ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

A beautiful mind!

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ετοιμάζεται για την τελευταία παράσταση μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr παρουσιάζει… έναν υπέροχο άνθρωπο!
Η φανέλα με το 15 θα εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ για τελευταία φορά μπροστά σε πράσινο φόντο. Ο σπουδαίος Ζιλμπέρτο Σίλβα θα αποχαιρετίσει αύριο τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το κλαμπ αναμένεται να κλείσει ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο που άνοιξε το καλοκαίρι του 2008 και κλείνει σε λίγες μέρες.
Ο Βραζιλιάνος λατρεύτηκε από τους οπαδούς των «πρασίνων». Όχι για τα γκολ, όχι για τις φαντεζί ενέργειες. Εξάλλου άλλος ήταν ο ρόλος του, άσχετα αν άργησαν κάποιοι να το καταλάβουν. Ο «Ζιλ» αυτή την τριετία ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Ήταν το απόλυτο είδωλο επαγγελματία που έβαζε πάνω από όλους και από όλα την ομάδα. Δύσκολο να συναντήσεις παίκτες με τόση συνέπεια, ειδικά από τη στιγμή που έχουν κατακτήσει τα… πάντα όλα!
Με αφορμή την τελευταία παράστασή του το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Ζιλμπέρτο έξω από τα γήπεδα, πίσω από τα φώτα και τις κάμερες.
Κύριος αληθινός
Θα περίμενε κανείς ότι το τουπέ, το σταριλίκι και το υφάκι θα τον συνόδευαν σε κάθε εμφάνισή του. Μάλλον θα μιλάμε για άλλον ποδοσφαιριστή. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αντιμετώπιζε τους πάντες με απίστευτο σεβασμό. Από τους εκπροσώπους του Τύπου, στους οποίους ποτέ δεν αρνήθηκε δήλωση, μέχρι τον απλό κόσμο που του ζητούσε αυτόγραφα και φωτογραφίες. Τουλάχιστον δέκα φορές έξω από τα αποδυτήρια έχει… στήσει την γυναίκα του, Ζαναΐλντα, για να μιλήσει με τους οπαδούς και να μη χαλάσει χατίρι σε κανέναν. Ο ορισμός του πραγματικού σταρ.
Home, sweet home
Μπουζούκια για πρώτη φορά στην ζωή του είδε πέρυσι το καλοκαίρι. Και αυτό έπειτα από τεράστιο… παρακαλετό από τους συμπαίκτες του. Σπιτόγατος, προτιμούσε τον ελεύθερο χρόνο να τον αφιερώνει στα παιδιά του ενώ έκανε πολλή παρέα με τον Κλέιτον, χωρίς να καταφέρει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να του… αλλάξει μυαλά. «Αδερφός» του ο Γιόσου Σαριέγκι, με τον οποίο έχει εξαιρετική σχέση.
Λατρεία για την Ελλάδα
Από τους πιο καλλιεργημένους ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στην Παιανία, δεν σταμάτησε να ταξιδεύει όπου του δινόταν η ευκαιρία. Εκτός λοιπόν από τη Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη, ο Ζιλμπέρτο προσπάθησε να καταλάβει για όλος ο πλανήτης… αποθεώνει τα ελληνικά νησιά. Και όχι μόνο το κατάλαβε αλλά έγινε και από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της χώρας μας. Αδυναμία του η Σαντορίνη και η Μήλος, ενώ πρόσφατα πήγε στην Αρχαία Κόρινθο, θέλοντας να περπατήσει στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου.
Το κοινωνικό πρόσωπο
Έχοντας ζήσει στα όρια της φτώχειας, γνωρίζει πολύ καλά πόσο δύσκολα είναι να τα βγάλεις πέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο Βραζιλιάνος δεν αρνήθηκε ποτέ να δώσει βοήθεια και δεν σταμάτησε ποτέ τη φιλανθρωπική του δράση στη Βραζιλία.
Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν είχαν ληστέψει τους οικιακούς του βοηθούς. Από αστυνομικό τμήμα σε αστυνομικό τμήμα έτρεχε και ήταν εκείνος που… κάλυψε τη ζημιά από την κλοπή.
Το… αγαπημένο του «περίμενε»
Αν θα τον ρωτήσεις ποια ελληνική λέξη θα του μείνει για πάντα στο μυαλό, αυτή είναι το «περίμενε». Σαν Έλληνας, όπως και το κάνουμε, η αναβλητικότητα είναι τρόπος ζωής. Κάτι που… τρέλαινε τον Ζιλμπέρτο. «Όπου και να πας, ό,τι υποχρέωση και να έχεις, η πρώτη λέξη που ακούς είναι ‘’περίμενε’’. Περίμενε, περίμενε, περίμενε» σχολιάζει με χιούμορ στους δικούς του ανθρώπους. Κατά τα λοιπά, σε αυτή την τριετία, έμαθε μόνο τα βασικά, καθώς μπορούσε να συνεννοηθεί με όλους σε άπταιστα αγγλικά.
Θα… αγόραζε τον Σκόκο!
Είπαμε, έξω πήγαινε μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Η παραμονή στο σπίτι περιελάμβανε παρακολούθηση αγώνων. Μέσα από τα παιχνίδια που παρακολουθούσε και φυσικά από τα ντέρμπι με την ΑΕΚ, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Νάτσο Σκόκο. Σε αρκετές ποδοσφαιρικές κουβέντες έλεγε για πλάκα ότι «αν μπορούσα θα αγόραζα τον Σκόκο. Είναι παιχταράς!»

Πηγή gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...