ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Οι δέκα εντολές του Πλατινί!

Οι δέκα εντολές του Πλατινί!
Ο Μισέλ Πλατινί παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει… συνήθειες και «ελαττώματα» του παρελθόντος. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 10 εντολές του Γάλλου!Ο Μισέλ Πλατινί πήρε ξανά την ψήφο εμπιστοσύνης και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι έτοιμος για… αλλαγές που θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τους μεγάλους, αλλά και ικανοποίηση από τους μικρούς. Η οικονομική πολιτική, τα κρούσματα βίας και διαφθοράς είναι στην κορυφή της λίστας του ισχυρού άνδρα της UEFA και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις… 10 εντολές του Πλατινί.

1) Μη δαπανάτε περισσότερα από όσα βγάζετε
Οι κανόνες δημοσιονομικής πολιτικής είναι στην κορυφή της λίστας του Μισέλ Πλατινί, και ο Γάλλος είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τους μεγάλους συλλόγους. Στο στόχαστρο βρίσκονται Ρεάλ, Σίτι, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, υπάλληλοι της Ομοσπονδίας ήδη ερευνούν τους συλλόγους, ενώ ο Πλατινί αισιοδοξεί πως θα έχουν συμμορφωθεί πριν το 2014, όταν και θα αρχίσουν οι βαριές ποινές!
Υπό την προεδρία του πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου, Ζαν-Λουκ Ντεέν, η UEFA ευελπιστεί στην…. τήρηση των κανόνων

2) Stop στη Βία
Τα κρούσματα βίας απασχολούν σοβαρά τον Μισέλ Πλατινί, η Σερβία και η Κροατία έχουν γνωρίσει την «απάντηση» της UEFA, και ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας στέλνει το μήνυμα σε όλες τις χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Εξάλλου, οι σχέσεις του Πλατινί με την Ελληνική Ομοσπονδία είναι πολύ καλές και ο ίδιος ενημερώνεται για την κατάσταση που επικρατεί. Θα επακολουθήσουν και άλλες χώρες. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει και πρέπει να τα καταφέρουμε» έχει τονίσει.

3) Tέρμα στη διαφθορά
Στημένα ματς, περίεργα… φιλικά ματς εθνικών ομάδων, διαιτητές που δωροδοκούνται είναι στο στόχαστρο της UEFA, και τα κλιμάκια της Ομοσπονδίας έχουν ήδη κάνει άλματα σε αυτό τον τομέα «Θα σταματήσω τη διαφθορά» είπε πριν λίγες ημέρες ο Μισέλ Πλατινί, και οι πληροφορίες μιλούν για συχνούς ελέγχους και εξοντωτικές ποινές.

4) Νέα χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών
Ο Μισέλ Πλατινί θέλει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ακόμα πιο θελκτικό επιθυμώντας έτσι τα ματς των Εθνικών ομάδων να αποκτήσουν κύρος και αίγλη. Τα έσοδα για τις Ομοσπονδίες θα αυξηθούν, κάτι που συμβάλλει στην ανάπτυξη, αλλά και τη σταθερότητά τους.

5) Φτιάξτε γήπεδα…
Ο Μισέλ Πλατινί θέλει κόσμο, καλό ποδόσφαιρο, αλλά και… γήπεδα. Τα είχε… χώσει στην Ιταλία για την παλαιότητα των γηπέδων, είναι δυσαρεστημένος με τους Ουκρανούς που αργούν τις εργασίες για τα στάδια. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στηρίζει την κατασκευή γηπέδων και θα βοηθήσει για την ανέγερσή τους.

6) Όχι στο ρατσισμό!
Φαινόμενα ρατσισμού;; Ο Μισέλ Πλατινί είναι έτοιμος να βάλει οριστικό τέλος σε αυτά τα κρούσματα. Τα μηνύματα από την διοργανώτρια αρχή κάθε πρωταθλήματος θα είναι πολλά, ώστε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του θέματος. Αν οι οπαδοί δεν συμμορφωθούν, τότε η… καμπάνα θα ακουστεί καλά!!!!

7) Τεχνολογία
Όταν του αναφέρουν το πολυδιαφημισμένο «μάτι του γερακιού», την τεχνολογία λέιζερ στις μπάλες, η απάντησή του είναι ότι «τότε το θα παίζουμε ποδόσφαιρο playstation. Υπέρμαχος της βοήθειας προς τους διαιτητές, όχι όμως με κάθε κόστος. Άλλωστε, η UEFA ήταν η πρώτη που καθιέρωσε τη χρήση δύο επιπλέον βοηθών πίσω από τα τέρματα.

8) Έσοδα από τηλεοπτικά
Ο Γάλλος παράγοντας κατάφερε για πρώτη φορά να «ενώσει» τις 53 ομοσπονδίες της UEFA να υπογράψουν τη συλλογική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα προκριματικά τόσο του Euro όσο και του Μουντιάλ. Μία συμφωνία που θα ευνοήσει τους φτωχότερους και εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική του Πλατινί.

9) Το διεθνές ποδόσφαιρο σε πρώτο πλάνο
Μετά τις διαμαρτυρίες των συλλόγων για το καλεντάρι των διεθνών παιχνιδιών, ο Πλατινί τάχθηκε υπέρ το πλευρό των ομοσπονδιών. «Το καλεντάρι πλέον είναι υπερφορτωμένο και η λύση δεν έχει βρεθεί ακόμη. Θέλω, όμως, να τονίσω το εξής. Οι εθνικές ομάδες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων της UEFA», δήλωσε με... νόημα ο Πλατινί.

10) Δημιουργία αστυνομικής δύναμης των σπορ
Η ιδέα είναι του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος τη διατύπωσε για πρώτη φορά το 2008. Μετά από τρία χρόνια επανέρχεται, αποκαλύπτοντας ότι η Ιντερπόλ προσέφερε τις υπηρεσίες ειδικής ομάδας στη διάθεση της UEFA για υποθέσεις που σχετίζονται σε ξέπλυμα μαύρου και βρώμικου χρήματος μέσω του ποδοσφαίρου. Όπως δηλώνει ο Πλατινί, «είναι πολύ επικίνδυνο να ερευνούμε μόνοι μας τέτοιες υποθέσεις. Είμαστε η UEFA, όχι η Scotland Yard».

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...