ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Άρχισε η μάχη για τα play-off!

Άρχισε η μάχη για τα play-off!
Τα play-off δεν έχουν αρχίσει ακόμα, ωστόσο η μάχη για τους βαθμούς των τεσσάρων ομάδων έχει ήδη ξεκινήσει και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη την τελευταία αγωνιστική!Αν τα play-off άρχιζαν τώρα, ο Παναθηναϊκός θα είχε τρεις βαθμούς και η ΑΕΚ έναν, με τους ΠΑΟΚ και Βόλο να ξεκινούν από το μηδέν. Ωστόσο, η τελευταία αγωνιστική έχει πολλά σενάρια, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Καταρχάς, να θυμίσουμε ότι η βαθμολογία προκύπτει με βάση τη διαφορά που έχει κάθε ομάδα με την τελευταία που θα μπει στα play-off, διαιρούμενη διά του πέντε (στρογγυλοποιημένη στον πλησιέστερο ακέραιο).

Αυτή την στιγμή, η βαθμολογία είναι ως εξής:
2. Παναθηναϊκός 60
3. ΑΕΚ 49
4. ΠΑΟΚ 45
5. Ολυμπιακός Βόλου 44
6. Άρης 42

Οτιδήποτε και αν γίνει την τελευταία αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός θα έχει τουλάχιστον +3, αφού ακόμα και στην περίπτωση ήττας στον Βόλο, η διαφορά από τους Θεσσαλούς θα είναι +13 , οι οποίοι διαιρούμενοι διά του 5 δίνουν στρογγυλοποιημένους τρεις βαθμούς. Οπότε, το ζήτημα για την ομάδα του Φερέιρα είναι αν θα κερδίσει και έναν επιπλέον βαθμό. Αυτό θα γίνει αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Βόλο και ανεξάρτητα του τι θα κάνει ο Άρης στην Ξάνθη, τότε θα μπορεί να αρχίσει τα play-off στο +4, καθώς η διαφορά από την τέταρτη θέση θα είναι είτε 18 είτε 19 βαθμοί (ανάλογα αν κερδίσει η ομάδα του Τσιώλη).

Το δεύτερο ερωτηματικό της τελευταίας αγωνιστικής είναι με πόσους βαθμούς θα αρχίσει η ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή είναι στο +5 από την τέταρτη θέση και σε περίπτωση που κερδίσει τον Ηρακλή και χάσει ο Βόλος, τότε θα είναι στο +8, το οποίο δίνει έναν ακόμα βαθμό! Ωστόσο, για να αρχίσει η ΑΕΚ με δύο βαθμούς στα play-off θα πρέπει, εκτός από τις παραπάνω προϋποθέσεις, να μην κερδίσει ούτε ο Άρης. Αν η ομάδα του Τσιώλη κερδίσει στην Ξάνθη και βγει πέμπτη, τότε η διαφορά της Ενωσης από τους Θεσσαλονικείς θα είναι στο +7. Γεγονός, το οποίο θα αναγκάσει την ΑΕΚ να αρχίσει με μόλις έναν βαθμό τη διαδικασία των play-off.

Περίπτωση να αρχίσει η ΑΕΚ με μηδέν βαθμούς υπάρχει μόνο αν χάσει από τον Ηρακλή και κερδίσει ο Βόλος. Ακόμα και με ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, θα έχει τουλάχιστον μία διαφορά τριών βαθμών από την πέμπτη θέση, η οποία την ευνοεί ώστε να ξεκινήσει με +1.

Επίσης, περίπτωση να αρχίσει ο Παναθηναϊκός με τρεις βαθμούς και η ΑΕΚ με δύο δεν υπάρχει. Όπως αναφέραμε, για να αρχίσει η Ένωση με +2 θα πρέπει να χάσει ο Βόλος από τους «πράσινους», οι οποίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα έβγαιναν και αυτοί ωφελημένοι και θα ξεκινούσαν με +4.

Ούτε όμως υπάρχει περίπτωση να έχει ο Παναθηναϊκός στο +4 και η ΑΕΚ να μην έχει βαθμό, καθώς αν νικήσουν οι «πράσινοι» στον Βόλο, ουσιαστικά χαρίζουν στην Ενωση τη δυνατότητα να διατηρήσει το +1 που έχει τώρα.

Η τωρινή βαθμολογία των play-off.
1. Παναθηναϊκός 3
2. ΑΕΚ 1
3. ΠΑΟΚ 0
4. Ολυμπιακός Βόλου 0

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...