ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ότο, «Φέτφα» και… αήττητος!

Ότο, «Φέτφα» και… αήττητος!
Η αποθέωση προς τον Ότο Ρεχάγκελ και το γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη είναι ό,τι θα θυμόμαστε από το νικηφόρο φιλικό της… αήττητης Eθνικής (1-0) του Σάντος κόντρα στον Καναδά!

Κράτησε το αήττητο ο Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος εξακολουθεί να είναι αήττητος στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας μετά τη σημερινή νίκη της με 1-0 σε βάρος του Καναδά στο AEL FC Arena. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που είδε την Ελλάδα να κάνει ένα πολύ κακό πρώτο μέρος και ένα πολύ καλό δεύτερο, έφτασε στις 5 νίκες ενώ έχει και 2 ισοπαλίες.

Έτσι έπαιξε

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 4-3-3. Ο Σηφάκης ήταν ο βασικός γκολκίπερ. Στο κέντρο της άμυνας έπαιζαν Παπασταθόπουλος και Μόρας. Δεξιά ήταν ο Τοροσίδης και αριστερά ο Τζαβέλλας.

Η τριάδα στο κέντρο ήταν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης. Δεξί χαφ άρχισε ο Σαλπιγγίδης και αριστερό ο Φετφατζίδης, με τον Λυμπερόπουλο να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν… βλεπόταν στο πρώτο μέρος!

Το πρώτο 45λεπτο του φιλικού αγώνα της Εθνικής μας με τον Καναδά δεν έμεινε στη μνήμη κανενός από αυτούς που το παρακολούθησαν. Ήταν ένα κάκιστο πρώτο μέρος για την Ελλάδα, με λίγες φάσεις απέναντι σε έναν ιδιαίτερα αδύναμο αντίπαλο, και γενικά έπαιζε ιδιαίτερα άσχημα.

Το μόνο που μπορεί να κρατήσει κανείς είναι η φάση του 44’ για την Ελλάδα. Ο Λυμπερόπουλος πάσαρε στον Φετφατζίδη, αυτός γύρισε στον Νίνη που έκανε τη σέντρα για τον Σαλπιγγίδη, αλλά το σουτ του επιθετικού του ΠΑΟΚ έφυγε λίγο άουτ.

Μία... άλλη Εθνική

Η είσοδος του Μήτρογλου στο β’ μέρος αλλά και οι αλλαγές που έκανε ο Φερνάντο Σάντος βοήθησαν την Εθνική ομάδα να ανεβάσει ρυθμό στην επανάληψη, αλλά και να παίξει πιο ορθολογικό και πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο. Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο. Στο 48’ ύστερα από πάσα του Φετφατζίδη ο Μήτρογλου έκανε ένα γύρισμα, με τους Καναδούς να προλαβαίνουν να διώξουν την μπάλα.

Στο 56’ χάθηκε πολύ καλή ευκαιρία για την Εθνική. Ο Λυμπερόπουλος με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Καναδά, νικήθηκε στο τετ α τετ. Στο 59’ έγινε νέα καλή προσπάθεια για την Εθνική, με τον Τζαβέλλα να πιάνει το μακρινό σουτ και τον Μπόργιαν να διώχνει με γροθιές. Ήταν πλέον θέμα χρόνου για την Εθνική να σκοράρει.

Το λάθος και το καταπληκτικό γκολ από Φετφατζίδη!

Στο 63ο λεπτό ο Φετφατζίδης έμελλε να σκοράρει για το 1-0! Ο Στρέιθ έδιωξε άτσαλα και με λάθος τρόπο και ο νεαρός άσος έγινε κάτοχος της μπάλας και με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μπόργιαν.

Στο 65’ ο σκόρερ της Εθνικής μας βρέθηκε απέναντι στον Μπόργιαν, ωστόσο αντί να γυρίσει στον Νίνη έκανε το σουτ χάνοντας σημαντική ευκαιρία, με τον τερματοφύλακα του Καναδά να διώχνει σε κόρνερ.

Ατυχία με Μήτρογλου

Στο 69’ ο Μήτρογλου έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Ο νεαρός φορ ένιωσε ένα σφίξιμο και έτσι έπρεπε να βγει εκτός γηπέδου. Από εκεί και πέρα η Εθνική συνέχισε να πιέζει για το γκολ. Στο 71’ ο Φετφατζίδης έκανε ένα ακόμη σουτ, που όμως δεν βρήκε στόχο.

Στο 75’ ήταν η σειρά του Καναδά να κάνει καλή φάση. Το καλό σουτ του Ροζάριο απέκρουσε σε κόρνερ ο Χαλκιάς. Στη συνέχεια του β’ μέρους η Εθνική μας έψαξε και άλλο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει και έτσι έμεινε το υπέρ της 1-0…

Στο 87’ πάντως ο Καναδάς είχε μία πολύ καλή στιγμή. Ο Ροζάριο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φρεντ σηκώθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά. Τέλος στο 90+ χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για την Εθνική. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καναδά και απομάκρυνση της ελληνικής άμυνας, ο Φετφατζίδης έγινε κάτοχος της μπάλας πίσω από τη σέντρα και στην κενή από τερματοφύλακα εστία επιχείρησε μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόργιαν.

Man of the match: Ο Φετφατζίδης. Αν και δεν έκανε ένα καλό πρώτο μέρος, στην επανάληψη ανέβηκε πολύ. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού σκόραρε, ενώ έκανε και άλλες φάσεις για γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Η Εθνική του πρώτου μέρους. Η Ελλάδα έκανε κάκιστο πρώτο μέρος, όπου δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος…

Στο ύψος του: Η αμυντική γραμμή της Εθνικής μας πήγε αρκετά καλά στον σημερινό αγώνα. Πέραν τούτου προσπάθησαν αρκετά οι Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου, ενώ θετικό πρόσωπο από πλευράς Καναδά είχε ο Γιάνκοβιτς.

Η γκάφα: Ανήκει στον Στρέιθ στη φάση του γκολ του Φετφατζίδη. Με τον τρόπο που έδιωξε την μπάλα, την… έστρωσε στον αντίπαλό του, δίνοντάς του την ευκαιρία να βάλει γκολ.

Το στραγάλι: Ο Νορβηγός ρέφερι Σβέιν Οντβάρ Μόεν δεν υπέπεσε σε ιδιαίτερα λάθη. Ήταν αρκετά καλός στον φιλικό αυτόν αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ για την Εθνική σήμερα. Οι διεθνείς μας είχαν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος ήταν κάκιστοι απέναντι σε αδύναμη ομάδα. Στην επανάληψη όμως έπαιξαν πολύ καλά και οργανωμένα, καταφέρνοντας και να σκοράρουν αλλά και να βγάλουν αρκετές φάσεις για γκολ. Γενικά είδαμε μία διπρόσωπη Ελλάδα, η οποία όμως κέρδισε δίκαια τους Καναδούς.

Συνθέσεις ομάδων

Ελλάδα: Σηφάκης (46’ Χαλκιάς), Τοροσίδης (46’ Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Καραγκούνης, Κατσουράνης (46’ Καφές), Νίνης, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (46’ Μήτρογλου, 69’ λ.τ. Γεωργιάδης), Λυμπερόπουλος (60’ Κονέ).

Καναδάς: Μπόργιαν, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82’ Πατσέκο), Τζάκσον (65’ Έντγκαρ), Στρέιθ, Χάτσινσον, Ντε Ροζάριο, Σίμπσον (78’ Ρίκετς), Όσιαν (46’ Φρεντ).

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...