ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

«Το καλύτερο με Ολυμπιακό»

«Το καλύτερο με Ολυμπιακό»
Τη νίκη ή έστω την ισοπαλία έχουν ως στόχο στον Εργοτέλη για το ματς με τον Ολυμπιακό, όπως ανέφερε στο gazzetta.gr ο Μιχάλης Φραγκουλάκης. Παρά τις αξιώσεις του Εργοτέλη για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, τα πράγματα δεν δείχνουν να πηγαίνουν όπως θα τα ήθελε… Η ομάδα της Κρήτης βρίσκεται μόλις στη 13η θέση με 9 βαθμούς και έχει να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στην επόμενη αγωνιστική.

Ο αρχηγός του Εργοτέλη, Μιχάλης Φραγκουλάκης, μίλησε στο gazzetta.gr, για τα αίτια της ήττας από την ΑΕΚ, τον επόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό και τους μελλοντικούς στόχους των Κρητικών.

Που θεωρείτε ότι οφείλεται η χθεσινή ήττα στο Ο.Α.Κ.Α. παρά την καλή εμφάνιση του Εργοτέλη;

«Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Συνολικά έγιναν πολλά λάθη. Τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά. Προηγηθήκαμε στο 33ο λεπτό αλλά μετά την ισοφάριση και ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν πολλά λάθη από τη πλευρά μας που μας οδήγησαν στην ήττα».

Τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα;

«Είναι φυσικό να μην επικρατεί πολύ καλό κλίμα. Είμαστε προβληματισμένοι με την ως τώρα πορεία της ομάδας αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε καλύτερα. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Μετά και το ματς με τον Ολυμπιακό το Σάββατο, θα έχουμε πιο εύκολα παιχνίδια και θα παλέψουμε για να αποσπάσουμε θετικά αποτελέσματα».

Πώς βλέπετε το ματς με τον Ολυμπιακό το Σάββατο(13/11) μέσα στο Παγκρήτιο;

«Θα είναι ένα δύσκολο ματς, όμως θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έστω και τον ένα βαθμό της ισοπαλίας αν όχι και τους τρεις. Σίγουρα θα βάλουμε τα δυνατά μας για ό,τι καλύτερο».

Ποιοι είναι οι στόχοι για την υπόλοιπη αγωνιστική σεζόν του πρωταθλήματος;

«Όπως είπα είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς από τα υπόλοιπα παιχνίδια που απομένουν και να αλλάξει έτσι και η ψυχολογία μας. Μετά τον Ολυμπιακό, το πρόγραμμα είναι σχετικά ευκολότερο και θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συγκομιδή για να τελειώσουμε την χειμερινή σεζόν σε καλύτερη βαθμολογική θέση».
Read more!

Πόρτα στους οπαδούς της Ρόμα!

Πόρτα στους οπαδούς της Ρόμα!
Χωρίς τους οπαδούς της θα παίξει η Ρόμα στο ντέρμπι με την Γιουβέντους στο Τορίνο μετά από απόφαση της αστυνομίας καθώς οι τιφόζι δεν έχουν στην κατοχή τους την «κάρτα του φιλάθλου».Δεν θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών της η Ρόμα στον εκτός έδρας αγώνα με την Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Serie A. Αυτή είναι η απόφαση του επικεφαλής της αστυνομίας του Τορίνο, Αλντο Φαραόνι, από την οποία εξαιρούνται μόνο οι κάτοικοι του Λάτσιο που έχουν στην κατοχή τους την «κάρτα του φιλάθλου» και οι οποίοι θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες τους που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Σημείωνεται ότι την απόφαση που ελήφθη ύστερα από σχετική πρόταση που υπέβαλε η Επιτροπή για την ασφάλεια αθλητικών εκδηλώσεων έχει υιοθετήσει και η Μίλαν και η Ιντερ, με τις περισσότερες ομάδες να διαφωνούν. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, ο οποίος είχε μιλήσει για «ρατσιστική απόφαση».
Read more!

Προπονητές σε… κρίση!

Προπονητές σε… κρίση!
«Χυλόπιτα» έφαγε η διοίκηση της Χάιντουκ από τον Γκόραν Βούτσεβιτς, ο οποίος και δεν θέλει να μείνει στην ομάδα ως το τέλος της σεζόν. Χολωμένος με τη συμπεριφορά των οπαδών της Ντιναμό και ο Χαλίλχοτζιτς!Ποιος θα είναι στον πάγκο της Χάιντουκ κόντρα στην ΑΕΚ; Ο Γκόραν Βούτσεβιτς μπορεί να έχει φέρει νέο αέρα στην ομάδα, ωστόσο η πρόταση παραμονής ως το τέλος της χρονιάς μάλλον έπεσε στο κενό. Ο 39χρονος υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας αρνήθηκε την πρόταση του προέδρου Γιόσκο Σβάγκουσα, ωστόσο φέρεται διατεθειμένος να βοηθήσει για κάποια ματς.
Οι παίκτες έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, υπάρχει πίεση της διοίκησης, ωστόσο ψάχνουν και σε άλλα μέτωπα… Ειδικότερα, υπάρχουν επαφές με άλλους τεχνικούς, ωστόσο δύσκολα θα υπάρξει κάτι νεότερο πριν από το ματς με την ΑΕΚ, αφού η Χάιντουκ δείχνει να έχει βρει ξανά τον δρόμο της.

Δυσαρέσκεια Χαλίλχοτζιτς!

Μπορεί η Ντιναμό να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, μπορεί να έχει μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης, ωστόσο ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς εκδήλωσε την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ομάδα τους από τους οπαδούς. Ο κύριος όγκος οπαδών «Blue Boys» δεν παρέχει υποστήριξη λόγω των άσχημων σχέσεων με τη διοίκηση και ο Βόσνιος έχει αρχίσει να δυσανασχετεί έντονα. Μάλιστα, φουντώνουν οι φήμες περί αποχώρησης…
Read more!

Επαφές Μπαρτσελόνα-Αϊντχόφεν για Αφελάι

Επαφές Μπαρτσελόνα-Αϊντχόφεν για Αφελάι
Επαφές με την Αϊντχόφεν έχει ξεκινήσει η Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Ιμπραΐμ Αφελάι. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ολλανδός διεθνής, μιλώντας σε εφημερίδα της Βαρκελώνης. Ο 24χρονος άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ήδη οι μεγάλες ομάδες έχουν αρχίσει και ψάχνουν την περίπτωσή του, αφού ο ίδιος μπορεί να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του από το Γενάρη.

«Δεν γνωρίζω ακόμα το μέλλον μου. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουν υπάρξει επαφές μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Αϊντχόφεν. Η Μπαρτσελόνα είναι φανταστικός σύλλογος, που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πάντως, επιμένω ότι δεν ξέρω πού θα συνεχίσω την καριέρα μου. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να συνεχίσω και να δίνω τον καλύτερο εαυτό για την Αϊντχόφεν». Εκτός από την Μπαρτσελόνα, ενδιαφέρον για την απόκτηση του 24χρονου Ολλανδού άσου έχουν δείξει Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έβερτον, αλλά και η Λίβερπουλ.
Read more!

«Στην Τσέλσι το πρωτάθλημα»

«Στην Τσέλσι το πρωτάθλημα»
Στην Τσέλσι έδωσε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αγγλίας ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός τόνισε ότι οι Πολίτες έχουν στόχο την έξοδο στο Champions League. «Πιστεύω πως η Τσέλσι θα πάρει το πρωτάθλημα, γιατί είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες. Δικός μας στόχος μας είναι το Champions League. Πρέπει να είμαστε κοντά σε Τσέλσι και Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο» δήλωσε αρχικά ο 45χρονος προπονητής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ: «Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη Γιουνάιτεντ. Ξέρουν ότι είμαστε καλή ομάδα. Τους σεβόμαστε, όπως σεβόμαστε και τον Φέργκιουσον, που είναι από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Ξέρουν ότι έχουμε μία δυνατή ομάδα πλέον. Στα προηγούμενα 3-4 μεταξύ μας παιχνίδια παίξαμε στο ίδιο επίπεδο όμως επικράτησαν κυρίως στα τελευταία λεπτά. Εχουν τη νοοτροπία νικητή επειδή έχουν εθιστεί στα τρόπαια».
Read more!

Μπάρι και Τσεζένα για Μόρα

Μπάρι και Τσεζένα για Μόρα
Το όνομά του είχε «παίξει» αρκετά στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Άλλωστε πρόκειται για διεθνή ποδοσφαιριστή, ηλικίας 29 ετών. Το γεγονός ότι το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Μπολόνια δίνει το δικαίωμα στους ενδιαφερόμενους να μιλήσουν απευθείας μαζί του. Στον Πειραιά είχαν παραδεχθεί ότι ο παίκτης τούς είχε προταθεί και ότι εξέταζαν την περίπτωσή του. Ο Βαγγέλης Μόρας -περί ου ο λόγος- είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος.

Αυτό που μάθαμε σήμερα και σας το μεταφέρουμε είναι ότι αύριο ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή θα έχει ραντεβού με δύο ιταλικές ομάδες. Ο λόγος για τις Μπάρι και Τσεζένα, οι οποίες θέλουν να εντάξουν τον παίκτη στο δυναμικό τους. Σίγουρα, τόσο η Μπάρι όσο και η Τσεζένα δεν είναι ομάδες πρώτης γραμμής, ωστόσο ζήτησαν από τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή να συναντηθούν. Το ραντεβού θα γίνει αύριο το απόγευμα. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες, τον Μόρα γλυκοκοιτάζει και ομάδα από την Αγγλία…
Read more!

«Δεν περίμενα τόσα προβλήματα στην Ιντερ»

«Δεν περίμενα τόσα προβλήματα στην Ιντερ»
Εκπληξη έχει προκαλέσει στον Ράφα Μπενίτεθ η κατάσταση στην Ιντερ. Ο τεχνικός των Νερατζούρι τόνισε ότι δεν περίμενε να συναντήσει τόσα προβλήματα σε μία ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα. Ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την Λέτσε, ο Ισπανός προπονητής απάντησε σε σχετική ερώτηση στο site της FIFA. «Οχι, δεν περίμενα τόσα προβλήματα σε μία ομάδα που προέρχεται από μία σεζόν, στην οποία κατέκτησε τα πάντα. Οι παίκτες δουλεύουν καλά, όμως παρά το γεγονός αυτό, υπάρχουν δυσκολίες».

Η Ιντερ παίζει ντέρμπι με την συμπολίτισσα Μίλαν την Κυριακή (14/11), όμως ο πρώην τεχνικός των Βαλένθια και Λίβερπουλ δεν το σκέφτεται ακόμα. «Το πιο σημαντικό ματς είναι πάντα το επόμενο. Πρέπει να κερδίσουμε την Λέτσε και μετά θα σκεφτούμε το ντέρμπι».
Read more!

Δυσκολεύει του Νίκολας

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πολύ πιθανό να μην έχει την Πέμπτη τον Ντρου Νίκολας στη διάθεσή του
Ο Ντρου Νίκολας ήταν ο μόνος που έμεινε εκτός βραδινής προπόνησης κι η παρουσία του για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Εφές Πίλσεν την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (9.45μ.μ., ΝΕΤ) παραμένει «μετέωρη». Ο Αμερικανός γκαρντ, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα από την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδος στη Λιουμπλιάνα, δεν ακολούθησε το πρόγραμμα των υπολοίπων πρωί-βράδυ κι ο «πονοκεφάλος» για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραμένει. Αν η θεραπεία, που ακολουθεί, δεν τον στείλει να προπονηθεί ούτε αύριο, τότε οι «πράσινοι» θα είναι αναγκασμένοι να αρχίσουν να σκέφτονται πως θα καλύψουν μέσω άλλων το κενό στην περιφέρεια.

