ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Χιόνι και η αγωνιστική τελειώνει!

Χιόνι και η αγωνιστική τελειώνει!
Το πρώτο μέρος της 14ης αγωνιστικής έγινε με χιόνι, και το κυρίως πιάτο ολοκληρώνεται σήμερα με λιγότερο... κρύο. Νωρίς στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο (17:15, ΝΕΤ), και η ΑΕΚ τη Λάρισα (17:15, NS2), ενώ αργότερα (19:30, ΝS2) ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στην Τρίπολη.ΞΑΝΘΗ-ΚΑΒΑΛΑ

Μοιρασμένα κουκιά! Η Καβάλα κερδίζει στο γήπεδό της, η Ξάνθη κερδίζει στο δικό της και μια-δυο φορές σε όλα αυτά τα χρόνια χάλασαν και λίγο το σερί! Η περασμένη σεζόν πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια για… διπλό στο ημίχρονο και άσο τελικό, αλλά για δευτερόλεπτα χάλασε. Τα δύο παιχνίδια πάντως ήταν καρμπόνμ με τους φιλοξενούμενους και στις δύο περιπτώσεις να προηγούνται και τους γηπεδούχους εντέλει να παίρνουν τη νίκη με σκορ 2-1. Η Ξάνθη στην έδρα της έχει το απόλυτο 6-0-0 απέναντι στην Καβάλα, που με τη σειρά της μετράει ένα ωραιότατο 4-1-1!

STATUS: Σπίτι μου, σπίτι σου ή και κάπου αλλού…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Πηγάδια
GROUP: Μη σπρώχνεις, έρχομαι!

Πριν ξεκινήσει το ματς, μπορούν να μοιράσουν τους ρόλους… Ποιος θέλει να είναι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και ποιος ο Ζακ Γαλιφιανάκης. Η Ξάνθη, αν και δεν της φαινόταν, φλερτάρει ξαφνικά με την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και απειλεί Καβάλα και Άρη, αφού με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να τους ξεπεράσει. Η ακριτική ομάδα έχει να χάσει από τις 30 Οκτωβρίου και με τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες που θα μπορούσαν να είναι και τέσσερις, αν δεν είχαν δεχτεί την ισοφάριση στις καθυστερήσεις στην Κέρκυρα. Αντιθέτως, η Καβάλα έχει δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη και θέλει στην ακριτική πόλη να ρεφάρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παππάς, Γκάκας, Κωσταράς
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφει ο Οικονόμου που ήταν τραυματίας, αλλά δεν θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Ογκμπέτσε και Χργκόβιτς. Έτοιμος και πολύ πιθανό να αγωνιστεί είναι ο Πόι.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο πρώτος γύρος σιγά σιγά τελειώνει. Και παρότι η εικόνα στη βαθμολογία είναι ευμετάβλητη από αγωνιστική σε αγωνιστική, λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν τη μοίρα τους. Και τέτοια παιχνίδια δίνουν προβάδισμα για το τέλος της σεζόν. Ο Εργοτέλης υποδέχεται την Κέρκυρα σε έναν αγώνα που μπορεί να μετρήσει στο τέλος της σεζόν, όταν όλοι θα βγάζουν τα κομπιουτεράκια για να δουν πώς θα καταφέρουν να μείνουν στην κατηγορία. Και αυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο σίγουρα και οι δύο ομάδες θα κοιτάξουν να αποκτήσουν προβάδισμα.

STATUS: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Παγκρήτιο
GROUP: Φαιακάκης!!

