ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Τις πιο ωραίες Κυριακές…

Τις πιο ωραίες Κυριακές…
Το τηλεκοντρόλ ανά χείρας και φύγαμε για την 27η αγωνιστική. Η Super League με κοινή ώρα έναρξης 7μ.μ. έρχεται στις οθόνες μας με το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ να ξεχωρίζει για λόγους πρεστίζ και ενδεχόμενης στέψης, αλλά και με μεγάλες μάχες σε όλα τα μέτωπα.ΚΑΒΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Η ψυχολογική της κατάσταση είναι σίγουρα καλύτερη. Γιατί όσα σου δίνει μια μεγάλη πορεία στο κύπελλο στα αφαιρεί όταν δεν έρχεται η πρόκριση στον τελικό. Ο Ολυμπιακός Βόλου μοιάζει να έχει χάσει λίγη από τη δυναμική του, μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων, ενώ είναι άγνωστο πως θα λειτουργήσει στην Καβάλα η αλλαγή προπονητή. Το μόνο σίγουρο είναι το στατιστικό στο πρωτάθλημα που θέλει τους περισσότερους τεχνικούς να έχουν κάνει πετυχημένο ντεμπούτο. Οι «αργοναύτες» έχουν και το πλεονέκτημα της παράδοσης, αφού στα τελευταία πέντε παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου μετράνε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνης στο επεισοδιακό παιχνίδι του πρώτου γύρου.

STATUS: Καβάλα στον Ολυμπιακό!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS4)
ΜΕΡΟΣ: «Ανθή Καραγιάννη»
GROUP: Μαζί τα φάγαμε!

Η διάσημη, πλέον, έκφραση του Θόδωρου Πάγκαλου βρίσκει εφαρμογή στην Καβάλα, αλλά με την καλή έννοια. Η γηπεδούχος ομάδα μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν και από το αποτέλεσμα του αγώνα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό ποια θα καταφέρει να κρατήσει μέχρι τέλους και να μπει στα πλέι οφ. Αμφότεροι προέρχονται από ήττα και αμφότεροι έχουν δύσκολο πρόγραμμα στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, συνεπώς ο ηττημένος θα χάσει έδαφος. Η ισοπαλία ευνοεί μόνο τον… Άρη που κάνει το τελικό σπριντ για να μπορέσει να προλάβει την πρώτη πεντάδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Γούκος, Κωσταράς
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Καρντόσο και Σιόντης είναι τιμωρημένοι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ονουάτσι. Οι Μόνχε και Καπετάνος δεν είναι στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη.

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Έτσι όπως έστρωσαν και οι δύο, πρέπει να κοιμηθούν. Μόνο που η Ξάνθη μοιάζει τον τελευταίο καιρό να έχει… λερώσει το κρεβάτι της, αφού η ήττα από τον Πανσερραϊκό την προηγούμενη αγωνιστική την έχει φέρει και πάλι σε κατάσταση συναγερμού για να σώσει την κατηγορία. Ο Αστέρας, από την πλευρά του, βρίσκεται έχει πάρει ανάσα με τις δύο νίκες στα τελευταία τρία ματς και πάει στην ακριτική πόλη, με στόχο να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

STATUS: Μια θέση στον ήλιο!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (ΕΡΤ1)
ΜΕΡΟΣ: Πηγάδια
GROUP: Μετά τον… Μπαστία το χάος!

