκτες, από την παράθεση των στατιστικών τους ο μόνος που λείπει είναι ο Νίκολας. Ο Ντρου σκοράρει ικανοποιητικά -11 πόντους με 40% στα τρίποντα- είναι συνεπής ως προς τα… ξεσπάσματά του, όμως όσο κι αν έχει καταφέρει να προσαρμόσει το παιχνίδι του στις απαιτήσεις του Ομπράντβοβιτς (έμαθε να παίζει άμυνα και να θυσιάζεται για την ομάδα), είναι πολύ δύσκολο στα 30 του να γίνει δημιουργός και να αρχίσει να μοιράζει ασίστ. Σε πέντε αγώνες του Top 16 έχει συνολικά 9 ασίστ, δικαιώνοντας όσους πίστευαν ότι ο Ντρου έχει συγκεκριμένες αρετές στο παιχνίδι του - και η οργάνωση δεν είναι μία από αυτές.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερη εντός έδρας ήττα του στη διοργάνωση (η πρώτη ήταν από τη Βαλένθια) και συνολικά πέμπτη σε 15 αγώνες, αριθμός ανοίκειος για τους άλλοτε σαρωτικούς «πράσινους». Ο αγώνας στη Μάλαγα είναι τελικός, γιατί υπό προϋποθέσεις μπορεί να χαρίσει στην ομάδα το πλεονέκτημα έδρας, που μοιάζει απαραίτητο προκειμένου οι «πράσινοι» να προκριθούν στο Final 4 και να επιβεβαιώσουν τον κανόνα που τους θέλει πιστούς στο ραντεβού τους με τους κορυφαίους της Ευρώπης τις μονές χρονιές. Το 2005 ήταν 3οι στη Μόσχα, το 2007 και το 2009, ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης και το 2011 ψάχνουν έναν παίκτη -εκ των έσω- που θα αλλάξει τις ισορροπίες.

Οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι όταν είναι όλοι υγιείς δεν φοβούνται καμία ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από τη στιγμή που ο Μάριτς δεν αναμένεται σύντομα, αυτοί οι… 8,5 υγιέστατοι -ευχόμαστε- παίκτες καλούνται μαζί με τον κορυφαίο προπονητή τους να κάνουν την υπέρβαση και να δικαιολογήσουν τον τίτλο της καλύτερης ευρωπαϊκής ομάδας της τελευταίας 15ετίας. Αν αποτύχουν, πάντως, στη λιγότερο ποιοτική Euroleague των τελευταίων ετών, ο μόνος στον οποίο θα πρέπει να ζητήσουν ευθύνες είναι ο καθρέφτης τους…
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Επίθεση σε Γκαγκάτση

Επίθεση σε Γκαγκάτση
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης φέρεται να δέχτηκε επίθεση χθες όταν είχε πάει σε εκδήλωση mini soccer. Πάντως, ο πρώην προέδρος της ΕΠΟ και νυν νομικός συμβούλος του Ολυμπιακού δεν τραυματίστηκε.Όπως φημολογείται, ο Γκαγκάτσης δέχθηκε επίθεση από δέκα άτομα και γίνεται το νέο θύμα βίας μετά τον επόπτη Τρύφωνα και το σπίτι του Βασίλη Τοροσίδη. Υπενθυμίζουμε πως οι Σεμπαστιάν Λέτο, Τζιμπρίλ Σισέ και Σωτήρης Νίνης κυκλοφορούν με σωματοφύλακες για να πηγαινοέρχονται στην προπόνηση του Παναθηναϊκού.
Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ο Σοφοκλής που όλοι αγαπήσαμε!»

«Ο Σοφοκλής που όλοι αγαπήσαμε!»
Το αγαπημένο παιδί της εξέδρας στη “Nokia Arena”, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr και τον Αντώνη Καλκαβούρα και σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί, λέει αλήθειες και αποδεικνύει πόσο έχει αλλάξει!

Το Τελ Αβίβ είναι μία πόλη που ζει γύρω από τον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο μπορεί να έχει την πρωτοκαθεδρία στην συνείδηση των ισραηλινών φιλάθλων, η Μακάμπι, ωστόσο, αποτελεί κάτι σαν εθνική υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μας από το ξενοδοχείο στη “Nokia Arena”, o ταξιτζής ήταν συντονισμένος σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που μετέδιδε τα τελευταία νέα από την μεγάλη αποψινή (21.00) μάχη του 6ου ομίλου της Ευρωλίγκα στο Top-16, ανάμεσα στην “ομάδα του λαού” και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα... Μία μάχη που θα κρίνει την πρώτη και την δεύτερη θέση του ομίλου και φυσικά θα καθορίσει τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, εάν κι εφόσον φυσικά οι “πράσινοι” δεν “γκελάρουν” στην Μάλαγα και δεν αποκλειστούν.