Περπέρογλου (διάστρεμμα) και Βουγιούκας (γαστρεντερίτιδα) ήταν απόντες από την πρωινή προπόνηση, ωστόσο, ο πρώτος επέστρεψε το βράδυ, ενώ ο δεύτερος ακολούθησε μέρος του προγράμματος, ανακουφίζοντας εν μέρει τον προπονητής του «τριφυλλιού».

Σίγουρος για επιστροφή στη δράση είναι ο Άλεκς Μάριτς, που έχει κάνει από χθες την επάνοδό του, έπειτα το πρόβλημα στη βουβωνική που τον άφησε εκτός με Ολίμπια και Περιστέρι.
Read more!

Μαρινάκης... εμπιστοσύνης!

Μαρινάκης... εμπιστοσύνης!
«Ψήφο εμπιστοσύνης» πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας. Δεν θέλησε να σχολιάσει τις επιστολές από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και τόνισε πως «ουδέποτε τέθηκε θέμα» όσον αφορά τη θέση του προέδρου! Εκπρόσωπος στην ΕΠΟ ο Ζαγοράκης.Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την επιστολή του Νικόλα Πατέρα ρώτησε στο σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας αν υπάρχει κάποια ομάδα που θέλει να θέσει θέμα προεδρίας. Ο ίδιος έλαβε αρνητική απάντηση από τις ΠΑΕ.

Ωστόσο, του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις για ορισμένες κινήσεις του, όπως τις επιθέσεις κατά ορισμένων διαιτητών αλλά και την παρουσία του σε αποδυτήρια των ρέφερι σε ορισμένα παιχνίδια. Εξηγήσεις που του ζήτησαν κυρίως οι εκπρόσωποι των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ αντίστοιχα, Δημήτρης Γόντικας, Τζόνι Βεκρής και Σταύρος Αδαμίδης αντίστοιχα.

Ο ίδιος ο Μαρινάκης υπερασπίστηκε τις απόψεις του και τις θέσεις του, παίρνοντας έτσι θέση για όλα όσα του προσάπτουν. Πάντως, έτσι όπως φαίνεται, τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μαρινάκης συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων συλλόγων της Σούπερ Λίγκας.

«Δεν ζήτησα καμία τιμωρία Κάκου και δεν εισέβαλλα ποτέ σε αποδυτήρια»
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο σημερινό Δ.Σ. επισήμανε πως ποτέ δεν ζήτησε την εξαίρεση ή την τιμωρία του Κάκου, κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Πιλάβιος. Ξεκαθάρισε πως έκανε παράπονα για την διαιτησία του.

Επίσης διευκρίνισε ότι ποτέ δεν έχει εισβάλλει σε αποδυτήρια διαιτητών και πως το μόνο που έχει κάνει είναι προσέλθει σε αποδυτήρια, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είτε ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, είτε ως μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, κάνοντας διάλογο σε χαμηλούς τόνους και δίχως να παραβιάσει κανέναν κανονισμό.

Μάλιστα υπήρξε επιβεβαίωση από μέρους των Γόντικα και Κομνηνού. Εκτός αυτού ο Αδαμίδης παραδέχθηκε πως έκανε λάθος σε κάποιες τοποθετήσεις του, όπως αυτή εναντίον του Κουκουλάκη. Το τελικό συμπέρασμα ήταν πως οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ αποφάνθηκαν ότι ο Μαρινάκης ουδέποτε προσέβαλλε ή απαξίωση τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.
Read more!

Γουστάρει... Ιταλία ο «Γκέντσο»!

Γουστάρει... Ιταλία ο «Γκέντσο»!
Τρελαμένος και μόνο στην ιδέα της μετακόμισής του σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου όπως είναι το Καμπιονάτο, εμφανίζεται ο Σάββας Γκέντσογλου. Για το νεαρό μέσο ενδιαφέρθηκε η Τζένοα. Βέβαια η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έδωσε διαστάσεις στο θέμα, αφού θέλει τον ποδοσφαιριστή προσηλωμένο στις αγωνιστικές του δραστηριοτητες με την «Ένωση».

Ο Σάββας πάντως... τρελαίνεται και μόνο στην ιδέα του Καμπιονάτο και θέλει διακαώς να πραγματοποιήσει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός μέσος έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη αλλά και την ίδια... φιλοσοφία με τον πρώην συμπαίκτη του, οπότε ίσως υπάρξουν εξελίξεις στο άμεσο μέλλον...
Read more!

O Βιεϊρίνια θέλει κούπα!

O Βιεϊρίνια θέλει κούπα!
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έχει μια μεγάλη επιθυμία. Να κατακτήσει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ φέτος έναν τίτλο. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, από τα πρώτα βιολιά στην επίθεση του «δικεφάλου του Βορρά», μίλησε για όλους και για όλα.
Ο Βιεϊρίνια μίλησε στον Sport 103 με αφορμή τη νίκη στην Καβάλα για τον Μάκη Χάβο, τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τους στόχους του ΠΑΟΚ, αλλά και για το ματς του Σαββάτου με αντίπαλο την ΑΕΚ.
Για το πώς νιώθει για τις συνεχόμενες επιτυχίες του ΠΑΟΚ: «Νιώθω πολύ καλά και εγώ και όλοι οι παίκτες. Για αυτό δουλεύουμε κάθε εβδομάδα και όλη τη σεζόν. Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα, αλλά τώρα το έχουμε αλλάξει αυτό τους τελευταίους δύο μήνες. Θέλουμε να το συνεχίσουμε, για να ανέβουμε στις υψηλές θέσεις της Σούπερ Λιγκ και να πάμε μακριά στο Europa League».

Για το αν τον έπαιξαν σκληρά οι παίκτες της Καβάλας στο χθεσινό παιχνίδι: «Όλα τα παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα. Πρέπει να ρωτήσετε τα πόδια μου πόσο σκληρό ήταν… Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να ανταποκριθώ. Ο τρόπος του παιχνιδιού που παίζω αναγκάζει τους αντιπάλους κάποιες φορές να μαρκάρουν σκληρά. Σημασία έχει να βοηθάω την ομάδα και αυτό κάνω στα τελευταία παιχνίδια».

Για το αν το παιχνίδι ήταν το πιο σκληρό για τον ΠΑΟΚ φέτος: «Ο ΠΑΟΚ πάντα αντιμετωπίζεται δυνατά και όλες οι ομάδες έχουν κίνητρο να τον αντιμετωπίσουν και να τον κερδίσουν, γιατί είναι από τα μεγάλα κλαμπ της Ελλάδας. Δε μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργούν κάποιοι παικτες. Είναι φυσιολογικό να παίζεις σκληρά, αλλά πάνω στην μπάλα και όχι πάνω στα πόδια. Πρέπει οι διαιτητές να προστατεύουν τους παίκτες, για να μην υπάρχουν τραυματισμοί».

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει καλύτερα στη συνέχεια: «Για αυτό δουλεύουμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά δουλεύουμε για να είμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι. Να δείξουμε σύντομα έναν καλύτερο ΠΑΟΚ».

Για τους στόχους της ομάδας φέτος: «Πέρσι στο πρωτάθλημα τα πήγαμε πολύ καλά, αλλά όλοι θέλουμε να πάμε πιο καλά φέτος. Να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Στο κύπελλο θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό και εκεί είναι ένα παιχνίδι για να το διεκδικήσουμε. Στην Ευρώπη θέλουμε το καλύτερο, είμαστε πρώτοι στον όμιλο και πρέπει να κυνηγήσουμε και εκεί τη διάκριση».

Για το ποιο ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι φέτος: «Ήταν ο αγώνας με τη Βιγιαρεάλ. Μια ομάδα που παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο και βρίσκεται στην τρίτη θέση ενός από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Πήραμε τη νίκη, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Χάσαμε από την Ξάνθη βαθμούς και ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να χάνει τέτοιους βαθμούς».

Για το τι θέλει ο ίδιος για τον ΠΑΟΚ και τον εαυτό του: «Από την πρώτη χρονιά αυτό που θέλω είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ, με πολύ καλούς παίκτες, με πολύ κόσμο και του λείπει αυτός ο τίτλος».

Για τον Μάκη Χάβο: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Ξέρει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ποιότητα της ομάδας. Δουλεύει σκληρά μαζί μας και βλέπετε ότι τα αποτελέσματα σε αυτόν τον ενάμιση μήνα φάνηκαν».

Για το γκολ του Πάμπλο Γκαρσία στην Καβάλα: «Και φυσικά χάρηκα. Είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής και συνεργάτης στα αποδυτήρια. Δινει ασίστ συνήθως και όταν πετυχαίνει αυτός το γκολ είναι μεγάλη χαρά για μένα».

Για το πιο σημαντικό γκολ που έχει πετύχει: «Δεν έχω σκοράρει και τόσα πολλά… Πολλά γκολ είναι σημαντικά. Δεν μπορώ να ξεχάσω τα γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά δυστυχώς δεν οδήγησαν σε νίκες. Το γκολ με τη Βιγιαρεάλ ήταν πολύ σημαντικό, γιατί μας δίνει την πρώτη θέση».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι και δύσκολο. Πιο δύσκολο από το παιχνίδι με την Καβάλα, αλλά και εγώ και οι συμπαίκτες μου πιστεύουμε στη νίκη, ειδικά μέσα στην έδρα μας».
Read more!

Τετ-α-τετ Φρέιτας-Γκοβού

Εκτός της συνομιλίας που είχε ο Κώστας Αντωνίου με βασικά στελέχη της ομάδας, στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού έγιναν κι άλλα… τετ-α-τετ. Σε ένα από αυτά ο Κάρλος Φρέιτας συναντήθηκε με τον Σίντνεϊ Γκοβού με θέμα την κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Τετ-α-τετ Φρέιτας-Γκοβού
Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ζήτησε να μάθει τον λόγο των εμφανίσεων του με τον Γάλλο επιθετικό να αναγνωρίζει πως δεν είναι καθόλου καλός το τελευταίο χρονικό διάστημα…

«Ό,τι και να πεις έχει δίκιο. Ξέρω τι λένε για εμένα και έχουν δίκιο», ήταν η απάντηση του Γκοβού, ο οποίος στη συνέχεια υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει σκληρά για να διαφοροποιήσει τις εντυπώσεις που υπάρχουν για αυτόν.

Read more!

Ο Ντρογκμπά προσβλήθηκε από ελονοσία!

Ο Ντρογκμπά πανηγυρίζει το γκολ της ισοφάρισης με τη Φούλαμ Ο προπονητής της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι, αποκάλυψε την Τρίτη ότι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έχει προσβληθεί από ελονοσία. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, που επιβεβαίωσαν τη διάγνωση, δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα των «μπλε» στο κυριακάτικο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, ωστόσο πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

«Το μάθαμε (το βράδυ της Δευτέρας), όταν οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι έχει ελονοσία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω από πού την κόλλησε».