Με τέτοια φιλοξενία στο Ηράκλειο, θα μπορούσαν για λίγο οι Κερκυραίοι να γίνουν Κρητικοί. Ο Εργοτέλης έχει κάκιστη παράδοση απέναντι στην ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, σε όποια κατηγορία κι αν έχουν αναμετρηθεί. Μόλις μία φορά έχει επικρατήσει ο Εργοτέλης της Κέρκυρας, στις 21/12/2003 για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και πέρα από αυτό, οι δύο ομάδες μετρούν δύο ισοπαλίες στην Α’ Εθνική με σκορ 1-1, μία λευκή ισοπαλία στη Γ’ Εθνική με σκορ 2-2 και μια νίκη της Κέρκυρας με σκορ 2-1 και πάλι για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Ζαχαριάδης, Μπαλτάς, Δημόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφει ο Τζούνιορ Σίλβα για τον Εργοτέλη. Νοκ άουτ από τον αγώνα τέθηκε ο Δημήτρης Κοντοδήμος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η προηγούμενη αγωνιστική δεν ήταν και η καλύτερή τους… Ο Πανσερραϊκός αν και πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, έχασε τελικά 2-0 από τον Παναθηναϊκό και ο Πανιώνιος έκανε μεγάλο πισωγύρισμα με την ήττα από την Κέρκυρα. Την Κυριακή, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι βαθμοί, αφού πρόκειται για ένα παιχνίδι που θέλουν και πρέπει να κερδίσουν. Οι Κυανέρυθροι συνεχίζουν να βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση, όμως αν πάρουν το ματς θα βάλουν τον Πανσερραϊκό σε μεγάλους μπελάδες.

STATUS: Εντυπώσεις και βαθμοί!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: Δ.Σ. Σερρών
GROUP: Επερνάμε όμορφα!

Ο Πανσερραϊκός είναι εκείνος που μοιάζει να έχει το προβάδισμα λόγω αγωνιστικής κατάστασης και έδρας. Έδρας, είπαμε; Εδώ υπάρχει το λάθος. Ο Πανιώνιος έχει εντυπωσιακή παράδοση στις Σέρρες τα τελευταία χρόνια, αφού στα πέντε τελευταία ματς που έχει δώσει στο γήπεδο του Πανσερραϊκού έχει ηττηθεί μόλις μία φορά. Στην αναμέτρηση που έγινε πριν από δύο χρόνια, η οποία είναι και η πιο πρόσφατη για την Α’ Εθνική, η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφυγε νικήτρια με γκολ του Κουμορτζί στο 30’ παρότι έπαιζε για περίπου 35 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τσινιάρης, Ελευθερίου, Δημητριάδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Πανσερραϊκό. Ο Κουμορτζί δεν θα αγωνιστεί, αλλά επιστρέφει ο Βαρό που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ

Αν το πάρουμε παραδοσιακά, η πλάστιγγα γέρνει προς την ΑΕΚ και αν θέλουμε και στοίχημα, θα μπουν πολλά γκολ. Μόνο που η αναγκαιότητα για βαθμούς είναι ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες στο παγωμένο ΟΑΚΑ. Η Ένωση μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο μάλλον αναπροσαρμόζει στόχους και θέλει να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον δεύτερο ενόψει των πλέι οφ. Η Λάρισα δεν μπορεί προς το παρόν να σκέφτεται κάτι τόσο μακρινό, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και ψάχνει εναγωνίως για βαθμούς που θα τη βγάλουν από το αγωνιστικό αδιέξοδο.

STATUS: Γκολ και… βαθμοί!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: OAKA
GROUP: Υπηρεσιακό… διάταγμα!

Οι αλλαγές προπονητών δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα, όμως, που έχουν φέρει φέτος οι υπηρεσιακοί προπονητές είναι κάτι το φαινομενικό. Ο Κώστας Κατσαράς θα καθίσει για έναν αγώνα στον πάγκο της Λάρισας, αφού έχει ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του Γιάννη Παπακώστα και θα παρακολουθήσει τον αγώνα με την ΑΕΚ από τα επίσημα. Αν κρίνουμε απ’ όσα έχουμε δει μέχρι τώρα φέτος, αυτό είναι εξαιρετικό για τη Λάρισα και κατάρα για την ΑΕΚ. Οι Χάβος, Μάντζιος, Παπαδόπουλος και Γκμοχ που ξεκίνησαν ως υπηρεσιακοί προπονητές είχαν στο σύνολο τρεις νίκες και μία ισοπαλία στο ντεμπούτο τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Καλόπουλος, Βασιλειάδης, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Νασούτι και Ντιόπ είναι τιμωρημένοι για την ΑΕΚ, ενώ δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Σάχα και Τζιμπούρ. Εκτός αγώνα για τη Λάρισα είναι ο Κουζέν που είναι τιμωρημένος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Το Στάδιο Καραϊσκάκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια μεγάλη γιορτή την Τρίτη και ο Ολυμπιακός θέλει να την ξεκινήσει από την Κυριακή. Το συνηθίζει άλλωστε όταν αγωνίζεται εντός έδρας, αφού έχει το εντυπωσιακό 17-1 στα γκολ στο Φάληρο. Δύσκολα θα μπορέσει να αποτελέσει εξαίρεση ο Ατρόμητος, παρά την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Βλέπετε, από τότε που έγινε η συγχώνευση με τη Χαλκηδόνα, η ομάδα του Περιστερίου μετράει τρεις ήττες στο Καραϊσκάκη με τέρματα 11-1, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να ανατρέψει την κατάσταση.