Ο σκοπός της επίσκεψής μας ήταν κατά κύριο λόγο, ένας “δικός” μας άνθρωπος! Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που το καλοκαίρι αγνοήθηκε επιδεικτικά και από τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ για να... καταλήξει να φοράει την κυανοκίτρινη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο “φιλέλληνας” Αμερικανόϊσραηλινός προπονητής της, Ντέϊβιντ Μπλατ, τον “γούσταρε” πολλά χρόνια και άδραξε την ευκαιρία για να κερδίσει ένα πραγματικά πολύ δύσκολο στοίχημα. Παρ' όλα αυτά, χωρίς να κάνει τίποτε το ιδιαίτερο – όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στην συνέντευξη που μας παραχώρησε και θα διαβάσετε αύριο - ο “Big Sofo” αναδείχτηκε στην πιο ευχάριστη έκπληξη της εφετινής Μακάμπι. Ο 25χρονος Έλληνας διεθνής σέντερ είναι πρώτος σκόρερ (13,0π.) μπλοκέρ (0,8κοψ.), δεύτερος ριμπάουντερ (4,8ρ.) και πιο εύστοχος παίκτης στα δίποντα (58,1%) της Μακάμπι στην Ευρωλίγκα και γεμίζοντας τη ρακέτα σε άμυνα κι επίθεση, αποτελεί τον πιο αξιόπιστο ψηλό της ομάδας του “λαού”.

Περιμένοντας τον Σοφοκλή στο προθάλαμο έξω από τα αποδυτήρια της Μακάμπι, τα γέλια και οι φωνές των παικτών της έφταναν ως τα αυτιά μας. Κάποια στιγμή, η πόρτα άνοιξε και ξεπρόβαλε η φιγούρα του παλιού παίκτη της ισραηλινής ομάδας και νυν μάνατζερ, Γκουρ Σέλεφ, ο οποίος για καλή μας τύχη, δεν την έκλεισε πίσω του. Αυτά που ακούσαμε, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να τα φανταστούμε... «Malaka, Sofokli... Μας είχες πει ότι ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε εύκολα τον Ολυμπιακό, αλλά πάλι μέσα έπεσες!», του είπε ο Γκάϊ Πνίνι και όταν επιτέλους τον συναντήσαμε του ζητήσαμε να μας εξηγήσει.... «Πίστευα ότι και φέτος θα “παιζόταν” το ίδιο έργο, αλλά τελικά οι πρώην συμπαίκτες μου είχαν άλλη άποψη και τώρα τα ακούω από τους νυν...», μας είπε ο Σοφοκλής πριν τεθεί στην διάθεσή μας για μία σπάνια “ανάκριση”...


- Κατ' αρχήν, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε πως εσύ ο ίδιος βιώνεις ως τώρα, την εφετινή σου χρονιά στο Τελ Αβίβ, με την έννοια ότι πλέον είσαι έμπειρος, έχεις παίξει και στο παρελθόν στο εξωτερικό και ίσως να είσαι και ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού σου.... Η παρουσία σου μέσα στο γήπεδο, πάντως, δείχνει ότι διανύεις την καλύτερη περίοδο της καριέρας σου...

«Αισθάνομαι απλά ότι βρίσκομαι σε ένα σημείο της καριέρας που νιώθω ότι έχω ωριμάσει αρκετά και η θητεία μου τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό με βοήθησε να καταλάβω πως πρέπει να λειτουργώ μέσα κι έξω από το γήπεδο, έτσι ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ σε αυτό το επίπεδο του ανταγωνισμού... Η Μακάμπι δεν διαφέρει σε πολλά από την προηγούμενη μου ομάδα και είναι ένας μεγάλος σύλλογος με εκπληκτικό κόσμο, με επαγγελματικά στελέχη που ξέρουν να φροντίζουν έναν νεοφερμένο παίκτη και με παίκτες έμπειρους αλλά και καλούς χαρακτήρες που με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στον τομέα προσαρμογής. Αγωνιστικά, η ομάδα έχει σπουδαία ποιότητα, βάθος και πολύ ταλέντο και νομίζω ότι όλα έχουν ταιριάξει γάντι!»