Δεδομένου ότι η ελονοσία δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ο διεθνής στράικερ αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Αγγλίας στην αναμέτρηση με τη Φούλαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Read more!

Tέπιτς: "Μου αρέσει η καλοπροαίρετη κριτική"

Ο Τέπιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Πανιώνιο Ο Μιλένκο Τέπιτς έκανε δηλώσεις στην σέρβικη εφημερίδα "Sport Novosti", μέσω της οποίας παραδέχθηκε ότι η καλοπροαίρετη κριτική τον βοηθάει να γίνει καλύτερος. Αφορμή για τις δηλώσεις του άσου του Παναθηναϊκού αποτέλεσαν οι... αιχμές που άφησε ο προπονητής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την απόδοσή του, μετά το τέλος του αγώνα με την Ολύμπια στην Λιουμπλιάνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου γκαρντ

Για την αγωνιστική «κάμψη» που είχε:
«Το να χάσεις την αυτοπεποίθησή σου είναι κάτι που συμβαίνει. Το σημαντικό είναι είτε είσαι καλός είτε όχι, να μην παρασύρεσαι. Αυτό που μετρά είναι να είσαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι. Όταν περιμένεις να παίξεις καλύτερα και ξέρεις πως μπορείς να το κάνεις, αναζητείς έναν τρόπο να βγεις από την κρίση και βάζεις επιπλέον πίεση στον εαυτό σου. Κάνουμε μια δουλειά που εκτιθέμεθα στα μάτια του κόσμου και πρέπει να συνηθίσεις στην κριτική. Δεν είναι εύκολο όταν όλοι γύρω σου λένε πως δεν είσαι καλός, τη στιγμή που εσύ-περισσότερο από τον καθέναν-θέλεις να πας καλύτερα. Μου αρέσει η καλοπροαίρετη κριτική, με κάνει πιο δυνατό και επίμονο».

Για τις δυσκολίες του αντιμετωπίζει στο Παναθηναϊκός: «Χαίρομαι που βρίσκομαι σε μια ομάδα του βεληνεκούς και των φιλοδοξιών του Παναθηναϊκού, με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό σε κάθε θέση. Κάποιες φορές δεν τα καταφέρνεις, αλλά πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς».

Για την ήττα από την Ολίμπια Λιουμπλιάνα: «Οι ήττες είναι φυσιολογικό να έρθουν, αργά ή γρήγορα. Την περασμένη περίοδο ήμασταν άτυχοι στη χειρότερη δυνατή στιγμή απέναντι στην Παρτίζαν και το Μαρούσι. Η σεζόν είναι μεγάλη και είναι καλύτερο κάποιες ήττες να έρχονται στην αρχή».
Read more!

Χωρίς φιλάθλους του Αρη το ντέρμπι του Καυτανζογλείου

Το Καυτανζόγλειο στάδιο Χωρίς φιλάθλους του Αρη θα γίνει το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ηρακλή και Αρη, την προσεχή Δευτέρα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Στη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη το μεσημέρι για τα μέτρα τάξης του συγκεκριμμένου αγώνα, αποφασίστηκε από την γηπεδούχο ΠΑΕ να μην δοθούν εισιτήρια στον Αρη, κάτι που φυσικά θα γίνει και στον αντιστοιχο αγώνα του δεύτερου γύρου.

Στη σύσκεψη των μέτρων τάξης την πλευρά των γηπεδούχων εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος επιχειρησιακού τομέα, Παναγιώτης Μαυρίδης, και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Λαυρέντης Αργυρόπουλος, ενώ την φιλοξενούμενη ομάδα εκπροσώπησε ο Δημήτρης Τζίκος.
Read more!

"Ενας Ζορό στον Ολυμπο"

Ο Ισμαελ Μπλάνκο πανηγυρίζει..... Μπορεί να άργησε φέτος να... ματώσει τα δίχτυα σε αγώνα πρωταθλήματος ωστόσο με το γκολ του απέναντι στον Εργοτέλη και με την συνολική του εμφάνιση αποδείχτηκε καθοριστικός για την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Ισμαελ Μπλάνκο, για τον οποίο η εφημερίδα "OLE" της Αργεντινής φιλοξένησε μεγάλο αφιέρωμα, με αφορμή το πρώτο του φετινό τέρμα στη Σούπερ Λιγκ.

Το αφιέρωμα έχει τίτλο... "Ένας Ζορό στον Όλυμπο" ενώ στη συνέχεια εξιστορεί τα κατορθώματα του Αργεντινού, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας.

Τονίζεται δε χαρακτηριστικά πως ο Μπλάνκο έχει καταφέρει τα πάντα με την φανέλα της ΑΕΚ και του λείπει μόνο ένας τίτλος: "Το μόνο που του λείπει είναι ένα πρωτάθλημα. Αλλά αν συνεχίσει τόσο καλά...", καταλήγει με... νόημα το αφιέρωμα των συμπατριωτών του στον 27χρονο επιθετικό της Ενωσης.
Read more!

Μονομαχία Ριέρα - Σισέ!

Μονομαχία Ριέρα - Σισέ!
Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τη λίστα με τους κορυφαίους της Super League στον συνδυασμό γκολ και ασίστ, με τον Σισέ και τον Ριέρα να μονομαχούν για την πρωτιά. Ο Σαλπιγγίδης είναι πρώτος από τους Έλληνες παίκτες.
Το σημαντικό για ένα ποδοσφαιριστή με επιθετικές βλέψεις είναι να έχει το εύκολο γκολ όπως και την πάσα… μισό γκολ. Ο συνδυασμός αυτών των δύο δίνει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επιτυχή επιθετική λειτουργία των εκάστοτε ποδοσφαιριστών. Στην παρακάτω λίστα βρίσκονται οι 17 ποδοσφαιριστές της Super League που έχουν πετύχει συνολικά 4 τουλάχιστον γκολ ή ασίστ. Αυτοί, ανήκουν στις 11 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να έχει 3 , ενώ ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, η Καβάλα και ο Ατρόμητος έχουν δύο παίκτες στη σχετική λίστα.
Στο σύνολο λοιπόν του συνδυασμού των γκολ και των τελικών πασών προηγείται ο Άλμπερτ Ριέρα του Ολυμπιακού με 8 (4 γκολ και 4 ασιστ), ενώ ακολουθεί ο Τζιμπριλ Σισέ του Παναθηναϊκού με 7 (όλα από γκολ). Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν ο Ντένις Επστάιν της Κέρκυρας (5 γκολ, μια ασιστ) και ο Ραφίκ Τζιμπούρ της ΑΕΚ με το ίδιο ποσοστό. Πρώτος στη λίστα των Ελλήνων είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης του ΠΑΟΚ με 2 γκολ και 3 ασίστ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι 14 στους 17 παίκτες της λίστας είναι ξένοι ποδοσφαιριστές με τους Έλληνες να είναι η μικρή μειοψηφία (Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης, Φετφατζίδης).
Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική λίστα:
ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΣΥΝΟΛΟΓΚΟΛΑΣΙΣΤ
1. ΡιέραΟλυμπιακός844
2. ΣισέΠαναθηναϊκός770
3. ΕπστάινΚέρκυρα651
-. ΤζιμπούρΑΕΚ651
5. ΣαλπιγγίδηςΠΑΟΚ523
-. ΜιραλάςΟλυμπιακός550
-. ΜπρίτοΑτρόμητος514
8. ΠερόνεΑτρόμητος440
-. ΟνουάτσιΚαβάλα440
-. ΣκόκοΑΕΚ431
-. ΣολτάνιΗρακλής431
-. ΜπούντιμιρΕργοτέλης431
-. ΜετίνΛάρισα422
-. ΧαβίτοΆρης422
-. ΚατσουράνηςΠαναθηναϊκός422
-. Νταρσβίλ
-. Φετφατζίδης
Καβάλα
Ολυμπιακός
4
4
2
1
2
3
Read more!

Πού είναι ο Κέσελ οέο;

Ο Μάρκο Κέσελ «ψάχνεται» ακόμα...
Όταν τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, πολλοί αναρωτήθηκαν «ποιος είναι αυτός;». Στο Mundobasket πήραν απάντησή τους. Και μετά... εξαφανίστηκε. To gazzetta.gr αναλύει τον υπό του μετρίου Μάρκο Κέσελ. Στις 11/8 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκο Κέσελ για τα επόμενα τρία χρόνια ως τον κατάλληλο άνθρωπο να δώσει πολύτιμες λύσεις στη θέση «3». Ελάχιστοι τον γνώριζαν, αφού ελάχιστοι ήταν εκείνοι με παραστάσεις του από τον Ερυθρό Αστέρα. Άλλωστε, κανείς δεν τον αποκαλούσε σωστά, αφού μέχρι να υπάρξει η σχετική διόρθωση, «έπαιζε» παντού σαν «Κέσελι». Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, όμως, τον ήξερε αρκετά, ώστε να τον πάρει μαζί του στο Mundobasket.

Στα παρκέ της Τουρκίας ο 23χρονος φόργουορντ φρόντισε να κάνει σε άπαντες... ενταντικά φροντιστήρια για την αγωνιστική αξία του, συμβάλοντας τα μέγιστα στην πορεία της Σερβίας μέχρι την τέταρτη θέση. Τα 5/6 τρίποντα στον προημιτελικό της διοργάνωσης με την Ισπανία, τον οποία πήρε ο Μίλος Τεόντοσιτς με «τρελό» τρίποντο, ή οι 18 πόντοι του με 4/7 τρίποντα στον απίστευτο ημιτελικό με τους οικοδεσπότες Τούρκους, έστω κι αν δεν είχαν αντίκρισμα, αποτελούν ό,τι καλύτερο στην εκεί παρουσία του.

Οι εμφανίσεις αυτές ήταν κι εκείνες που αύξησαν κατακόρυφα τις προσδοκίες όλων στον Πειραιά, περιμένοντας από τον ίδιο να συνεχίσει αναλόγως και με τους «ερυθρολεύκους». Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν βάσει... σχεδίου.

Ο «Ντούντα» εξέφρασε από την πρώτη ημέρα την εμπιστοσύνη του στο ταλέντο του Κώστα Παπανικολάου, αρχίζοντάς τον βασικό σε όλες τις μέχρι τώρα αναμετρήσεις της ομάδος, ο Κέσελ, ερχόμενος από τον πάγκο, δεν έχει καταφέρει να αποδόσει τα αναμενόμενα κι η παρουσία του στο «λιμάνι» κρίνεται, για την ώρα, άκρως επιεικώς μέτρια.

Συν τοις άλλοις, ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ασκήσει κριτική για την προσήλωσή του στην άμυνα (σ.σ. «πολλοί ταλαντούχοι παίκτες, όπως ο Παπανικολάπου και ο Κέσελ, πρέπει να μάθουν να παίζουν άμυνα» είπε μετά την ήττα από τη Μπάμπεργκ), τον έχει τιμωρήσει, λόγω αργοπορίας, με αποκλεισμό από την αποστολή απέναντι σε ΑΕΚ κι Ουνικάχα, ενώ το περασμένο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από μία λάθος ενέργειά του προς το τέλος της πρώτης περιόδου, τον... έκραξε και δεν τον ξαναπέρασε στο παρκέ.

Θα υπάρξει αλλαγή κλίματος και «μεταμόρφωση» στη συνέχεια; Από τον ίδιο εξαρτάται...