STATUS: Φίλοι Ολυμπιακού vs. Φίλοι Ατρόμητου!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Καραϊσκάκη
GROUP: Θέλω να σουτάρω κι εγώ πέναλτι!

Η ιστορία με τα πέναλτι στον Ολυμπιακό συνεχίζεται. Αφού θα μπορούσαν να έχουν ένα σόου στο ημίχρονο, όπου ένας τυχερός οπαδός θα αναλάβει να εκτελέσει πέναλτι, στα πρότυπα που γίνεται στο μπάσκετ με το σουτ απ’ τη σέντρα! Μετά τα χαμένα πέναλτι των Ριέρα, Ιμπαγάσα και Ντουντού, ο Φουστέρ ήταν εκείνος που πήρε το χρίσμα την προηγούμενη αγωνιστική στην Καβάλα και ευστόχησε. Σίγουρα, όμως, θα έχει ενδιαφέρον τι θα συμβεί σε περίπτωση που κερδίσει πέναλτι και αυτή την αγωνιστική ο Ολυμπιακός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Τρύφωνας, Αργυρός
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφει ο Ραούλ Μπράβο, ωστόσο είναι εκτός ο τιμωρημένος Αβραάμ Παπαδόπουλος. Οι Μελισσάς και Σφακιανάκης είναι εκτός αγώνα για τον Ατρόμητο λόγω καρτών.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκαν και τυπικά την περασμένη Τρίτη. Οι Πράσινοι επικεντρώνονται πλέον αποκλειστικά και μόνο στο πώς θα κατορθώσουν να παραμείνουν στην κορυφή και να διευρύνουν το σερί που έχουν με τον Ζεσουάλντο Φερέιρα στον πάγκο. Ο Πορτογάλος μετράει δύο στα δύο και, μάλιστα, αμφότερες οι νίκες με 2-0. Ο Αστέρας Τρίπολης, αντιθέτως, έχει δύο συνεχόμενες ήττες κι έχει μείνει χωρίς νίκη από τις 31/10, γεγονός που πιέζει ασφυκτικά τον Βαγγέλη Βλάχο.

STATUS: Επιμένων ελληνικά!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Αστέρα Τρίπολης
GROUP: Κακός δαίμονας!

Για τον Αστέρα Τρίπολης και το μεγάλο θέμα που έχει με την έδρα του τα έχουμε πει ξανά και ξανά. Κάθε δύο εβδομάδες το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται, αφού παραμένει χωρίς νίκη στην Τρίπολη κι έχει τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η ισοπαλία στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα κακόπεφτε στον Βαγγέλη Βλάχο και η παράδοση τον ευνοεί. Ο Αστέρας είναι ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού, αφού τον έχει υποχρεώσει συνολικά σε τρεις ισοπαλίες, τον έχει κερδίσει μία φορά και οι Πράσινοι μετρούν μόλις δύο νίκες στο σύνολο των αγώνων τους με την ομάδα της Τρίπολης. Μία απ’ τις δύο ήταν πέρυσι, όταν τη διαφορά έκανε ο Λουκάς Βύντρα με το γκολ του στο 72’.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κάκος, Ακρίβος, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα αγωνιστεί για τον Αστέρα ο Μπαρτολίνι. Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Παναθηναϊκό.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...