- Με δεδομένο ότι εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τον εαυτό σου, θεωρείς ότι η εφετινή σου πορεία έχει να κάνει με έναν ιδανικό συνδυασμό αγωνιστικής και ψυχολογικής ισορροπίας;

«Το σημαντικότερο είναι βρίσκομαι σε πολύ καλή σωματική κατάσταση και αυτό βοηθάει τα μέγιστα στην ψυχολογία μου και μου επιτρέπει να βαδίζω στον σωστό δρόμο! Μερικές φορές μου λείπει αρκετά η οικογένειά μου, με την οποία είμαι πολύ δεμένος αλλά σιγά-σιγά αρχίζω και βρίσκω την ισορροπία σε αυτό το κομμάτι, γιατί το Τελ Αβίβ δεν είναι μακριά από την Αθήνα κι έτσι όποτε μου δίνεται η δυνατότητα επιστρέφω στο σπίτι μου και βλέπω από κοντά τους δικούς μου. Για μένα η οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και όταν διακρίνω ότι είναι περήφανοι κι ευτυχισμένοι με την πορεία μου, πραγματικά παίρνω διπλή δύναμη...»

- Εκτός γηπέδου, ταξιδιών, αγώνων και προπονήσεων, περνάς καλά στο Ισραήλ; Ο συγκάτοικος σου στις αποστολές και αρχηγός της ομάδας, Ντερικ Σαρπ μας είπε ότι σε έχει αναλάβει προσωπικά...

«Ο Ντέρικ είναι φοβερός τύπος (γέλια....) Αν σου πω ότι δεν βγαίνω και ότι είμαι από το σπίτι στο γήπεδο και από το γήπεδο στο σπίτι, θα με πιστέψεις; Βρίσκομαι εδώ σχεδόν 6 μήνες κι ακόμη παίζω αποτελεσματική... άμυνα απέναντι στις προσπάθειες των συμπαικτών μου να με τραβήξουν έξω! Είδες καμιά φορά πως έρχονται τα πράγματα; Εγώ που έβγαινα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, τώρα δεν το κουνάω ρούπι από το σπίτι...»

- Τι έχει αλλάξει μέσα σου;

«Απλά πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να μείνει κάποιος συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει! Δεν υπάρχει πλέον λόγος να δημιουργώ από μόνος μου εμπόδια στην προσπάθειά που κάνω καθημερινά και στην ομάδα που με πληρώνει κι έχει υψηλές απαιτήσεις από μένα... Όσο παίζω μπάσκετ, έχω αποφασίσει πλέον να είμαι όσο το δυνατόν πιο σοβαρός και επαγγελματίας γίνεται...»

- Σε πίκρανε η κατάληξη της 5ετούς συνεργασίας με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι; Πως εισέπραξες το γεγονός ότι η πρώην ομάδα σου αποφάσισε να μην σου κάνει πρόταση ανανέωσης αλλά και το ότι ο Παναθηναϊκός που ασχολήθηκε με την περίπτωσή σου, στο τέλος απέσυρε το ενδιαφέρον του;


«(σ.σ.: σκέφτεται, κομπιάζει λίγο αλλά συνεχίζει...) Κοίτα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του ελληνικού πρωταθλήματος, ίσως να ήταν καλύτερα που έφυγα... Νιώθω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση για την καριέρα μου...»

- Σε ρωτάω περισσότερο για τον Ολυμπιακό, με την έννοια ότι στον Πειραιά αγωνίστηκες πέντε χρόνια και είχες δεθεί πολύ με την ομάδα....

«Σέβομαι απεριόριστα τους αδελφούς Αγγελόπουλους για την βοήθεια που μου παρείχαν και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια και τους ευχαριστώ από καρδιάς για όλα όσα έκαναν για μένα. Αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους ήθελα να παραμείνω, αλλά δυστυχώς οι δρόμοι μας χώρισαν... Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό και απλά συνεχίζω... Εύχομαι κάποιοι στιγμή, οι δρόμοι μας να διασταυρωθούν και πάλι... Τώρα σαν παίκτης του Ολυμπιακού ή σαν αντίπαλος, αυτό δεν το ξέρω... Ο χρόνος θα δείξει...»

- Σε πείσμωσε η καλοκαιρινή απόρριψη; Με δεδομένο ότι είσαι χαρακτήρας μαχητής και ανταγωνιστικός, τώρα που πλέον όλη η “κοινωνία” του ελληνικού μπάσκετ μιλάει για τα κατορθώματά σου, αισθάνεσαι ότι δίνεις απαντήσεις;

«Νιώθω απλά χαρούμενος και ικανοποιημένος από την απόδοσή μου. Όντως, αυτός που λες ισχύει, το καλοκαίρι αισθάνθηκα ότι πολλοί με θεωρούσαν τελειωμένο και αυτό αποτέλεσε έξτρα κίνητρο για μένα... Το θέμα όμως, δεν είναι αυτό... Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι να καταφέρω να συνεχίσω το ίδιο αποτελεσματικά... Και στον Ολυμπιακό είχα μία πολύ καλή χρονιά, αλλά στη συνέχεια για δύο-τρία χρόνια... εξαφανίστηκα! Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να παραμείνω σταθερά αποτελεσματικός σε αυτό το επίπεδο... Ο στόχος μου πλέον είναι η επόμενη μέρα, το επόμενο παιχνίδι, η επόμενη χρονιά...»