Οι εμφανίσεις του Σέρβου φόργουορντ με χρονολογική σειρά:

vs. Πανελλήνιος (κύπελλο): 9π. με 2/4δίπ., 1/1τρίπ., 2/2β., 4ρ., 2ασ., 2κλ., 2λ. σε 19'
vs. Ρεάλ Μαδρίτης (Ευρωλίγκα): 3π. με 0/1δίπ., 1/3τρίπ., 2ρ., 1λ. σε 17'
vs. Άρης (Α1): 10π. με 2/6δίπ., 1/2τρίπ., 3/3β., 5ρ., 1ασ., 1κλ., 1λ. σε 14'
vs. Μπάμπεργκ (Ευρωλίγκα): 0π. με 0/1τρίπ., 1λ. σε 7'
vs. AEK (Α1): εκτός αποστολής
vs. Ουνικάχα (Ευρωλίγκα): εκτός αποστολής
vs. Πανιώνιος (Α1): 1π. με 0/1τρίπ., 1/2β., 1ρ., 1λ. σε 3'
Σύνολο: 23π. με 4/11δίπ. (36.4%), 3/8τρίπ. (37.5%), 6/7β. (85.7%), 12ρ., 3ασ., 3κλ., 6λ. σε 60'
Μέσος όρος: 4.6π., 2.4ρ., 0.6ασ., 0.6κλ., 1.2λ. σε 12'
Read more!

Θυμήθηκαν τον Σισέ

Θυμήθηκαν τον Σισέ
Η Τότεναμ υποδέχεται σήμερα τη Σάντερλαντ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και οι Άγγλοι θυμήθηκαν τον Τζιμπρίλ Σισέ, αφού ο Γάλλος ήταν ο σκόρερ στην τελευταία νίκη των «μαυρόγατων» στο Λονδίνο.Η Σάντερλαντ επικράτησε στις 23 Αυγούστου του 2008 με 2-1 χάρη σε γκολ του φορ του Παναθηναϊκού στο 83'. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Σισέ είχε υπογράψει συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα δύο μέρες νωρίτερα και έκανε κόντρα στην Τότεναμ το ντεμπούτο του. Από το 2000 και έπειτα, αυτή ήταν η μοναδική φορά που η Σάντερλαντ πήρε βαθμό ή βαθμούς από τα «σπιρούνια».
Read more!

Απέρριψε Παναθηναϊκό ο Τζεντιλέτι

 Απέρριψε Παναθηναϊκό ο Τζεντιλέτι
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ της Αργεντινής, ο άσος της Αρχεντίνος Τζούνιορς, Σαντιάγκο Τζεντιλέτι απέρριψε πρόταση του Παναθηναϊκού για τον ίδιο.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η έκδοση Ole.com.ar ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται στην Αρχεντίνος Τζούνιορς ως κεντρικός αμυντικός απέρριψε τις επιλογές των Μπάρι, Κιέβο και Παναθηναϊκού για τον ίδιο, ενώ στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως για την απόκτησή του ενδιαφέρεται η Νιούκαστλ.
Read more!

Πάει Καραϊσκάκη ο Ιβιτς!

Πάει Καραϊσκάκη ο Ιβιτς!
Άρχισε τρέξιμο ο Βλάνταν Ίβιτς και όλα δείχνουν ότι παρότι θα χάσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, θα είναι έτοιμος για τον Ολυμπιακό! Την Τετάρτη η διάγνωση για τον Σνάουτσνερ.
Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής είχε υποστεί θλάση στο ματς με τη Βιγιαρεάλ και πλέον εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμος για το ματς του Καραϊσκάκη.
Επίσης σχετικά με τον τραυματισμό του Μίροσλαβ Σνάουτνσερ, η σοβαρότητα της κατάστασής του θα φανεί την Τετάρτη, όταν και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.
Όσοι δεν αγωνίστηκαν βασικοί στο ματς με την Καβάλα, γυμνάστηκαν στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας στο ξενοδοχείο όπου καταλύει η αποστολή.
Read more!

Η «συγγνώμη» του Ντένις...

 Η «συγγνώμη» του Ντένις...
Μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του στο ματς με τον Πανιώνιο έδειξε ο Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από όλους τους συμπαίκτες του αλλά και τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την αντίδρασή του στο σαββατιάτικο παιχνίδι. Ο Δανός μέσος απέδειξε πόσο επαγγελματικά λειτουργεί, αφού κατάλαβε αμέσως την λανθασμένη αντίδρασή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου κλότησε ένα μπουκάλι όταν είδε ότι δεν θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.
Στην προπόνηση της Δευτέρας λοιπόν, ο Ρόμενταλ ζήτησε συγγνώμη ενώπιον όλων, ξεκαθαρίζοντας ότι νευρίασε επειδή δεν αγωνίστηκε κόντρα στους «κυανέρυθρους».

Πάντως, οι συμπαίκτες του αλλά και ο Βάσκος τεχνικός εκτίμησαν πολύ την στάση του Δανού άσου, ο οποίος φάνηκε μετανιωμένος και τόνισε ότι δεν πρόκειται να επαναληφτεί ποτέ παρόμοιο γεγονός.
Read more!

Κρύος: «Θα βοηθήσουν Βαλβέρδε και Χιμένεθ...»

Κρύος: «Θα βοηθήσουν Βαλβέρδε και Χιμένεθ...»
Το εγκώμιο των Ερνέστο Βαλβέρδε και Μανόλο Χιμένεθ έπλεξε με δηλώσεις του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Κρύος, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία και αναμένεται να δοκιμάσει την τύχη του ως προπονητής!Στο ραδιόφωνο του NovaSport Fm μίλησε ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Κρύος, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιθυμία του να γίνει προπονητής στην Ισπανία, ενώ τόνισε ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Μανόλο Χιμένεθ θα βοηθήσουν πολύ τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αντίστοιχα:

«Είμαι τα τελευταία 12 χρόνια στην Ισπανία. Έχω προσαρμοστεί εδώ στη Θέουτα. Έχω βγάλει δίπλωμα προπονητή, απλά μου λείπει ένα χρόνος θεωρία και ένας χρόνος τακτική.
Στην Ελλάδα έρχομαι στις γιορτές για να δω τους δικούς μου, αλλά δεν θέλω αυτήν τη στιγμή να επιστρέψω. Επιθυμία μου είναι να βγάλω δίπλωμα τεχνικού διευθυντή από την ισπανική ομοσπονδία», είπε αρχικά ο 37χρονος παλαίμαχος του Ολυμπιακού και στη συνέχεια τόνισε:

«Οι διαφορές σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αρκετές. Υπάρχει ένας σχεδιασμός από τις μικρές κατηγορίες. Το γεγονός ότι η Ισπανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν αποτέλεσμα δουλειάς πολλών χρόνων. Υπάρχουν διαφορές σε θέματα οργανωτικά, θέματα μεθοδολογίας. Κοιτούν όταν κάποιος είναι μικρός να έχει πολλά φυσικά προσόντα, διορατικότητα και γρήγορη σκέψη».

Για το γεγονός ότι πολλοί Ισπανοί, όπως ο Βαλβέρδε και ο Χιμένεθ, δουλεύουν στη χώρα μας, δήλωσε: «Βαλβέρδε και Χιμένεθ θα βοηθήσουν σίγουρα. Και οι δύο έχουν δουλέψει σε ακαδημίες, αλλά και σε μεγάλες ομάδες και πιστεύω ότι θα κάνουν μεγάλη δουλειά, κυρίως σε ό,τι αφορά θέματα ψυχολογίας. Στην Ευρώπη δίνουν μεγάλο βάρος στην ψυχολογία».

Για τον Τζιόλη και τον Μάντζιο σημείωσε: «Οι Ισπανοί λένε ότι είναι καλοί παίκτες και οι δύο. Σε θέματα τακτικής και ψυχολογίας θα τους βοηθήσουν, σίγουρα».

Έπειτα, ο κ. Κρύος μίλησε και για τη Θέουτα, την ομώνυμη ομάδα της πόλης, όπου μένει και αύριο δίνει τον... υπέρτατο αγώνα της κόντρα στην Μπαρτσελόνα για το κύπελλο, στο «Καμπ Νου»: «Ο μέσος όρος ηλικίας στην ομάδα είναι 24-25! Τα περισσότερα ταλέντα βγαίνουν από την τρίτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα δώρο γα τους παίκτες, που έφτασαν μέχρι τον 4ο γύρο του κυπέλλου. Έχω μάθει από ανθρώπους μέσα από την ομάδα της Βαρκελώνης ότι το ζήτημα στην Μπαρτσελόνα είναι η κατοχή μπάλας και να κερδίζεται αυτή ψηλά. Μέλημα των ποδοσφαιριστών του Γκουαρντιόλα είναι να κερδίζουν αμέσως την μπάλα, όταν αυτή χάνεται».

Τέλος, ο κ. Κρύος δεν δίστασε να αποκαλύψει τα ταλέντα του αύριο: «Λουίς Αλμπέρτο, 17 χρονών… Καμπάνια 16 χρονών, από τα δεύτερα της Σεβίλλης. Νομίζω ότι αυτοί είναι που θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο μέλλον».
Read more!

Εννιά ομάδες σε απολογία

Εννιά ομάδες σε απολογία
Εννιά ομάδες κλήθηκαν σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για τα όσα συνέβησαν στα γήπεδα την 9η αγωνιστική. Συγκεκριμένα η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 11/11/2010 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 9η αγωνιστική. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ– ΠΑΕ Εργοτέλης.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Δ.Μποροβήλο (Διευθύνων σύμβουλος): Για τη συμπεριφορά του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης κ.Δ.Μποροβήλου στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Πανσερραϊκός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος– ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ηρακλής: Διότι «Μετά την αποχώρηση των φιλάθλων της εγκαλουμένης από τη θύρα Δ βρέθηκαν και καταμετρήθηκαν απ τους υπευθύνους ασφαλείας των δύο ομάδων ογδόντα (80) σπασμένα καθίσματα» στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη- ΠΑΕ Ηρακλής.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Καβάλα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Καβάλα– ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός– ΠΑΕ Πανιώνιος.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΕ Κέρκυρα.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος – ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Θ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Καβάλα-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Read more!

Κοσσυφοπέδιο για Μουντιάλ 2014!

Κοσσυφοπέδιο για Μουντιάλ 2014!
Αναστάτωση στη Σερβία από τις πληροφορίες που θέλουν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Κοσσυφοπεδίου να συμμετάσχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, της Βραζιλίας τον 2014.Το δημοσίευμα της «Kurir» προκάλεσε αναστάτωση και οι Σέρβοι μιλούν για ακόμα ένα χαστούκι στη Σερβία. Ειδικότερα, πληροφορίες που θέλουν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Κοσσυφοπεδίου να συμμετάσχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, της Βραζιλίας τον 2014. Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Φαντίλ Βοκρί

«Ήταν κάτι… αναπόφευκτο. Είναι μια πραγματικότητα. Το Κοσσυφοπέδιο έχει αναγνωριστεί από 71 χώρες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Φαντίλ Βοκρί.
Read more!

