ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«Προβάδισμα ο Ολυμπιακός»


Την πεποίθηση του ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, εξέφρασε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων» και νυν προπονητής του ΟΦΗ είπε τα ακόλουθα στον Sentra 103,3.

Για το αν υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός: «Φαβορί στο σημερινό ποδόσφαιρο και ειδικά στα ντέρμπι, δεν υπάρχουν. Εδώ όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία παρά την αλλαγή με τον κύριο Χιμένεθ, που έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια κι έτσι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα. Είναι και καλύτερος σαν ομάδα και σαν παίκτες αλλά κι έχει καλή ψυχολογία. Πάει με ένα αβαντάζ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει και το παιχνίδι. Η ΑΕΚ με την εικόνα που έδειξε στο τελευταίο παιχνίδι, φάνηκε ότι έχει γενικώς προβλήματα. Πιστεύω ότι για να λέμε ότι έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα πρέπει όλες οι ομάδες και της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να είναι ανεβασμένες. Άμα έχουμε πρωταθλητή από τον Δεκέμβριο δεν θα έχει ενδιαφέρον».

Για τις απουσίες που υπάρχουν και στις δύο ομάδες: «Ο Ολυμπιακός έχει βάθος στους παίκτες, ενώ η ΑΕΚ έχει παίκτες που είναι αναντικατάστατοι. Όπως είναι ο Σκόκο, ο Τζιμπούρ, ο Καφές όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ο Λυμπερόπουλος που βοηθάει και στην ψυχολογία. Είναι παίκτες οι οποίοι αν λείπουν ή αν δεν είναι σε καλή κατάσταση δεν υπάρχουν άλλοι να τους αναπληρώσουν. Και πρέπει να ξέρουν ότι την φανέλα της ΑΕΚ την έχουν φορέσει παικταράδες. Οι ομάδες δεν γίνονται με μέτριους και παικτάκια. Όταν έχεις μέτριους και παικτάκια, έχεις και μέτρια ομάδα. Την μεγάλη ομάδα την κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Αυτός είναι κανόνας του ποδοσφαίρου. Από την άλλη πλευρά όμως είναι και θέμα δουλειάς. Δεν μπορείς να περιμένεις πέντε μήνες για να μπεις στη νοοτροπία. Αν περάσει τόσος καιρός τα έχεις χάσει όλα. Εγώ δηλαδή, όταν ήρθα στον ΟΦΗ τα βρήκα όλα ρόδινα και ωραία; Δεν προσπαθώ να πω ότι είμαι καλύτερος, αλλά έτσι το βλέπω. Έχουμε δει και στο παρελθόν προπονητές που μέσα σε 15 μέρες μεταμορφώνουν την ομάδα».

Πως μπορεί να ανατρέψει η ΑΕΚ την κατάσταση που την χαρακτηρίζει ως αουτσάιντερ: «Μόνο με νίκη. Τα στοιχεία που πρέπει να έχει για να την οδηγήσουν στη νίκη είναι ότι πρέπει να υπάρχει πάθος, δυνατή προσωπική, μονομαχία. Έχουν μεγαλύτερο κίνητρο από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να προσέξουν σε θέματα τακτικής και γενικά είναι θέματα που αφορούν τον προπονητή, ο οποίος τα ξέρει καλύτερα από εμάς. Οι μεγάλες ομάδες δεν λένε ότι παίξαμε καλά και αυτό αρκεί. Εμείς θέλουμε τη νίκη και θα παίξουμε και καλά. Αν όμως είναι να διαλέξουμε, ας διαλέξουμε τη νίκη».

Για τις διαφορετικές θέσεις που έχουν τις απουσίες τους οι δύο ομάδες: «Σημαντικές απουσίες υπάρχουν και για τις δύο ομάδες. Ο Καφές είναι σοβαρή απουσία γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να σου οργανώσει το παιχνίδι. Δεν είναι ο κόφτης, αλλά μπορεί να βγει μπροστά κι έχει έφεση στο σκοράρισμα. Μπορεί να σου κάνει μια καλή πάσα και να σου κάνει και το γκολ, τέτοιος παίκτης είναι».

Για το τι θα έκανε εάν ο ίδιος ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ: «Η ερώτηση που μου κάνετε είναι υποθετική. Δεν μπορούμε να είμαστε στο μυαλό του προπονητή. Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστεί η ομάδα, πως θα κλείσει κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού και πως θα σχεδιάσει το παιχνίδι. Αλλά δεν είναι σωστό να λέμε τι πρέπει να κάνει ο προπονητής και να λέμε πράγματα που υποτίθεται ότι σκέφτεται ο προπονητής. Δεν είναι σωστό. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να είναι ωραίο και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα πάει να δει».

Για την πορεία του ΟΦΗ: «Καλά πάμε. Ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και ελπίζω τον Μάιο να έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Γιατί μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κερδίζει και να βρίσκεται ψηλά».

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει κάποια ομάδα που είναι πιο χαμηλά αλλά μπορεί να απειλήσει: «Δύσκολο. Για να είμαι ειλικρινής φαίνονται οι ομάδες που έχουν το προβάδισμα. Εμείς κοιτάμε το πως θα είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε τον στόχο μας και να επαναφέρουμε τον ΟΦΗ εκεί που πραγματικά αξίζει. Είμαστε πάντα σε εγρήγορση».

Για το αν έχουν ασχοληθεί με μεταγραφές: «Είναι ένα κομμάτι με το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα. Εάν και εφόσον χρειαστεί, θα το κοιτάξουμε τον Ιανουάριο. Είναι νωρίς ακόμα».

Για το αν υπάρχει θέμα με τον Λάμπρο Χούτο, και αν υπήρξε επαφή μαζί του: «Καμία, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Δεν έχουμε μιλήσει. Ο Λάμπρος είναι φίλος μου και τον αγαπώ, τον εκτιμώ και τον πιστεύω. Αλλά για αυτό το θέμα δεν έχουμε μιλήσει. Όλα τα πράγματα έρχονται στην ώρα τους, είναι ακόμα νωρίς».

Για το πως βλέπει τα πράγματα στον ΟΦΗ, με την διοίκηση Μαχλά: «Θα έλεγα ότι ήταν δώρο Θεού που ανέλαβε τα ηνία της διοίκησης ο Νίκος Μαχλάς. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει διατελέσει παίκτης και αγαπάει τον ΟΦΗ. Είναι γνώστης του θέματος και σιγά-σιγά βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Αν δεν ήταν ο κύριος Μαχλάς, και το εννοώ, θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...