ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Του χάλασε το... πάρτι

Ο Γιαβτόκας σταμάτησε τον Διαμαντίδη Η χαρά έγινε λύπη και η γιορτή... μέρα που δε θα θέλουν να θυμόνται οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Το ΟΑΚΑ είχε φορέσει τα... καλά του, καθώς ο Παναθηναϊκός συμπλήρωνε τα 500 ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά η Βαλένθια χάλασε το πάρτι, περνώντας νικηφόρα από την έδρα των «πρασίνων» με 73-69.

Η παρέα του Ρομέιν Σάτο (19π., πήγε να ηγηθεί της ομάδας του, αλλά δεν το κατάφερε μέχρι τέλους) υπέστη τη δεύτερη φετινή ήττα της στην Ευρωλίγκα (6η αγ.), την παρθενική όμως εντός έδρας, καθώς παρουσιάστηκε σε πολύ κακή μέρα στην επίθεση και έκανε ουκ ολίγα λάθη.

Αντιθέτως, οι Ισπανοί του νεοφερμένου στα λημέρια τους Σβέτισλαβ Πέσιτς, είχαν τη θέληση, ήταν διαβασμένοι και το έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπου ακολουθούσαν βήμα-βήμα στο σκορ τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για πολύ γερά νεύρα και ιδίως στα τελευταία λεπτά, που από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ (41'' πριν τη λήξη 66-64), δεν το έχασαν ξανά.

Δράστης ήταν ο Ναντο Ντε Κολό (64-64, 66-64), ο οποίος ανέλαβε να δώσει και τη χαριστική βολή στον Πρωταθλητή Ελλάδος γράφοντας το τελικό σκορ με δύο εύστοχες βολές, μετά από λάθος πάσα του Σάτο στον Φώτση, ο οποίος έκανε μπρος πίσω στα 2'' και το ματς έληξε για τους παίκτες του «Ζοτς».

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Ισπανοί επέβαλλαν το ρυθμό τους στον οποίο εγκλώβισαν τους «πράσινους», με τους τελευταίους να μη μπορούν να βγάλουν αιφνιδιασμούς, αλλά και στο «5 εναντίον 5» να μη μπορούν να περάσουν τη μπάλα στους ψηλούς τους και δη στον Μάικ Μπατίστ.

Αντιθέτως, οι περιφερειακοί του Πέσιτς... έκαναν παιχνίδι δίνοντας ασίστ σε Σαβάνοβιτς και Λίστσουκ, οι οποίοι δε δυσκολεύονταν να σκοράρουν (39-37 ημίχρονο). Η ψυχολογία των παικτών του «Ζοτς» φάνηκε να αλλάζει μετά την ανάπαυλα και με τον Σάτο να εντυπωσιάζει έγραψαν το 57-48 (γ' δεκ.).

Οι «πράσινοι» ήθελαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά τα λάθη τους συνεχίστηκαν, όπως και τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ και απ' την άλλη ο Κλαβέρ με δέκα συνεχόμενους πόντους του έδωσε το προβάδισμα στους Ισπανούς (59-58). Ο Διαμαντίδης προσπάθησε να κάνει τη διαφορά, μάταια όμως, καθώς ο Κουκ έβαζε εμπόδια με τη βοήθεια του Λιστσουκ, ώσπου ανέλαβε "δράση" ο Ντε Κολό και έκανε τη... ζημιά.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-37, 57-48, 69-73
Διαιτητές: Σουτούλοβιτς (Μαυροβούνιο), Λότερμόσερ (Γερμανία), Σαμπέτα (Ιταλία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 11 (1), Μπατίστ 9, Φώτσης 4 (1), Σάτο 19 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 4, Καλάθης 5, Καϊμακόγλου.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Κουκ 8, Ρίτσαρντσον 7 (1), Κλάβερ 12 (2), Σιμεον, Λίστσουκ 9, Μαρτίνεθ 7 (1), Πιετρούς 2, Σαβάνοβιτς 12 (2), Ντε Κολό 14 (1), Γιαβτόκας 2.


Ομπράντοβιτς: "Κάναμε ανόητα λάθη"


Ο προπονητής του Τριφυλλιού τόνισε ότι οι πράσινοι άξιζαν τη νίκη απέναντι στους Ισπανούς, αλλά πλήρωσαν τις δικές τους απροσεξίες σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοτς:

«Η αλήθεια είναι πως κάτι μας έλειπε από το αποψινό παιχνίδι. Ολη την εβδομάδα είχαμε προβλήματα στην προπόνηση, αφού πέραν του Μάριτς και οι Μπατίστ, Νίκολας, Περπέρογλου είχαν θέματα
Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το γνωρίζαμε. Νομίζω πως οι λεπτομέρειες έκριναν τον νικητή, αν και πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Πρέπει να σκεφτούμε τα λάθη που κάναμε για να βελτιωθούμε, ενώ πλέον η κατάσταση στον όμιλο είναι δύσκολη, αφού όλοι έχουν πιθανότητες.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή η Βαλένθια ευστόχησε σε δύσκολα σουτ κι εμείς χάσαμε τα εύκολα. Για παράδειγμα στις τελευταίες φάσεις οι Σάτο και Νίκολας έχασαν ελεύθερα σουτ, ενώ ο Ντε Κολό έβαλε πολύ δύσκολο καλάθι απέναντι στην άμυνα του Μπατίστ.

Είχαμε παρακολουθήσει την Βαλένθια στο τελευταίο παιχνίδι στο ισπανικό πρωτάθλημα και διαπιστώσαμε πως παίζουν πολύ επιθετικά στην άμυνα. Ηταν ένα στοιχείο που το είχαμε αναλύσει. Ωστόσο, νομίζω πως κάναμε πολλά ανόητα λάθη που δεν ήταν αποτέλεσμα της επιθετικότητας του αντιπάλου», κατέληξε ο «Ζοτς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...