Στη γωνία για Μπαρτσάλι η Ιντερ

Στη γωνία για Μπαρτσάλι η Ιντερ
Τις εξελίξεις στην Βόλφσμπουργκ με την κόντρα του Αντρέα Μπαρτσάλι με τον προπονητή, Στιβ ΜακΚλάρεν, παρακολουθεί στενά η Ιντερ, που ψάχνει τον αντικαταστάτη του Βάλτερ Σάμουελ.
Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Kicker, ο Μπαρτσάλι ήταν έντονα δυσαρεστημένος από την απόφαση του ΜακΚλάρεν να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο του αγώνα με την Φρανκφούρτη. «Ηθελα να βάλω έναν παίκτη ικανό στο ψηλό παιχνίδι και αυτός ήταν ο Μάντλουνγκ» ήταν τα λόγια του Αγγλου τεχνικού για την αλλαγή του Ιταλού, ο οποίος θεώρησε ότι ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Σιμόν Κίερ, θα ήταν αυτός που έπρεπε να βγει. Οπως προέκυψε, υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα στον Μπαρτσάλι και τον προπονητή των Λύκων, που άφησε τις σχέσεις τους σε άσχημο σημείο.

Τα νεά είναι πολύ ευχάριστα για την Ιντερ, η οποία στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα ψάξει τον αντικαταστάτη του Βάλτερ Σάμουελ. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο στον αγώνα με την Μπρέσια και θα μείνει έξι μήνες εκτός δράσης, με την πρωταθλήτρια Γερμανίας του 2009 να μην πρόκειται να αρνηθεί πιθανή πρόταση για την παραχώρηση του 29χρονου, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2011.

Read more!

«Χάσαμε απλώς μια μάχη»

«Χάσαμε απλώς μια μάχη»
Ο αρχηγός του Κολοσσού, Αντώνης Ασημακόπουλος δήλωσε πως η ήττα από την Καβάλα δεν επηρεάζει σε τίποτα την πορεία των Ροδιτών που αναμένει να είναι ξανά πολύ καλή. Ο Ασημακόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του στο kolossosbc.gr για τη δεύτερη ήττα του Κολοσσού στο πρωτάθλημα πως «δεν έγινε και τίποτα. Χάσαμε ένα ματς εκτός έδρας. Παλέψαμε μέχρι το τέλος αλλά οι αντίπαλοί μας ήταν πιο εύστοχοι στα κρίσιμα σουτ του 4ου δεκαλέπτου. Το τελικό σκορ μας αδικεί. Δεν αποτυπώνει την πραγματική εικόνα του αγώνα καθώς το ματς ήταν πολύ κοντά μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο.

Χάσαμε μια μάχη, αυτό είναι όλο. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Η ομάδα μας παραμένει πολύ δυνατή. Δουλεύουμε με σύστημα και σχεδιασμό όπως πάντα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι νέοι ξένοι παίχτες θέλουν κάποιο χρόνο για να προσαρμοστούν και ν' αποδώσουν το 100%. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, προπονούμαστε συγκεντρωμένα και μεθοδικά. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλά και φέτος».
Read more!

Η Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Με την παρουσία ανθρώπου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διεξαχθεί το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στις 27 του μήνα, καθώς οι Άγγλοι θέλουν να «τσεκάρουν» κάποιους παίκτες.Όπως γνωστοποίησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, εκπρόσωπος της δευτεραθλήτριας Αγγλίας θα βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος προκειμένου να δει κάποιους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Read more!

«Βαγγέλη, ρίξε τους τόνους»!

«Βαγγέλη, ρίξε τους τόνους»!
Συστάσεις στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη να μη βάζει τα οπαδικά οφέλη πάνω από τη Σούπερ Λίγκα, έκανε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Πατέρας. Παράλληλα ζητάει να πέσουν οι τόνοι...
Ο Νίκος Πατέρας, λόγω της απουσίας του από το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, έστειλε επιστολή με την οποία ζητάει από όλους να ρίξουν τους τόνους. Παράλληλα επισημαίνει κάποιες ενέργειες του Βαγγέλη Μαρινάκη, από τις οποίες προκλήθηκε ο Παναθηναϊκός, αλλά για χάρη του γενικότερου συμφέροντος η «πράσινη» ΠΑΕ απέφυγε να απαντήσει. Επίσης, ο κ. Πατέρας ζητάει να αποφορτίσουν όλοι το κλίμα, και από τον κ. Μαρινάκη προσωπικά να βάλει το καλό του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας πάνω από τα πρόσκαιρα οπαδικά οφέλη, καθώς είναι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά η επιστολή του Νικόλα Πατέρα:
Αγαπητοί φίλοι,
Δεν μπορώ να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας γιατί έπρεπε να ταξιδέψω στο εξωτερικό.
Ο Παναθηναϊκός αλλά και η πλειοψηφία των ομάδων ψηφίσανε τον κ. Μαρινάκη για πρόεδρο της Super League και εμπιστευτήκανε ένα νέο πρόσωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου, για να βελτιώσουμε όλοι μαζί κάποια πράγματα όπως την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τις σχέσεις της Super League με την Πολιτεία και την ΕΠΟ και τη διαφύλαξη των εσόδων μας εν μέσω της οικονομικής κρίσης .

Με μεγάλη μας έκπληξη, από την πρώτη και δεύτερη αγωνιστική με τη διαιτησία του κ. Σταθόπουλου στο παιχνίδι Ηρακλής-Ολυμπιακός και του κ. Δαλούκα στο παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός, είδαμε τον πρόεδρο του συνεταιρισμού μας να καταφέρεται με άκομψο τρόπο κατά διαιτητών και εμού προσωπικά σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα. Ως ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους παρότι ο Πρόεδρος της Super League μάς έθιγε σε προσωπικό επίπεδο και για το καλό του ποδοσφαίρου και του συνεταιρισμού δεν απαντήσαμε στις ακόλουθες προκλήσεις :
1) Στην απαίτηση του κ. Μαρινάκη για αποπομπή του κ. Δαλούκα.
2) Στην πρόταση του κ. Μαρινάκη στο συμβούλιο της ΕΠΟ να έχει ο κ. Βασσάρας πιο ενεργό ρόλο στους διορισμούς της ΚΕΔ και παρότι σεβόμαστε τον εν λόγω πρώην διαιτητή, δεν είχαμε συμφωνήσει ποτέ σαν συνεταιρισμός να διατυπώσουμε τέτοιες προτάσεις.
3) Στις πρόσφατες επισκέψεις του κ. Μαρινάκη σε αποδυτήρια διαιτητών στο Καραϊσκάκη και το ΟΑΚΑ, πάλι κρατήσαμε χαμηλούς τόνους για να μη δυναμιτίσουμε το κλίμα. Θέλω να σας θυμίσω ότι κανένας από τους προκατόχους του κ. Μαρινάκη στη Super League (Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Πηλαδάκης, Θανόπουλος, Πατέρας) δεν είχε επισκεφτεί αποδυτήρια διαιτητών και δεν τους είχε κάνει δημόσιες παρατηρήσεις ή υποδείξεις.
4) Πριν από μερικές ημέρες πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες ότι ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από την ΕΠΟ την εξαίρεση του διαιτητή κ. Κάκου από αγώνες του ΟΣΦΠ, γιατί κατά την εκτίμησή του επηρέασε το αποτέλεσμα στο μεταξύ μας ντέρμπι!
Όλα τα ανωτέρω περιστατικά και γεγονότα δεν συνάδουν με συμπεριφορά προέδρου συνεταιρισμού που αγκαλιάζει τα συμφέροντα όλων των ομάδων και κάνει κινήσεις για να βελτιωθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου μας.
Όταν είσαι πρόεδρος της Super League, δεν συμπεριφέρεσαι σαν Πρόεδρος της ομάδας σου, αλλά σαν ηγέτης που φροντίζεις πρώτα για το συμφέρον όλων των ομάδων και μετά το δικό σου.
Εμείς σαν Παναθηναϊκός αυτό το αποδείξαμε σε πολλές περιπτώσεις, μια εκ των οποίων ήταν με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπου μείναμε πιστοί σε όλες τις ομάδες του συνεταιρισμού και δεν κάναμε ξεχωριστή συμφωνία μόνο προς όφελος της ομάδας μας.
Θέλω να παρακαλέσω να ρίξουμε τους τόνους και να συμβάλουμε ουσιαστικά, ώστε να αποφορτίσουμε το κλίμα και από τον κ. Μαρινάκη προσωπικά, να βάλει το καλό του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας μας πάνω από τα πρόσκαιρα οπαδικά οφέλη.


Σας ευχαριστώ
Νικόλας ΠατέραςΠρόεδρος Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός
Read more!

Πέντε εβδομάδες εκτός ο Χάργκριβς


Πέντε εβδομάδες εκτός ο Χάργκριβς
Στην πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα από το Σεπτέμβριο του 2008, ο Όουεν Χάργκριβς είχε την ατυχία να αποχωρήσει και πάλι τραυματίας, μετά από μόλις λίγα λεπτά συμμετοχής. Ο μέσος της Μαν. Γιουνάιτεντ υπέστη θλάση στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τη Γουλβς και-όπως διαπιστώθηκε από το ιατρικό τιμ του συλλόγου-θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους σε πέντε εβδομάδες.

Πριν από την επάνοδό του στη δράση το Σάββατο, ο 29χρονος άσος, που έχει γεννηθεί στον Καναδά, είχε πραγματοποιήσει μόνο μία συμμετοχή ως αλλαγή λόγω της τενοντίτιδας που είχε και στα δύο πόδια.

Read more!

Δεν μετανιώνει ο Ραϊκόνεν

Μπορεί πριν λίγο καιρό ο Κίμι Ραϊκόνεν να μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, ωστόσο η «ζυγαριά» έγειρε προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.
Δεν μετανιώνει ο Ραϊκόνεν
«Το ράλι είναι ένα εθνικό σπορ στη Φινλανδία. Μεγάλωσα, ακολουθώντας όλους αυτούς τους υπέροχους οδηγούς, πάντα ήθελα να δοκιμαστώ σε αυτό, δεν είναι μια επιπόλαια απόφαση», τονίσε ο Ραϊκόνεν, ο οποίος προετοιμάζεται για τη δεύτερη του χρόνια στο WRC, χωρίς να έχει μετανιώσει.

«Στο τέλος της περασμένης χρονιάς είχα μια ευκαιρία, τα σκέφτηκα και πραγματικά το διασκέδασα. Λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο ράλι και σε αυτό το επίπεδο και ήθελα να μάθω ότι περισσότερο μπορούσα», συμπλήρωσε ο Φινλανδός οδηγός.

Ο Ραϊκόνεν φέτος παρά το γεγονός ότι έδειξε καλά στοιχεία, δεν μπορούσε να τα διατηρήσει μέχρι το τέλος του αγώνα. Ωστόσο, όσο περισσότερο τρέχει και αποκτά εμπειρία, τόσο καλύτερη θα είναι η συνέχεια.
Read more!

Σόου Νοβίτζκι και νίκη των Μάβερικς

O Noβιτσκι σε προσπάθειά του κόντρα στους Σέλτικς Ο Ντιρκ Νοβίτζκι είχε μεγάλα κέφια, πέτυχε 25 πόντους και οδήγησε τους Μάβερικς στη νίκη με 89-87 επί των Σέλτικς στο Ντάλας. Η ομάδα της Βοστόνης ήταν μπροστά με 87-82 περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε, ωστόσο ο Γερμανός σταρ πέτυχε τέσσερις πόντους, μεταξύ των οποίων και το νικητήριο καλάθι, χαρίζοντας στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη.

