ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Νάτσο Σκόκο οέ, οέ, οέ!

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε το rotation που ήθελε ενόψει Τούμπας και η ΑΕΚ πήρε και τη νίκη κόντρα στην Καβάλα, χάρη στον Σκόκο στο 88ο λεπτό!


Νάτσο Σκόκο οέ, οέ, οέ!
Ο Μανόλο Χιμένεθ... μάλλον το παράκανε με το rotation ενόψει Τούμπας και παρέταξε μια 11άδα που δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Το έργο της ΑΕΚ, επομένως, αναμενόταν δύσκολο καθώς η Καβάλα έχει μια δείξει πως είναι μια καλή ομάδα, ενώ είχε και την προσοχή της στην άμυνα. Πράγμα που σημαίνει ότι για την Ένωση ήταν αρκετά δύσκολο να κάνει καθαρή ευκαιρία. Αν ο Γκέντσογλου απέφευγε τη... βλακεία στο 15' και γινόταν το 1-0 από την κεφαλιά του Μπαχά τα πράγματα μάλλον θα έστρωναν για τους κιτρινόμαυρους στη συνέχεια, αλλά με τα «μάλλον» δε γίνεται δουλειά...

Η ομάδα του Χιμένεθ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, καθώς σπάνια βλέπαμε ορθόδοξη ανάπτυξη από την ΑΕΚ. Οσο για αυτή της Καβάλας, που επίσης δεν έκανε κάτι αξιόλογο επιθετικά, ήταν μονοδιάστατη, με την μπάλα να πάει συνεχώς στο αριστερό πλευρό που ήταν ο Αμπντούν, ο οποίος είχε για αντίπαλο τον Μανωλά. Με τις δύο ομάδες εξουδετερωμένες, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και τότε είπε να κλέψει την παράσταση ο διαιτητής Θάνος, που στο 36' δεν έβγαλε -όπως θα έπρεπε- δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καρντόσο για φάουλ στον Λαγό.

Η Καβάλα συνέχισε με 11, ο Ντουγκλάο δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανακόπτει τον Μπαχά ακόμη κι όταν ξεκινούσε στο σπριντ... δέκα βήματα πίσω και το ημίχρονο φυσιολογικά έληξε χωρίς γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47', ο Μίτσελ παραλίγο να... σπάσει το δοκάτι με το σουτ που έκανε και η ΑΕΚ ανέβηκε αρκετά στο γήπεδο και πίεσε για το γκολ. Τα προβλήματα του πρώτου ημιχρόνου, όμως, παρέμεναν. Η Καβάλα, τελικά, έμεινε με 10 παίκτες στο 54' με την αποβολή του Καρντόσο για νέο σκληρό φάουλ και θέλοντας να διορθώσει την κατάσταση ο Χιμένεθ προχώρησε στην πρώτη αλλαγή, με τον Γκερέιρο αντί του Μπερνς και γυρίζοντας το σύστημα σε ρόμβο, ελπίζοντας ότι θα δει κάτι καλύτερο.

Με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά, πάντως, η Ένωση στράφηκε σε σέντρες για να βρει τη λύση και θα μπορούσε να το είχε πετύχει, αν ο Γκέντσογλου δεν αποδείκνυε ότι δεν μπορεί να σκοράρει ούτε από τα δύο μέτρα και εντελώς αμαρκάριστος... Αμέσως μετά ο Χιμένεθ τον αντικατέστησε με τον Ντιόπ - οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει και στο ψηλό παιχνίδι- και η ΑΕΚδιατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς πάντως να... πνίγει τον αντίπαλο.

Η τελευταία κίνηση του Χιμένεθ ήταν η αντικατάσταση του Μπαχά με τον Σκόκο, ο οποίος έφερε ενθουσιασμό και απείλησε και με μια καλή εκτέλεση φάουλ, αλλά το ζητούμενο για την ΑΕΚ, που ήταν η νίκη, φαινόταν ότι δε θα έρθει. Στο 88', όμως, ο Σκόκο ως επιθετικός έκανε και πάλι το καθήκον του και έδωσε στην Ένωση τη νίκη, την εδραίωση στην 3η θέση και την κατάλληλη ψυχολογία για το κύπελλο!

Ειδικά από τη στιγμή που το σουτ του Νικουλάε στο 92' έφυγε ελάχιστα άουτ...

Man of the match: Μπήκε ως τρίτη αλλαγή, αγωνίστηκε ξανά στη φυσική του θέση και έκανε πάλι τη διαφορά! Ο λόγος για τον Σκόκο, που ως επιθετικός ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει την κεφαλιά από το γέμισμα του Γκερέιρο και να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ!

Ο αδύναμος κρίκος: Μπαχά και Γκέντσογλου ήταν ανεκδιήγητοι, καθώς δεν έκαναν τίποτα σωστό... Κι αφού «συνεργάστηκαν» οι δυο τους στο γκολ του 15ου λεπτού, ήταν λογικό αυτό να μη μετρήσει. Χειρότερος ο Μπαχά, κυρίως επειδή ο Γκέντσογλου έχει το ελαφρυντικό ότι έλειπε καιρό λόγω τραυματισμού.

Στο ύψος του: Ο Μίτσελ ήταν ο παίκτης που προσπάθησε περισσότερο από την ΑΕΚ. Εκανε αρκετή δουλειά στο κέντρο, μεταβίβαζε σωστά την μπάλα, είχε και ένα δοκάρι. 

Η γκάφα: Εκαναν αρκετοί... Ο Γκέντογλου στο 15' που δεν έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μην ακουμπήσει την μπάλα αφού ήταν οφ σάιντ, ο Γκέντσογλου ξανά στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 58', ο Καρντόσο που ενώ είχε κίτρινη κάρτα από νωρίς έκανε συνεχώς σκληρά φάουλ, μέχρι να αποβληθεί τελικά.

Το στραγάλι: Σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ στο 15' αφού ο Γκέντσογλου ήταν οφ σάιντ, κακώς δε δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καρντόσο στο 36', σωστά δόθηκε στο 54'. Κι αν έπαιρνε κόκκινη και ο Ντουγκλάο για ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Μπαχά, κανείς δε θα μπορούσε να πει στον Θάνο γιατί τον έβγαλε κι αυτόν. Σωστά, επίσης, δε δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, καθώς το χέρι του παίκτη της Καβάλας ήταν ακούσιο.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Χιμένεθ είχε ζητήσει τη νίκη και με την Καβάλα για να εξασφαλιστούν τα πλέι οφ και να πάει η ΑΕΚ στην Τούμπα απολύτως προσηλωμένη στο κύπελλο. Δεν είχε... ενημερώσει, όμως, ότι θα έκανε τόσες αλλαγές στην 11άδα. Καλό το rotation αλλά ως ένα σημείο, ειδικά σε ό,τι αφορά τη φετινή Ένωση. Οπως και να έχει, οι κιτρινόμαυροι έστω και στο τέλος βρήκαν τον λυτρωτή στο πρόσωπο του Σκόκο και πήραν τη νίκη που τόσο ήθελαν για αρκετούς λόγους! Οσο για την Καβάλα, παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ για να μη χάσει, έμεινε και με 10 παίκτες από το 54', οπότε λογικό ήταν να μη ρισκάρει καθόλου. Στο 88', όμως, έχασε τον πολύτιμο βαθμό...

Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...