Η ιδιόμορφη παράδοση που είχαν οι δύο ομάδες με το εκπληκτικό θέαμα και τα αποτελέσματα 0-0, ευτυχώς σταμάτησε στα τέσσερα συνεχόμενα ματς. Εκείνο που δεν έχει αλλάξει είναι η επιθετική δυστοκία του Αστέρα, ο οποίος σε σύνολο οκτώ αναμετρήσεων με την Ξάνθη έχει σκοράρει μόλις μια φορά. Ο Αντριάν Μπαστία έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί στο ματς του πρώτου γύρου, ωστόσο η ακριτική ομάδα είχε πάρει τη νίκη με ανατροπή μέσα στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Τάτσης, Καρατζίκας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Νίκο Παπαδόπουλο. Οι Λαδάκης και Πουλίδο δε θα αγωνιστούν λόγω καρτών, ενώ ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν υπολογίζει επίσης τους Αργυρόπουλο, Καρέρα και Αράς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

Το κλίμα στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα είναι ευφορίας. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να σφραγίσει και μαθηματικά την επιστροφή του στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, απέναντι στην ΑΕΚ που έχει μια χαρά παραπάνω μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Για την Ένωση, βέβαια, υπάρχει μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο, λόγω των πλέι οφ, αλλά υπάρχει και μεγαλύτερη ψυχολογική και αγωνιστική φθορά λόγω του αγώνα της περασμένης Τετάρτης.

STATUS: Φιέστα εσείς, φιέστα κι εμείς!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NET)
ΜΕΡΟΣ: Καραϊσκάκη
GROUP: 14 χρόνια μετά!

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλά πρωταθλήματα μέσα σε αυτό το διάστημα. Το πρώτο, όμως, του Σωκράτη Κόκκαλη με το διαφαινόμενο πρώτο του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν ένα κοινό σημείο. Την ΑΕΚ καλεσμένη στη φιέστα. Το 1997, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Ένωση με διαφορά εννέα βαθμών κι ενώ απέμεναν τρεις αγωνιστικές. Νίκησε 2-0, με το δικέφαλο να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο από το 23’, όταν και διαμορφώθηκε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, και έφτασε μαθηματικά στην κατάκτηση του τίτλου. Στον πρώτο χρόνο του Μαρινάκη στην προεδρία, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να πράξει το ίδιο με τη διαφορά ότι θα εξασφαλίσει τον τίτλο απέναντι στον δεύτερο Παναθηναϊκό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παμπορίδης, Ακρίβος, Πάνου
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Βασίλης Τοροσίδης παραμένει τιμωρημένος και είναι η μοναδική απουσία του Ολυμπιακού. Δέλλας, Καράμπελας και Μάκος τραυματίστηκαν στην Τούμπα και δεν θα παίξουν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ίσμαελ Μπλάνκο.

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Μέχρι τώρα το μότο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν πως η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα. Μετά το 4-3 στην Κέρκυρα στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη, μπορούμε να περιμένουμε διαφορετικά πράγματα. Ο Άρης έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το φετινό του ρεκόρ με… δύο συνεχόμενες νίκες και να ελπίζει πως θα μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την είσοδο στα πλέι οφ. Απέναντι του έχει τον Πανσερραϊκό, ο οποίος χάρη στη νίκη επί της Ξάνθης διατήρησε μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή, κάτι που χάσει σε περίπτωση που ηττηθεί.

STATUS: Γράφει… ιστορία!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (Nova Highlights TV)
ΜΕΡΟΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
GROUP: Μόνοι μας!

Για να μην ξεχνάμε και τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο αγώνας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού ο Άρης τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον Ηρακλή και συγκεκριμένα μετά το τέλος του αγώνα. Η έδρα του Άρη θα μείνει για πρώτη φορά φέτος κλειστή, ενώ οι κιτρινόμαυροι είχαν παίξει κεκλεισμένων των θυρών ακόμα μια φορά, στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Βοσκάκης, Γεωργαράκος, Φραγκιαδάκης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Χωρίς τους τραυματίες Σηφάκη, Πρίττα, Τσέζαρεκ και τον τιμωρημένο Βαγγελή θα αγωνιστεί ο Άρης. Ανάκογλου και Μπέλιτς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών, ενώ ο Παντελιάδης είναι τραυματίας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Δώνης δεν βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση. Η ομάδα του βρίσκεται στον τελικό, αλλά επίσης φλερτάρει με τον υποβιβασμό και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι οριακό για την παραμονή του Ατρόμητου στην κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να προκριθεί στον τελικό και οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές που ουδείς μπορεί να διανοηθεί εκ των προτέρων τι μπορεί να σημαίνει δεύτερη συνεχόμενη ήττα, ειδικά απ’ τη στιγμή που η συμμετοχή στα πλέι οφ και κατά συνέπεια η έξοδος στην Ευρώπη δεν είναι διόλου εξασφαλισμένη.