Στο Σικάγο, οι Μπουλς νίκησαν τους Νάγκετς με 94-92. Η ομάδα του Ντένβερ είχε προηγηθεί με 80-74 επτά λεπτά πριν τη λήξη, αλλά οι «ταύροι» κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση, με μπροστάρη τον Ντέρικ Ρόουζ που πέτυχε 18 πόντους.

Στο Ορλάντο, στη δεύτερη ήττα τους υποχρέωσε τους Χοκς το Ορλάντο με 93-89 με τον Ντουάιτ Χάουαρντ να έχει 27 πόντους και 11 ριμπάουντ. Τέλος την αρνητική τους παράδοση απέναντι στους Σανς σταμάτησαν οι Γκρίζλις επικρατώντας με 109-99 στο Μέμφις. Ο Τζος Τσίλντρες είχε σε 16 λεπτά 4 πόντους.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ
Ορλάντο-Ατλάντα 93-89
Τοροντο-Γκόλντεν Στέιτ 102-109
Σάρλοτ-Σαν Αντόνιο 91-95
Σικάγο-Ντένβερ 94-92
Μέμφις-Φοίνιξ 109-99
Ντάλας-Βοστόνη 89-87
Read more!

"Γκέκας... ο Ελληνας γίγαντας"

Ο Γκέκας στην προπόνηση Η γερμανική ιστοσελίδα "RP online" αφιερώνει την Τρίτη μεγάλο άρθρο για τον Φάνη Γκέκα, το οποίο αναφέρεται στον Ελληνα επιθετικό με εγκωμιαστικά σχόλια. Χαρακτηριστικά το κείμενο τιτλοφορείται: "Γκέκας: Ο Ελληνας γίγαντας", ενώ γενικότερα γίνεται λόγος για τα επιτεύγματα της της Αϊντραχ Φρανκφούρτης.

"Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης είναι μια από τις ομάδες έκπληξη της τρέχουσας περιόδου. Μετά από πέντε Μετά από πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία έξι παιχνίδια της, βρίσκεται ήδη σε θέση εξόδου στο Europa League, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού μετρούσε τέσσερις σερί απώλειες. Πλέον ο Γκέκας κάνει και πάλι αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλύτερα: Να παράγει γκολ".

"Ο Γκέκας ήταν ασήμαντος στον Παναθηναϊκό και από την περίοδο 2006-07 που πήγε στην Μπόχουμ έκανε μια καταπληκτική σεζόν, βοηθώντας τον σύλλογο να αποφύγει τον υποβιβασμό. Με 20 γκολ ήταν αρκετά για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκαμε τον πρώην προπονητή του, Μαρσέλ Κόλερ να τον αποκαλεί με το φοβερό: "Με τον Γκέκα αισθανόμαστε ασφαλείς".

"Τέσσερα χρόνια αργότερα, τώρα στην Αϊντραχτ μπορούν να ελπίζουν ότι ο Φάνης Γκέκας θα σημειώσει ακόμη περισσότερα από τα 20 γκολ εκείνης της περιόδου. Αλλωστε το Φθινόπωρο του 2006 είχε μόλις τρία γκολ στο ενεργητικό του, ενώ τώρα μετράει ήδη έντεκα. Ο επιθετικός ήταν ασήμαντη πριν από την περίοδο 2006/07 από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα Μπόχουμ, έπαιξε μια καταπληκτική σεζόν και σωθεί ο σύλλογος από την περιοχή του Ρουρ για την αποφυγή του υποβιβασμού".
Read more!

Δεν προπονήθηκε ο Τοροσίδης

Ατυχος και πάλι ο Τοροσίδης Δύο προβλήματα ξεπεράστηκαν στον Ολυμπιακό, όμως την ίδια στιγμή προέκυψε ένα άλλο. Οι Ντουντού και Μοντεστό μετείχαν σήμερα κανονικά στο πρόγραμμα της προπόνησης, καθώς ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν, όχι όμως και ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς-κοιλιακούς και κρίθηκε προτιμότερο να προφυλαχθεί και να μην γυμναστεί. Ετσι ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Από εκεί και πέρα, ο Μέλμπεργκ, του οποίου η κατάσταση είναι αισθητά βελτιωμένη, ακολούθησε πρόγραμμα εντατικής θεραπείας, όπως και ο Ιμπαγάσα, ενώ ο Ν. Παπαδόπουλος ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και έκανε τρέξιμο στο γήπεδο.
Read more!

"Επίθεση" Πατέρα σε Μαρινάκη!

Ο Νικόλας Πατέρας στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Καβάλα Επιστολή προς τη Σούπερ Λίγκ έστειλε ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος απουσιάζει από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει μεταξύ άλλων τη δυσαρέσεκειά του για τη στάση που κρατάει ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλης Μαρινάκης, γύρω από το θέμα της διαιτησίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή: «Δεν μπορώ να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας γιατί έπρεπε να ταξιδέψω στο εξωτερικό. Ο Παναθηναϊκός, αλλά και η πλειοψηφία των ομάδων, ψηφίσανε τον κ. Μαρινάκη για πρόεδρο της Super League και εμπιστευτήκανε ένα νέο πρόσωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου για να βελτιώσουμε όλοι μαζί κάποια πράγματα όπως την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τις σχέσεις της Super League με την Πολιτεία και την ΕΠΟ και την διαφύλαξη των εσόδων μας εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Με μεγάλη μας έκπληξη από την πρώτη και δεύτερη αγωνιστική με την διαιτησία του κ. Σταθόπουλου στο παιχνίδι Ηρακλής-Ολυμπιακός και του κ. Δαλούκα στο παιχνίδι Aρης-Παναθηναϊκός, είδαμε τον πρόεδρο του συνεταιρισμού μας να καταφέρεται με άκομψο τρόπο κατά διαιτητών και εμού προσωπικά σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα. Ως ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, παρότι ο πρόεδρος της Super League μας έθιγε σε προσωπικό επίπεδο, και για το καλό του ποδοσφαίρου και του συνεταιρισμού δεν απαντήσαμε στις ακόλουθες προκλήσεις:

1. Στην απαίτηση του κ. Μαρινάκη για αποπομπή του κ. Δαλούκα.

2. Στην πρόταση του κ. Μαρινάκη στο συμβούλιο της ΕΠΟ να έχει ο κ. Βασσάρας πιο ενεργό ρόλο στους διορισμούς της ΚΕΔ και, παρότι σεβόμαστε τον εν λόγω πρώην διαιτητή, δεν είχαμε συμφωνήσει ποτέ σαν συνεταιρισμός να διατυπώσουμε τέτοιες προτάσεις.

3. Στις πρόσφατες επισκέψεις του κ. Μαρινάκη σε αποδυτήρια διαιτητών στο Καραϊσκάκη και το ΟΑΚΑ, πάλι κρατήσαμε χαμηλούς τόνους για να μην δυναμιτίσουμε το κλίμα. Θέλω να σας θυμίσω ότι κανένας από τους προκατόχους του κ. Μαρινάκη στην Super League: Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Πηλαδάκης, Θανόπουλος, Πατέρας δεν είχε επισκεφτεί αποδυτήρια διαιτητών και δεν τους είχε κάνει δημόσιες παρατηρήσεις ή υποδείξεις.

4. Πριν από μερικές ημέρες πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες ότι ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από την ΕΠΟ την εξαίρεση του διαιτητή κ. Κάκου από αγώνες του ΟΣΦΠ γιατί κατά την εκτίμηση του επηρρέασε το αποτέλεσμα στο μεταξύ μας ντέρμπι!

Όλα τα ανωτέρω περιστατικά και γεγονότα δεν συνάδουν με συμπεριφορά προέδρου συνεταιρισμού που αγκαλιάζει τα συμφέροντα όλων των ομάδων και κάνει κινήσεις για να βελτιωθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου μας.

Όταν είσαι πρόεδρος της Super League, δεν συμπεριφέρεσαι σαν πρόεδρος της ομάδας σου, αλλά σαν ηγέτης που φροντίζεις πρώτα για το συμφέρον όλων των ομάδων και μετά το δικό σου. Εμείς σαν Παναθηναϊκός αυτό το αποδείξαμε σε πολλές περιπτώσεις, μια εκ των οποίων ήταν με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπου μείναμε πιστοί σε όλες τις ομάδες του συνεταιρισμού και δεν κάναμε ξεχωριστή συμφωνία μόνο προς όφελος της ομάδας μας».

Και η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Θέλω να παρακαλέσω να ρίξουμε τους τόνους και να συμβάλουμε ουσιαστικά ώστε να αποφορτίσουμε το κλίμα και από τον κ. Μαρινάκη προσωπικά, να βάλει το καλό του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας μας πάνω από τα πρόσκαιρα οπαδικά οφέλη».
Read more!

Παρών ο Μάριτς με Εφές

Παρών ο Μάριτς με Εφές
Η ρακέτα του Παναθηναϊκού θα είναι περισσότερο γεμάτη στο παιχνίδι με την Εφές Πίλσεν, αφού ο Αλεξάντερ Μάριτς επιστρέφει στη δράση μετά την απουσία μιας εβδομάδας. Ο Σερβοαυστραλός σέντερ έλειψε από τα ματς με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Περιστέρι, αλλά θα είναι παρών στον πολύ σημαντικό αγώνα με την Εφές στο ΟΑΚΑ. Μια ευρεία νίκη άλλωστε επί των Τούρκων, θα δώσει αβαντάζ στους «πράσινους» για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου τους.

Ο Στράτος Περπέρογλου επίσης, έχει δείξει μεγάλη βελτίωση στον τραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι με το Περιστέρι και όπως φαίνεται θα αγωνιστεί εναντίον της τουρκικής ομάδας.

Βέβαια, δεν υπάρχουν μόνο ευχάριστα νέα από το ιατρικό δελτίο του Παναθηναϊκού. Ο Ντρου Νίκολας ταλαιπωρείται ακόμα από το διάστρεμμα που υπέστη στο παιχνίδι με την Ολίμπια και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση της Πέμπτης είναι αμφίβολη.
Read more!

Πάλι χτυπάνε καμπάνες!

