ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

H μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου τελείωσε και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις ακριβότερες μεταγραφές στην Ευρώπη από ένα... φτωχό μεταγραφικό παζάρι που το έσωσε την ύστατη στιγμή ο Αμπράμοβιτς!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που εδώ και λίγα χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση της, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει για άλλη μια φορά το ποδοσφαιρικό αλισβερίσι στην Ευρώπη. Και ιδιαίτερα την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όπου οι ελεύθεροι παίκτες είναι σαφώς λιγότεροι από το καλοκαίρι.

Αποτέλεσμα της έλλειψης ελεύθερων είναι η στροφή σε αυτούς που έχουν συμβόλαιο. Όμως για να τους αποκτήσεις, είτε πρέπει να τους αγοράσεις είτε να τους πάρεις ως δανεικούς. Και με το... ρευστό να είναι είδος προς εξαφάνιση, έγινε σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι των... δανεικών!

Αν μάλιστα δεν ήταν τα λεφτά του Ρομάν Αμπράμοβιτς να κάνουν την εμφάνιση τους την ύστατη ώρα, θα μιλούσαμε για το πιο φτωχό παζάρι των τελευταίων ετών. Ο Ρώσος όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει 58.500.000 ευρώ στην Λίβερπουλ για να πάρει τον Φερνάντο Τόρες και άλλα 24.600.000 ευρώ ευρώ στην Μπενφίκα για τον Νταβίντ Λουΐζ.

Μάλιστα τα 50.000.000 λίρες που δόθηκαν για τον Ισπανό, είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και η 4η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μετά από αυτές των Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μπαρτσελόνα) και Κακά (Ρεάλ)!

Σαν ντόμινο, με τα λεφτά του Ρομάν, η Λίβερπουλ έκανε και αυτή δύο σημαντικές κινήσεις ενισχύοντας την επιθετική της γραμμή με τον Λουΐς Σουάρες δίνοντας στον Άγιαξ 26.500.000 ευρώ αλλά και με τον Άντι Κάρολ από την Νιούκαστλ έναντι 41.000.000 ευρώ.Για την ακρίβεια έδωσε 35.000.000 λίρες για τον Κάρολ, κάνοντας τον την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ! Ας είναι καλά ο Αμπράμοβιτς δηλαδή που λίγες ώρες πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος άνοιξε την κάνουλα με τις λίρες...

Από εκεί και πέρα οι αγορές παικτών στις υπόλοιπες ομάδες της Αγγλίας ήταν ελάχιστες με αυτές των Έντιν Ντζέκο (Μάν. Σίτι από Βόλφσμπουργκ) και Ντάρεν Μπεντ (Άστον Βίλα από Σάντερλαντ) να ξεχωρίζουν, μαζί με των Σεσενιό (Σάντερλαντ από Παρί Σ.Ζ.) και Μπα (Γουέστ Χαμ από Χόφενχαϊμ)

Στα στρατόπεδα των άλλων μεγάλων ομάδων έγινε από μόλις μία μεταγραφή (Άντερς Λίντεγκααρντ στην Μάντσεστερ Γ. από Άαλεσουντ και Ρίο Μιχαΐτσι ελεύθερος στην Άρσεναλ), την ώρα που ο κατάλογος των δανεικών στην Αγγλία είναι ατελείωτος!Πάλι καλά όμως που υπήρχε και το Νησί καθώς το "ζεστό" χρήμα έπεσε μόνο εκεί με τις 6 ακριβότερες μεταγραφές στην Ευρώπη να γίνονται στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι πιο ακριβές μεταγραφές του Γενάρη:

Φερνάντο Τόρες 58.500.000 ευρώ

(Τσέλσι από Λίβερπουλ)
Άντι Κάρολ 41.000.000 ευρώ
(Λίβερπουλ από Νιούκαστλ)
Έντιν Ντζέκο 32.000.000 ευρώ
(Μάν. Σίτι από Βόλφσμπουργκ)
Λουΐς Σουάρες 26.500.000 ευρώ
(Λίβερπουλ από Άγιαξ)
Νταβίντ Λουΐζ 24.600.000 ευρώ (+Μάτιτς)
(Τσέλσι από Μπενφίκα)
Ντάρεν Μπεντ 21.000.000 ευρώ
(Άστον Βίλα από Σάντερλαντ)

Δραστηριότητα στην Ιταλία, ηρεμία στην Ισπανία

Σαφώς καλύτερη εικόνα υπήρχε στο Καμπιονάτο όσον αφορά τις αγορές παικτών. Η Μίλαν αναδείχθηκε "πρωταθλήτρια" καθώς απέκτησε παίκτες όπως οι Αντόνιο Κασάνο, Μαρκ φαν Μπόμελ, Ούρμπι Εμάνιουελσον, Νικόλα Λεγκροτάλιε και Ντίντακ.

