ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΑΕΚάρα… από τον Άρη!


ΑΕΚ από τα παλιά και πάρτι στο «Κλ. Βικελίδης». Με ηγέτη τον ζογκλέρ Σκόκο και την σφραγίδα του Χιμένεθ η Ένωση έκανε περίπατο διαλύοντας με 4-0 τον Άρη!

Και η παράδοση συνεχίζεται ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ με την Ένωση να κάνει 12 τα χρόνια που φεύγει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» αήττητη. Δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερη πρεμιέρα ο Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ καθώς η ομάδα του κέρδισε κατά κράτος τον Άρη με σκορ 4-0.

Τα γκολ για την ομάδα της Αθήνας πέτυχαν στο 41ο λεπτό ο Καφές ο Νάτσο Σκοκο (58 και 68Λεπτό), αλλά και ο Τζεμπούρ (90’+). Οι Θεσσαλονικείς με την σημερινή(17/10) ήττα ουσιαστικά πέταξαν στα σκουπίδια την νίκη της περασμένης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι «11» του Κούπερ

Ο Έκτορ Κούπερ με σύστημα 4-4-2 αποφάσισε να ξεκινήσει με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Νέτο και αριστερά ο Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαζαρίδης και Γκάρο. Σο χώρο του κέντρου οι Φατί και Τόχα θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Χαβίτο δεξιά και τον Κάλβο αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης οι Τσέζαρεκ και Κόκε.

Πως παρατάχθηκε η ΑΕΚ

Στην παρθενική του παρουσία στον πάγκο της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ και χωρίς πολλές εικόνες από την νέα του ομάδα αποφάσισε με σύστημα 4-5-1 να παρατάξει τους Σάχα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Γιάχιτς και αριστερά τον Λαγό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μανωλάς και Δέλλας. Ο Μάκος και Ντιόπ τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Λεονάρντο αριστερά και τον Σκόκο δεξιά. Στον άξονα ο Καφές και στην επίθεση θα είναι ο Τζεμπούρ .

Σκληρό παιχνίδι

Πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10λεπτά ο Κάκος έχει δείξει τρεις κίτρινες κάρτες στους Λαγό, Φατί και Καφέ για επικίνδυνο παίξιμο. Όπως αντιλαμβάνεστε το παιχνίδι σο ξεκίνημα ήταν πολύ δυνατό και από τις δύο ομάδες. Ένα άλλο στοιχείο που είχαν και οι δύο ομάδες ήταν το ασφυκτικό πρέσινγκ που εφάρμοζαν στο μισό γήπεδο.

Υπερτερεί στο κέντρο η «Ένωση»

Οι γραμμές της άμυνας του Άρη και της ΑΕΚ κρατούσαν το μηδεν χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα. Μεγάλες μάχες είχαμε στο χώρο του κέντρου με την ΑΕΚ να έχει περισσότερα πρόσωπα σε σχέση με τον Άρη που υστερούσε καθώς ο Τόχα έδειχνε να μην μπορεί να συνεργαστεί με τον Φατί. Η Ένωση υπερτερούσε και αυτό φάνηκε και στην κατοχή της μπάλας 55% έναντι του Άρη που είχε 45%.

Στα αξιοσημείωτα οι δύο νέες κίτρινες κάρτες σε Μανωλά και Νέτο, τα πολλά λάθη από 27 η κάθε ομάδα.

Γκολ από τον Καφέ

Στο 41ο λεπτό είχαμε το γκολ της ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παντελή Καφέ. Ο διεθνής μέσος «καθάρισε» μια αντεπίθεση του Άρη και αμέσως έβγαλε μπροστά την Ένωση με τον Τζεμπούρ να κάνει το σουτ με τον Σηφάκης να αποκρούει. Όμως προσωρινά καθώς η μπάλα πήγε στα πόδια του Μάκου. Δεύτερο σουτ, νέο stop από τον Κρητικό πορτιέρο με τον Καφέ να μπαίνει στην φάση και στέλνει τελικά την μπάλα στα δίχτυα.

Άγγιξε την ισοφάριση

Ο Άρης στην επανάληψη μπήκε πιο δυνατά με σκοπό να ισοφαρίσει το παιχνίδι νωρίς. Στο 53ο λεπτό οι θεσσαλονικείς έφτασαν μια ανάσα από το 1-1. Ο Χαβίτο από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ήταν ο Κόκε η κεφαλιά του όμως σταμάτησε πάνω στην γραμμή ο Δέλλας.

Το γκολ ποίημα του Σκόκο

Ότι δεν κατάφερε ο Κόκε το πέτυχε ο Νάτσο Σκόκο στο 58ο λεπτό. Ο Αργεντινός πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τον χώρο του κέντρου, είδε τον Σηφάκη έξω από την εστία του και επιχείρησε το σουτ από τα 40 μέτρα περίπου, «κρεμώντας» τον Έλληνα τερματοφύλακα!

