ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ασπρόμαυρο το ντέρμπυ του Βορρά

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1
Ανοιξε τα φτερά του ο "δικέφαλος" του Βορρά
ΠΑΟΚάρα ξανά!




Ο Βιεϊρίνια ήταν ο χρυσός σκόρερ για τον ΠΑΟΚ... Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι των "δικεφάλων", πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της Super League. Ο "δικέφαλος" του Βορρά "χτύπησε" στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων (45'+1' Φωτάκης, 90'+3' Βιεϊρίνια) Η "Ένωση" που είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα (69' πέν. Λεονάρντο), τελείωσε το ματς με 10 παίκτες (78' Μανωλάς). Αποβλήθηκε και ο Δέλλας.

Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα επεισοδιακό ντέρμπι, επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 και πλησίασε στους 4 βαθμούς τους συμπρωτοπόρους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (με τους "ερυθρόλευκους" να... χρωστάνε ακόμα το δεύτερο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα με τον Εργοτέλη). Ο "δικέφαλος" του Βορρά, "χτύπησε" τον έτερο "δικέφαλο" στο τέλος κάθε ημιχρόνου.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α' ημιχρόνου ο Φωτάκης άνοιξε το σκορ και στο +3' του επιπλέον χρόνου της αναμέτρησης ο Βιεϊρίνια χάρισε τους τρεις "χρυσούς" βαθμούς στην ομάδα του Μάκη Χάβου, η οποία μετράει τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και άλλες δύο στο Κύπελλο Ελλάδος και στο Europa League.

Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης κοιτάει το δεύτερο σερί ντέρμπι που έχει, αυτή τη φορά στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό, όπου θα παίξει χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών του, μιας και οι "ερυθρόλευκοι" δεν της παραχώρησαν εισιτήρια...

Από την άλλη, η ΑΕΚ γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στα τελευταία τρία ματς του πρωταθλήματος (μετά από αυτή στη Νέα Σμύρνη) και τέταρτη συνολικά. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν τέσσερις ήττες σε πέντε ματς μακριά από το "Σπύρος Λούης".

Η "Ένωση", εκτός από την ήττα και την απώλεια του τουλάχιστον ενός βαθμού (έστω και κόντρα στη ροή του ντέρμπι), έχασε ενόψει της συνέχειας τον Κώστα Μανωλά, που αποβλήθηκε (άδικα) στο 78', τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος επίσης είδε την κόκκινη κάρτα βρισκόμενος στον πάγκο (σ. σ. γιατί "απάντησε" στη ρίψη των μπουκαλιών), ενώ κινδυνεύει να χάσει και τον Τζιμπούρ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο με πρόβλημα στο χέρι...
ΠΑΟΚάρα ξανά!
Tα αρχικά πλάνα των δύο "στρατηγών"
Ο Μάκης Χάβος "κατέβασε" τους γηπεδούχους με 4-2-3-1. Ο Κρέσιτς ήταν ξανά κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του αμυντική τετράδα τους Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σακελλαρίου (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Βιτόλο και Γκαρσία ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Ελ Ζαρ, Φωτάκη και Βιεϊρίνια να συνθέτουν τη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Σαλπιγγίδης ήταν ο μοναδικός προωθημένος για τους "ασπρόμαυρους".

Από την άλλη με την ίδια τακτική (4-2-3-1) παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Σάχα ανέλαβε και πάλι την υπεράσπιση της εστία της "Ένωσης". Πατσατζόγλου και Λαγός ήταν στα άκρα της άμυνας και οι Μανωλάς και Νασούτι στο κέντρο αυτής. Μάκος και Γκέντσογλου συνέθεταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, ενώ οι Λεονάρντο και Μπλάνκο αγωνίζονταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, έχοντας ανάμεσά τους τον Γκερέιρο. Τέλος ο Τζιμπούρ ήταν στην κορυφή της επίθεσης...

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, "απρόσωπη" η ΑΕΚ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να διατηρούν από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία για αν σκοράρουν στο 15' με το μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια. Στο 23' και στο 24', Φωτάκης και Ελ Ζαρ αντίστοιχα απείλησαν τον Σάχα, αλλά δεν βρήκαν στόχο, όπως και ο Σαλπιγγίδης στο 34'.

Στο 38' ο Τζιμπούρ θα μπορούσε να είχε πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γκαρσία, όμως ο Κάκος χαρίστηκε στον γαλλοαλγερινό επιθετικό της ΑΕΚ. Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα εκμεταλλευτεί την υπεροχή του, ήρθε ο Φωτάκης στις καθυστερήσεις να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του και να βάλει φωτιά στην Τούμπα... Μάλιστα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε ξανά, αλλά το δεύτερο γκολ του σωστά δεν μέτρησε γιατί ήταν οφσάιντ.
Ο Βιεϊρίνια ήταν ο χρυσός σκόρερ για τον ΠΑΟΚ
Αλλαγές πλάνων...
Ο Μανόλο Χιμένεθ βλέποντας ότι η ΑΕΚ δεν "περπατάει" και ότι δεν απειλούσε τον ΠΑΟΚ (σ. σ. είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη προσπάθεια των φιλοξενούμενων καταγράφηκε στο 54'), έριξε αρχικά στη μάχη τον Μπερνς αντί του Γκερέιρο και στη συνέχεια τον Λυμπερόπουλο αντί του Μπλάνκο και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2.

