ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Η...Μάχη της κορυφής!!


Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή, Ολ. Βόλου και Άρης έμειναν στο 1-1 και τα βλέμματα πλέον στρέφονται στις αναμετρήσεις Αστ. Τρίπολης-ΠΑΟ και ΟΣΦΠ-Ατρόμητος, εκεί όπου θα δούμε αν θα συνεχιστεί η ισοβαθμία των δύο "αιωνίων" στην κορυφή.

Υπό άσχημες και δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του κρύου στην Ελλάδα διεξάγεται η πρότελευταία (14η) αγωνιστική του πρώτου γύρου. Η έναρξη της ανέδειξε τον ΠΑΟΚ μεγάλο νικητή στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή με 1-0, χάρη στο γκολ του Βιεϊρίνια στο 10'. Ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί με ένα καταπληκτικό γκολ του Νέτο, αλλά ο Ντολεζάι διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Την Κυριακή στο κυρίως μενού... αγωνίζονται οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ με τους "πράσινους" θεωρητικά να έχουν το δυσκολότερο έργο αφού φιλοξενούνται στην Τρίπολη (19:30) από τον Αστέρα που αναζητά την πρώτη του φετινή εντός έδρας νίκη.

Πριν από το ματς του "τριφυλλιού", ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ υποδέχονται (17:15) στην έδρα τους τους επικίνδυνους για φέτος -εκτός έδρας- Ατρόμητο και Λάρισα αντίστοιχα.

Τέλος, η αγωνιστική δράση την Κυριακή θα αρχίσει από τις 15:00 και τις αμφίρροπες αναμετρήσεις Ξάνθη-Καβάλα, Πανσερραϊκός-Πανιώνιος και Εργοτέλης-Κέρκυρα.

H 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ολυμπιακός Βόλου-Άρης 1-1
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό στάδιο

Δύο τραγικά λάθη από Γιακούποβιτς και Σηφάκη επέτρεψαν στους Νέτο και Ντολεζάι αντίστοιχα να διαμορφώσουν το 1-1 στο Ολυμπιακός Βόλου - Άρης.

Ολυμπιακός Βόλου - Άρης 1-1

ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0
Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Γήπεδο: Τούμπα

Το γκολ του Βιεϊρίνια στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να επικρατήσει με 1-0 επί του Ηρακλή στο γήπεδο της Τούμπας για την 14η αγωνιστική

ΠΑΟΚ- Ηρακλής 1-0

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πανσερραϊκός-Πανιώνιος 15:00, Novasports3
Διαιτητής: Μιχαήλ Τσινιάρης (Αθηνών)
Γήπεδο: Σερρών

Η εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ δεν συνοδεύθηκε με θετικό αποτέλεσμα για το συγκρότημα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, που πλέον επιστρέφει στην έδρα του με σκοπό να πετύχει μια ακόμα νίκη, μετά την τελευταία επί του Αρη. Τα "κοκκινα λιοντάρια" καλούνται να ανατρέψουν και την κακή παράδοση με τους "κυανέρυθρους" αφού σε δύο ματς (ένα Σούπερ Λίγκα και ένα Β' Εθνικής) τα τελευταία 14 χρόνια έχουν μια ήττα και μια ισοπαλία στις Σέρρες. Ο Σέρβος τεχνικός που ζήτησε από τους παίκτες του να επιδείξουν την ίδια αγωνιστική πειθαρχία όπως στο Ολυμπιακό στάδιο, θα έχει στην διάθεσή του τελικά τον Γιώργο Γεωργιάδη που προπονήθηκε κανονικά ξεπερνώντας τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε σχεδόν όλη την εβδομάδα.

Οι διοικητικές εξελίξεις συνεχίζονται στον Πανιώνιο που καθημερινά βιώνει και νέα γεγονότα σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι φίλοι της ομάδας αλλά και οι παίκτες με το τεχνικό τιμ περιμένουν ένα καλύτερο αύριο ωστόσο δεν μπορούν να σταθούν σε όσα συμβαίνουν καθώς κοιτούν και τις υποχρεώσεις της ομάδας. Για το παιχνίδι στις Σέρρες, ο Απόστολος Μάντζιος προσπαθεί να κρατήσει "προσγειωμένους" τους ποδοσφαιριστές του και τους ζήτησε να αγωνιστούν με πάθος κόντρα στον επικίνδυνο Πανσερραϊκό αν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι θετικό. Ετσι, μετά την εντός έδρας -απρόσμενη- ήττα με την Κέρκυρα στην Νέα Σμύρνη, άπαντες θέλουν να γυρίσουν σελίδα και να καταφέρει ότι πέτυχε η ομάδα στο Αλκαζάρ, που έφυγε με το "διπλό".