STATUS: Πρόωρος τελικός!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: Δημοτικό Περιστερίου
GROUP: Ατρόμητος εναντίον δικεφάλου!

Τα νέα που φέρνει το… Περιστέρι δεν είναι καθόλου καλά για τον ΠΑΟΚ. Στη σύγχρονη ιστορία του Ατρόμητου, ο δικέφαλος δεν έχει κερδίσει ποτέ στα δυτικά προάστια, κάτι που έκανε με μεγάλη ευκολία τη δεκαετία του ’70. Επιπλέον, ο Ατρόμητος είναι γενικότερα κακός μπελάς για τους Θεσσαλονικείς που έχουν κερδίσει δύο φορές σε εννέα παιχνίδια στο διάστημα αυτό και αμφότερες ήταν με το ισχνό 1-0. Στο ματς του πρώτου γύρου το μοναδικό γκολ στην Τούμπα το πέτυχε ο Ατρόμητος κι έφυγε νικητής από τη συμπρωτεύουσα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Τρύφων, Μπιτσίδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Τάτος, όμως επιστρέφει ο Μιχαηλίδης. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που ταλαιπωρήθηκε από ίωση είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Μάκη Χάβο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Προφανώς και το παιχνίδι δεν είναι εξ ολοκλήρου αδιάφορο. Ο Παναθηναϊκός θέλει τους βαθμούς για τα πλέι οφ, η Κέρκυρα για την παραμονή στην κατηγορία, όμως και οι δύο έχουν το μυαλό τους αλλού. Ειδικά οι φιλοξενούμενοι, κάτι που μαρτυρά το γεγονός ότι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς επέλεξε πέντε βασικούς παίκτες να εκτίσουν την ποινή τους απέναντι στο τριφύλλι. Συνεπάγεται, λοιπόν, πως οι φιλοξενούμενοι θα είναι ελλιπέστατοι στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να είναι πλήρεις στα παιχνίδια που ακολουθούν.

STATUS: Πάμε για καφέ?
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS1)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ
GROUP: Επέτειο στο ΟΑΚΑ!

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά στην προϊστορία του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα, αν και είναι αξιοσημείωτο πως οι πράσινοι τα βρίσκουν σκούρα κόντρα στους Φαίακες. Μια ισοπαλία 2-2 με το τριφύλλι να αποφεύγει την ήττα στο 84’ και μια νίκη 1-0 με το γκολ να σημειώνεται στο 73’ έχουν καταγραφεί, όμως εκείνο που αξίζει κάποιος να σταθεί, είναι η… επέτειος του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο τεχνικός της Κέρκυρας ήταν εκείνος που πέρυσι στις 21 Μαρτίου είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ με 1-0, χαλώντας τότε το πάρτι του Παναθηναϊκού. Το φετινό ματς διεξάγεται στις 20 του ίδιου μήνες και οι συγκρίσεις είναι μάλλον αναπόφευκτες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Χαραλαμπίδης, Γκάγκας, Δημητριάδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Σιμάο θα εκτίσει την ποινή του, ενώ τραυματίες είναι οι Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος και Λέτο. Οι Γραμμόζης, Καλαντζής, Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς και Παρασκευαΐδης επιλέχτηκαν να εκτίσουν την ποινή τους απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ Φλαβίνιο και Μίχος είναι τραυματίες.

ΛΑΡΙΣΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Χαροπαλεύει εδώ και πολλές αγωνιστικές. Εκεί που όλοι την ξεγράφουν βρίσκει τη δύναμη να γαντζωθεί από κάπου και να μην αφεθεί στον γκρεμό. Η Λάρισα έχει ζωή ακόμα, έχει τέσσερις αγωνιστικές αήττητη, αλλά δεν τις φτάνουν πλέον οι βαθμοί της ισοπαλίας. Απέναντι στον Εργοτέλη χρειάζεται με κάθε τρόπο τη νίκη και την ελπίδα ότι τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα την βοηθήσουν για να μειώσει τη διαφορά από τις ομάδες που καταδιώκει. Ο Εργοτέλης δεν είναι αδιάφορος, αφού μπορεί να υπάρξει σενάριο που θα τον μπλέξει σε περιπέτειες, αλλά δεν καίγεται και τόσο πολύ.

STATUS: Όταν παίρνω φόρα…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS7)
ΜΕΡΟΣ: AEL FC Arena
GROUP: Με την ψυχή στο στόμα!

Όταν πρόκειται για έναν αγώνα ανάμεσα στη Λάρισα και στον Εργοτέλη, για ένα πράγμα μπορείς να είσαι σίγουρος. Ηρεμία δε θα βρεις! Όλα τα παιχνίδια έχουν κριθεί στο γκολ ή έχουν λήξει 0-0. Ορισμένα εξ αυτών, μάλιστα, υπήρξαν συγκλονιστικά, όπως οι δύο νίκες των Θεσσαλών με 3-2, τόσο τον Φεβρουάριο του 2009, όσο και τον Απρίλιο του 2008. Στον πρώτο γύρο, οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει 2-1, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο πρώτο ημίωρο του αγώνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τσινιάρης, Καρσιώτης, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Βενετίδης, Νταμπίζας και Μετίν είναι τιμωρημένοι, ενώ η συμμετοχή των Ρομέου, Τσιμπάμπα και Μπλάζεκ θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Εργοτέλη.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο στόχος για τις δύο ομάδες είναι ίδιες! Αφενός να πείσουν το… συνδρομητικό κανάλι ότι άξιζε να προβάλει όλο το παιχνίδι αντί για το Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι (λέμε τώρα) και αφετέρου να πάρουν τη νίκη που θα κλείσει το θέμα παραμονή στην κατηγορία. Ο Ηρακλής με 32 βαθμούς είναι δύσκολο να κινδυνέψει, αλλά δεν είναι κάτι που αποκλείεται μαθηματικά, αφού το πρόγραμμά του ως το τέλος της σεζόν δεν είναι και το ευκολότερο. Ο Πανιώνιος με την εκπληκτική αήττητη πορεία στα τελευταία πέντε ματς, έχασε την ευκαιρία να «τελειώσει» την προηγούμενη αγωνιστική, όμως αν πάρει αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη και βάσει προγράμματος, θα έχει κάνει άλμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

STATUS: Ένα και κάνενα!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS6 – θα μεταδοθεί μόνο το 2ο ημίχρονο)
ΜΕΡΟΣ: Καυταντζόγλειο
GROUP: Εκεί που είσαι ήμουνα…

Οι όμορφες ιστορίες με τις ελληνικές ομάδες και τους Έλληνες προπονητές δεν έχουν τελειωμό. Για το συγκεκριμένο αγώνα, έχουμε τη σχέση του Γιώργου Παράσχου με τον Τάκη Λεμονή. Ο τεχνικός του Ηρακλή ήταν στον Πανιώνιο για μερικά φεγγάρια, όταν αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω διοικητικής ανακατωσούρας και τον διαδέχτηκε ο νυν προπονητής των κυανέρυθρων. Αργότερα, ο Παράσχος ανέλαβε τον Ηρακλή και σήμερα θα έχουν πολλά και οι δύο να πουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σιδηρόπουλος, Μπαλτάς, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Ηρακλή. Ο Κουμορτζί είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Πανιώνιο.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...