ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Νέο συμβόλαιο στον Μανωλά!

Το καλοκαίρι του 2009 στο Ζέεφελντ δεν άκουγες τη φωνή του. Όντας ψαρωμένος και μαζεμένος στην πρώτη προετοιμασία του με την ΑΕΚ, ο Κώστας Μανωλάς άκουγε, απορροφούσε αλλά σπανίως δεν μιλούσε.
Ενάμισι χρόνο μετά ο ανιψιός του κατά πολλούς κορυφαίου έλληνα στόπερ όλων των εποχών Στέλιου Μανωλά, έχει απλώς έχει ξεθαρρέψει αλλά εξελίσσεται σε ηγέτη της αμυντικής γραμμής της ομάδας και είναι δέκτης κολακευτικών σχολίων από όλα τα μέλη της ομάδας.

Μαθαίνοντας (μετά τον πρώτο και βασικό δάσκαλό του, τον θείο του Στέλιο) από τον Τραϊανό Δέλλα πλέον, όχι μόνο πως θα πρέπει να κινείται μέσα στο γήπεδο αλλά και πως θα καθοδηγεί την ομάδα ως ένας αυθεντικός «leader». Άλλωστε όπως του είχε πει ο Κολοσσός σε ανύποπτο χρόνο «εγώ σε λίγο τελειώνω, εσύ είσαι η επόμενη μέρα, φρόντισε να αξιοποιήσεις το χάρισμά σου».

Μόλις 20.000 ευρώ προέβλεπε ως ετήσια αμοιβή το συμβόλαιο του 19χρονου κεντρικού αμυντικού όταν ο θείος του εισηγήθηκε την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2009. Τότε κάποιοι είχαν βιαστεί να χαρακτηρίσουν τη μεταγραφή ως «βυσματική» θεωρώντας ότι ο μικρός έφερε απλώς το όνομα και όχι τη χάρη του ανυπέρβλητου Στέλιου Μανωλά.

Ήταν μια βιαστική αλλά κι εν πολλοίς λογική προσέγγιση. Ποτέ κανείς δεν φανταζόταν ότι τόσο σύντομα (μόλις 11 χρόνια μετά την αποχώρηση του Στέλιου από την ενεργό δράση) θα παρουσιαζόταν ένας ποδοσφαιριστής που όχι απλώς θα του έμοιαζε τόσο πολύ στην κοψιά και στο στυλ, αλλά που και που θα έφερε το «βασιλικό» επίθετο: Μανωλάς!

Μανωλάς στο... θρόνο του Μανωλά

Προς το τέλος της σεζόν, όταν πλέον και με τη βοήθεια διαφόρων συγκυριών, ο Κώστας έγινε βασικός στην ΑΕΚ, οι αποδοχές του αυξήθηκαν στις 70.000 ευρώ το χρόνο. Ήταν απλώς η αρχή αφού η διοίκηση της ΠΑΕ αντιλαμβάνεται πια ότι η αλματώδης εξέλιξή του πρέπει να επιβραβευθεί με ένα νέο συμβόλαιο το οποίο σύμφωνα με τις προθέσεις του προέδρου θα αποφέρει στον 19χρονο στόπερ 300.000 ευρώ τον χρόνο!

«Τα δικαιούται, τα αξίζει και θέλουμε να τον κρατήσουμε για πάντα εδώ. Θέλουμε να γίνει η επόμενη σημαία της ΑΕΚ, όπως ακριβώς ήταν ο θείος του», είναι το σκεπτικό του προέδρου της ΠΑΕ Σταύρου Αδαμίδη. Διόλου ουτοπικό θα έλεγε κανείς καθώς ο μικρός Μανωλάς δεν είναι ποδοσφαιριστής που έχει μεγαλώσει με το όνειρο της μεταγραφής σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, όπως επί παραδείγματι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος σκαλί-σκαλί έφτασε μέχρι τη Μίλαν.«Ονειρό μου είναι να γίνω ο ηγέτης της ΑΕΚ, να μοιάσω στο θείο μου και να φορέσω μόνο αυτή τη φανέλα σε όλη την καριέρα μου», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Βέβαια οι καιροί αλλάζουν, όπως επίσης και οι γνώμες όταν στο παιχνίδι μπαίνει το χρήμα. Κι επειδή στην Ένωση προβλέπουν ότι σε έναν χρόνο από τώρα ο Μανωλάς θα έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο έλληνα (αν όχι γενικότερα) αμυντικό του πρωταθλήματος, θωρούν ότι δεν θα αργήσει και η στιγμή που μεγάλες ομάδες του εξωτερικού θα σπεύσουν να αποσπάσουν τις υπηρεσίες τους.

Impossible is nothing

Υπέρ της άμεσης επέκτασης του συμβολαίου του Μανωλά (στην ΑΕΚ θέλουν να τον «δέσουν» τουλάχιστον ως το 2014, ή αν είναι εφικτό ως το 2015) τάχθηκε και ο Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος αφενός προαισθάνεται ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα υπολογίζει στον Δέλλα (οι πληροφορίες λένε ότι ο Τράι είναι πιο κοντά στο να κλείσει την καριέρα του τον ερχόμενο Ιούνιο), αφετέρου διαπιστώνει ότι κεντρικός αμυντικός με τα προσόντα και τα περιθώρια βελτίωσης που έχει ο Κώστας δεν υφίσταται άλλος στην ελληνική επικράτεια. Τουλάχιστον από αυτούς που όλοι γνωρίζουμε...

«Αυτό το παιδί δεν έχει ταβάνι. Μπορεί να παρουσιάζει βελτίωση από μέρα από σε μέρα, όχι από σεζόν σε σεζόν όπως άλλοι ποδοσφαιριστές. Έχει το μυαλό στο κεφάλι του, ακούει και δουλεύει σωστά. Είμαι κι εγώ περίεργος να δω πόσο ψηλά θα φτάσει» ήταν η κατατεθειμένη άποψη του Χιμένεθ σε μια από τις εφ όλης της ύλης συζητήσεις του προπονητή με τον πρόεδρο Σταύρο Αδαμίδη, τον τεχνικό διευθυντή Άρναρ Γκρέταρσον και τον γενικό αρχηγό Βασίλη Δημητριάδη. Ουδείς διαφώνησε...

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...