Από κοντά η Γιουβέντους με Λούκα Τόνι, Αντρέα Μπαρτζάλι και Αλεσάντρο Μάτρι ενώ στο χορό των μεταγραφών συμμετείχε και η Ίντερ με τους Τζανπάολο Πατσίνι και Αντρέα Ρανόκια. Ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης με την απόκτηση του Πατσίνι από τη Σαμπντόρια, έδωσαν τα περισσότερα λεφτά για ένα παίκτη στην Ιταλία.

Αντίθετα στην Ισπανία ηρεμία, τάξη και ασφάλεια. Λίγες μετακινήσεις με τους περισσότερες να αφορούν δανεισμούς παικτών, κανόνας από τον οποίο δεν ξέφυγε ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία θα αγωνιστεί μέχρι το καλοκαίρι ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ από την Μαντεστερ Σίτι.

Στις αγορές ξεχώρισε η απόκτηση των Ιμπραχιμ Άφελαϊ (στην Μπαρτσελόνα από Αϊντχόφεν), του Ζόνας (στην Βαλένθια από Γκρέμιο) αλλά και των Μαρτίν Ντεμιτσέλις και Ζούλιο Μπαπτίστα (στη Μάλαγα από Μπάγερν και Ρόμα αντίστοιχα) και η φυσικά η πιο ακριβή μεταγραφή του χειμώνα στην Ισπανία, του Ελίας (στην Ατλέτικο από Κορίνθιανς)

Το ποδοσφαιρικό... ΔΝΤ δεν επηρεάζει την... Μέρκελ!

Στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, αρκετά χρήματα για την εποχή έπεσαν στην Γερμανία και ειδικά από την Βόλφσπουργκ που μόνο για Χέλμες και Τουντσάι έσωσε περίπου 13.000.000 ευρώ, ενώ και η Χόφενχαϊμ πλήρωσε 7.000.000 ευρώ στη Λίβερπουλ για τον Μπάμπελ.

Ο Μααμαντού Ντιαρά πήγε στη Μονακό από τη Ρεάλ, ενώ σπουδαίες κινήσεις έκανε και η Μπεσικτάς με την απόκτηση των Σιμάο (από Ατλέτικο) και Ούγκο Αλμέιδα (από Βέρντερ), σε ένα παζάρι που όπως είδατε και εσείς ήταν... λιτό.

Οι... υπόλοιπες ακριβές μεταγραφές:

Τζανπάολο Πατσίνι 12.000.000 ευρώ (+Μπιαμπιανί)

(Ίντερ από Σαμπντόρια)

Πάτρικ Χέλμες 8.000.000 ευρώ

(Βόλφσμπουργκ από Λέβερκούζεν)

Ράιαν Μπάμπελ 7.000.000 ευρώ

(Χόφενχαϊμ από Λίβερπουλ)

Eλίας 7.000.000 ευρώ

(Ατλέτικο από Κορίνθιανς)

Στεφάν Σεσενιό 7.000.000 ευρώ

(Σάντερλαντ από Παρί Σ.Ζ.)

Ντεμπά Μπα 7.000.000 ευρώ

(Γουέστ Χαμ από Χόφενχαϊμ)

Μπόγκνταν Στάνκου 5.600.000 ευρώ

(Γαλατάσαράι από Στεάουα Β.)

Τουντσάι Σανλί 5.200.000 ευρώ

(Βόλφσμπουργκ από Στόουκ)

Ο αρχικός τίτλος του κομματιού ήταν "Έγινε των... δανεικών", ωστόσο τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου ήρθε ο Αμπράμοβιτς και το... χρήμα κινήθηκε.

Γιατί όμως αυτός ο τίτλος; Περάστε από το αναλυτικό κομμάτι του Φώντα Σέμπρου με όλες τις μεταγραφές που έγιναν και όπου βλέπετε δύο αστερίσκους (**) πρόκειται για δανεισμό ποδοσφαιριστή. Με μια γρήγορη ματιά θα δείτε και εσείς ότι έγινε των... δανεικών!

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...