ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ένας βαθμός και πλέι οφ!

Ένας βαθμός και πλέι οφ!
Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε της Ξάνθης με 3-0 στο Πανθεσσαλικό και χρειάζεται έναν βαθμό στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Άρη, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ!Δυνατά ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τους παίκτες της Ξάνθης, οι οποίοι κλείστηκαν στην άμυνά τους στο ξεκίνημα. Ουμπίντες και Μαρτίν ήταν πολύ δραστήριοι και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, με τον Γκσπούρνινγκ να κρατά την ομάδα του στο παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο.

Ισορρόπησε η Ξάνθη, ο Ολυμπιακός το γκολ

Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ισορροπούσαν το παιχνίδι και άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση. Δημιούργησαν τις πρώτες τους ευκαιρίες με τον Μαρσελίνιο, όμως οι Ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 34'. Ο Ουμπίντες εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Σανκαρέ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, για να νικήσει τον Αυστριακό γκολκίπερ. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Ξάνθη να έχει την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στα τελευταία λεπτά. Ο Κιντάνα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπόατενγκ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφτασε στον Σταθάκη, ο οποίος έκανε νέο σουτ και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Νωχελικό το ξεκίνημα στο β' μέρος

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν... νωχελικό και για τις δύο ομάδες, καθώς οι γηπεδούχοι από τη μία είχαν το προβάδισμα και μπήκαν προσεκτικά, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την άλλη επέλεξαν και πάλι να παίξουν προσεκτικά. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Ξάνθη στο 61'. Ο Κιντάνα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καζάκης επιχείρησε να κάνει το γυριστό σουτ, η μπάλα έφτασε στον Μαρσελίνιο, όμως ο Γιακούποβιτς ήταν εκεί και κράτησε το 1-0 με μεγάλη απόκρουση.

Ο Σολάκης «τελείωσε» το παιχνίδι

Αφού η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ, τα κατάφεραν οι παίκτες του Ολυμπιακού! Στο 67' ο Ουμπίντες έβγαλε εξαιρετική μπαλιά πίσω από την πλάτη της άμυνας στον Σολάκη, ο οποίος κατέβασε πολύ ωραία και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Γκσπούρνινγκ για το 2-0. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι παρέδωσαν... πνεύμα και οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν εύκολα στη νίκη. Στο 75' ο νεοεισελθών Ακόστα έχασε μέσα σε ένα λεπτό δύο μεγάλες ευκαιρίες! Αρχικά ο Ουμπίντες έβγαλε τη σέντρα και ο Ακόστα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Σανκαρέ τού γύρισε την μπάλα και από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Αυστριακού τερματοφύλακα!

Ο Τομάς ολοκλήρωσε τον θρίαμβο!

Στο 83' ο Ουμπίντες εκτέλεσε το φάουλ και ο Τομάς με κεφαλιά έκανε το 3-0 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του Ολυμπιακού, με τον Μαρτίν να χάνει την τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι στο 85' όταν βρέθηκε απέναντι στον Γκσπούρνινγκ, όμως έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη που τους φέρνει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στα πλέι οφ.


Man of the Match: Τρία γκολ από τον Ολυμπιακό με τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Όλα τα τέρματα των Ερυθρολεύκων, όμως, είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Τον Ουμπίντες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, ήταν συνεχής κίνδυνος για την άμυνα της Ξάνθης και με τρεις ασίστ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Στο ύψος του: Ο Σανκαρέ ήταν ακόμη μία φορά πολύ καλός. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα το δρόμο για τη νίκη σε καθοριστικό σημείο, καθώς οι παίκτες της Ξάνθης είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι και προσπαθούσαν για το γκολ. Καθοριστική η συμβολή του και σε αυτό το παιχνίδι.

Ο αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης στα στημένα. Κάθε στημένη φάση που ξεκινούσε από τα πόδια του Ουμπίντες, ήταν επικίνδυνη για τους φιλοξενούμενους. Οι αμυντικοί έχασαν τους αντιπάλους τους, έπαιρναν κακές θέσεις και τελικά τα στημένα ήταν ένας από τους παράγοντες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού.

Η γκάφα: Ο... θηριώδης Σανκαρέ είναι γνωστό ότι προωθείται σε κάθε στημένη φάση. Δεν είναι δυνατόν να μένει μόνος του, έστω και αν ο αμυντικός που καλείται να τον μαρκάρει πέφτει στο έδαφος. Ο Σενεγαλέζος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και η Ξάνθη το πλήρωσε, καθώς δέχθηκε το 1-0.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα ο Τσινιάρης, αν και είχε κάποια προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Απέφυγε πάντως το μεγάλο λάθος και το παιχνίδι κύλησε ομαλά.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός Βόλου ήλεγχε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και εν τέλει έφτασε εύκολα στη νίκη με 3-0. Η ομάδα του Κατσαβάκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ήξερε τι ήθελε. Απέναντι ήταν η Ξάνθη του Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει αμυντική τακτική. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι αν σκόραραν σε μία από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν, όμως μετά το δεύτερο γκολ κατέρρευσαν... Οι Ερυθρόλευκοι πλέον ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για τον πρώτο... τελικό απέναντι στον Άρη και αν πάρουν έστω έναν βαθμό εξασφαλίζουν μία θέση στα πλέι οφ! Από την άλλη, η Ξάνθη έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και σχεδιάζει την επόμενη σεζόν.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Ζέλεσι, Σανκαρέ (Ψυχογιός), Ρόκας, Τόμας, Μπρέσκα (Ακόστα), Ουμπίντες, Μαρτίν (Ροντρίγκες), Σολάκης

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Σταθάκης, Βάλλας, Μπέρτος, Τζάγκι (Τσουμάνης), Βασιλακάκης, Σταθάκης, Μπόατενγκ (Μάνταλος), Αντεφέμι, Κιντάνα, Μαρσελίνιο

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...