ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Σταυρώθηκε αλλά… θα αναστηθεί!

Σταυρώθηκε αλλά… θα αναστηθεί!
Η ΑΕΚ ήπιε το πικρό ποτήρι του πρώτου υποβιβασμού στην ιστορία της αλλά οι μεγάλες ομάδες δεν πεθαίνουν ποτέ και σύντομα θα είναι ξανά εκεί που ανήκει!

Η «Ένωση» κατάφερε να κερδίσει τον Πανιώνιο στο κλειστό της Ζωφριάς με 76-68 αλλά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της έπειτα από τη νίκη του Ηλυσιακού επί του Κολοσσού στη Ρόδο. Μεγάλη εμφάνιση από τον Δήμο Ντικούδη με 29 πόντους, αλλά ποιος θα τη θυμάται μετά από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ;
Εκτός πλέι οφ έμεινε ο Πανιώνιος.

Ο αγώνας...

Να αξιοποιήσει την εμπειρία και την ποιότητα του Δήμου Ντικούδη ήθελε ο Άγγελος Κορωνιός από την αρχή του αγώνα. Ο Θεσσαλός φόργουορντ ήταν μια… ομάδα μόνος του στο πρώτο δεκάλεπτο σκοράροντας τους 11 από τους 22 πόντους της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν ανώτεροι και έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 22-17.

Με δύο τρίποντες «βόμβες» του Μάκη Νικολαΐδη με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου η «Ένωση» ξέφυγε με 28-19! Κάπου εκεί, όμως, ήρθε η αφύπνιση του Πανιωνίου που έτρεξε σερί 10-0 και στο 16’ προσπέρασε με 28-29, πριν τη λήξη του ημιχρόνου με 37-40. Οι «κυανέρυθροι»… χτύπησαν την ΑΕΚ περισσότερο έξω από τη γραμμή των 6,75μ. (7/15 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο).

Οι άμυνες και των δύο ομάδων «έσφιξαν» στο τρίτο δεκάλεπτο. Αρχικά ο Πανιώνιος και έπειτα η ΑΕΚ εφάρμοσαν άμυνα ζώνης κάτι που έφερε αποτέλεσμα. Για την «Ένωση» ο Ντικούδης ανέλαβε ξανά δράση ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αξιοποιήσουν περισσότερο τους ψηλούς τους, Κοβίλ και Παραγιό. Στο 28’ με το σκορ ισόπαλο (53-53) το ματς διακόπηκε για πέντε λεπτά λόγω ρίψης χαρτιών στο παρκέ από τους φίλους της ΑΕΚ. Η διακοπή αυτή ευνόησε τους «κιτρινόμαυρους» που με ένα τρίποντο του Δορκοφίκη και ένα λέι απ του Ντικούδη έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 58-53.

Με έμμεσο τρίποντο του Ντικούδη η ΑΕΚ ξέφυγε με 70-59 στο 36’ και έδειξε να καθαρίζει την υπόθεση νίκη. Το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί στη Ρόδο, όπου τα νέα για προβάδισμα του Ηλυσιακού έφερε κατήφεια στη Ζωφριά. Το τελικό 76-68 ήρθε φυσιολογικά αλλά ο υποβιβασμός της ΑΕΚ δεν αποφεύχθηκε.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τανατζής, Ψαριανός.

Δεκάλεπτα: 22-17, 37-40, 58-53, 76-68.

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ, Κοχαντάρεβιτς 3, Νικολαΐδης 18 (4), Παπανικολάου, Μπόιντ 3 (1), Ντικούδης 29 (1), Δορκοφίκης12 (1), Καλλινικίδης 7, Μάντιτς 4.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Άντερσον 19 (4), Αθανασούλας 2, Τσιάρας 8 (1), Αθηναίου 6 (2), Μπατής 8 (2), Γιάνκοβιτς 1, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 1, Κοβίλ 13, Παραγυιός 10 (2)

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...