Ο ΠΑΟΚ που μέχρι το 65' διατηρούσε χωρίς δυσκολία το προβάδισμα στο σκορ, με άψογη διαχείρηση του αγώνα, "μπερδεύτηκε" και στην πρώτη φάση που δέχθηκε από την "Ένωση", την... πάτησε. Ο Τζιμπούρ εκμεταλλεύτηκε τη βαθιά μπαλιά του Μανωλά και την αροπορημένη αντίδραση του Κρέσιτς και κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο, ισοφαρίζοντας το σκορ.
Δώρο Κάκκου στους… Μακεδονομάχους
Αριθμητικό πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ
Μία απόφαση του Τάσου Κάκου στο 78' άλλαξε τις ισορροπίες του ντέρμπι. Η αποβολή του Μανωλά κρίνεται τουλάχιστον αυστηρή, η ΑΕΚ, η οποία είχε... αναθαρρήσει και έψαχνε τη δεύτερη κόντρα για να ξαναχτυπήσει, έμεινε με παίκτη λιγότερο και ο ΠΑΟΚ απέκτησε πλεονέκτημα.

Το ντέρμπι πήρε... φωτιά εκτός αγωνιστικού χώρου στο 81' με την είδοσο δύο ανεγκέφαλων, οι οποίοι κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του πάγκου της ΑΕΚ. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν. Στο... παραδύο της αναμέτρησης, ο Βιεϊρίνια βρέθηκε στο έδαφος υπό την πίεση του Λαγού, όμως ο Κάκος έδειξε να συνεχιστεί το ματς και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων.

Ο χρόνος κυλούσε, ο ΠΑΟΚ πίεζε και ο Βιεϊρίνια που είχε να σκοράρει από την... πρεμιέρα και τη νίκη του "δικεφάλου" του Βορρά επί του Πανσερραϊκού με 3-2, πήρε την κατάσταση στα... πόδια του. Με μία υπέροχη ενέργεια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων απέφυγε τον Λαγό και από το ημικύκλιο της περιοχής, "εκτέλεσε" τον Σάχα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Νέα επεισόδια στο 90'+5' στον πάγκο της ΑΕΚ προκάλεσαν την αποβολή του Δέλλα και... χάρισαν έξτρα καθυστερήσεις στο ματς (σ. σ. έξι λεπτά ήταν η αρχική υπόδειξη). Έτσι στο 90'+8' η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση, όμως έστω και ενστικτωδώς ο Κρέσιτς απέκρουσε το μακρινό φάουλ του Λεονάρντο και στη συνέχεια ο Μουσλίμοβιτς πρόλαβε τον Λυμπερόπουλο και τα... εμφράγματα!

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Χιμένεθ: Δεν άξιζε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ
Χιμένεθ: Δεν άξιζε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ
Δεν έπρεπε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ το αποψινό παιχνίδι, τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός απογοητευμένος από το αποτέλεσμα είπε αρχικά: «Θεωρώ ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα, αλλά δεν νομίζω ότι άξιζε τη νίκη σήμερα. Δεν έχει σημασία όμως τι λέω εγώ. Το πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή, στο δεύτερο ήμασταν εμείς ανώτεροι μέχρι την αποβολή του Μανωλά. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους. Δεν πρόκειται να μιλήσω για τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο εμείς είχαμε τον έλεγχο της μπάλας. Χάσαμε τον Τζιμπούρ στο πέναλτι. Μετά τον Μανωλά με αποβολή και για τα επόμενα παιχνίδια έχουμε χάσει και τον Τραϊανό Δέλλα».
Όσο για τις αποφάσεις του στην ενδεκάδα είπε: «Δεν χρειάζεται να έχεις μάστερ στα μαθηματικά για να εξηγήσεις γιατί άφησα κάποιους παίκτες έξω. Ο Δέλλας και ο Λυμπερόπουλος προέρχονται από τραυματισμούς και ο Καφές δεν έχει ξεκουραστεί καθόλου παρά μόνο στο ματς με τον Πανθρακικό».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην έλλειψη ευκαιριών από πλευράς ΑΕΚ: «Βεβαίως και με ανησυχεί το ότι δεν κάναμε ευκαιρίες γιατί αν εξαιρέσουμε το γκολ με το πέναλτι και την φάση με τον Λεονάρντο ήταν ελάχιστες οι ευκαιρίες αλλά δεν νομίζω ότι και ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες. Γι' αυτό μιλάω μόνο για το ποια ομάδα είχε τον έλεγχο».
Καταλήγοντας ρωτήθηκε και για τη διαιτησία και τα όσα έζησε στην Τούμπα: «Δεν έχω συνηθίσει να βλέπω να γίνονται πράγματα στο πάγκο όπως αυτά που έγιναν σήμερα. Είναι εύκολο να μιλάς για fair play αλλά δύσκολο να το κάνεις. Μπορείτε και εσείς να κρίνεται τι έγινε για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα δείτε την φάση με τον δικό μας παίκτη και γιατί αντέδρασε έτσι. Κρατάω την άποψη μου για τον διαιτητή για μένα γιατί ούτε όταν κερδίζουμε, ούτε όταν χάνουμε θέλω να μιλάω για την διαιτησία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...