Πάλι χτυπάνε καμπάνες!
O Παναθηναϊκός νίκησε, αλλά ο Κώστας Αντωνίου έκρουσε... καμπανάκια και μίλησε για ανάληψη ευθυνών! Ποιους εννοεί; Το gazzetta.gr έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για εκείνους που πρέπει να λάβουν το μήνυμα ως τελευταία ευκαιρία!
Το… καμπανάκι που χτύπησε ο Κώστας Αντωνίου έχει πολλούς αποδέκτες, καθώς ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της «πράσινης» ΠΑΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν του άρεσε αυτό που είδε σήμερα. Αναλυτικά ο Αντωνίου τόνισε: «Σίγουρα οι τρεις βαθμοί μετράνε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σήμερα με αυτά που είδαμε από την ομάδα. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες και να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για το τι εννοεί: «Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν μου άρεσε αυτό που είδα από την ομάδα».
Η… μετάφραση του Football Manager
Το… τρίποντο στο Περιστέρι πέρσι έδωσε τίτλο στον Παναθηναϊκό. Η νίκη το βράδυ της Δευτέρας δεν ήταν τόσο πανηγυρική για τον Παναθηναϊκό. Αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Κώστα Αντωνίου δεν αποκλείεται όχι το αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση να είναι απαρχή εξελίξεων στο… πράσινο στρατόπεδο! Το gazzetta.gr αποκρυπτογραφεί τα λεγόμενα του football manager του «τριφυλλιού» και εξηγεί για ποιους… χτυπάει η καμπάνα!
Νο 1 στη λίστα ο Γκοβού...
Πρώτος (και όχι καλύτερος φυσικά) ο Σίντνεϊ Γκοβού για τον οποίο στο «τριφύλλι» δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους. Ο Γάλλος μια με τους τραυματισμούς και μια με την… εξωγηπεδική ζωή του σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε ως τώρα τις προσδοκίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού που το περασμένο καλοκαίρι ξόδεψαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να τον ντύσουν στα «πράσινα».
Μέχρι τώρα ο Γάλλος άσος κινείται σε… ρηχά νερά και δικαιολογημένα οι νταμπλούχοι Ελλάδος ήδη… μουρμουράνε για τις εμφανίσεις του. Τα περί «διακοπής συμβολαίου» που ακούγονται δεξιά και αριστερά φαντάζουν την δεδομένη στιγμή… σενάριο επιστημονικής φαντασίας και δεν στέκουν. Απλά με κάθε τρόπο τόσο οι διοικούντες όσο και το τεχνικό τιμ χτυπάνε το καμπανάκι στον Γκοβού αφού περιμένουν από τον ίδιο πάρα πολλά!
Η ιδιόμορφη περίπτωση Ζιλμπέρτο
Προβληματισμός υπάρχει και για την εικόνα του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Σε καμία περίπτωση ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος δεν είναι ο περσινός βράχος στο κέντρο που άλλαζε τις ισορροπίες στα παιχνίδια. Δείχνει κουρασμένος και ως φυσική συνέπεια είναι τα πολλά λάθη.
Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση με δεδομένο ότι δεν λείπουν οι λύσεις τύπου Πλεσί είναι και θέμα Νιόπλια να χαλαρώσει λίγο τον Ζιλμπέρτο και να μην τον χρησιμοποιεί σε όλα τα ματς, αφού στην πορεία υπάρχει εκ νέου ένα βαρύ πρόγραμμα όπου θα χρειαστεί ο καλός Σίλβα!
Ο Νιόπλιας
Όσο αφορά τον ίδιο τον Νιόπλια θέμα προπονητή δεν υπάρχει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μπορεί αμέσως μετά το ματς να έγιναν αρκετοί συνειρμοί όσο αφορά την απόλυση Τεν Κάτε που έγινε πέρσι μετά από ένα νικηφόρο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές.
Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκού έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του 45χρονου τεχνικού. Απλά λογικό είναι να προσδοκούν όλα όσα στηλιτεύει στις συνεντεύξεις τύπου - με αποκορύφωμα την ατάκα περί ομάδας παλαιμάχων που ο... ίδιος προπονεί - μετά από κάθε παιχνίδι της ομάδας να τα διορθώσει μέσω των καθημερινών προπονήσεων της Παιανίας! Και ο Νιόπλιας μόνο άμοιρος ευθυνών δεν θεωρείται για την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός. Τα βατά παιχνίδια που ακολουθούν θα είναι και οι δικές του τελευταίες ευκαιρίες να περισώσει την κατάσταση και να βγάλει ξανά τον Παναθηναϊκό στον αφρό. Διαφορετικά, η καμπάνα ίσως ηχήσει πρώτα στα δικά του αυτιά...
Read more!

Στο κρεβάτι ο «καυτός» Μπουρούσης

Στο κρεβάτι ο «καυτός» Μπουρούσης
Ο Μπουρούσης ανέβασε υψηλό πυρετό και δεν κατάφερε να προπονηθεί με συνέπεια να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς με τη Σαρλερουά. Αντιθέτως, βελτίωση παρουσίασε ο Σπανούλης και προπονήθηκε. Ο υψηλός πυρετός δεν επέτρεψε στον διεθνή σέντερ να προπονηθεί με συνέπεια να είναι μετέωρη η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Σαρλερουά. Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλης Σπανούλης ένιωσε καλύτερα και το απόγευμα συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση του Ολυμπιακού.

Μαζί με τον «Kill-Bill» επανήλθε στη δράση και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος ξεπέρασε το διάστρεμμα στον αστράγαλο και αναμένεται να αγωνιστεί εναντίον της βελγικής ομάδας, την ώρα που θα μείνει εκτός για ένα ακόμα ματς ο Ζόραν Έρτσεγκ.
Read more!

Πρώτος στόχος της Ίντερ ο Ρανόκια

Πρώτος στόχος της Ίντερ ο Ρανόκια
Ο σοβαρός τραυματισμός του Βάλτερ Σάμουελ, ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς, αναγκάζει την Ίντερ να βγει τον Ιανουάριο στο μεταγραφικό παζάρι για την αγορά ενός ικανού αμυντικού. Ήδη ο Ράφα Μπενίτεθ έχει έτοιμη τη λίστα με πρώτο στόχο τον Αντρέα Ρανόκια της Τζένοα. Ο Αντρέα Ρανόκια είναι το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Βάλτερ Σάμουελ στην Ίντερ. Ο διεθνής Ιταλός αμυντικός ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή συνιδιοκτησίας στην Τζένοα από την Ίντερ, αναμένεται να κοστίσει 10 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τον Ρανόκια, ακούγονται έντονα και τα ονόματα των Άγκερ, Μπαρτσάλι, και Χάνγκελαντ. Οι «νερατζούρι» βρίσκονται σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού από το Σάββατο, μια και ο Βάλτερ Σάμουελ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός γηπέδων μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Read more!

Πανιώνιος: «Δεν πωλείται κανείς»

Πανιώνιος: «Δεν πωλείται κανείς»
Τέλος στις φήμες περί ενδεχόμενης αποχώρησης των Μανιάτη και Κουμορτζί έβαλε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν ότι μέχρι το τέλος της σεζόν δεν πρόκειται να παραχωρηθεί κανένας βασικός ποδοσφαιριστής. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή της ομάδας κ. Παράσχου αποφασίσθηκε από κοινού, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραχώρηση ή πώληση ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου μέχρι τουλάχιστον το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Αυτή είναι η φιλοσοφία της νέας διοίκησης και του νέου μας προπονητή. Πάνω απʼ όλους και όλα ο Πανιώνιος. Όλα τα άλλα που γράφονται είναι ανακρίβειες και φθηνές δικαιολογίες».

Τη Δευτέρα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον αρχηγό των Νεοσμυρνιωτών, Γιάννη Μανιάτη, αλλά η πρόσληψη του Γιώργου Παράσχου άλλαξε τα δεδομένα.

Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση και ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε την παραμονή όλων των πρωτοκλασάτων παικτών τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, για να βοηθήσουν την ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μάντζιος: «Πετάξαμε λευκή πετσέτα»

Στα αγωνιστικά η προπόνηση έλαβε μέρος στο «Απήλιον». Όσοι αγωνίστηκαν με τον Ολυμπιακό ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Στη συνέχεια όλη η ομάδα παρακολούθησε τον αγώνα του Σαββάτου με τον Άκη Μάντζιο να επεσημαίνει τα λάθη που έγιναν, τα οποία κόστισαν στους κυανέρυθρους τη βαριά ήττα.

«Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και ουσιαστικά πετάξαμε λευκή πετσέτα. Κάναμε πολύ κακή διαχείριση του αγώνα, ειδικά όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ», ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός.

Πιάνει δουλειά από Τετάρτη

Τέλος, ο Άκης Μάντζιος θα προπονήσει τους «κυανέρυθρους» και την Τρίτη, με τον Γιώργο Παράσχο να πιάνει δουλειά από την επόμενη ημέρα. Ο νέος τεχνικός της ομάδας βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης όπου είχε μία πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ και αμέσως μετά αναχώρησε για το Ελ. Βενιζέλος. Με την άφιξη του κ. Παράσχου την Τετάρτη θα γίνουν γνωστοί και οι συνεργάτες του στο τεχνικό τημ.
Read more!

«Κορυφαίοι Κεντίρα και Καρβάλιο»

 «Κορυφαίοι Κεντίρα και Καρβάλιο»
Την απόδοση των Σάμι Κεντίρα και Ρικάρντο Καρβάλιο στο νικηφόρο παιχνίδι με την Ατλέτικο (σ.σ 2-0), εξήρε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο. «Ο Καρβάλιο και ο Κεντίρα δεν τραβούν πάνω τους συνήθως τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά απόψε ήταν οι δύο καλύτεροι παίκτες. Οι αμυντικοί πάντα θα πετυχαίνουν γκολ, ίσως τρία ή τέσσερα τη χρονιά, και μπορούν να σκοράρουν και σε οργανωμένη επίθεση και σε αντεπιθέσεις», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Καρβάλιο χρησιμοποίησε το ένστικτό του και αυτό το κάνει πολύ συχνά. Είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσει κανείς. Μου άρεσε επίσης ο τρόπος που έπαιξαν ο Ιγκουαΐν με τον Μπενζεμά.
Ο Ιγκουαΐν παραλίγο να πετύχει ένα θαυμάσιο γκολ, ενώ ο Μπενζεμά έκανε αυτά που του είπαμε. Κράτησε την μπάλα και μας βοήθησε στον έλεγχο του παιχνιδιού. Θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός κόντρα στη Μούρθια την Τετάρτη».

Για την Ατλετίκο Μαδρίτης, ο Ίβηρας κόουτς τόνισε:

«Η ομάδα που μας προκάλεσε τα περισσότερα προβλήματα εντός έδρας ήταν η Ατλέτικο. Έχουμε αντιμετωπίσει μερικές καλές ομάδες όπως η Μίλαν, όπως επίσης και μερικές από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει καλούς παίκτες και καλό προπονητή.

Ήταν τρεις κρίσιμοι βαθμοί. Δεν ανησυχώ για το γεγονός πως δεν πιέσαμε μέχρι το τέλος, καθώς παίξαμε σε σχέση με το παιχνίδι. Το 2-0 είναι πάντα επικίνδυνο, αλλά αποδείχτηκε πως φτάσαμε τόσο κοντά όσο και οι αντίπαλοι μας, στο να σκοράρουμε. Ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα».
Read more!

«Γράφεις εγκυκλοπαίδεια»

«Γράφεις εγκυκλοπαίδεια»
Ο Πάμπλο Γκαρσία, εκτός από το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι με την Καβάλα και έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα, «έγραψε» και με τις δηλώσεις που έκανε στο τέλος του αγώνα. Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος έκανε λόγο για εγκυκλοπαίδεια που μπορεί να γράψει κανείς με αυτά που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι.
Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην απόδοση της ομάδας του και όχι μόνο.
Για το αν θα θυμάται το γκολ που έβαλε: «Από μνήμη δεν πάω και πολύ καλά, ξεχνάω! Πέτυχα ένα τυχερό γκολ, αφού η μπάλα χτύπησε σε κάποιον παίκτη και μετά μπήκε γκολ. Χάρηκα πολύ όταν είδα τους συμπαίκτες μου να τρέχουν πάνω μου για να πανηγυρίσουν».
Για το ματς με την Καβάλα: «Ήταν μία μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, γιατί πιστεύω ότι σήμερα δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος γιατί κέρδισε στην ομάδα».
«Μπορούμε να γράψουμε εγκυκλοπαίδεια με όλα αυτά που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ. Συνέβησαν πολλά στην προετοιμασία, αλλά αυτό τώρα δεν είναι το πιο σημαντικό. Τώρα, πρέπει να κερδίσουμε την άλλη Κυριακή. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τα ματς που χάσαμε, αλλά αυτά που έρχονται. Πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Από αύριο πρέπει να κάνουμε προπόνηση για τον αγώνα που ακολουθεί».
Read more!