Εργοτέλης-Κέρκυρα 15:00, Novasports2
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Εκκληση στους οπαδούς του Εργοτέλη να δώσουν το παρών στις εξέδρες του Παγκρήτιου έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης, λόγω της κρισιμότητας των αγώνων στην συνέχεια. "Διανύουμε την κρισιμότερη καμπή του φετινού πρωταθλήματος. Απομένουν δύο αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου και η ομάδα μας έχει την ευκαιρία αλλά και όλες τις δυνατότητες να αναρριχηθεί ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Η βαθμολογική αυτή άνοδος περνάει από το Παγκρήτιο στάδιο. Οι διαδοχικοί αγώνες με την Κέρκυρα και τον Πανσσεραϊκό είναι ικανοί να μας φέρουν πιο κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου μας και να κοιτάξουμε όλοι ακόμη ψηλότερα" υποστήριξε ο κ. Παπουτσάκης που ζήτησε δυναμική παρουσία των οπαδών. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο Νίκος Καραγεωργίου ο οποίος στα πλάνα του θα έχει τον Λεάλ.

Με ανεβασμένο ηθικό αλλά και την παράδοση υπέρ της θα πάει στην Κρήτη η Κέρκυρα. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μετά το "διπλό" στην Νέα Σμύρνη δίνει μια ακόμα δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, που "καίγεται" για βαθμούς. Οι "νησιώτες" που έχουν δύο επιτυχίες μακριά από την έδρας τους (Σέρρες και Νέα Σμύρνη) θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στο νησί των "Φαιάκων" έχοντας στις αποσκευές τους βαθμούς. Σημαντική προϋπόθεση στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών η εμπιστοσύνη του νέου τεχνικού στο σύνολό του λέγοντας μεταξύ άλλων πως η ομάδα του θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα. "Πιστεύω ότι η Κέρκυρα θα μείνει στην κατηγορία, αυτός είναι ο στόχος της ομάδας κάθε χρόνο" τόνισε ο Σέρβος προπονητής.

Ξάνθη-Καβάλα 15:00, NET
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Γήπεδο: Α.Κ. Ξάνθης Πηγάδια

Πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα Πηγάδια μετράει από το 1996 και μετά η Σκόντα Ξάνθη που με επιπλέον "όπλο" την θετική ψυχολογία από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, οι "οιωνοί" για το παιχνίδι με τους "Αργοναύτες" δείχνουν την νίκη. Βέβαια, ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας, Νίκος Παπαδόπουλος δεν ασπάζεται νούμερα και προϊστορίες και ζήτησε από τους παίκτες του ίδια σοβαρότητα και πειθαρχία στο ματς με αντίπαλο μια σπουδαία ομάδα που μετά από μια ήττα θα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. "Πρέπει να έχουμε πάθος, δύναμη και γενικά κάτι... έξτρα για να κερδίσουμε. Και για μας αλλά και για τον κόσμο μας, τον οποίο και περιμένουμε να μας βοηθήσει. Αν πάρουμε κι αυτούς τους τρεις βαθμούς τότε μπορούμε να κοιτάζουμε ψηλότερα. Είναι πολύ σημαντικό το ερχόμενο παιχνίδι για τις βλέψεις της Σκόντα Ξάνθη" τόνισε ο Μάουρο Πόι με δηλώσεις του.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό ανήκει ήδη στο παρελθόν για τους "Αργοναύτες" και άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με την Ξάνθη στην ακριτική πόλη, εκεί που θέλουν την νίκη για δύο λόγους. Αρχικά για να παραμείνουν ψηλά στην βαθμολογία και να επιστρέψει η καλή ψυχολογία στη ομάδα μετά από τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα και από την άλλη για να "σπάσει" η άσχημη παράδοση της Καβάλας στα παιχνίδια της μέσα στην ακριτική πόλη. Στο επικείμενο παιχνίδι, ο Χένρι Κάσπερτσακ δεν υπολογίζει και τους τιμωρημένους Ογκμπέτσε και Χργκόβιτς ωστόσο μπορεί να υπολογίζει και πάλι στους Ονουάτσι, Αμπντούν και Καρντόσο, οι οποίοι απουσίασαν από το ματς με τους "ερυθρόλευκους".