- Από την Ελλάδα, πέρα από την οικογένεια και τους φίλους σου, τι σου λείπει;

«Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου, η πατρίδα μου.... Εκεί γεννήθηκα και είμαι περήφανος γι' αυτό... Μου λείπει πάρα πολύ, αλλά καθώς μεγαλώνω συνειδητοποιώ ότι όπως και άλλοι Έλληνες μπασκετμπολίστες, όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς, χρειάστηκε να φύγουν στο εξωτερικό για να αποδώσουν καλά και να αναγνωριστούν, ίσως το ίδιο να ισχύει και για μένα...»

- Στην Ελλάδα κυκλοφορεί ένα ανέκδοτο, ότι ο προπονητής σου στην Μακάμπι σου έχει κάνει τα πιο αποδοτικά “μάγια”... Για να σοβαρευτούμε, ισχύει ότι ο Ντέϊβιντ Μπλατ έχει μιλήσει στον ψυχισμό σου;

«Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι δεν μου συμπεριφέρθηκε όπως σε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες! Στην αρχή της χρονιάς καθίσαμε κάτω, μου εξήγησε ήρεμα κι ωραία τι ζητούσε από μένα και μου ξεκαθάρισε ότι θα είμαι ένας από όλους, χωρίς να έχω την παραμικρή ειδική μεταχείριση... Μου μίλησε στα ίσια και τον σεβάστηκα απόλυτα. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος του και αφοσιώθηκα στη δουλειά μου προσπαθώντας να ταιριάξω όσο το δυνατόν περισσότερο στη χημεία της ομάδας... Πάντα μου άρεσε σαν coach και ήθελα να παίξω γι’ αυτόν... Με βοήθησε πάντως και το γεγονός, ότι πλέον έχω αλλάξει... Νιώθω ότι έχω ωριμάσει... Είμαι πλέον πιο ανοιχτός, πιο δεκτικός, πιο σοβαρός και λιγότερο αντιδραστικός... Δηλαδή αρκετά διαφορετικός από τον Σοφοκλή που όλοι αγαπήσαμε!!!»

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Πολύ περήφανος που φοράω πράσινα..

Πολύ περήφανος που φοράω πράσινα...

Συγκλονίζει και πάλι ο Σισέ, καθώς μέσω του blog του στο gazzetta.gr δηλώνει ότι αυτό που έγινε στο Καραϊσκάκη, δεν είναι... ποδόσφαιρο! Ζητάει την τιμωρία των υπευθύνων και δηλώνει υπερήφανος που είναι Παναθηναϊκός!

Φίλοι μου,

Ο κόσμος ρωτάει πολλά πράγματα για μένα τις τελευταίες μέρες, αλλά στις περισσότερες ερωτήσεις δεν έχω απάντηση. Νιώθω τόσο περίεργα από το περασμένο Σάββατο. Αγαπάω το ποδόσφαιρο και αυτός είναι ο λόγος που παίζω, όμως μέσα από τις φωτογραφίες του παιχνιδιού και τα βίντεο φαίνεται πως αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο.

Ό,τι έγινε, έγινε... Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι θα πρέπει να πληρώσουν για τις πράξεις τους και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για αυτούς.

Βρισκόμαστε στα μέσα της εβδομάδας και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο. Είμαστε διατεθειμένοι να επιβεβαιώσουμε τις καλές μας εμφανίσεις και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Νομίζω ότι είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το χρωστάμε στους οπαδούς μας, στους προπονητές μας και σε εμάς. Επειδή ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλα και όλους και είμαι πραγματικά υπερήφανος που φοράω τα χρώματα αυτής της ομάδας.

Είμαστε όλοι μαζί... σαν μια οικογένεια. Αδιαίρετοι και όλοι ξέρουν ότι είμαστε οι καλύτεροι. Σας περιμένουμε το Σάββατο για το παιχνίδι...

Ο δικός σας Τζιμπρίλ

ENGLISH VERSION

My friends,

People are asking many things about me the last days. Τo most of the questions I have no answer. I feel so weird since last Saturday... I love football that's why I play. I am going through the photos of the game, the videos. Τhis is not football..

What is done is done... people responsible will have to pay for their actions and justice will decide for this...

It's the middle of the week and we are already preparing the next game against atromitos.We intend to confirm our good performances and we have to stay focused. I think the most difficult part. But we must win everyone until the end of the season. We owe it to our fans,to our trainers, to us. Because Panathinaikos is above everything and everyone and I am really proud to carry the colours of this team.

We are all together... as a family. Undivided and everyone knows we are the best. We are waiting for you on Saturday for the game...

Yours Djibril

Read more!

Το Blog μας στο YouTube! *ΒΙΝΤΕΟ*

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...