ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ανησυχητικός… Ολυμπιακός

Ανησυχητικός… Ολυμπιακός
Όχι τόσο εύκολα όσο αναμενόταν, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ηλυσιακού στο ΣΕΦ με 73-70, για την 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» προβλημάτισαν με την εμφάνιση τους στην πρόβα τζενεράλε πριν τα κρίσιμα ματς με τη Σιένα για τα προημιτελικά της Euroleague. Τα πολλά λάθη των παικτών του «Ντούντα» και η αστοχία τους από τα 6,75 παραλίγο να τους στοιχίσουν ακριβά αφού οι φιλοξενούμενοι απείλησαν αρκετές φορές τους γηπεδούχους. 

Τελικά, με την ψυχραιμία των πιο έμπειρων οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο στο πρωτάθλημα. 


Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μπουρούση που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από απουσία 22 ημερών. 

Χατζής και Μπάξτερ οι κορυφαίοι των Ιλισιωτών. 

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία. 

* Εκτός 12άδας ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς για προληπτικούς λόγους αφού οι ενοχλήσεις που έχει εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουν ξεπεραστεί πλήρως. 


Το ματς 

Με τον Μπουρούση να μπαίνει δυνατά ξεκίνησε η αναμέτρηση στο ΣΕΦ. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στον Ολυμπιακό (6-0) με δύο καρφώματά του και ένα λέι απ. Την ίδια ώρα ο Ηλυσιακός ήταν υπερβολικά άστοχος με 0/7 δίποντα. Οι Πειραιώτες πάντως έδειξαν να μην έχουν βρει απόλυτα το ρυθμό τους επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να τρέξουν επιμέρους σκορ 12-1 (7-12). Ο Ίβκοβιτς κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ και τα έψαλε στους παίκτες του ένα χεράκι, ωστόσο δεν άλλαξαν και πολλά. Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν στο +7 σε αρκετά σημεία της πρώτης περιόδου (9-16, 11-18, 13-20, 15-22) ωστόσο οι τέσσερις πόντοι του Νεστέροβιτς στο τέλος μείωσαν σε 17-22. 

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους, μέχρι που ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» πήρε μπρος. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με έξι δικούς του πόντους έκανε το 25-26 ενώ στη συνέχεια ανέλαβε ο Νεστέροβιτς για το 35-31. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα και να πάνε έτσι στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (36-33) παρά το γεγονός ότι ήταν απελπιστικά άστοχοι από τα 6,75 (0/12) ενώ υπέπεσαν σε πολλά λάθη 9. Κατά κράτος πάντως κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (23 έναντι 9). 

Με φόρα από τα αποδυτήρια ήρθε και στην τρίτη περίοδο ο Γιάννης Μπουρούσης για να κάνει το 42-34. Λίγο αργότερα ο Σπανούλης ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων στο παιχνίδι και έκανε το 45-36. Μια έντονη λογομαχία ανάμεσα στον Βαγγέλη Αγγέλου (συνεργάτη του Ίβκοβιτς) και στον Κώστα Φλεβαράκη είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα και μαζί την αποβολή του πρώτου, ο οποίος είδε το υπόλοιπο ματς από τη φυσούνα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αυξάνει την «ψαλίδα» φτάνοντας στο +13 (53-40) με τρίποντο του Μπουρούση. Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Ιλισιώτες μειώνοντας στους πέντε (55-50), ωστόσο ο Έρτσεγκ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για το 58-50. 

Ούτε στην τελευταία περίοδο το έβαλαν κάτω οι φιλοξενούμενοι. Ο Ντόσον μείωσε στους τέσσερις (58-54) με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, ενώ λίγο αργότερα ο Τόντιτς έκανε το 61-58. Σπανούλης, Παπαλουκάς και Μπουρούσης έβαλαν –προσωρινά- τα πράγματα σε τάξη (67-58) όμως ο Ηλυσιακός συνέχισε να το παλεύει και 20’’ πριν το τέλος με το σκορ στο 70-67 είχε την ευκαιρία ακόμα και να ισοφαρίσει. Ο Πελεκάνος όμως έκλεψε την μπάλα, έβαλε και το καλάθι (72-67) σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη του Ολυμπιακού. Παπανικολάου και Μπάξτερ διαμόρφωσαν το τελικό 73-70. 

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-33, 58-50, 73-70 

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 10, Λούκας 6, Σπανούλης 10 (5 ασίστ), Μπουρούσης 17 (8 ριμπάουντ), Πελεκάνος 8, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν 3 (1), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3 (1) 

Ηλυσιακός (Κώστας Φλεβαράκης): Καπινιάρης, Καρύδας 2, Γουέμπ, Χατζής 16 (1), Παπαντωνίου 14 (2), Κανονίδης, Κουκουλάς, Τόντιτς 2, Κασελάκης 6, Μπάξτερ 19 (2), Γαλιώτος 2, Ντόσον 9 

Γήπεδο: ΣΕΦ 

Διαιτητές: Γκούμας, Σταματόπουλος, Μαλανδρής

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...