«Βρείτε τα να τελειώνουμε»

«Βρείτε τα να τελειώνουμε»
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού, για έναν παίκτη συζητούν συνεχώς. Τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος έχει μπει για τα καλά στις καρδιές τους και περιμένουν να… δεθεί στο λιμάνι!Σκοράρει όμορφα γκολ, κάνει κολπάκια με την μπάλα (αυτά που εξιτάρουν τους οπαδούς) και δίνει το καλύτερό του εαυτό, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Φυσικά και στις ερυθρόλευκες συζητήσεις, περίοπτη θέση έχει και η παραμονή του παίκτη. Το πάνω χέρι στην υπόθεση έχει η διοίκηση του Ολυμπιακού, αφού αν πληρώσει την οψιόν αγοράς μέχρι τις 31 Ιανουάριου, όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση.ο 23χρονος επιθετικός διαμήνυσε στους εκπροσώπους του, να τα βρουν με τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του στο λιμάνι.

«Βρείτε να τελειώνουμε», ήταν η τελευταία κουβέντα του Μιραλάς και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις. Εύλογα θα αναρωτηθείτε, γιατί δεν έχει γίνει ήδη κίνηση και γιατί περιμένει ο Ολυμπιακός; Η διοίκηση των Πειραιωτών είναι ενοχλημένη από την στάση που κρατά ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, Κριστόφ Ενροτό. Δεν είναι δα τυχαία και η τοποθέτηση του ΣωκράτηΚομινάκη.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει πίεση από τα ΜΜΕ και τον μάνατζερ του παίκτη, οποίος θέλει να κλείσει το θέμα και μιλά συνεχώς στους δημοσιογράφους. Θέλουμε να κρατήσουμε τον παίκτη στην ομάδα, αλλά θα το κάνουμε κάτω από τις συνθήκες που θέλουμε εμείς», τόνισε ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν πρέπει να ανησυχεί. Ο Μιραλάς θέλει να παραμείνει στο λιμάνι και η διοίκηση θέλει να τον κρατήσει. Οπότε είναι θέμα ημερών…
Read more!

Μπράβο Αντωνίου σε Κατσούρ

Μπράβο Αντωνίου σε Κατσούρ
Συγχαρητήρια στον Κώστα Κατσουράνη για την απόδοσή του ως κεντρικός αμυντικός, έδωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Αντωνίου. Μπορεί στην καριέρα του και ειδικά στην Πορτογαλία και την Μπενφίκα να έπαιξε πολλές φορές σε αυτή την θέση, αλλά στον Παναθηναϊκό ο Νίκος Νιόπλιας δεν τον είχε δοκιμάσει ως κεντρικό αμυντικό. Κόντρα στον Ατρόμητο ο Κώστας Κατσουράνης έπαιξε στην άμυνα του «τριφυλλιού» και είχε μια πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους της ομάδας. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου Κώστας Αντωνίου μίλησε με τον «Κατσούρ» στον οποίο και έδωσε συγχαρητήρια για την απόδοσή του.
Read more!

Τους πέταξαν... 12.000 μπαλάκια

Τους πέταξαν... 12.000 μπαλάκια (video)!
Στην Ελλάδα έχουμε δει τα... απίστευτα αντικείμενα να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο για διαμαρτυρία. Οι Ελβετοί, οπαδοί της Βασιλείας και της Λουκέρνης πέταξαν στο γήπεδο 12.000 μπαλάκια! Ποδόσφαιρο vs τένις! Απλά τα πράγματα, οι Ελβετοί παράγοντες της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου επέλεξαν το δεύτερο ορίζοντας την ώρα του αγώνα της Βασιλείας με την Λουκέρνη στις 12.45 το μεσημέρι. Αυτό αφού ο Ρότζερ Φέντερερ, για πολλούς ο κουρφαίους τενίστας όλων των εποχών, αντιμετώπιζε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στις 15.00 στον τελικό τουρνουά της ATP. Οι οπαδοί τα πήραν με την απόφαση και μόλις ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του ματς, υπήρξε... κίτρινη βροχή, καθώς 12.000 μπαλάκια έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Οταν οι υπέυθυνοι τα μάζεψαν, είχαν και δεύτερη βάρδια, καθώς ακολούθησε και δεύτερη παρτίδα!
Read more!

Πρωτάθλημα ξανά!

Πρωτάθλημα ξανά!
Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου, τονίζοντας πως οι «πράσινοι» είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα.
Η νίκη επί του Ατρόμητου μόνο εύκολη δεν ήταν. Ήρθε όμως και τα δύσκολα πέρασαν. Αυτό μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο διότι σε διαφορετική περίπτωση και καλή μπάλα να έπαιζες που θα το ‘λεγες αν δεν κέρδιζες;
Ο Παναθηναϊκός εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη επί του Ολυμπιακού, πέρασε από μια δύσκολη έδρα και θέλει να πιστεύει ότι σύντομα θα είναι στην κορυφή, τουλάχιστον με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί και την λογική.
Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Λάζαρος «έφτιαξε» τον Σισέ, αυτή τη φορά πήρε τη μπάλα από τον Γάλλο και με υποδειγματικό τρόπο τελείωσε τη φάση χαρίζοντας το τρίποντο και χρίζοντας σκόρερ τον… εαυτό του. Το κερασάκι στην τούρτα!
Ενας «Λάζος» που ήρθε από το πουθενά, χωρίς να έχει κάνει ούτε προετοιμασία και εξελίσσεται εδώ και 1,5 μήνα σε mvp. Εκανε την απουσία του Λέτο να φαίνεται μικρότερη απ' ότι πραγματικά είναι. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έφυγε νικητής σε ένα παιχνίδι πάντως που φλέρταρε έντονα με την γκέλα.
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν τραγικός και είναι αλήθεια πως τα φίδια έζωσαν κόσμο και κοσμάκη. Η είσοδος αρχικά του Μαρίνου (αντί του τραυματία Σπυρόπουλου) και εν συνεχεία του Καραγκούνη, άλλαξαν άρδην την εικόνα καθώς οι εσωτερικές αλλαγές του Νιόπλια απέδωσαν καρπούς και η ομάδα απέκτησε επιτέλους άκρα.
Κορυφαίος του γηπέδου ήταν μακράν ο Κατσουράνης, πολύ καλός ο Καντέ, μέσα στις φάσεις ο Σισέ και εξαιρετικές οι δύο αλλαγές. Ο Κατσούρ όχι απλά ήταν εγγύηση στα μετόπισθεν, αλλά με το καθαρό μυαλό που διαθέτει έβγαινε ψηλά και δεν είναι τυχαίο πως από τα πόδια του ξεκίνησε το χρυσό γκολ.
Από εκεί και πέρα βέβαια υπάρχουν κάποια «θέματα» που πρέπει να λυθούν. Ο Γκοβού για ακόμη ένα ματς δεν βλεπόταν και δεν ξέρω πόσες ακόμη ευκαιρίες θα πάρει. Το χειρότερο είναι πως εκτός από το ότι δεν μπορούσε, δεν έδειξε να σκίζεται κιόλας. Ο Γκαρσία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πήγαινε από λάθος σε λάθος και μόνο απορίες προκαλεί η συνεχή χρησιμοποίησή του. Είναι χειρότερος δηλαδή ο Καραγκούνης; Μην τρελαθούμε!
Το πιο σοβαρό πρόβλημα έχει να κάνει με τον Ζιλμπέρτο. Ο Βραζιλιάνος μοιάζει να έχει καεί αυτή τη στιγμή. Εκτιμώ πως για κάποιο διάστημα θα ήταν καλύτερα να μείνει εκτός, να γεμίσει τις μπαταρίες του και να επανέλθει, διότι αυτή τη στιγμή η παρουσία του κάθε άλλο παρά βοηθάει. Ειδικά στο Περιστέρι έκανε το χειρότερο ίσως παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, που δεν είναι κακό να τα λέμε (και ειδικά έπειτα από νίκες, όπου δεν υπάρχει και πανικός) για μένα ο Παναθηναϊκός από το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα και μετά είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ και για το φετινό πρωτάθλημα. Εβγαλε ένα πρόγραμμα φωτιά, άντεξε στα δύσκολα και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κορυφή. Εκτός από αυτό καλό είναι να δούμε και λίγη μπαλίτσα πάντως. Το πρόγραμμα είναι ότι πρέπει για σκορ και θέαμα...
Read more!

Παραμένει στην κορυφή η Μακάμπι

Παραμένει στην κορυφή η Μακάμπι
Η Μακάμπι Τελ Αβίδ πήρε ένα εύκολο «διπλό» , καθώς επικράτησε άνετα της Μακάμπι Ρισόν με 89-68, με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να πετυχαίνει 6 πόντους, σε 15 λεπτά συμμετοχής.Η ομάδα του λαού πήρε την τέταρτη νίκη της, σε ισάριθμους αγώνες, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας του ισραηλινού πρωταθλήματος. Ο «Big Sofo» που φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ, αγωνίστηκε 15 λεπτά, ενώ πέτυχε 6 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ.
Read more!

Ξύλο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Ξύλο στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας το βράδυ της Δευτέρας, με οπαδούς της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού να πλακώνονται και την αστυνομία να κάνει πολλές συλλήψεις! Μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού αρκετοί οπαδοί των «πρασίνων» πήγαν στη Ν. Φιλαδέλφεια και έσπασαν την μπυραρία ιδιοκτησίας του προπονητή της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Γιάννη Αρβανίτη, προκάλεσαν ζημιές σε σουβλατζίδικο κλέβοντας την ταμειακή μηχανή ενώ επιτέθηκαν και στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου της περιοχής, Τομπούλογλου, όπου υπήρχε και αφίσα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Λίγα λεπτά μετά κατέφτασαν στην περιοχή και ομάδες οπαδών της Ένωσης και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες έπεσε πολύ ξύλο ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, μέχρι να επέμβουν τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις. Και το έκαναν με δυναμικό τρόπο, καθώς έχουν γίνει πάρα πολλές συλλήψεις οπαδών. Δυστυχώς από όσα έγιναν υπάρχουν και τραυματίες ενώ η περιοχή είναι ακόμη... αποκλεισμένη και υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για να μην υπάρξει το παραμικρό στη συνέχεια.
Read more!

Αλεξόπουλος: «Περίεργο συναίσθημα»

Αλεξόπουλος: «Περίεργο συναίσθημα»
Ο Γιώργος Αλεξόπουλος αντιμετώπισε για πρώτη φορά την ΑΕΚ μετά την αποχώρησή του το καλοκαίρι και έκανε λόγο για περίεργο συναίσθημα.«Ήταν περίεργα τα συναισθήματα. Είμαι πολύ δεμένος με την ομάδα, με τα παιδιά και με τον κόσμο. Ήταν ένα ατυχές αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε ένα τυχερό γκολ, όμως συμβαίνουν όλα αυτά στο ποδόσφαιρο. Είχαμε όμως την ευκαιρία να χτυπήσουμε το ματς μιας και η ΑΕΚ δεν ήταν σε καλή ημέρα. Τώρα υπάρχει μια δύσκολη συνέχεια, έχουμε το ματς με τον Ολυμπιακό. Κοιτάμε μπροστά».
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...