ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Παλάτι 237 εκατ. $ που... "δεν βλέπεται"!

H νέα έδρα των Oregon Ducks άνοιξε τις πύλες της προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από εξαγριωμένους τηλεθεατές που δεν μπορούσαν να διακρίνουν καθαρά τον αγώνα λόγω του πρωτότυπου... παρκέ! 


Για την ακρίβεια το νέο σπίτι των Oregon Ducks είναι πανέμορφο, αλλά το να παρακολουθήσεις αγώνα σε αυτό μέσω του τηλεοπτικού σου δέκτη είναι... βασανιστήριο! Αυτό διαπίστωσαν χθες το βράδυ οι τηλεθεατές στο πρώτο ματς που διεξήχθη στο καινούριο... "παπιόσπιτο".

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον πρωτότυπο παρκέ το οποίο έχει τοποθετηθεί στο παλατάκι που κόστισε 237 εκατομ. δολάρια. Ένα παρκέ που όμοιο του δεν υπάρχει σε γήπεδο μπάσκετ και όπως θα δείτε δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην τηλεθέαση. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Το Όρεγκον έχει τη φήμη για το Πανεπιστήμιου με τις πιο όμορφες εμφανίσεις και τα πιο πολυτελή αποδυτήρια από κάθε άλλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην έχει και το πιο ακριβό γήπεδο μπάσκετ στη χώρα, το "Matthew Knight Arena" το οποίο άνοιξε χθες επίσημα τις πύλες του στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου.

Φυσικά η απόφαση του Πανεπιστημίου να κατασκευάσει ένα κλειστό το οποίο κόστισε πάνω από 200 εκατ. $ (με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης να γίνεται κυρίως μέσω κρατικών ομολόγων τριακονταετούς διάρκειας) δέχθηκε έντονη κριτική καθώς πολλοί θεωρούν ότι η διοίκηση του σχολείου έχει υπερεκτιμήσει τα μελλοντικά του έσοδα.

Ανησυχία προκλήθηκε και στην τοπική κοινότητα καθώς το αρχικό πλάνο για το χωρητικότητας 12.500 θέσεων γήπεδο δεν προέβλεπε την κατασκευή πάρκινγκ! Τελικά με μερικές παρεμβάσεις στο σχέδιο και κάποιες υποχρεώσεις που ανέλαβε το Πανεπιστήμιο απέναντι στην Πολιτεία (όπως ειδικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν στο γήπεδο τον κόσμο τις μέρες του αγώνα) η άδεια για την κατασκευή του "Matthew Knight Arena" δόθηκε.


Είπαμε όμως. Το Όρεγκον θεωρείται... εκκεντρικό Πανεπιστήμιο και δεν θα μπορούσε κάπως έτσι να μην είναι και το παρκέ του γηπέδου! Έτσι λοιπόν ο αγωνιστικός χώρος είναι γεμάτος... έλατα για να θυμίζουν το τοπίο το οποίο βρίσκεται το Πανεπιστήμιο ενώ στο κέντρο υπάρχει η επιγραφή "Deep in the wood" ("Βαθιά μέσα στο δάσος") με σκοπό να εκφοβίζει τα αντίπαλα σχολεία.

Επιπλέον αυτό το παρκέ αποδίδει φόρο τιμής στην γενιά του 1939 που πήρε το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα για το Όρεγκον και είχε το παρατσούκλι "The Tall Firs" ("Ψηλά Έλατα"), όπως δήλωσε στην παρουσίαση του παρκέ ο σχεδιαστής του, Τίνκερ Χάτφιλντ.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις όταν αποκαλύφθηκε το σχέδιο του αγωνιστικού χώρου από τους φίλους του Όρεγκον ήταν επί το πλείστον θετικές, με χαρακτηριστικό το σχόλιο ενός οπαδού: "In a word, awesome!" (με μια λέξη, φοβερό).

Ώσπου έγινε ο πρώτος αγώνας...

Όμορφα τα σχέδια, καλές οι παρουσιάσεις αλλά το παρκέ κρίθηκε στην πράξη και στην πρώτη του παράσταση πήρε βαθμό κάτω από την βάση! Εξαγριωμένοι τηλεθεατές καλούσαν το τηλεφωνικό κέντρο του τσταθμού που μετέδιδε τον αγώνα των Oregon Ducks με τους USC Trojans για να διαμαρτυρηθούν πως το ματς... δεν βλεπόταν!

Τα έλατα που υπάρχουν στο παρκέ, σε συνδυασμό με την... αντηλιά δημιούργησαν μια τρομερή αντίθεση στα χρώματα τα οποία καθιστούσαν σχεδόν αδύνατη την παρακολούθηση του αγώνα από την τηλεόραση. Προβλήματα υπήρχαν και στους θεατές στο γήπεδο, ωστόσο σύντομα ξεπεράστηκαν και μπόρεσαν να δουν την νίκη των "Παπιών" με 68-62.

"Όντας εξοικειωμένος με τα κλασικά παρκέ, θέλει ένα-δυο λεπτά για να συνηθίσουν τα μάτια και το μυαλό σε αυτό το παρκέ. Ωστόσο η αντίθεση και η λάμψη δεν είναι τόσο έντονη όσο εμφανίζεται στην τηλεόραση. Φυσικά δεν θα ήμουν αντίθετος σε κάποια αλλαγή, αλλά ποιοι είμαστε εμείς μπροστά στη Nike;", είπε αστειευόμενος στο τέλος δημοσιογράφος που παρακολούθησε από το γήπεδο τον αγώνα (σ.σ. η Nike είναι ο χορηγός του κλειστού).
Πηγή sport24

Δείτε πως φαινόταν ο αγώνας από την τηλεόραση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...