Τρίτο και τέταρτο γκολ από την ΑΕΚ

Οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να βγουν μπροστά προκειμένου να μειώσουν το σκορ αρχικά και να διεκδικήσουν στην συνέχεια την ισοφάριση. Τα κενά στην άμυνα και το κέντρο του Άρη τα εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ. Στο 68ο λεπτό είχαμε την σέντρα του Λαγού από τα αριστερά, η μπάλα περνάει από τον Τζιμπούρ, με τον Σκόκο να πιάνει το διαγώνιο σουτ και γράφει το 3-0. Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Ένωση πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Ράφικ Τζεμπούρ

Μόνο ο κόσμος διεσώθη

Από την τραγωδία του Άρη αυτοί που διασώθηκαν ήταν οι φίλαθλοι της ομάδας. Παρά την έντονη βροχόπτωση και το βαρύ 4-0 οι οπαδοί των «κίτρινων» τραγουδούσαν και στήριζαν την ομάδα τους μέχρι το τελικό σφύριγμα από τον Τάσο Κάκο.



MAN OF THE MATCH: Ο Νάτσο Σκόκο αναμένεται να πάρει τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη γιατί με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του, αλλά αυτό για το καλύτερο γκολ της 6ης αγωνιστικής. Ο Αργεντινός ήταν σήμερα όλα τα λεφτά και ένας καλός Σκόκο μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του όλη την ΑΕΚ


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χουάν Κάρλος Βέγκα Τόχα υστερούσε έναντι των συμπαικτών του με αποτέλεσμα τα προβλήματα στο χώρο του κέντρου να είναι πολλά για τον Άρη.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Παντελής Καφές ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο ου κέντρου για την ΑΕΚ. Ο Βεροιώτης μέσος ήταν ο αυτός που με το γκολ του έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του για μια μεγάλη νίκη επί του Άρη


Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μιχάλης Σηφάκης είναι από τους τερματοφύλακες που κάνουν κάθε Κυριακή τα λιγότερα λάθη. Σήμερα(17/10) όμως έκανε το λάθος του κρέμασε την ομάδα του την στιγμή που πάλευε για την ισοφάριση.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Κάκος ήταν ο πραγματικός άρχοντας του αγώνα. Ο Κερκυραίος διαιτητής ήταν κοντά στις φάσεις με τις υποδείξεις του να είναι όλες σωστές.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ηλεκτροσόκ στην ΑΕΚ έπιασε. Η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο ανέβασε την ψυχολογία των παικτών και αυτό φάνηκε κόντρα στον Άρη που επικράτησαν εύκολα με το επιβλητικό 4-0. Για την Ένωση τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε με αγώνες και στους τρεις θεσμούς και χρειάζεται να παραμείνουν διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα και φίλαθλοι ενωμένοι.


{coveritlive}36e2111047{/coveritli
Μικρά-μικρά

20:15 Η ΠΑΕ Άρης και οι οργανωμένοι του Άρη έδωσαν λουλούδια στον Κουπερ καθώς θέλουν να τιμήσουν τον Αργεντίνο επειδή συμπληρώνει έναν χρόνο στον πάγκο του Άρη αλλά και λόγω των δηλώσεων του πως θέλει να μείνει για πάντα στην ομάδα.

20:08 Το γκολ της ισοφάρισης του Πανσερραϊκού πανηγυρίστηκε χλιαρά, κυρίως από όσους βρίσκονταν στα επίσημα.

20: 03 Ο Τάκος Κάκος, διαιτητής της αναμέτρησης, πατάει στον αγωνιστικό χώρο για το ζέσταμα μαζί με τους βοηθούς.

19:52 Ο Κούπερ αρχίζει με τους: Σηφάκη, Νέτο, Μίσελ, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Τόχα, Φατί, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε, Τσέζαρεκ.

19:52: Με 4-3-2-1 θα κατέβει ο Χιμένεθ. Ο Ισπανός παρατάσσει τους: Σάχα, Γιάχιτς, Δέλλ, Μανωλάς, Λαγό, Μάκο, Καφέ, Ντιόπ, Λεονάρντο, Σκόκο και Τζιμπούρ. Εκτός αποστολής είναι ο Γκέντσογλου.

19:51 Και η υπόλοιπη αποστολή του Άρη στον αγωνιστικό χώρο.

19:45 Στο γήπεδο βρίσκονται εκπρόσωποι των Λεβερκούζεν και Άντερλεχτ που είναι οι αντίπαλοι των ομάδων την Πέμπτη για το Europa, καθώς επίσης και της Γκαζιαντεπσπόρ.

19:42 Καταχειροκροτείται από τους οπαδούς του Άρη ο Νασούτι ο οποίος ανταποδίδει.

19:41 Οι παίκτες της ΑΕΚ μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με γαλάζιες φανέλες. Μετά από λίγο μπαίνει και ο Σηφάκης.

19:35 Οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ μπαίνουν για ζέσταμα.

19:33 Στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται τα παιδάκια που φορούν μπλουζάκια κατά του ρατσισμού ενώ κρατούν και τις σχετικές κόκκινες κάρτες.

19:30: Δεν υπάρχει ακόμα πολύς κόσμος μέσα στο γήπεδο. Αντίθετα, έξω από το «Βικελίδης» υπάρχουν πολλοί φίλοι του Άρη που ασχολούνται με την εξέλιξη του αγώνα του Ηρακλή.

19:20 Στην Θύρα 3, οι οργανωμένοι έχουν τοποθετήσει κιτρινόμαυρες κορδέλες ενώ υπάρχουν κορδέλες και με τα χρώματα της Ισπανίας.

19:05 Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε στο «Βικελίδης» χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...