ΑΕΚ-Λάρισα 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Γήπεδο:
ΟΑΚΑ

Μέσα από τα χέρια της έχασε την νίκη στο Περιστέρι η ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και η νέα απώλεια απογοήτευσε τους οπαδούς της ομάδας αλλά και τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός ήθελέ περισσότερη συγκέντρωση από τους παίκτες και την δεδομένη στιγμή που τα μεταγραφικά σενάρια δίνουν και παίρνουν εκείνος σκέφτεται πως η ομάδα του θα νικήσει το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Στα θετικά για τον τεχνικό της "Ενωσης" η συμμετοχή του Τραϊανού Δέλλα καθώς ο τραυματισμός του απεδείχθη τελικά επιπόλαιος και ο έμπειρος στόπερ θα είναι σε θέση να είναι ο παρτενέρ του Κώστα Μανωλά στην άμυνα της ΑΕΚ.

Στην δεύτερη της επίσκεψη στο ΟΑΚΑ, η Λάρισα θα επιδιώξει να πάρει ότι και στην πρώτη, δηλαδή μια πολύτιμη ισοπαλία. Οι "βυσσινί" παρά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του AEL FC Arena θα επιδιώξουν να δείξουν το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που είχαν στην Αθήνα και απέναντι στον Παναθηναϊκό, αποχωρώντας με έναν βαθμό στις αποσκευές τους. Πρόβλημα την ύστατη στιγμή προέκυψε με τον Κρις Κόλμαν που φέρονταν ως ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ, μετά την ενδεχόμενη συμφωνία με τον Πηλαδάκη. Ομως ο Ουαλός τεχνικός είναι ψηλά στην λίστα της ομοσπονδίας και ο 40χρονος δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 17:15, NET
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Πριν την άφιξη των μεγάλων αστέρων που έχει καλέσει ο Ζινεντίν Ζιντάν για το φιλικό με τον Ολυμπιακό για τον "8ο Αγώνα Κατά της Φτώχειας", στο Καραϊσκάκη, οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν τον Ατρόμητο. Στο παιχνίδι αυτό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ζήτησε να μείνουν προσηλωμένοι και οι παίκτες του καθώς θεωρεί πολύ επικίνδυνη ομάδα το συγκρότημα των "δυτικών προαστίων". Σημαντική απουσία από τα αγωνιστικά πλάνα του Ισπανού τεχνικού, ο Αβράαμ Παπαδόπουλος ενώ "ανοικτό" παραμένει αν θα αποφασίσει να "ρίξει" στο αρχικό σχήμα και τον Πάντελιτς βάζοντας τον Μιραλάς δίπλα του. Σύμμαχος στην προσπάθεια των "ερυθρόλευκων" και πάλι ο κόσμος του και η καλή παράδοση κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου.

Ως απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης έχρισε με δηλώσεις του, ο Γιώργος Δώνης την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο τεχνικός του Ατρόμητου γνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα λόγω της δυναμικής των γηπεδούχων, υποστήριξε: "Παίζουμε με μια ομάδα που αυτή την στιγμή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και όταν την αφήσεις να βρει τον ρυθμό της μπορεί να κάνει εκπληκτικά πράγματα μέσα στο γήπεδο". Ο τεχνικός των "μπλε" έχει κάποιους ενδοιασμούς στα πλάνα του ωστόσο δεδομένο θεωρείται πως δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Μελισσάς και Σφακιανάκης για την αναμέτρηση στο "Καραϊσκάκη".

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 19:30, Novasports2
Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Η πίεση για την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βλάχου από την τεχνική ηγεσία έχει αυξηθεί αφού η ομάδα της Τρίπολης δεν έχει κερδίσει ακόμα στην έδρα της ομάδας. "Ο Αστέρας δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει παιχνίδια και ο βαθμός δυσκολίας είναι πάντοτε υψηλός" τόνισε ο τεχνικός των Αρκάδων προσπαθεί να μην επηρεάζεται ψυχολογικά από τις αντιδράσεις των φίλων του Αστέρα και προετοιμάζει την ομάδα του για το δύσκολο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η "ευχάριστη" έκπληξη από την προτελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ήταν η συμμετοχή του Σεμπάστιαν Καρέρα που θα δώσει το παρών στα αρχικά του πλάνα. Αντίθετα, εκτός αποστολής θα μείνει ο Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι.

Μετά την οριστικοποίηση του αποκλεισμού από την Ευρώπη και τα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτοσκοπός όλων στο "τριφύλλι" είναι η επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κατακτώντας σαφώς το πρωτάθλημα την χρονιά που διανύουμε. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που έχει στην διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμάζεται να αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα και να την "φρεσκάρει" για να πάρει μετά την Κέρκυρα ένα ακόμα "διπλό" που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Καβάλα-Ατρόμητος 17:15
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 17:15
Εργοτέλης-Πανσερραϊκός 17:15
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 19:30

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Αρης-SKODA Ξάνθη 15:00
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 15:00
Ηρακλής-ΑΕΚ 17:15
Λάρισα-Ολυμπιακός 19:30

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...